SaiPa-Kärpät, Kisapuisto 23.9

  • 9 372
  • 114

Polliisi

Jäsen
Suosikkijoukkue
#28
hyvin alko / boxscore

01.19 0-1 Lievers (Viuhkola-Jokinen) yv
03.54 0-2 Pesonen (Jokinen-Lievers)
14.09 1-2 Immonen (Hirvonen) yv
18.02 2-2 Sachl (Hirvonen-Immonen)
--
28.18 2-3 Jokinen (Saarenheimo-Mikkola)
30.11 3-3 Kokko (Immonen) yv
33.44 3-4 Myllykoski (Jämsen) yv
--
41.01 4-4 Kaartinen (Kerman)
--



Hirvonen ja Immonen SaiPalta kauhiassa liekissä. Meillä näyttää (kuuluu) Jokinen-Lievers-Pesonen ketjun peli kulkevan ihan kohtuullisesti, ja Jämylle taas piste. 4 ott 2+1=3 tähän mennessä.

Aika 'no joo'-peli radiosta kuunneltuna. Ei tainut Nikke olla ihan parhaimmillaan. Neljä maalia omiin SaiPaa vastaan ja vielä kun SaiPalta puuttui Machulda niin... ei hyvä.

Olen aika pettynyt tähän tulokseen, mutta piste Kisapuistosta on ihan ookoo suoritus. Ookoo-suoritukset eivät vain taida riittää.

No, onneksi kausi on vielä alussa ja lisää miehiä tulossa hyökkäykseen.
 
Viimeksi muokattu:

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
0-2 ja vajaassa viidessä minuutissa... Huokaus, että tällä tavalla jälleen? No ei auta muu kuin toivoa parasta...
 

Tepa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
No nyt Lappeenrannassakin tiedetään kuka on Pesonen. Lieverskin alkaa päästä vauhtiin.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
SaiPa nousi sitten tasoihin. Hire on taas liekeissä. :)
 

Wolves

Jäsen
Re: Deja vu-ilmiö?

Viestin lähetti Hannes
Onko tänään viime lauantai vai kenties lauantai 13.9.? Kumman tuttu alku pelissä taas kerran...

Oikeassa olet, Ensin Immonen ja perään Sachl

edit: mirasane kerkesi ensin...
 

Tepa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Timo Hirvonen, ompa Saipa saanut miehen kukkaan, melkoiset tehot tähän mennessä.
 

Jii

Jäsen
Suosikkijoukkue
musta & valkoinen
Immonen?

Mitä te olette tehnyt Ville Immoselle?
Viime kauden "huonoin" tepsilänen on tehnyt tällä kaudella jo kuusi pojoa ja tässäkin ottelussa kolme. Eli saman verran mitä koko viime kaudella...
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Re: Immonen?

Viestin lähetti Jii
Mitä te olette tehnyt Ville Immoselle?
Viime kauden "huonoin" tepsilänen on tehnyt tällä kaudella jo kuusi pojoa ja tässäkin ottelussa kolme. Eli saman verran mitä koko viime kaudella...

Yllättävää sikälikin että Vilho oli jotain pullanpehmeän ja sysipaskan väliltä TPS-matsissa. Toisaalta SaiPan uudelleenlöytynyttä draivia on turha ihmetellä, Nielikäisen ja RPL:n poissaolot korkeintaan parantavat joukkuetta.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Re: Re: Immonen?

Viestin lähetti Pressiboxi
Toisaalta SaiPan uudelleenlöytynyttä draivia on turha ihmetellä, Nielikäisen ja RPL:n poissaolot korkeintaan parantavat joukkuetta.
No miten sen nyt ottaa? Puolustus vuotaa kuin seula, sen näkee tästäkin ottelusta: Kärpät 4 maalia. Hirvonen todellakin on hurmiossa kuin nuori peura kevätniityllä. Immonen on myöskin palannut ilmeisesti omalle tasolleen ja Sachl on osoittautumassa hyväksi hankinnaksi. Kokonaisuudessaan tuo ketju toimii mainiosti. Kyllä tässä kuitenkin muiltakin ketjuilta noita tehoja kaivattaisiin...

Ja hups, samantienhan siellä Kaartinen tekee maalia Kermanin esisyötöstä ja peli on taas tasan. Harmitus, olisi pitänyt mennä katsomaan, on taas sellaiset maalikarkelot.
 

hemppo

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Sputnikit ovat pyörittäneet vieraat pyörryksiin, sillä Radio Suomen selostuksen mukaan "Kärpät tulevat vahvasti kohti Bäckströmiä."
 

Andrej

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Häivisikös muilta tuo Radio Megan nettiselostus? Kuuluu pelkkää suhinaa.

Tietenkin näin käy silloin, kun ottelu on melkolailla jännittävä. Ja kun selostajakin on jopa ihan suhteellisen siedettävä, vaikka vastustajapuolen porukkaa onkin.

Immosen saldo on aika vakuuttava.
 

Spede#17

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Viestin lähetti Andrej
Häivisikös muilta tuo Radio Megan nettiselostus? Kuuluu pelkkää suhinaa.

Tietenkin näin käy silloin, kun ottelu on melkolailla jännittävä. Ja kun selostajakin on jopa ihan suhteellisen siedettävä, vaikka vastustajapuolen porukkaa onkin.

Immosen saldo on aika vakuuttava.
Sama homma täällä ja kaikilla Oulussa. Oiskohan joku puu kaatunu johonki ei täällä Oulussa kuulu ku nova.
 

aHab

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Montreal Canadiens
Kiitoos. Sieltähän se tilattu taistelutasuri sitten tuli. Ja radiopätkien perusteella avopaikkoja oli vielä noiden maalien lisäksi vielä ainakin pari kappaletta.

Tämähän on kuin Mansikan SaiPa... Kotona taistellaan hienosti ja vieraissa ollaan täysin hukassa. Mutta parempi näin kuin toisinpäin.

Ja mitä Immoseen tulee, niin 40 pisteen mieshän Ville SaiPassa oli... Kysymys kuuluukin, mitä te siellä TPS:ssä teitte Vilholle?
 

#15

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
4 - 4 ja.

Niinpä. Ainakin SaiPa saa olla yhteen pisteeseenkin erittäin tyytyväinen.

Jälleen käsittämätön alku peliin. 3.54 ja vierailijat jo 0-2 johdossa. Jos nämä "annetaan pari maalia eteen" -nukahdukset ensimmäisissä erissä saataisiin kitkettyä pois, niin ei olisi piste(et) aina niin kovan työn takana.

Onneksi ykkösketjumme peli tuntuu kulkevan. Hirvonen jatkaa uskomatonta tahtiaan, tänään 0+2. Sachl on osoittanut kaikille epäilijöille (allekirjoittanut mukaanlukien) olevansa todellinen vahvistus SaiPalle.

Tähänkun ottaa mukaan vielä kaksi paluumuuttajaa, niin voi todella kiitellä Kaarnaa. Vilholta tänään 1+2 ja asiasta josta olen erittäin iloinen, Kaartinen osui taas tolppien väliin ja SaiPa sai pisteen.

Huolenaiheita kuitenkin löytyy. 4 maalia omiin on melkoisen paljon, joten puolustuksen puolelta löytyy rutkasti parannettavaa. Mitä luulette, joko olisi Kuokkasen aika?
 

rico

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Juups. Hyvä peli kokonaisuutena, alku oltiin aika unessa. Kärpistä esille tulee nostaa Lieversin johtama kolmonen, jossa Pesonen ja Jokinen saivat joka kerran vaarallisen laukauksen aikaan hyökkäysalueella, molemmista laitureista voi sanoa että NHL kutsuu lähivuosina. Loistavia pelimiehiä. Stepanek pelasi hyvin puolustuksessa, piti paljon kiekkoa ja oli jälleen niin pomminvarma kuin voi olla.

SaiPan paras tällä kertaa Petr Sachl, hieno hankinta, täytyy sanoa, taas kerran. Maali oli B-pisteeltä vastakiekkoon suoraan syötöstä, ja kuti lähti kovaa. Sachlissa on sopivasti sekoitettuna suoraviivaisuutta ja taitoa, sekä voimaa. Immonen ja Hirvonen olivat taas hyviä, eritoten jälkeen mainittu jaksoi koko ajan painaa täysillä. Immoselle taas kovat tehot. Pursiainen oli ehkä puolustajista paras, ja Jamo on Jamo.

Ja Kisapuiston jää on mitä on.

Kiitos, meen suihkuun.

Edit: Ai niin, oli mulla yksi juttu vielä: Antti Aarnio on melkoinen jyrä. Matti Hana voisi jopa miettiä sitä.
 

puhuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Viestin lähetti rico
Edit: Ai niin, oli mulla yksi juttu vielä: Antti Aarnio on melkoinen jyrä. Matti Hana voisi jopa miettiä sitä.

Jep. Antti on asunut punttisalilla pienen ikänsä. Antaa tasoitusta vähän lyhyellä varrellaan.
Pisteet on tärkeitä. Kuten edellä sanoin Saipa pystyy voittamaan kenet tahansa. Tänään tasuriin voi olla jopa tyytyväinen.
 

Basso

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
AHab on asian ytimessä... Immonen oli ennen Turun kautta n. 40 pojon mies. Nyt näyttää mies taas palanneen tasolleen. Älkää nyt siellä Aurajoen rannalla pilatko Hulkkosen hyvää nousukiitoa, ettehän?

Tasuri tuli, mut pitkässä juoksussa 4 omiin per matsi on liikaa. Toivottavasti jo lokakuussa viisikkopuolustus saadaan jengoille. Ei voi aina oottaa että Sachlin ketju tai Kaartinen pelastaa. Kun Vallu aikanaan tervehtyy niin pannaanko Hire takas kolmoseen? Siinäpä pulma...
 

Aksu

Jäsen
Saipan ykkönen pelasi tänään erinomaisen pelin. Hirvonen pelaa itseluottamuksensa kanssa loistavaa kiekkoa, Immonen tekee hyvin peliä ja lisäksi vääntää kiitettävän hyvin. Sachl taasen on noussut toivotulle tasolle. Johtaa kenttää rauhallisin elkein, tekee peliä ja vääntää hyvin. Tasapainoinen kenttä kaiken kaikkiaan.

Pelissä oli muutamia vaiheita. Pelin alku oli Kärppien kuten lukemat osoittaa. Saipa vei erän lopun selvästi. Toisessa erässä peli oli huomattavasti sekavampaa. Liekö kova alkuvauhti tuonut järkeä touhuun. Kolmas erä oli Kärppien hallintaa, jossa onneksi pysyttiin mukana. Jatkoajalta ei juuri kerrottavaa ole.

Kärpistä reippahasti paras ja näkyvin kenttä oli Lieversin vitja, jossa nuoret liukkaat laiturit aiheuttivat läpi ottelun Saipan puolustukselle suuri vaikeuksia. Onneksi eivät kuitenkaan enempää. Pelin ensimmäisen 10 minuutin perusteella olin varma murskalukemista. Muuten porukka oli vähän väritön. Palsola teki paljon töitä puolustuksessa ja alivoimapelissä.

Saipassa jo kehutun ykkösen lisäksi töitä teki hyvin kolmonen (Nokelainen-Qvist-Tore). Pakiston kärkenä jatkoi tänäänkin Kokko. Negatiivisemmin mieleeni jäi Myllyksen alituinen haparointi. Pelin alku oli toki vaikea kunnon torjuntojen puuttuessa, mutta kokonaisuudessaan kaveri tiputteli kiekkoja koko ajan. Toiseksi muutama rohkea mailatemppu meinasi kostautua karvaajan "yllätettyä". Lisäksi huonommasta päästä porukkaa on Bruun. Flegmaattisuus, kiekollinen rohkeus ja pelinluku eivät tällä hetkellä vakuuta. Toivottavasti peli paranee.

Yhteenvetona Saipa jatkaa hyvää kotipelien sarjaa ja tekee Kisapuistosta tällä menolla todella vaikean paikan pelata. Kärpistä on vaikeampi sanoa mitään. Ykkönen oli erittäin kova, perustaso on hyvä, mutta tänään kaikki kentät eivät näkyvästi esiintyneet. Tasonnostoon on varmasti varaa.

Edit: Peli oli aika viihdyttävä. Molemmin puolin sen verran paljon virheitä, että ylivoimahyökkäyksiä ja maalitilanteita nähtiin. Mukavampi niitä on katsoa kuin tylsää junnaamista.
 

Old TJ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Viestin lähetti Basso
Tasuri tuli, mut pitkässä juoksussa 4 omiin per matsi on liikaa.

Samaa mieltä ollaan tälläkin puolen - no toki Kärpät on aiemmissa peleissä päästänyt jokaisessa vain kaksi omiin. Toivottavasti suunta ei ole pysyvä.

Itsellä vain pätkittäistä radiosta "katselua", joten ei osaa sanoa muuta kuin että neljässä minuutissa otettua kahden maalin johtoa ei saisi päästää käsistä - olipa syy mikä hyvänsä.

Jokohan torstaina nähdään Rinteen Pekka aloituksessa maalin suulla? Ei sillä että tämä olisi Niken piikkiin ainakaan kokonaan mennyt, mutta kakkosmokellekin pitäis kai saada ihan oikeaakin liigakokemusta.

Old TJ
 

Pioneer

Jäsen
SaiPalta loistava taistelupiste! Hirvittävän alun jälkeen joukkue näytti heräävän ja siitä eteenpäin SaiPan maalilla vierailtiin harvakseltaan. Sachlin ketju oli aivan järkyttävän kovassa iskussa ja Uusis-Kerman parivaljakko alkaa löytää toistensa lisäksi myös Kaartisen toiselta laidalta. Myös nuorisokentällinen tsemppasi ja piti sekin varsinkin toisessa erässä Kärppien puolustusta aika-ajoin pilkkanaan. Kolmannessa erässä kolmella ketjulla läpi ottelun pelannut SaiPa rupesi selkeästi väsymään, joten Kärpät saivat vihdoin jonkinlaista otetta peliin tasakentällisin. Sitä ennen SaiPa vei peliä viidellä viittä vastaan, jos ei tuota kammottavaa alkua oteta lukuun.

Ville Immonen on tällä hetkellä parempi, kuin kaudella 00-01. Vilho on saanut nopeutta luisteluunsa, aggressiivisuutta peliinsä, terävyyttä ratkaisuihinsa ja muutkin taidot ovat tallella.

Hirvonen jatkoi edelleen käsittämätöntä syksyään keltapaidoissa. Haastoi jatkuvasti vastustajaa ja useimmiten selvisi kaksinkamppailuista voittajana, osin toki loistavasti pelanneiden ketjukavereidensa ansiosta. Kultakypärä ei todellakaan ole tällä hetkellä väärän miehen päässä.

Juha Pursiainen. SaiPan varmin pakki tällä hetkellä. Lieköhän käynyt samalla poppamiehellä Hirvosen kanssa? Pelasi taas kerran valtavasti ja yhteispeli Petri Kokon kanssa kulki. Ylivoimalla Pursi on tällä kaudella todella tarpeellinen, eikä pelkästään kätisyytensä ansiosta. Ainankin tänään oli hyvin kiekkovarma viivalla.

Myllys ei ihmeitä tänään esittänyt. Erityisesti neljäs maali lupsahti kuin divariveskalle. Kuokkanen vaan kehiin seuraavaan otteluun ja Jamolle hivenen huilia. Jos vaikka sitten palautuisi mieleen esimeriksi kevät -95.

Ei hyvää, jollei jotain pahaakin. Skriko päätti tänään palata viime alkukaudella tutuksi tulleeseen kolmen ketjun peliin. Tämä näkyi toki tiiviinä yhteispelinä - niin kauan kuin kuntoa riitti. Erityisesti kolmannen erän lopulla kaikki pelaajat näyttivät olevan aivan puhki. Huvittavana yksityiskohtana Myllys heittäytyi tyytymättömäksi juomapullonsa sisältöön ja pyysi pakkia hakemaan hänelle uuden pullon vaihtoaitiosta - KAKSI KERTAA! Pelisilmää konkarilta sentään siis löytyy. SaiPa sai kipeästi tarvitsemaansa lepoaikaa noiden episodien aikana.

Kapteeni Kauppinen ei ilmeisesti ollut paikalla, tai sitten loukkaantui heti kentälle päästyään? Itse en Raksaa jäällä huomannut kertaakaan ja kenties juuri hänen puuttumisensa takia Skriko hyllytti Kohon ja Vänttisen ensimmäisen erän aikana. Kohon Skriko kyllä löysi toisessa erässä pelaamaan hajavaihtoja. Vänttisen näin kentällä kahdesti ja toisella kertaa Tuomas hankki Kärpille jäähyn valtavalla sykkeellään. Skrikolta kaipaisi lisää rohkeutta näiden nelosen junnujen peluutukseen. SaiPan menestys nojaa nuorten onnistumisiin siinä missä konkareidenkin.

Kisapuiston jäästä sen verran, että se huononee ottelu ottelulta. Tänään kolmannen erän loppupuolella koko keskialue oli yhtä lätäkköä. Onkohan tähän edes luvassa parannusta ? Parempi olisi. Uudet kallit laitteet hyrrää takahuoneessa, mutta silti liigajoukkue pelaa sohjolla. Käsittämätöntä.

Sekin piti vielä sanomani, että tuntui helvetin hyvältä katsoa taistelevaa SaiPaa, joka onnistui nappaamaan hirveän alun jälkeen ottelun täysin kontrolliinsa ja viemään sen ansiosta pisteen kauden suurimmalta mestarisuosikilta. Mitä lie nyt sanovat ne vinkujat, ketkä tunnustavat SaiPan täällä suosikkijoukkueekseen, mutteivät luota omiinsa tippaakaan? Vitut nimistä, ei otteluita paperilla voiteta. SaiPa taisteli tänään loistavasti ja tulee taistelemaan jatkossakin. Jos me emme seiso omiemme takana, niin ketkä sitten? Ei ketkään.

3100 katsojaa. Lappeenrantalainen kiekkoyleisö bliiblaablii.

SaiPa pelasi tänään minun mieleistäni kiekkoa. Loppuun asti taisteltiin ja piste napattiin erinomaisen takaa-ajoasemasta nousun jälkeen. Helvetin hyvät fiilikset.
 
Viimeksi muokattu:

jusas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa ja muut taistelevat
Tänään tuli rahoille vastinetta oikein kunnolla. Oli vauhtia, tilanteita ja reilusti jännitystä. Tapahtumien puutteesta ei voi siis moittia. Pelin alku enteili jotain aivan muuta kuin ilta tarjosi...

Pisteeseen on oltava tyytyväinen, molempien joukkueiden osalta. Paikkoja oli molemmilla ja peli olisi voinut kääntyä miten tahansa.

Meiltä oli tulessa kaksi kenttää. Hirvonen-Sachl-Immonen ja Uusikartano-Kerman-Kaartinen. Immosen kenttä varsinkin jaksoi luoda tilanteita koko pelin. Ja bonuksena Hirvonen taisi siirtyä liigan pistepörssin johtoon. Uusikartanon kenttä oli hyvä ylivoimalla ja loi paikkoja myös tasakentällisin, tosin loppua kohti kentän vauhti hieman hyytyi.

Ylivoimasta ei Saipaa pääse usein kehumaan, mutta nyt siihen on paikka. Peli pyöri nätisti ja laukauksia sateli.

Puolustuspelissä oli taas ongelmia. Bruun-Keni kaksikko oli ajoittain tosi pahoissa vaikeuksissa ja Myllys maalilla ei vakuuttanut taaskaan. Kiekot pomppii... Mailapeli on sentään hallussa.

Kärpillä ykköskenttä oli jäätävän hyvä. Pesonen-Lievers-Jokinen sai aina jäällä ollessaan painetta Saipan päätyyn. Lisäksi fyysisessä voimassa Kärpät oli edellä. Meidän pienet hyökkääjät saivat muutaman kertaa näyttävästi kyytiä vääntötilanteissa.

Kaikkiaan siis viihdyttävä ja onnistunut kiekkoilta.
 

Aksu

Jäsen
Viestin lähetti Pioneer
Ei hyvää, jollei jotain pahaakin. Skriko päätti tänään palata viime alkukaudella tutuksi tulleeseen kolmen ketjun peliin. Tämä näkyi toki tiiviinä yhteispelinä - niin kauan kuin kuntoa riitti.

Kapteeni Kauppinen ei ilmeisesti ollut paikalla, tai sitten loukkaantui heti kentälle päästyään? Itse en Raksaa jäällä huomannut kertaakaan ja kenties juuri hänen puuttumisensa takia Skriko hyllytti Kohon ja Vänttisen ensimmäisen erän aikana. Kohon Skriko kyllä löysi toisessa erässä pelaamaan hajavaihtoja. Vänttisen näin kentällä kahdesti ja toisella kertaa Tuomas hankki Kärpille jäähyn valtavalla sykkeellään. Skrikolta kaipaisi lisää rohkeutta näiden nelosen junnujen peluutukseen. SaiPan menestys nojaa nuorten onnistumisiin siinä missä konkareidenkin.

3100 katsojaa. Lappeenrantalainen kiekkoyleisö bliiblaablii.


Neloskenttä palannee kun kaikki palaavat kokonpanoon. Muuten touhussa ei olisi mitään järkeä. Tänäänkin näki selvästi Toren ja kumppaneiden virran vähenemisen kolmannessa erässä. Viime vuotinen lienee valmennusjohdolla hyvin muistissa, joten tällaisilta virhearvioinneilta säästyttäneen.

Kauppinen oli kentällä. Kävi muistaakseni toisessa erässä tuomarin puheilla kerran, eipä juuri muuta. Nelonen aloitti pelin pirteästi, joten sinänsä yllätyin hyllyttämisestä. Koho kävi ainoana jäällä ottamassa pari aloitusta.

Yleisömäärä oli hävettävän pieni. Toisaalta näinköhän jääkiekon suosio on laskusssa, sillä muillakin paikkakunnilla jäätiin kenties Lahten lukuunottamatta surkeisiin lukemiin. Takavuosien klassikko Jokerit-TPS veti 8000 jotain, Tappara-Hpk about 4600. Ei häävejä lukemiä kumpikaan. Tiistai-pelipäivänä huono?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös