SaiPa kaudella 2015–2016

  • 575 518
  • 2 477

Altec

Jäsen
Heitetäänpä ilmoille ajatus siitä että McIntyre ei ole Saipan pelaaja ensivuonna(siis 2015-2016). Ja tämä "loukkaantuminen"tapahtui seurajohdon saatua tietoonsa asian.
Pelkkää spekulointia harrastan mutta......
Ja lehmät lentää.. Alla muutama kohta miksi tämä on aivan utopiaa:

1. Yksittäisistä pelaajista kaikkein tärkein pelaaja Markkasen ohella
2. Joukkueen tehokkain pelaaja loukkaantumishetkellä
3. SaiPalla optio ensi kaudesta (=käytännössä varma, että jatkaa ensi kaudella)
4. Mitä väliä, vaikka sopimus olisi jo muualle? Niin kauan SaiPan pelaaja, kun pelit jatkuvat tällä kaudella

Ja loukkaantunut se on. Varma asiasta.
 
Viimeksi muokattu:

Zolomy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerrotaan lähiviikkoina
Näinhän siinä on täytynyt käydä, ihan kuin viime vuonna kun Davis "loukkaantui" tehtyään satavarmasti sopimuksen KHL-Jokereiden kanssa. Ei ihme ettei olla saatu vahvistuksia kun ilmapiiri on näin myrkyllinen.
 

Marre

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, (HIFK)
SaiPalla on tosiaan Sisärenkaasta optio, mutta muutenkaan ei oikein avaudu tämä ajattelutapa, että oletettaisiin valmennuksen tai seurajohdon jotenkin rankaisevan niitä pelaajia, jotka eivät seuraavalla kaudella seurassa jatka. Kun siis kuitenkin pelataan tätä kautta ja ensisijaiset tavoitteet tämän hetken pelien suhteen ovat tässä kaudessa.

Toki ymmärrän, että rahan säästämiseksi päästetään pois pelaajia, jotka eivät seuraavalla kaudella jatka, jos kuluvalla kaudella ei enää ole panosta, mutta kun panosta on enemmän kuin riittämiin, niin silloin tietysti keskitytään samaan paras tulos menossa olevasta kaudesta. Outo on myös ajatus, että pois lähtevää pelaajaa jotenkin lähtökohtaisesti ei kuluvan kauden menestys siinä nykyisessä joukkueessa kiinnostaisi. Jotenkin sitä kuvittelee, että ammattiurheilijoiksi päätyy kilpailuviettisiä ihmisiä ja heistä on keskimäärin kivempi voittaa kuin hävitä. Ja että heistä on kiva pärjätä sen joukkueen kanssa, jonka kanssa ovat yhdessä töitä tehneet niin hyvin kuin mahdollista niin kauan, kun siinä joukkueessa ovat. Toki, jos pukukopissa on niin paha olla, että kaikkien muiden naamat vain ketuttavat, niin eivät ehkä yhteiset tavoitteet niin kiinnosta. Mutta noin keskimäärin kun urheilukilpailuja ja jääkiekko-otteluitakin seuraa ja niissä urheilijoiden nonverbaalista viestintää, niin urheilijat tuppaavat ilahtumaan, kun itselle tai omalle joukkueelle tulee onnistumisia ja menestymistä ja olemaan pahoilla mielin, kun menee huonosti. Tuntuisi aika epätodennäköiseltä, että seuraavalla kaudella jossain muualla pelaavat pelaajat noin niinkuin yleisesti eivät haluaisi nykyisessä seurassaan pelata hyvin, onnistua ja menestyä.
 

Zolomy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerrotaan lähiviikkoina
Urheilusanomissa oli vaihteeksi oikein sivun kokoinen kohuvau-uutinen SaiPan hirvittävistä menetyksistä, kun Tavi, Mankinen ja Spina häipyvät. Jutussa moitittiin seuran vanhanaikaista toimintatapaa kun miehiä ei kiinnitetty mottipäisillä, kuulemma yhdet mitalipelit 15 vuodessa ei kelpaa enää toimintamalliksi. Toisten rahoja on tietty aina helppo käyttää ja jutussa ei jostain syystä katsottu tarpeelliseksi mainita kahta (kohta kolmea) peräkkäistä pudotuspelipaikkaa kuuden kuivan kauden jälkeen Liigan pienimmällä budjetilla, tai mitä tapahtui kausilla 07-08 ja 10-11 kun päätettiin vähän panostaa.

No, oli siellä kyllä sellainen pointin puolikaskin että SaiPa on eräänlaisella vedenjakajalla, kun ostoslistalla pitäisi olla vähintään kolme varmaa kärkihyökkääjää. Kuten jutussa mainittiin on kotimaisista kärkihyökkääjistä todella kova kilpailu, esimerkiksi Ässien Sami Lähteenmäki joka ennen vanhaan olisi voinut olla SaiPan näköinen, Tavimainen haku on ilmeisesti menossa mestarikandidaatti Lukkoon. Vaikka SaiPalla on ollut hyvä vainu ulkomaalaisten suhteen ja mitään rajoituksia ei ole, niin väistämättä joukkueesta alkaa lehahtaa pieni muukalaislegioonan tuoksu jos pohjoisamerikkalaisia on enemmän kuin yksi kentällinen, vaikka kaikki olisivatkin onnistuneita hankintoja. Naiivisti tässä toivoisi jotain Miro Aaltosen kaltaista mahtikaappausta, jolloin McIntyren ja tällaisen hyvän kotimaisen sentterin ympärille voisi lähteä rakentamaan oikeasti kahta iskukykyistä kärkikenttää. Nyt SaiPa on ollut liian paljon Spinan ja McIntyren varassa ja muutamassa viime pelissä on nähty mitä joukkueen tehokkudelle tapahtuu kun yksi näistä on poissa. Tavi ja Mankinen ovat välillä väläytelleet ja ovat periaatteessa viime kauden pistetahdissa, mutta Kohon tason lasku on johtanut siihen että ykkösketju kokonaisuutena ei ole pystynyt tekemään tarpeeksi joukkueen eteen, ja keihäänkärjen kapeuden takia SaiPan maalintekijät on liian helppo pitää kurissa.

SaiPan tilanteen spekuloiminen on kyllä kannattajalle tuskallisen epävarmaa hommaa. Periaatteessa on tietenkin hieno homma että organisaation sisällä ei ole mitään syväkurkkuja jotka vuotaisivat tiedonmurusia iltapäivälehtiin, mutta nytkin on mysteeri mikä tilanne on esim. pelaajabudjetin suhteen. Yleisömäärässä ollaan parisataa päätä pakkasella, mutta miten ison loven tuo lopulta tekee pelaajabudjettiin ja onko tällä kaudella enää varaa hankintoihin? Sponsoreita saatiin liuta lisää hyvän viime kevään myötä, mutta miten on ensi kaudella kun yleisötavoitetta joudutaan todennäköisesti laskemaan ja kiekkobuumi ei välttämättä ole samalla tasolla? Fanikrääsäkaupankin luulisi hieman hiipuvan, kun myyntipiikin jälkeen kysyntä vääjäämättä pienenee.

Jos tähän nyt miettii jonkinlaista bottom linea, niin McIntyren epävarman terveystilanteen ja keväällä tapahtuvan pelaajakadon takia voisi tehdä joukkueelle ja kannattajille henkisesti todella hyvää saalistaa siirtomarkkinoilta joku potentiaalinen hyökkääjä myös ensi kauden kattavalla sopimuksella. Mieluiten joku sentteri tai sentterilaituri, sillä inhorealistisesti ajateltuna kesän hankintoihin tulee menemään niin paljon massia että todennäköisesti esim. Jokinen löytyy myös ensi kauden alussa kakkosketjun laidasta, ja silloin olisi aika riskaabelia toivoa että Koho palaisi kärkisentteriltä vaadittavaan vireeseen etenkin kun tutut kaverit katoavat viereltä. Jos tuo huipputaso sitten löytyisikin uudestaan, niin tämä utopiahankinta voisi siirtyä laiturin paikalle.

Vielä neljä päivää saa pitää lapsenuskoa yllä.
 

ahal

Jäsen
Toki, jos pukukopissa on niin paha olla, että kaikkien muiden naamat vain ketuttavat, niin eivät ehkä yhteiset tavoitteet niin kiinnosta.

Tuntuisi aika epätodennäköiseltä, että seuraavalla kaudella jossain muualla pelaavat pelaajat noin niinkuin yleisesti eivät haluaisi nykyisessä seurassaan pelata hyvin, onnistua ja menestyä.
Eikö tällaisessa tilanteessa tulisi kyseeseen sopimuksen purku "hyvässä yhteisymmärryksessä". Väkisin ei voi ketään pitää, joten neuvotellaan diili auki molempia tyydyttäväksi ratkaisuksi. Osoittamatta nyt mihinkään suuntaan syyttävästi on puolestaan raukkamaista ja epäurheilijamaista sopia diilejä selän takana, jos tietää option velvollisuudet. Ja luultavasti pelaaja tietää nimensä paperiin allekirjoittaessaan. DMI:n tapauksessa on vaikea uskoa davismaisiin (glennimäisiin) temppuihin. No onhan optiokin kaiketi purettavissa mutta yhteisin neuvotteluin.

Toiseen virkkeeseen viitaten: niin tuntuu. Tai sitten koko hommalta putoaa pohja pois, jos pelaaja X kiekkoilee hyvän syksyn ja alkaa katsella ennen joulua siirtoa muualle kevääksi. Ainakin ylemmillä tasoilla kuten Liigassa. Mestiksessä se tosin on aika yleistä ja vaikkapa esim. Kiekko-Vantaassa, joka on ollut enemmän tai vähemmän läpikulkupaikka tälläkin kaudella jo puolelle sadalle äijälle. KiVa toki kärsii farmimaineestaan ja aiempien vuosien sekoilusta vielä nytkin.

Zolomyn viestiin US:sta ja SaiPasta voisin todeta sen tosiasian, että SaiPa on jollain tavalla vedenjakajalla. Sen pitäisi löytää oma asemansa liigakartalla ("suuria emme ole ja pienimmäksi emme halua jäädä") ja panostaa määrätietoisesti aseman säilyttämiseen niin, että seuran uskottavuus ja ulkopuolinen kiinnostuskin säilyisi. Mutta keinoja on monia. Ulkkareiden lisäksi, niitä tarvitaan jatkossakin muutamia, panostusta vaatii oma junnutuotanto, joka näyttäisi muutaman laihan vuoden jälkeen piristymisen merkkejä. Siitä todistavat monet jo liigassa kauden aikana pelanneet a-junnut. Heistä on pidettävä kynsin hampain kiinni ja annettava reilu mahdollisuus näyttöihin.

Muuten US jatkaa enemmän tai vähemmän provoilulinjalla, yhdessä UL:n kanssa. SaiPan hype on ollutta ja mennyttä tai ainakin arkipäiväistynyttä, nyt pitää keksiä muuta. Kisa lukijoista on kova.
 

ahal

Jäsen
Tänäänkin, Pelsu-matsin aikana, täytyy myöntää, että Flinck ja Leivo pelaavat parhaimmillaan hemmetin hyvin. Kun Mankinenkin suunnannee poispäin, niin olisi mukava, jos em. herrat jäisivät vielä kaudeksi. Omassa pojassa Leivossa piilee potentiaalia parempaankin, kunhan saa kaivettua sen ulos. Ja kaveri itse yrittää.
 

Tuen Vety

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lätkä Lentää Oy
Yleisömäärässä ollaan parisataa päätä pakkasella, mutta miten ison loven tuo lopulta tekee pelaajabudjettiin ja onko tällä kaudella enää varaa hankintoihin?
SaiPa on budjetoinut yhden pääsylipun keskihinnaksi reilun 13€. Vajaan 200 katsojan puuttuminen lauteita tekee siis reilun 75k€ aukon rahoitukseen. Tähän päälle vety- ja kaljamyyntien väheminen hallilla, niin epäilen suuresti uusien hankintojen tekemiseen mikäli ei haluta tehdä persnettoa tältä kaudelta.
 

Jubomir

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Urheilusanomissa oli vaihteeksi oikein sivun kokoinen kohuvau-uutinen SaiPan hirvittävistä menetyksistä, kun Tavi, Mankinen ja Spina häipyvät.
Spina pelasi alkukauden otteillaan itsensä palkkaluokkaan 'Kärpät', joten hintalaatu ei enää SaiPan haarukassa. Tavi jatkaa matkaa kiekkokiertolaisena, joten ei itketä perään, vaikka hyvä pelaaja onkin. Mankisen lähtö KalPaan sen sijaan tässä kohtaa hieman ihmetyttää, miksi se on parempi vaihtoehto kuin Tirkkosen projektin viimeinen kausi? Ulkomaille lähtemisen olisi ymmärtänyt paremmin. Mutta onkai sitä männä vuosina koettu kauden jälkeen suurempiakin menetyksiä.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
Mankisen lähtö KalPaan sen sijaan tässä kohtaa hieman ihmetyttää, miksi se on parempi vaihtoehto kuin Tirkkosen projektin viimeinen kausi? Ulkomaille lähtemisen olisi ymmärtänyt paremmin. Mutta onkai sitä männä vuosina koettu kauden jälkeen suurempiakin menetyksiä.

Mankinen teki jatkosopparin loppuvuodesta 2013, ja siinä oli mukana KHL/Jokerit -optio. Tämä kertoo siitä että kysyntää oli muuallakin, ja Jessen jatko SaiPassa hinnoiteltiin varmasti ~40 pisteen läpimurtokauden mukaisesti. Ihan hyvinhän on Jesse pelannut, mutta askel seuraavalla tasolle on jäänyt ottamatta. Voisin hyvin kuvitella että joku KalPa tai JYP voi tarjota Jesselle sen verran hyvää diiliä ensi kaudesta, että SaiPa ei vaan enää halua vastata siihen.
 

Salt

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Taistelevat Irlantilaiset & Golden Boys
On se vaan aina hauska lukea SaiPa-fanina tässä vaiheessa kautta, ketkä palaajat ovat suuntaamassa täältä muihin ympyröihin. Ei siinä mitään. Hyvää jatkoa näille kavereille. En muista, milloin olisin lukenut tässä vaiheessa kautta vastaavanlaisia "the" uutisia pelaajista, jotka ovat tulossa SaiPaan. Sen sijaan saamme kuulla joka kevät uusista Lasse Lappalaisista, jotka ovat tehneet sopimuksen SaiPaan. No, viime kaudellahan saatiin kyllä lukea, että SaiPaan on kova imu. Toivottavasti se realisoituu tulevana keväänä, kun kentällinen kohtuupalkoilla olevia pelaajia poistuu ja heistä vapautuu pätäkkää.
 

ahal

Jäsen
Mankisen suunnatessa Kuopioon (?) katselin paluukuormaa ja huomasin, että mm. Kole on ilman diiliä, samoin Kubalik. Kolen tontti on helpommin täytettävä omasta takaa, mutta olisiko Kubalikista DMI:n rinnalle? Toiselle puolelle joku mr. X (ellei Rau tule kyseeseen). Ilomäki palannee Tampereelle. Muuten Kuopiossa on tosi hyvin pullat jo ensi kauttakin varten uunissa. Montaa ei vaihtune. Ja Andy Chiodo kävisi Markkaselle kelpo stuntiksi, kun Kilpi ja Perhonen luultavasti jatkavat.
 

Bacon

Jäsen
Yleisellä puolella huhuttiin erään SaiPan kannattajan toimesta Tomas Mikusia SaiPaan. Vyöllä on nuoresta iästä huolimatta melkoinen läjä pelejä itänaapurissa sekä Hokissa ilmeisen hyvin mennyt kausi. Tää olisi taas niin saipamainen haku kuin olla ja voi. Nuori eteenpäin pyrkivä kaveri, jolla on potentiaalia nousta, vaikka mihin. En laita pahakseni, jos tällä miehellä on ensi kaudella keltainen paita päällä Kisapuistossa.

Niin joo linkki vie eliteprospectsin sivulle, jossa on Tomas Mikusin profiili ja sieltä profiilista taas löytyy hänen ikä ja fyysiset mitat sekä aiemmat seurat ja niissä tehdyt pisteet. Sivu on pääosin valkoinen.
 

Barney

Jäsen
Eihän SaiPalla ole mitään ongelmia joukkueen rakentamisen kanssa, vaikka "parhaat" tuntuvatkin poistuvan joka vuosi. SaiPan kohdalla on otettava huomioon taloudelliset realiteetit, joten jos Spina on tehnyt uuden sopimuksen viime vuoden lopulla, niin siihen ei ole ollut todellakaan järkeä vastata. Kyllähän SaiPan rahat riittäisi siihen, mutta se olisi melko absurdi riski SaiPan kokoiselta organisaatiolta. Kuitenkin muutama vuosi sitten SaiPa otti vielä ne pelaajat, jotka sattuivat olemaan vapaana, mutta nykyään SaiPaan on oikeasti imua ja voidaan valita parhaat päältä. Esimerkiksi Tavin perässä oli silloin pari vuotta sitten useampi liigaseura, mutta hän päätyi valitsemaan SaiPan. SaiPalla ei ole realistisia mahdollisuuksia hankkia mitään kotimaisia ykköskorin pelaajia, joten sen takia pitääkin löytää potentiaalisia pelaajia. SaiPan kannalta tärkeitä aspekteja joukkueen rakennuksessa ovat:

1. Ulkomaalaishankinnat
- Mielestäni tärkein asia joukkueen rakennuksessa, ja tässä SaiPa on ollut Tuomeoksan tulon jälkeen erinomainen. Kotimaisiin ei ole varaa, mutta jostain ne ykköskorin miehet pitää saada. Ulkomaalaisia kärkiäijiä pitää SaiPan tasoisessa jengissä olla se 4-6.

2. Kotimaiset potentiaaliset breikkaajat
- Tämä on myös erittäin tärkeä osa-alue kärkikenttien rakennuksessa. Nyt ensimmäisenä tulee mieleen Janne Tavi, joka vähän jo väläytteli edellisellä kaudella Pelicansissa, mutta SaiPaan tullessa räppäsi melkein 40 pistettä. Itse ainakin näen, että tämäntyyliset kaverit ovat mielellään tulossa SaiPaan, joten sieltä pitää poimia ne mansikat pellosta. Ensi kaudeksi voisi hankkia ainakin Joel Mustosen uudeksi "taviksi".

3. Mestishaut
- SaiPan kannalta elintärkeä osa-alue. Ensimmäisenä tulee mieleen Jarno Koskiranta ja Lauri Taipalus, jotka melko nopealla aikataululla nousivat tärkeiksi pelaajiksi SaiPalle. Mestiksestä pitää löytää ne oikeat pelaajat, ja sitten lätkäistä 1+2 mallisia sopimuksia kouraan. Ensi kaudeksi on taidettu huhuta tuota Tomas Mikusta, joka vaikuttaisi erinomaiselta hankinnalta. Mielestäni pari mestismiestä pitäisi tulla ensisijaisesti rotaatiorooliin per vuosi. Sitten ensimmäisen vuoden aikana tarkkaillaan, että käytetäänkö optio vai pistetäänkö kiertoon.

4. Junioritoiminta
- Junioritoimintahan SaiPalta on puuttunut lähivuosina lähes kokonaan. Joskus harvoin jos on saatu joka oma kohtuu lupaava junnu, niin näyttöpaikkaa ei ole annettu ja täten hänet on menetetty. Tärkeää on tuottaa omia junioreita liigajoukkueeseen, mutta koska SaiPalla ei niin hirveästi noita liigatason lupauksia ole, niin pitäisi haalia lupaavia junioreita myös muilta paikkakunnilta, kuten esimerkiksi Zboril, Vainikainen ja Mäkinen. Juniorityön on parannuttava entisestään.

5. "Meijän pojat"
- Täytyy pitää mielestäni myös huoli siitä, että omankylän poikia löytyy joukkueesta tarpeeksi. Joukkue tarvitsee kuitenkin rungoksi sellaisen porukan, jolle SaiPan edustaminen on oikeasti iso asia ja sille logolle pelataan. Nythän Liigassa on "meijän poikia" Markkanen, Koho, Hämäläinen, Mankinen, Riikola, Maalahti, Leivo ja jo lappeenrantalaistunut Backman. Omia poikia pitää yrittää kotiuttaa maailmalta ja kasvattaa junioreista siihen tahtiin, että niitä olisi joukkueessa vähintään se puoli tusinaa.

Kyllähän SaiPan toiminta on mennyt parin viime vuoden aikana ihan huimasti eteenpäin. Jos ennen toiminta oli vähän puuhastelua, niin nykyään se on ihan ammattimaista, kuten liigajoukkueessa kuuluukin. Pienelläkin budjetilla voi rakentaa erinomaisen joukkueen, mutta se vaatii taas erinomaista scouttaustyöskentelyä. Toivottavasti Tuomeoksa saadaan pidettyä joukkueessa pitkään, koska mielestäni hän on ollut muutaman vuoden sisällä SaiPan ylivoimasesti paras hankinta. Ehkä jopa koko Liigan.
 

Zolomy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerrotaan lähiviikkoina
Tänäänkin, Pelsu-matsin aikana, täytyy myöntää, että Flinck ja Leivo pelaavat parhaimmillaan hemmetin hyvin. Kun Mankinenkin suunnannee poispäin, niin olisi mukava, jos em. herrat jäisivät vielä kaudeksi. Omassa pojassa Leivossa piilee potentiaalia parempaankin, kunhan saa kaivettua sen ulos. Ja kaveri itse yrittää.

Jaa-a, enpä tiedä. Itse olisin valmis luopumaan molemmista. Flinckin etuna toki on, että hän on about ainoa koko porukasta joka uskaltaa taklata kovaa. Leivo taas alkaa tuntua jotenkin entiseltä lupaukselta, tulokaskausi oli hyvä ja laukaus on hieno kun se osuu kohdalleen mutta sitä tuntuu sattuvan todella harvoin. Pitkät pätkät menee kiikareilla, sitten keväällä tulee yleensä pieni suonenveto joka herättää toiveita potentiaalin lunastamisesta kuten kahdessa viime pelissä. Mieluummin kuitenkin näkisin Zborilin ja Vainikaisen nousevan junnuista Leivon ruutuun.

Yleisellä puolella huhuttiin erään SaiPan kannattajan toimesta Tomas Mikusia SaiPaan. Vyöllä on nuoresta iästä huolimatta melkoinen läjä pelejä itänaapurissa sekä Hokissa ilmeisen hyvin mennyt kausi.

Mikus on kieltämättä yksi mielenkiintoisimpia Mestispelureita, en vain ole uskaltanut toivoa häntä SaiPaan kun olen olettanut että pelipaikkakunnan takia kaverin kankussa olisi jo näätien polttomerkki. Olisihan se ihan mielenkiintoista jos italialaisten sijaan hommattaisiin potentiaalisia slaaveja, Mikus ja Zboril kehiin vaan ensi kaudeksi.
 

ahal

Jäsen
Jaa-a, enpä tiedä. Itse olisin valmis luopumaan molemmista. Flinckin etuna toki on, että hän on about ainoa koko porukasta joka uskaltaa taklata kovaa. Leivo taas alkaa tuntua jotenkin entiseltä lupaukselta, tulokaskausi oli hyvä ja laukaus on hieno kun se osuu kohdalleen mutta sitä tuntuu sattuvan todella harvoin. Pitkät pätkät menee kiikareilla, sitten keväällä tulee yleensä pieni suonenveto joka herättää toiveita potentiaalin lunastamisesta kuten kahdessa viime pelissä. Mieluummin kuitenkin näkisin Zborilin ja Vainikaisen nousevan junnuista Leivon ruutuun.

Mikus on kieltämättä yksi mielenkiintoisimpia Mestispelureita, Mikus ja Zboril kehiin vaan ensi kaudeksi.
Juu, yleensä fiilis on sama po. hemmoista, mutta välillä kumpikin väläyttelee ja antaa anteeksi aiempia virheitä ja häröjä tai vaelteluaan. F:n puolustukseksi voi vielä laskea kokemuksen, joka alkaa painaa näin keväällä. Rauhoittaa usein tilannetta, kun nuorilla uhkaa lähteä lapasesta. Luistelu ei taatusti nopeudu eikä käsiäkään tule enempää, mutta painavat taklaukset ja monipuolisuus tasapainottavat. Leivo on Mankisen tavoin juuttunut hieman paikoilleen eikä saa parastaan esiin kuin ajoittain.

Ihme on, elleivät Zboril ja Vainikainen ensi kaudella edustuksessa viiletä. Toivanen saattaa olla taasen katkolla ja Suutarilla vielä vuosi jäljellä. Mikusille peukku.

Edit. Toinen peukku Barneylle. Siinähän se sputnikkien strategia pähkinänkuoressa onkin. Joten lähetäpä vaan eteenpäin Urheilusanomiin...
 

Barney

Jäsen
Juu, yleensä fiilis on sama po. hemmoista, mutta välillä kumpikin väläyttelee ja antaa anteeksi aiempia virheitä ja häröjä tai vaelteluaan. F:n puolustukseksi voi vielä laskea kokemuksen, joka alkaa painaa näin keväällä. Rauhoittaa usein tilannetta, kun nuorilla uhkaa lähteä lapasesta. Luistelu ei taatusti nopeudu eikä käsiäkään tule enempää, mutta painavat taklaukset ja monipuolisuus tasapainottavat. Leivo on Mankisen tavoin juuttunut hieman paikoilleen eikä saa parastaan esiin kuin ajoittain.
Flinckin kohdalla on kuitenkin hyvä huomioida, että sekä Koholla että Hämäläisellä on jo sopimus ensi kaudesta. Onko SaiPalla tarvetta tai järkeä pestata vielä kolmatta hidasta alaketjujen sentteriä? Lisäksi sentterilaitureita on vielä Järvinen ja Virkkunen. Mielestäni Flinck on nyt olosuhteiden uhri, koska hänen "tontilleen" on ihan liikaa kilpailua. Toki jos Kohoa sovitellaan ensi kaudeksikin kärkisentteriksi (mitä kukaan meistä tuskin toivoo), niin sitten Flinckin jatko olisi ihan todennäköinen. Flinck olisi kuitenkin SaiPan tasoiselle jengille liian kallis rotaatiopelaaja, joten ehkä molempien osapuolten kannalta olisi parempi, jos Markku lähtisi haistelemaan uusia tuulia.

Leivo on sitten kinkkisempi tapaus. Oma poika, joka on aika-ajoin väläytellyt, mutta en tiedä tuleeko hänestä koskaan kärkiketjujen pelaajaa. Jarrumiehiä meillä on nyt kuitenkin jo sen verran, että Leivon jatkoa on vaikea nähdä. Esimerkiksi joku Vainikainen on nuorempi ja ehkä jopa parempikin kuin Leivo. En kyllä revi pelihousujani, jos Leivo jatkaa halvalla sopimuksella, mutta ei hänen menetyskään olisi mikään katastrofi.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
4. Junioritoiminta
- Junioritoimintahan SaiPalta on puuttunut lähivuosina lähes kokonaan. Joskus harvoin jos on saatu joka oma kohtuu lupaava junnu, niin näyttöpaikkaa ei ole annettu ja täten hänet on menetetty. Tärkeää on tuottaa omia junioreita liigajoukkueeseen, mutta koska SaiPalla ei niin hirveästi noita liigatason lupauksia ole, niin pitäisi haalia lupaavia junioreita myös muilta paikkakunnilta, kuten esimerkiksi Zboril, Vainikainen ja Mäkinen. Juniorityön on parannuttava entisestään.

Tähän voisi toivoa tulevan parannusta. UK-Areena valmistui syksyllä 2010, ja sitä ennen jää&hallitilanne oli Lappeenrannassa surkea. Nyt kun on viidettä talvea jäätä tarjolla myös juniorijoukkueille riittävästi, niin eiköhän sieltä kohta ala nousta omista junioreista lisää potentiaalisia liigapelureita. Ikänsä Lappeenrannassa pelanneet SaiPan A-juniorit ja B-juniorit antavat vielä reilusti tasoitusta siitä, että ovat nuorempina joutuneet treenaamaan paljon ulkojäillä.

Flinckin etuna toki on, että hän on about ainoa koko porukasta joka uskaltaa taklata kovaa. ...Mieluummin kuitenkin näkisin Zborilin ja Vainikaisen nousevan junnuista Leivon ruutuun.

Flinckin maalisaldo on kieltämättä ankea, mutta taklausten lisäksi minulla on pistänyt silmään Markun luistelu. Eihän se silmiähivelevän kaunista ole eikä edes kovin nopeaa, mutta siinä on voimaa. Flinck jos päättää luistella kiekon kanssa päätyyn kolmen vastustajan läpi, niin Markkua ei pysäytä juuri mikään eikä kukaan, ja yllättävän usein pysyy myös kiekko mukana! Aika oudolta tuntuisi vaatia 41 ottelua tehoilla 0+7=7 pelannelle sentterille jatkosopimusta, mutta en pistäisi hanttiinkaan...

Zboril ja Vainikainen ovat ilman muuta potentiaalisia Liiga-pelureita, ja toivottavasti Zborilkin pääsee kokeilemaan kevään aikana. Pitää kuitenkin muistaa että A-junioreissa dominoiminen on täysin eri asia kuin Liigassa pelaaminen. Onhan Zboril käynyt pelaamassa kolme ottelua divarissa tehoilla 1+0=1, ja Liigassa on kyyti paljon kylmempää kuin KeuPassa. Mutta ehdottomasti potentiaalinen kaveri!
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kyllä itse pitäisin Flinckin jos herra itse haluaa jäädä. Niitä harvoja tuossa porukassa joka pystyy kunnon rymistelyyn, koviin taklauksiin ja vastustajan ärsyttämiseen. Tuollaisia pelaajia tarvitaan ja mistä sitä tietää, vaikka ensi kaudella niitä maalejakin taas tulisi. Nyt on joku blokki niiden suhteen, mutta hyvää työtä Flinck tuolla tekee. Itse pidän tuon tyylisistä pelaajista. Ei ole pahemmin vastaavia pelaajia SaiPaan hankittu, joten syytä olisi pitää kiinni.

Leivo ilman muuta jatkamaan. Ei ole omia kasvatteja varaa syrjiä, kun ei sieltä nyt pilvin pimein taida mitään superlupauksia putkahdella. Kyllä siellä Leivossa potentiaalia on paljon ja yrittää jatkuvasti, ei vaan tahdo tulla onnistumisia (paitsi nyt on alkanut kiekko löytämään perille). Tartteisi päästä ehkä ylempiin kenttiin kokeilemaan ja vähän erilaiset (taitavemmat) ketjukaverit?
 

Hamraan

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ottawa Senators, Edmonton
Flinckin pitäisin itse mieluusti ja olisin päästänyt Hämäläisen lähtemään jos näistä pitäisi valita. SaiPassa ei liikaa ole tällä hetkellä yllätyksellisyyttä jota MF edustaa. Veikkaisin että Markku on useimmiten onnistuneesti pujotellut kiekon kanssa vastustajan päätyyn asti tällä kaudella tuosta joukkueesta. Ei ole Markun vika että rinnalla on pyörinyt täysin kädettömiä kavereita koko vuoden. Itse rakentaisin kolme hyökkäyspeliin pystyvää kentällistä ja neloseen sitten täysin mielikuvituksettomat jarrukentän jätkät Hämäläisen johdolla vetämään hajavaihtoja ja alivoimaa.
 

Jubomir

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Mikus on kieltämättä yksi mielenkiintoisimpia Mestispelureita, en vain ole uskaltanut toivoa häntä SaiPaan kun olen olettanut että pelipaikkakunnan takia kaverin kankussa olisi jo näätien polttomerkki.
Mikäli tämä Mikusin tulo pitää paikkansa, pitäisikö tuo velipoikakin sitten houkutella pelastamaan uransa SaiPaan. Mikähän lie on, kun ei ole pelannut tällä kaudella?

Flinckille ja Leivolle en kyllä näillä näytöillä vielä jatkoa sorvaisi, mutta onhan tässä vielä kevättä aikaa lunastaa jatkosoppari. Enkä pitäisi Suutarinkaan jatkamista aivan salettina, vaikka sopimus onkin. Takaa on kuitenkin tulossa Vainikaista, Jääskeläistä ja kenties Zborilia, joten kaikille alaketjujen miehille ei vaan riitä tilaa.
 

Bacon

Jäsen
Otetaan Vainikaisessa, Zborilissa ja Mäkisessä sellaiset asiat huomioon, että kasvattajaseurat ovat eri kaupungista kuin SaiPa. Sen takia en omia kasvatteja lähtisi ensimmäisenä näiden tieltä kenkimään. Saattaa vielä tulla koti-ikävä ja sitten meille ei jää mitään.
 

Jubomir

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Otetaan Vainikaisessa, Zborilissa ja Mäkisessä sellaiset asiat huomioon, että kasvattajaseurat ovat eri kaupungista kuin SaiPa. Sen takia en omia kasvatteja lähtisi ensimmäisenä näiden tieltä kenkimään. Saattaa vielä tulla koti-ikävä ja sitten meille ei jää mitään.
Helppohan tuo on ratkaista, heittää Vainikaiselle ja Mäkiselle 2+1 vuotiset sopparit eteen, jos kiinnostaa, niin kolmen vuoden projekti SaiPan kannalta saletti ja jos ei niin sitten haetaan raakileita muualta.
 

redpecka

Jäsen
Leivo. Oma järkeilyni:

Mikä on hinta ja tarjottu rooli punnittuna sillä mikä on nuorukaisen oma intressi näissä kuvioissa. Jos SaiPa tarjoaa 4-ketjun roolia tietyllä asiaankuuluvalla liksalla pienellä ikälisällä jo ehkä höystettynä ja se passaa Leivolle niin silloin luulisi kynien savuavan. Leivon potentiaali on suunnilleen nähty mihin se tällä erää riittää ja nyt olisi luotettava kovaa hommia paiskova nuori jyrä rosterissa. Pitäisikö siitä kovalla työllä sisään liigaympyröihin ajetusta pelurista luopua vaikka sen takia, että voidaan ottaa sille paikalle vaikka Vainikainen pienemmällä liksalla kehittymään ja katsottaisiin saavuttaisiko hän vuosien saatossa Leivon tason vai menisikö jopa pidemmälle. Kaikki riippuu ja roikkuu ja kun ei ole tietoa minkälaisia tuulia kulisseissa paraikaa puhallellaan, ei tästäkään keissistä voi kun spekuloida mitä itse tekisi jos tää kaikki olisi joku managerointipeli, jota juuri hakkaisin sormi poskella. (Ja ei tietenkään Leivo ja Vainikainen välttämättä sulje toisiaan pois, mutta kyllä hierarkia perstuntumalla luulisi olevan selvä.)

Mutta en hämmästyisi jos manageripelissäni sähköpostiin tulisi Leivon agentilta viestiä, että kyllä päämieheni lähtee nyt KooKoo:n kakkos-kolmos ketjuun tekemään liigamurtoa, kiitti tarjousestasi - se oli ihan asiallinen, olit oppinut meidän taipalusväännöstä selkeästi - mutta menemme tässä asiassa nyt päämieheni urasuunnitelmat edellä. Heippa.
 

ahal

Jäsen
Yle oli tehnyt koosteen (linkki uutiseen) ensi kauden voimassa olevista pelaajasopimuksista. Paljon on haitaria lukujen suhteen. Kärpät keulilla 26 pahvillaan ja Ilves pohjalla 10:llä. SaiPallakin virallisesti vasta 11 pahvia, mutta Pajuojan kommentin tavoin ("Ilveksellä valmiina enemmän") uskon Rikullakin olevan muutamia pöytälaatikossa.

Sinällään tuo ei herätä suurempaa huolta, kun muistaa, että joukkueet ovat harvoin "samassa rytmissä". Kärpät on parasta, mitä Suomi-kiekko voi tarjota tänä päivänä. Parhaat voi valita päältä, ja niistä taas jokunen saattaa paeta vielä kirkkaampiin valoihin. Muut ovat enemmän tai vähemmän haastajia, ja joukkueet elävät enemmän. SaiPan kannalta on tietysti oleellista, mikä ensi kauden ja Tirkkosen neljännen motoksi (tavoitteeksi) valitaan, jos kymmenkunta ukkoa vaihtaa maisemaa. Alustavasti on pohdittava jo seuraavaakin kautta, kenties vieläpä uuden koutsin kanssa. Vaikka virallisissa puheissa korostetaan usein esim. paikkaa 10-sakissa, myös tarkempia (ja henkilökohtaisia) tavoitteita on taatusti mietitty, mutta ne pidetään joukkueen sisällä.
 

Jubomir

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Yle oli tehnyt koosteen (linkki uutiseen) ensi kauden voimassa olevista pelaajasopimuksista. Paljon on haitaria lukujen suhteen. Kärpät keulilla 26 pahvillaan ja Ilves pohjalla 10:llä. SaiPallakin virallisesti vasta 11 pahvia, mutta Pajuojan kommentin tavoin ("Ilveksellä valmiina enemmän") uskon Rikullakin olevan muutamia pöytälaatikossa.
Typerästi tehty juttu sinänsä, kun muutamalta joukkueelta oli kyselty urheilutoimenjohtajalta kommentit ja jutusta päätellen lopuista tsekattu vaan nettisivulta julkaistut sopimukset. Yhtä tyhjän kanssa siis vertailla noita.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös