SaiPa 2012–2013 – uusi aikakausi

  • 726 463
  • 2 062

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
No niin, kunnon varmistus tällekin vihdoin. Sitten vielä se yksi laituri Leen rinnalle, niin pudotuspelitaisto voi alkaa.
 

käki

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Loistavaa,että viimein varmistui tämäkin. Ilmeisen positiivinen uutinen,ei nimittäin kukaan ole vielä ehtiny haukkua hölmöilyksi.
 

3156155

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Pahin pelkoni tulevan kauden osalta oli se, että mitä jos menetetään molemmat Nagander sekä Salcido. Nyt ei tarvitse enää pelätä ollenkaan vaan molemmat on kiinnitetty 100% varmuudella. Kyllä tuolla pakistolla kelpaa mielestäni lähteä tulevaan kauteen ja vaikka loukkaantumisiin ei paljon olekkaan varaa niin kyllähän siellä nälkäisiä on odottamassa omaa tilaisuuttaan. Loistava uutinen tämä Salcidon jatkon varmistus ja nyt sitten enää tarvitsee odotella sitä puuttuvaa ykköskentän laituria.
 

teeveemies

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Jäi vähän sellainen kutina, että SaiPa säästelee johonkin vielä kovempaan pelaajaan, kunhan ensin katsellaan miten kausi pyörähtää käyntiin. Nopea reagointivalmius on olemassa, toivon mukaan. Muuten ei ymmärrä tätä hankintaa, ellei oikeasti sieltä kuoriudu joku Hodgmanin tapainen kultakimpale. Ykköskentän jätkältä pitää odottaa tekoja, pelkkä pörräys ei vain riitä.

Ja sopii toivoa, että johto uskaltaa laittaa miehen mäkeen, jos touhu ei näytä mieluiselta. Ei mennä sieltä mistä aita on matalin. Viime kaudella Armstrongille annettiin jatkosopimus vaikka oli alusta lähtien selvää, että hän ei pysty joukkuetta riittävästi auttamaan. Kai ne parit maalit sitten sokaisivat, kuitenkin väärään ratkaisuun siinä päädyttiin, kuten Atukin totesi.

Eihän siitä pääse mihinkään, että hyökkäys näyttää aivan kärkipään jätkien kohdalta hieman köykäiseltä. Eikä siitäkään pääse mihinkään, että näin on lähes joka saatanan kausi. Ei auta muuta kuin mennä joukkueena eteenpäin. Italiaano on täysi kysymysmerkki, Mankisen pitäisi pystyä ottamaan jälleen pari askelta eteenpäin urallaan, maaleja on tultava. Mark Leen uskoisin olevan riittävä ykkössentteri kymppipaikalle haikailevalle joukkueelle, ainakin Ilveksessä sitä oli Marjamäki-Niinimäki kaksikon keskellä.

Salcido, Savilahti ja Lee ovat pelaajat joihin on varmasti mennyt keskimääräistä enemmän fyrkkaa, mutta luulisin rahaa olevan vielä kohtuullisesti säästössä. Levokarin kallis sopimus on nyt historiaa, Myllyniemi on vaihtunut Niemiseen ja monien liigamatsien miehet (Kiilholma, Aarnio ja Koskinen) on vaihdettu omiin junnuihin, divarijätkiin ja Hämäläiseen.

Niin ja kaikki ihan mutulla. Turskaa on tullut ja sitä ei yhden kauden voitollinen tulos hirveästi hetkauta. Joten eiköhän rahat ole loppu. Vituttaa. Tai no. Ei ihan vielä.
 
Viimeksi muokattu:

Kundi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saipa
Nämä on näitä "hakuja", joita Saipa kaltaisen seuran on tehtävä ja kokeiltava. Enemmän on kuitenkin voitettavaa kuin hävittävää. Tällaisen pelaajan kohdalla on kuitenkin myös tärkeää, että esim. Bruun on pelannut samassa porukassa, ja tietää minkälainen henkilö on kyseessä, ettei ole mikään joukkuehenkeä huonontava, tai vastaavasti että pelaajan on helpompi tulla joukkueeseen sisälle kun on edes joku tuttu jo siellä olemassa. Kuitenkin nuo pienetkin asiat vaikuttavat myös siihen miten pelaajalla lähtee homma käyntiin, onnistumiset ja hyvä fiilis ruokkivat onnistumisia. No, taito mitä pelaajalla on käytössä on tietty se ratkaisevin asia, mutta kait tälläkin kaverilla joku potentiaali on olemassa auttaa joukkuetta, koska hänet testiin otetaan. Saipalle 10-15 maalin kaverikin on kuitenkin aina iso vahvistus, ja tällaisilla riskittömillä kokeiluilla sellainen voi löytyä tosiaan aika pienellä rahalla, toivotaan että tässä on sellainen.
 

Swift

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Philadelphia Eagles, Flyers
Mitä nyt se sama syy minkä takia Löfman ei ole vielä lyönyt kunnolla läpi liigassa. Elikkä ne jatkuvat loukkaantumiset... Juuri kun homma alkaa toimia niin joku paikka paukahtaa paskaksi.

Noh, muutama kausi sitten tuli Tomi Mäen ääliötaklaus jalkoihin ja viime kaudella oli sitten kyljen kanssa isompaa ongelmaa. Itselleni ei tule mieleen muita. Paikat ovat nyt kuitenkin kunnossa ja odotan Anssilta taas ehjää kautta.
 

Juicey

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, G
Mahdollisesti on vielä yksi hyökkääjä tulossa, mutta varmaankaan mitään 400 NHL peliä ei kannata odottaa ansioluettelosta.
 

Swift

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Philadelphia Eagles, Flyers
En ymmärrä, miksi määrällä pitää korvata laatua. Hyökkääjiähän on pilvin pimein.

Olisin ennemminkin vahvistanut puolustusta, nimittäin se ei kestä ainuttakaan loukkaantumista. Kärkikuusikon takaa löytyvät nimet Taipalus, Piipponen ja Dufva, jotka ovat kaikki täysiä arpoja liigatasolla. Piipposen ja Dufvan yhteenlaskettu viime kauden pelien määrä taitaa olla siinä 25 korvilla, joten kova paikka olisi näille veljille hypätä liigadebyyttiä tekemään.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Mahdollisesti on vielä yksi hyökkääjä tulossa, mutta varmaankaan mitään 400 NHL peliä ei kannata odottaa ansioluettelosta.

Itse taas olen kuullut huhua, että mahdollinen tulija saattaisi olla puolustaja - varsinkin, kun Salcido ei ole kauden alusta rosterissa mukana.
 

Rawl

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
En ymmärrä, miksi määrällä pitää korvata laatua

Samaa mieltä! Miksi hommata Giliatin lisäksi vielä toinen, mitä todennäköisimmin, halpa toivotaan toivotaan tapaus, kun niitä on jo joukkueessa riittämiin. Olisi pitänyt laittaa nekin rahat yhteen kunnon hyökkääjään.
 

Juicey

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, G
Itse taas olen kuullut huhua, että mahdollinen tulija saattaisi olla puolustaja - varsinkin, kun Salcido ei ole kauden alusta rosterissa mukana.

Saattaa itse asiassa olla näin, ettei pelipaikasta tainnutkaan olla erityistä puhetta vaan koski jonkun pelaajan mahdollista tuloa vielä. Pahoittelut puutteellisesta ymmärryksestä.
 

teeveemies

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Toisen kauden kirous voi olla SaiPan kiusana tulevalla kaudella. Esimerkiksi Mankinen, Leivo ja Jekimovs eivät pääse enää yllättämään puskista, odotusarvot ovat kohonneet heidän itsensä kuin myös kannattajien silmissä.

Mankisen harteille painuu suuri vastuu ykköskentän maaleista. Toivottavasti kaveri osaa käsitellä tilanteen tervepäisesti ja ei ota kontolleen turhia paineita. Pääsi kuitenkin kaikkien valokeilojen ulkopuolelta lämäämään nuo edellisen kauden 16 komeaa maaliaan, nyt on astetta erilaisempi tilanne. Henkilökohtaisesti odotan Mankiselta tulevalta kaudelta 15-20 maalia, saman verran syöttöjä. "Kuka vitun Mankinen"- kyselyt saavat siis lopun kaudella 2012-2013.

Viime kaudella Leivon tavoite oli vakiinnuttaa paikka kokoonpanossa ja niin tapahtui. Teki myös tehot 8+7=15 (pienellä peliajalla), jolla saavutti tulokaspörssin viidennen sijan. Nyt odotetaan luonnollisena kehityksen jatkumona uutta piste-ennätystä ja murtautumista ehkä jopa 1-2 ketjuihin. Joku 20-30 pisteen kausi olisi Leivolle varsin nappisuoritus, enempää ei uskalla vielä vaatia eikä ole tarvettakaan. Miten pää kestää, se jää nähtäväksi. Enää ei olla se tuntematon Leivo, jolta ei odoteta muuta kuin hyvää tsemppiä.

Jekimovs taas teki 20 pistettä ensimmäisellä liigakaudellaan, lähes 0,5 piste/ottelu tahtia. Kohtuu hyvin mestishauksi. Jos ja kun fysiikkaa on saatu eteenpäin, täten odotan että Jekimovs on saanut otteisiinsa ripauksen tasaisuutta + kausi menee suurelta osin hyökkäävissä kentissä ja tilille napsuu noin 25-35 tehopistettä runkosarjan aikana. Eli varsin realistisella linjalla vedetään ja tuskin Jekin kuuppa tästä jumiin menee, jos joku tämän kirjoituksen hänelle tulkkaa.

Mutta kuten arvata saattaa niin yleensä asiat eivät suju kuin elokuvissa, kehitys ei mene robottimaisesti eteenpäin, syystä tai toisesta. Uskoisin yhden tästä kolmikosta floppaavaan joltain osin, siis kaikki ei mene odotuksien mukaan. En tietenkään toivo kenenkään SaiPan pelaajan floppaamista, mutta vuodet ovat osoittaneet, että floppaamisia tulee vaikka kuinka toivoisi ja haluaisi muuta.

Onneksemme kuitenkin pari uutta kasvoa voi päästä lyömään päänsä puskista parrasvaloihin. Heitetään vaikka Vauhkosen ja Piitulaisen nimi tähän. He voivat rennosti tulla liigakaukaloihin näyttämään osaamisensa, heillä ei ole kuin voitettavaa. Kunhan vakiinnuttavat paikkansa pelaavassa rosterissa, se riittää, kaikki muu on plussaa.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
teeveemiehen kommenttien kanssa olen pitkälle samaa mieltä. Näiden lisäksi odotan/toivon Pullin ja Paalasen pelaavan kohtuullisen täyden kauden. Fysiikastahan se ei näillä veijareilla ole kiinni, haasteena on saada suoristusvarmuutta ja välttää isommat loukkaantumiset.

Anssi Löfman toivottavasti jatkaa siitä mihin viime syksynä ennen loukkaantumisia jäi. Eiköhän tässä ole tarpeeksi toiveita, nämä kaikki kun toteutuvat niin Play off -paikka varmistuu jo tammikuussa. Ja sitten heräsin...
 

ralph cox

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, AS Roma, Blues
Ihan hyvällä nipullahan tässä kauteen lähdetään. Vahva pakisto, Ullberg erinomainen veskari kohtuullisella kakkosella täydennettynä. Hyökkäyksessä kuitenkin tuosta pakasta löytyy harjoituspelien ja ensikierrosten jälkeen kohtuulliset kärkiviisikot ja samaa paineistavaa pelitapaa tukevat viisikot. Oma typerä veikkaukseni kauden läpimurtopelaajaksi on Vauhkonen.
 

lappee

Jäsen
Ihan hyvältä tuo SaiPan ryhmä näyttää. Ensi viikolla jäälle ja ainakin Giliati & Savilahti ovat silloin mukana. Jekimovsin saapumisesta en ole varma. Mark Lee saapuu Lappeenrantaan 6.8.
Tuohon ryhmään uusia pelaajia on turha odotella, jos kaikki säilyy terveinä. Giliatin try-out:n jälkee niitä ulkkaripelaajia sattaa ilmaantua riippuen tietysti Giliatin onnistumisesta.
Toki niitä EU-pelaajia saattaa tulla, mutta enpä usko niinkään tapahtuvan.
 

radwar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Brynäs, Dynamo Mockba
Ihan hyvältä tuo SaiPan ryhmä näyttää. Ensi viikolla jäälle ja ainakin Giliati & Savilahti ovat silloin mukana. Jekimovsin saapumisesta en ole varma. Mark Lee saapuu Lappeenrantaan 6.8.
Tuohon ryhmään uusia pelaajia on turha odotella, jos kaikki säilyy terveinä. Giliatin try-out:n jälkee niitä ulkkaripelaajia sattaa ilmaantua riippuen tietysti Giliatin onnistumisesta.
Toki niitä EU-pelaajia saattaa tulla, mutta enpä usko niinkään tapahtuvan.

En halua kuulostaa Donald Trumpilta joka yhdellä lauseella murtaa unelmat, mutta jopa Saipan jokavuotiset resurssit huomioon ottaen niin eihän Saipan ryhmä kuitenkaan hyvältä näytä! Tiedossa on todennäköisesti jälleen taistelevaa kiekkoa, mutta kyllä kaneja pitää hatusta vetää että edes teoreettisia mahdollisuuksia sääleihin olisi olemassa.
 

lappee

Jäsen
Niin turhaa sitä on kuuta lähteä taivaalta hakemaan. Kunhan syksyllä ilmestyvät kiekkolehdet niin sijalle 14. tullaan sijoittamaan SaiPa.
Ja joukkue joka ensimmäisenä vaihtaa valmentajaa on sekin SaiPa.
Sputnikit on siis ammuttu alas ihan jokaisen kauden alla vaikka yhtään peliä ei ole edes pelattu.
Ihan vaan kysymyksenä vaikka väärään kohtaan meneekin: mikä nyt tekee HPK:sta paremman tai Ilveksestä? Näitä joukkueita tullaan varmasti veikkaamaan ainakin sääli pleijareihin.
 

teeveemies

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
En halua kuulostaa Donald Trumpilta joka yhdellä lauseella murtaa unelmat, mutta jopa Saipan jokavuotiset resurssit huomioon ottaen niin eihän Saipan ryhmä kuitenkaan hyvältä näytä! Tiedossa on todennäköisesti jälleen taistelevaa kiekkoa, mutta kyllä kaneja pitää hatusta vetää että edes teoreettisia mahdollisuuksia sääleihin olisi olemassa.


Okei. Voisitko hieman tarkemmin selostaa, mikä/mitkä osa-alueet kusevat sinun mielestäsi pahiten? Boldatun kohdan väite on mielenkiintoinen, joten innolla odottelen tarkempia perusteluja.
 

Machulda

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Niin turhaa sitä on kuuta lähteä taivaalta hakemaan. Kunhan syksyllä ilmestyvät kiekkolehdet niin sijalle 14. tullaan sijoittamaan SaiPa.
Ja joukkue joka ensimmäisenä vaihtaa valmentajaa on sekin SaiPa.
Sputnikit on siis ammuttu alas ihan jokaisen kauden alla vaikka yhtään peliä ei ole edes pelattu.
Ihan vaan kysymyksenä vaikka väärään kohtaan meneekin: mikä nyt tekee HPK:sta paremman tai Ilveksestä? Näitä joukkueita tullaan varmasti veikkaamaan ainakin sääli pleijareihin.

Joidenkin veikkauksissa SaiPa tullaan ehkä sijoittamaan sijalle 14, mutta kyllä minä tällä hetkellä sanoisin, että sinne tullaan myös veikkaamaan Ilvestäkin. Minusta Ilveksellä on saman tason rosteri(ainankinkin tällä hetkellä) kuin SaiPalla. TPS on myös tällä hetkellä aikalailla samoissa.

Toivoisin, että ketkä täällä ovat olevinaan SaiPan kannattajia, niin heiltä luulisi löytyvän hiukan enemmän uskoa ja luottamusta rakasta seuraamme kohtaan. SaiPa kun nyt on jo näyttänyt vuosi toisensa jälkeen, että on rosteri mikä on, niin lähempänä ollaan oltu sitä saalipleijaripaikkaa kuin karsijan paikkaa. Jospa tänä vuonna olisi jo sen säälipelijaripaikan vuoro.
 

Jugger77

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Minä olen mielestäni ihan aito SaiPan kannattaja vaikka en yltiöoptimistisesti puhku innosta jos Lappeenrantaan hankitaan pelaaja Italian kiekkoliigasta tai jos meillä taas on nuori ja nälkäinen joukkue ja runko on taas yhden vuoden kokeneempi. Minä pidän itseäni realistina vaikka tiedostan toki sen että jääkiekossa tulokset ratkaisevat ja erot ovat huipullakin pieniä. Silti tuo SaiPan tämän hetkinen joukkue antaa liian paljon etumatkaa muille ja vaatii huomattavia tasonnostoja lähes jokaiselta pelaajalta onnistumisetn mahdollistamiseksi. Ja onnistumisella tarkoitan pääsyä 10 parhaan joukkoon runkosarjassa. Minua ei lohduta juuri yhtään se jos jonkun muun joukkueen materiaali on tässä vaiheessa yhtä surkea tai surkeampi. Eikä sekään mieltä ylennä jos pitää siitä iloita ettei tälläkään kaudella oltu viimeisiä. Minä haluan nähdä joukkueeni pelaamassa voitosta jokaisessa matsissa jokaista vastustajaa vastaan. En ole glory hunter ja SaiPaa kannatan hautaan asti vaikka ei se aina helppoa ole ollut. Ja sitten takaisin tuohon nykyiseen rosteriin. Tuohan on pirun mielenkiintoinen porukka ja kyllä tuolla porukalla voi onnistua hyvinkin, mutta liikaa on nyt laitettu kohtalon varaan. Yhdelläkään pelaajalla ei ole varaa epäonnistua ja erityisesti hyökkääjillä on melkoiset paineet nousta puskista esiin. Uskon että tuo porukka onnistuu hyvinkin ja sillä päästään sijoille 11-12, mutta yhdellä kovalla hyökkääjällä oltaisiin jo lähellä sijoituksia 9-10 mikä on minun papereissani lottovoitto. Enkä minä pahana pitäisi sitäkään että pakistossa olisi todellista leveyttä niin että heti pitäisi raapia mestiksestä tai A-junnuista porukkaa jos joku kolmesta avainpakista loukkaantuu.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
Hyökkäyksessä on leveyttä kohtuullisesti, mutta tosiasia on että niitä selkeitä tasonnostoja tarvitaan usealta pelaajalta. Olen kuitenkin optimisti, viime syksynäkin mm. Mankinen, Leivo ja Löfman (ennen kylkivaivoja) ylittivät varmasti kaikkien odotukset. Potentiaalisia tasonnostajia löytyy tällekin kaudelle parin ketjun verran, joten toivotaan että itseluottamusta ruokkivia onnistumisia saadaan jo syyskuussa.

Puolustus näyttää hyvältä mutta hirvittävän kapealta. Kauden avaukseen on viisi mitat täyttävää pakkia, ja kuudennesta paikasta kisailevat varmaan Lauri Taipalus ja Samuli Piipponen. Salcido tulee mukaan kauden 10. otteluun, mutta mitä tehdään jos jo syyskuussa tulee pakkiosastolle pari loukkaantumista? Tarjolla on Dufva, Huhtanen ja Maalahti.
 

stuba

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, St. Louis Blues
Kauheasti täällä monet huolehtivat puolustuksen leveydestä. Ei siellä muillakaan joukkueilla kovin leveitä nuo puolustuskalustot sen oletetun pelaavan kuusikon jälkeen ole. Nopealla vilkaisulla KalPa ja Pelicans ovat tällä hetkellä kohtuu ohuella pakistolla liikkeellä. Kyllä se vaan niin menee, että ei siellä muillakaan ole seiska ja kasipakkina varaa roikottaa ns. varmoja liigapelaajia. Kyllähän se rahan haaskausta on. Jos ja kun loukkaantumisia tulee, niin sitten seurat toimivat tilanteen vaatimalla tavalla. Oli seura sitten SaiPa, KalPa tai Pelicans.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös