Jos viitsitte kertoilla millaisella systeemillä Saksa pelasi, niin olisi kiva kuulla. 75 paine varmaan aika maksimi, joka pudonnee välierien Ruotsi-peliin max 65? Omissa vedettiinkö tiiviillä vai mentiin agressiivisesti päälle ja haettiin virheitä. Numerot viittaisivat aika rankasti näihin. Miten Saksa puolusti nopeita 2-3 syötön molemminpuolisia hyökkäyksiä? Eli hakkaako Ruotsi välierissä 10 vai 20 maalia. Suomea vastaan ehdin minuutin verran katsella hallilla peliä, niin vaikea mennä sanomaan.
Saksa antoi todella vähän painetta, eli missään vaiheessa ei nähdäkseni menty satasen paineella. Suunnilleen puoliväliin saakka arvioisin paineen olleen maksimissaan juurikin tuossa 75 hujakoilla, usein hieman alempanakin. Kuitenkaan mitään hirveää sumppua ei ensimmäisen puolen tunnin aikana nähty. Toisen erän puolenvälin paikkeilla sitten alkoi jo puolustaminen, jolloin paine oli maksimissaan tuo 65 tai hieman alempi. Kolmannessa erässä sama jatkui ja siinä suurimmaksi osaksi karvaus oli enää 50 ja loput kymmenen minuuttia sumputusta. Saksan pakeilla kädet alkoivat täristä ihan selkeästi ja pelättiin pallonmenetyksiä. Saksa sitten heitti purkupalloa ja toivoi että Latvia pysyisi mahdollisimman monta sekuntia poissa Saksan puolustusalueelta. Tiivistä puolustusta siis, ei kovinkaan aggressiivista.
Nopeissa hyökkäyksissä Saksa puolusti nähdäkseni blokaten aktiivisesti keskustaa, jättäen aika paljon laidoille tilaa ja luotti siihen että veskari poimii noista kulmista lähteneet vedot. Aika hyvin taktiikka toimikin, vaikka lopussa saksalaisilla tulikin pieni paniikki näiden suhteen ja Latvia oli melko lähellä tasoitusta. Veikkaanpa että aika rumat lukemat voivat olla luvassa välierässä, jos Ruotsi innostuu. Saksa näytti loppua kohden todella väsyneeltä (johtuen tietysti taktiikastakin) ja energistä ja aktiivista Ruotsia vastaan puolustus tuskin kestää. 20 maalin murskavoitto ei ole mahdottomuus, mutta veikkaisin että joku 17-3 tyylinen tulos on odotettavissa. Eli pari maalia Saksa voi iskeä, mutta Ruotsi voi iskeä jopa 15-20.
Saksan välieräpaikka on varmasti verrattavissa suoritukseltaan lätkän välieräpaikkaa. Jopa jonkin verran kovempi. Lähtökohtaisesti omasta mielestäni oli kuitenkin sen kymmenkunta kovempaa porukkaa edellä.
Ehkei ihan kymmentä, mutta monta kuitenkin ja onhan tämä suurehko yllätys. Saksalla kävi tuuri siinä, että vastassa tosiaankin oli Latvia eikä Tshekki, joka olisi ilman muuta pudottanut Saksan. Latvian viimeistely vain ontui totaalisesti. Kuten sanottu, hienoa lajin kannalta ja mukava nähdä tällaisia yllätyksiä. Saksa ei kuitenkaan millään mittarilla voi haastaa Ruotsia, Suomea tai Sveitsiä, joten nelossijaan on tyytyminen heillä ja varmasti tyydyttääkin.