SaiPa kaudella 2014–2015

  • 779 777
  • 2 817

Jugger77

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Spina, Salcido, Cutta ja helvetin kova sentteri mukaan niin voidaan lähteä kauteen. Joukkue kuitenkin elää helmikuuhun asti ja sinne pitää jättää pelimerkkejä.
 

East

Jäsen
Suosikkijoukkue
Idän jätti ja susirajan punamusta
Spina, Salcido, Cutta ja helvetin kova sentteri mukaan niin voidaan lähteä kauteen. Joukkue kuitenkin elää helmikuuhun asti ja sinne pitää jättää pelimerkkejä.

Jotenkin näin näkisin itsekin. Tuossa ei siltikään ole pakkipuolella juuri lainkaan reservejä, eli täydentäminen jo ennen joulua lienee välttämättömyys. Tosin SaiPan kokoisella seuralla ei ole liiemmin varaa roikottaa varmoja liigatason ukkoja vilttiketjussakaan, joten loukkaantumiset täytynee tavalliseen tapaan paikkailla sitten, jos ja kun niihin tilanteisiin joudutaan.

Mutta syksyyn on vielä aikaa. Kiinnostaisi sitä ennen myös kovasti kuulla viime tilikauden lukemat... on sieltä pakko jäädä jotain näppiinkin, taas.
 

butler

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
...Mutta syksyyn on vielä aikaa. Kiinnostaisi sitä ennen myös kovasti kuulla viime tilikauden lukemat... on sieltä pakko jäädä jotain näppiinkin, taas.
Niinpä... Budjetoituun nähden kuitenkin yleisö ka. oli reilusti plussalla ja PO:ssa vielä lisää loppuunmyytyjä kotipelejä. Pakkohan ton on näkyä kassassa jollakin tapaa :)

:edit: niin ja se nelossijan prosenttiosuus vielä niistä loppupelejen lipputuloista...
 

Jugger77

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
En olisi uskonut sanovani näin, mutta olisihan tuolla tilaa yhdelle Mikko Pukalle. Siinä reservipakki johon on varaa ja täytti paikkansa kun oli sen tarve.
 

poolkofi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Toronto Maple Leafs
Siis mitä?

Täällä on porukka tyytymässä Jakub Cuttaan. Ei hyvää päivää! Vaikka onkin kyse pienellä budjetilla kulkevasta seurasta, niin kyllä varaa on oltava parempaan kuin Cutta. Puhe on vielä TOP-2 puolustajista. Salcido, ok jos huhu on totta. Mutta miettikää nyt itsekin, eihän Jakub Cutta voi olla se ns. toinen kärkipakki. Varmasti kukaan ei olisi siihen tyytyväinen. Mielummin tässä sitten vaikka venaillaan syksyyn asti kunnes potenttiaalinen pakki löytyy.

Mielestäni hyökkäykseenkin tarvitaan yksinkertaisesti parempaa kun on Dave Spina. En missään nimessä sano että Spina olisi jollain tapaa huono pelaaja, mutta korvattavaa on vaan niin paljon että Spina ei siihen riitä. Rissanen, Giliati ja Davis on lähtenyt, joten Spinan jatko keltamustissa tarkoittaisi sitä, että hän korvaa itsensä, mutta kuka/ketkä korvaa muut?

Kyllä se niin on, että jos Spina jatkaa, niin Tuomenoksan ja kumppaneiden on täytynyt löytää ainakin kaksi muuta kärkimiestä hyökkäykseen. Mutta jos aiemmin on sanottu että 2 hyökkääjää + 2 puolustajaa olisi ainoastaan tulossa niin sulkisin kyllä portin Jakub Cuttan ja Dave Spinan edessä.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Rissanen, Giliati ja Davis on lähtenyt, joten Spinan jatko keltamustissa tarkoittaisi sitä, että hän korvaa itsensä, mutta kuka/ketkä korvaa muut?
Ei se nyt ihan noinkaan mene. Spina tuli kesken kauden joukkueeseen ja ei runkosarjassa ihan päässyt vielä hommaan sisälle, mutta playoffseissa aloitti todella mainiosti, toki hiukan hyytyi sitten ja taisi joku vammakin iskeä ja pelit jäivät kesken.

Tilanne on toinen kun treenaa muun joukkueen kanssa heti alusta saakka ja sisäistää pelitavan. Tällöin on kaikki mahdollisuudet nostaa profiilia huomattavasti ja napata isompi ruutu itselleen.

En nyt sano, etteikö Spinaa parempiakin pelaajia voisi löytyä SaiPaankin, mutta me ei voida tietää millaiset markkinat on ja mitä pelaajista pyydellään ja mihin on oikeasti saumoja. Tuossa kontekstissa Spina on ns. varma valinta, koska on pelannut pelejä (jokusen oikein onnistuneenkin) SaiPassa ja miehen tyyli ja persoona tiedetään.

Katsotaan nyt miten asiat sitten lopulta ovat, mutta jos Spina on sopimuspelaajien joukossa, niin en rupea marisemaan. Kyllä pudotuspelit osoitti, että miehessä on piilevää potentiaalia ja jos hommat loksahtaa kohdilleen, niin voi olla tehokaskin.
 
Suosikkijoukkue
Saipa,
Itse pitäisin Cuttan, olisi hyvä projekti pelaaja ja varsinkin jos koko kesän viettää täällä niin ominaisuudet varmasti paranisivat myös kiekollisesti.

Huhutuista Salcido ja Spina ovat ilmeisesti ensi kaudella SaiPa:n miehiä. Muista huhutuista en osaa sanoa mitään.

Jos mietitiään hyökkäystä, minusta meillä näyttää todella hyvältä vaikka Giliatin ja Davis tilalle ei saataisikaan vahvistuksia ( toivottavasti tulisi vihdoin ykkössentteri)

Meillä on kuitenkin jo nyt hyökkäykseen laajuutta

Koko viime kauden ykköskenttä: Koho, Tavi ja Mankinen
- uskon, että tämä kenttä nostaa tasoaan entisestään

2 kenttä: Jokisen uskon löyvän lopullisesti läpi ja jos huhuttu Spina jää, niin ei vaatisi enää kuin keskushyökkääjän tuohon väliin. Olisikohan Brad Moran vapaana ??

Lisäksi laskisin kiekollisiin apuihin Kurosen ja Leivon ( jos jatkaa samalla tasolla kuin loppukauden )

Alempiin kenttiin löytyy pelaajia jo useampikin palanen, joten kysynki mihin väliin tuonne edes tarvittaisiin muita kuin huhuttu Spina ja keskushyökkääjä tyyliin "Moran"

Jokinen jäi tänne kehittymään kiekollisesti -> viime kausi jo lupaava
Spina jos jää niin uskon, että on tehokkaampi jopa kuin Davis - > jos saadaan kunnon sentteri viereen.

Pakistoon kaipaisin kyllä vahvistamista jos huhutut Salcido ja Kauppinen tulisivat molemmat niin sekin osasto näyttäisi kiekollisesti hyvältä. Salcido ja Kauppinen korvaisivat Glenin ja Spangin. Savilahti on vaikeampi korvattava mutta ei mahdottumuus, näkisin tässä Cuttalla olevan mahdollisuuden täyttää ne saappaat.

Maaalivahtiosasto kunnossa jo pelkästää Markkasen ansiosta.

Tämmöisiä ajatelmia täältä


Tietysti jos on mahdollisuus saada isompia kaloja niin mikä ettei.
Mutta uskon vaikka SaiPa tekisi kuinka hyvän tuloksen niin se ei lähde paukuttelemaan henkseleitä.
Hyviä esimerkkejä useammaltaki kaudelta kun on ns tähtipelaajia niin menestys on jääny tipotiehen. Joukkue kun on yhteinäinen ja sitoutunut pelitapaansa niin varmasti menestytään ensi kaudellakin.
 
Viimeksi muokattu:

Gennadi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, R.I.P M-juna, Ketterä
Pukka in, Cutta defenitly out! And everybody wins! Mä en ymmärrä edes miksi Jaakoppia kaivataan? Vai halutaanko käydä ehdoin tahdoin jaakopin painia?
 

Theofilus

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tällä hetkellä pakisto on täynnä ns. mikkihiiriä, joten kyllä sinne yksi isäntä mahtuu, varsinkin kun Savilahti lähti veks. Ehdottomasti Cutta sisään alakerran isännäksi, eikä varmastikaan ole liian kallis. Pukka vielä kylkeen tuomaan leveyttä.

Salcido - Maalahti

Ahonen - Cutta

Backman - Riikola

Lappalainen - Pukka

Huhtanen

Uskoisin, että pelimerkkejä jää käyttöön myös kauden aikana tehtäville hankinnoille, jos ja kun tulee tarpeen.
 

fourtyone

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tuli selattua edellisten vuosien kokoonpanoja ajan kuluksi, niin silmiin sattui mieleenkiintoinen detalji. Viimeeksi kaudella 07-08 SaiPa on hankkinut ulkomaalaisen pelaajan rapakon takaa, jolla ei ole aiempaa kokemusta euroopan kaukaloista. Tämäkin tapaus oli Dan Iliakis, joka tuli suoraan yliopistosta ja hänellä oli vielä suomi-kytkös (suomalainen äiti). Edelliskaudella 06-07 oli tapaus Pat Kavanagh, joka tuli suoraan AHL:stä.

Sattumaa vai ei, niin aikalailla SaiPa on karttanut näitä ensimmäistä kertaa eurooppaan tulleita pohjois-amerikkalaisia. Aina on ollut aiempaa kokemusta euroopan kaukaloista.

Saa nähdä katkeaako tämä "putki" tänä kesänä, kun hankittavana on useampi kärkipelaaja, jotka tulevat olemaan ulkomaalaisia.

SaiPa voisi mun mielestä kokeilla rohkeasti näitä yliopisto-kavereita joskus, sieltä voi hyvällä scoutingilla löytyä uusi stevemoses tai nickbailen. Toki hutejakin voi tulla, mutta shit happens. Taloudellisestikaan nämä kaverit eivät ole siellä tilinauhan kärkipäästä.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
Sattumaa vai ei, niin aikalailla SaiPa on karttanut näitä ensimmäistä kertaa eurooppaan tulleita pohjois-amerikkalaisia. Aina on ollut aiempaa kokemusta euroopan kaukaloista.

Ei se varmaankaan ole sattumaa. Jostain kommentista muistelen lukeneeni (joko suoraan tai rivien välistä), että SaiPassa olisi tehty periaatepäätös palkata vain Euroopassa jo aiemmin pelanneita ulkomaanvahvistuksia. Tavoitteena ihan vaan riskien minimoiminen, ja erittäin hyvin on tässä onnistuttukin.
 

lautamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Itäsuomalainen jääkiekko.
Hämmentävän hyvänä täällä osa pitää tätä Spinaa, minä olen kuitenkin epäileväinen hänen onnistumisestaan, hento, outo loukkaantumiselle altistava luisteluasento ja laukaus huono, vaatii vierelleen erittäin hyvän sentterin onnistuakseen.
Jos vaikkapa kaksi ulkomaalaishyökkääjää hankitaan, niin kolmannesta paikasta ketjussa kilpailkoon Pitkänen, Leivo ja Kuronen, näistä potenttiaalisimpana pidän Pitkästä ja hänen jälkeensä Kurosta, Leivo saa sitten yllättäjän osan.
En tiedä minkä verran kukakin on seurannut Bluesin pelejä, minä TV.stä muutaman katselin ja pari kertaa mietin, että Pitkänen olisi todella sopiva SaiPan pelityyliin, käsiä ja pelisilmää löytyy yllättävänkin paljon ja menee sinne maalille rohkeasti eikä pelkää pientä nahinaakaan.
Jokinen on kolmosketjun tasoa ja pelailkoon siellä!

Jos nuo huhutut Salcido ja Kauppinen tulevat puolustukseen, niin voimaa ja isännän otteita alakerrasta puuttuu, löytyykö kotimaista isäntää, vai onko katseet suunnattava ulkomaille, yksi "kovis" kuitenkin tarvitaan.

Jos/kun kausi lähtee hyvin käyntiin ja yleisö löytää taas tiensä halliin, niin eiköhän silloin joitain vahvistuksiakin tule hankittavaksi, ainakin on varmasti tietoa mihin paikoille niitä vahvistuksia tarvitaan.
 

juice71

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ei se nyt ihan noinkaan mene. Spina tuli kesken kauden joukkueeseen ja ei runkosarjassa ihan päässyt vielä hommaan sisälle, mutta playoffseissa aloitti todella mainiosti, toki hiukan hyytyi sitten ja taisi joku vammakin iskeä ja pelit jäivät kesken.

Tilanne on toinen kun treenaa muun joukkueen kanssa heti alusta saakka ja sisäistää pelitavan. Tällöin on kaikki mahdollisuudet nostaa profiilia huomattavasti ja napata isompi ruutu itselleen.

En nyt sano, etteikö Spinaa parempiakin pelaajia voisi löytyä SaiPaankin, mutta me ei voida tietää millaiset markkinat on ja mitä pelaajista pyydellään ja mihin on oikeasti saumoja. Tuossa kontekstissa Spina on ns. varma valinta, koska on pelannut pelejä (jokusen oikein onnistuneenkin) SaiPassa ja miehen tyyli ja persoona tiedetään.

Pitää vielä muistaa, että twitter yms kommenttien mukaan Spina todella piti ajastaan SaiPasta ja faneista. Meijän poika. Kaveri tietää mitä saa ja me tiedetään mitä saadaan. Iso peukku jos jatkaa.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
Hämmentävän hyvänä täällä osa pitää tätä Spinaa, minä olen kuitenkin epäileväinen hänen onnistumisestaan, hento, outo loukkaantumiselle altistava luisteluasento ja laukaus huono, vaatii vierelleen erittäin hyvän sentterin onnistuakseen.

Pakko myöntää että Spinan laukauksesta ei ole kovin paljoa havaintoja, mutta kyllähän mies osasi laittaa kiekkoa maaliin. Tyyli vaan oli enempi kiekon kanssa hiplailua ja riplailua, mutta lopputulos on tärkein.

Se on fakta että THE sentteri tuohon tarvitaan. Minulle riittäisi hyvin jos keskiviikkona hyökkäykseen vahvistettaisiin Spina tai Spinan tasoinen laituri, ja lisäksi kovan luokan sentteri. Syksylle ja talven varalle täytyy kuitenkin jättää budjettiin varaa.
 

Jugger77

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Spina ei ole varmaan kallis mies. Tuntee nyt organisaation ja tilanne olisi ihan toinen jos olisi mukana alusta asti. Etenkin kun nyt päästään pelaamaan tosipelejä jo harjoituskauden aikana. Mietin vaan, että millä todennäköisyydellä Spinaa parempi laituri olisi tulossa. Etenkin kun itse haaveilen vielä kahdesta laiturista ja sentteristä vaikka ilmeisesti vain kahta hyökkääjää haetaan. Taloudellinen tilanne on onneksi hyvä. Muiden joukkueiden rakennetta katsottuna voidaan saada kerrankin kasaan joukkue joka on jo lähtökohtaisesti keskikastia ilman ihmettä :) Lukolla ja Kärpillä on todella kovat jengit ja HIFK riippuen Keräsen tilanteesta on myös hyvällä nipulla liikenteessä. Mutta on tuolla aika monella jengillä vielä pakka vaiheessa. Väitän, että ainakin KalPa, HPK, Ilves ja Ässät sekä Sport jätetään taakse jos nuo hankinnat ovat asiallisia.
 

Wolves

Jäsen
HIFK riippuen Keräsen tilanteesta on myös hyvällä nipulla liikenteessä.

Nybondasin puheet Keräsen paluusta on jo tyrmätty kummallakin mantereella, joten siitä spekuloiminen on turhaa. Puheet paluusta on vain kikka myydä lisää kausikortteja.

Mitä SaiPaan tulee, niin innolla odotan keskiviikkoa. Salcido, jos ja toivottavasti kun mies SaiPaan on tulossa, eikä ollut paikalla katsomassa vain paraatia, on varmasti torilla paikalla ja toivottavasti Spinakin sinne oltaisiin saatu.
 

Jugger77

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Jos Spinaa ei oteta niin Janos Hari olisi hyvä haku. Ei Hari lähtökohtaisesti ole ykkösketjun kaveri, mutta voi sellainen ollakin oikeassa joukkueessa. Eikä pitäisi olla kallis kaveri. Kyseessä on niin SaiPan näköinen haku kuin voi olla. 1-2 vuotta täällä ja takaisin stadiin keräämään rahaa :) Sentteriin pitää pistää isosti rahaa kiinni. Meillä ei ole ollut Moranin lisäksi kuin yksi riittävä ykkösen sentteri vuosiin. Ja sekin oli ekan kauden Redenbach.
 

Hamraan

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ottawa Senators, Edmonton
Mikä Jekimovsilla meni Ilveksessä pieleen? Kelpaisi minun SaiPaan ennen Spinaa ellei siellä ollut jotain perustavaa laatua olevaa ongelmaa viime kaudella.
 

Daywalker-75

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, JäKi
Mikä Jekimovsilla meni Ilveksessä pieleen? Kelpaisi minun SaiPaan ennen Spinaa ellei siellä ollut jotain perustavaa laatua olevaa ongelmaa viime kaudella.

Ei päivää...

Cutan haaveilu ehkä juuri ja juuri ymmärsin, mutta nyt alkaa jo mennä jutut överiksi. Ensinnäkin Cutta olis maksimissaan Levokari vol. 2, ei siis mihinkään ylivoimaan, vaan omalla maalilla poikkaria jakamaan. Ei kaveri ole mikään ylivoimaspesialisti.
Sitte Jekki, joka saattaa alkukaudesta väläyttää, mutta loppukausi menee jämäkentissä tai viltissä. Tapahtui SaiPassa ja Ilveksessä. Tälläistä löysää makarooniako haluat tänne?
Meillä on nuo kentät "muut" täynnä ja nyt tarvitaan niitä ykkösmiehiä, ei siis mitään jämiä...
 

Jugger77

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Jekumovs on sikäli oksettava pelaaja, että on hipaisusta rähmällään. Pitäisi saada vähän voimaa ja asennetta niin sitten kelpaisi takaisin.
 

Wolves

Jäsen
JYP purkanut sopimuksensa Matias Myttysen kanssa.

[SPEKULOINTI]SaiPan näköinen pelaaja? Pari viime kautta homma ei ole sujunut, uutta vauhtia sputnikeista?[/SPEKULOINTI]
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
Myttysestä en tiedä mitään, mutta myös Kristian Näkyvä lähti JYPistä isomman rahan perään ulkomaille. Tämä Näkyvän lähtö taisi tulla JYP-leirille ihan puskista, ja sehän tarkoittaa sitä että Liigan pakki-markkinoilla on taas lisää kysyntää. Toivottavasti SaiPalla on jo nimiä papereissa omien peräpään vahvistustensa kanssa!
 

Swift

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Philadelphia Eagles, Flyers
JSPEKULOINTI]SaiPan näköinen pelaaja? Pari viime kautta homma ei ole sujunut, uutta vauhtia sputnikeista?[/SPEKULOINTI]

Mankinen-Koho-Tavi
Jokinen/Pitkänen-X-X
Jokinen/Pitkänen-Hämäläinen-Venäläinen
Kuronen-Flinck-Leivo
Suutari, Toivanen, Zboril, Järvinen

Tiedä sitten, mitä SaiPassa mietitään, mutta kyllä minusta tuohon vielä yksi järkevähintainen hyökkääjä mahtuisi tuomaan leveyttä ja kilpailua, jos tarkoitus on hankkia vain kaksi ulkolaista.

Myttynen on tosiaan kiinnostava pelaaja. Hänellä on kokoa ja taitoa, potentiaalia olla yli 10 maalin mies, mutta pelimääristä päätellen ei ole parina viime vuotena kestänyt kasassa. Joten kannataisikohan sittenkään..

edit: OK, Köpi.

Tuossahan olisi kaikinpuolin sellainen jaakkorissasmainen haku SaiPalta.
 
Viimeksi muokattu:

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Myttynen on tosiaan kiinnostava pelaaja. Hänellä on kokoa ja taitoa, potentiaalia olla yli 10 maalin mies, mutta pelimääristä päätellen ei ole parina viime vuotena kestänyt kasassa. Joten kannataisikohan sittenkään..

Viime kauden pelimääristä ei kannata vetää johtopäätöksiä, oli koko kevätkauden Virtasen koirankopissa. Vaikka oli pelikunnossa ja JYPillä pelasi kaksi umpilaituria senttereinä.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Nythän on mielenkiintoisia liikkeitä pelaajamarkkinoilla, kun pelaajia vapautuu vähän yllättäenkin. Tässä olisi myös SaiPalle kiinnostavia nimiä:

Matias Myttynen
Kelpaisi leveyttä tuomaan. Senttereitä ei ole liikaa. On halpa, nuori ja parhaimmillaan tehnyt 19 pinnaa kaudessa. Sentteriosastolle kaivattua syvyyttä.

Otto Honkaheimo
edit. turha spekuloida - siirtyykin HIFKiin

Myttynen voisi olla hyvä haku. Huhuissa ovat vielä pyörineet Salcido ja Spina. Jos siihen päälle tulisi yksi kova yllärivahvistus koodinimellä "Moran", voisi ensi kauden rosteri näyttää seuraavalta:

Hyökkäys:
Tavi - Koho - Mankinen
Spina - "Moran" - Jokinen
Leivo - V.Hämäläinen - Venäläinen
Pitkänen - Flinck - Järvinen
Kuronen - Myttynen - Suutari

Pakisto huutaisi "Salcidon" lisäksi vielä paria top4-nimeä, mutta muutenhan tuo näyttäisi jo aika kivalta.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös