SaiPa kaudella 2009-2010 - playoffeihin!

  • 247 839
  • 784
Tila
Viestiketju on suljettu.

Jubomir

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Seuraavilla pelaajilla saattaa olla soppari ensi kaudelle, mutta ei ainakaan pitäisi, ellei itselle ole sattunut kardinaalimokia, joka voi olla hyvin mahdollista.
Taisipa sattua listaan melkein enemmän sopimuksenalaisia kuin vapaita pelaajia..., mutta mitä näitä, samanlaista summittaista hakuammuntaahan se taitaa olla SaiPan hankintapolitiikkakin.

Puolustuksen kokoamisessa olisi voinut ymmärtää jotenkin sen että Backmanilla ja Pukalla täytettäisiin Mällin ja Iliakiksen saappaita, jos lisäksi olisi hankittu selkeä kärkiparin pakki. Mutta, jos kerran Lipari vielä tulee, niin odotusarvo muista tulijoista taitaa olla aika pieni. Koponen-Pulkki-Mielonen-Lippojoki nelikossa on vaan pari pienen ruudun pakkia liikaa, mutta halpoja ovat varmasti kaikki.
 

Waqu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Dallas Stars
Tenkasta ei enää liigajäillä nähdä ilmeisestikkään.
Mies palannut jämsään ja oppisopimuksella kouluttautuu veljensä firmassa.
Harmillista että loukkaantumisten takia joutuu lupaava pelaaja lopettamaan.
 

aHab

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Montreal Canadiens
Tenkasta ei enää liigajäillä nähdä ilmeisestikkään.
Mies palannut jämsään ja oppisopimuksella kouluttautuu veljensä firmassa.
Harmillista että loukkaantumisten takia joutuu lupaava pelaaja lopettamaan.

Joo-o...

Tenkanen väläytteli kyllä moneen otteeseen viime kaudella. Harmillisesti kuitenkin aina kun se pelifiilis ja ajoitus alkoi löytymään edellisen loukkaantumisen jälkeen, seuraava oli jo oven takana... Terveenä ollessaan Tenkasella oli kyllä enemmän kuin riittävästi kiekko-osaamista ja mahdollisuudet isoonkin rooliin.

Mutta eipä siinä, hyviä jatkoja uudelle uralle.
 

Swift

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Philadelphia Eagles, Flyers
Tehokkaasti SaiPa onnistuu kyllä nämä potentiaaliset nuorena uransa lopettavat pelaajat haravoimaan markkinoilta. Halvalla saa.

Lappis ja Vode olisivat kunnossa ollessaan olleet varmasti SaiPan terävintä kärkeä.
 

Unchained

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa

Swift

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Philadelphia Eagles, Flyers
Ei sentään niin huono tilanne täällä päin ole.

Äläs nyt, Koikkis laskee par'aikaa 1+1=2.

1 = Clair teki tällä kaudella Tanskassa selkeästi enemmän maaleja kuin Nikiforuk.

+

1 = Nikiforuk oli hyvä ja jälkikäteen ajateltuna Nikin ulostaminen oli virhe.

2 = Saadaan halpa, uusi suhari Italiasta (miksi edes siirtyi sinne, kun Tanskassa kulki hyvin?) Lappeenrantaan. Voisihan Clair periaatteessa onnistuakin, mutta kyllä tällaiset halvat skandinaavialasarjatähdet (Allsvenskanissa hyvin pelanneita en laske mukaan) ovat poikkeuksetta epäonnistuneet. Nopeasti mietittynä ainoastaan Pelicansissa pelannut Norjan maalitykki Patrick Yetman oli loistohaku, mutta hän olikin ymmärtääkseni scoutattu kunnolla.

Ei kiitos Clairille, toivottavasti menee vaikka Mestikseen. Siis, jos on Suomeen tulossa.
 
Viimeksi muokattu:

Aatu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kisakenttä Oy
Pohdintaa.

En nyt tiedä kuuluuko tähän ketjuun, mutta laitanpa silti.

Tuossa tänään pohdittiin tätä SaiPan kurimusta ja koko organiasaation toimintaa. Miten voi olla mahdollista, että SaiPan oma juniorituotanto on pysähtynyt lähes kokonaan, kun pienimmällä budjetilla operoivan seuran pitäisi tuottaa vähintään kaksi tai kolme nuorta joka kausi liigajoukkueeseen. Ikäluokista 81-86 SaiPa tuotti vähintään 20 liigapeliä pelanneita omia junareita äkkiseltään laskettuna 15-16 kpl. Monet näistä vielä pelasi nuorisomaajoukkueissa ja olivat ikäluokkansa huippuja. 87-91 ikäluokista onkin ollut sitten hiljaisempaa, mieleen tulee ainoastaan Kaksonen, Löfman, Lippojoki ja nyt liigavauhtia haistelemaan päässyt Mankinen. Missä vika, mitä on tehty väärin, miten on myös onnistuttu hukkaamaan iso kasa lahjakkuuksia, jotka vuosituhannen alussa voittivat nuorten sm-kultaa? Tietenkään kaikista ei ole sateentekijöiksi, mutta silti ihmettelen tätä hommaa.

Äkkiseltään voi vetää johtopäätöksen, ettei meillä ole ollut tarpeeksi kehittäviä, motivoivia ja osaavia valmentajia, ei edustuksessa, eikä junioriapuolella. Osa saattaa syyttää Nuori Suomi-projektia, muttei sen taakse voi piiloutua, sillä kyllä esim. Kärpät, Ässät ja KalPa on onnistunut systeemistä huolimatta tuottamaan melkoisen liudan kelpo pelimanneja liigakaukaloihin.

Jotain juttuja muistan kuulleeni, että junioripuolella on muutoksia tapahtunut, toivottavasti kantaa hedelmää tulevaisuudessa.

Sitten näihin talousasioihin. Asia on tullut selväksi, ettei rahaa ole, tai siis on sitä, muttei sitä haluta riskillä käyttää. On se nyt perkele, kun vuodesta toiseen toivotaan ja toivotaan, että josko homma toimisi tällä kaudella. On se nyt jumalauta jo nähty, että jämäsijoista tällä tyylillä taistellaan. Paalua tiskiin ja taitureita askiin!

Itse en enää Etelä-Karjalassa asu, silti suosikkijoukkueeni on ja tulee aina olemaan SaiPa. Yleensä kannattaja haluaa olla ylpeä omasta joukkueestaan, päästä edes vähän hehkuttamaan sitä toisen joukkueen kannattajalle. Kertokaahan minulle mistä asiasta voin tällä hetkellä olla ylpeä meidän SaiPassamme? Ai niin, onhan meillä hyvä runko ensi kaudeksi. Pitänee lähteä tästä baariin hehkuttamaan miten hyvä runko meillä onkaan!
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo, Lauritsala
Ja taas omia kommentteja tuohon junnupuolen ontumiseen viime vuosina:
Täällä Lappeenrannassa on aivan hirveä pula jääajasta: SaiPan C-juniorilla on takanaan saman verran jääaikaa kuin pääkaupunkiseudun D-juniorilla koko urallaan. Eli urheiluystävällinen ja niin helvetin kateellinen lappeenrantalainen kun haluaa jakaa kaikille kurjuutta niin ei ole saatua uutta jäähallia rakennettua vaikka ilmeisesti halua olisi jääurheilupuolella ihan yksityisestikin.

Junnupuolelle ollaan saatu päätoimiset koutsit B junnareillekin ja ilmeisesti myös C-junnuihin ja on SaiPalla oma liikunnanohjaajakin joka kiertää kouluja ja yrittää saada pikkunappuloita mukaan toimintaan. Eli ei SaiPan toiminta aivan munatonta ole. Mielestäni toimistolla ollaan tajuttu se tosiasia, että tältä alueelta on pakko saada "tehdas" toimimaan notta edustukseen saadaan pelaajia omasta junnutuotannosta. Nyt vaan tarvis saada se uusi halli ja nopeasti !

Tottakai valmennuksella on oma osansa asiaan; jonkun verran junnujen treenejä paikan päällä seuraanneena olen ihmetellyt sitä, että välistä käytetään jäätä huonosti ja saatetaan selittää 5-10 min treeniä pojille jäällä kun se pitäisi kertoa kopissa... voi tietty olla että olen nähnyt vain niitä huonoja treenejä mutta silti sielläkin on petrattavaa.

Omistajien passiivisuus on ihmeellistä mutta näinä taloudellisina aikoina ei ole muuta mahdollisuutta kuin kuin olla järkevä: ensiksi tulot ja sitten menot. SaiPaan voisi saada houkuteltua nuoria pelaajia esim opiskelujen varjolla ( yliopisto, amkk tms) ja tehdä varmuudeksi pitkiä edullisia soppareita notta jos kaveri breikkaa niin ei heti karkaa muualle. Luulisi tänä päivänä jotta saataisiin esim yliopiston kanssa viilattua jääkiekkoilijalle sopiva opiskeluohjelma kasaan.

No joo, kättä taskuun ja iloisempaa ilmettä ! Ensi kaudella taas ihmetellään miksi näin kävi mutta ainahan pitää haaveilla !!!
 

Kaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hawks, SaiPa
Tämä junnupuoli mietityttää täälläkin. Ainakin kun itse pelailin vielä, niin tässä meidän ikäluokassa (-90) oli tällä alueella mielestäni oikein potentiaalisia pelimiehiä. Yksi potentiaalinen, Joonas Rask (ex-SaPKo), pelaa nyt Ilveksessä ja on muutaman vuoden sisällä varmasti oiva pelimies liigatasolla. Olisiko miehen ura yhtä hyvällä tolalla, mikäli olisi siirtynyt Ilveksen sijaan SaiPaan? Itse veikkaan, että ei olisi, kun huomioi miten muutama jopa Raskiakin lahjakkaampi pelimies on täällä "hukattu". Jokinen, Tanskanen ja ketä muita näitä nyt onkaan. 91-syntynyt Mankinen on toki lahjoiltaan niin hyvä, että tätä miestä tuskin onnistutaan täällä pilaamaan, mutta saa nähdä. Toivotaan, että saa peliaikaa ensi kaudella liigaympyröissä, sillä se jos mikä kehittää. Mankisen jälkeen onkin sitten junnupuolella todella hiljaista...
 

Juicey

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, G
Tuossa tänään pohdittiin tätä SaiPan kurimusta ja koko organiasaation toimintaa. Miten voi olla mahdollista, että SaiPan oma juniorituotanto on pysähtynyt lähes kokonaan, kun pienimmällä budjetilla operoivan seuran pitäisi tuottaa vähintään kaksi tai kolme nuorta joka kausi liigajoukkueeseen.
Niin, jääpulahan on tietenkin yksi merkittävä asia. Junnupuolella joukkueet saavat jopa alle puolet siitä jääajasta käyttöönsä, mikä olisi kehityksen kannalta "oikea" määrä ja mitä muualla saadaan. Se yksinkertaisesti vain näkyy, kun harjoitteiden toistojen määrä jää luvattoman alhaiseksi. Lisäksi tietenkin pulmaa luo se että organisaation toiminta ei välttämättä ole ammattitaitoista, määrätietoista ja ennen kaikkea osaavaa. Monta äijäähän täälläkin on SaiPan toimesta valmennuspuolelle koulutettu mutta nyt kysymys kuuluukin, missä luuraavat? Miksi ei toiminta sitten kiinnosta?
 

Aatu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kisakenttä Oy
Niin, jääpulahan on tietenkin yksi merkittävä asia. Junnupuolella joukkueet saavat jopa alle puolet siitä jääajasta käyttöönsä, mikä olisi kehityksen kannalta "oikea" määrä ja mitä muualla saadaan. Se yksinkertaisesti vain näkyy, kun harjoitteiden toistojen määrä jää luvattoman alhaiseksi.

En nyt ihan kyllä piiloutuisi tämän jääajan puutteen taakse, vai onko se viime vuodet ollut niin, että "rättihalliin" tulee jää vasta joulukuun alussa? Eiköhän nämä edellä mainitsemani ikäluokat 81-86 saanut saman verran jääaikaa lappeen halleista, kuin tämänpäivän junnutkin. Toki nykyisin ulkojäiden puuttuminen huonejen talvien takia näkyy, muttei sekään nyt suoranaisesti voi vaikuttaa vielä tällä hetkellä.
 

Imone

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Minnesota Wild, Tyler Redenbach
Ismo Kuoppala (p) 34 v FIN 180 cm / 82 kg / L
Jarno Kultanen (p) 36 v FIN 188 cm / 90 kg / L
Teemu Nurmi (lh) 24 v FIN 186 cm / 88 kg / R


Aleksi Holmberg (p) 22 v FIN 184 cm / 86 kg / L

Pasi Salonen (lh) 23 v FIN 181 cm / 88 kg / L
Joona Karevaara (lh) 21 v FIN 188 cm / 89 kg / R
Harri Tikkanen (p) 27 v FIN 175 cm / 80 kg / R


Kalle Kerman (lh) 30 v FIN 182 cm / 86 kg / L

Mika Oksa (mv) 32 v FIN 187 cm / 92 kg / L
Jyri Junnila (lh) 25 v FIN 172 cm / 83 kg / R

Teemu Normio (lh) 28 v FIN 187 cm / 95 kg / L
Toni Dahlman (lh) 29 v FIN 181 cm / 89 kg / R


Jakub Sindel (kh) 23 v CZE 183 cm / 75 kg / R

Steve Saviano (lh) 27 v USA 172 cm / 79 kg / L
Niko Nieminen (lh) 26 v FIN 184 cm / 85 kg / R

Lassi Kokkala (kh) 20 v FIN 187 cm / 87 kg / L

Eero Kilpeläinen (mv) 23 v FIN 182 cm / 75 kg / L

------------------------------------------------------

Löytyisiköhän tuosta listasta potentiaalisia SaiPa pelaajia ensi kauden joukkueeseen? Ylläolevilla pelaajilla ei ole sopimuksia ensi kaudelle, poislukien Kilpeläinen, jos Ässät tippuu mestikseen niin tuskimpa Eero jää joukkueeseen, vaikka sopimus löytyisikin.
Tummennetut pelaajat olisivat SaiPalle vahvistuksia ja erinomaisia lisäyksiä joukkueeseen, kun taas kursivoidut pelaajat ovat niitä pelaajia, joihin rahat voisivat ihan hyvin riittääkin, ts. peruspelaajia.

Jos tästä listasta pitäisi valita maalivahti, kiekollinen pakki, ja kolmisen hyökkääjää. Niin oma listani olisi seuraavanlainen:


Mika Oksa (mv) 32 v FIN 187 cm / 92 kg / L

Ismo Kuoppala (p) 34 v FIN 180 cm / 82 kg / L

Jakub Sindel (kh) 23 v CZE 183 cm / 75 kg / R
Joona Karevaara (lh) 21 v FIN 188 cm / 89 kg / R
Teemu Nurmi (lh) 24 v FIN 186 cm / 88 kg / R

-----------------------------------------------------
 

KiVi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nanna Karalahti
Noista nimistä ei varmasti ole realistisesti SaiPan saatavilla kovin monta: ehkä Holmberg, Tikkanen ja Saviano. Heistä ainoastaan Tikkanen kiinnostaa yhtään.

Listan muista nimistä ottaisin mielelläni keltamustiin Salosen, Karevaaran, Normion ja Sindelin. Taitaa SaiPan verkko vaan olla niin tiheäsyistä, että tuonkin kokoiset taimenet rikkovat ne mennessään. Noh, katsellaan.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Karevaaralla on jo sopimus tehtynä jonnekin.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Minne? Jatkoajan mukaan ei ole.

Sitäpä en tiedä. Agenttinsa sivuille on kuitenkin merkitty (tai siis jätetty merkitsemättä), eli soppari on jo olemassa. Kuten myös täälläkin huhuillulla Janne Keräsellä, Ilpo Salmivirralla ja Samu Vilkmanilla.
 

Jubomir

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Eilisessä mtv3 maxin lähetyksessä Saukkonen höpisi, että Koskiranta pelaisi ensi kaudella muka jossain muualla kuin SaiPassa. Onko kyseessä tuon kanavan normaalia asiantuntemattomuutta vai mistä kyse? Meniköhän Immonen ja Koskiranta Saukkosella sekaisin?
 

Unchained

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Vuotta nuorempi Roope Hämäläinen on ainakin tänä vuonna ollut aika tiiviisti mukana U17-maajoukkueessa. Sen paremmin tuntematta, minkälaisesta pelurista kyse.

Hämäläisellä on omasta mielestäni mahdollisuudet päästä vielä Mankistakin pidemmälle pelaajauralla, jos pää pysyy kylmänä. Tällä kaudellahan mies pelasi A-junnuissa ikäisekseen hyvillä tehoilla. Kaveri kun on vielä sentteri löytyy tulevaisuudessa hyvä tehoduo Mankisen ja Hämäläisen myötä.
 

Jõse

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Hämäläisellä on omasta mielestäni mahdollisuudet päästä vielä Mankistakin pidemmälle pelaajauralla, jos pää pysyy kylmänä. Tällä kaudellahan mies pelasi A-junnuissa ikäisekseen hyvillä tehoilla. Kaveri kun on vielä sentteri löytyy tulevaisuudessa hyvä tehoduo Mankisen ja Hämäläisen myötä.

Nopeutta ja terävyyttä löytyy kyllä rutkasti. Muutama viime vuotena on saanut otteisiin myös hieman järkeä, ennen luisteli hulluna ympäri kenttää. Mitä olen kuullut, niin pää pelaa samalla tavalla kuin Mankisella eli ei ole noussut vielä ainakaan jalat hirveästi maan pinnalta. Tällä kaverilla kuitenkin hieman samanlainen ongelma kuin Mankisellakin, eli pieni koko. Kaverin tulisi kasvaa vielä muutama sentti (nyt 174 cm) ja hankkia rutkasti lisävoimaa, jotta kaukalo ei kävisi liian pieneksi. Nykyisin on paljon puhuttu, ettei koolla olisi niin väliä ja että pienetkin pärjää, mutta silloin täytyy muiden apujen olla niin paljon paremmat kuin 180 senttisellä. Hämäläisestä voi tulla kuitenkin SaiPalle tulevaisuuden pelaajia.
 

Unchained

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ilmeisesti ensi kaudelle ei lippujen hinnat laske, ainakaan jos SaiPan kotisivujen juttuun kausikorteista on uskomista. Pienoinen vitutus tuota juttua lukiessa tuli, sillä kyllähän lippujen hintoja olisi voinut hieman laskea viime kaudesta. Seisomakausaria ei opiskelijan ole mitään järkeä ostaa, sillä jäät voitolle peräti yhden pelin koko kaudessa.
 

Swift

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Philadelphia Eagles, Flyers
Uusi kiekkokausi 2009-2010 lähestyy jo vauhdilla ja valmistelutyöt kauteen ovat jo hyvällä mallilla. Tulevan kauden tavoitteena on lähteä parantamaan edelliskauden sijoitusta taistelevan ja periksi antamattoman ilmeen avulla.

Tulevan kauden joukkueen runko alkaa olla kasassa. Olemme saaneet pidettyä pääsääntöisesti haluamamme pelaajat. Sopimuspelaajamme ovat jälleen vuotta vanhempia ja kokeneempia taistelemaan kohti parempaa menestystä!

Juhlakauden aikana tullut aiheellinen kritiikki osunut ja uponnut, kun nyt ei luvata sitten ei yhtään mitään? Auttaisivatkohan tuohon sijoituksen parantamiseen kenties oikeat vahvistukset?

Backmanin Simo, Kohon Ville, Kaksosen Eme ja kumppanit ovat taas vuoden vanhempia, joten nämä SaiPan joukkuetta miehittävät liigatasolla marginaalipelaajat muokkaavat viime kauden paskasta ensi kauden kultaa.
 

stuba

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, St. Louis Blues
Repesin pääsiäisen aikana ihan samalle kohdalle, mitä Swift on kommentoinut.

Nykyiset pelaajat ovat vuoden kokeneempia ja vanhempia. Millähän hiton logiikalla, näköjään ainakin SaiPan logiikalla, tämä tarkoittaa sitä, että pelaajat ovat siis parempia, kuin edellisellä kaudella? Oli kyllä sellasta sontaa, tuo kausarilaisille suunnattu kirje ettei mitään rajaa.

Lisää hubaa aiheutti se, että SaiPalta tulleessa laskussa taisi olla sellaiset paikat, joita ei katsomossa taida edes olla. Uusi rahastuskeino kenties? Myydään ihmisille kausareita olemattomille paikoille.
 

Imone

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Minnesota Wild, Tyler Redenbach
Miten olisi Mika Oksa, kaverihan ei nyt ilmeisesti jatka Kuopiossa kun Ahonen saapui sinne. Vai olisiko Simon Nielsen parempi vaihtoehto, mielipiteitä!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös