Näistä molemmista turpaan ja kausi voidaan vetää vessasta alas ennen lokakuun alkamista.
Ei voida, koska lokakuu alkaa pelien välissä. Sori saivartelusta kesken hyvää hysteriaa.
Näistä molemmista turpaan ja kausi voidaan vetää vessasta alas ennen lokakuun alkamista.
Voi itku, no sitten kukaan ei voittanut mitään.Kukaan ei vaan tainnut veikata yhtään mitään, sori vaan.
Oy:n tulevaisuuden jatkosta puolet jo mennyt. TPS haki normivoiton ja tänään Lukko ei tee asiasta yhtään helpompaa. Kaksi maalia riittää pisteille SaiPaa vastaan. Teet kolme niin voitat.Sanoisin hieman dramaattisestikin, että SaiPa Oy:n tulevaisuus on katkolla tänä vkloppuna. Nyt ei ole kysymys enää kuudesta sarjapisteestä, vaan siitä, pelataanko täällä enää smliigaa ensi kaudella.
Näistä molemmista turpaan ja kausi voidaan vetää vessasta alas ennen lokakuun alkamista. Loppukausi tyhjillä katsomoilla ja hirveät tappiot. En usko, että omistajat enää lähtevät rahoitustalkoisiin, vaan sitten vedetään johtopäätös koko osakeyhtiön tulevaisuudesta.
(jatkot vissiin sopii tänne paremmin)Palataan tuohon mitä kirjoitin ensin SaiPan vaatimattomasta suorittamisesta pääsarjassa. Eikö se ala jo olla aika nähty juttu? Että joka kaudeksi kootaan uusi joukkue mahdollisesti uuden valmennuksen alaisuudessa ilman mitään pitemmän tähtäimen suunnitelmaa ja toivotaan tämän olevan se kausi, jolloin SaiPa menee päätyyn asti?
Oma mielipiteeni on SaiPasta edelleen positiivinen, vaikka täällä on useampi hyvä kirjoitus nykytilanteesta. Kuten aikaisemmin olen tänne kirjoittanut, näen potentiaalin ja valoa tunnelin päässä. Minun on vain hankala arvioida matkan pituutta tällä hetkellä. Nykytilanne vain on jo ajautunut siihen tilanteeseen, että jotain pitää tehdä. En usko, että yksittäisen pelaajan, valmentajan tai muun toimistolla työskentelevän henkilön vaihtaminen muuttaisi tähän hetkeen tai tulevaisuuteen yhtään mitään. Ainakaan merkittävästi. Ilman muutoksia, Saipa Oy tulee taistelemaan samoista sijoista kuin nyt viime vuodet on taistellut. Se ei tule riittämään faneille.Hienoa, että meillä on toimiva ja aikaansaava hallitus organisaatiossa. Eilenkin Tersa kävi antamassa kukat Virralle ja Koskirannelle. Nyt voittekin käydä talviunille ja kellahtaa kanariansaarille. Yhtään euroa en enää tule antamaan tuolle seuralle, ennen kuin helvetin iso luuta on lakaissut.
@Astalo oli upea kirjoitus ja @Individual myös hieno jatko (ja siirto oikeaan ketjuun). Tavallaan tekisi mieli kommentoida vähän kaikkea, mutta keskityn nyt tähän lainaamani kohtaan.Vaikka kaikessa urheilussa on loppujen lopuksi kyse voittamisesta ja gloryhunter minussa miettii välillä, että olisinko valmis luopumaan koko SaiPan olemassaolosta yhtä mestaruutta vastaan, niin tervehdin ilolla sitä, jos ja todennäköisemmin kun SaiPalla on oma viisvuotissuunnitelmansa, olkoonkin vielä tässä vaiheessa vain Markkas-Jussin läppärillä.
Nyt pitäisi vahvasti miettiä niitä kuuluisia isoja linjauksia, koska nykyinen toimintamalli vaatii muutoksen. Kuten jo aiemmin kirjoitin, urheilujohtajan palkkaaminen on se askel, joka Saipa Oy:n tulisi tehdä. Urheilujohtajan tulisi olla organisaation ulkopuolelta. Tämä on minusta niin selkeä suunta, että sen pitäisi jo olla päättäjien pöydällä. Jos ei vielä ole, niin sopimaan vain palaveria ensi viikolle.
[...]
Nyt kannattaisi kääriä hihat toimistolla, eikä sammuttaa valoja. Urheilu on siinä mielessä mielekiintoinen bisnes, että asiat voivat muuttua nopeasti, jos asioita on halu muuttaa ja ihmiset sitoutuvat tekemään töitä sen eteen. Unohtamatta tietysti faneja, joiden sitoutuminen ja panostukset seuraan ovat aivan eri luokkaa, jos seuran tekeminen välittyy myös ulospäin.
Tuosta työrauhan antamisesta olen eri mieltä. En muista miten Selinin kohdalla meni mutta Tirkkoselle tehtiin kahden vuoden jatko toisen kauden aikana, koska oli onnistunut tehtävässään (alunperin 2+1). Santanen sai ekan kauden jäkeen kenkää (kahden vuoden sopimus). Lehterällä oli ns. kausi kerrallaan eli optiota tai jatkoa ei olisi tullut, jos SaiPa ei olisi pärjännyt. Toisin sanoen kenkää olisi tullut jo aikaisemmin, jos pudotuspelijunasta olisi pudottu. Oikeastaan vain Pekka Virralle on annettu kunnolla työrauha eli tehtiin suoraan kolmen vuoden sopimus. Muiden kohdalla oli jonkinlainen tulosvastuu olemassa.(jatkot vissiin sopii tänne paremmin)
Hyvä kirjoitus. Tähän vain puutun, että myös Virta sai täksi kaudeksi käsiinsä aika lailla uudistuneen joukkueen. Osasyyksi voitaneen laittaa se, että viime kaudella ei kaikille nähty käyttöä projektissa ja osa niistä, jotka olisivat taas olleet tämän kauden profiilipelaajia, lähti jatkamaan uraansa muualla. Pointtina siis se, että tuskin SaiPa pelkästä uudistamisen ilosta laittaa kausittain rosteria uusiksi, vaan vaihtuvuus on välillä suurtakin, kun potentiaali näyttelee pelaajahankinnoissa suurempaa roolia kuin EP.n pistesarakkeet. Joskus osuu, joskus ei ja aina välillä joku ottaa steppejä, joilla herätetään myös muiden seurojen mielenkiinto. Mutta vastavuoroisesti myös SaiPa pystyy kiinnittämään näitä tärkeitä palasiaan useammaksi kuin yhdeksi kaudeksi. Oli siis projekti, tai suunnitelma mikä tahansa, niin kaikki on alisteista sille, mitkä raamit talous asettaa joukkueen kasaamiselle. Tämä ei tietenkään saa tarkoittaa sitä, että edettäisiin vain kausi kerrallaan ilman mitään konkretiaa niin seuran identiteetistä kuin pelillisestä vastaavasta.
Kyllä minä ymmärrän tuonkin, että sellaisella all in, kaikki munat samaan koriin-ajattelulla voidaan iloisesti tuhota moni tulevakin kausi taloudellisen tuloksen sukeltaessa piikin ollessa auki mitä pelaajahankintoihin tulee. Tässä nyt on vain odotettu sitä mikä se SaiPan "pitemmän tähtäimen suunnitelma" on. Se, että kaupungin pönttödemarit ovat osaltaan tuhoamassa keskustahallia, ei voi olla vaikuttamatta siihen, missä SaiPa näkee itsensä vaikka kolmen-neljän-viiden vuoden päästä, mutta kävi uuden hallin kanssa mitä tahansa, niin seuraavat vuodet pelataan kuitenkin vielä Risapuistossa ja se kait on se toimintaympäristö mihin työnteko pitää nyt sopeuttaa.
Atu Selin valmensi SaiPassa päälle neljä kautta, Tirkkonen neljä kautta ja Lehteräkin neljä kautta miten sen lomautuksen haluakaan lukea. Siinä välissä Sanni valmensi yhden kauden ja onkin ainoa, joka oli kerrasta poikki. Heikki Mälkiän toinen stintti kaatui siviilipuolen törttöilyyn, joten emme tiedä mikä jatko olisi ollut hänen kohdallaan. "Viime aikoina" SaiPa on siis Sannia lukuunottamatta antanut valmennukselle työrauhan.
Ja tämä seuraava on sitten ihan omaa horinaa, niin kuin kaikki kirjoittamani, mutta pelätäänköhän meillä jollain tavalla menestymistä? Ajatellaanko niin, että SaiPa-niminen paatti on niin heikolla liimalla kiinni, että kaikki riskisijoitukset ja muut jollain lailla ylimääräiset panostukset voivat upottaa koko aluksen? Tätä ajatusta vastaan sotii ainakin se, että SaiPa kiinnitti mestarivalmentaja Pekka Viiran kolmeksi vuodeksi. Ja onhan SaiPa ainakin kerran ollut lähellä koko toiminnan loppumistakin, kunnes ryhmä, jolla on keltamusta sydän ja pinkka kunnossa, saapui apuun. En tiedä oliko kyseessä se 900K turskakausi, vai jokin aiempi, mutta SaiPalla, jos kellä on kokemusta siitä, kun ollaan laittamassa lappu luukulle.
Vaikka kaikessa urheilussa on loppujen lopuksi kyse voittamisesta ja gloryhunter minussa miettii välillä, että olisinko valmis luopumaan koko SaiPan olemassaolosta yhtä mestaruutta vastaan, niin tervehdin ilolla sitä, jos ja todennäköisemmin kun SaiPalla on oma viisvuotissuunnitelmansa, olkoonkin vielä tässä vaiheessa vain Markkas-Jussin läppärillä. "SaiPa huipulle" taisi olla eka maistiainen tästä tulevasta strategiasta, mutta sitäkään slogania ei sen enempää avattu ja taisi se muutenkin kadota vähin äänin ainakin seuran ulkopuolisesta viestinnästä. Tietysti edelleen Pekka Virran hankkiminen on osoitus siitä, että halutaan muutosta, mutta eikö jokaisen valmentajan palkkaamiseen sisälly sama aikomus ja toive? Tehdään sopimus ajalle x ja toivotaan, että tämän valmentajan alaisuudessa tapahtuu hyviä asioita. Jollain toiveena, tai noh, tavoitteena on mestaruus, koska seuran resurssit luo siihen edellytykset. Toisen kohdalla voi lähtökohta olla ylipäätään pudotuspeleihin pääsy ja jatkossa paikan vakiinnuttaminen niissä. Että sinänsä en allekirjoita sitä, että SaiPa ihan hirveästi olisi viime kausina riehunut ja pistänyt kaikki yhden kortin varaan kuluista välittämättä, sen verran tarkkaa on taloudenpito ja sen verta pitkiä valmentajasopparit.
(Mutta jos joskus vähän riehuttaisiin ja tulisikin menestystä. Olisiko se aivan kauhea ajatus...)
Tästä aivan samaa mieltä! Miks pitäs yrittää rimpuilla mukana jos mikään mitä yritetään ei onnistu?Pelipäivä. Illalla hallille ja pettyneenä kotiin. Sama kaava on toistunut aivan liian usein viime vuosina. Ei vaan jaksa kiinnostaa, kuten ei montaa muutakaan.
En tiedä, mitä pitäisi tehdä. No, ainakaan pelaajat eivät paljon Virran pelitapaa käytä, joten onhan tuo ihan helvetin paskaa ja tylsää katsottavaa. Yhtään en ihmettelesi vaikka Pekka Virta päättäisi ottaa loparit ja pitää loppukauden mökkilomaa. Mahtaa häntäkin tympiä, kun jätkät koohottaa ja tekevät kentällä omiaan.
Olen nyt pessimisti, mutta valitettavasti SaiPa pelaa aivan väärässä sarjassa. Näillä eväillä ei näillä kulmilla kauaa mene konkurssiin tai sarjapaikasta luopumiseen. Mitään järkeä jatkaa tätä touhua. Tässä ei edes uusi strategia auta, koska tämä on vaan selviytymistä sekä pettymystä vuodesta toiseen.
Padalla hieman eri lailla saavutuksia kuitenkin kuin meillä. On ihanaa saatana mestaruus... pronsseja 90 luvulta yms. Tuona aikana meillä lähinnä paskaa kourassa.Tsemiä Saipa faneille surullista luettavaa mutta toi mun ikuinen rakkaus Pata tarjoo kyllä samanlaisia tunne ryöppyjä..koittakaa kestää reilu 30 vuotta on opettanut nii en tiedä mitä..
Näin Joensuussa asuvana on huomautettava, että kyllä se pääteasema löytyy paljon kauempaa Pohjois-Karjalasta ainakin etelärannikolta päin tarkasteltuna. Hitto, olen suunnitellut Lappeenrantaan muuttoa idealla, että ainakin on paremmat liikenneyhteydet (230 km lähempänä Helsinkiä)! Mutta toki Joensuu on jo aika ääriesimerkki etäisyyksistä, kun Kuopio on lähimpänä ei-pienenä kaupunkina 140 km päässä, eikä Lappeenrannassa tietenkään ole samanlaista maantieteellistä vetovoimaa kuin vaikka Hämeenlinnassa. Toisaalta ei länsirannikkokaan ole varsinaisesti "reitin varrella", mutta silti mestaruuksia löytyy Satakunnasta.Kaipa maantiede tuo myös oman mausteensa soppaan. Kouvola, Lahti, Hämeenlinna, Tampere on ihan omilla leveleillä mitä raideliikenteeseen tulee. Lappeenranta on vain sellainen resiinan kääntöpäättäriasema.
Juu, listasinkin tuossa ulkomuistista joitain keskeisiä LIIGApaikkakuntia, jotka eivät ole päättäreitä. Länsirannikko on sitten oma juttunsa. Vaasakin saattaa olla Oulun ohella vetovoimainen mesta ruottalaisille, lyhyt lauttamatka kotiin jouluksi lihapullapadan ääreen. Länsiranta on oma lukunsa dingoineen, mutteivät ne puhu siellä edes suomea niin en tiedä lasketaanko.Näin Joensuussa asuvana on huomautettava, että kyllä se pääteasema löytyy paljon kauempaa Pohjois-Karjalasta ainakin etelärannikolta päin tarkasteltuna. Hitto, olen suunnitellut Lappeenrantaan muuttoa idealla, että ainakin on paremmat liikenneyhteydet (230 km lähempänä Helsinkiä)! Mutta toki Joensuu on jo aika ääriesimerkki etäisyyksistä, kun Kuopio on lähimpänä ei-pienenä kaupunkina 140 km päässä, eikä Lappeenrannassa tietenkään ole samanlaista maantieteellistä vetovoimaa kuin vaikka Hämeenlinnassa. Toisaalta ei länsirannikkokaan ole varsinaisesti "reitin varrella", mutta silti mestaruuksia löytyy Satakunnasta.
Jos Liiga-seuran omistajalta kysyisi haluatko omistaa joukkueen Kouvolassa, Mikkelissä vai Lappeenrannassa, niin vastaus on ilmiselvä: Lappeenrannassa. Lappeenranta on näistä selvästi paras talousalue, missä on jopa elintilaa eniten, ilman muiden Liiga-seurojen puristusta. Kun koko Etelä-Karjalan laskee mukaan, niin puhutaan lähes 130 000 asukkaasta (Rikun aikanahan SaiPa halusi olla koko Etelä-Karjalan joukkue). Silti esim KooKoo Oy on tehnyt liikevoittoa viimeisen viiden kauden aikan 1,1 miljoonaa euroa ja SaiPa samaan aikaan liiketappiota lähes miljoonaan (960 000).( Tai jos Liigan osingons haluaa laskea SaiPan tulosta parantavaksi, niin tappio on 780 000 euroa viideltä vuodelta.) Koska jääkiekkojoukkueessa tulos ja kassa kulkevat käytännössä samaa tahtia (kun ei ole esim varastoa tai isoja koneinvestointeja), niin suomeksi sanottuna viiden vuoden aikana SaiPan ja KooKoon rahatilanteen ero tehdä esim pelaajahankintoja on about 2 miljoonaa. Siihen erotukseen saa myydä Kisapuistossa muutaman vedyn. SaiPassa omistajat ovat näin ollen joutuneet pääomittamaan seuraa, että se pusyy pystyssä, jolloin rahaa ei ole ollut seuran kehittämiseen. KooKoo on hyvä benchmark: kun on ammattimainen toimari ja ammattimainen UTJ, niin homma toimii vähän huonommallakin talousalueella. Mikä mahdollistaa sen, että vuodesta vuoteen KooKoo taistelee aidosti pudotuspelipaikasta.Juu, listasinkin tuossa ulkomuistista joitain keskeisiä LIIGApaikkakuntia, jotka eivät ole päättäreitä. Länsirannikko on sitten oma juttunsa. Vaasakin saattaa olla Oulun ohella vetovoimainen mesta ruottalaisille, lyhyt lauttamatka kotiin jouluksi lihapullapadan ääreen. Länsiranta on oma lukunsa dingoineen, mutteivät ne puhu siellä edes suomea niin en tiedä lasketaanko.
Ihan hyvää sepostusta. Itse vain kattelin ulkomuistista junaraidelinjastoa ja tein sen perusteella houkuttavuusarvioita. Joku Juhamatti Aaltonen ei tietty käytä julkisia vaan vetää Porchella, Stadista Lahteen alle tunti, Kouvolaan ehkä puoltoista, resiinaraiteita Lappeenrantaan kaks tuntia ja risat.Jos Liiga-seuran omistajalta kysyisi haluatko omistaa joukkueen Kouvolassa, Mikkelissä vai Lappeenrannassa, niin vastaus on ilmiselvä: Lappeenrannassa. Lappeenranta on näistä selvästi paras talousalue, missä on jopa elintilaa eniten, ilman muiden Liiga-seurojen puristusta. Kun koko Etelä-Karjalan laskee mukaan, niin puhutaan lähes 130 000 asukkaasta (Rikun aikanahan SaiPa halusi olla koko Etelä-Karjalan joukkue). Silti esim KooKoo Oy on tehnyt liikevoittoa viimeisen viiden kauden aikan 1,1 miljoonaa euroa ja SaiPa samaan aikaan liiketappiota lähes miljoonaan (960 000).( Tai jos Liigan osingons haluaa laskea SaiPan tulosta parantavaksi, niin tappio on 780 000 euroa viideltä vuodelta.) Koska jääkiekkojoukkueessa tulos ja kassa kulkevat käytännössä samaa tahtia (kun ei ole esim varastoa tai isoja koneinvestointeja), niin suomeksi sanottuna viiden vuoden aikana SaiPan ja KooKoon rahatilanteen ero tehdä esim pelaajahankintoja on about 2 miljoonaa. Siihen erotukseen saa myydä Kisapuistossa muutaman vedyn. SaiPassa omistajat ovat näin ollen joutuneet pääomittamaan seuraa, että se pusyy pystyssä, jolloin rahaa ei ole ollut seuran kehittämiseen. KooKoo on hyvä benchmark: kun on ammattimainen toimari ja ammattimainen UTJ, niin homma toimii vähän huonommallakin talousalueella. Mikä mahdollistaa sen, että vuodesta vuoteen KooKoo taistelee aidosti pudotuspelipaikasta.