Pörssiin listautuvien yhtiöiden antiesitteet sisältävät ainoastaan positiivisia viestejä yrityksen tulevaisuudesta ja tunnusluvutkin viilataan näyttämään isoa tuottopotentiaalia, ja pääsääntöisesti listautumisanti tekee ainoastaan vanhoista omistajista sikarikkaita.
SaiPan tapauksessa kyseessä on luonnollisesti listaamattoman yrityksen suunnatusta osakeannista. Toki SaiPa voisi yhtiökokouksen päätöksellä toteuttaa myös yleisöannin, mutta siihen ei lehtitietojen perusteella ole halukkuutta.
Osakeanti on toteutettava lainsäädännön mukaisesti ja se on erittäin säänneltyä.
Antiesitteessä ei voi vääristellä lukuja eikä muutenkaan antaa virheellistä tietoa yrityksestä. Antiesitteessä tavallisesti kerrotaan vähintään merkittävien osakkeiden enimmäismäärä, osakkeiden erityisehdot (vastuut, oikeudet), merkintäaika, mitä rahoilla tullaan tekemään jne. Suomessa ja muissakin länsimaissa on vahva sijoittajansuoja, jonka vuoksi mitä tahansa höttöä ei voi antiesitteisiin laittaa.
Tämä salamyhkäisyys on perin kummallista kun julkisesti kerrottiin, ettei ankkurisijoittajaa ole näköpiirissä.
Jos olisi oma asiani antia järjestää, ottaisin avuksi siihen erikoistuneen tahon, laatisin antiesitteen, julkaisisin sen kaikkien nähtäväksi ja järjestäisin avoimen tilaisuuden, johon olisi mahdollista osallistua myös etänä. Avoimuus ja julkisuus on avain voittoon näissä asioissa.
Kuten Jussi Okko lehdessä kertoi, on maakunnassa useita tahoja, joilla on halutessaan mahdollista sijoittaa SaiPaan 50000€, näitä tahoja pitäisi vain kontaktoida. Tehokkaiman tavan tähän kuvasin yllä.
SaiPan hallituksella on luonnollisesti paras tieto tilanteesta ja toivon heidän tekevän SaiPan kannalta parhaan mahdollisen ratkaisun.