SaiPan peliesitykset kaudella 2021–2022

  • 223 137
  • 1 889

redpecka

Jäsen
Minä vuonna SaiPa on viimeksi tasoittanut pelin viiden viimeisen minuutin aikana?
Teron ekan kauden alkupuoliskolla tehtiin aina kuudella viittä vastaan tasoitus. Silloin oli hyvä ja raikas toverihenki jengissä Santasen katastrofikauden jälkeen. Mutta eipä silti ole ikävä. Tai no kyllä sitä ekaa kautta vähän on, mutta otan nykyisen mieluummin.
 

KiVi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nanna Karalahti
Sarjataulukko p/o-lukujen mukaan:

1) TPS 2,0
2) Kärpät, Ilves 1,88
4) Pelicans 1,84
5) KooKoo 1,78
6) HIFK 1,73
------------------------------------
7) HPK 1,61
8) Tappara 1,56
9) Jukurit 1,42
10) Sport 1,39
-------‐----------------------------
11) Lukko 1,32
12) KalPa 1,19
13) JYP 1,08
14) SaiPa 1,04
15) Ässät 0,88

SaiPalla on 0,16 p/o matkaa jumbosijaan ja 0,35 p/o kymppipaikkaan. Jumbosija on noin puolet todennäköisempää saavuttaa kuin kymppipaikka.

Kymppipaikalta on matkaa kuuden joukkoon 0,34 p/o, eli siellä on vastaava tasoero kuin SaiPalta kymppipaikalle.

Kutospaikalta on matkaa kärkeen 0,27 p/o, eli puhtaasti pistekeskiarvoja katsomalla on todennäköisempää, että tämän hetken kutonen voittaa runkosarjan kuin että SaiPa pääsee kympin sakkiin.

Edit: P/o-seuraamisen lisäksi olisi tietysti syytä seurata jotakin lukua, joka kuvaa sitä, olisiko sen mukaisesti "pitänyt" voittaa tai hävitä enemmän kuin toteuma on. Siten pääsisi kiinni siihen, mihin suuntaan p/o-arvon voisi olettaa kehittyvän milläkin joukkueella ja saisi tarkemman kuvan tulevaan.
 
Viimeksi muokattu:

KiVi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nanna Karalahti
Jatkoa edelliseen:

Koko kauden vs. viiden viimeisen ottelun kuntopuntari sijojen 7-15 joukkueille:

7) HPK 1,61 2,8 +
8) Tappara 1,56 1,8 +
9) Jukurit 1,42 1,6 +
10) Sport 1,39 0,6 -
-----‐----------------------------------
11) Lukko 1,32 0,6 -
12) KalPa 1,19 1,2 +
13) JYP 1,08 1,0 -
14) SaiPa 1,04 0,2 -
15) Ässät 0,88 0,6 -

Viimeiset viisi ottelua sijat 7-9 ovat vielä petraamassa otteitaan koko kauteen verrattuna. Sijat 10-11 ovat tulossa alas, mutta eniten alas on tulossa sijan 14 SaiPa.

Kokonaisuutena sijat 7-10 osoittavat lyhyellä kuntopuntarilla nousujohteisia otteita ja sijat 11-15 enemmän merkkejä alaspäin tai ei ainakaan ylöspäin.

Mikään koko kauden ja lähiajan tuloksissa ei puolla sitä, että SaiPa näkee kympin sakkia tällä kaudella. En panostaisi joukkueeseen lisää, koska se on rahan heittämistä kankkulan kaivoon. Sen sijaan aloittaisin yhden miehen tyhjennysmyynnin, eli kallis McIntyre mihin tahansa, missä hänen palkka tai edes valtaosa siitä otetaan maksettavaksi. Virralle viesti, että laita otteisiin ryhtiä ensi kautta varten.
 
Viimeksi muokattu:

anthax

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä
Tilannehuone tarkasti eilen Maalahden, Olkkosen ja Petmanin taklaukset pelin jälkeen. Odotetusti Maalahti käsittelyyn ja muille puhtaat paperit. Vähän outoa tuossa on, että mitä Petmanin osalta katsottiin? Se, että otti taklauksen vastaan, jossa kaveri loukkaantui vai joku muu tilanne?

Maalahdelle tarjoan viisi peliä suoraan. Olkkoseĺle olisi lottoarvonnassa helposti voitu tarjota pieni muistutus.
 

Yks hahmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo, Green Bay Packers
Tilannehuone tarkasti eilen Maalahden, Olkkosen ja Petmanin taklaukset pelin jälkeen. Odotetusti Maalahti käsittelyyn ja muille puhtaat paperit. Vähän outoa tuossa on, että mitä Petmanin osalta katsottiin? Se, että otti taklauksen vastaan, jossa kaveri loukkaantui vai joku muu tilanne?

Maalahdelle tarjoan viisi peliä suoraan. Olkkoseĺle olisi lottoarvonnassa helposti voitu tarjota pieni muistutus.

Joo samaan kiinnitin eilen huomiota. Selostaja-ollinen oli huolissaan Lindroosin loukkaantumisesta, mutta fakta oli se, että mies itse yritti ajella Petmanin ja siinä sitten loukkaantuikin itse.
 

KiVi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nanna Karalahti
Sen sijaan aloittaisin yhden miehen tyhjennysmyynnin, eli kallis McIntyre mihin tahansa, missä hänen palkka tai edes valtaosa siitä otetaan maksettavaksi. Virralle viesti, että laita otteisiin ryhtiä ensi kautta varten.
Perustelen näitä hiukan lisää.

McIntyren myynti olisi sekä säästötoimenpide että tilan luominen jonkin projektimme kehittämiseksi. Kaikki häviävät, jos McIntyre hiihtelee koko kauden yössä SaiPassa. SaiPa joutuu maksamaan ei-mistään, McIntyre joutuu myymään itseään ensi kaudeksi sitä halvemmalla mitä pidempään pelaa huonosti täällä ja projekti joutuu pelaamaan pienemmässä roolissa tämän kauden.

Ryhdinluomisviestillä Virralle tarkoitin sitä, että käytetään loppukausi tulospaineiden sijaan pelaajien ja pelisysteemin kehittämiseen ensi kautta silmällä pitäen. Katsotaan, ketkä haluavat olla projektissa mukana.
 

dingus

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Chicago Blackhawks
Hanskoja ei kuitenkaan voi lyödä tiskiin keskellä kautta, vaan draaman kaarta on saatava rakennettua pitkälle kevääseen siitä yksinkertaisesta syystä, että muuten loppuu massit. Jos kauden 30 kotipeliä vedetään läpi 1000 katsojan miiinuksella, se tuottaa budjetoituun nähden lähemmäs miljoonan tappiot riippuen miten lasketaan katsojakohtainen tuotto.
Peliesitysten on valitettavasti parannuttava sekä pelin itsensä että puitteiden takia. Äärimmäisen hankala yhtälö kaikkine loukkaantumisineen.
 

Allu79

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa & HPK
Palstatoveri @KiVi tehnyt edellä ansiokasta tilastofaktaan perustuvaa analyysiä, mutta onneksi kyse on jääkiekosta ja urheilusta jossa voi tapahtua mitä vain milloin vain! Pukukopissa kun aukeaa henkinen lukko -ja Nikke palaa maalille- niin siinä ei matematiikalla ole enää mitään tekemistä!

SaiPahan pelaa sille päälle sattuessaan oikein kelvollista ja ainakin minun makuuni todella viihdyttävää jääkiekkoa. Tuota peliä kun pojat vaan jaksaa jauhaa viime aikaisista tuloksista huolimatta, niin kympin sakissa ollaan pommin varmasti! Kyllä se tuosta lähtee, ennemmin tai myöhemmin.
 

KiVi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nanna Karalahti
@Allu79 erinomainen lisäys tuo koko viesti. Omalla (aina objektiivisella :D) silmätestillä SaiPa on hävinnyt enemmän otteluita, joista olisi kiekonhallinnan perusteella ansainnut voiton kuin voittanut otteluita, jotka olisi kiekonhallinnan perusteella ansainnut hävitä. SaiPa luo kiekonhallintaan nähden liian vähän maalipaikkoja ja vielä viimeistelee luoduista maalipaikoista liian harvoin.

Odotan SaiPan pistekeskiarvon paranevan nykyisestä kauden loppuun mennessä jonnekin vähän alle 1,2 p/o, mutta ei se riitä.

Mutta urheilussa on tosiaan aina yllätyselementti - tämän hetken HPK on hyvä esimerkki.
 

Kivisalmi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Voisiko valmennus ottaa lusikan kauniiseen käteen ja miettiä, miksi noita puolustusvirheitä tulee ihan helvetisti ja hävitään sen takia kuten eilen? Pelistä toiseen annetta vastustajalle ylivoimahyökkäyksiä. Tämä olisi nyt vitt* saatava jotenkin kuntoon. Pitäisikö valmennukseen palkata joku puolustuspeliä osaava valmentaja, koska nykyiset eivät sitä osaa.

Ja pitäisikö SaiPan vaan joskus myös heittää kiekkoa punaviivalta ränniin ja miehet perään. Sitä kautta riistoja ja kiekkoa maalille? Ei aina mutta sillon kun muutakaan ei ole. Sieltä sitten jotain räkämaaleja ja vetoja siniviivalta. En tajua, miksi nykyisellä rosterilla ajetaan päin seinää, kun nähdään ettei tästä tule mitään. Mutta onko sitten niin, että tämä kausi olikin tarkoitus uhrata ensi kautta varten.

Hyvä esimerkki oli Saipan 1-1 tasoitusmaalin jälkeen: Maalahti sai kiekon ja kaikki pelaat olivat punaviivan ja pelsun siniviivan välissä. Maalahti ei heittänyt kiekkoa alueelle, vaan kääntyi takaisin ja syötti Pyrochtalle, joka menetti kiekon pelsulle, jonka jälkeen Petman sai kiekon maalin takaa ja lähti hyvin hyökkäämään ja olisi voinut mennä päätyyn tai punaviivan yli, mutta kääntyi ja syötti suoraan pelsulle ja siitä heille tilanne ja Markkanen torjui ja aloitus omiin. Tällaisia tilanteita SaiPalle käy jatkuvasti ja pelinvirtaus on omissa.

SaiPalla on kuitenkin melko nopea joukkue, tai ainakin historian nopein, ja tuota nopeutta pitäisi käyttää hyväksi myös kiekottomana. Kiekollisena ei näytä onnistuvan.
 

Spitfire

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, SJS
Katselin aamulla maikkarin dokumenttisarjaa Hakametsästä. Sarjassa näytettiin pätkä erätauolta Tapparan kopista kun Ilves oli pelissä johdossa ja Tapola piti sytyttelypuheen. Tässä kiinnitti yksi kohta oman huomion. Tapola sanoi hyvin selkeästi että viivapelaaja ei heitä kiekkoa ränniin vaan toimittaa maalille, tehdään räkämaali ja sytytetään joukkue. SaiPa tekee juuri päinvastoin. Viivamiehet roiskivat ränniin, jotta hyökkääjät pääsevät taas uudestaan tappelemaan rännissä kaksinkamppailutilanteisiin. Tätä olen ihmetellyt jo pitkään tällä kaudella. Mitä ihmettä tuolla haetaan. Karvauspelaaminen on myös huolestuttavan näköistä, taas karvataan itsemme ulos tilanteista ja vastustaja pääsee ylivoimahyökkäyksiin.
 

Spac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sarı ve siyah, HIFK, Ketterä
Tänään Nanne ja Jardine osuneet tolppien väliin. Onko meidän Marco ainut Bratislavan ukko, joka ei vielä ole maalia tehnyt?
 

redpecka

Jäsen
Selailin otteluohjelmaa etsiskellen koska kohdataan Kiven Ässät seuraavan kerran niin huomasin mielenkiintoisen otteluohjelmakuvion: perjantai 28.1. peli Porissa ja heti lauantaina kl. 17 kotipeli toisella puolella Suomea KooKoota vastaan. KK pelaa perjantaina kotonaan eli ne vetää varmaan jo aamujäitä Kisapuistossa kun SaiPan bussi vihdoin saapuu reissusta. Eli haiskahtaa selvästi SaiPan vierasvoitolta kotihallissa!
 

Läts

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo
HPK taitaa olla voittanu kaikki pelit valmentajan vaihdon jälkeen ja painelee 10 voiton putkessa. Millä SaiPaan saadaan vastaava sykäys? Ei pitäisi rosterit olla niin erilaisia kuitenkaan. Toki Koskirannan putoaminen on johtajuutta heikentänyt. Nyt jos kaikki muut kuin Jeesus on käyny kopissa, niin oisko aika kokeilla vielä sitä jos haettais sitä voimaa korkeammasta? Minulle aivan sama miten ja millä, mutta nyt on kelkka käännettävä jotta tällä kaudella voidaan edes paperilla pysyä mukana taistossa. Uuden maalivahdin pari nollapeliä voisi herättää sakin ja karistaa ylimääräisen puristuksen.
 

PatrickKane95

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, St. Louis Blues, LFC
HPK taitaa olla voittanu kaikki pelit valmentajan vaihdon jälkeen ja painelee 10 voiton putkessa. Millä SaiPaan saadaan vastaava sykäys? Ei pitäisi rosterit olla niin erilaisia kuitenkaan. Toki Koskirannan putoaminen on johtajuutta heikentänyt. Nyt jos kaikki muut kuin Jeesus on käyny kopissa, niin oisko aika kokeilla vielä sitä jos haettais sitä voimaa korkeammasta? Minulle aivan sama miten ja millä, mutta nyt on kelkka käännettävä jotta tällä kaudella voidaan edes paperilla pysyä mukana taistossa. Uuden maalivahdin pari nollapeliä voisi herättää sakin ja karistaa ylimääräisen puristuksen.

HPK hävinnyt vaihdon jälkeen Kärpille kahdesti, SaiPalle kotona 0-3 ja TPS:lle 0-1
 

Läts

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo
Voitaiskoha tällä toisella alivoimalla olla ylihyökkäämättä? Miten voi peli kahden tehdyn maalin jälkee kadota tyystin taas?

no alivoimaa ei ole treenattu ainakaan.
 

Lepranmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vaasan Sport, Philadelphia Flyers
Seurailin tota Tampereen touhua ekan erän, millaisen oloinen kaveri on tämä Janus Hanskin kaukainen serkku?
Sanotaanko näin, että Westerholm - Janus kaksikolla ei tarvitsisi paljon tällä loppu ja mahdollisesti ensi kaudella maalivahtiongelmasta huolehtia.

Amatimees amatimees.

Mutta sanotaan nyt vielä, että tämä kommentti vanhenee varmaan nopeammin kuin Tertsin hiukset.
 

Läts

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo
Janus pelaa hemmetin hyvi mailalla.

sen sijaan pelaajilla mailat tärisee taas kädessä niin että näköradion läpikin näkee ku lapa väpättää. Näitä pelejä pitää voittaa että tosta päästäis.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös