No miten sen nyt ottaa... Jos on pullo, jota en ole vielä juomassa, niin säilyy kaapissa. Sitten, kun tiedän sen korkkaavani, niin sujautan edellisenä päivänä jääkaappiin.
Silloin harvoin, kun ostan väkeviä, niin ne juodaan pois. Himassa mulla ei ole vuosiin ollut "säilössä" pullon pulloa. joskus oli isot baarikaapit ja kaikkia mahdollisia viinoja. Itse asiassa ne olen aikoinaan Jatkoaikaan listannutkin ketjuun, jossa tiedusteltiin baarikaapin sisältöä. Tuohon aikaan olin laivalla duunissa ja viinakin vielä maistui. Vielä kun sitä lähes ilmaiseksi sai kannettua kotiin, niin olihan siinä baarikaappiin täytettä.
Säilytän avaamattomat väkevät alkoholi juomapulloni huoneenlämmössä kaapissa ja taasen avatut väkevät alkoholi juomapulloni sijaitsevat jääkaappikylmässä. Eipä oikeastaan muuta väkevää alkoholi juomaa kulu niin pitkällä aikavälillä että säilyttää tarvitsisi, kuin tällä hetkellä jääkaappikylmässä olevaa Vanhaa Tallinnaa.
Finlandia taitaa olla pakkasessa ja Jägermaister ja joku viskipullo tossa hyllyssä. Itse tulee juotua niin harvoin, että noi hyllyssä olevat menee oikeestaan koristeista.
Väkevien juomien säilyttämisestä kylmässä ei koidu mitään lisäarvoa. Jäähdyttäminen maksaa, joten turhaa touhua. Kylmät snapsijuomat ovat poikkeus, eli kylmiöön tai pakastimeen työnnetty vodka, miksei myös väkevä sitruslikööri, jekku tai vastaavat.
Onko herroille termo "pinonvälipullo" tuttu? Mikäli meillä Hakalissa pulloa päiväkausia säilytetään, niin siellähän se halkopinon välissä piileksii jolloin lämpötila vaihtelee ulkoilman mukaan.
En usko, että säilyvät. Haihtuvat taivaan tuuliin. Itse säilytän jääkaapin yläpuolisessa pikkukaapissa, jossa on tosi lämmintä. Kossun ja muidenkin juomien aromit tulevat hyvin esille.