Huomasin talvella että Latvian 40-vuotias Arvids Rekis vetelee edelleen Augsburg Panthersin takalinjoilla. Hän siirtyi sinne aikanaan Dinamo Rigasta, mutta on aika yllättävää että ura jatkuu vielä 2020-luvun kynnyksellä. Esim paljon parempi puolustaja Giorgijs Pujacs siirtyi täksi kaudeksi myös KHL:stä Saksaan, mutta hän pelaa divaria. Tähän voi toki vaikuttaa myös rooli, koska DEL2 saa kunnolla peliaikaa ja pisteitä versus pääsarjan piehehkö rooli eläkkeen kynnyksellä.
Yllättävintä tässä on kuitenkin se, että Pantterit lähtevät pudotuspeleihin kotiedun turvin. Alakastin joukkueissa on ymmärrettävästi vähän mitä sattuu pelaajia, mutta miten Augsburg voi olla yht'äkkiä kolmas vuosien kyntämisen jälkeen? He eivät näytä ainakaan paperilla yhtään sen paremmalta kuin edellisilläkään kausilla. Saksassa taitaa olla hieman sama meno kuin Suomessa ja Tshekissä, eli kovien kärkiryhmien takana on suuri massa hyvin keskinkertaisia joukkueita. Olemalla näistä paras oletkin jo hyvin lähellä kotietua. Jos Augsburg näyttää paperilla randomilta, niin samaa kastia ovat esim. Dusseldorf, Bremerhaven, Ingolstadt jne.
Siihen nähden aika heikko kausi Berliniltä kun joutuvat sääleihin eivätkä ole siellä edes kotiedulla. Sama tilanne kuin Sparta Prahan ongelmat Tshekissä tai JYPillä Suomessa.
Ei pelata, Frankfurt haki lisenssiä siltä varalta että joku DEL-seura luopuu paikastaan.
Eikös DEL ole aukemassa laajentumisen sijaan? Ihan kuin olisin lukenut jotain tuollaista. Ylipäätään Suomen, Tshekin ja Saksan sarjat eivät ole niin laadukkaita, että joukkueita voisi olla yli 14. Kun katsoo sarjojen joukkueita, niin parempi olisi melkein siirtyä 8 joukkueen playoffeihin ettei huonoja jengejä menisi pudotuspeleihin. Ruotsin sarja on mielestäni Euroopan ainoa jossa säälit ovat urheilullisesti perusteltavissa.
Jos DEL aukeaa, niin Suomesta tulee ainoa vakavasti otettava sarja joka on suljettu. Olisi hauska lukea selitykset miten suomalaiset puolustavat kantaansa tuon jälkeen. Tänäkin keväänä tulee hienot karsinnat Ruotsissa, Sveitsissä ja Tshekissä. Jos tulevaisuudessa mukaan tulee vielä Saksa, niin keväällä on paljon katsottavaa myös Euroopassa jo ennen MM-kisoja.