ftr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Huuhkajat, Borussia Dortmund
Ihan hyvät kisat Saksalta. Käytössä oleva materiaali ei vain ollut samaa luokkaa kuin pari vuotta sitten. Tärkeimmät hyökkäyspään pelaajat olivat epävireessä (Müller ja Götze) tai loukkaantuneina (Gomez ja Reus). Pienestä se silti oli kiinni ja helpoista virheistähän nuo Ranskan maalit tulivat.
 
Suosikkijoukkue
KK
Saksa oli kyllä pettymys kentällä. Jo Italia pelissä näkyi saksalaisten rottamaisuus. Esimerkiksi Schweinsteiger sikaili ja filmasi, mutta Italia ei juurikaan moiseen lähtenyt mukaan. Sama pelleily jatkui hieman eilen ja siksi olenkin tyytyväinen, ettei Saksa pidemmällä näissä kisoissa edennyt. Olisi mielestäni voinut hävitä jo Italialle ja olisinkin halunnut nähdä Italian Ranskaa vastaan. Sakalla ei saanut varsinaisella maaliakaan ns huippumaita vastaan. Oliko sitten liian kovat odotukset itse pelaajilla vai mikä lie hermostutti joukkuetta, mutta aika vaisu oli tänä vuonna Saksa.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Mun mielestä Saksa pelasi pääosin hyvää ja idearikasta futista kisoissa. Erikoista että tekivät vain yhen maalin kahdessa viime ottelussa, vaikka vaarallisia paikkoja oli kyllä huomattavasti useampaan.

Eilen olisi tarvittu se 1.maali siinä hyvässä hallinnassa ekassa erässä. Ranska oli aikalailla narussa siinä pitkät tovit, mutta Saksalta jäi osumat tekemättä kuitenkin.

Noh, jos tosiaan jollekin piti hävitä, niin Ranskalle sitten. Kisaisäntä ja muutenkin hyvä joukkue, jonka toivon murjovan Portugalin sunnuntaina.

2 vuoden päästä Saksa ottaa omansa, ja uusii maailmanmestaruuden!
 
Viimeksi muokattu:
7-6, 106-105, 3-0

Hey, don't say "as I said", just answer the question! (Doborah,Dragons den UK,2018)

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
Barca&Pep, Pats, SASpurs, Canada, PIT&CHI
Saksan pisteet laski kyllä aika lailla kun on lukenut näitä alaarvoisia Ronaldo-tason kommentteja ottelun jälkeen. Ranska oli parempi joukkue ja ansaitsi voittaa.
Kyllä Saksan ongelma oli se, että suurin osa porukasta oli lähtenyt kisoihin todella ylimielisinä. Luultiin mm-kullan jälkeen ettei tartte kuin ilmestyä paikalle ja kulta tulee kotiin. Muller tästä suurin esimerkki.

Positiivisista pelaajista esiin täytyy nosta Kroos. Mieshän oli kisoissa aivan eri pelaaja verrattuna mitä mies Realissa esittää. Diesel-Toni herranjumala haastoi Ranska pelissä puolustajia ja meni heistä vielä heittämällä ohi! Pääsi Saksan paidassa hyökkäävämpään rooliin rakentamaan peliä, missä pääsi käyttämään vahvuuksiaan ja oli kyllä maaginen läpi turnauksen. Toivottavasti Zizou ei ole katsonut Saksan pelejä kovin tarkkaan, ettei vaan hoksaa lakata peluuttamasta Kroosia keskikentän pohjalla puolustavassa roolissa, missä miehen kyvyt menevät täysin hukkaan ;)

Toinen positiivinen yllättäjä oli Kimmich. En ihmettele yhtään miksi Guardiola rakastui tähän nuorukaiseen. Todella ennakkoluulotonta peliä ja erittäin älykäs pelaaja joka pystyy pelaamaan mitä tahansa paikkaa puolustuksessa ja keskikentällä. Miehestä tulee olemaan iloa Saksalle pitkäksi aikaa.
 
#87Crosby #88Kane #97McDavid #29MacKinnon #66Lemieux #29MAF #19Toews #71Malkin #2Keith; #10Messi #8Iniesta #6Xavi #14Cruyff #4Pep #10Ronaldinho #5Busi #5Puyol #3Pique #1MATS #18Alba #20Sergi #1Valdes #7Pedro #2Alves #21de Jong #7Griezmann #28Puig; #12Brady #11Edelman #87Gronk #80Amendola; #20Manu #23LBJ

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Mun mielestä Saksa pelasi pääosin hyvää ja idearikasta futista kisoissa. Erikoista että tekivät vain yhen maalin kahdessa viime ottelussa, vaikka vaarallisia paikkoja oli kyllä huomattavasti useampaan.
Kyllä, ja voi sanoa myös vahvan arvokisaputken jatkuneen, vaikka välieräpaikka ei Saksan kohdalla mitään suurta kansanjuhlaa aiheutakaan. Hyvästä pallon hallinnasta huolimatta selkeä heikkous oli näissä kisoissa, ettei kuudentoista sisään asti saatu juurikaan vietyä noita tilanteita, varsinkaan kahdessa viimeisessä ottelussa huippumaita vastaan.

Tässä kärkipelaajien heikko suorittaminen oli varmasti isossa osassa, ja Mullerin kyykkääminen sinetöi homman. Ranskaa vastaan ajattelin etukäteen, ettei Gomezin puuttuminen ole ratkaisevaa, mutta olisihan tuo antanut selvästi enemmän mahdollisuuksia, kun olisi ollut hänen laisensa kohdepelaaja kuudentoista sisällä ja kärjessä ylipäänsä. Samalla Muller olisi voinut pelata hieman alempana itselleen ominaisempaan tyyliin. Puolustuksessa Hummelsin poissaolo ja Boatengin loukkaantuminen olivat liikaa, Ranskan toista ei olisi koskaan tullut, jos vakio- topparipari olisi ollut kentällä.

Mutta kitinät pois, peli takkusi aavistuksen ja Ranska oli parempi. Ei maaleitta voi voittaa ainakaan varsinaisella peliajalla, ja aikaa tasoitukseen oli yllin kyllin epäonnisesta rankkarimaalista huolimatta. Peli vaan takkusi nyt liikaa, ja eilen vastustaja oli liian kova ja rankaisi virheistä. Hyviä nuoria astumassa kehiin, ja tulevaisuus näyttää ihan hyvältä.
 
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Saksahan oli näidenkin kisojen (moraalinen) mestari. Kummaa itkemistä täällä.
No ei kyllä ollut. Ansaitsi toki paikkansa välierissä mutta kyllä eilen parempi joukkue meni finaaliin.

Ihmetyttää kyllä että mitä helvettiä tapahtui kopissa ensimmäisen puoliajan jälkeen. Homma oli ihan hallussa ja Saksa jopa dominoi peliä, uskoin vakaasti että samalla tavalla jatkamalla tullaan kyllä tasoihin ja mennään ohikin. Mutta toisella puoliajalla homma meni täysin lukkoon. Toki Ranska puolusti hyvin eikä ainoastaan puolustanut vaan hyökkäsikin paljon vaarallisemmin kuin Saksa. Eilisestä matsista tuli mieleen neljän vuoden takaisten EM-kisojen Italiapeli.

Toki eilen olisi tarvittu Hummelsia, Gomezia ja pahaksi onneksi Boatenginkin peli päättyi jo alussa. Mutta silti, oli kyllä järkyttävän aseeton Saksa jälkimmäisellä 45 minuuttisella.
 
"Osallistun vain arvontaan"

Edustaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves, CFC, Bayern, BVB
Kuusi peliä ja kolme varsinaisen peliajan voittoa, ei tuolla b-miehistöllä lopulta parempaan ollut rahkeita. Nyt loputkin vanhoilla meriiteillä hiihtelijät pois joukkueesta ja parin vuoden päästä mestaruutta uusimaan.
Itse olen ollut jo jonkin aikaa sitä mieltä, ettei Bastianin paikka ole enää(edes terveenä ja ehjän kauden pelanneena) maajoukkueessa. Höwedesin tasokaan ei mielestäni riitä näihin nykyisiin kansainvälisiin huippuotteluihin, joissa topparinkin pitäisi olla molempiin suuntiin(puolustaminen&pelin avaaminen) hyvä. Valitettavasti Ranskan ensimmäinen maali meni Bastianin ja toinen Höwedesin piikkiin. Nuo poissaolot(Hummels, Gomez, Khedira) olivat se viimeinen sinetti tähän välierään. Etenkin Hummelsin poissaolo osoittautui kohtalokkaaksi pelin avaamisen sekä puolustuspelaamisen kannalta. Olin toivonut stuntiksi Mustafia, mutta Löw valitsi suosikkinsa jälleen tämän ohi.

Ehdottoman positiivista oli, että Kimmich, Hector ja Draxler löivät hienosti läpi Saksan maajoukkueen pelaavaan kokoonpanoon ja jokainen näistä tulee vielä kehittymään ja sen myötä olemaan merkittävä palanen maajoukkueen tulevissa arvoturnauksissa. Maajoukkueen jatkuvuutta tukee myös läjä nuoria huippulupauksia, joista mainittakoon jo nähdyn Leroy Sane:n lisäksi mm. Julian Weigl, Leon Goretzka, Julian Brandt ja Jonatan Tah.

Tämän hetken suurinta maajoukkueen puutetta, eli hyökkääjäpulaa, on vahvin talentti omissa papereissani ratkomaan juuri vasta 20 vuotta täyttänyt Timo Werner. Saattaa sieltä muitakin olla tulossa, mutta niin tarkkaan en ole asiaan perehtynyt. Mm-kisoihinkin on aikaa enää kaksi vuotta, mikä pitkälle sulkee Werneriä nuoremmat vaihtoehdot pois. Late bloomerien varaankaan ei oikein mitään voi laskea. Siksi Wernerin ajaminen maajoukkueeseen olisi aloitettava välittömästi. Lisäksi rinkiin olisi otettava muitakin uusia potentiaalisia hyökkääjiä mm-karsintojen alkuun mennessä. Tällä nykyisellä tavalla, jossa peluutetaan milloin parhaat päivät nähnyttä Gomezia, milloin Götzeä tai Mülleriä, ei enää vain voida jatkaa. Huippujoukkueessa on oltava hyökkääjä ja itseasiassa muutama vaihtoehtokin. Ja tässäkään ei käsien heiluttelu auta. Sellaisia sitten kehitetään, jos ei muuten tahdo löytyä.

Mitä taas tulee Saksa-vihaajien iloon Saksan tippumisesta, niin se heille suotakoon. Menee pitkälle kateuden piikkiin maanosamme kiistatta suurinta ja menestyneintä maajoukkuetta kohtaan. Jos vetäistään arvokisojen mitalitaulukot nippuun, niin siitä selviää karu totuus. Tästä syystä meille saksalaisen jalkapallon ystäville on aina pettymys ja hater-porukalle suuri juhla, kun Saksa ei pääse välieristä arvokisojen finaaliin. Itse lasken silti tämän turnauksen Saksan osalta onnistuneeksi suhteutettuna seuraaviin faktoihin: kärkipelaajien krooninen puute, Lahmin lopettaminen "liian aikaisin" maailmanmestaruuteen, Löwin tiettyjen pelaajien suosiminen, loukkaantumiset ennen kisoja, loukkaantumiset kisojen aikana ja Hummelsin pelikielto välieräottelussa.

Saksan pelitapa on yleisellä tasolla ehdottomasti huippuluokkaa. Pallonhallintaan perustuvaa peli-identiteettiä ei ole mitään järkeä tai syytä muuttaa. Jo nykyinenkin pelaaminen tuottaa yleensä riittävästi laadukkaita maalipaikkoja minkä tahansa maajoukkueen lyömiseen. Mutta koska muiden kärkimaiden puolustuspelaaminen Saksan ja Espanjan kaltaisia pallonhallinta/total football -joukkueita vastaan kehittyy jatkuvasti, pitäisi Saksan pelin evoluutiokin olla nopeampaa. Mielestäni Löw ei saanut riittävästi uusia elementtejä Saksan pelaamiseen maailmanmestaruuden jälkeen. Tämä koskee erityisesti niitä tilanteita, jolloin Saksa pyrkii maita pitkin murtautumaan maalintekotilanteisiin. Syöttökombinaatiot näissä tilanteissa ovat usein liian ennalta-arvattavia ja hitaita. Myös 1 vs.1 haastot ja onnistumiset ovat liian harvassa. Näitä voidaan selittää esim. Reusin ja Lahmin poissaololla ja käytössä olleen materiaalin riittämättömyydellä. Itse en kuitenkaan tuollaisia selityksiä osta, vaan kyse on mielestäni enemmänkin siitä ettei näitä olla painotettu ja harjoiteltu riittävästi. On vain luotettu liikaa siihen tuttuun, vanhaan ja hyväksi koettuun tapaan murtautumisyrityksissä. Pallonhallintaan perustuvassa pelitavassa vaaditaan hirvittävä määrä erilaisia variaatioita, taitoa, luovuutta ja pelirohkeutta, jotta murtautuminen organisoitua puolustusta vastaan voi onnistua.

Oma lukunsa on sitten Saksan vastaiskupelaaminen, joka on vuosien saatossa hiipunut repertuaarista lähes kokonaan pois. Ukrainaa vastaan tuli onnistuminen reippaalla ylivoimalla, mutta esim. eilisen ottelun loppupuolella mahdollisuuksia siunaantui useampiakin, eikä aikaan saatu oikeastaan yhtään mitään. Tämäkin on tietoinen valinta ja painotuskysymys. Espanja ja Barcelona ovat tähän jo jossain määrin heränneet. Evoluutio on siellä tässä suhteessa edennyt pidemmälle. En tiedä, olisiko Saksan aika vaihtaa valmentajaa, mutta itse alan kallistua siihen suuntaan.
 
Die Nationalmannschaft

Edustaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves, CFC, Bayern, BVB
Vahva sama mutta (mielestäni) paras tyyppi siihen hommaan, eli Jürgen Klopp meni juuri tekemään pitkän jatkosopparin seurajoukkueen kanssa.
Jupp Heynckes olisi sellainen nimi, jonka luulisi seisauttavan veret jokaisella saksalaisen jalkapallon ystävällä. Sitä en tiedä, mitä hän on päättänyt valmennusuransa lopettamisen suhteen kuten en sitäkään, onko ukon terveystilanne nykyään millä mallilla. Mikäli edellytyksiä näiltä osin olisi olemassa, niin kai nyt pään kääntämistä kannattaisi ainakin yrittää. Edes kahden vuoden mittainen projekti.

Lainaus Wikistä:

"Kauden jälkeen 68-vuotias Heynckes ilmoitti jättävänsä valmennustehtävät. Hän ei kuitenkaan täysin poissulkenut paluutaan vielä kerran valmennustehtäviin."

Jupp Heynckes – Wikipedia
 
Die Nationalmannschaft

Zoidberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi 2019
Olisikohan Pep valmiina Saksan maajoukkuetehtäviin? Aloittaa toki Cityssä, mutta äkkiäkös hän maajoukkuepestinkin siinä samalla tekee. Ainakin Bayernissa teki todella kovaa jälkeä.
 
Marko Anttila - Vain vähän kovempi clutch kuin Logan Couture.

"Hienoa peliä kyllä, mutta et sitten ilmeisesti ole naista (tai miestä) ikinä saanut?? " totesi vihainen Manu-fani Jakke76 Liverpoolin johtaessa 1-0 Manua.

Edustaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves, CFC, Bayern, BVB
Olisikohan Pep valmiina Saksan maajoukkuetehtäviin? Aloittaa toki Cityssä, mutta äkkiäkös hän maajoukkuepestinkin siinä samalla tekee. Ainakin Bayernissa teki todella kovaa jälkeä.
Kuka pitää mitäkin todella kovana jälkenä. Olen väsymättä toistanut sitä faktaa, että Pep sai Juppilta perintönä triplamestaruuden voittaneen Bayernin, sekä mielipuolisen summan rahaa rakentaa joukkuetta. Jupp johdatti Bayernin neljän vuoden aikana kolme kertaa Champparin finaaliin ja viimeisenä vuonna suvereeniin mestaruuteen. Pepin aikakaudella kolmen vuoden aikana Bayern ei yltänyt kertaakaan finaaliin, vaikka resursseja hänellä oli käytössään enemmän kuin edeltäjällänsä.

Eniten itseäni Pepissä nyppii se, ettei hän ainakaan toistaiseksi ole kyennyt riittävästi päivittämään pelifilosofiaansa. Pian nähdään mihin suuntaan hän Cityn kanssa menee, mutta näillä näytöillä Löwin vaihtaminen Pepiin olisi askel taaksepäin.
 
Die Nationalmannschaft

Zoidberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi 2019
Kuka pitää mitäkin todella kovana jälkenä. Olen väsymättä toistanut sitä faktaa, että Pep sai Juppilta perintönä triplamestaruuden voittaneen Bayernin, sekä mielipuolisen summan rahaa rakentaa joukkuetta. Jupp johdatti Bayernin neljän vuoden aikana kolme kertaa Champparin finaaliin ja viimeisenä vuonna suvereeniin mestaruuteen. Pepin aikakaudella kolmen vuoden aikana Bayern ei yltänyt kertaakaan finaaliin, vaikka resursseja hänellä oli käytössään enemmän kuin edeltäjällänsä.

Eniten itseäni Pepissä nyppii se, ettei hän ainakaan toistaiseksi ole kyennyt riittävästi päivittämään pelifilosofiaansa. Pian nähdään mihin suuntaan hän Cityn kanssa menee, mutta näillä näytöillä Löwin vaihtaminen Pepiin olisi askel taaksepäin.
Voin kai sanoa, että oma tekstini oli sarkasmia. Pepin Bayern ei vakuuttanut minua, sillä materiaaliedun turvin mestaruudet tulivat. Ihan hyvää taktista peliä Pepin Bayern osasi pelata, mutta ei missään nimessä yhtä hyvää kuin Juppin Bayern.
 
Marko Anttila - Vain vähän kovempi clutch kuin Logan Couture.

"Hienoa peliä kyllä, mutta et sitten ilmeisesti ole naista (tai miestä) ikinä saanut?? " totesi vihainen Manu-fani Jakke76 Liverpoolin johtaessa 1-0 Manua.

Hauptmann

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Suomen liigassa, BVB, ManU
Eilinen peli kaatui mielestäni siihen Schweinsteigerin käsivirheeseen ja ensimmäisen puoliajan tehottomuuteen. Hyvin oli peli hallussa ja olisi pitänyt pystyä tekemään maali ensimmäisellä puoliajalla. Ennen peliä ajattelin, että todennäköisesti yksi maali riittää voittoon. Sitten Schweinsteiger meni lahjoittamaan puoliajan lopuksi Ranskalla 1-0 -johdon. 1-0 -tilanteessa Saksalla ei ollut hirveästi hyviä maalintekopaikkoja tasoitukseen. Kun Ranska sai sen 2-0 -maalin, niin sen jälkeen Saksallakin rupesi olemaan paikkoja, mm. Kimmichin veto, joka meni tolppaa hipoen ohi ja joitain puskuja lähietäisyydeltä.

Sinänsä on hyvä, ettei Saksan jatkopaikka ollut hyvästä esityksestäkään huolimatta kovin lähellä, niin ei tarvitse hirveästi jossitella. Jos sitten seuraavissa kisoissa ei enää annettaisi vastustajille rangaistuspotkuja tyhmillä käsivirheillä (vaikkei tuo Schweinsteigerin käsivirhe ollutkaan niin tyhmä kuin Boatengilla). Onneksi Saksa on hallitseva maailmanmestari, niin ei tämä tappio ota liian koville, vaikka kieltämättä hiukan harmittaakin.
 
1954 1974 1990 2014 1973 1992 1994 1996 1997 2002 1956 1957 1963 1995 1996 2002 2011 2012
"Saksalaisuhka tulee Dortmundista." SAF

Byvajet

Jäsen
Mä arvaan että tulevaisuudessa menestyvät maajoukkueet eivät pyri pallonhallintaan. Eilenkin nähtiin, kuinka paljon vastahyökkäyksissä on tilaa, kun on riittävän nopeita kavereita. Siihen vielä tekninen taituruus päälle, niin voittava malli on valmis. Yksilöiden arvo kasvaa suhteessa joukkueeseen.

Espanja on jo hallintansa hallinnallaan menettänyt. Muut tulevat perässä.

Loppujen lopuksi on niin, että jos vastahyökkäyksissä pystyy ohittamaan yhden miehen, niin sen jälkeen tila ja mahdollisuudet kasvavat merkittävästi. Tulevaisuudessa tarvitaan näitä yksi vastaan yksi tilanteita voittavia yksilöitä pallonpyörittelijöiden sijaan.
 
”Espoon kaupunki etsii Espoo Innovation Gardenin innovaatioekosysteemin orkesterointiin tiimin vetäjää. Tehtävänä olisi törmäyttää ja verkottaa sekä ymmärtää startupien kasvupolun eri vaiheet.”

J.J.Jasper

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Jälleen yhdet onnistuneet arvokisat takana. Isoa voittoa ei tällä kertaa tullut, mutta peli oli ihan näyttävää. Viimeistely on ollut jo karsinnoista lähtien nihkeää ja siihen paljolti kaaduttiin. Harmittaa näin BVB-näkökulmasta Reusin ja Gündoganin puuttuminen jo ennen kisoja. Itse kisoissa ukkoja putosi vähän lisää pois, mutta ei se hyvillä joukkueilla suurempi ongelma kuitenkaan ole. Joukkueen pelin rakenne/pelitapa on kuitenkin niin hyvin sisäistetty, että loukkaantumisista huolimatta pelin laatu ei juuri laske, joka näkyi viimeisessäkin matsissa. Tehokkuus silti harmillisen vaisua. Omiin tuli vain yksi pelitilannemaali, mutta sitten nuo lentopalloharjoitukset olivat vuorostaan aivan turhia.

Ranska on kuitenkin tunnetusti kotikisoissaan kova pala ja voittanee ansaitusti mestaruuden.
 

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
@Edustaja teki tuossa yllä hyvän yhteenvedon.

Kimmich oli mukava yllätys, Hector ja Draxler näyttivät kuuluvansa runkomiehistöön vielä pitkään.
Boateng on mielestäni kehittynyt parissa vuodessa huimasti, Kherida myös.

Pelejä oli kiva katsoa vaikka maaleilla ei mässäiltykään.

Löw jatkaa ja minä myös, ihan hyvällä mielellä.
Bastianille kiitos kaikesta ja hyvää jatkoa!

Ai niin, Reus olisi ollut kiva kyllä nähdä...ehkä ensi kisoissa tai sitten voihan sitä tulla muutama muukin seurattava!
 
and hey, let's be carefull out there!
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Vielä näköjään tässä osiossa tämä ketju joten laitetaan tänne: Bastian Schweinsteiger ilmoitti lopettavansa maajoukkueuransa. Melko odotettu ilmoitushan tuo. Ei välttämättä mahtuisi MM-kisajoukkueeseen, ei ainakaan avausmiehistöön. Nuorennusta joukkueeseen.
 
"Osallistun vain arvontaan"
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy