SaPKo 2015–2016

  • 85 063
  • 164

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Onkohan kellään tietoa pääseekö SaPKon toipilaat keskiviikkona pelaamaan? Wilenius oli ymmärtääkseni sairaana, eli luulisi saavuttavan pelikunnon. Kangas pyöräytti nilkan ja Paalanen tippui kait juuri ennen Jukuri-peliä. Kuulostaisi sairastumiselta. Jos Kankaan jalka ei mennyt rikki niin voisi olla kaikkikin miehet mukana Kajaanissa.

Ihan tässä parin pelin otannalla voisi jo sellaisia huomioita tehdä, että molemma uudet puolustajat ovat hyviä pelaajia. Etenkin Ventelän kiekollinen peli ja pelirohkeus ovat kunnossa. Kummaltakaan ei ole näkynyt sellaisia lapsellisia virheitä joita monesti on A:sta Mestikseen siirtyneiden pelaajien otteissä näkynyt.
Sen sijaan Ylipainolta on jo nyt tullut tukku karmeita aivoperuja. Pelaa muuten kovalla itseluottamuksella, mutta virheiden määrä on karsea. Keskity Paavo keskity. Toinen eniten hukassa ollut puolustaja on ollut aika selkeästi Kettukangas, mikä nyt ei sinällään ainakaan minua yllätä. Mutta kaksi peliä takana ja peli varmasti parenee kauden mittaan molemmilla.

Hämäläinen-Forström-Lepaus toimii jo nyt hyvin. Ollut mielestäni varsin hyvä molemmissa peleissä.
Markkula-Toivanen-Kumpulainen ketjussa Markkulan rooli ei ole siinä määrin löytynyt, kuin pitäisi (vrt. viime kauden Toivanen-Roine, joka ei myös toiminut) Toivanen ja Kumpulainen ovat jokseenkin samassa pelissä, mutta jos ei muutamaan peliin koko ketjun peli ole samssa uomassa niin siirtäisin Markkulan, joko Lahtelan tai jopa Wacklinin laitaan.
Kainulainen-Wacklin-Henttonen ketjun peli on ollut hiukka hukassa omassa päässä. (etenkin Jukureiden ensimmäisessä maalissa oli askelmerkit melko sekaisin)
Tiilikainen/x - Lahtela-Huovila ei toimi, mutta on ollut aika vaikea toimiakaan kun ei pysy kasassa.

Tietystikään voittavaa joukkuetta ei vaihdeta, ei ainakaan ennen kuin on saatu ykkösryhmällä pelata muutama matsi. Seurattavat asiat selkeästi on se mitä Markkulasta saadaan irti Toivasen sentteröimänä ja miten Lahtela saadaan johtamaan tehokasta ketjua. Nelosen ja ykkösen luulisin elävän kun toipilaat palaavat rosteriin.

E: ja onkos kellään mitään tietoa siitä "Hämeen pelaajasta" joka olisi seuraan liittymässä. Tässä vielä lainaus kiekko.ita-savon sivulta
"– Suunnitelmissa on, että saisimme hyökkääjän Hämeen suunnalta. Nimeä ei voi vielä kertoa, sillä siirto vaatii vielä lähtöseuran siunauksen, Linden sanoo."
 
Viimeksi muokattu:

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
E: ja onkos kellään mitään tietoa siitä "Hämeen pelaajasta" joka olisi seuraan liittymässä. Tässä vielä lainaus kiekko.ita-savon sivulta
"– Suunnitelmissa on, että saisimme hyökkääjän Hämeen suunnalta. Nimeä ei voi vielä kertoa, sillä siirto vaatii vielä lähtöseuran siunauksen, Linden sanoo."

Se oli/on Julius Valtonen HPK:sta. Eliteprospects.com - Julius Valtonen
Siinä eliteprospectsista statsit.
Pelaa oikea käsi alhaalla ja sitähän tuo joukkue oli vailla. Koko on aikalailla riittävä ja onnistuu varmasti mikä luistelu on hyvää. Tosin HPK:n kautta lähteneillä se ei yleensä ole ongelma.

Lainapelaaja.
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Jos Kangas ja Wilenius ovat keskiviikkona kunnossa niin kuuluivat varmasi kokoonpanoon. Veikkaisin myös, ettei tuo Valtonen tullut ainakaan katsomokannattajaksi. Kolme miestä lisää keskiviikkona ja perjantaina mahdollisesti neljä. Mukavasti kilpailuasetelmia, etenkin kun muistaa, että pohjalla on kaksi komeaa voittoa. Oma veikkaus on, että kokoonpanosta putoaa puolikuntoinen Huovila, Tiilikainen ei ainakaan hyökkää ja Kainulaiselle se katsomopaikka tai 13. hyökkääjä osuu.

Kannattaisiko lähteä ihan vaan pelaamaan ketjuilla

Kangas-Lahtela-Wilenius
Kumpulainen-Toivanen-Markkula
Lepaus-Forsström-Hämäläinen
Valtonen-Wacklin-Henttonen

Kätisyydet paremmin osuen pitäisi muutta enemmän. Muuttaisin vaikkapa muotoon.
Kangas-Lahtela-Markkula
Wilenius-Toivanen-Kumpulainen
ja kaksi alinta samassa muodossa.

Forsströmin kenttää ei kannata mielestäni hajottaa kun on pari peliä ollut parhaiten suorittava koostumus.
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Toivottavasti Kangas ja Paalanen on nopeasti pelikunnossa. Toinen juttu niin pistä Rässy hyvä kaksi ensimmäistä peliä loistanut Lepaus-Forström-Hämäläinen takaisin kasaan ja lado muut miehet sitten mielesi mukaan.
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Harvakseltaan on ollut se tilanne, että Peliitat saapuvat vierailemaan sarjajohtajan roolissa, mutta keskiviikkonahan sekin tapahtuu. Paha mennä sanomaan, mutta pakkohan niidenkin on edes kerran syyskaudella hävitä.
Tosin jos SaPKo on yhtä lapanen kun Jokipoikia vastaan niin ei se tappio ainakaan keskiviikkona tule.
Kettukangas ja Ylipaino saisivat mennä pureskelemaan tuppia ja Tiilikainen-Sulin pelaamaan. Tai ei se Huhtanenkaan ainakaan toistaiseksi ole yhtään joukkuetta vahvistanut.
Kaksi ensimmäistä ottelua hienoa peliä, ketjut uusiksi ja kaksi peliä aneemista, voimatonta, tahdotonta ja asenteetonta masennuskiekkoa. En ole varma tarvitseeko mitään tehdä, mutta itse tekisin. Tosin 4 peliä pelattu niin ei tässä mitään ranteita vedellä auki, saati sitten olla uskoa menetetty. Joukkue on varmasti hyvä kun alkaa pelaamaan vähän toisella ilmeellä.
 
Viimeksi muokattu:

sapko

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo
Itä-Savon paperiversio tietää kertoa, että Huovilan try out ei johtanut sopimukseen. Tai olisi johtanut, mutta korvauksesta ei löytynyt yksituumaisuutta.
Huhtanen sen sijaan on SaiPan mukana tällä viikolla, joten ei ainakaan keskiviikkona ole remmissä.
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Toivasen kesätreenit ei ole mennyt hukkaan, aika paljon parempi kauden alku kuin vuosi sitten. On ollut varmasti yksi joukkueen parhaista pelaajista. Ylipaino on pelannut nyt jo kaksi melko hyvää peliä peräkkäin ja se on joukkueelle tärkeää. VIelä tulee niitä pikkuhasardeja, mutta vähenemään päin nekin.
Kun Kangas toipuu pelikuntoon niin joukkue vahvistuu, samoin käy jos Hyttinen jossain vaiheessa littyy mukaan.
Hämäläinen on aloittanut kauden myös todella hyvin
Markkulasta pitäisi saada enemmän irti koska, näkyy selvästi miten hyvästä pelaajasta on kyse, mutta pinnoja ei tuossa paikassa nyt tule. Itse jatkaisin sitä oikean sentterin metsästystä vaihtamalla seuraavaksi Paalasen paikalle Lahtelan viereen.
Hyökkääjistä Henttoselta odotan selkeää parantamista, samoin tuo Valtonen ei toistaiseksi ole tuonut mitään lisäarvoa joukkueelle. Isoksi mieheksi voima kuintenkin puuttuu ja ratkaisuissa näkyy aika vahvasti junnukiekko.
 

sapko

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo
Henttonen kävi lauantaina pelaamassa A-junnujen matsin Hermestä vastaan. Latoi tehot 3+3 SaPKon voittaessa 9-2.
Murkulalta samansuuntaisia havaintoja kuin itsellänikin alkukaudesta. Lisäyksenä voidaan todeta pakki Sameli Ventelä. Taitava ja rohkea nuori mies kiekon kanssa. Osaa puolustaakin. Kaipaa kenties hieman lisää jalkoja.
Markkulalla tosiaan jumittaa. Toivottavasti löytää pian tasolleen, jotta tuska ei kasva liian suureksi. Pitäisikö hänenkin käydä A:ssa availemassa maalihanoja? Mahtuu nimittäin ikänsä puolesta vielä siihen sarjaan.
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Nyt kun on vielä kausi alussa niin Markkula koittamaan Lahtelan viereen. Nyt tahtoo mennä vähän molemmat miehet hukkaan vaikka periaatteessa pelaavatkin hyvin. Paalanen tai Hämäläinen toipuessaan Forsströmin ja Lepauksen kanssa. Kumpulainen-Toivanen-Wilenius on oikeastaan ainoa porukka joka toimii. Nelonen on useassa pelissä ollut vähintään kohtuullinen vaikkakin vähän puolustussuuntaan heikko.
Mutta...kyllä noissa Forsströmin ja Lahtelan kentissä kaikki pelaa vähän omaa peliään, vaikka etenkin tuo kolmonen on ihan kohtuu tehoilla touhunnutkin. Silti ne on tullut paremminkin henkilökohtaisilla kyvyillä kuin ketjun pelaamisella.

E: niin tosiaan tänään Markkula -2, Forsström -2 ja Lepaus -3. Ei menny ihan paippiin, jos sanos.
 
Viimeksi muokattu:

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Jännä joukkue tuo SaPKo. Pelasi eilen tulokseen verraten ihan toisenlaisen pelin...Tänään RoKi vastassa ja meni taas venäläistyyliseksi sooloiluksi ja pikkunäppäräksi kikkailuksi. YP pelannut pari hyvää peliä, mutta tänään ryntäili RoKin ensimmäisessä maalissa itsensä ulos ja sai kakkossyötön 3-3 tasoitukseen kun ykkössyöttö merkattiin Leskiselle. RoKi teki kaksi viimeisintään kyllä sellaisella tavalla, että huh heijjaa pojat.
Ihme kyllä, että voittavat noita pelejä vaikka peli ei todellakaan ole ollut niin hyvää kuin tulokset ovat osoittaneet. Mennään ihan veitsenterällä. Nuo pelit alkavat loppumaan toisinpäin ellei löydy jotain rotia tuohon hommaan.
Oliko loukkaantumisia vai penkittiköhän Rässy Kankaan ja Paalasen...ei nähdäkseni kolmannessa erässä juuri pelanneet. Jos nyt pelasivat ollenkaan.
 

Pakki-pakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
KeuPa HT
http://yritys.taloussanomat.fi/y/savonlinnan-pallokerho-oy/savonlinna/1618069-1/

Eipä näytä SaPKon taloudellinen tilanne erityisen valoisalta. Ei näytä varmasti monella muullakaan seuralla yhtään tuota paremmalta. Ilmeisesti Savonlinnassa on pyritty taloutta tervehdyttämään, mutta suunta on oikeastaan toisenkaltainen. Toivottavasti seura pystyy taloutensa kanssa sinnittelemään, vaikkei se ilmeisesti helppoa ole.
 

Al Dente

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo, Jokipojat, HIFK
Eipä näytä SaPKon taloudellinen tilanne erityisen valoisalta.

Nojoo, mutta noissa pitäisi pystyä aina näkemään lukujen taakse. Parempaan suuntaan on ilmeisesti kuitenkin menossa. Edellisen TJ:n aikana (11-14 vuodet) rahaa alkoi loppua kohti palamaan. Tuon jälkeen nykyinen TJ aloitti kulukuurin ja SaPKo on tehnyt n nolla tulosta. Viime kaudella yleisömäärän ennalta arvaamaton putoaminen ilmeisesti aiheutti sen että tulos meni pakkaselle. Tällä kaudella tuo on varmaankin osattu ottaa huomioon budjettia laadittaessa. Käsittääkseni joukkue on myös halvempi kuin viime vuonna. Lisäksi katsojia on tainnut käydä nyt enemmän ja eiköhän tuo menestyskin jotain vaikuttane. Nyt kun ei vaan mopo lähde keulimaan kun vähän menestystä tulee, mutta sitä en Väreestä usko.
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
SaPKo-Kiekko-Vantaa 21.10.2015 sarjan 2. ja 3. ja kiekkopeli aivan täyttä kuraa. Joku randomkatselija joka ei muuta ymmärrä kuin maalit, voi pitää tuollaista viihdyttävänä, mutta aika epäuskoista naurunpyrskähtelyä oli koko pelin seuraaminen. Välillä teki mieli itkeäkin. Siinä ei muuten montaa hyvää hetkeä nähty.
Miten ihmeessä voidaan maan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelata tuollainen peli, ja vieläpä sarjan tämän hetkisten kärkijoukkueiden välillä.
Ehkä se oli joku päiden nollaus ja pelaaminen jatkuu perjantaina, mutta ei hemmetti tuollaista kestä kenenkään psyyke katsella kun 5. div sählykin on laadukkaampaa urheilua.

Oikeastaan yhdet hyvät suorittajat siellä jäällä oli ja niillä oli sellaiset raidalliset paidat päällä. Pitkästä aikaa hyvä tuomaripeli.
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Mietin vaan. Onko Tiilikainen loukkaantunut vai missä? Miksi ihmeessä se SaiPan apu pelaa SaPKossa? Se mies on kentällä lähes aina kun omissa kolisee. Tänään oma junnu Kainulainen punnersi joukkueen peliin mukaan ja heti kohta "liiga"apu sählää mummokiekon laidassa ja Sammalmaa ratkaisee pelin. Ei siinä mitään, jos ei muita olisi, mutta kun on. Tilli suorittaa satavarmasti paremmin, mutta ei pelaa.
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Sellanen mielenkiintoisuus, että SaPKo viidestä hävitystä pelistään hävinnyt kolme kotonaan. ja vain kaksi vieraissa. Kotoa pisteitä on 11/21 ja vieraissa 14/21
Ottelukohtainen pistekeskiarvo oli syyskuussa 1,6 ja kuluva kuukausi on menossa keskarvolla 1,89 eli hyvässä vauhdissa joukkue on. Marraskuu on varmasti otteluohjelmaltaan koko kauden vaikein kun sekä Jukurit, että TUTO kohdataan kotona ja vieraissa ja kaksi muuta peliä ovat LeKi vieraissa ja Hokki kotona.
Onkohan Rässyllä sellainen pirullinen suunnitelma, että hyökkäyspeliä pelataan varsin huolettomasti, että saataisiin siitä keväällä mahdollisimman paljon hyviä kemioita mukaan. Taitaa olla yleinen totuus, että puolustuspelaaminen on helpompaa saada uomiin kuin hyökkäyspelaaminen. Ja se puolustaminen lyödään sitten keväämmällä kuntoon? Ihan mutuilua.

Siihen nähden on mukava seurailla miten hemmetin kiivaasti Savonlinnssa oikeasti kotiseuraan suhtaudutaan kun valittamista on vähän kaikesta, vaikka ollaan sarjassa toisena. Valitettaisiin sitä tosin, vaikka johdettasiinkin ja totuus on, että aina voi parantaa. Sorrun itsekin tuohon marisemiseen, mutta minusta se kertoo vähän siitäkin että iso porukka joukkueen takana on aidoilla tunteilla mukana.

Silti en ymmärrä, että samassa lauseissa tyrkytetään puolustajien karmeita henkilökohtaisia virheitä ja maalivahtiongelmaa. Minusta nuo henkilökohtaiset karmeat virheet tahtovat näkyä tulostaululla ilman maalivahtiongelmiakin ja suureen päästettyyn maalimäärään keksin monen monta muutakin syytä kuin maalivahtien pelaaminen.
 

paraspelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Taitaa olla yleinen totuus, että puolustuspelaaminen on helpompaa saada uomiin kuin hyökkäyspelaaminen. Ja se puolustaminen lyödään sitten keväämmällä kuntoon? Ihan mutuilua.
Kyllä se taitaa mennä nimenommaan toistepäin. Ja kaikkein vaikeinta onkin sitten saada hyökkäys ja puolustus tasapainoon siten, että peli on saumaton ja jauhava kokonaisuus. Räsänen on taitava valmentaja ja SaPKo tulee taistelemaan keväällä mitaleista, ei siinä mitään.
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Kyllä se taitaa mennä nimenommaan toistepäin.

En tarkoittanut, että on normaali järjestys pistää ensin hyökkäyspelaaminen kuntoon ja vasta sitten puolustaminen. Tästä on joku hyvä sanontakin minkä aikaa menee saada puolustuspeli kuntoon ja kuinka kauan hyökkäys. Sen takia turnauksissakaan ei lähdetä keula pystyssä takomaan maaleja vaan rakennetaan aina puolustus edellä ja erikoistilanteisiin luottaen. Tarkoitin siis, että pitävä puolustus on helpompaa rakentaa kuin maaleja likuhihnalta sylkevä hyökkäys.

Mutta, voin olla väärässäkin.
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
SaPKo pelasi kaksi vieraspeliä peräkkäin Kokkolassa ja Keuruulla. Jos tuota viimeistä jatkoaikamaalia ei lasketa niin omiin meni kolme kiekkoa. Joka ainoassa kentällä oli pakkipari Kettukangas-Huhtanen. Jos nyt lasketaan tuo viimeinen jatkoaikamaalikin niin pakkina oli Huhtanen.
Liigalaina oli siis joka ainoan maalin aikana jäällä mitä omiin tehtiin tällä kahden ottelun vieraskiertueella.

Keuruulta ei olisi kuulunut saada yhtään pistettä. Peli oli niiiiiiiiiin huonoa. Leskinen oli (maalivahtiongelmaiselle, hehe) joukkueelle pisteen pelaaja.
 
En nyt viitsi käydä katsomaan ja tarkastamaan SaPKon peliä KeuPaa vastaan uudelleen, mutta jotenkin jäi mieleen, että kumpaakin KeuPan maalia edelsi Kettukankaan sössiminen. Vaikka SaPKo hävisi, ei se pelkästään omaa huonouttaan hävinnyt vaan KeuPa pelasi hyvin.
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
En nyt viitsi käydä katsomaan ja tarkastamaan SaPKon peliä KeuPaa vastaan uudelleen, mutta jotenkin jäi mieleen, että kumpaakin KeuPan maalia edelsi Kettukankaan sössiminen. Vaikka SaPKo hävisi, ei se pelkästään omaa huonouttaan hävinnyt vaan KeuPa pelasi hyvin.

Se on totta. Vähintäänkin KeuPa pelasi paljon paremmin kuin SaPKo. En ihan tarkkaan muista minäkään mistä nuo maalit tulivat, mutta onhan se totta, että melkoinen hasardi on tuo Kettukangaskin.
Ylipaino onneksi on parantanut pelaamistaan tälle kaudelle ja se on joukkueelle iso etu.

Voisikohan harkita, että joku yrittäisi neuvoa tuota Wacklinia aloittamaan. Ukko ja ukon ketju pelaa muuten hyvää peliä, mutta aloittaminen on aika vaikeaa. Kun katsoo näitä nettilähetyksiä niin aloitukset kuvataan läheltä ja niistä näkee aika selkeästi, että ei ole tuo aloittaminen ihan kaverin vahvimpia puolia. Tosin taisi tänään tilastollisesti voittaa aloitukset kun huonoin oli Forströmm jollain 18% onnistumisella.
Voihan se olla, että näen itse jotain huuhaata, mutta siltä se homma näyttää.
 
En nyt viitsi käydä katsomaan ja tarkastamaan SaPKon peliä KeuPaa vastaan uudelleen, mutta jotenkin jäi mieleen, että kumpaakin KeuPan maalia edelsi Kettukankaan sössiminen. Vaikka SaPKo hävisi, ei se pelkästään omaa huonouttaan hävinnyt vaan KeuPa pelasi hyvin.
Pitää korjata väärä todistukseni Kettukankaan osuudesta KeuPan toiseen maaliin. Ei näyttäisi olleen Kettukankaan moka, vaan Huhtasen syöttö näyttäisi osuvan maalirautoihin maalin takana ja KeuPan pelaaja pääsi väliin ja siitä lähti tilanne kehittymään maaliksi. Huhtasesta sen verran vielä, että näyttäisi olevan parempi hyökkäyssuuntaan kuin puolustussuuntaan. Vähän samantapainen pakki kuin Lukka oli, virheitäkin tekee yhtä paljon kuin Lukka SaPKo-uransa ensimmäisenä vuotena.
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Jokohan Rasmus Hämäläinen toipuisi pelikuntoon tässä tauon aikana? Tietääkös kukaan (meistä kaikista jatkoajan SaPKo-kirjoittajista) mikä tilanne?
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Paskaa, paskaa tuuria. Itä-Savon verkkolehteä mukaillen Hämäläinen toipui ja loukkaantui treeneissä uudestaan. Wilenius 1-3 viikkoa saikulla ja Jurgenssin pelit paskimmalla tuurilla kauden osalta ohi. Voi tosin selvitä muutaman viikon huilillakin.

Tänään sieltä tulee sitten jotain tietoa vahvistuksista.
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Kärpät vs Jukurit
  • 2.20
  • 3.80
  • 2.92
Pelicans vs HIFK
  • 1.86
  • 3.80
  • 3.80
Tappara vs TPS
  • 1.76
  • 4.10
  • 4.00
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös