SaiPa kaudella 2014–2015

  • 780 049
  • 2 817
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
Toisaalta jokin aika sitten Tirkkonen sanoi ettei ketjumuutoksia tule, tai ainakin vahvasti antoi näin ymmärtää. Heti seuraavassa pelissä oli kuitenkin ketjut laitettu uusiksi.

Totta. Ja jos Tuomenoksalla sattuisi olemaan kiihkeät neuvottelut meneillään kovan luokan vahvistuksen kanssa, niin mitähän läppää Tirkkonen siinä tapauksessa heittäisi toimittajalle? Todennäköisesti tyyliin "Muutoksia voi tulla, jos oikeita palikoita löytyy oikeille paikoille, mutta mitään konkreettista ei juuri nyt ole". Vain näin taataan työrauha toimistolle ja joukkuelle.

Eli eipä tuosta Tirkkosen kommentista voi minun mielestäni tehdä johtopäätöksiä mihinkään suuntaan. Vahvistusta voi olla tulossa jo tällä viikolla, tai vasta ensi vuoden puolella.
 

avatar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aidosti Sysipaska
No ylipäätään jos jotkin sopimusasiat eivät ole varmoja, niistä on turha huudella julkisuuteen yhtään mitään. Se vasta antaisikin organisaatiosta epäammattimaisen kuvan. Olisin melko ihmeissäni, jos ei toimisto ylipäätään hae vahvistuksia koko ajan. Mitä niiden pitäisi tehdä, keittää kahvia päivät pitkät? Eri asia on, tuleeko ketään ja missä vaiheessa.
 

Derrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Eri asia on, tuleeko ketään ja missä vaiheessa.

Plus sitten se että vastapuoli voi haluta vaikka herra Möttösestä vastineeksi vaikka ...öö... McIntyreä tai Spinaa.

Faktaa on kuitenkin myös se että ei noita ukkoja voi pitää koko kautta viltissä istumassa, nyt on Kurosella, Suutarilla, Toivasella, Lappalaisella ja Huhtasella ollut peli-aika kortilla. Eli jos uusia ukkoja tulee 1-3 kpl ja jos muualle ei saada ketään niin pian meillä on reservissä pari kenttää äijiä, ja ei me kuitenkaan olla mikään FC Barcelona, vielä.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Toivottavasti tämän päiväisen voiton myötä myös joukkue voitti henkisesti sen kynnyksen, joka voittamisessa on pitkään ollut. Vaikka nyt jatkoajalla onkin jokunen peli viety. Joskus tälläiset jutut vapauttaa pelaamista jatkossa, joten toivotaan näin tapahtuneen.
 

Wolves

Jäsen

Zolomy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerrotaan lähiviikkoina
Kiinnostava hankinta jos tulee, mutta väitetty kilpailija huomioon ottaen ei pidä innostua liikaa ennen kuin nimi on paperissa.

Jos huhu paikkansa pitää niin ainakin voi lohduttautua sillä että rima on vahvistusten suhteen suht korkealla ja budjetissa on ainakin jonkun verran varaa.
 

Bacon

Jäsen
Joo en ihan tämän luokan hankintoja kyllä odottanut. Toki siellä on HIFK vastassa, joka on ennenkin meitä siirtomarkkinoilla kyykyttänyt. Mietin vaan, että näinköhän tässä sitten liikkuu ukkoa toiseenkin suuntaan, koska ei Barker varmasti ihan halpa mies ole. Siis jos tämä huhu toteutuisi. Vaikea silti uskoa, että toteutuu.
 

Don Sputnik

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Liverpool
Jes! Tulihan se sieltä, 3p voitto! Markkanen ja Koho nostivat nyt tasoaan kreivin aikaan. Ei Koho nyt vieläkään huippupeliä pelannut, mutta oli jo paljon parempaa, kuin muutama edellinen matsi. Myös koko joukkueen puolustuspeli oli nyt hyvällä tasolla, muutamaa heikkoa purkukiekkoa lukuunottamatta. Jos jotain negatiivista haetaan, niin olihan tuo maalinteko edelleen vaikeaa. Siellä oli niin hyviltä tonteilta usea paikka, että kyllä noista olisi pitänyt tehdä sellaiset 5 maalia. Lassila oli toki erinomainen taas, mutta silti. Josko tää nyt vapauttaisi joukkuetta jatkoa ajatellenkin.

Ai niin, uusittu nelosketjuhan oli hiton hyvä! Vainikaiselta erittäin hyvä sisääntulo. Tällaista lisää!
 

Bigg_Doggy

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kiinnostava hankinta jos tulee, mutta väitetty kilpailija huomioon ottaen ei pidä innostua liikaa ennen kuin nimi on paperissa.

Jos huhu paikkansa pitää niin ainakin voi lohduttautua sillä että rima on vahvistusten suhteen suht korkealla ja budjetissa on ainakin jonkun verran varaa.
Varmasti olisi yksi kovimpia hankintoja Liigaan. Hinta voi olla erittäin kova, mutta saisi SaiPassa varmasti uuden alun uralleen ison vastuun kautta.
Raameja Cam Barkerilta löytyy eliteprospectsin mukaan 191cm / 98kg, nykypäivän luisteluvauhdista ei ole kyllä mitään tietoa.
Parhaalla NHL-kaudellaan hän on tehnyt 68 ottelussa tehot 6+34=40.
http://www.eliteprospects.com/player.php?player=9198

Budjetissa on varmasti tilaa, kuuleman mukaan voisi olla myös enemmänkin. Tiettävästi on muutamia viimekausien sponsoreita, joilla ei ole mainosta ja SaiPan puolelta ei ole edes kysytty halukkuutta olla tukemassa.

Linkki vie siis Cam Barkerin eliteprospects -profiiliin.
 

stuba

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, St. Louis Blues
Eilistä peliä katsellessa sattui silmään eräs aika merkittävä muutos. Nimittäin SaiPan pakkien peluuttaminen. Lofquist oli taas rotaatiossa normaaliin tapaan ja pelasikin oikein hyvän pelin. Mutta merkittävin muutos oli se, että Salcido ei pelannut lainkaan alivoimaa, eikä tainnut olla kentällä juurikaan tasavajaallakaan. Peliaika Salcidolla noin 15 minuutin paikkeilla ja tuo on kyllä iso ero siihen, mitä aiemmin on pelannut. En tiedä johtuiko tuosta uudesta peluuttamisesta vai mistä, mutta eipä tullut eilen SaiPan puolustajillekaan aiemmissa peleissä nähtyjä syöttöhasseja.

Toinen selkeä ero oli tuo neloskentän tuoma energia peliin. Nyt kun kaksi muuta nelosen miestä Leivon lisäksi liikkui ripeästi paikasta A paikkaan B, sai ketju tuotua sitä energiaa ja sähinää SaiPan pelaamiseen jota nelosketjun pitääkin tuoda. Nuoren Vainikaisen otteista oli pakko pitää. Tuli röyhkeästi mukaan liigatouhuihin ja ei se avauspinnan saaminenkaan älyttömän kaukana ollut. Kurosta ei eilisen nähdyllä peli-ilmeellä pudota kokoonpanosta millään, tai jos pudottaa, niin sitten olen ihmeissäni.

Muutenkin oli erittäin tasapainoinen peli koko joukkueelta, juuri sellaista peliä jota viime kaudella totuttiin näkemään. Tyylikäs 60 minuuttinen jossa vastustajalle jäi hyvin vähän palaa ottelun voittamiseksi.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Olisi kyllä iso sainaus tuo Barker SaiPaan, mutta saa nähdä onko liian iso. Vaikea sanoa hintalapusta, mutta jotenkin voisi ajatella, että vaikka onkin noin korkea varausnumero NHL:an, niin se ei enää näin vuosien jälkeen niin paina vaakakupissa, kun ura ei P-Amerikassa lähtenyt kunnolla kiitoon ja on pelannut Euroopassakin jo... tai Aasiassa, miten sen Kazakstanin nyt sitten mielessään sijoittaakaan.

Kelpaisi kyllä, vaikka tuo uutisessa mainittu haluttomuus panostaa urheilullisuuteen vähän tietysti mietityttää. Mitään letkuilijoita ei ole varaa pitää riveissä.

No, katsotaan miten tilanne kehittyy. Rahallisesti nyt ei luonnollisestikaan taas voida kilpailla, mutta jos kaveri näkisi SaiPan pelitavan ja tarjoaman pelillisen vastuun houkuttavina, niin...
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
Cam Barker pelasi näköjään viime kauden Barys Astanassa Atu Selinin joukkueessa, eli kaverin vahvuudet ja heikkoudet on varmasti toimistolla hyvin tiedossa.
 

redpecka

Jäsen
Cam Barker:
- Mitähän lie tarkoittaa tuo epäurheilullisuus?
- Miksi ei ei päässyt/halunnut Jokereihin?
- Tosiaan A-P Seliniltä varmaan kysytty mielipidettä tai ties vaikka itse Atu olisi Barkerille suositellut SaiPaa.
- Onko tämä stay at home -pakki, jokapaikanhöylä vai joku Salcido/Riikola -tyyppinen snaipperi?
- Joku pakki varmaan poistuisi tieltä jos tämä tai joku muu suuri kala tulisi sisään ja ehkä hyvä niin, jos se olisi palkkahaitarin kärkipäästä (tosin kuka sellaisen huolisi).
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks

Kaivoin vähän, ja löysin vuodelta 2011 olevan artikkelin "Why You Should Not Want Your Team to Sign Cam Barker". Kirjoituksen viesti on että mahtavasta potentiaalista ja yhdestä suonenvetokaudesta huolimatta monilla oli usko vähissä Cam Barkerin suhteen jo kolme vuotta sitten kesällä. Ei ole tarpeeksi hyvä hyökkäyspäässä eikä puolustuspäässä, sijoittuu huonosti, liikkuu heikosti ja flegmaattista peliasennetta kuvaa fanien antama lempinimi "the Accountant" eli kirjanpitäjä. Tämä kirjoitus ei varmasti ole absoluuttinen totuus vaan ennemminkin turhautuneen fanin purkaus, mutta eiköhän sieltä jonkunlainen totuuden siemen löydy.

Toisaalta, Barkeria verrataan NHL:ssä tietysti ykköskorin pakkeihin. Jos homma toimi viime talvena Barys Astanassa, niin eiköhän taso riitä Liigassakin?
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Suomi nyt yleensäkin on p-amerikkalaisille pelaajille sopinut pelityylillisesti ja veikkaan, että kulttuurikin täällä on esim. Kazakstaniin verrattuna enemmän tutunoloinen. =)

No katsotaan. Vahvasti epäilen, että tuo jamppa meille tulee. Kunhan nyt jotain vahvistuksia tulisi jossain kohtaa.
 

Daywalker-75

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, JäKi
Eikös joku pongannut Atun ja Raipen viikonloppuna Kisapuistossa. Konsultoimassa...

*Salaliittoteoria*
 

juza

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Atu nyt on arviolta puolet SaiPan peleistä käynyt katsomassa muutenkin ja ollut mm. Karjala Cornerin ennakkohaastattelussa. Että se ei suoranaisesti vielä mitään teorioita nostata tappiin, ilmeisesti asumus löytyy näiltä nurkilta.
 

Daywalker-75

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, JäKi
Atu nyt on arviolta puolet SaiPan peleistä käynyt katsomassa muutenkin ja ollut mm. Karjala Cornerin ennakkohaastattelussa. Että se ei suoranaisesti vielä mitään teorioita nostata tappiin, ilmeisesti asumus löytyy näiltä nurkilta.
Pakko myöntää etten hallitse tekstissä huumoria, vaikka sitä sillä tarkoitan...
 

Mälkiä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilmoitetaan lähiviikkoina
En nähnyt eilisestä pelistä kuin kolmannen erän, joten en nyt heitä mitään syväanalyysiä.

Tuossa erässä peli kuitenkin näytti erehdyttävästi viime kausien syyssaipalta! Luistelu oli kevyen näköistä, kiekko liikkui, eikä sormi mennyt suuhun hyökkäyssinisellä. Lisäksi nelosketju pelasi kerrankin liigatasoista peliä ja teki mitä pitikin. Peli ei vain näyttänyt enää flunssaiselta hiihtelyltä. Hienoa!
 

Spac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sarı ve siyah, HIFK, Ketterä
Sehän jo tiedettiin, että kapteenimme on usein viihtynyt Turun kaukalossa, mutta tekikö kukaan muu saman huomion, että mahtoipa olla Ville Koholta lienee syksyn paras peli. Nähtiin sitä viime kauden tuttua peliä häneltä. Taklauksia, taistelua, uhrautumista, kliininen viimeistely Spinan tarjoilusta, loistavia katkoja alivoimalla... Varmasti miellyttää miestä itseäänkin eilinen esitys, vaikka varmasti joukkueen suoritus on se pääasia.

Tosiaan huomenna Espoossa nähdään millainen vaikutus suoralla TPS-voitolla oli. JYP ja TPS ovat olleet sarjan parhaimmat kotijoukkueet syyskaudella ja niin vaan meidän pojat on käyneet raapimassa molemmilta voitot vieraista. Espoon kiroukselle saa laittaa pisteen myös. Tärkeitä matseja on molemmat.. Mutta jos pitäisi valita, niin ottaisin voiton perjantaina. Kuitenkin yhdeksän pisteen viikkoahan tässä eniten toivotaan.
 

Derrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Sehän jo tiedettiin, että kapteenimme on usein viihtynyt Turun kaukalossa, mutta tekikö kukaan muu saman huomion, että mahtoipa olla Ville Koholta lienee syksyn paras peli. Nähtiin sitä viime kauden tuttua peliä häneltä. Taklauksia, taistelua, uhrautumista, kliininen viimeistely Spinan tarjoilusta, loistavia katkoja alivoimalla... Varmasti miellyttää miestä itseäänkin eilinen esitys, vaikka varmasti joukkueen suoritus on se pääasia.

Ville varmaankin luki Peksin kommentit Etelä-Saimaasta, ja oletti Peksin tarkoittaneen mm. häntä niiden joukossa jotka eivät ole vielä oikein päässeet vauhtiin. Ennen eilistä peliä sitten hoki itselleen että ''maalin eteen, lapa jäähän ja nimi lehteen''.
 

Karma67

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ville varmaankin luki Peksin kommentit Etelä-Saimaasta, ja oletti Peksin tarkoittaneen mm. häntä niiden joukossa jotka eivät ole vielä oikein päässeet vauhtiin. Ennen eilistä peliä sitten hoki itselleen että ''maalin eteen, lapa jäähän ja nimi lehteen''.
Nonni nyt se syy surkeisiin peliesityksiin löytyi. Valmennus kommunikoi pelaajien kanssa vain Etelä-Saimaan kautta. Kannattaisi laittaa noihin juttuihin vielä nimiä mukaan niin ei tarvi arvata mitkä ohjeet millekin pelaajalle kohdistuu :D
 

avatar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aidosti Sysipaska
Ville varmaankin luki Peksin kommentit Etelä-Saimaasta, ja oletti Peksin tarkoittaneen mm. häntä niiden joukossa jotka eivät ole vielä oikein päässeet vauhtiin. Ennen eilistä peliä sitten hoki itselleen että ''maalin eteen, lapa jäähän ja nimi lehteen''.

Toivon kovasti, että Ville ja Peksi ovat keskustelleet asiasta ihan kasvokkainkin ;)

Kyllä meno oli ehjempää kuin vähään aikaan. En sitten tiedä, miten paljon peli oli SaiPan hyvyyttä ja miten paljon tepsin huonoutta, mutta en rehellisesti odottanut lentokentältä paljoa, varsinkin kun katsoi tilastoja ennen matsia.

Ja kyllähän Spina teki välillä melko hienoa työtä hyökkäyspäässä ja Kohon maalikin oli kuitenkin melkoisesti miehen ansiota. Mitään Villeltä pois ottamatta. Hieno viimeistely.

Mitä tulee tuohon huhuttuun pakkiin, niin vaikuttaa vähän arvalta. Ja vieläpä kalliilta arvalta. Kiva olisi saada puolustukseen lisää jerkkua, mutta ei hinnalla millä hyvänsä ja varsinkin, jos on mahdollisuus, että saadaan yksi turisti lisää. No, se nyt ei ole meidän tehtävä päättää, joten tulee mitä tulee. Mutta jos ifk on tosissaan miehestä myös kiinnostunut, en oikein näe enää kuin huonoja vaihtoehtoja. Ihan vain siitä syystä, että jos mies SaiPan paidan päälleen pukisi, se kyllä tarkoittaisi sitä, että se ei tapahtuisi kovin halvalla. Tokihan aina on olemassa jotain päiväunia, missä kehittyminen, vastuu ja näytönpaikat näyttelevät suurempaa osaa kuin palkkapussi. Mutta päiväunilta useimmiten herätään.
 

3156155

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Vieläköhän Viuhkolalla olisi mitään tarjottavaa tässä liigassa? Toisi ainakin kokemusta joukkueeseen, mutta onko riittävästi liikettä SaiPan pelitapaan? Jollain kuukauden mittaisella try-outilla vois kokeilla?

http://www.kaleva.fi/urheilu/jaakiekko/jari-viuhkola-metsastaa-pelipaikkaa-suomesta-ovi-karppiin-on-kaytannossa-kiinni/682543/

Vaikeaahan tuo on sanoa miten pystyisi SaiPaa auttamaan, mutta ylivoimalle ainakin toisi kyllä varmasti paljon hyvää tai niin ainakin uskoisin. :)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös