SaiPa kaudella 2014–2015

  • 780 081
  • 2 817
Paljon meillä parjattu Mikko Pukka on ehkä kokonaisvaltaisesti Sportin kahden parhaan puolustajan joukossa. Menisi tällä hetkellä heittämällä SaiPan kokoonpanoon. Olisi mennyt itseasiassa koko kauden. Ainakin Lappalaisen ja Ahosen voittaisi 6-0. Ja varauksin Maalahden sekä Backmanin. Sport sai kyllä hienon peruspakin ja kiva, että Pukalle löytyi töitä kotoisesta liigasta.

Huomaa myös Sportin sijoituksessa sarjataulukossa, että heidän puolustuksensa Top2 pakki on Mikko pukka. Tosin eihän se Mikon vika ole, että löytyi liigajoukkue, jonka pelaavaan kokoonpanoon Pukka mahtuu...
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Vähän turhaa mutinaa Pukasta. Kyllähän tuo ihan komeasti viime kaudellakin sen Kazakstanin reissun jälkeen oman ruutunsa hoiti.
 

Swift

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Philadelphia Eagles, Flyers
Kaiken negatiivisuuden keskellä olen seurannut ilolla SaiPan uusitun nelosketjun peliä. Voittavat omat vaihtonsa jatkuvasti ja tekivätpä maalinkin.

Rau tähän asti ok. Menee hyvin väleihin ja tsemppaa. Kakkosketju ollut hyvä kokonaisuutena ja jo Spina&Mac-akselin herättäminen on joukkueen vahvistamista.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Kyllä vaan on nyt mukavasti tullut leveyttä tähän SaiPan hyökkäyspeliin. On taas 4 ketjua vain sen yhden sijasa jotka saavat pelin painettua vastustajan päähän.
 

Daywalker-75

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, JäKi
Voitto tuli vaikka olikin paska peli.

Tuossa porukalla huomattiin, että tuon Lofquistin kudit viivasta menee lähes poikkeuksetta hukkaan, kun ei ole maskia. Ja se meidän huomio oli, että kukaan ei taida haluta mennä siihen kiekon eteen maskimieheksi.
Uudesta kaverista ei osaa vielä sanoa mitään, vaikuttaa Jokinen vol 2. Ainakin verkkainen oli meno. Katsotaan.
 

aHab

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Montreal Canadiens
Löfquistilta noita vetoja tulee liian vähän muutenkin, siltä ainakin tuntuu. Tuo on yksi parhaista aseista siniviivalla, ja jää turhan usein käyttämättä. Heikkoa ruokintaa. Maalahtikin säästeli turhan paljon, jollain illan ylivoimista Mankisen ja Maalahden "Ammu sie, eikun ammu sie" pallottelu alkoi olla jo lähes noloa.

Toivonen pomputti kiekkoja paljon eteensä, SaiPan olisi pitänyt olla noissa kiekoissa paljon aggressiivisempi. Toivottavasti tuo Rau on sellainen kaveri joka tietää mitä tuolla tontilla pitää tehdä.

Kaiken negatiivisuuden keskellä olen seurannut ilolla SaiPan uusitun nelosketjun peliä. Voittavat omat vaihtonsa jatkuvasti ja tekivätpä maalinkin.

Markku on kevään lapsi. Ja Järvinen on tuntunut ottavan mallia. Virkkunen on kyllä varsin kädetön, mutta energiaa löytyy. Toivon kyllä, että Leivo saisi itsensä sellaiseen iskuun, että kiilaa Virkkusen tuosta ketjusta sivuun.

Vähän turhaa mutinaa Pukasta. Kyllähän tuo ihan komeasti viime kaudellakin sen Kazakstanin reissun jälkeen oman ruutunsa hoiti.

Pukka oli rautaa. Istutti maalin edessä Venäläisenkin kertalleen siihen malliin, ettei ole Kisapuistossa vastaavaa SaiPan pelaajilta tällä kaudella nähty.
 

Bacon

Jäsen
Pexxi sanoi, että Riikola on muutamia viikkoja sivussa eikä Larssonkaan ilmeisesti ole vielä kunnossa. Nyt täytyy sanoa, että pakeille on tulossa melkoisesti kuormitusta, kun otteluruuhka on vasta edessä. Siinäkin mielessä pakkia tuo jengi huutaa avukseen. Kuuleeko kukaan?
 

avatar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aidosti Sysipaska
Pukan Mikko pelaa jo tänään Kisapuistossa, mutta Sportin paidassa ja tekee tuota samassa nutussa myös kauden 2015-16 eli jatkosopimus on jo tehty.
Ja saa ihan vapaasti surffaillakin Sportissa. Ei vakuttanut viime kaudella eikä vakuttanut tänään pelissäkään. Taatusti on parempi kuin joku SaiPan nykyisestä pelaavasta pakistosta, mutta ei Pukka mikään todellinen vahvistus olisi. Onnea Mikolle kuitenkin pelipaikasta Vaasassa.

Salcidolle kyllä suo noita onnistumisia. Okei, mies on edelleen omassa päässä välillä huono, mutta ei ole nyt ollut aivan yhtä huono kuin vielä tovi sitten. Nuo maalit jos mitkä antavat miehelle takaisin itseluottamusta. Vielä kun saataisiin Spinalle joku osuma, niin näyttäisi jo paremmalta kokonaisuuden kannalta.

Salcido on muuten tehnyt viimeiseen kolmeen matsiin kaksi osumaa vastustajan maalin jälkeisestä vaihdosta? Ei se väärin ole.
 

UniqueSputnik

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tutkailin hieman tämänhetkisiä tilastoja, jotka puoltavat SaiPan nousua sarjataulukossa suoralle playoff-paikalle.

1. SaiPan pistekeskiarvo (1,55) ottelua kohden oikeuttaa sarjataulukossa sijalle kuusi.
2. SaiPa on päästänyt viidenneksi vähiten maaleja (81).
3. SaiPan alivoimaprosentti (85,19%) on kolmanneksi paras.

Tehdyt maalit (87) oikeuttavat sijalle kahdeksan, mutta vielä tärkeämpää on päästää mahd. vähän maaleja.
Ylivoima on suoraan sanottuna huonoa. Prosentti 16,87 oikeuttaa sijalle kymmenen, joka on reilusti alle keskitason. Sillä osa-alueella ei ole varaa hävitä.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Eilenhän ylivoimassa nähtin tämmöinen kaikki munat samaan koriin tyyppinen ratkaisu, kun kaikki ulkomaalaiset lyötiin samaan porukkaan. Varmasti saavat koittaa vielä seuraavissakin peleissä ja jää nähtäväksi tuleeko siitä ihan pysyvämpikin porukka. Kyllähän tuossa hurja potentiaali on, eri asia sitten vain että kuinka se lähtee realisoitumaan tulostaululle. Salcidon toinen maali kumminkin syntyi YV:llä.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kyllä se yv pyöri omaan silmääni paremmin kuin aikoihin. Realisoitunut ei toki mahdollisuuksiin nähden täysin, mutta nippu oli kasassa ja pyöritystä enemmän. Toki Sport ei ole ehkä ihan paras mittari, mutta kuitenkin. Lupauksia herätävää noin rakenteellisesti.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Kyllähän siinä siis jos näin ihan vain paperilla lähtee pyörittämään niin on aika ihanne YV porukka läjässä. Salcido on kaikesta parjauksesta huolimatta kuitenkin mielestäni yksi liigan parhaita YV-puolustajia. Pyörittää peliä, omaa ihan kohtuullisen laukauksen ja kykenee antamaan niitä juonikkaita vastustajan puolustusasetelman puhkaisevia syöttöjä. Lofquistilla laukauksen kovuuden taas kaikki tietää. McIntyre pyörittää peliä sieltä laidasta, Spina on hyvä ampumaan suoraan syötöstä ja ampuu vielä melko tarkastikin. Ja Rausta luin jostain, että hän on tyypiltään tämmöinen maskipelaaja ja maalin edessä rouhija.

Niin voisiko tuossa teoriassa paljon parempaa YV-viisikkoa ollakkaan? :o No sen aika näyttää miten natsaa...
 

KooMT

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, San Jose Sharks
Kakkosyv:n pakit kuulosti Taurun selostuksen mukaan ollen Maalahti-Ahonen. Jokseenkin kuulostaa vaatimattomalta. Voisiko kenties Jokisen ottaa toisen pakin paikalle. Tosin olen ymmärtänyt että noita neljän hyökkääjän ylivoimia ei SaiPa juurikaan ole harrastanut. Noh tulisipa se Larsson pian taas kehiin.
 

huhheijaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kakkosyv:n pakit kuulosti Taurun selostuksen mukaan ollen Maalahti-Ahonen. Jokseenkin kuulostaa vaatimattomalta. Voisiko kenties Jokisen ottaa toisen pakin paikalle. Tosin olen ymmärtänyt että noita neljän hyökkääjän ylivoimia ei SaiPa juurikaan ole harrastanut. Noh tulisipa se Larsson pian taas kehiin.

Ahonen oli kyllä jäällä, mutta ei viivalla. Mankinen-Maalahti pelasivat viivaa. Ahonen surffaili neliön keskellä oletettavasti maskimiehenä. Ei sillä kyllähän Ahosen pelaaminen yv:llä aika surkuhupaisaa oli. En kyllä Maalahteakaan mielelläni siellä pitäisi. Lofquist-Salcidoa olen kyllä toivonut koko kauden. Muilla pakeilla tuntui olevan vaikeuksia sen lyhyen pakki-pakin kanssa ja usein joutui Lofquist aika huonosta asennosta ampumaan jos edes sai laukaistua. Muutenkin yv näytti ihan lupaavalta, mutta pitää nyt muistaa mikä jengi oli vastassa.
 

aHab

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Montreal Canadiens
En kyllä Maalahteakaan mielelläni siellä pitäisi.

Jos Maalahdelle ei anna ylivoima-aikaa, hänet voi samantien heivata pois kokoonpanosta ja samalla vauhdilla etsiä miehelle uusi koti.

Totta hitossa Maalahdelle pitää antaa ylivoima-aikaa, aina kun mahdollista. Siinä vaiheessa kun Salcido nukkui kaksi kuukautta, Maalahti oli ainoa kaveri joka sai puolustajista ylivoimalla jotain aikaiseksi. Ja tarkoituksena lienee kuitenkin loppujen lopuksi aina kehittää näitä nuoria pelaajia. Maalahdelta löytyy kiekollista potentiaalia, se ei sieltä kehity pelkästään alivoimaminuutteja tarjoamalla.
 

Barney

Jäsen
Toivottavasti Tirkkonen antaa nyt noille ylivoimille reilusti aikaa, koska tuo ykkösylivoimahan vaikuttaa paperilla aivan loistavalta. Olen pitkään halunnut ylivoimalle pakkiparin Lofquist-Salcido, koska Salcido on tosiasiassa ainut SaiPan puolustaja, joka uskaltaa ja osaa heittää viivalla laadukkaita poikittaissyöttöjä. Lofquistin veto mennyt vähän hukkaan, koska hänelle ei ole pedattu tarpeeksi hyviä paikkoja. Salcido on kuitenkin itseluottamuksen ollessa tapissa varmaan Liigan paras ylivoimapuolustaja. Aika monta kertaa Salcido heitti alkukaudesta viivasta syötön neliön läpi takatolpalle, mutta aika harvoin omat sutivat sitä sisään. Kunhan Rau saa lisää minuutteja alle, niin on varmasti erinomainen tuossa maalinedessä rusikoimassa kiekkoa sisään.

Kakkosylivoima on sitten mielenkiintoinen. Mankinenhan pelasi tuolla viivassa, mikä on sikäli vähän harmittavaa, koska hän on kuitenkin pienestä koostaan huolimatta joukkueen paras maskipelaaja. Mitä seurasin tämän toisen ylivoiman pelaamista, niin tuo Ahonen oli kyllä ihan väärässä paikassa. Ei oikein saanut tuossa maskissa mitään aikaan, ja yhden kerran ohjasi kiekon varmaan Kisapuiston kattoon. Tuohon ylivoimaan pitäisi tuoda Jokinen maskimieheksi. Sitten menee kinkkiseksi, kun Riikola tekee paluun. Jos Tirkkonen väkisin haluaa peluuttaa kahta puolustajaa, niin varmaan Riikolan paluun jälkeen kannattaisi pistää viivalle Riikola-Maalahti ja Mankinen sitten maskimieheksi. Maskipelaaminen on kuitenkin tärkeää, eikä kenestäkään meidän puolustajasta taida siihen olla, joten siinä pitäisi peluuttaa Jokista/Mankista/Järvistä.

Toivottavasti toimistolla on verkot vesillä, koska eihän Lappalainen ja Ahonen voi mahtua minkään Liigajoukkueen vakituiseen kokoonpanoon. Maalahteakin peluuttaisin korkeintaan seiskapakkina Playoffeissa, jos sinne tällä puolustusmateriaalilla edes päästään. Unelmatilannehan puolustuksessa olisi kutakuinkin:

Salcido - Lofquist
"Isäntä" - Riikola
Backman - Larsson
Maalahti

Yksi hankinta tekisi puolustukselle ihmeitä. Tämän hetken puolustus Ahosella ja Lappalaisella höystettynä on lähinnä tragikoomisen näköinen, joten siihen toivotaan pikaista muutosta. Ei sen hankinnan tarvitsisi olla edes kallis, vaan joku kiekolliseen peliin pystyvä puolustava puolustaja. Esimerkiksi joku Cutta oli mielestäni viime kaudella ihan hyvä ja tuskin oli edes kovin kallis, joten yksi "Cutta" tekisi tuolle puolustukselle jo ihmeitä.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
Totta hitossa Maalahdelle pitää antaa ylivoima-aikaa, aina kun mahdollista. ... Maalahdelta löytyy kiekollista potentiaalia, se ei sieltä kehity pelkästään alivoimaminuutteja tarjoamalla.

Juuri näin, Maalahdessa on potentiaalia. Pelottoman kiekollisen pelin lisäksi Kalle (178 cm/88 kg) on hoitanut välillä asiallisesti isäntäpakin hommiakin omassa päässä.

Tosin Kallen teholukema -7 kertoo että tasakentällisin ei omassa päässä aina ole mennyt hommat putket, kun taas Simon Backmanin +11 on jäätävän hyvä, sillä ollaan koko Liigan tehopörssissä sijalla 9. Kai nämä Liigan tilastot pitävät kutinsa? Backman on hoitanut hommansa helvetin hienosti, kaukalossa yleensä täysin huomaamaton mutta ilmeisesti enimmäkseen oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Täällä Jatkiksessa on muistini mukaan alkukauden aikana kommentoitu Simonin peliesityksissä kahta asiaa: ensin Simonin hauiksen paksuutta ja sen jälkeen luistelun hitautta.

SaiPan toiseksi paras teholukema +8 löytyy muuten Ville Koholta, jonka luisteluvauhdin katoamista on taivasteltu vielä enemmän kuin Backmanin hidastumista. Mistäs me saatais lisää hitaita pelimiehiä, niistä kun näyttäisi olevan joukkueelle hyötyä? THE ykkössentteriksi voisi kysyä vaikka Martti Jarkkoa, sillä on hyvät statsit ja jo Tapparassa pelatessaan oli aika hidas.
 

zeik9

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Löfquistilta noita vetoja tulee liian vähän muutenkin, siltä ainakin tuntuu. Tuo on yksi parhaista aseista siniviivalla, ja jää turhan usein käyttämättä. Heikkoa ruokintaa. Maalahtikin säästeli turhan paljon, jollain illan ylivoimista Mankisen ja Maalahden "Ammu sie, eikun ammu sie" pallottelu alkoi olla jo lähes noloa.

Lofquistilta tulee vetoja Liigan kolmanneksi eniten ja selvästi eniten kaikista puolustajista, edellä vain pari hyökkääjää. Kysymys ei ole määrästä, vaan laadusta. Tuntuu, että 4/5 Samin vedoista rytisee pitkin pleksejä. Mankinen-Maalahti-akselin toiminnasta samaa mieltä, oli typerän näköistä. Mutta eihän siinä ampuminen onnistu vaikka tahtoa olis, jos se ratkaiseva viimeinen syöttö on niin paska tai hidas, ettei siitä voi vetää.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Lofquistin problematiikkaa ruodittiinkin jo jossain, eli laukauksia tulee ja kyllä niistä nyt itsellä on ainakin mieleen jäänyt että menee niistä ihan riittävän monta kiekkoa perillekin asti. Ongelma on vain tosiaan siinä että maskipelaaminen puuttuu. Todella usein nähdään tilanne jossa Sam virittää sen laukauksensa hyvältä paikalta, mutta täysin maskittomaan paikkaan. Kyllä nuo liigaveskarit ne kudit napsii kiinni, vaikka olisi mitenkä kova lämäri kyseessä.

Yhden kerran muistan Samin kudin uponneen ko. tilanteesta ja se oli tuossa 7-1 TPS:n turpasaunassa.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
Lofquist...

Onhan niitä maaleja tainnut syntyä myös Lofquistin laukausten reboundeista. Lisäksi joskus on Sam minun mielestäni tarkoituksella tykittänyt kiekon päädyn kautta maalin eteen sörkittäväksi, ja näitähän on myös laskettu maalilaukauksiksi, kun absoluuttista totuutta asiasta ei ole muilla kuin Samilla itsellään.
 

Jugger77

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ei se Savilahdenkaan lämäri ekalla kaudella mennyt kohdalleen. Mutta kova jätkä siitä täällä kehkeytyi. Lofquist on ensi kaudella liigan parhaita pakkeja. Saa ottaa talteen.
 

3156155

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Olen Lofquistiin todella tyytyväinen ja myös sitä mieltä, että riittävästi menee myös maalia kohtikin laukauksia. Suurin ongelma ettei enempää maaleja ole tullut on se ettei edelleenkään tehdä kunnon maskia noihin Samin vetoihin.

Jos mietitään Samin muuta pelaamista ja unohdetaan tuo pelottavan kova laukaus josta toki ohi meneekin vielä paljon niin Sam on aivan pirun hyvä pakki ja todella tärkeä jätkä. Lämmittää niin pirusti mieltä, että tämä kaveri jatkaa SaiPassa option turvin muuten varmasti olisi iso riski menettää kaveri jo tämän kauden jälkeen. On tehnyt hemmetinmoisen vaikutuksen minuun ja hankintana mielestäni todellinen kultakimpale.
 

avatar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aidosti Sysipaska
Lofquist on vielä puolustuspäässäkin mielestäni tämänhetkisestä rosterista sieltä kärkipäästä. Tarkkuutta vielä lämäriin, niin tulee hiton hyvää jälkeä.

Mutta nyt kun tuo hyökkäyspuoli alkaa näyttää paremmalta, silti se yksi puolustava puolustaja tuonne nyt tarvittaisiin!

Kai me nyt se sinne vielä saadaan?
 

PatrickKane95

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, St. Louis Blues, LFC
Mikä tässä nyt on ettei sitä yhtä puolustajaa voida edes hankkia? Ollaanko nyt ihan oikeasti sinnittelemässä jollain Ahonen-Lappalainen-Mäkinen-Maalahti nelikolla jääräpäisesti siihen saakka kunnes Larsson ja Riikola mahdollisesti palaavat, Riikolalla menee kuulemma muutama viikko ja Larssonin tilanteesta ei ole ainakaan minulla tietoa mutta vaikka Larsson olisikin mukana niin siltikin tuonne tarvisi vielä puolustajaa. Maalahti ja Ahonen menevät nyt jotenkin vielä pelaavassa pakkikuusikossa mutta Lappalainen tai Mäkinen ei.
 

Wolves

Jäsen
Maalahti ja Ahonen menevät nyt jotenkin vielä pelaavassa pakkikuusikossa mutta Lappalainen tai Mäkinen ei.

Sittenhän ei ole mitään hätää, koska Lappalainen on pääsääntöisesti pelannut seitsemäntenä puolustajana ja Mäkinen vain ja ainoastaan 7. puolustajana.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös