SaiPaa koskevat huhut ja spekulaatiot

  • 2 551 954
  • 10 291

Spitfire

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, SJS
En pitäisi ihmeenä. Pari peliä ja luiskaan kun oli linja viime kaudellakin. Karvinen pelasi vajaan pelin ykkösketjussa, seuraavassa pelissä aloitti ykkösessä ja otti kaksi turhaa jäähyä putkeen eikä ole sen jälkeen pelannut.
Siihen en ota kantaa, kauanko pitää antaa aikaa ja virheitä anteeksi.
Virta laittaa sellaiset pelaajat surutta kiertoon, jotka eivät hänen mielestään pelaa riittävästi joukkueelle tai joiden tekeminen ei ole asenteen puolesta riittävän hyvällä tasolla. Karvinen on alle 20-vuotias pelaaja, joka painoi viime kauden Virran kiekkoa ja pääsi junnumaajoukkueeseenkin. Nyt on pelannut U20-pelejä Liiga-pelien ohessa, ja tehnyt siellä 4 pinnaa 3 peliin. En usko ollenkaan, että Virralla on suunnitelmissa laittaa Karvisen kaltainen pelaaja kiertoon, vaikka ei juuri nyt olekaan pelannut Liigan puolella kuin puolet otteluista.
 

ForNever

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Anaheim Ducks, Linköping HC
Karvisen kauppaamista ei voi toivoa, vaikka peli ei ole kulkenutkaan, kun kyseessä on tosiaan edelleen hetken U20 pelaaja, joka on vasta voittanut hopeaa nuorten maajoukkueessa. Vähän kuin Santeri Virtanen oltaisiin kaupattu kesken kauden (ennen tyhjennysmyyntejä), vaikka ovatkin erilaisia pelaajatyyppejä.
 

emz1

Jäsen
Minkälainen pelimies tuo Loimaranta on?
Itse näen pelaajatyypiltä ja luonteeltaan paljon samaa kuin Juhamatti Aaltosessa, toki köyhemmässä muodossa. Ei ehkä se kaikista tunnollisin, työteliäin ja fyysisin pelaaja kentällä mutta silloin kun flow-tila on päällä niin voi luoda helposti omalla yksilösuorituksella maalipaikkoja. Tykkää kiekosta ja välillä tykkää vähän liikaakin jolloin se on johtanut menetykseen eli toisinaan itseluottamusta on ollut liikaakin.

Se mikä ehkä eniten tällä hetkellä hankaa vastaan Loimarannan läpimurrossa on se että tarkka pelisysteemin noudattaminen pitää vähän kuin käsijarrua kokoajan päällä kun Loimaranta elää enemmän siitä että voi omilla vapauksilla ja luovuudella poiketa pelitavasta. Loimaranta sinällään kyllä yrittää noudattaa ja en näe että hänessä olisi sellaista kapinahenkeä tai ongelmapelaajan sädekehää ympärillä, mutta silloin kun joudut sekunnin miettimään liian kauan niin yleensä tilanne on kuivunut kokoon tai pelikaverit ovat eri rytmissä.
 

Spitfire

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, SJS
Jos kysytään näin päin että SaiPa luopuisi Ville Meskasesta niin kelpaisiko sinulle vaihtokaupaksi Niklas Peltomäki + Daniel Mäkiaho?

Jos pelaaja on tehnyt 2x yli 20p, 2x yli 30p ja kerran yli 40p Liigassa niin kyllä sellaisella pelaajalla on oma hintalappunsa ja en usko että tilalle kelpaa flopannut pakki + potentiaalia Mestiksestä vaan kyllä siellä pitää vaihtotavarana olla jotain sellaista jolla on jotain varteenotettavaa näyttöä Liigasta.

Toinen kulma asiassa on se, että kyllähän sille Pitkäselle pitää jotain maksaakin ja mistä se raha tulee? Itse uskon että se tulee siitä että luovutaan jostain jolla on vähän merkittävämpi palkka kuin Werbikillä ja silloin mahdollisesti jää vielä pieni reagointivara myöhemmälle kaudelle.

Toki en kiellä ja otan ilolla vastaan jos Jukureille kelpaisi vaihdossa Huttula+Werbik, mutta se kuulostaa epätodennäköiseltä.
Onhan se noinkin. Meskanen toki mielestäni huono vertauskohta, kun tämän kauden otteissa ei sinällään vikaa vaikkei maalien makuun ole vielä päässytkään.

Toisaalta tällainen treidispekulointi on aina aika haastavaa, kun ei tiedä mitä mieltä pelaajat ovat nykyisistä seuroistaan. Suomessa ei kuitenkaan voi ihan samalla tavalla vain vaihdella pelaajia jos siltä tuntuu, kuin Jenkeissä.

En ihan ymmärtäisi myöskään sitä, miksi Jukurit ylipäätään haluaisi ottaa Huttulan palkkalistoilleen? Heillä ei kaiketi ole erityisemmin haasteita nykyisessä pakistossaan?
 

emz1

Jäsen
En ihan ymmärtäisi myöskään sitä, miksi Jukurit ylipäätään haluaisi ottaa Huttulan palkkalistoilleen? Heillä ei kaiketi ole erityisemmin haasteita nykyisessä pakistossaan?
Heillä ei tainnut harjoituskaudella ollakaan muita haasteita kuin puolustuspelaaminen. Ongelmat tosin olivat enemmänkin puolustusalueella ja oman maalin puolustamisessa joten Huttula ei varsinaisesti siihen ole mikään ratkaisu.

Kaikki on toki ihan spekulaatiota niin kauan kuin toisin todistetaan. Siitähän ei ole ollut mitään huhuja että SaiPasta olisi yhtään kukaan lähdössä vaihdossa mihinkään vaan se on ollut ihan puhdasta arvailua. Sekin että SaiPa olisi Pitkästä kysellyt on vain yhden nimimerkin takana oleva huhu mutta totta kai se kuulostaa realistiselta kun huomioidaan SaiPan sentteritilanne, Pitkäsen ahdinko Jukureissa ja Virran taustat hänen kanssaan.

Toki vähän voidaan laittaa vettä myllyyn kun sattumalta Loimaranta on tänään kokoonpanon ulkopuolella :)
 

Lepranmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vaasan Sport, Philadelphia Flyers
Niin siis sen uskallan sanoa 100% varmuudella, että Pitkäsen asemaa Jukureissa on kyselty mutta sehän ei automaattisesti tarkoita mitään muuta kuin sitä että selvitellään tilannetta.

Virtaa varmasti kiinnostaa entisen pelaajansa tilanne jos mahdollisuuus olisi hänet hankkia. Vaihtokaupasta en tiedä mitään, tuo Huttula Mikkeliin oli vain omaa spekulaatiotani.
 

Theofilus

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kannattaa nyt toki myös huomioida tuo, mitä Lepranmies sanoi, että se ei tarkoita mitään muuta kuin että SaiPasta on hieman kutiteltu Pitkäsen tilannetta. Jukureiden halusta ei ole siis mitään tietoa.

Kun katsoo Jukureiden yleisömääriä, niin voisi kuvitella että mies irtoaa rahalla, varsinkin jos on jäänyt jämärooliin. Toinen asia on sitten se, että onko SaiPallakaan rahaa. Toisaalta jos budjetti ei ole vielä paukkunut niin miksi ei...

Jos se nyt vielä tulee yllätyksenä, niin nuo soitteluhommat ovat täysin normaaleja juttuja kiekkobusineksessa - niin kuin missä tahansa muussakin busineksessa. Jopa minullakin on tieto - vaikken missään sisäpiirissä todellakaan ole - että Pekka Virta oli soitellut aikoinaan SaiPa-pestin varmistuttua eräälle maajoukkuetason sentterille, että tuletko SaiPaan pelaamaan ensi kaudelle (2021-2022). No ei tullut, eikä varmaan tullut moni muukaan jolle Peksi oli soitellut.
 

Kuntz

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Eikös Loimaranta ollut kohtuu hypetetty SaiPa-fanien keskuudessa ennen kauden alkua? Lopullista läpimurtoa odotettiin ja nyt kuuden pelin jälkeen luiskaan vaan. Olisi outo vaihto SaiPan kannalta.

Koen että Loimaranta on yksi niistä jolta läpimurtoa on odotettu ja edelleen odotetaan. Ojantakanen, Karvinen sekä pakit Laakso, Rikkilä ja Hietala taisivat vaan viime kaudella ajaa ohi Veikosta, joka on edelleen valitettavan pehmeä ja ailahteleva. Loimarannalle aikanaan tehty pidempi sopimus kielii kyllä siitä, että häneen luotetaan. Näkisin kuitenkin että Loimarannasta olisi (edellämainituista) helpoin luopua, mikäli huhutunlainen vaihtokauppa olisi mukamas tyrkyllä. Potentiaalia joka tapauksessa on ja luopuminen voisi todellakin kirpaista myöhemmin.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
Minkälainen pelimies tuo Loimaranta on? Lähinnä liike ja kamppailuvoima kiinnostavat, koska niiden puutteellisuus on ollut Pitkäsen kohdalla suurin syy sille, ettei ole Jukureiden pelitapaan oikein istunut. Sopivammassa pelitavassa varmasti hänestä voi saada nähtyä enemmän irti.

Loimaranta pelasi tosi lupaavasti kaudella 2020-21. Tehoja kertyi 6+15=20, ja seuraavalle kaudelle odoteltiin isoa läpimurtoa. Kaudella 2021-22 Loimis pelasi Virran luottomiehenä kaikki 60 ottelua tehoilla 7+18=25, mikä on itse asiassa yllättävän kova saldo, kun koko kauden oli kuitenkin sellainen fiilis että eihän tuo nyt vaan toimi. Ei voi missään nimessä sanoa että olisi ollut heikko suoritus, mutta siinä mielessä pettymys, kun Petman ja Ojantakanen nousivat EHT-tasolle, ja vielä potentiaalisemmalta tuntunut Loimaranta ei.

Kamppailuvoiman puute tosiaan tuntuisi olevan Loimarannan haaste, taidoista ja pelikäsityksestä ei jää kiinni. Siinä missä puhdasverinen maalintekijä tunkee kiekkoa ja itseään aina maalia kohti, Loimaranta tykkää enemmän taiteilla. Joskus viivyttely ja taakse päin pelaaminen johtaa kiekonmenetyksiin ja saa pelaajan näyttämään idiootilta, mutta parhaimmillaan aikailu osoittautuu maagiseksi pelin rytmittämiseksi. Tuota jälkimmäistä vaihtoehtoa ei ole valitettavasti kovin paljoa nähty tänä syksynä.

Loimaranta kuului syyskuussa 2021 julkistettuun viiden pelaajan porukkaan Petmanin, Ojantakasen, Vainikaisen ja Westerholmin kanssa, joille tehtiin sopimukset kauden 2024 loppuun. Nämä olivat siis onnistuneet vakuuttamaan Pekka Virran kesän ja alkusyksyn aikana. Saas nähdä. Itselläni kyllä riittäisi kärsivällisyyttä Loimiksen suhteen, mutta jos oikeasti haluttaisiin irrottaa Järvinen Jukureista, niin kyllähän siinä diilissä tarvittaisiin vaihdossa/osamaksuksi muuta(kin) kuin Huttula.
 

Etäfani222

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Eikös Loimaranta ollut kohtuu hypetetty SaiPa-fanien keskuudessa ennen kauden alkua? Lopullista läpimurtoa odotettiin ja nyt kuuden pelin jälkeen luiskaan vaan. Olisi outo vaihto SaiPan kannalta.
Ei ainakaan omalla paperilla todellakaan.. ennemminki jos positiivisesti yllättää ni wau, muuten olisi saanut laittaa kiertoon jo aiemmin.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Nigi

redpecka

Jäsen
Loimaranta kuului syyskuussa 2021 julkistettuun viiden pelaajan porukkaan Petmanin, Ojantakasen, Vainikaisen ja Westerholmin kanssa, joille tehtiin sopimukset kauden 2024 loppuun. Nämä olivat siis onnistuneet vakuuttamaan Pekka Virran kesän ja alkusyksyn aikana.
Tähän lisättiin sitten vähän myöhemmin vielä pakkijärkäle Hietala kun oli onnistunut tekemään pari maalia yhdessä ottelussa ja muutenkin vaikutti hyvältä projektilta. Mielenkiintoista nähdä monikohan näistä on remmissä vielä keväällä -24. Vainikainen varmaan. Muut NHL:ssa tai Mestiksessä tai lopettanut.

Huom. Westerholmin soppari oli vai kevääseen -23.
 

Spitfire

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, SJS
Jos kysytään näin päin että SaiPa luopuisi Ville Meskasesta niin kelpaisiko sinulle vaihtokaupaksi Niklas Peltomäki + Daniel Mäkiaho?

Jos pelaaja on tehnyt 2x yli 20p, 2x yli 30p ja kerran yli 40p Liigassa niin kyllä sellaisella pelaajalla on oma hintalappunsa ja en usko että tilalle kelpaa flopannut pakki + potentiaalia Mestiksestä vaan kyllä siellä pitää vaihtotavarana olla jotain sellaista jolla on jotain varteenotettavaa näyttöä Liigasta.

Toinen kulma asiassa on se, että kyllähän sille Pitkäselle pitää jotain maksaakin ja mistä se raha tulee? Itse uskon että se tulee siitä että luovutaan jostain jolla on vähän merkittävämpi palkka kuin Werbikillä ja silloin mahdollisesti jää vielä pieni reagointivara myöhemmälle kaudelle.

Toki en kiellä ja otan ilolla vastaan jos Jukureille kelpaisi vaihdossa Huttula+Werbik, mutta se kuulostaa epätodennäköiseltä.
Toisaalta on tässä sekin puoli että Mikkelissä katsojakeskiarvo on viiden kotipelin jälkeen alle 2000 katsojaa. Saattaa siellä tulla tarve keventää palkkarakennetta kauden edetessä vaikka se ei joukkueen pärjäämisen kannalta olisikaan optimaalista. Siellä siis pelattu kuudennes kotipeleistä ja halliin löytänyt alle 10 000 katsojaa, voipi olla ettei Pitkäsiä, Aaltosia, Jormakkaa... pystytä pitämään jossei ihmisiä kertakaikkiaan kiinnosta Jukurien pelit. Jussina/Pekkana pitäisin ainakin yhteyksiä yllä naapurikaupunkiin.
 

Läts

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo
Miikka Pitkäsen tilannetta Jukureissa on SaiPan toimesta kyselty tässä parin viime päivän sisällä.

Huttula Mikkeliin ja Pitkänen Lappeenrantaan?
Oli kyllä Pitkänen ihan hukassa eilisessä pelissä kun katselin Jukurit peliä. Voi olla, että vaihto heitä kiinnostais mutta keneen?

Lisättäneen, että Pitkänen oli ehkä ainut Jukurien kokoonpanosta josta ennen kauden alkua olin vähän kade.
 
Viimeksi muokattu:

Mälkiä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilmoitetaan lähiviikkoina
En kyllä näkisi mitään järkeä kaupata Karvista tai Ojantakasta, ja hyvin vähän järkeä myöskään Loimarannan kauppaamisessa. SaiPa menettäisi uskottavuutensa rippeetkin jos 20- ja 22- vuotiaita viitisen vuotta kehitettyjä pelaajia heitettäisiin vaihtoon kun muutamassa pelissä kauden alussa ei synny pisteitä. Ennemmin näkisin jonkun Huttula + Werbik potentiaalisena kauppatavarana. Muutenkaan Pitkäsen tilastot viime kausilta ei ole paljon paremmat kuin uransa alkupuolella olevan Loimarannan.
Kyllä, ja mihin se kehittäminen on Loimarannan kohdalla johtanut? Steppejä eteenpäin ei ole otettu sitten toissakauden. Joskus se seuraava steppi odottaa jossain muualla, ja kun täällä sitä ei edelleenkään näytä tulevan, voisi sekä seuran että pelaajan kannalta olla paras tehdä jokin siirto.

Tämä on nyt siis ihan omaa spekulaatiota, joka ei perustu mihinkään lähteisiin. Näitä vastaavia tapauksia nyt on vaan nähty aika monta tässä vuosien varrella.
 

Huppu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Kyllä, ja mihin se kehittäminen on Loimarannan kohdalla johtanut? Steppejä eteenpäin ei ole otettu sitten toissakauden. Joskus se seuraava steppi odottaa jossain muualla, ja kun täällä sitä ei edelleenkään näytä tulevan, voisi sekä seuran että pelaajan kannalta olla paras tehdä jokin siirto.

Tämä on nyt siis ihan omaa spekulaatiota, joka ei perustu mihinkään lähteisiin. Näitä vastaavia tapauksia nyt on vaan nähty aika monta tässä vuosien varrella.
Loimaranta on kuitenkin 21-vuotias peluri yhä, odotukset toki olleet suuret mutta ehkä vähän ylisuuretkin kehityskäyrän suhteen, kyllä ne eväät siellä todellakin on mutta sen fysiikan kanssa menee aikansa. Mutta kun kerrankin on pelaaja jolla on taitoa, juonikkuutta, pelikäsitystä ja uskallusta haastaa niin sitä ei ehkä kannata liian aikaisin heivata pois.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös