Mainos

San Jose Sharks 2024–2025

  • 33 575
  • 115

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
En ole ihan samaa mieltä. Tai siis, että olisi erityinen kiire. Parin kauden odottaminen sen takia, että näkee miten lupaukset pärjäävät on loputon suo. Jos nimittäin eivät pärjää, niin sittenkö odotetaan taas pari vuotta ja toivotaan parempia varauksia. Joukkuetta rakennettaessa on pakko luottaa tiettyihin asioihin, ja tässä tapauksessa luotetaan jo varattujen miesten pelitaitoihin. Jos joukkuetta ei vahvisteta, niin pennut jäävä ilman tulitukea, mikä saattaa vaikuttaa kehitykseen ja lopullinen katto voi jäädä saavuttamatta.

Enkä muuten usko, että mikään joukkue odottaisi ja katsoisi, riittääkö Celebrinillä ja Smithillä kärkirooleissa. Mielestäni tässä ollaan ihan oikealla tiellä, eli joukkuetta vahvistetaan kun isoimmat lupaukset hyppäävät remmiin. Vältetään negatiivisen oravanpyörän syntyminen. En silti näe tässä erityistä kiirettä. Tuskin esim. Musty murtautuu kokoonpanoon ja toivon niin käyvän vain, jos hän paikan pelillisesti ansaitsee. Ja voihan olla, että Smithillä ei vielä riitä vakiorooliin, ja jatkaisikin NCAA:ssa.


Ehkä tällaisia junnumeriittejä on hyvä kerätä, jos ei ole se ihan kirkkain lupaus. En usko, että Celebrini olisi jäänyt NCAA:han toiseksi kaudeksi minkään muunkaan joukkueen toimiessa vaarajana. En muista ainoatakaan ensimmäisenä varattua hyökkääjää, joka olisi jäänyt seuraavalla kaudella junnuihin. Syytä Celebrinin tulokaskauteen jo ensi kaudella kannattaa hakea hänen pelinsä tasosta, eikä Sharksin kiireestä jälleenrakennuksessa.

Emme myöskään saa ikinä selville, että kasvattaako johtajuus junnumaajoukkueessa ja seurajoukkueessa pelaajaa enemmän kuin kokonainen kausi maailman parhaita pelaajia vastaan + mahdollinen MM-kisaesiintyminen. Kun Sharks voittaa cupin 27-28 niin voinemme todeta, että tämä ratkaisu oli oikea. Tai onhan tietty mahdollista että malja tulisi jo vuotta aikaisemmin, jos Celebrini pelaisi vielä toisen NCAA-kauden mahdollistamalla tulokassopimuksella!

Selvää on, että olemme eri mieltä organisaation jälleenrakentamisesta - tai siis mestaruustason joukkueen kokoamisesta. Teillä on käynyt tuuri kun saitte Smithin ja Celebrinin näin aikaisessa vaiheessa, mutta Grieriä ja muuta johtoporrasta (ja fanien optimismia/tulevaisuudenuskoa) testataan vasta sitten edessä on pelaajiston kehittämisessä väistämättä vastaantulevat ongelmat: varausten floppaamiset, loukkaantumiset, epäonnistuneet UFA-sainaukset, mönkään menneet pelaajakaupat.

NCAA:n pistepörssin ja kaksikymppisten maailmanmestaruuden voittanut Moore on yli vuoden Celebriniä vanhempi. Se, että top5 -varaus sainataan ja hänelle annetaan mahdollisuus ottaa pelipaikkaa NHL-kokoonpanosta D+1 vuonna on ihan OK-homma. Sama tehtiin esim. aiemmin mainitsemani Logan Cooleyn kanssa. Näille ei-CHL -sarjoista varattujen kohdalla hyvä puoli on, että heidät voidaan lähettää AHL:ään kasvamaan. Tosin näin ei PR-syistä todennäköisesti tulla tekemään, mutta teoriassa se on mahdollista.

Jep, on ihan normi käytäntö, että ykkösvaraus sainataan ja laitetaan NHL-kokoonpanoon heti varausta seuranneella kaudella. Minusta kyseessä on yksi tyhmimmistä NHL-tavoista ja monissa tapauksissa hommassa ei ole pelaajan kehittymisen kannalta mitään järkeä. Joku McDavid tai Crosby ovat aivan poikkeustapauksia ja pystyivät heti varauksensa jälkeen tekemään tulosta NHL:ssä, mutta "tavalliselle ykkösvaraukselle" kuten Bedard (jota pidän yliarvostettuna), Slafkovsky, Power, Lafreniere, Hughes, Dahlin olisi ollut parempi kasvaa - vuosi tai jopa kaksi - henkisesti ja fyysisesti jossakin muualla kuin NHL-ympäristössä.

Mutta kun markkinointisyistä faneille pitää antaa pöhinää (+myydä lippuja ja paitoja ja muuta krääsää), vaikka 18-vuotias teini ei ole henkisesti eikä fyysisesti valmis pelaamaan korkeimmalla sarjatasolla. Ammattilaishockey on pohjimmiltaan bisnestä, isoa sellaista.

Sharks ei tule voittamaan Stanley Cupia kolmen tai neljän kauden päästä, koska Celebrini ja Smith ja kumppanit ovat neljän vuoden päästä 22-24 vuotiaita eli vielä aivan poikasia. Lisäksi teidän perustan eli puolustuksen rakentaminen on ihan alkutekijöissä eikä muut seurat tule pelastamaan teitä siitä tilanteesta myymällä omia päteviä pakkilupauksiaan. Itse teidän pitää letangit, doughtyt, seabrookit, hjalmarssonit, keithit varata. Realistisempaa on unelmoida kaudesta 2030-31 jolloin ko. hyökkääjänuorukaiset ovat jo rutinoituneita ammattilaisia ja tajuavat mikä ero on runkosarjapelaamisella ja playoffskiekolla.

Ja pitää muistaa, että Sharksit eivät ole ainoa seura, jolla on kiivas rakennusvaihe menossa. Anaheim, Utah, Chicago ovat teitä vuoden tai kaksi edellä (ja Calgary vuoden tai kaksi jäljessä). Esim. Utahin puolustuksen syvyys ja rakenne (nyt ja todennäköisesti lähitulevaisuudessakin) on teitä hemmetisti edellä. Washington, St. Louis, Florida - aika hemmetin monta vuotta näilläkin seuroilla kesti voittaa se orgnisaation ensimmäinen mestaruus, vaikka varaamalla onnistutiin saamaan laatuluokan lupauksia ja omistajilla oli varaa käyttää palkkakaton verran rahaa.
 
Puolustus kaipaa hieman kaikkea. Kiekollista osaamista, kokoa, puolustusosaamista. Potentiaalisia nimiä on siis liiga täynnä.

Habsissa on paljon lupaavia puolustajia, mutta tosin myös hyökkääjiä, joten suoraan kauppatarvetta siellä ei taida olla. Kuitenkin mm. Guhle, Barron, Mailloux ja nuorimpana Hutson olisivat mahdollisia kohteita Sharksille. Barron irronnee halvimmalla, Hutson lienee monen Habs-fanin silmissä koskematon, mutta kaikkihan on kaupan oikealla vastineella. Tällä kaudella voi vielä koittaa tällaisia hakuja, jos sieltä olisi piilevää potentiaalia irrotettavissa. Mutta tärkeää olisi myös löytää se varma top-4-puolustaja ja aika pieni taitaa olla todennäköisyys sille, että esim. Barron sellaiseksi kasvaisi.
Laittakaa vaikka se Macklin-poika vaihdossa niin voidaan keskustella siitä koskemattomuudesta. ;)

Mutta juu, ihan hyvää spekulaatiota ja näkisin nämä kaksi seuraa hyvinä kauppatovereina.

Sharks tulee kyllä kiinnostamaan ensi kaudella noin 1000 kertaa enemmän kuin viime kaudella. En usko, että sijoitus paranee vielä ensi kaudella merkittävästi, mutta ainakin vauhtia ja vaarallisia tilanteita pitäisi olla viime kauteen nähden paljon enemmän. Celebrinin rookie-kausi toki se tarkimmin seurattava asia ja siinä se Fresh Prince siinä vierellä.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: SVSV

Wild-Chester

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Joku McDavid tai Crosby ovat aivan poikkeustapauksia ja pystyivät heti varauksensa jälkeen tekemään tulosta NHL:ssä, mutta "tavalliselle ykkösvaraukselle" kuten Bedard (jota pidän yliarvostettuna), Slafkovsky, Power, Lafreniere, Hughes, Dahlin olisi ollut parempi kasvaa - vuosi tai jopa kaksi - henkisesti ja fyysisesti jossakin muualla kuin NHL-ympäristössä.

Vähän ohi aiheen mutta on pakko kysyä: Mikä olisi mielestäsi ollut 61 ottelussa tehot 22+39 tehneelle Bedardille parempi vaihtoehto kehittyä kuin NHL?
Bedardin taso varausikäisenä oli lähempänä Crosbya ja McDavidia kuin muita mainitsemiasi ykkösvarauksia.
 
Ja pitää muistaa, että Sharksit eivät ole ainoa seura, jolla on kiivas rakennusvaihe menossa. Anaheim, Utah, Chicago ovat teitä vuoden tai kaksi edellä (ja Calgary vuoden tai kaksi jäljessä). Esim. Utahin puolustuksen syvyys ja rakenne (nyt ja todennäköisesti lähitulevaisuudessakin) on teitä hemmetisti edellä.

Utah on hyvällä tiellä ehdottomasti ja ihan voin allekirjoittaa tuon viestisi pääosin. Mutta tuo Utahin kehumasi puolustushan on täysin tuontipelaajien ympärille rakennettu. Sikäli siis Sharksillakin on toivoa eikä välttämättä sitä ole pakko rakentaa draftin kautta.

Utahilla on treidillä hankitut Sergachev, Durzi ja Marino. Waiversilta poimitut Välimäki ja Kesselring sekä vapaana agenttina sainattu Cole. Toki treideihin tarvitaan niitä palasia ja niitähän Utahilla oli ja on. Mutta niin on Sharksillakin ja tulevaisuudessa vielä enemmän.

Kukaan mainitusta kuusikosta ei ole pelannut kahta kautta pidempään tuolla.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Utah on hyvällä tiellä ehdottomasti ja ihan voin allekirjoittaa tuon viestisi pääosin. Mutta tuo Utahin kehumasi puolustushan on täysin tuontipelaajien ympärille rakennettu. Sikäli siis Sharksillakin on toivoa eikä välttämättä sitä ole pakko rakentaa draftin kautta.

Utahilla on treidillä hankitut Sergachev, Durzi ja Marino. Waiversilta poimitut Välimäki ja Kesselring sekä vapaana agenttina sainattu Cole. Toki treideihin tarvitaan niitä palasia ja niitähän Utahilla oli ja on. Mutta niin on Sharksillakin ja tulevaisuudessa vielä enemmän.

Kukaan mainitusta kuusikosta ei ole pelannut kahta kautta pidempään tuolla.

Jep, Utahin nykyinen puolustus on ulkopuolelta hankittu, koska aikaisemmat omat varaukset menivät mönkään. Katotaan sitten miten seuraava satsi onnistuu. Itse tykkäsin kovasti Lamoureuxista kaksikymppisten MM-kisoissa ja kirjoitusten perusteella Simashev on kehittynyt Venäjällä ihan hyvin.

Utahilla ei ole mitään pakkoa heittää Simashevia, Lamoureuxia tai Dudaa tai ketään muutakaan nuorisolaista NHL-kaukaloon, vaan he saavat (tarvittaessa) kehittyä vielä pari vuotta rauhassa AHL:ssä tai Euroopassa. Ihannetilanne organisaation kannalta.

Tosin kiekollinen ykköspakki lupauslaarista vielä puuttuu ja siksi vähän ihmettelin kun Utah varasi ykkösvuorollaan Iginlan eikä Parekhia/Buiumia/Yakemchukia. Mutta kai he näkivät, että Iginlalla on potentiaalia olla ykkösketjun maalitykki.

Vähän ohi aiheen mutta on pakko kysyä: Mikä olisi mielestäsi ollut 61 ottelussa tehot 22+39 tehneelle Bedardille parempi vaihtoehto kehittyä kuin NHL?
Bedardin taso varausikäisenä oli lähempänä Crosbya ja McDavidia kuin muita mainitsemiasi ykkösvarauksia.

Kiva kun teki pisteitä NHL:ssäkin. Tosin fyysisesti ihan raakile ja puolustuspäässä kentällisensä heikoin lenkki. Olisi tullut Eurooppaan SHL:ään, missä olisi voinut käyttää aikaa enemmän treenamiseen ja puolustuspelaamisen ja voittavan jääkiekon opettelemiseen kuin matkustamiseen.

NHL:stä sanotaan, että ei se ole mikään paikka opetella pelaamista / kehitysliiga. Paskapuhetta. connorbedardit ja jackhughesit ja alexlafrenieret heitetään sinne, vaikka he eivät ole valmiita pelaamaan aikuisia miehiä vastaan.

Bedardia pidetään "generational talent"ina. Minusta hän on pelaajana aivan helvetin kaukana Crosbyn ja McDavidin tasosta.

edit.

Tämä ketju on San Jose Sharksin ketju, joten viesti meni ohi aiheesta. Stubbia lainatakseni, "Sori siitä".
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Kiva kun teki pisteitä NHL:ssäkin. Tosin fyysisesti ihan raakile ja puolustuspäässä kentällisensä heikoin lenkki. Olisi tullut Eurooppaan SHL:ään, missä olisi voinut käyttää aikaa enemmän treenamiseen ja puolustuspelaamisen ja voittavan jääkiekon opettelemiseen kuin matkustamiseen.

NHL:stä sanotaan, että ei se ole mikään paikka opetella pelaamista / kehitysliiga. Paskapuhetta. connorbedardit ja jackhughesit ja alexlafrenieret heitetään sinne, vaikka he eivät ole valmiita pelaamaan aikuisia miehiä vastaan.

Bedardia pidetään "generational talent"ina. Minusta hän on pelaajana aivan helvetin kaukana Crosbyn ja McDavidin tasosta.

Mäkin pyydän anteeksi jo etukäteen ohi aiheesta menemisestä, mutta tähän rapalaan on pakko tarttua. Siis periaatteessa ihan samaa mieltä kyllä kaikesta, mutta siinä mielessä @Wild-Chester on ihan oikeassa, että Bedardin junnuvuosi WHL:ssä sekä esiintyminen U20-kisoissa ennen draftia oli helposti samalla levelillä noiden kahden supertähden kanssa. Itsekään en odota hänestä samantasoista tekijää, mutta ehkä helvetin kaukana on jo vähän raflaavasti ilmastu.

Ja kuten me kaikki tiedämme, on NHL loppupelissä silkkaa bisnestä ja siinä bisneksessä nämä nuoret tähdet ovat kullanarvoisia. Olkoonkin sitten kuinka raakileita tahansa. Blackhawks myi 2023 draft-arvonnan jälkeen kahdessatoista tunnissa 5,2 miljoonalla dollarilla uusia kausaripaketteja. Ei siinä organisaatio lähetä tuollaista kassamagneettia jonnekin Ruotsiin opettelemaan puolustuspään pelaamista, vaikka se kuinka järkevää olisi pelaajan kehityksen näkökulmasta kenties ollutkin.
 

arska07

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins,Kärpät ja CBJ
Liityn kuin varkain tähän keskusteluun. Olen samaa mieltä @heikkik kanssa siitä asiasta että Bedardilla ei vain fysiikka tai muu riittänyt vielä. Silti huikeat pisteet ja veti ihan saatanasti porukkaa katsomaan Hawksin pelejä. En ota kantaa että olisiko jokin muu sarja ollut parempi hänelle, mutta ihan hyvin tää poika pärjäs NHL-kaukalossa. Toki esimerkiksi Crosbyn tulokaskauteen verrattuna aika raakiletta se peli oli. Silti uskon että Bedard on muutamassa kaudessa ihan änärin ykköspyssyjä.
 
Viimeksi muokattu:

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Lueskelin elite prospectsin "Ranking the NHL's top 100 affiliated prospects ahead of the 2024-25 season" - juttua. Sharkeseilla oli listalla Celebrini (1.), Smith (10.), Musty (15.), Dickinson (21.), Chernyshov (45.), Mukhamadullin (96.) ja "kunniamaininnoissa" Cagnoni (HM) ja Edström (HM). Erillisessä maalivahtilistauksessa (top 15) ei ollut yhtään Sharks-varausta.

Kun lisää hyökkääjälistaan vielä Eklundin, Halttusen ja Bystedtin, niin vaikka ko. ryhmässä olisi pari totaalihutia, niin onhan tuossa hyökkäykseen tulossa varsin vakuuttava porukka. Tietenkin Celebrini kärjessä, mutta lisäksi Smith toisena top kymppiläisenä, Mustykin vielä kokonaisarvosanassa "high end skill" -kategoriassa - ja kaikkiaan viisi pelaajaa top 50-listalla.

Tulevaisuuden puolustus ja maalivahtiosasto onkin sitten alkutekijöissään. Maalivahtiosaston ohuus oli yllätys, mutta kun vilkaisin seuran varausstrategiaa, niin eihän se mikään ihme ole. San Jose ei ole ottanut 2020-luvulla kahdella ekalla kierroksella yhtään mokea, kolmannella kierroksella yhden (Gaudreau 3. kierros, #81 v. 2021) ja kaikkiaankin neljä viidessä viime draftissa ja jos laskin oikein niin vain viisi maalivahtia yhdeksässä vuodessa. Se on aika vähän se.


Kun tulokasleirien alkuun on vielä vajaa kuukausi, niin voisi käyttää hiukan aikaa Sharks-podcastin kuunteluun. Osaako joku suositella San Jose (Sharks/Barracudas) -aiheista podcastia, joka käsittelee NHL-joukkueen lisäksi farmipelaajia ja prospekteja?
 

Vislami

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks
Jahas isoja uutisia Sharks rintamalla kun GMMG vahvisti maalivahtiosastoa isosti.

Yaroslav Askarov on nyt Sharksi!

Predseihi meno Vegasin 25 1st rounder, Edström ja Chrona.
 

Hauntti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, TPS, Varjomodet
Predseihi meno Vegasin 25 1st rounder,
Voi ilmeisesti myös olla SJ:n oma ykkönen, jos Vegas nyt sattuisi jotenkin ihmeellisesti sijoittumaan Sharkseja huonommin.

Edit: Ilmeisesti jos VGK:n pick on top-kympissä niin SJ saa vaihtaa omaan pickiin halutessaan. Tuskin tulee tapahtumaan, mutta eniveis.
 

lai

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sharks
Tässähän alkaa tosiaan näyttämään Hertl treidi ihan neronleimaukselta. Nyt on lupaava maalivahti, lupaava hyökkäys, pakkipuolelle kun vielä saisi jotain innostumisen aiheita
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Lueskelin elite prospectsin "Ranking the NHL's top 100 affiliated prospects ahead of the 2024-25 season" - juttua. Sharkeseilla oli listalla Celebrini (1.), Smith (10.), Musty (15.), Dickinson (21.), Chernyshov (45.), Mukhamadullin (96.) ja "kunniamaininnoissa" Cagnoni (HM) ja Edström (HM). Erillisessä maalivahtilistauksessa (top 15) ei ollut yhtään Sharks-varausta.
...
Tulevaisuuden puolustus ja maalivahtiosasto onkin sitten alkutekijöissään. Maalivahtiosaston ohuus oli yllätys, mutta kun vilkaisin seuran varausstrategiaa, niin eihän se mikään ihme ole. San Jose ei ole ottanut 2020-luvulla kahdella ekalla kierroksella yhtään mokea, kolmannella kierroksella yhden (Gaudreau 3. kierros, #81 v. 2021) ja kaikkiaankin neljä viidessä viime draftissa ja jos laskin oikein niin vain viisi maalivahtia yhdeksässä vuodessa. Se on aika vähän se.

Askarovin hankkiminen oli sitä mitä San Jose kaipasi. Juuri sopivan ikäinen - 22-vuotiaana muita Sharks-prospekteja hiukan vanhempi - kasvamaan Celebrinin, Smithin, Dickinsonin, Mustyn ja muiden lupausten kanssa.

Viime kauden San Josessa aloittaneista hyökkääjistä mm. Hertl, Duclair, Zadina, Hoffman, Barabanov, Labanc dumpattu pois ja tilalle Dellandrea, Goodrow, Grundström, Toffoli ja Wennberg. Plus tietenkin lupaavaa nuorisoa murtautumassa kokoonpanoon.

Jollei Mukhamadullia tai Dickinsonia aleta ajamaan sisään pelaavaan kokoonpanoon, niin puolustuksessa ei ole yhtään rookieta, vaan ainostaan NHL-kokemusta omaavia pelaajia. Eihän Walman ja Ceci mitään sateentekijöitä ole, mutta kyllä Cecillä on joukkueelle enemmän tarjottavaa Burroughsilla.

elite.prospectsin listauksessa Edström oli San Josen viidenneksi lupaavin hyökkääjä ja tuossa listassa ei ole mukana Filip Bystedtiä tai 2024 World Junior Summer Showcase:ssa tehoilutta Brandon Svobodaa. Joten ei hänen kauppaamisensa sentteriosaston syvyyttä isosti hetkauta.

Ykköskierroksen varauksen menetys oli huonompi juttu, mutta Granlund, Sturm, Ceci ja Rutta ovat ensi kesän UFA-pelaajia, joten heistä voi siirtoajan takarajalla saada joitakin varausvuoroja. Ja Grierillä on kuitenkin käytössä omat ykkös- ja kakkoskierroksen varaukset ja kolmannella kiepillä kaksi varausta.

Pakko nostaa Mike Grierille hattua kesän toiminnasta, sillä minusta hän on tehnyt hyvää työtä. Onkohan omistajaporras on ilmoittanut GM:lle, että toista perättäistä totaalisen mahalaskukautta ei sitten suvaita ja joukkuetta pitää parantaa selvästi?

Jos maalivahdit onnistuvat pelaamaan hyvän kauden, niin jokin 25 pisteen parannus sarjataulukossa on aivan mahdollista. Eihän 70 pisteen ylityksellä pudotuspelipaikkaa tavoitella, mutta silloin joukkueesta ei puhuttaisi yhtenä kaikkien aikojen huonoimmista NHL-kokoonpanoista. Ja kuitenkin olisi saumat voittaa varausarvonta ja saada organisaatioon toinenkin ykköskierroksen kärkivaraus.
 

ISH

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, HIFK, Arsenal
Macklin Celebrini & Will Smith. Ei voi välttyä Crosby & Malkin viboilta. Jos joku etsii ensimmäistä tai uutta joukkuetta jota fanittaa niin nyt voisi olla oiva hetki hypätä tähän kelkkaan.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Macklin Celebrini & Will Smith. Ei voi välttyä Crosby & Malkin viboilta. Jos joku etsii ensimmäistä tai uutta joukkuetta jota fanittaa niin nyt voisi olla oiva hetki hypätä tähän kelkkaan.
Itse en kyllä ennakkoon koe mitenkään samoja viboja. Crosby varattiin generation talenttina ja lunasti tämän täysin. Celebriniä ei nyt ihan tuollaisena voi kuitenkaan nähdä näin ennakkoon. Malkin ja Smith voivat olla lähempänä samaa, mitä tulee tällaiseen ennakkoajatteluun/toiveisiin. Malkinia kohtaan oli kuitenkin aivan älyttömästi odotuksia/hypeä ja 2000-luvun ensimmäisellä vuosikymmenellä oli kaksi draftia jolloin tuolla Malkinin hypellä/odotuksilla ei olisi irronnut ykkösvarausta. 2004 (Ovechkin) ja 2005 (Crosby). Ei taida Smith ennakkohypetyksellä/odotuksilla aivan samaan kategoriaan mennä, mutta lähempänä näen Smithin ja Malkinin tason näin ennakkoon kuin mitä Celebrinin ja Crosbyn.

Muistaakseni Celebriniä on verrattu pelityyliltään tuonne Toewsin suuntaan. Smith puolestaan taitaa olla sellainen mailataituri. Omat vibat menevätkin vahvasti tuonne Toews & Kane suuntaan.

Kyllähän tästä San Josen nuoresta rungosta on melkein pakkokin tykätä. Haipaidasta ja haitankista olen aina tykännytkin! Noiden parin nimen lisäksi voi nostaa Eklundin nimen myös esiin jolta voi odottaa paljon tulevaisuudessa. Pakisto kaipanee löytöä myöhemmiltä kierroksilta mallia Letang (#62) ja Keith (#54).
 

ISH

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, HIFK, Arsenal
Enhän mä nyt taitojen enkä pelityylin puolesta verrannut Crosbyyn ja Malkiniin, vaan siihen että tällainen sentterikaksikko saapuu kaupunkiin ja surkealla joukkueella alkaa aika kohti parempia vuosia.

Tässä Pittsburghin pistepörssi kaudella ennen Crosbya:
 
Viimeksi muokattu:

Artie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Toi Penguinsin X-Generation -joukkue oli kyllä karmiva. Vertautuu kyllä viime kauden Sharksiin hyvin. Mielenkiintoista seurata miten tuo lähtee Celebrini & Smith -kaksikon mukana kehittymään.
 

SVSV

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks
Täytyy ottaa puheeksi useampikin asia, kunhan syksyn kiireiltä ehtii, mutta todetaan että Grier on ainakin tehnyt sitä mistä puhui.

Grier teki selväksi, että viime kauden joukkue oli liian pehmeä ja helppo pelata vastaan. Tätä lähdettiin aggressiivisesti muuttamaan ja sisään tuotiin telaketjuosastoa sekä hyökkäykseen että puolustukseen. Ei Walman ja Ceci mitään chrisprongereita ole, mutta tulokaspakkeja kokeneempia jyriä. Näillä hankinnoilla saadaan luonnetta ja peruspeliä pakistoon, mikä kieltämättä on puuttunut viime kaudet. Kun joukkue on kyllästetty kovapintaisilla hokiäijillä, sinne väliin on helpompi tiputella keltanokkaisia silkkikäsiä.

Toinen iso missiä tulevalle kaudelle täytyy olla 'cudan nostaminen pois pohjamudista. En ole kovin tarkasti seurannut farmiseuran joukkueenrakennusta, mutta olisi voittavan organisaatiokulttuurin rakentamisen kannalta tärkeää, että myös 'cuda pystyisi pelaamaan uskottavasti playoff-joukkueita vastaan.

Grier pystyi hienosti myös reagoimaan, kun paikka oli hommata maalivahtiosasto kuntoon. Hinta oli sinänsä halpa, itse pelkäsin jotain Askarov-Smith-swäppiä. Samanlaiseen mahdollisuuteen täytyy tarttua jos joku huipputason pakkilupaus kieltäytyy taas pelaamasta preerialla tai aavikolla.
 

SVSV

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks
Kiekko on jo tippunut pari kertaa jäähän, kun Sharks-junnut ovat pelanneet Utahia ja Anaheimia vastaan. Ensimmäisestä 3-2-voitto (47-20 ja 60min dominanssi) ja jälkimmäisestä pöyhkeä 7-2-voitto. Näin pelin tietenkin kuuluukin mennä, koska Sharksilla on NHL:n top-3-varausallas.

Ducks-peli viime yöltä:
- Musty 3+1
- Cagnoni (D) 1+2
- Halttunen 1+1

Sharksilla oli toki neljä ykköskierroksen varausta jäällä yhtä Ducksin 1. kierroksen varausta vastaan, mutta kakkoskierroksen varaukset menivät 5-1 Ducksille. Celebrinikään ei pelannut, eikä Mukhamadullin (jolla vähän yleistä särkyä joka paikassa, toivottavasti kunnossa kun varsinainen leiri alkaa). Kiva nähdä iso voitto, vaikka eipä se kerro joukkueiden tulevista voimasuhteista juuri mitään.

Tänään illalla seuraava junnupeli. Ehkä siinä Celebrini pääsee taas irti.

Labanc PTO:lle Devilsiin. Toivottavasti saa vielä uransa kevyeen nosteeseen, hyvä laukaushan miehellä on aina ollut.
 

SVSV

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks
Cagnoni siirtyy ilmeisesti tulevaksi kaudeksi 'cudaan. Mies nakutti viime kaudella WHL:ssa 90 pistettä 65 pelissä, joten onhan sarjataso nähty. Tietty puolustuspeliä pitää petrata, mutta nyt se tapahtuu 'cudassa. On vain 5'9 pitkä, joten todella mielenkiintoista nähdä pärjääkö ammattilaissarjassa. Taustalla syynä tähän on tason lisäksi se, että miehen ELC:stä kuluu 1. vuosi joka tapauksessa pelasi sitten Portlandissa tai San Josessa.

Viimeisessä junnupelissä Sharks voitti Avain 6-3. Celebrini ei pelannut tässäkään. Voitto kotiin siis kaikista Rookie Faceoffin peleistä. Maaleja Halttuselle, Bystedtille jne.
 

El Tito

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo, IFK
Mikähän on Kasper Halttusen tilanne tällä kaudella? Onko pelaamassa AHLssä ja onko mitään mahiksia päästä kokeilemaan Änärin puolella?
 

SVSV

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks
Mikähän on Kasper Halttusen tilanne tällä kaudella? Onko pelaamassa AHLssä ja onko mitään mahiksia päästä kokeilemaan Änärin puolella?

Muistaakseni on ollut puhetta, että Halttunen pelaa tämän kauden vielä Londonissa, ellei nyt ole leirillä selvästi NHL-valmis. Toki jos Londonin kausi päättyisi aikaisin ja 'cudalla olisi vielä pelejä, niin mies nähtäisiin farmissa. Mutta lähtökohta lienee, että London kamppailee jälleen O:n ja Memorial Cupin voitosta.

Goodrow ja Toffoli valittu varakapteeneiksi. En tiedä jälkimmäisen johtamistaidoista mitään, mutta kaipa tässä pistettiin vain lähtökohtaisesti joukkueen paras hyökkääjä kapteenistoon.
 

SVSV

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks
Pistetään vielä vähän höpinää Pullin ja Laroquen tilanteesta, eli lähinnä AHL-pakistosta.


Pullin ensimmäinen kausi pienessä kaukalossa on takana, ja nyt odottaa kehitystä tapahtuvan kun TET-jakso on käyty. Pullin tason nostolla olisi tärkeä rooli 'cudan nousussa pois pohjamudista.

Samoin Sharksin 4. kierroksen varaus Gannon Laroque uskoo, että tällä kaudella hän löytää jälleen pelinsä. Mies on kärsinyt pahoista loukkaantumisista, mutta tuntee olevansa terveempi nyt kuin kolmeen vuoteen. Hienoa olisi, jos hänkin pystyisi potentiaaliaan lunastamaan.

Eipä siis mitään ihmeellistä näissä haastatteluissa. Aina pelaajat kertovat, että ovat joko elämänsä kunnossa tai uskovat pelinsä kehittyvän juuri tällä kaudella eksponentiaalisesti. Jouluun mennessä näemme, onko 'cudasta tällä kaudella mihinkään.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Muistaakseni on ollut puhetta, että Halttunen pelaa tämän kauden vielä Londonissa, ellei nyt ole leirillä selvästi NHL-valmis. Toki jos Londonin kausi päättyisi aikaisin ja 'cudalla olisi vielä pelejä, niin mies nähtäisiin farmissa. Mutta lähtökohta lienee, että London kamppailee jälleen O:n ja Memorial Cupin voitosta.

Hunterin veljesten johtama London on kasvatusmielessä varmasti OHL:n huippuseura, mutta eikös Halttuselle olisi luonteva askel pelata ensi kaudella AHL:ssä?

Hänet varattiin kuitenkin Suomesta, joten NHL/AHL- CHL -sopimuksen rajoitukset eivät koske häntä ja usein eurojunnut laitetaan D+1 -vuoden jälkeen AHL:ään kehittymään (esim. Losin kärkivarauksista Kupari ja Helenius). Ja siellä olisi toinen suomalainen - siis Valtteri Pulli - pehmentämässä siirtoa ammattilaissirkukseen.

Toisaalta Barracudasin listalla näyttää olevan paljon rightin hyökkääjiä, joten Halttusen jääaika , etenkin yv-aika, voisi jäädä aika vaatimattomaksi.

Tilastojen perusteella San Josen esitys Rookie Faceoffsissa oli varsin vakuuttava (maaliero 16 - 7). 16 tehtyä maalia kolmeen peliin on paljon, kun vastassa on suunnilleen samanikäistä ja yhtä kokenutta/kokematonta porukkaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös