Saipa-HIFK, Lappeenranta to 18.9.2003

  • 22 134
  • 178

Pioneer

Jäsen
Viestin lähetti Metropolit
Kapteeni jatkoi valitusta ja siitä suihkuun.Ei siinä mitään "tönimistä" tapahtunut.

Kyllä vaan tapahtui. Kiekon ollessa jo muualla, Söderholm luisteli Pajusen kylkeen ja otti sellaisen kontaktin, että Pajunen horjahti hivenen. Tämä tapahtui HIFK:n siniviivalla, vaihtoaition edessä. En tiedä minkälaiset ukaasit säännöissä on tuomarin koskemattomuudesta, mutta en minä kyllä tuollaisesta pikku tönäisystä vielä pelikieltoa antaisi.
 

Tinde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Bajen, NY Rangers, Arsenal
Viestin lähetti Jet-Ace
Titaanien taistelu Penailun hengessä on tosiaan alkanut. Me johdamme puhtaalla pelillä.

Helppohan se on uhota kun on yksi peli vähemmän alla. Katotaan tilanne uudelleen lauantain Kaani pelin jälkeen, silloin saadaan ne suut lopullisesti suppuun siellä länsirannikollakin! Ette te nyt noin helpolla pääse. Höh.

Hyvältä näyttää...
 

aHab

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Montreal Canadiens
Viestin lähetti Aksu
Pekkalasta en hyvää sanaa voi sanoa. Onko kaveri vielä pahasti keskenkuntoinen vai onko hän pelimiehenä menneen talven lumia? Karmeita virheitä kiekollisena, liike todella puutteellista sekä oman pään pelaaminen flegmaattista. Isolta mieheltä kaipaa ronskimpia otteita.


No voiko sitä nyt muuta edes odottaa, kun kesäharjoittelu vahvasti puutteellista leikkauksen takia. Tämä on ollut tiedossa jo kesäkuun alusta asti... odotuksien pitää olla sen mukaisia.

Samaten noiden "ronskien otteiden" suhteen... Jos kohta 30-vuotias Pekkala ei ole ollut kovaotteinen aikaisemmin, miksi hän olisi kovaotteinen nyt?
----

Maukas voitto. Hienoa, että kotihallissa tulee voittoja. Nyt TPS nurin seuraavaksi Turussa ja sitten Kisapuistoon 4000 ihmistä.
 

Tpip

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, L'equip blaugrana, La Albiceleste, Raiders
Viestin lähetti Pioneer
Kyllä vaan tapahtui. Kiekon ollessa jo muualla, Söderholm luisteli Pajusen kylkeen ja otti sellaisen kontaktin, että Pajunen horjahti hivenen. Tämä tapahtui HIFK:n siniviivalla, vaihtoaition edessä. En tiedä minkälaiset ukaasit säännöissä on tuomarin koskemattomuudesta, mutta en minä kyllä tuollaisesta pikku tönäisystä vielä pelikieltoa antaisi.

Näin se suunnilleen meni, ainoa mitä en nähnyt oli itse kontaktitilanne, Söderholmin tulon tilanteenseen näin ja Pajusen horjahtamisen ja käsimerkit heti perään, että poika lähet viel suihkuun. Tilanne näytti kyllä siltä että Söde tahallaan ajoi päälle. Sääli sinänsä.
 

Rontti

Jäsen
Suosikkijoukkue
paska kiekko
Viestin lähetti Tpip
Näin se suunnilleen meni, ainoa mitä en nähnyt oli itse kontaktitilanne, Söderholmin tulon tilanteenseen näin ja Pajusen horjahtamisen ja käsimerkit heti perään, että poika lähet viel suihkuun. Tilanne näytti kyllä siltä että Söde tahallaan ajoi päälle. Sääli sinänsä.
Armottoman typerää touhua. Pelaajien luulisi ymmärtävän, että tuomarit tulee jättää rauhaan. Luulisi verbaalisen tölväisyn riittävän, oli tilanne sitten mikä hyvänsä. Pihallehan niinkin pääsee.

Pitkiä pelikieltoja vaan armotta. Muuten loppuvat hyvin äkkiä dumarit...
 

Turnipsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Viestin lähetti Tatzka
Hifk on ainakin treenannut kovaa ja tuomarit ovat olleet todella huonoja, nämä syyt ovat ehdottomasti ollut esteenä menestykselle ja maalijuhlille.

Meillä taas on vastustaja ollut kaksi kertaa parempi. Tuon näkisin kyllä todella tärkeäksi esteeksi menestyksellemme. Lisäksi vastustajalla on ollut kentällä jotain ihmeellisiä pelaajia, puolustajiksi niitä kaiketi sanotaan. Ne pirulaiset ovat estäneet meidän poikien maalinteon.

*Edit* Milloinkohan muutkin seurat tajuavat ottaa osaa TPT-cuppiin ja jättää nuo typerät ja turhat suomenmestaruudet ihan omaan arvoonsa?
 
Viimeksi muokattu:

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Viestin lähetti Rontti
Armottoman typerää touhua. Pelaajien luulisi ymmärtävän, että tuomarit tulee jättää rauhaan. Luulisi verbaalisen tölväisyn riittävän, oli tilanne sitten mikä hyvänsä. Pihallehan niinkin pääsee. Pitkiä pelikieltoja vaan armotta. Muuten loppuvat hyvin äkkiä dumarit...

Kumma juttu taas kerran, sillä esim MTV3 raportti ottelusta ei tiedä tuomarin koskemattomuuden loukkaamisesta yhtään mitään.
 

OikeaPakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, maajoukkue, sympatiat: HIFK
Pelimietelmiä:

Kultanen oli vanhaa kunnon IFK:ta:

-koulutti hieman Nielikäistä kun kiekko oli muualla; vetäisi kyynärpäällä muina miehinä kun Pasi luisteli ohi. Pasi kaatui,nopeasti nousi ylös varustettuna murhaavalla katseella. Kultanen oli kuin ei mitään olisi tapahtunutkaan. Ei kuitenkaan näkynyt jatkossa vihanpitona.

-Kuumeni 3. erässä saatuaan jäähyn vetäisi vielä varmuuden vuoksi tuomarin vihellyksen jälkeen ei_jälkipeliin_valmistautunutta Saipalaista nekkuun vaikka dumari oli vieressä ja siintä todella turha 2. jäähy. Meinasi lyödä vielä senkin jälkeen mutta onnekseen joku veti pois.

Hyvä siivous ja kudit siniseltä lähtivät vahvasti. KYllä miehestä on iloa sekä pelillisesti, ryminällisesti että myöskin osastoon "kun peli on jo ratkennut niin sikailu on vänkää". Eli täysi IFK-soturi kaikenkaikkiaan.

Hirvonenhan on tykkien tykki.

Kaverihan, siis etukäteen täysin kädetön joidenkin mielestä, johtaa liigan pistepörssiä. Itse tykästyin jo harkkapeleissä asenteeseen. Ei ehkä maailman taitavin, mutta tsemppi kohdallaan. Mikäs jottei Bluusiin enää kelvannut?

Tämä Sachlhan on varsinainen helmi. Ainoo jätkä joka tuo kiekon hyökkäyspäähän jokseenkin hallitusti kun Vallu on pois. HYvä meininki kaikenkaikkiaan. Toivotaan että paikat kestää.

Kyllähän Myllys piti SaiPan mukana ekassa erässä, siitä ei pääse mihinkään. Oli se sitten taitoa, tuuria tai IFK:n huonoutta. Niin paljon niitä tilanteita oli. SaiPan puolustus todella arveluttaa jatkossa.

SaiPan kannatta pitää seuraavat treenit vain ylivoimanpelin harjoittelemiseen. Sen verran surkea esitys oli vaikka 1 yv-maali tulikin. Edes 5 vs 3 ei antanut SaiPalle just mitään. Yläpuolella olleet HIFK:n miehetkin kommentoivat: " ei hätää, onneksi SaiPan ylivoima on sysipaskaa...". Revi siitä sitten.

Okei. Mutta voitto mikä voitto! Kyllähän pistetilanteeseen voi tyytyväinen olla ja toivon mukaan pelikin paranee pikkuhiljaa.
 

theref

Jäsen
Viestin lähetti cobol
Kumma juttu taas kerran, sillä esim MTV3 raportti ottelusta ei tiedä tuomarin koskemattomuuden loukkaamisesta yhtään mitään.

Ja tämä taas kertoo mistä? Ei yhtään mistään. Paukapää-Saukkonen änkyttää MTV3:n HN:ssä muutenkin siihen malliin että ei mitään rajaa.

Ei kuvaa Kisapuistosta, ei mitään selitystä miksi? Joltain vitun plussalta ne näkyy ne maalit ja varmaan kaikki muukin.

HN ja MTV3:sen raportit suksikoot hevon kuuseen!
 

Swift

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Philadelphia Eagles, Flyers
Noh, kovat olivat odotukset pelin suhteen ennen ottelua, olivathan vastakkain suosikkini numero 1, SaiPa ja numero 2, HIFK.
Ensimmäisessä erässä SaiPa oli ihan pihalla, HIFK tuli herhiläisen lailla SaiPa-päätyyn rakentaen loistavia paikkoja, tosin SaiPalla oli kamalia merkkausvirheitä mieletön määrä avauserässä. Maalinedusta oli jatkuvasti täysin auki eikä miehiä saatu kuriin sitten millään. Loistavia torjuntoja kuitenkin Myllykseltä, varsinkin Myllyksen torjunta Vopatin läpiajon jälkeen; huima koppi pysäytti Vopatin(ko?) kovan kääntölämärin. Kokonaisuutena ensimmäinen erä oli HIFK:lta hyvää kiekkoa, kaipaamiani taklauksia ei kuitenkaan jaettu kummankaan joukkueen toimesta Kaartisen ja Nielikäisen niittejä lukuunottamatta.

Toisessa erässä SaiPalla oli sentään jo maalipaikkoja, mutta Stathos pelasi kertakaikkisen hyvin. Erän kohokohtia olivat pienet kuumenemiset ja lisääntyneet taklaukset, upeimmasta vastasi Antti Bruun joka niittasi avojäällä SaiPan b-pisteen kohdalla upeasti HIFK-hyökkääjän jään pintaan. Toisenkin kerran Bruun taklasi, tällä kertaa Viitaluoma taisi liukastua ennen laitaa ja Bruun painoi käsin, maila yhdessä kädessä Viitaluoman laitaan. 2+10 minuuttia päähän kohdistuneesta taklauksesta, päätykatsomosta katsottuna kohtuuttoman kova tuomio, taattua Pajus-laatua mutta voihan näkemykseni olla tietysti vääräkin. Lehtonen ja Viitaluoma olivat lähellä nyrkkien esille ottoa mutta linjatuomarit tuhosivat viimeisetkin haaveet tästä tulemalla irtiottoon. Brett Harkins turhautui myös Nokelaisen hyvään taklaukseen vetämällä tämän poikittaisella jään pintaan tilanteen jälkeen. Paskalta Pajuselta jäi myös näkemättä Vopatin tahaton sohaisu mailalla Petri Kokon suuhun.

Kolmannessa erässä SaiPa tekaisikin sitten nuo ratkaisevat maalit, hyvin tehtyjä molemmat, maalia kohti pitääkin pelata kuten nuo maalit osoittivat. Ensimmäinen Sachlin syötön sohaisi sisään huimassa vireessä oleva Hirvonen, toisen Hirvosen survonnan jälkeen viileästi viimeistellyt Sachl, jolla on nyt kolmesta pelistä tehot 1+3. Ei hassummin siis.

edit: Ja aivan luokaton esitys MTV3:lta. "Hockey" Night oli aivan katastrofaalisen surkea tänään, ei tuota kestä. Ei sekuntiakaan kuvaa Lappeenrannasta. 10 sekuntia kuvaa Lahden ottelusta. Paska raportti Tappara-Lukko ottelusta. Ainoa asia mikä oli tehty kunnolla oli näyttää Peltosen Pasin mahtava taklaus. Voi herraisä, ei tuon huonommin voi enää tehdä jääkiekko-ohjelmaa!
 
Viimeksi muokattu:

Pärde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Colorado Avalanche
Viestin lähetti Pioneer

Ensimmäisen maalin Hirvonen ohjasi maalinedustaruuhkasta, joka peitti täysin Stathosin näkökentän - mahdoton kiinniotettava kenelle tahansa maalivahdille. Toisessa Sachl oli siellä, missä maalintekijän tuleekin olla ja napautti Stathosin torjunnasta kimmonneen kiekon kylmänrauhallisesti ohi HIFK-kassarin.

Tämä siis paikallaolleelta, alla lainaus YLEn otteluraportista:

"HIFK:n maalilla Dave Stathos pelasi myös 50 minuuttia hyvin. Mutta hyvällekin maalivahdille tulee se huono hetki, ja se Stathokselle näin kävi ajassa 51.26, kun Timo Hirvonen heitti läheltä siniviivaa löysän pomppivan laukauksen, joka vieri Stathoksen längistä maaliin. "

Kummis päin se nyt menikään, toimittaja väärässä?
 

rico

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Viestin lähetti Pärde
Tämä siis paikallaolleelta, alla lainaus YLEn otteluraportista:

"HIFK:n maalilla Dave Stathos pelasi myös 50 minuuttia hyvin. Mutta hyvällekin maalivahdille tulee se huono hetki, ja se Stathokselle näin kävi ajassa 51.26, kun Timo Hirvonen heitti läheltä siniviivaa löysän pomppivan laukauksen, joka vieri Stathoksen längistä maaliin. "

Kummis päin se nyt menikään, toimittaja väärässä?

Kyllä se niin meni, että Immonen veti löysästi maalinedusruuhkaan viivan tuntumasta, ja Hirvonen sai mailansa väliin. Jaa, huono hetki. No joo, meikäläinen haluaisi nähdä sen maalivahdin joka sen olisi nähnyt, ja torjunut ennen kaikkea.
 

Tarantula

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsinki
The Penailu Trophy

3 kautta on mennyt aika vähällä menestyksellä.

Kuinka kauan meidän pitää vielä kontata? Mikä tulee olemaan se lopullinen pohjakosketus? Kuinka kauan siihen tarvitaan? Tuskin enää kauan. Tuskin enää tätä kokonaista kauttakaan.

Liigan toiseksi (?) suurin budjetti. Yli 2 miljoonaa euroa pelaajiin. Mikä lienee hinta/laatu-suhde? Mikä on ollut hinta/laatu-suhde viime kausilta?

Tiedän, tiedän... Kauden vasta kolmas peli alla. Ei mitään hätää, hawaii-kiekkoa se on muuallakin... vai onko? Vai olemmeko ainoat jotka sitä hulahula-vannetta pyörittelevät lantioilla?

Missä menee se raja kun turhautuneisuus ylitää järjen rajat? Milloin me viimein nousemme täältä maan raosta? Milloin viimein näytämme niille, jotka meitä epäilivät? Milloin me taas herätämme pelkoa vastustajissamme? Milloin meille ei enää naureta? Milloin me nousemme?

Milloin me olemme taas HIFK?
 

Vallu

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Joo , todellaki se v.tun HN! Näytetäänköhä ens vuonna enää mtv:eellä enää Hn:sta mitään ku kokoajan joku plussaa vie kaiken..ja tänää itsekkin odotin kuvaa Lpnr:sta, niin kuinkas muute Vi.! sanoihan se saukko sentää saipan voittavan hifkin.., mikä hitto tää HN sitte on?? ku ei edes näytetä kaikkia otteluita (ei ensimmäinen kerta ku saipan peli jää näyttämättä) eiks saipaa arvosteta enää yhtää vai mikä on ???? tästäki meni hermot saat*nan MTV!!!!!!!
 

Le Banner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK täältä ikuisuuteen! 106-105 NYR
Viestin lähetti Gellner
Aivan! HIFK on treenannut kovaa! Kovempaa kuin kukaan ikinä koskaan missä. Eli tappio johtui vain ja ainoastaan kovasta reenistä. Niin ja tietenkin tuomari oli paska. Surkea. Ihan puolueellinen. Mä en ala.

Ota huomioon että kaikki tähtää kevääseen(kaikenlaisia hymiöitä)

Myllys kyllä näytti että taitoa löytyy.Ensimmäisen erän pyörityksessä ilman Jamoa peli olisi ollut jo selvä.Tosin koko SaiPan jengi taisteli loistavalla asenteella ja ansaitsi voittonsa.

+Kibe on kingi
+Pari kertaa oli jopa maskia maalilla
-Pajunen(siirtyisi perkele vaikka sählyyn)
-Pärä
-Spanhel
-Söden kilahtaminen

Metropolit:Katsomossa saa ja pitääkin Alpoilla.
 
Suosikkijoukkue
Hifk
Fakta on kuitenkin se, että kukaan valmentaja ei ole saannut Pentin hankkimasta pelaaja materiaalista mitään irti ..ei sitten kirveelläkään. Kyllä jossain pitäis kellojen soida vaikka kausi onkin vasta alussa...suunta ja selitykset ovat samat kuin aiempina vuosina. Alkaa todella tympiä vuodesta toiseen kunnella tätä samaa selitystä projekteista ym ym. Maksa sinä pentti minun kausarit ainakin näiden onnettomien surffipelien osalta niin minä maksan sitten ne kauden 5 viimeistä kotipeliä missä on ainakin pakko pelata siitä viimeisestä plejaripaikasta.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille

Kille

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC
kyllä menee hermot

Niin kuin odotin tältä kaudelta paljon enemmän, mutta peli on aivan samaa kuin viime kauella. Pakko yrittää vaan uskoa parempaan, mutta en enää keksi tekosyitä huonolle pelille.

Ikuisia kliseitä:
1. Vastustajan veska pelas unelma pelin ja oli illan hahmo (voisko tää kuitenkin johtuu myös hyökkääjien tehottomuudesta)
2. Junnut on taas vuoden vanhempia ja niiltä voi odottaa paljon (vuoden vanhempia ei kuitenkaan tarkoita että ne olisi parempia)

Tällä kaudella on paljon puhuttu myös näistä:
3. Tällä kertaa ulkomaalaisille "vahvistuksille" ei tehty suoraan soppareita vaan heitä tarkkailtiin pidempään (Siltä näyttää....span..)
4. Kotihallista tehdään taas pelottava paikka vastustajille (ainoat ketä pelottaa on omat fanit)

Joku mättää (Pena) mut ei silti pitäs pelin olla näin surkeeta! Vaikka kausi on aluillaan ja toivon että peli paranee niin jotenkin vaan hiipii parin viime vuoden muistot mieleen!
 

pest

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Viestin lähetti Pioneer

KISAPUISTON JÄÄ OLI JÄLLEEN AIVAN SAATANAN HUONO! Onkohan tuohon tilanteeseen edes luvassa parannusta, sillä johan tässä viime matsista oli aikaa lähes viikko hoitaa jäädytyskoneet priimakuntoon, mutta kun ei niin ei.

Älään hätäile, kohta alkaa yö-pakkaset...
 

Gilmore

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Lähtipähän äsken ihanasti pitkä selostus illan pelistä tekstien taivaaseen tämän väsyneen matkalaisen onnistuttua säätämään jollain älyttömällä tavalla. Huoh.

Mutta lyhyesti siitä Söderholm - Pajunen -tilanteesta... Itse en kontaktia nähnyt, vaikka kohtalaisen kovaa Söde luistelikin kohti Pajusta, mutta kaartoi kuitenkin "viime hetkellä" vaihtoon. Tämän jälkeen "avautuminen" jatkui vaihtopenkiltä käsin vielä koko seuraavan vaihdon ajan. Vaihdon joka päättyi Bruunin 2+10 minuutin arvoisen taklaukseen. Ja vasta tämän vaihdon jälkeisellä pelikatkolla Pajunen luisteli IFK:n vaihtopenkin ohitse, kun yht`äkkiä kesken luistelun käytti "kädet lanteilla" ja antoi Söderhomille pelirangaistuksen käytöksestä.
Näiden huomioiden jälkeen tuntuisi hassulta, että tämä ulosajo johtuisi tuomarin koskemattomuuden rikkomisesta, joka on ilman muuta rangaistava teko, jos näin on tapahtunut. Pikemminkin luulen, että Söderholmilta tullut teksti muuttui liian kovaksi eikä Pajunen sitä jaksanut enään kuunnella.
Muutamia aika mielenkiintoisia tuomioita Pajuselta totuttuun tyyliin nähtiin (esim. juuri Söden hermostumiseen johtanut tilanne), sitä ei varmasti monikaan paikalla olija voi kieltää, mutta eipä siihen IFK:n peli kaatunut, taaskaan, vaan huonoon viimeistelyyn.
Ehkä jo huomisen lehdistä saamme lukea virallisen version, joka voi olla aivan päinvastainen, kuin minä luulen sen olevan.

Tässä siis lyhyt referaatti siitä kirjoituksesta, jonka onnistuin kätevästi kadottamaan bittitaivaaseen. Ja nyt nukkumaan, väsyttää.
 

kristian

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK - Muita ei oo
Viestin lähetti Pioneer
edit: Lisätäänpä vielä kaksi huomiota. SaiPalla ei ollut minkäännäköistä hätää fyysisellä puolella. HIFKiläiset lentelivät seinille ihan siinä missä ketkä tahansa muutkin.

Mikäs yllätys se on, nykyisellä pehmo/nynny/kääpiö (tm)pelaajahankintalinjalla?

IFK ei ole IFK, ei ole sitä ollut enää pitkään aikaan. Ara jatkaa vain siitä mihin Ape jäi. Ketä edes jaksaa kiinnostaa?
 

Svante

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, FC Bayern
Viestin lähetti cobol
Kumma juttu taas kerran, sillä esim MTV3 raportti ottelusta ei tiedä tuomarin koskemattomuuden loukkaamisesta yhtään mitään.

Eikä aamun Hesari. Se juttu on tyypillinen juttu henkilöltä, joka on ollut ehkä jonkun aikaa matsia katsomassa ja sitten äkkiä toimistoon kirjoittamaan jotakin. Ehkä soittanut jollekin tutulle halliin kysyäkseen kuka oli IFK paras pelaaja ja Aran lausonnot haettu vielä "naapurin leiristä".
 

narri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins ja Jokerit
Viestin lähetti martti
näytti heti, että seuraamuksia tiedossa ja Söderholm sai tuomionsa kun peli vihellettiin poikki jolloin Bruunkin sai jäähynsä eri tilanteesta.

Jos näin on käynyt niin pelikieltoa pitäisi tulla, koska Tuomari on kentällä koskematon, vaikka kuinka säheltäisi. Jos noin on käynyt, niin onneksi Pajunen oli tiukkana ja anto PRK:n. Nyt vielä liigajohdonkin pitäisi olla ja mätkästä pelikieltoa Söderholmille.
 

aHab

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Montreal Canadiens
Viestin lähetti mirasane

SaiPalle sen sijaan ilouutisia, nimittäin Vallu on taas huomenna luistimilla ja pelannee jo seuraavassa matsissa.

YLE:n aamu-TV:n haastattelussa (pelin jälkeen/aikana tehty haastattelu) Vallu sanoi kokeilevansa luistelua sunnuntaina ja toivoi pääsevänsä peleihin mukaan ensi viikolla.

Kumpi vai kampi?
 

Machulda

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Viestin lähetti aHab
YLE:n aamu-TV:n haastattelussa (pelin jälkeen/aikana tehty haastattelu) Vallu sanoi kokeilevansa luistelua sunnuntaina ja toivoi pääsevänsä peleihin mukaan ensi viikolla.

Kumpi vai kampi?

Kumpikin käy, jos se pääsis pelaamaan jo ensi viikolla täydessä kunnossa ! =)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös