AHL:ssä kuitenkin ihan hyvät pisteet, vaikkakin miinuslukema on aika karu. 1. sentterin on kuitenkin Liigassakin mielestäni tehtävä pisteitä jossain 0,58-0,75 haarukassa. Tuo raportti ei välttämättä tue tuota ajatusta vaikkakin aikasemmat pistekertymät ovat ihan ok. Onneksi ei tarvitse ite päättää näitä.
Kyllähän vastaavantyyppisen tuomion eli että "ei tarpeeksi käsiä hyökkäävään rooliin" taisi saada aikanaan Pohjois-Amerikassa esim. Colby Genoway, mutta niin vain oli Liigassa kahdella kaudellaan yhteensä noin 0,98ppg -pelaaja
Luulen, että Liigan shakkimaisuus voi tukea näitä onnistumisia PAmerikan luonnehdinnoista huolimatta, eikä mielestäni nuo AHL:n pisteet kovin heikot ole. Ne vaan ehkä ovat juuri siinä rajalla tuon kuvauksen kanssa, että mahdollisuus floppiin on niin sanotusti olemassa.
Kuulostaa kuvailun perusteella modernilta versiolta Kunykista. AHL-tilastotkin saman suuntaiset. Hyökkäysosaaminen todennäköisesti kuitenkin Liigaan vähintäänkin riittävä, jos AHL:ssä tekee pisteen joka toisessa pelissä. Liigassa on tilaa ja aikaa isojen kaukaloiden johdosta kuitenkin enemmän käytettävissä.
Näissä pohjoisamerikkalaisissa pelaajaanalyyseissä kannattaa muistaa se, että niissä mietitään yleensä vain ja ainoastaan pelaajan kykyä pelata NHL:ssä. Eli jos sanotaan ettei taso riitä kärkiketjuihin niin se tarkoittaa yleensä ettei se riitä NHL:ssä, mutta esim. AHL:ssä pelaaja voi olla kärkiketjujen pelaaja siitä huolimatta. Jos taso ei riitä sielläkään kärkirooliin, niin Euroopassa se voi onnistua kun on enemmän tilaa. Mirasanelta myös hyvä pointti siitä, että pelaaja saattaa helposti jäädä ns. roolinsa vangiksi. Nuoret NHL-varaukset ajavat herkästi peluutuksessa ohi, jos et ole ihan kirkkainta kiekollista pelaajistoa.
Toinen huomionarvoinen asia on se, että nämä arviot on usein tehty ennenkuin pelaaja on pelannut yhtäkään ammattilaispeliä eli niissä arvioidaan juniori- tai yliopistoliigassa pelanneita kavereita. Veikkaan, että Johsoninkin tämän hetken analyysi olisi erilainen kuin tuo 9 vuoden takainen, juuri yliopistouraa aloittaessa tehty. Toki noistakin usein saa hyvää taustatietoa minkälainen kaveri suurinpiirtein on kyseessä.
Positiivista kaverissa on myös se, että Johnson on pelannut kaikki yliopistouransa jälkeiset vuodet NHL-sopparin alla eli NHL-seurat ovat hänessä jotain sopimuksen arvoista kuitenkin nähneet ihan viime kauteen asti. Lisäksi se on positiivinen piirre, että kaveri on tehnyt pudotuspeleissä pisteitä kovemmalla teholla kuin runkosarjassa.