SaiPa kaudella 2014–2015

  • 780 063
  • 2 817

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Joo, ei tainnut muuta tarttua haaviin. No, näillä mennään sitten. Toivotaan, että McI on mahd. pian pelikuntoinen...
 

Mucker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo
Joo, ei tainnut muuta tarttua haaviin. No, näillä mennään sitten. Toivotaan, että McI on mahd. pian pelikuntoinen...

Sitä sopii tosiaan toivoa. Mutta sillä välin ainakin itseä ilahduttaa, että Järvisen peli näyttää koko ajan nousujohteisemmalta. En toki väitä, että McIntyren tasolla vielä liikuttaisiin, mutta muutamia aika tyylikkäitä väläyksiä on näkynyt viime peleissä. Jos Järvinen kerää vielä lisää itseluottamusta ja alkaa käyttää kokoaan ja ulottuvuuttaan entistäkin paremmin hyväksi, niin hyviä asioita tapahtuu varmasti.

Pienoinen dilemma kakkosen pelissä kuitenkin mielestäni on, että Rau pelaa ehkä paremmin sentterinä kuin laiturina. Olisikin mielenkiintoista nähdä ketjulla pelivariaatioita, jossa sitäkin hyödynnettäisiin.
 

Derrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Joo, ei tainnut muuta tarttua haaviin. No, näillä mennään sitten. Toivotaan, että McI on mahd. pian pelikuntoinen...

Niin joo, ollaan yleisökeskiarvoissa tavoitteen alla ja ei vissiin kaljakaan ole tehnyt kauppansa kuten ennen joten olisi ollut aikamoinen yllätys jos kaksi olisi tullut. Kärpille tuli, mutta hei ne on Kärpät.
 

UniqueSputnik

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Pakkohan se on tässä vitutuksen lomassa ihmetellä Tirkkosen näkemystä ketjuista. Siellä on Rau sekä nyt Björkstrand, jotka pystyvät pelaamaan keskellä ja ennen kaikkea varmasti tekemään _tulosta_. Ainakaan Koho ei ole tällä kaudella asettanut rimaa kovin korkealle.

Millä ihmeen logiikalla (kaikella kunnioituksella rakasta kapteeniamme kohtaan) joukkueen ykkössentterinä on Koho, joka on tehnyt tänä vuonna 1+1. Siis viidessätoista ottelussa. Pitäisi olla jo itsestäänselvää, ettei viime kauden näytöillä enää ratsasteta.

Puollan jo yhden ottelun perusteella Björkstrandin siirtämistä keskelle. Mies pelaa vahvasti jokaisella osa-alueella, varmasti on luistin aluksi puolittain puolustuspäässä, mutta hyökkäyspäässäkin löysi tänään oivaltavia ratkaisuja, eikä homma mene kulmissa pyörimiseksi.

Järvinen-Björkstrand-Mankinen
Rau-McIntyre-Spina
Jokinen-Koho-Venäläinen
Leivo-Hämäläinen/Flinck-Virkkunen

Jotain uutta, jotain vanhaa. Pakko tälle on saatana jotain tehdä.
 

huhheijaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ihmetellyt tuota Kohon ykköskentän paikkaa jo puoli kautta, mutta näköjään se nyt nököttää siinä.

Tällä hetkellä varmaan itse pistäisin kentät muotoon:

Jokinen/Leivo-Björkstrand-Mankinen
Rau-Järvinen-Spina
Jokinen/Leivo-Koho-Venäläinen
Virkkunen-Flinck-Kuronen

McIntyren tullessa sitten samannäköistä kun Uniquella.
 

Daywalker-75

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, JäKi
Koho on kyllä oikeasti ollut paska tällä kaudella, turha tässä säästellä sanoja. Tänäänkin monessa tilanteessa vastustajan lähtiessä hyökkäämään, nousi Villen selkä suoraksi. Mitä vittua? Viime kaudella olisi ollut kaverin perseessä takakarvaamassa!

Kysyn vaan, onko tuolla asenteella ykkössetterin paikka oikea? Ja jos on jotain kipuja jossain, niin sitä paremmalla syyllä helvettiin sieltä! Ei ole enää Tavi-Koho-Mankinen -kenttää, niin voi Tavin poistuttua vaihtaa myös sentterin...
 

Salt

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Taistelevat Irlantilaiset & Golden Boys
Kysyn vaan, onko tuolla asenteella ykkössetterin paikka oikea? Ja jos on jotain kipuja jossain, niin sitä paremmalla syyllä helvettiin sieltä! Ei ole enää Tavi-Koho-Mankinen -kenttää, niin voi Tavin poistuttua vaihtaa myös sentterin...

Näinpä. Ketjun harmonia särkynyt jo Tavin menetyksen myötä, niin ei se ainakaan paskemmaksi voi muuttua tuosta Kohon siirtämisen myötä. Viime peleissä Mankisella luistin liikkunut, mutta Koho jarruttaa Mankisen menoa. Rauta voisi kokeilla keskelle, koska menee hanakasti maalille. Koko kauden ajan ykkösen kolmikosta kukaan ei ole tehnyt maskia edes yv:llä.
 

Jubomir

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Pitäisin Spina-Järvinen-Rau kolmikon kasassa, kun McIntyre palaa, Viiteen peliin kuitenkin 7 tehopistettä sekä Spinalla, että Massilla, tuo tahti riittää kakkosketjulle. Ykköseen sitten Björkstrand-McIntyre-Mankinen ja kolmoseen Jokinen-Koho-Venäläinen, neloseen riittääkin sitten valinnanvaraa. Ei heitetä vielä kirvestä kaivoon, tärkeimmät pelit on edessäpäin.
 

ahal

Jäsen
Pitäisin Spina-Järvinen-Rau kolmikon kasassa, kun McIntyre palaa, Viiteen peliin kuitenkin 7 tehopistettä sekä Spinalla, että Massilla, tuo tahti riittää kakkosketjulle. Ykköseen sitten Björkstrand-McIntyre-Mankinen ja kolmoseen Jokinen-Koho-Venäläinen, neloseen riittääkin sitten valinnanvaraa.
Juu, tämä on minunkin mieleeni. Nyt kannattaa olla hereillä ja kokeilla eri vaihtoehtoja, kun tuo vanha sapluuna ei pelitä. Tällä hetkellä näyttää, että Massi on yllättäen joukkueen arvokkain hyökkääjä. Pisteitä ropisee, aloitukset jää kovalla prosentilla ja alaspäinkin ehtii ja jaksaa. Kaiken lisäksi hymy karehtii kaverin huulilla tämän tästä, niin ei voi olla pitämättä.

Koholla taas ei kulje ollenkaan, mikä jarruttaa Mankisenkin peliä, mutta kyllä Jesse voisi vielä yrittää innostua tsemppaamaan. Vaikka nimi uudessa pahvissa jo olisikin. Jokisen Tommi on viime aikoina kalastellut lähinnä jäähyjä, joten 3-kenttä on passeli paikka. Virkkusen tahti on hiipunut sitten ensi kierrosten ja kaveri on vaipunut muiden rotaatiopelaajien tasolle. Liekö sitten todennut, että tyhjän saa pyytämättäkin eli paikan pelaavassa kokoonpanossa, kun painetta ulkoa ei juuri tule. Peksi voisi kokeilla myös Vainikaista ja Kurosta useammin.

Puolustuksen iloksi on todettava, että Rony alkaa olla hyvässä iskussa. Tänäänkin +1 ja luistin liikkuu eri tahtiin kuin muutama viikko sitten. Liekö valmis sopimus vapauttanut peli-ilon. Mutta parinvaihtoa on syytä harrastaa, sillä nappiin ilta ei mennyt.
 

Blur

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Seeprat, Kiekko-Espoo
Eilen nähtiin myös äärimmäisen älytön ja pöljyydessään mielenkiintoinen ylivoima'kuvio'.

Spina (muistaakseni) kulmassa, Salcido lähtee nousemaan viivalta ja kiertää reunaa pitkin maalin taakse. Maalin takaa syöttää Löfquistille viivalle, josta Sam pommittaa lämärin. Tässä vain oli sellainen iso virhe, että hyökkääjät nuoleskelivat Kisapuiston pleksejä (oliko siellä mukavia mammoja?), niin laukaus jäi aivan turhaksi ja taisi Ilves purkaakin.

DMI:n puuttuminen on vienyt kyllä joukkueen aivan suohon, yllätyksellisyys puuttuu aivan täysin. Rau tsemppaa hyvin, on sellainen voimahyökkääjä jota Spinan kaveriksi tarvitaan, mutta riittääkö Massin kädet ruokkimaan tuossa? Ketjuja lähtisin kokeilemaan näin:

Järvinen - DMI - Mankinen
Rau - Bjorkstrand - Spina
Jokinen - Koho - Venäläinen
Virkkunen/Leivo - Hämäläinen - Kuronen/Flinck
 

ahal

Jäsen
Viimeinen kuudennes eli loppurypistys jäljellä. Vilkaisin nopeasti pahimpien kisailijoiden loppuohjelmat, ja näyttää että sputnikeilla olisi ennalta katsoen hankalimmat vastustajat - muun muassa Kärpät kahdesti ja Tappara kerran. Kymmenestä matsista vaadittaisiin vähintään viisi voittoa (3 p), jotta po-paikka olisi suht varma (92-95 p). Ei ole helppoja matseja tiedossa, eikä epäonneen saisi juurikaan osua. Pelin palaset olisi syytä asettua kohdilleen.

Toisaalta HPK on kauimpana po-kandidaateista ja sama 10 matsin rupeama vaatii heiltäkin venymistä - samalla logiikalla 7-8 kpl kolmen pisteen voittoja. Ei helppoa sekään, mutta viime kevään ihmeen toistamisella voisi onnistua. Soppaa tietysti hämmentää, että monet 3 pisteen voitot voivat kaikilla sulaa 2 tai 1 pisteeksi tai jopa 0:ksi. Joten tarkempi ynnäys kannattaa jättää maaliskuun alkupuolelle.

Mutta näillä mennään. SaiPan kannalta pahinta lie, jos DMI ei pysty enää pelaamaan tällä kaudella. #7:n aivoituksilla on suuri merkitys sputnikkien peliin.
 

PatrickKane95

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, St. Louis Blues, LFC
Katselin ajan kuluksi hieman tilastoja niin onhan esimerkiksi nuo aloitukset aika karmeaa katsottavaa, jos ei lasketa laitureiden ottamia satunnaisia aloituksia. Järvinen on ainoa jonka aloitusprosentti on yli 50.

Erityisesti pistää silmään tuo kapteenimme jonka erikoisvahvuutena vuosikymmenen ajan on pidetty aloituksia, tällä kaudella aloitusprosentti 47. Samoin Hämäläinen on aloittanut 647 kertaa ja aloitusprosentti vaatimaton 41. McIntyre oli vielä syyskaudella kova aloittaja mutta sen jälkeen alkoi hänelläkin homma menemään hieman huonompaan suuntaan.

Olen sitä mieltä että hyväksi aloittajaksi parin ottelun perusteella havaittu Rau pitäisi siirtää ykkösketjun keskelle McIntyren paluuseen saakka, Järvinen kakkosen keskelle ja Koho kolmosen keskelle. Tällä menetelmällä Leivo ansaitsee näytön paikan kärkiketjuissa.

Leivo - Rau - Mankinen
Bjorkstrand - Järvinen - Spina
Jokinen - Koho - Venäläinen
Virkkunen - Flinck/Hämäläinen - Kuronen

Pakistoakin voisi mielestäni hieman sekoitella:

Backman - Lofquist
Salcido - Riikola
Ahonen - Vainonen
Maalahti

Sitten kun Larsson palaa niin saadaan tuonnekin mukavasti kilpailua.
 

3156155

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Eihän tuo McIntyren tilanne kovin hyvälle näytä, kun ei pysty vielä edes harjoittelemaan. 3 viikkoa runkosarjaa jäljellä, näinköhän pelaa ollenkaan ennen playoffeja, jos silloinkaan.
.

Vähän kyllä askarruttaa tämä McIntyren tilanne. Silloin, kun SaiPan sivuilla luki että on tämän viikon poissa ja tilannetta katsastetaan viikonlopun jälkeen uudelleen heräsi itselläni pieni toivonkipinä. Tuon laittamasi uutisen jälkeen en enää tiedä mitä ajatella. Mielettömän tärkeä äijä joukkueelle ja todella kipeästi tarvittaisiin takaisin kaukaloon.

Vituttaa aivan saatanasti mikäli ei palaa edes jatkopelien alkaessa.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kyllähän tässä on sekin puoli, että vaikka nyt palaisi vielä runkosarjaan, niin pelituntuma voi olla mitä on. Erittäin paska keissi. Ei osannut arvatakaan miten tärkeä kaveri joukkueelle McI on... No, on on.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
Paskempi juttu tuo McIntyren tilanne. Jos ei jääharjoittelukaan ole vielä mahdollista, niin meneehän tässä vielä aikaa. Toivottavasti David pääsee edes runkosarjan lopulla pelailemaan sen verran, että olisi sitten play offeissa täydessä pelivireessä.

Taitaa muuten olla niin että sekä McIntyre että Tavi loukkaantuivat otteluissa Pelicansia vastaan. Myös ex-SaiPa Olli Malmivaara päätti eilen tämän kauden pelinsä loukkaanuttuaan eilen Lahdessa. Minulla ei ole mitään havaintoa tilanteista joissa nämä loukkaantumiset tapahtuivat, mutta lieneekö ollut vain huonoa tuuria vai onko siellä pelaajat ottaneet mallia kannattajiensa "pelityylistä"? Ainakin Malmivaaran kauden päättymisestä Lahdessa osataan iloita aidosti. Linkki johtaa Jatkiksen Pelicans-osaston "Taavi Vartiainen - pistetään jengi nukkumaan" -ketjuun, jossa RV16 & Co ylistävät Taavi Vartiaisen (32 liigaottelua tehoilla 0+0=0, 87 min) suorituksia.
 
Viimeksi muokattu:

ahal

Jäsen
Illan Kärpät-peli näyttää osoittavan, että Peksi ei hevillä päätään käännä. Sama kokoonpano jatkaa kuin tiistain tappiopelissä. Uutta ei haeta edes riskillä, vaikka vastustaja on pahin mahdollinen. Ilmeisesti joukkue kuitenkin luottaa tekemiseensä. No 0-0:sta kuitenkin lähdetään, ja mitä kauemmin kestää, sitä parempi. Yksikin piste olisi positiivinen yllätys.
 

Jugger77

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Mulla on luottoa siihen, että Tirkkonen näkee jotain mitä minä en näe. Kohon vaisuuden selittäisi jokin vamma jonka takia ei ole täydessä iskussa. Pakkohan Villeä silti on peluuttaa koska ei noita senttereitä liikaa ole. Koho on kuitenkin kokonaisuutena ollut yksi kauden suurimpia pettymyksiä vaikka asiaa kuinka tarkastelee ikoni näkökulmasta käsin.
 

Zolomy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerrotaan lähiviikkoina
Pakkohan Villeä silti on peluuttaa koska ei noita senttereitä liikaa ole.

Lista pelikuntoisista pelaajista jotka voivat pelata sentterinä (eliteprospectsin mukaan):

Bjorkstrand
Flinck
Hämäläinen
Järvinen
Kuronen
Rau
Virkkunen

Okei, Flinckit, Kuroset ja Virkkuset eivät missään tilanteessa kuulu Liigajengin ykkössentteriksi mutta ei sinne kuulu tällä hetkellä Kohokaan. Etenkin kun ymmärtääkseni KHL:ssä sentterinä pelannut Björk tuli jengiin ei Kohoa todellakaan olisi "pakko" peluuttaa. Bubbling under on vielä Zboril, jolla tosin on tällä hetkellä täysi työ viedä junnut pudotuspeleihin. Silti senttereiden puute ei ole tässä kohtaa mikään tekosyy.
 

PatrickKane95

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, St. Louis Blues, LFC
Sehän tästä nyt vielä puuttuisi että Markkanen loukkaantuisi pahemmin. Mielestäni julkisuuteen saa kertoa, mikäli kyse olisi vain sairastumisesta. Tuo Tirkkosen "ei ollut pelikuntoinen"- kommentti voi tietysti tarkoittaa sairastumista tai sitten jotain muuta.
 

Barney

Jäsen
Bubbling under on vielä Zboril, jolla tosin on tällä hetkellä täysi työ viedä junnut pudotuspeleihin.
Itse en enää usko, että Zborilia nähdään tällä kaudella SaiPan miesten joukkueen paidassa. Tirkkosen haastattelu oli Etelä-Saimaassa koskien noita SaiPan mestislainoja, niin Tirkkonen totesi joukkueessa olevan leveyttä, ja A-junioreissa on vielä Vainikainen ja tarvittaessa Jääskeläinen. Zborilista ei Peksi maininnut sanaakaan, joten tuskinpa tulee pelaamaan tällä kaudella. Toivottavasti käytetään sentään optio, jotta mies pysyy Lappeenrannassa myös ensi kaudella.

Mielestäni vähän aikaa sitten meillä oli aivan järkyttävän suuri sentteriongelma, mutta nyt se ei näytä enää niin pahalta, jos McIntyre palaa. Järvinen on noussut Spinan vierellä uudelle tasolle, ja tämän hetken Massi on kyllä mielestäni aivan riittävä kakkossentteri. Toivottavasti Peksillä on vain sitten munaa heittää Koho pois kärkikentistä, jos McIntyre tulee takaisin. McIntyre, Spina, Rau, Björkstrand, Mankinen ja Järvinen kuusikosta saa kyllä mielestäni rakennettua hyvin kaksi toimivaa hyökkäysketjua.

Lauantaina on tiukka peli Tapparaa vastaan, mutta ensi viikko näyttää paperilla äärimmäisen helpolta. Sport ja TPS vieraissa sekä Ilves kotona, joten tavoitteen on oltava 9 pistettä. Alle 6 pistettä on kyllä erittäin suuri pettymys ensi viikosta, koska nyt tehokkaalla pelillä SaiPalla on vielä mahdollisuus ottaa paikka kuuden sakista. Tämän iltainen esitys lupaa kyllä hyvää tulevaisuutta ajatellen. Ja tuo Tavi <-> Björkstrand vaikuttaa äärimmäisen hyvältä, joten nyt oli todellakin onni onnettomuudessa, jos Patrick tuli vain Tavin loukkaantumisen takia.
 

ahal

Jäsen
Sehän tästä nyt vielä puuttuisi että Markkanen loukkaantuisi pahemmin. Mielestäni julkisuuteen saa kertoa, mikäli kyse olisi vain sairastumisesta. Tuo Tirkkosen "ei ollut pelikuntoinen"- kommentti voi tietysti tarkoittaa sairastumista tai sitten jotain muuta.
Uskoisin ensinnä lenssuepidemiaan, joka on kiertänyt joukkueessa jonkin aikaa. Kuume nousee nopeasti ja nenä valuu jne. Andy ja Hölsä Manseen ja tuntia ennen heitetään kolikolla, kumpi pelaa, niin ei ehdi turhia jännittää.
Lauantaina on tiukka peli Tapparaa vastaan, mutta ensi viikko näyttää paperilla äärimmäisen helpolta. Sport ja TPS vieraissa sekä Ilves kotona, joten tavoitteen on oltava 9 pistettä.
Eiköhän ole parasta lähteä matalalla profiililla jokaiseen jäljellä olevaan matsiin. Illan K-koitos osoitti taas, että kun et ihmeitä odota, voit tuplasti iloita tuloksesta, jos hyvin menee. Liigassa ei ole helppoja pelejä juurikaan, mistä kertovat mm. ylen harvinaiset murskalukemat (so. > 5 maalia).
 
Viimeksi muokattu:

Ferris

Jäsen
Sehän tästä nyt vielä puuttuisi että Markkanen loukkaantuisi pahemmin. Mielestäni julkisuuteen saa kertoa, mikäli kyse olisi vain sairastumisesta. Tuo Tirkkosen "ei ollut pelikuntoinen"- kommentti voi tietysti tarkoittaa sairastumista tai sitten jotain muuta.

Mielenkiintoista tässä on se, että Markkanen ilmoitettiin aloittavaksi vahdiksi, vaikka Bernardin mukaan jo aamutreenien jälkeen tuli tieto että hän on maalissa. Eikös tieto veskarin vaihtumisesta tullut julkiseen tietoon vasta tunti pari ennen peliä?
 

ahal

Jäsen
Katselin kärppäpeliä vielä uudestaan parin erän verran, ja mukavahan tuota oli kelata. Toki sputnikit ovat tällä kaudellakin esittäneet jo hyviä otteita, mutta eilisen kaltaisella tulosta tulee vääjäämättä. Ongelma onkin siinä, miten saada siirrettyä hyvä vire matsista toiseen. Kärpilläkään ei näköjään aina onnistu.

Lisäksi muutamia hajahavaintoja. Björkstrand on oiva stuntti Taville eikä parin matsin perusteella ainakaan huonommaksi jää. Järvisestä on kasvanut takuuvarma suorittaja, jonka taso ei hirveästi heittele. Virkkunen sai makean onnistumisen ja pelasi muutenkin pirteästi. Soosi alkaa olla oma itsensä ja takoo huimaa tulosta. Tosin pakkiparin on syytä aina varmistaa alakerrassa, kun luistin ei enää ole liukkaimmillaan. Koholla selkä ei lie täysin kunnossa, sillä kaverin luisteluasento on mielestäni noussut pystymmäksi ja luistelu sitä mukaa enemmän köpöttelyksi. Samalla kiekkokontrolli hieman kärsii. Oiva vertailukohta on Spina, jolla molemmat ovat matalaa/huippua. Ja lopuksi, Andy näyttää ottaneen oppia Jussin mailankäsittelystä ja pelinluvusta. Vielä on matkaa esikuvaan, mutta selvää malttia ja edistystä havaittavissa. Torjuntatyyli toki on omintakeinen, mutta vaikea enää suuresti muuttaa.

Vaihteeksi levollisin mielin, täältä tähän.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös