San Jose Sharks 2022–2023 – after Doug

  • 42 852
  • 194

SVSV

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks
Pian alkaa Sharksin harvinainen primetime-ottelu Devilsiä vastaan. Oli siis sorruttava Viaplayhyn, jotta matsi piirtyy verkkokalvoille. Päiväpelit ovat aina hankalia molemmille joukkueille, mutta Pacificin aikaan tämä peli on tyyliin aamulla. Eli hankalaa tulee olemaan. Yllätysvoitto kuitenkin mahdollinen, jos Kähkönen uskottelee olevansa nuori Brodeur.

Muut muutokset: Labanc sisään Gadjovichin tilalle, Harrington Megnan tilalle. Näinköhän Quinn sortuu ikivanhaan virheeseen eli voittavan joukkueen rosterin vaihtamiseen.

Alivoima kun toimii jo nykyisellään, niin avain voittoon voisi olla joko ylivoiman toimiminen tai tasakenttäpelin saaminen siihen kuntoon, että lunta ei tulisi pahasti tupaan.

Tietty Ekin pelihuumori vaikuttaa aina lopputulokseen. Jos joka toinen syöttö napsuu vihun lapaan keskialueella, omissa soi paljon. Jos menevät vihun lavan yli omaan lapaan, mahdollisuudet pisteille kasvavat.
 

Cactus

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks
Kyllähän tämä alkukausi on ollut karua katsottavaa. Muutamia hyviä hetkiä piirtynyt verkkokalvoille, mm Rangersia vastaan puolen pelin jälkeen saatu valtava nälkä. Näytti jo vähän änäriltä ja olin varma että jos tuolla höyryllä painetaan JA, voitto tulee ja tulihan se.

Tuntuu että pelistä puuttuu selkeät johtohahmot ja joukkue on tuuliajolla ilman paimenta. Pitkä kausi tulossa, sehän toki tiedettiin, mutta näillä mennään ja joka peli tulee katsottua.
 

SVSV

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks
Niin vain tuokin edellä mainittu putki meni poikki, kun Sharks osui hienosti tyhjiin. Näinköhän se Sharksin loppuun asti hiottu kone lämpenee ja matka kohti pudotuspelejä käynnistyy. Flyers on kuitenkin todellinen mittari. Pölyä jäivät sarjataulukossakin jo nielemään Ducks, nucks, yotes ja Wild.

Reimerille hieno nollapeli ja nämä ovat hyviä pelejä nostaa arvoa siirtotakarajalla. Torjuntaprosentti ylös.

Alivoima toimii kuten ennenkin, yksi häkki päästetty ja prosentit 96:ssa. Liigan neljänneksi parasta, kunnes joku kärkikolmikosta päästää maalin. Ylivoima vastakohtaisesti 5. surkeinta.

Farmissa on kuitenkin toinen meno kun Barracuda johtaa puhtaalla pelillä koko bussiliigaa yhdessä Checkersin kanssa. Kaikki tärkeimmät prospektit onnistuneet maalinteossa, parhaimpana Bordeleau kolmella kassilla neljässä pelissä. Vielä kun Gushchin saisi maali- tai pistetilin auki niin eipä keksisi mitään valitettavaa.

Sharks saapuu takaisin länteen ylihuomenna kun Vegas saapuu vieraaksi. Tuon voisi jopa heräillä katsomaan.
 

Bunder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Coyotes, Thrashers
Kun kerran Sharks tankkaa niin eikö olisi aika signata Jumbo Joe takaisin vielä viimeiselle kaudelleen?
 

Vislami

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks
Sieltä ensimmäinen kotivoitto!

Mitä kerkesin pari erää katsella, pojathan pelas juurikin Grierin ideologialla, eli sitä "grittiä" oli nyt kentällä. Vastustajaan iskettiin kovaa, taisteltiin tilanteet loppuun asti ja sen jälkeen fiksut ratkaisut. 3-7-0 recordilla eteenpäin, kaks huonompaa vielä takan niin varaa huonontaa.

EK65 ja Kähkönen kyllä ihan timanttisia. Kähkönen oli kai ekan erän pitänyt pystyssä, sitten saivat toisessa suonenvedon ja ylivoima tuotti tulosta. Taistelua loppuun asti kaikilta neljältä kentältä ja peli pakotettiin jatkoajalle. EK65 sitten viimeistelee läpiajosta, tässäkin tankissa kaverilla 10 peliin 9 pistettä.

3-2 maalissa kyllä nukahdettiin kunnolla, mutta korostuu Toronton taito myös tommoisessa.

Lisäksi: FIRESALE!

According to Pierre LeBrun of TSN, just nine games into the season, the 2-7-0 Sharks have put up a “For Sale” sign on anybody not named Tomas Hertl.

Kaikki siis kaupan, ei tankata tai rebuildata mutta tietäähän sen kaikki
 

SVSV

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks
Oli hieno katsoa ykköstykkien onnistumisia. Couture ei näyttänyt masentuneelta. Ekiltä mukavat tehot, mikä on hyvää vastapainoa edellisen ottelun keilana toimimisen sijaan. Oli muuten ihan A-luokan pujottelukeppi Vegasia vastaan, huhhuh.

Jos kerta myydään, niin parempi myydä mahdollisimman aikaisin. Tällöin teoriassa pitäisi olla parempi vastine, kun pelaaja hyödyttää uutta joukkuetta pidempään. Boninosta ainakin on puhuttu, että josko kaupattaisiin jo tämän vuoden puolella. Reimer tietty toinen varma kauppakohde ja saattaa siirtyä heti kun joku ykkösveska loukkaantuu isommin. Toisaalta TDL:llä voi syntyä kilpailua ja se caphitkin on pienempi.

Tärkeää on myös, että AHL:n junnut saavat hyvin peliaikaa ja kokemusta ennen siirtoa ylös kaupattujen miehien tilalle. AHL:ssa kausi on lähtenyt käyntiin kuin unelma ja vasta viime pelissä tuli ensimmäinen (tiukka) tappio Kingsin farmille. Siinäkin Bordeleau heilutti verkkoa. Liian isoon rooliin joutuminen Sharksin riveissä ei ehkä ole toivottavaa, vaikka kuinka mielellään sitä näkisi Eklundin ja Bordeleaun ylhäällä.
 

Telnyashka

Jäsen
Suosikkijoukkue
SJS
Peng oli tehnyt artikkelin Karlssonista, koska fanien syyttelyt ja huutelut oli mennyt hänen mielestä yli. En ole juurikaan seurannut, mutta mitä nyt pelejä katsellessa Eki ollut hyvä. Nopea syventyminen:

10ott takana.
-Eki joukkueen paras pistemies (sitä myös tasakentällisin, ylivoimalla jaettu ykkönen Couturen kanssa.)
-Paras maalintekijä, jaettu ykkönen Couturen ja Sturmin kanssa, jälkimmäisen kanssa ovat tehneet osumat vain tasakentällisin.
-Joukkue tehnyt 16 maalia tasakentin, Karlsson ollut kentällä niistä 12. Se on yhtäkuin 75% chäänssillä kentällä juhlimassa.
-Tehnyt joukkueen kaikki kolme voittomaalia, kaksi niistä jatkoajalla.
-Eki ja hänen pakkiparit Harrington ja Megna joukkueen ainoat pakit, jotka plussalla maalierossa tasakentin.


Aaikamoista, että tästä jäbästä ollaan kyhätty heikon runkkarialun pääsyyllinen. Melkeinpä piste per peli ja neljä osumaa tasakentällisin viittaisi enemmän, että Ekin kauden alku on ollut yksi tehokkaimmista pakeista änärissä. Ellei peräti tehokkain, jos antaa painoarvoa voittomaali tilastolle.

Jos Eki loukkaantuu/on pitkään sivussa peleistä tämän kauden aikana, Sharksin Bedard-juna tulee ottamaan boostia ja lähtee keulimaan.
 

Vislami

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks
Tampa peli tuli katsottua mutta semmoisessa lauantai-illan maisteissa että muistikuvat aika hatarat. Sanoisin että viihdyttävää kiekkoa, mutta loppua kohti enemmän purjeissa eikä yhtään yllättävää että Tampa sen vikan minuutin voittomaalin teki.

Viime öinen Ducks matsi ollu kyllä kunnon jumbojen kohtaaminen, paljon kuteja, maaleja ja näyttänyt ihan hauskalta. Timo pääs vihdoin vauhtiin ja loistosuoritus YV maalissa. EK65 jatkaa tykittämistään, nyt kiistaton ykkönen joukkueessa.

Nopee kiinnitti huomiota että Benning-Ferraro perseili puolustuksessa ihan urakalla, ainakin kolme maalia heille. Kähkönen ei nyt mitää game savereita näyttänyt koosteessa nappaavan, mutta ei kamalasti hänen piikkiin tosta laiteta.
 

SVSV

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks
Joukkue on kairaillut pisteitä vähän sieltä sun täältä, oikeastaan pelkästään joukkueen tähtipelaajien ansiosta. Ilmeisesti Couture, Meier, Hertl ja Karlsson riittävät siihen, että tankkiskabassa ei pärjätä. Tässä tietty mahdollisuutena on se, että joku näistä (köhköh Couture) loukkaantuu, tai Ekin tahti hiipuu, niin eiköhän top-5-sijoitus ole mahdollista. Itse aion kuitenkin nauttia jokaisesta pisteestä, ja katse kääntyy draftiin vasta myöhemmin.

Världens bästa siis 4. koko liigan pistepörssissä, 13 gp, 10+8=18. Itseluottamus huomisen puolella ja jalatkin liikkuu. Mutta entä puolustus- ja avauspeli? Kauden ensimmäisissä matseissa oli kamalaa, miltä näyttää nyt? Näillä tehoilla toki on plussan puolella vaikka kuinka huonosti pelaisi omassa päässä, mutta Norris-keskusteluita ei kannata käydä ilman hyvää puolustuspäässä suoriutumista.

Jossain on nähty spekulaatioita, että EK65 mahdollistaa otteillaan treidin ja Sharks pääsisi eroon sopimuksesta. Enpä usko. Ei tuollainen caphit mahdu mihinkään ilman järkyttävän dumpin vastaanottamista. Teoriassa kesällä miehen voisi kaupata kun joukkueita rakennetaan, mutta ei varmasti tämän kauden aikana. Tuskin ennen sopimuksen toiseksi viimeistä tai viimeistä kautta.
 

Telnyashka

Jäsen
Suosikkijoukkue
SJS
Näillä tehoilla toki on plussan puolella vaikka kuinka huonosti pelaisi omassa päässä, mutta Norris-keskusteluita ei kannata käydä ilman hyvää puolustuspäässä suoriutumista.

Täydessä Norris ja Hart -tasolla porskuttaa menemään. Varmaankin poimii rocketinkin samalla, onhan jäbä kuitenkin liigan paras maalintekijä tasakentin(?).
Aika tajuton meininki. Cootchin maalia edelsi aikamoinen näytös, missä Bluesin viisikolla ja Barabanovilla meni sormi pepun kautta suuhun.

Pakisto kyllä muuten Megna ja Eki pl. hyytävän huono.
-Ferraro yliyrittää ja muutenkin liian aggressiivinen, Bluesia vastaan oli vielä aivan hyytynyt (tiedä missä aineissa on, kun edellispelissä kiekon suuhunsa sai). Tekikö Grier jatkon niin, että Mario sukkana ufa?
-Vlasicin ote on jo helpannut eikä ole enään niin hereillä mitä kauden alussa oli.
-Benning on kiekollisesti toiseksi parhain pakistosta, mikä kyllä kertoo paljon muusta poppoosta. Siihen kylkeen #5 kyllä heittää jotain uskomatonta settiä joka peliin. Oli se sitten sata-nolla vipuun kämäseen feikkilaukaukseen tai kompastuminen oman maalinsa takarautaan. Hieman kyllä alko kauhistuttaa, kun oppisin että soppari onkin monivuotinen.
-Simek on jees, siinä omassa roolissaan. Se rooli on vain hyvin pieni ja tarvitsisi kylkeen paaljon enemmän apua.


Sharksin Bedard -juna on kyllä hyvässä vauhdissa vaikka yksi sankari takookin jäätävää tulosta. Blues -peli olisi voinut miten vaan kääntyä, mutta ankkoja vastaan pelattu vklp peli oli kyllä melkoinen taistelutappio. Jotenkin vain ne keinot löytyy.
 

Telnyashka

Jäsen
Suosikkijoukkue
SJS
Världens bästa vs 19 miljoonaa:

-

Sharks voitti. Varsinaisella. Nopeita komeita maaleja erien alkuun. Ekiä ei tarvittu ratkaisuihin. Olipas se mukavaa ja homman kruunasi DeBoeren epäuskoinen ilme penkillä. Muistoja kaikenlaisia pöllähti näystä mieleen.

Viimeksi moittisin pakiston pettymyksiä, jospa nyt hyökkäyksen:

-Lindblom on ollut kyllä aikamoinen pettymys. Muuan hyvä takakarvaus ja hieman enemmän hyviä vastaniittejä, mutta siihen se tahtoo jäädä. Hyvin hiljaista on touhu varsinkin hyökkäyspäässä.
-Kunin, 3.kiekka meni kaverista ja näyttäisi hukkaan menneen. Ei mitään erityistä ja harvassa keskinkertaista. Fyysisenä jamppana myivät, ei kyllä pahemmin näy. Jos ja kun treidi tulee, niin tappiolla liikkuu eteenpäin veikkaan mä.
-Bonino on hyyvin näkymätön vrt. viime kauteen mitä itse seurasin. Tuntuu ihan, että uudet hankinnat Sturm ja Lorentz menneet sukkana ohi. Jalkanopeus tippunut pykälällä?
-Labanc on kärjessä. Paikoitellen näyttää hyvältä, mutta kyllä se on täysin vain sen takia, että Timo ja Hertl on kivenkovia tekijöitä. Alkukaudesta ei tapahtunut mitään, kun pelasi alempana. Omassapäässä Kevinin touhu sitä tuttua mitä aina; kamalaa paskaa. Paskin soppari heti Vlasicin jälkeen joukkueessa.
 

Vislami

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks
Aaron Dell nostettu ylös, onko jompikumpi mokke loukkaantunut vai onko jotain tapahtumassa?

Vääntöjä ollut, tullut katsottuakin pari kotimatsia ja Vegas matsi.

Ei nyt niistä sen kummempia. Viime yön pelissä eka erä oltiin ihan ulapalla, mutta toiseen petrattii ja kolmannessa vähän torkahtelin, mutta taisteltiin loppuun asti.

Big Kähk veti kyl iha loistopelin, muutenkin puolustus pelas kivasti maalin edessä jelpaten. Mutta taas hyökkäys ja keskialueelta pääs läpi pahoja tilanteita

Hyökkäys onnistu kun tarve oli, mutta ei mitään timanttista suorittamista
 

Vislami

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks
Aaron Dell nostettu ylös, onko jompikumpi mokke loukkaantunut vai onko jotain tapahtumassa?
Reimer loukkaantunut, ei lähde Seattleen.

Sturm loukkaantui myös Rangers? pelissä, ei ollut eilen vahvuudessa ja ei lähde myöskään Seattleen
 

SVSV

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks
Sharks on vähän huomaamatta nostanut pisteprosenttiaan eikä enää (tällä hetkellä) taistele Ultimate tank battlen kärkisijoista. Eki päälliköi ja muut ykköskorin pojat pitävät laivaa pinnalla.

Yritetään nauttia hyvistä otteista, sillä ne eivät kestä. Eki ja Couture ovat kovin loukkaantumisherkkiä, ja eipä taida Hertliltäkään löytyä kuin yksi täysi kausi (toki se oli viime kausi). Liian paljon on kärkijätkien varassa. Julistin muuten viime kauden jälkeen kovaan ääneen että Gregor on lähellä breikkaamista. Ei ollut!

Koko kauden seuraaminen on vähän kuin haialtaan reunalla keikkuisi. Odottaa katastrofia, mutta lapsenuskolla toivoo ettei tipu altaaseen. Samalla on ihan jännittävää kun ei tiedä mitä tapahtuu. Toivotaan Ekiltä vielä lisää ennätystehtailua ennen loukkaantumista ja ihmetellään, milloin Reimer kaupataan Torontoon ja Bonino Avsiin/Pensiin.

Hyvä, että Dell nostetaan istumaan luukulle. Alhaalla Mäkiniemi ja Mann saavat jakaa vastuun. Molemmat itse asiassa nappasivat vuorollaan nollapelit viime viikolla, Dell kävi välissä imaisemassa viisi häkkiä tappiopelissä.

Muutenkin Barracudan kausi on todella mielenkiintoinen. Bordeleau nakkasi viikonloppuna hatullisen ja Eklund on saanut myös hyvin pisteitä kerrytettyä viime peleissä. Sekä Bordeleau, Eklund että Robins ovat kaikki keränneet yhdeksän pistettä 13-15 pelissä. Gushchinilla ei ole oikein lähtenyt, häkki heilunut vain kolme kertaa 13 pelissä (3+1). Cuda ei enää ole kärjessä, mutta divarin jaettu viides sija (tasapisteissä kolmosen kanssa) on paljon paremmin kuin viime vuonna.
 

SVSV

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks
Eipä mitään uutta haialtaassa. Liigan 5. huonoin pisteprosentti ja huonoin kotisaldo (kaksi voittoa 14 yrityksestä). Lisäksi alivoima liigan kärkeä (1.). Eli kaikki niin kuin ennenkin.

Sharks on jo vuosia ollut liigan kovimpia AV-joukkueita. Se olisi loistava tilasto, jos kyseessä olisi playoff-joukkue. Tällä hetkellä se tarkoittaa, että Sharks on tasakentin liigan huonoin joukkue. Jos nimittäin alivoima ei toimisi, pisteprosentti olisi surkeampi, ehkä jopa Ducksin tasoa. Toki tämä nostaa alivoimaa pelaavien kauppa-arvoa, mutta tuskin merkittävästi.

Vieläkään isoja loukkaantumisia ei ole tapahtunut ja Sens ja BJ ovat onnistuneet pysymään Sharksin edellä tank battlessa. Uskon täysin rinnoin siihen, että nämä junnupainotteiset joukkueet nostavat tasoaan ja Sharks jää Ducksin ja Hawksin kanssa taistelemaan lotterysijoista. Tai siis ovathan myös Ducks ja Hawksin junnupainotteiset, mutta vähemmän potentiaalia. Toki Philly ja aavikkokoirat voivat liittyä taisteluun, joten mikään varmuus top-3-arpa lotossa ei ole.

Barracuda jatkaa rimpuilua playoff-paikasta, mutta rosteri näyttää auttamatta liian kapealta. Silti toivoa on vielä. Bordeleau, Eklund ja Robins tasaisesti pistetilastoissa.
 

SVSV

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks
Pientä päivitystä tilanteesta. Ducks ja Hawks näyttävät kyllä karkaavan Tank battlessa, mutta Sharks pystynee sementoimaan top-5-sijoituksen lotossa. Pitkä on matka, mutta kohta joukkuetta heikennettäneen. Grierillä on nyt ensimmäinen näytön paikka. Sens ja 'nuck ehkä jo jätetty jalkoihin tässä skabassa. Tiedä sitten kuinka paljon Horvatin myynti vaikuttaa joukkueen iskukykyyn.

Farmissa tilanne on status quo. Barracuda yhä divarin keskivaiheilla playoff-taistelussa. Ykkösprospektit pelanneet viime aikoina hyvin, Eklundilla viiden pelin pisteputki (yhteensä 24 GP, 8+8=16), myös Bordeleau kerännyt kuusi pistettä viimeisissä viidessä pelissä (24 GP, 11+6=17). Robins ja Gushchin keränneet myös tasaisesti pisteitä.

Ducks on muuten kohtuu katastrofiorganisaatio, kun myös farmijoukkue Gulls roikkuu koko liigan pohjalla. Vähän kuin Sharksin organisaatio viime vuonna, mutta vielä huonommin. Tulevaisuus silti kirkkaampi.
 

Karavaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Flyers
Miltäs tuo Erik Karlssonin pelaaminen näyttää tehopisteiden takana? Tästä on muodostumassa yllättävä kauppatavara. En ole sharkseilta nähnyt kuin Euroopan pelit, jotka olivat kuraa, joten missä vaiheessa jälleenrakennus etenee?
 

SVSV

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks
Miltäs tuo Erik Karlssonin pelaaminen näyttää tehopisteiden takana? Tästä on muodostumassa yllättävä kauppatavara. En ole sharkseilta nähnyt kuin Euroopan pelit, jotka olivat kuraa, joten missä vaiheessa jälleenrakennus etenee?
Karlsson on luova kiekollinen johtaja jokaisessa tilanteessa. Sanomattakin on selvää, että mies on Sharksin moottori ja haastajia kiekollisessa pelissä ei juuri ole. Burnsin lähtö onkin miehen terveyden ohella keskeisin asia näin koviin tehopisteisiin. Viime yönä meni muuten poikki tuo 14 ottelun pisteputki. Seurahistoriaa ehti tehdä.

Karlssonista ei kuitenkaan ole kehkeytynyt maailman parasta puolustajaa. Paras se näyttää olevan pisteitä tekemään, mutta puolustussuuntaan on usein nähtävillä tuttu Eki, eli ei aina kiinnosta. Lienee mielipidekysymys kompensoiko pisteiden tekeminen miehen puolustusvirheet niin hyvin, että voidaan puhua maailman parhaasta pakista (tällä hetkellä) ja/tai Norrisista. Norris toki kolahtanee laariin jos 100p menee rikki, mutta sinne on vielä matkaa. Sharksin joukkue tulee todennäköisesti huononemaan ja sieltä on yhä hankalampi napsia pisteitä. Toki joukkue on jo huono, mutta ykkösylivoima kestää vielä vertailun lähes contendereihin. Ekillä oli muuten pari peliä sitten pisteiden osuus joukkueen kaikista maaleista 44 %. Kuulostaa kohtuu kovalta pakille. Sharks taistelisi Hawksin kanssa tasapäisesti Bedardista ilman Ekiä.

Mutta että kaupataanko Karlsson? En oikein jaksa uskoa, että se tehdään ainakaan kesken kauden. Ehkä kesällä, mutta ei varmasti ilman palkanpidätystä. Enkä usko että Grier haluaa ottaa heti GM-uransa kärkeen isoa caphitiä kaupatusta pelaajasta. Toki Sharks ei ole lähelläkään contenderia vielä moneen vuoteen, joten siinä mielessä kauppa olisi mahdollinen. Grierin temppuja on vielä vaikea ennustaa.

Muutenkin Grierin aktivoitumista odotellaan. Jos ei tankkaus kiinnosta, niin yrittäisi edes ottaa pari pickiä ensi kesälle. Logiikka sanoisi että jos kauppaa Reimerin nyt, saa paremman vastineen kun TDL:llä, koska Reimer ehtii auttaa uutta joukkuetta kauemmin. Mutta ehkä tässä vaiheessa markkina on vielä pieni ja Grier saattaa pyytää kallista hintaa. Hän ei halunne tehdä häviöksi tuomittavia kauppoja heti manager-uransa alussa.

Sharks kauhoi siirtolistalta Mikey Eyssimontin. Never heard. Mutta nopealla vilkaisulla miehen tehopistekäyrä on ollut joka vuosi ylöspäin, ja tällä kaudella mennään jo farmissa ppg-tahtia. Katsotaan minkälainen mies on.
 

Telnyashka

Jäsen
Suosikkijoukkue
SJS
Toki joukkue on jo huono, mutta ykkösylivoima kestää vielä vertailun lähes contendereihin.

Tämä tuskin juuri vaikuttaa Ekin tehoiluun, koska ei ole läheskään niin riippuvainen ylivoimasta kuin muut pakit. Eki liigan tehokkain pelaaja tasakentin ja 5on5.


Kuulostaa kohtuu kovalta pakille.

Tämmöistä suoritusta ei ole ennen änärissä nähty koskaan pakilta (väh. 20ott pelanneilta). Prosenttiosuus joukkueensa pisteistä pakilta myös luokkaa historiaa, oliko Bobby Orrilla yhtenä kautena mennyt niukasti lujempaa.Paras se näyttää olevan pisteitä tekemään, mutta puolustussuuntaan on usein nähtävillä tuttu Eki, eli ei aina kiinnosta. Lienee mielipidekysymys kompensoiko pisteiden tekeminen miehen puolustusvirheet niin hyvin, että voidaan puhua maailman parhaasta pakista

Tuskinpa kukaan täydellinen on omissa. Niinkuin ei ole Ekin pakkipari Megnakaan, joka joutunut penkille ja poppareille toistuvien pelivirheiden myötä. Tästä huolimatta vaikka tappiollinen ankka -peli esimerkkinä:

Ekin ollessa kentällä Sharks vie laukaisuyritykset 31-9, laukaukset maalille 19-3 vs Sharks ilman Karlssonia 30-44 ja 20-20 ankkojen eduksi.

Imo Norris on selvä juttu kera maailman paras pakki tittelin. Hartin ja paras pelaaja tittelin tielle taitaa tulla joukkueen menestys ja heikko mediahuomio valitettavasti.
 

SVSV

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks
Aloitellaan tilannepäivitystä farmista. Eklund ja Bordelau ovat nyt pelanneet 'cudassa 40 peliä, tehoilla 7+11 ja 10+8. Molemmilla siis 28 pistettä, johtavat yhdessä joukkueen pistepörssiä (tosin Agozzinolla parempi pisteprosentti). Tehotilasto on koko joukkueella aika huono, mutta Bordelau on siinä toiseksi viimeisenä lukemalla -15. Kausi on kuitenkin toistaiseksi ollut kohtuu onnistunut, vaikka playoffeja ei Barracuda todennäköisesti näekään.

Sharks on yhä mukana tankkausskabassa, sillä vaikka pisteitä välillä tulee, myös kilpakumppanit niitä napsivat tasaisesti. Nykyinen sijoitus on jo oikein mainio, ja sillä voi Michkov irrota. Sharks lienee tankkijoukkueista eniten heikentyvä TDL:n jälkeen, jos sekä Meier että Karlsson vaihtaisivat maisemaa. Muilla joukkueilla tehot eivät lepää kauppahuhujen kohteena olevien varassa. Meier on saanut luvan puhua jatkosta toisten seurojen kanssa, mikä varmasti nostaa kiinnostusta ja hintaa. Uskon vahvasti, että Timo time on Sharksissa ohi. Eki jäänee ainakin kesään asti.
 

SVSV

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks
Timothy "Time" Meier lienee yksi siirtotakarajan kuumimpia nimiä, ja se on tietenkin Sharks-fanin kannalta mielenkiintoista. Timo on liigan jaettu 10. maalipörssissä (28+20, 49 gp), kaikki edellä olevat pelaavat myös paremmissa joukkueissa. Meier nakutti viime kaudella 35 maalia 77 pelissä, joten kyseessä tuskin on tähdenlento. Lisäksi mies on parhaassa iässä (26 v) ja RFA kauden päättyessä. Bonarina kuuden miljoonan sopimus, joten siis parhaimmillaan maalitykki on saatavilla loppukaudeksi 3 miljoonan caphitillä (tai no teoriassa 1,5 miljoonalla, jos kierrättää CBJ:n kautta).

Laatua siis tarjolla halvalla, ja kun jatkosopimuksenkin voi neuvotella ennen kauppoja valmiiksi, käsissä on kevään yksi herkullisimmista kohteista.

Minne siis Meier lähtee? Ilmoille on heitetty ainakin Devils, Jets ja Rangers.

Näistä Devilsiin Meier sopisi täydellisimmin, koska joukkueesta puuttuu täysverinen maalintekijä. Tai puuttui, kunnes Hughes havaitsi tämän ja päätti itse tehdä tarvittavat uunit. Tarpeen lisäksi joukkue on houkutteleva: nuori mutta hyvä, loistava ykkössentteri ja kakkosenakin Meierin maajoukkuekaveri. Lisäksi Devilsillä on assetteja, joita antaa vaihdossa. Palkkakatto-ongelmat nyt saataneen kuriin, joku Palat LTIR loppukaudeksi tai palkkoja takaisin päin.

Vastineen pitää kuitenkin olla hyvä, varsinkin jos Meier sainaa jatkosopimuksen. Ducks sai viime vuonna Lindholmista (50 % retained) Vaakanaisen (kohtuu hyvä pakkiprospekt), John Mooren (täytesopimus), sekä 1. ja 2x2.kierroksen varausvuorot. Meier menee samaan kategoriaan, vaikka pakeista maksetaankin hieman suurempaa hintaa.

Grier tietenkin vaatii Nemecin tai L. Hughesin korvaukseksi Meierin palveluksista. Jos kauppoja ei tästä lähtökohdasta synny, pöydällä lienee 1st rounder ja Holtz/Stillman. Muita vaihtoehtoja ovat sitten 1st, 2nd ja esim. viime kesän 2. kierroksen varaus Seamus Casey.

Jetsin prospektiallas on hieman vieraampi, mutta ykköskierroksen varaukset soittavat kelloja. Perfettiä tuskin Jets haluaa antaa, koska on osana vakiorosteria ja selvästi tekemässä läpimurtoa. Kauppa siis rakentuisi Chaz Luciuksen tai Rutger McGroartyn ympärille. Cheveldayoff toki yrittää kusettaa noobie-Grieriä tarjoamalla Lambertia, mutta luotetaan että tämä miina vältetään.

Rangersia on vaikeampi nähdä kauppakumppanina, kun siellä tuntuu tuota talenttia hyökkäyksessä olevan. Mikäli siellä on kuitenkin kyllästytty odottamaan Lafrenieren tai Kakon läpimurtoa, Grier voisi käydä ryöstöretkellä. Rangers olkoon siis jokerikortti tässä vaiheessa.

Lopuksi pitää tietenkin mainita vielä Pens, joka on aina potentiaalinen kauppakumppani, mitä tulee laitureihin. Ovat aikojen alusta lähtien etsineet Malkininille ja Crosbylle laitureita. Vaikka joukkue ei ehkä suurin contender olekaan, niin kyllähän Pittsburghissa aina ollaan avoimia laiturikaupalle. Onhan käynnissä suuren kolmikon yksi viimeisistä rypistyksistä. Rangers saa olla jokerikortti, mutta Pens on musta hevonen Meier-kaupassa. En tosin tiedä mistä taikovat prospekteja Sharksiin päin.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Minne siis Meier lähtee? Ilmoille on heitetty ainakin Devils, Jets ja Rangers.

Jossain yhteyksissä on mainittu myös jopa Buffalo Sabres yhtenä kiinnostuneena.

Jos Sabres on tosissaan ja Sharks hakee Meieristä Lindholmin tasoista korvausta niin kyseeseen voisi tulla joku paketti mikä sisältää kenties Matthew Savoien, Sabresin ensi kesän ykkös- ja kakkosvarauksen ja mahdollisesti maalivahti Erik Portillon oikeudet.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös