SaiPa kaudella 2014–2015

  • 779 782
  • 2 817
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
Kova on työ saada taas uusii ulkkareita alehintaan tänne uraa nostaa...noikin jätkät tuplasivat liksat yhen huippukauden jälkeen...

Näinhän tämä menee. SaiPa scouttaa potentiaalisia tasonnostajia sopuhinnalla, ja iso osa SaiPan tarjousta on lupaus suuresta roolista, ylivoima-ajasta jne... Joskus vaan käy niin, että pelaaja(t) oikeasti hyödyntää mahdollisuutensa, ja sputnik-paidassa annettujen näyttöjen avulla hinnoittelee itsensä SaiPan budjetin ulottumattomiin. Tätähän me haluttiin?

Tilanne on hankala, mutta minkäs teet. Kun haetaan hinta/laatu -suhteeltaan potentiaalisia vahvistuksia, niin tietysti toivotaan että odotukset täyttyvät, ja niinhän tässä on käynyt. Voisiko näiden lähtökohtaisesti yhden kauden vahvistusten sopimuksiin leipoa mukaan yläkanttiin hinnoiteltua optiota toisesta vuodesta? Ajattelen sellaista optio-vuotta, jonka käyttämiseen (eli hinnan maksamiseen) ei riitä se että ensimmäinen kausi menee ihan ookoo, vaan esityksen pitäisi olla perkeleellisen erinomainen. Tällaisen option olemassaolo voisi rauhoittaa tilannetta kauden aikana, ettei hyvin menneen syyskauden jälkeen pelaajan/managerin joulutauko tärvaytyisi sopimustarjouksien vertailuun.

Itse uskon että toimisto löytää päteviä vahvistuksia pois lähteneiden tilalle, mutta pidemmällä aikavälillä näkisin SaiPan (hyvän) tulevaisuuden enempi Dufvan JYP-tyylisenä tarinana. Eli ison rahan runkopelaajiakin voi olla muutama, mutta menestyksen runko rakennetaan enempi kotimaisten, SaiPan systeemiin kasvatettujen pelimiesten varaan.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Eli Kärpät on ensi kaudella paskempi joukkue kuin menneellä kaudella, kun ensi kaudeksi kelpaa SaiPa-jannutkin? :) No mikäs siinä.
Periaatteessa kyllä. Kun Ohtamaa ja Pokka korvataan Spangilla ja Glennillä niin mielestäni Kärpät heikentyy. Davis on vähän kinkkisempi tapaus kun vielä ei ole selvää kuvaa siitä kenen paikkaajaksi hänet on hankittu. Jos Aaltosen, Kärpät heikentyy. Jos Maxwellin, taso pysyy aika lailla samassa. Jos Kähkösen, Kärpät vahvistuu siltä osin selkeästi.
 

3156155

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ei lienee oikea ketju mutta tässä siihen saa varmaan vastauksen parhaiten: Miten Davis pelasi Saipassa tällä kaudella. Merkattu laituriksi mutta pystynee pelaamaan keskellä. Pelasiko minkä verran senaa versus laituria ja mikä on arvio kummassa roolissa Davisista saa enemmän irti?

Davis pelasi todella hyvin ja on kaikenlisäksi todellinen joukkuepelaaja, joka heittäytyy kiekkojen eteen myös oman joukkueen johtaessa 6-1! Mies psyykkaa itseään jatkuvasti ja usein pyörittelee päätään jos ei ole tyytyväinen omiin suorituksiinsa sekä tsemppaa omiaan. Sentterinä joutui pelaamaan suurimman osan kaudesta, koska loukkaantumisten takia häntä jouduttiin peluuttamaan sentterinä. Molemmissa niin sentterinä kuin laiturina pelasi hyvin ja pistekeskiarvossa ei mielestäni hirveitä eroja ollut! Yleisesti SaiPan -kannattajien keskuudessa kuitenkin oltiin sitä mieltä, että mies pelasi ja oli hyödyllisempi ollessaan laiturina. Pisteitä voitte kyllä odotta Davisilta ja maalejakin sen parikymmentä kappaletta heittää varmasti.
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
Ainakin Etelä Saimaassa luki että yritystä on saada neljä - viisi ulkomaalaista joukkueeseen, et ei heitetä kirvestä kaivoon sieltähän voi tulla vaikka kuinka kovia pelimiehiä. Vahingon ilokaan ei ole pahasta vaikka kolme vierastyöläistämme lähti kärppiin, niin sieltä lähti mestarivalmentaja khl:ään:)

Eikös se ollut Rautakorpi, joka lähti ja Tapparasta.

Hups! Huhuissa viedään Lateakin Venäjälle.
 

Cornelius

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tää on niin jokakesäinen juttu, että ne kärkipään äijät vaihtavat seuraa leveämmän leivän pöytään. Varsinkin Davisin menettäminen kirpaisee, mutta mieshän taisi sanoa viime kauden kynnyksellä että on hakemassa ison roolin kautta sopimusta isompaan joukkueeseen. Mies sai isoa roolia ja käytti sen hyödyksi. Varmasti molemmilla osapuolilla jäi hyvä kuva vastapuolesta. Tai minä ainakin muistelen Davisia pelaajana lämmöllä, vaikkei nyt jatkakaan. Mies hoiti hommansa joka pelissä täysillä ja varmaan sai esimerkillään annettua hieman peräänantamattomuutta ja ammattimaisuutta nuoremmille. Helvetin hyvä keikkaduunari.


Ei ole Marjamäki lähdössä mihinkään. Terveisin Junno & Marjamäki.

Kaikki on neuvoteltavissa. Terveisin Massiivinen Rahasäkki.
 

Tenkrat#67

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Wild, Pekka Rinne
Kaikki on neuvoteltavissa. Terveisin Massiivinen Rahasäkki.

Jopa ulkkarit haluaa joskus juhlia mestaruutta. Terveisin Davis, Glenn ja Spang.

Joo, palatakseni ketjun aiheeseen, riittää Lappeenrannassa paikattavaa. Odotellaan ömmöm kisojen loppua niin alkaa uutisia rullata.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Paikattavaa on, mutta ei lainkaan mahdotonta. Edelleen kivenkovaan väitän näin. Saa toki tulla ivaamaan ja pilkkaamaan sanomisiani jos kauden mittaan tilanne näyttäytyy toisin. Vaikein paikattava on oikeastaan Savilahti-Nagander mielestäni.

Tilanne on joka tapauksessa ollut ihan tyystin eri sen jälkeen kun Tuomenoksa palkattiin. On ihan eri juttu kun on seurassa kaveri joka työkseen scouttaa pelaajia ja ehtii seurailla näiden tekemisiä.

Yksittäisiä parhaita juttuja mitä SaiPan organisaatiossa on viime vuosina tapahtunut on tuo pesti.
 

SirKepola

Jäsen
Suosikkijoukkue
AS Roma
Poistuuko SaiPalta puolustuksesta Spang, Glenn, PSN, Taipalus, Cutta ja Pukka? Neljä ekaa ovat ainakin tainneet jo siirtyä muualle. Eikö tuossa ole melkein viime kauden pelaava kuusikko pois lukien Backman?

Oliko se Tuomenoksa vai kuka, joka huuteli kevään aikana, että SaiPan maine pelaajien keskuudessa on noussut huomattavasti ja pelaajia on tarjottu sisään ovista sekä ikkunoista? Aika mielenkiintoinen lausunto ottaen huomioon sen, että yhtään liigatason pelaajaa ei oo vielä julkaistu. Pitkänen nyt toki liigaa veti viime kaudella, mutta suht marginaalisessa roolissa kuitenkin.
 
Suosikkijoukkue
Saipa,
Tämä ei ole huhu mutta jotenkin itsellä semmoin olo, että olisiko SaiPaan tulossa jopa näissä kisoissa pelaavia ulkomaalaisia. E-Saimaassa kuitenki väläyteltiin jopa 5:stä ulkolaisesta ensi kaudelle.

Ei olisi kyllä ollenkaan hassumpia vetoja joitain Ranskan tai Saksan pelureita. Toki näiden maiden parhaimmasta päästä olevilla luulatavammin on jo sopimukset ?

Tuskin ovat hintalapultaan ainakaan kalleinmasta päästä jääkiekon "pikkumaiden" pelurit ?

Onko kenelläkään mitään huhuja mahdollisista tulijoista, huhuissa jo olleiden Kauppisen ja Nokelaisen lisäksi ?

Aika näyttää ketä SaiPaan siirtyy

Nämä eivät ole siis huhuja todellakaan vain omia päätelmia.

Kova on täälläkin luotto jokatapauksessa Tuomenoksaan, että löytää taas uudet Davisit jne.
 

Hepitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Paikattavaa on, mutta ei lainkaan mahdotonta. Edelleen kivenkovaan väitän näin. Saa toki tulla ivaamaan ja pilkkaamaan sanomisiani jos kauden mittaan tilanne näyttäytyy toisin. Vaikein paikattava on oikeastaan Savilahti-Nagander mielestäni.

Täysin samaa mieltä. PSN:n kaltaista peruspuolustajaa, joka pitää tasonsa pelistä toiseen, on vaikea löytää. Oli vielä useamman vuoden kuulunut joukkueeseen toisin kuin muut sankarit.

-H-
 

Wolves

Jäsen
Oliko se Tuomenoksa vai kuka, joka huuteli kevään aikana, että SaiPan maine pelaajien keskuudessa on noussut huomattavasti ja pelaajia on tarjottu sisään ovista sekä ikkunoista? Aika mielenkiintoinen lausunto ottaen huomioon sen, että yhtään liigatason pelaajaa ei oo vielä julkaistu.

Oli ja tuleeko näiden kahden väitteen yhteenlasketusta summasta 2?

Väitän, että ei. Pöytälaatikossa on ymmärtääkseni sopimuksia. Joukkueen julkaisutilaisuus on vasta 5.6, joten tässä kerkee tapahtumaan vaikka mitä.

Ei ole Marjamäki lähdössä mihinkään. Terveisin Junno & Marjamäki.

Virmasen Masa tais tuossa jonkun iltapäivälehden haastattelussa todeta kysymykseen, mistä "Näillä mennään" lausahdus sai alkunsa?

"Toimittajat soittelivat aamuyöllä ja otin tuollaisen vastauksen. Kuitenkin normaalisti seuraavana päivänä oli jo lehdistötilaisuus asian tiimoilta".

Kärppien lehdistötilaisuutta odotellessa.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
Ihan mielenkiintoinern tilanne. SaiPa ilmeisesti neuvotteli ainakin Glennin ja Davisin kanssa ihan loppumetreille asti, ja oli siis valmis tekemään molemmille SaiPan mittapuussa erittäin kovan tarjouksen.

Nyt tälle parivaljakolle varatut rahat jäivät käyttämättä, ja Tuomenoksa joutuu/pääsee katsastamaan pelaajamarkkinoita uudesta näkökulmasta. Vahvistuksia tarvitaan kipeästi, mutta pelimerkkejäkin on käytössä enemmän kuin esimerkiksi viime keväänä.
 

redpecka

Jäsen
Hyvää analyysia porvoon kärpältä tässä ketjussa. Luulin eläintä ihan tsoukuksi viime kauden voimasuhteet-ketjun perusteella, mutta täytyypi ehkä muuttaa ennakkoluuloja, koska osaa hyvin perustella väittämänsä (paitsi sen voimasuhteen kaudelta menneeltä).

Kiva että on Kärpät tyytyväisiä hankinnoista yli seurarajojen. Se tästä vielä puuttuis että oululaiset ja lappeelaiset kiroisi kuorossa.

Itselleni kelpaa vaihtokauppa Davis-> XXX kunhan se julkaistaan.

Pakkipari oli hyvä täsmähankinta yhdeksi kaudeksi ja ei ole enää SaiPan ongelma jos niille maksetaan jatkossa jossain enemmän.
 

3156155

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Oliko se Tuomenoksa vai kuka, joka huuteli kevään aikana, että SaiPan maine pelaajien keskuudessa on noussut huomattavasti ja pelaajia on tarjottu sisään ovista sekä ikkunoista? Aika mielenkiintoinen lausunto ottaen huomioon sen, että yhtään liigatason pelaajaa ei oo vielä julkaistu.

Ehkä se onkin noussut huomattavasti tuo SaiPan vetovoima ja ehkä sen takia ei tarvinnut lähteä tarjoamaan mottipäisiä summia näistä lähteneistä. Resurssit ovat rajalliset ja hyvinkin voidaan saada yhtä hyvät tai ehkä jopa paremmat ehdokkaat vähemmillä rahoilla mitä nämä pois lähteneet olisivat pyytäneet seuraavasta kaudesta. Nagander on paha korvattava, mutta ei toki täysin mahdoton kuitenkaan vaikka ikävä tuota peluria todellakin jää. Vaikea sanoa vielä yhtään mitään, mutta luottoa löytyy Tuomenoksan scouttaus taitoihin ja eiköhän tässä viimeistään kesäkuun alkupuolella jotakin positiivista kuulla.
 

Jugger77

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Nyt tulee ainakin vaihtuvuutta. Ja sehän on vaan hyvä koska edellisen kauden porukalla ei saatu edes pronssia. Nyt haetaan sitten sellaiset ukot joilla saadaan jalometallia Lappeenrantaan. Lähtökohtaisesti odotan kaikkien aikojen kovinta joukkuetta. Muuhun en suostu uskomaan.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Varmasti ihan tietoinen ratkaisu, että MM-kisojen aikaan ei julkisteta mitään, vaikka sopimuksia olisikin kirjoitettu. Ei sillä, että media nyt kisojen päättymisen jälkeenkään SaiPaan erityisemmin kohdistaisi huomiota normaalia enempää, mutta on se kuitenkin etenkin pienelle seuralle parempi julkistaa juttuja kun ei ole mitään isompaa karkeloa meneillään.

Tai ehkä kuvittelen näin siinä toiveessa, että niitä julkaisemattomia soppareita siellä olisi. Tai, että sopimus tai pari olisi kirjoitettu joidenkin kisoissa pelaavien kanssa, kuten joku tuolla väläyttelikin. En siihen tosin niin usko, mutta katsotaan.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
SaiPa yritti pitää kiinni parhaista ulkkareistaan - hyvä

SaiPa tiesi budjetin realiteetit, eikä halunnut maksaa järjettömiä pitääkseen kiinni pelaajista väkisin - hyvä

Rosteriin tarvitaan nyt useampaa kovaa pelaajaa - huono

Kauden alkuun on vielä neljä kuukautta eli kiirettä vahvistusten hankkimisessa ei ole - hyvä

Vaikka lähtijöitä on paljon, niin joukkueen paras ketju Tavi-Koho-Mankinen jatkaa joukkueessa. Samoin jatkaa koko liigan paras maalivahti - hyvä

Tilanne on siis kokonaisvaltaisesti ihan hyvä. Silti jotkut kirjoittajat täällä käyttäytyvät kuin tilanne olisi katastrofaalinen. Tilanteessa ei ole mitään katastrofaalista. Ykkösketju jatkaa ja ykkösmaalivahti jatkaa. Useimpien kausien jälkeen tilanne ei ole ollut yhtä hyvä. Ok, ykköspakki (Glenn) menetettiin, mutta toisaalta hän oli yhden kauden palkkasoturi, joka ei ole 11 vuoteen pelannut kahta perättäistä kokonaista kautta samassa joukkueessa. Tuollaisilla pelaajille on tapana jatkaa matkaa.

Eli nyt pitää ennen kauden alkua löytää pari top4-pakkia ja vähintään 2 top6-hyökkääjää. Jos julkisesti on jo väläytelty viiden ulkkarin hankkimista, ollaan tuo minimitavoite siis ilmeisesti ylittämässä. Ei siis hätää. Pelaajia on kyllä saatavissa.
 

Theofilus

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Muutenkin tuossa jo nyt olevassa joukkueessa on pelaajia, joilla on potentiaalia nousta ns. ykköskorin pelaajiksi ensi kaudella. Kuronen, Leivo, Jokinen. Toivon ja uskon, että SaiPa tekee samalla tavalla kuin viime vuosina, eli jättää pelaajabudjettiin jonkin verran ilmaa ja annetaan rohkeasti näille potentiaalisille breikkaajille mahdollisuudet pelata isossa roolissa. Sitten kun tilanne vaatii, niin joukkuetta voi aina vahvistaa tosiaan sinne helmikuun loppuun asti.

Tirkkosen aikakausi on opettanut miulle ainakin sen, että fanien on aivan turha panikoida seuran tekemisiä. Annetaan joukkueen ja organisaation näyttää.
 

Jubomir

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Muutenkin tuossa jo nyt olevassa joukkueessa on pelaajia, joilla on potentiaalia nousta ns. ykköskorin pelaajiksi ensi kaudella. Kuronen, Leivo, Jokinen.
Riippuu vähän mitä tarkoitetaan ykköskorin pelaajilla. Kurosta en niin hyvin tunne, mutta luulisin että ensi kaudeksi sopiva haaste on pysyä pääosin säännöllisesti pelaavassa kokoonpanossa. Leivoa en näe kahden kärkiketjun pelaajana. Jokinen pienellä harppauksella voisi ollakin kahden kärkiketjun laituri.
 

Jubomir

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kauden alkuun on vielä neljä kuukautta eli kiirettä vahvistusten hankkimisessa ei ole - hyvä

Vaikka lähtijöitä on paljon, niin joukkueen paras ketju Tavi-Koho-Mankinen jatkaa joukkueessa. Samoin jatkaa koko liigan paras maalivahti - hyvä

Tilanne on siis kokonaisvaltaisesti ihan hyvä. Silti jotkut kirjoittajat täällä käyttäytyvät kuin tilanne olisi katastrofaalinen.
Tuomenoksa taisi puhella tavoitteena olevan, että joukkue kasassa, kun mennään jäälle, eli kaksi kuukautta aikaa kasata joukkuetta siihen tavoitteeseen.

Onko Mankisen jatko siis saletti, ettei KHL peikko ole option muodossa enää ajankohtainen.

Paniikkiin ei aihetta, mutta voiko tilannetta nyt sanoa niin hyväksikään. Yrityksestä huolimatta yksikään yritetyistä kärkipelaajista ei enää keväällä jäänyt ja yhtään kärkipelaajaa ei ole tullut kauden jälkeen joukkueeseen. Ja vaihtuvuus joukkueessa on melkoinen. Uskon, että hyvät korvaajat vielä saadaan, mutta katsotaan ketä tulee ja arvioidaan tilanteen hyvyys sitten.
 

juice71

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Leivoa en näe kahden kärkiketjun pelaajana. Jokinen pienellä harppauksella voisi ollakin kahden kärkiketjun laituri.

Eri mieltä. Leivossa on mielestäni selvästi enemmän potentiaalia - saadaanko se sitten ulos on toinen juttu. Jos hän saisi vähän enemmän kovuutta ja voimaa, niin voisi nousta mankiseksi. Jokinen on tärkeä pelaaja joukkueelle, mutta ei ole väläytellyt sillä lailla, että selvään tasonnostoon voisi uskoa.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
Mistään en mitään tiedä, mutta syvällä rintaäänellä arvaan, että kyllä siellä täytyy olla jo pöytälaatikossa jotain kivaa julkistamista odottamassa. Davis ja Glenn olisivat olleet olennaisia rakennuspalikoita joiden ympärille olisi kerätty lisää ykköskorin jätkiä, mutta Kärpät vei meijän pojat.

Oletan että Tuomenoksalla on ollut valmiina Plan B ja Plan C vähintään, joista jotain osia lähti toteutukseen saman tien kun Davisin ja Glennin sopimukset Kärppiin saatiin tietoon. Vaikka kauden alkuun onkin vielä reilusti aikaa, niin ei kaikkien tärkeimpien ratkaisupelaajien hankkimista voi jättää kesälle.

Juuri alkavasta CHL arvonnasta toivon SaiPan vastustajiksi "isojen" maiden joukkueita, se voisi lisätä SaiPan kiinnostavuutta ykköskorin hankintojen kohdalla. Toki joku neloskorin Nottingham Panthers tai Sonderjyske Vojens voisi kaatua helpommin, mutta eipä niissä otteluissa kerätyillä tehopisteillä välttämättä paljoa omaa uraa edistetä.
 

ahal

Jäsen
Piipponen jatkaa nyt "omalla sopimuksella" Jukurien riveissä. SaiPalla ei liene enää mitään sidettä (velvollisuutta) kaveriin, kun entinen sopimus päättyi tähän kauteen. Toivotaan vihdoinkin ehjää kautta kaverille.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös