Salibandyn tulevaisuudenkuvia on tullut mietittyä usein. Dalin pointit olivat kuin omasta päästäni. Vie juuri sen kymmenkunta vuotta kun salibandysukupolvi (n. 85-syntyneet ja siitä eteenpäin) on perheellistä kuluttajamassaa ja valtaa katsomot. Samassa suhteessa myös liigan (ja ykkösen) taso kasvaa hurjasti, kun nämä 10-vuotiaasta asti harjoitelleet lyövät suurella joukolla läpi liigassa. Menee parikymmentä vuotta, kun salibandysukupolvi on yrityksissä vastuullisessa asemassa. Tällöin ehkä rahavirrat alkavat juosta säbän suuntaankin. Oma visio on se, että vuonna 2020 salibandyliigaa pelataan hyvissä halleissa n. 1000 katsojan edessä, pelaajien ollessa jonkinsortin puoliammattilaisia. Tämä olisi jo todella hienoa.
Tämän päivän keskimääräisen liigapelaajan osa ei ole mikään huikea. Pitää aika paljon rakastaa lajia. Fyrkkaa ei tule, kamat ilmaiseksi, reissut ilmaiseksi, lämmin safka pelireissulla, pitkät matkat, viikonloput kiinni, hyvin vähän julkisuutta ja paljon treenejä iltaisin. Divaripelaajan osuus on vielä kovempi. Kaikki tuo, huonommilla eduilla ja ei minkäänlaista näkyvyyttä tai yleisöä. Toivottavasti yleisö löytäisi mahd. pian säbäpeleihin.
Vielä haluaisin kysyä nyt esim. sopulilta, miksi salibandy on mielestäsi tylsää? Mitkä ovat ne elementit, jotka tekevät pelistä tylsää? Veikkaan jo etukäteen, että sanot "hidas" pelinrakentelu. Se on kuitenkin niin olennainen osa salibandyä ja erittäin taktista, taitoa, liikettä ja peliälyä vaativaa hommaa, että itse pelaajat saavat helvetin hyvät kiksit onnistuneesta päätyyn ja vetopaikalle pelaamisesta. Salibandy-yleisön mielestä se ei varmasti ole tylsää. Muutenhan pelin tempo on todella kova ja fyysisyyttäkin riittää, maaleja tulee ja ennenkaikkea kentällä nähdään mahtavaa taitoa.
Edittinä lisättäköön vielä visioni pelin tasoa nostavasta tekijästä. Nykyään liigajoukkueet ovat hyvin nuoria, koska kokeneita pelaajia on vähän. Kunhan säbäsukupolvi pääsee miehen ikään, nämä tuskin lopettavat ennen kolmenkympin ikää, koska ovat pelanneet koko ikänsä salibandyä. Nykyään kokeneet jyrät usein lopettavat tai siirtyvät jäähdyttelemään ennen kolmeakymppiä syystä tai toisesta (esim. Sami Strömsten). Kokeneet pelaajat lisäävät sikäli mielenkiintoa, että silloin "miehet pelaavat". Näinhän on jo Ruotsissa, katsokaapa hurrien pelejä joskus SVT:ltä tai tsekatkaa joukkueiden kokoonpanolistoja. Maajoukkueeseenkaan ei pojat mahdu, keski-ikä on lähellä kolmeakymppiä, toisin kuin Suomessa, jossa MJ-vastuunkantajat ovat n. 25-vuotiaita ja melko kokemattomia, lukuunottamatta Kohosta ja Lehtosta (hekin vain hieman vanhempia).