San Jose Sharks 2024–2025

  • 7 850
  • 30

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
En ole ihan samaa mieltä. Tai siis, että olisi erityinen kiire. Parin kauden odottaminen sen takia, että näkee miten lupaukset pärjäävät on loputon suo. Jos nimittäin eivät pärjää, niin sittenkö odotetaan taas pari vuotta ja toivotaan parempia varauksia. Joukkuetta rakennettaessa on pakko luottaa tiettyihin asioihin, ja tässä tapauksessa luotetaan jo varattujen miesten pelitaitoihin. Jos joukkuetta ei vahvisteta, niin pennut jäävä ilman tulitukea, mikä saattaa vaikuttaa kehitykseen ja lopullinen katto voi jäädä saavuttamatta.

Enkä muuten usko, että mikään joukkue odottaisi ja katsoisi, riittääkö Celebrinillä ja Smithillä kärkirooleissa. Mielestäni tässä ollaan ihan oikealla tiellä, eli joukkuetta vahvistetaan kun isoimmat lupaukset hyppäävät remmiin. Vältetään negatiivisen oravanpyörän syntyminen. En silti näe tässä erityistä kiirettä. Tuskin esim. Musty murtautuu kokoonpanoon ja toivon niin käyvän vain, jos hän paikan pelillisesti ansaitsee. Ja voihan olla, että Smithillä ei vielä riitä vakiorooliin, ja jatkaisikin NCAA:ssa.


Ehkä tällaisia junnumeriittejä on hyvä kerätä, jos ei ole se ihan kirkkain lupaus. En usko, että Celebrini olisi jäänyt NCAA:han toiseksi kaudeksi minkään muunkaan joukkueen toimiessa vaarajana. En muista ainoatakaan ensimmäisenä varattua hyökkääjää, joka olisi jäänyt seuraavalla kaudella junnuihin. Syytä Celebrinin tulokaskauteen jo ensi kaudella kannattaa hakea hänen pelinsä tasosta, eikä Sharksin kiireestä jälleenrakennuksessa.

Emme myöskään saa ikinä selville, että kasvattaako johtajuus junnumaajoukkueessa ja seurajoukkueessa pelaajaa enemmän kuin kokonainen kausi maailman parhaita pelaajia vastaan + mahdollinen MM-kisaesiintyminen. Kun Sharks voittaa cupin 27-28 niin voinemme todeta, että tämä ratkaisu oli oikea. Tai onhan tietty mahdollista että malja tulisi jo vuotta aikaisemmin, jos Celebrini pelaisi vielä toisen NCAA-kauden mahdollistamalla tulokassopimuksella!

Selvää on, että olemme eri mieltä organisaation jälleenrakentamisesta - tai siis mestaruustason joukkueen kokoamisesta. Teillä on käynyt tuuri kun saitte Smithin ja Celebrinin näin aikaisessa vaiheessa, mutta Grieriä ja muuta johtoporrasta (ja fanien optimismia/tulevaisuudenuskoa) testataan vasta sitten edessä on pelaajiston kehittämisessä väistämättä vastaantulevat ongelmat: varausten floppaamiset, loukkaantumiset, epäonnistuneet UFA-sainaukset, mönkään menneet pelaajakaupat.

NCAA:n pistepörssin ja kaksikymppisten maailmanmestaruuden voittanut Moore on yli vuoden Celebriniä vanhempi. Se, että top5 -varaus sainataan ja hänelle annetaan mahdollisuus ottaa pelipaikkaa NHL-kokoonpanosta D+1 vuonna on ihan OK-homma. Sama tehtiin esim. aiemmin mainitsemani Logan Cooleyn kanssa. Näille ei-CHL -sarjoista varattujen kohdalla hyvä puoli on, että heidät voidaan lähettää AHL:ään kasvamaan. Tosin näin ei PR-syistä todennäköisesti tulla tekemään, mutta teoriassa se on mahdollista.

Jep, on ihan normi käytäntö, että ykkösvaraus sainataan ja laitetaan NHL-kokoonpanoon heti varausta seuranneella kaudella. Minusta kyseessä on yksi tyhmimmistä NHL-tavoista ja monissa tapauksissa hommassa ei ole pelaajan kehittymisen kannalta mitään järkeä. Joku McDavid tai Crosby ovat aivan poikkeustapauksia ja pystyivät heti varauksensa jälkeen tekemään tulosta NHL:ssä, mutta "tavalliselle ykkösvaraukselle" kuten Bedard (jota pidän yliarvostettuna), Slafkovsky, Power, Lafreniere, Hughes, Dahlin olisi ollut parempi kasvaa - vuosi tai jopa kaksi - henkisesti ja fyysisesti jossakin muualla kuin NHL-ympäristössä.

Mutta kun markkinointisyistä faneille pitää antaa pöhinää (+myydä lippuja ja paitoja ja muuta krääsää), vaikka 18-vuotias teini ei ole henkisesti eikä fyysisesti valmis pelaamaan korkeimmalla sarjatasolla. Ammattilaishockey on pohjimmiltaan bisnestä, isoa sellaista.

Sharks ei tule voittamaan Stanley Cupia kolmen tai neljän kauden päästä, koska Celebrini ja Smith ja kumppanit ovat neljän vuoden päästä 22-24 vuotiaita eli vielä aivan poikasia. Lisäksi teidän perustan eli puolustuksen rakentaminen on ihan alkutekijöissä eikä muut seurat tule pelastamaan teitä siitä tilanteesta myymällä omia päteviä pakkilupauksiaan. Itse teidän pitää letangit, doughtyt, seabrookit, hjalmarssonit, keithit varata. Realistisempaa on unelmoida kaudesta 2030-31 jolloin ko. hyökkääjänuorukaiset ovat jo rutinoituneita ammattilaisia ja tajuavat mikä ero on runkosarjapelaamisella ja playoffskiekolla.

Ja pitää muistaa, että Sharksit eivät ole ainoa seura, jolla on kiivas rakennusvaihe menossa. Anaheim, Utah, Chicago ovat teitä vuoden tai kaksi edellä (ja Calgary vuoden tai kaksi jäljessä). Esim. Utahin puolustuksen syvyys ja rakenne (nyt ja todennäköisesti lähitulevaisuudessakin) on teitä hemmetisti edellä. Washington, St. Louis, Florida - aika hemmetin monta vuotta näilläkin seuroilla kesti voittaa se orgnisaation ensimmäinen mestaruus, vaikka varaamalla onnistutiin saamaan laatuluokan lupauksia ja omistajilla oli varaa käyttää palkkakaton verran rahaa.
 

Jack DiBiase

Jäsen
Suosikkijoukkue
WiFi Password: XHeKaJ#72
Puolustus kaipaa hieman kaikkea. Kiekollista osaamista, kokoa, puolustusosaamista. Potentiaalisia nimiä on siis liiga täynnä.

Habsissa on paljon lupaavia puolustajia, mutta tosin myös hyökkääjiä, joten suoraan kauppatarvetta siellä ei taida olla. Kuitenkin mm. Guhle, Barron, Mailloux ja nuorimpana Hutson olisivat mahdollisia kohteita Sharksille. Barron irronnee halvimmalla, Hutson lienee monen Habs-fanin silmissä koskematon, mutta kaikkihan on kaupan oikealla vastineella. Tällä kaudella voi vielä koittaa tällaisia hakuja, jos sieltä olisi piilevää potentiaalia irrotettavissa. Mutta tärkeää olisi myös löytää se varma top-4-puolustaja ja aika pieni taitaa olla todennäköisyys sille, että esim. Barron sellaiseksi kasvaisi.
Laittakaa vaikka se Macklin-poika vaihdossa niin voidaan keskustella siitä koskemattomuudesta. ;)

Mutta juu, ihan hyvää spekulaatiota ja näkisin nämä kaksi seuraa hyvinä kauppatovereina.

Sharks tulee kyllä kiinnostamaan ensi kaudella noin 1000 kertaa enemmän kuin viime kaudella. En usko, että sijoitus paranee vielä ensi kaudella merkittävästi, mutta ainakin vauhtia ja vaarallisia tilanteita pitäisi olla viime kauteen nähden paljon enemmän. Celebrinin rookie-kausi toki se tarkimmin seurattava asia ja siinä se Fresh Prince siinä vierellä.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: SVSV

Wild-Chester

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Joku McDavid tai Crosby ovat aivan poikkeustapauksia ja pystyivät heti varauksensa jälkeen tekemään tulosta NHL:ssä, mutta "tavalliselle ykkösvaraukselle" kuten Bedard (jota pidän yliarvostettuna), Slafkovsky, Power, Lafreniere, Hughes, Dahlin olisi ollut parempi kasvaa - vuosi tai jopa kaksi - henkisesti ja fyysisesti jossakin muualla kuin NHL-ympäristössä.

Vähän ohi aiheen mutta on pakko kysyä: Mikä olisi mielestäsi ollut 61 ottelussa tehot 22+39 tehneelle Bedardille parempi vaihtoehto kehittyä kuin NHL?
Bedardin taso varausikäisenä oli lähempänä Crosbya ja McDavidia kuin muita mainitsemiasi ykkösvarauksia.
 
Ja pitää muistaa, että Sharksit eivät ole ainoa seura, jolla on kiivas rakennusvaihe menossa. Anaheim, Utah, Chicago ovat teitä vuoden tai kaksi edellä (ja Calgary vuoden tai kaksi jäljessä). Esim. Utahin puolustuksen syvyys ja rakenne (nyt ja todennäköisesti lähitulevaisuudessakin) on teitä hemmetisti edellä.

Utah on hyvällä tiellä ehdottomasti ja ihan voin allekirjoittaa tuon viestisi pääosin. Mutta tuo Utahin kehumasi puolustushan on täysin tuontipelaajien ympärille rakennettu. Sikäli siis Sharksillakin on toivoa eikä välttämättä sitä ole pakko rakentaa draftin kautta.

Utahilla on treidillä hankitut Sergachev, Durzi ja Marino. Waiversilta poimitut Välimäki ja Kesselring sekä vapaana agenttina sainattu Cole. Toki treideihin tarvitaan niitä palasia ja niitähän Utahilla oli ja on. Mutta niin on Sharksillakin ja tulevaisuudessa vielä enemmän.

Kukaan mainitusta kuusikosta ei ole pelannut kahta kautta pidempään tuolla.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Utah on hyvällä tiellä ehdottomasti ja ihan voin allekirjoittaa tuon viestisi pääosin. Mutta tuo Utahin kehumasi puolustushan on täysin tuontipelaajien ympärille rakennettu. Sikäli siis Sharksillakin on toivoa eikä välttämättä sitä ole pakko rakentaa draftin kautta.

Utahilla on treidillä hankitut Sergachev, Durzi ja Marino. Waiversilta poimitut Välimäki ja Kesselring sekä vapaana agenttina sainattu Cole. Toki treideihin tarvitaan niitä palasia ja niitähän Utahilla oli ja on. Mutta niin on Sharksillakin ja tulevaisuudessa vielä enemmän.

Kukaan mainitusta kuusikosta ei ole pelannut kahta kautta pidempään tuolla.

Jep, Utahin nykyinen puolustus on ulkopuolelta hankittu, koska aikaisemmat omat varaukset menivät mönkään. Katotaan sitten miten seuraava satsi onnistuu. Itse tykkäsin kovasti Lamoureuxista kaksikymppisten MM-kisoissa ja kirjoitusten perusteella Simashev on kehittynyt Venäjällä ihan hyvin.

Utahilla ei ole mitään pakkoa heittää Simashevia, Lamoureuxia tai Dudaa tai ketään muutakaan nuorisolaista NHL-kaukaloon, vaan he saavat (tarvittaessa) kehittyä vielä pari vuotta rauhassa AHL:ssä tai Euroopassa. Ihannetilanne organisaation kannalta.

Tosin kiekollinen ykköspakki lupauslaarista vielä puuttuu ja siksi vähän ihmettelin kun Utah varasi ykkösvuorollaan Iginlan eikä Parekhia/Buiumia/Yakemchukia. Mutta kai he näkivät, että Iginlalla on potentiaalia olla ykkösketjun maalitykki.

Vähän ohi aiheen mutta on pakko kysyä: Mikä olisi mielestäsi ollut 61 ottelussa tehot 22+39 tehneelle Bedardille parempi vaihtoehto kehittyä kuin NHL?
Bedardin taso varausikäisenä oli lähempänä Crosbya ja McDavidia kuin muita mainitsemiasi ykkösvarauksia.

Kiva kun teki pisteitä NHL:ssäkin. Tosin fyysisesti ihan raakile ja puolustuspäässä kentällisensä heikoin lenkki. Olisi tullut Eurooppaan SHL:ään, missä olisi voinut käyttää aikaa enemmän treenamiseen ja puolustuspelaamisen ja voittavan jääkiekon opettelemiseen kuin matkustamiseen.

NHL:stä sanotaan, että ei se ole mikään paikka opetella pelaamista / kehitysliiga. Paskapuhetta. connorbedardit ja jackhughesit ja alexlafrenieret heitetään sinne, vaikka he eivät ole valmiita pelaamaan aikuisia miehiä vastaan.

Bedardia pidetään "generational talent"ina. Minusta hän on pelaajana aivan helvetin kaukana Crosbyn ja McDavidin tasosta.

edit.

Tämä ketju on San Jose Sharksin ketju, joten viesti meni ohi aiheesta. Stubbia lainatakseni, "Sori siitä".
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Kiva kun teki pisteitä NHL:ssäkin. Tosin fyysisesti ihan raakile ja puolustuspäässä kentällisensä heikoin lenkki. Olisi tullut Eurooppaan SHL:ään, missä olisi voinut käyttää aikaa enemmän treenamiseen ja puolustuspelaamisen ja voittavan jääkiekon opettelemiseen kuin matkustamiseen.

NHL:stä sanotaan, että ei se ole mikään paikka opetella pelaamista / kehitysliiga. Paskapuhetta. connorbedardit ja jackhughesit ja alexlafrenieret heitetään sinne, vaikka he eivät ole valmiita pelaamaan aikuisia miehiä vastaan.

Bedardia pidetään "generational talent"ina. Minusta hän on pelaajana aivan helvetin kaukana Crosbyn ja McDavidin tasosta.

Mäkin pyydän anteeksi jo etukäteen ohi aiheesta menemisestä, mutta tähän rapalaan on pakko tarttua. Siis periaatteessa ihan samaa mieltä kyllä kaikesta, mutta siinä mielessä @Wild-Chester on ihan oikeassa, että Bedardin junnuvuosi WHL:ssä sekä esiintyminen U20-kisoissa ennen draftia oli helposti samalla levelillä noiden kahden supertähden kanssa. Itsekään en odota hänestä samantasoista tekijää, mutta ehkä helvetin kaukana on jo vähän raflaavasti ilmastu.

Ja kuten me kaikki tiedämme, on NHL loppupelissä silkkaa bisnestä ja siinä bisneksessä nämä nuoret tähdet ovat kullanarvoisia. Olkoonkin sitten kuinka raakileita tahansa. Blackhawks myi 2023 draft-arvonnan jälkeen kahdessatoista tunnissa 5,2 miljoonalla dollarilla uusia kausaripaketteja. Ei siinä organisaatio lähetä tuollaista kassamagneettia jonnekin Ruotsiin opettelemaan puolustuspään pelaamista, vaikka se kuinka järkevää olisi pelaajan kehityksen näkökulmasta kenties ollutkin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös