Mainos

Säilytätkö banaanit huoneenlämmössä vai jääkaapissa?

  • 22 307
  • 97

Säilytätkö banaanit huoneenlämmössä vai jääkaapissa


  • Äänestäjiä
    238

Sisäliitin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Kaikki vihannekset ja hedelmät jääkaapissa. Kylmä ja raikas hedelmä/vihannes maistuu vaan paljon paremmalta ja samalla välttyy kaikenmaailman banaanikärpästen invaasiolta.
 

ufon_kaakao

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Sebastian Aho
Jääkaapissa. Ja nautitaan keitettynä tai kiireessä voi lämmittää mikrossa. Keitetyt banaanit on yllättävän hyvä ruoka. Vinkki kokeilunhaluisille: Lorauta keitinveteen hieman kahvia tuomaan makua.
 

pettter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Normaalisti huoneenlämmössä tietenkin. Mutta ihmeellistä. Vasta pari viikkoa sitten kuulin ensimmäistä kertaa ikinä että joku säilyttää banaaneja jääkaapissa.
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Kun ostaa banaanit kaupasta kypsinä niin ne voi pistää huoletta jääkaappiin. Omassa pienessä kyläkaupassa menekki on niin mitätöntä, että banaanit usein onkin ihan kypsiä. Ei tarvitse syödä raakoja banaaneja, mutta samalla ne on mukavan raikkaita.
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Philadelphia Flyers
Vastasin jääkaapissa. Kotoa löytyy oikeastaan aina banaaneja, ja jos ei, pitää lähteä kauppaan. Pidän banaanit kylläkin jääkaapin vihanneslaatikossa, jossa tuntuisi olevan banaaneiden säilymiselle paras lämpötila. Pelkästään jääkaapissa banaanit menevät huonoiksi jopa nopeammin kuin huoneenlämmössä.
 

pettter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mutta eikö se kuulosta yhtään hassulta pitää banaaneja jääkaapissa? Ettehän te autoakaan aja autotallin sijasta leikkimökkiin, tai no okei toi oli vähän huono vertaus kun hyvähän auto on leikkimökkiin ajaa jos se vaan on riittävän iso ja oviaukko tarpeeksi suuri, mutta siis vaikka että lehmät lentää.
 

BigJay

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Jääkaapin vihanneslaatikossa säilytetään, kuten lähes kaikki muutkin hedelmät pl. nektariinit ja kiivit. Sitä en tiedä miksi näin teemme. Todennäköisesti tuo tapa periytyy vaimoni kotoa, kuten kaikki muutkin elämää hankaloittavat tavat.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Torspoimmat amatöörit popsivat jääkaappikylmiä raakoja banaaneja niin, että todennäköisesti sellainen limainen nilja vaan kiiltelee hampaissa ja kitalaessa.

Jälkiruoaksi sama keke kaivaa kivikovan levyn jääkaapissa kovettunutta Fazerin sinistä, ja narskuttaa sitä kuin jotain näkkäriä.

Kunnioitan heidän näkemystään ja makuasioistahan ei sovi kiistellä, mutta ihmettelen että eivätkö hekin todennäköisesti pitäisi molemmista enemmän, jos banaani olisi lämpimämpi ja kypsempi ja se suklaakin huoneenlämpöinen. Ehkä ei, mutta uskon että se olisi parempaa jopa torspon suussa noin päin.
 

Worrell

Jäsen
Suosikkijoukkue
RIP Coyotes 1996-2024
En vastaa äänestykseen, koska sopiva vaihtoehto puuttuu. Kommentoin kyllä silti.

Itse säilytän banaaneitani (ja muita hedelmiä) monella eri tapaa. Harvoin syön hedelmiäni ns. tuoreeltaan eli useimmiten ne löytävät itsensä jääkaappini kylmäviileälokerosta (ei pakastelokero, pakastin mulla on erikseen). Säilytystapa riippuu myös paljon siitä, missä kunnossa hedelmät ovat ja siitä, milloin minun on tarkoitus syödä niitä. Jos ne ovat raakoja, niin saatan pitää niitä huoneenlämmössä, jotta kypsyvät nopeammin, mutta jos ostamani hedelmät ovat jo tarpeeksi kypsiä, niin ne ovat jääkaappini lokerikossa etteivät mätäne. Jos mun on tarkoitus syödä hedelmät heti 1-2 päivän aikana, niin säilytän ne huoneenlämmössä. Muussa tapauksessa säilytystapa on joku muu.
 

Fordél

Jäsen
Torspoimmat amatöörit popsivat jääkaappikylmiä raakoja banaaneja niin, että todennäköisesti sellainen limainen nilja vaan kiiltelee hampaissa ja kitalaessa.

Jälkiruoaksi sama keke kaivaa kivikovan levyn jääkaapissa kovettunutta Fazerin sinistä, ja narskuttaa sitä kuin jotain näkkäriä.

Onneksi kekellä on niin fiksu mirkku, että se tajuaa ymmärtää tehdä banaanin kuoreen viillon, laittaa viiltoon Fazerin sinista, kääriä koko homman folioon ja laittaa se uuniin. Näin keke saa helkkarin hyvää jälkiruokaa eikä haittaa vaikka molemmat raaka-aineet on vedetty hetki sitten jääkaapista.
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Tuota voisi melkein kokeilla, siis banaanin pakastamista. Pari kertaa olen kokeillut sitä allegorisesti harrastamalla aikuisten välistä seksuaalista kanssakäymistä eteläpohjalaisen naisen kanssa, mutta siitä on jo niin paljon aikaa että traumat ovat hälvenneet, joten josko tänään pakastaisin banaanin. Raportoin asiasta!

No, miten kävi ja millaista se oli? Alkoi itseäkin kiinnostaa tuo banaanin pakastaminen. Ei toki tuollaisen naisen kanssa. Tai kaipa sitä voisi kokeilla...

Ja banaanit huoneenlämmössä, mutta eipä tuo jääkaappikaan vieras paikka niille ole. Tietynlainen raikkaus siitä kylmyydestä tulee.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Onneksi kekellä on niin fiksu mirkku, että se tajuaa ymmärtää tehdä banaanin kuoreen viillon, laittaa viiltoon Fazerin sinista, kääriä koko homman folioon ja laittaa se uuniin. Näin keke saa helkkarin hyvää jälkiruokaa eikä haittaa vaikka molemmat raaka-aineet on vedetty hetki sitten jääkaapista.
Tuli muuten syötyä tällaista kun oltiin kaverin luona käymässä alkukesästä, tosin grillattuna. Banaaninkuoreen viilto, tummaa suklaata sinne väliin, homma foliolla pakettiin ja grilliin. Nautittiin jäätelön kanssa ja hyvää oli.

Mieluiten kuitenkin syön banaanin, suklaan ja jäätelön erikseen, mutta se nyt ei kiinnosta ketään.
 

sladdi#17

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sininen Suosikkijuoma: Ilmanen
Totta vitussa ne banaanit, jos semmoisia on vaikka vaimo kaupasta kotiin haalinut, työnnetään jääkaappiin. Muuten kämppä on täynnä niitä vitun pieniä kusipääkärpäsiä seuraavan kuukauden. Ylipäätäänhän banaanit on lähinnä apinoille.
 

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
No, miten kävi ja millaista se oli? Alkoi itseäkin kiinnostaa tuo banaanin pakastaminen. Ei toki tuollaisen naisen kanssa. Tai kaipa sitä voisi kokeilla...

Ja banaanit huoneenlämmössä, mutta eipä tuo jääkaappikaan vieras paikka niille ole. Tietynlainen raikkaus siitä kylmyydestä tulee.


Prkl... unohdin ostaa banaanin jos kaksi! Kassalla vielä mietin että olen unohtanut jotain mutta harhauduin tuijottamaan kassaneidin nimilappua ja vasta kotona muistin että ai niin, ne pannaanit. Mutta vielä koittaa kerta että banaani jäädytetään. Raportoin sitten!
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Banaanit ovat hyviä ja terveellisiä. Nämä olivat 60-luvulla maaseudulla vielä suht harvinaisia. Nykyisin poimitaan puoliraakoina, joten kypsytys tapahtuu tietyssä lämmössä, joka ei ole jääkaappiolosuhteet. Joistakin pienistä kärpäsistä valittavat voivat puolestani painua vaginaan. Ihminen kuitenkin surmaa kyseisen mitättömyyden sekunnissa. Vai onko ollut suurempia ongelmia?

Kyllähän herkullinen bananas pitää säilöä huoneen lämpötilassa. Ei niitä tarvitse hankkia kuitenkaan terttutolkulla kerralla. Banaaneja ei myöskään myydä kaupoissa kylmäosastoilla. Mikä tässä asiassa nyt oikein mättää?
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Nimensä mukaisesti jääkaapissa säilytetään jäätä eikä mitään banaaneja. Jotka ovat muuten parhaimmillaan viherryksen kadottua, mutta ennen ruskeita pilkkuja. Ruskeat pilkut kuuluvat korkeintaan kalsareihin ja sillä sipuli.
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Nimensä mukaisesti jääkaapissa säilytetään jäätä eikä mitään banaaneja.
Meilläkin on banaanit banaanikaapissa, maidot maitokaapissa, voit voikaapissa ja juustot juustokaapissa. Sisään ei mahduta kun kaappeja on niin paljon, mutta onneksi on kaappeja.
 
Suosikkijoukkue
Greek Philosophers
Meilläkin on banaanit banaanikaapissa, maidot maitokaapissa, voit voikaapissa ja juustot juustokaapissa. Sisään ei mahduta kun kaappeja on niin paljon, mutta onneksi on kaappeja.

Onko teillä baarikaappia? Toimiiko se samalla periaatteella kuin se vaatekomero siinä Narniassa?
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Onko teillä baarikaappia? Toimiiko se samalla periaatteella kuin se vaatekomero siinä Narniassa?
Ei tartte olla, kun tuossa lähipubissa lukee ikkunapöydän yläpuolella että open. Siitä tiedän että se on miun pöytä.

Kaapeista tuli mieleen se Kauppinen, joka muutti Kuopioon, mutta se on jo vanha juttu joten en viitsi.
 
Suosikkijoukkue
Greek Philosophers
Ei tartte olla, kun tuossa lähipubissa lukee ikkunapöydän yläpuolella että open. Siitä tiedän että se on miun pöytä.

Ai niin. Sun tiskiainees on jostain syystä meidän keittiössä, täytyy yrittää palauttaa. Ootko ite muistanu palauttaa sen leivänpaahtimesi, joka oli Severin?
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Ai niin. Sun tiskiainees on jostain syystä meidän keittiössä, täytyy yrittää palauttaa. Ootko ite muistanu palauttaa sen leivänpaahtimesi, joka oli Severin?
Se jäi palauttamatta, ja pöllin myös kaikki Katrin käsipyyhepaperit.
 

Sisäliitin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Torspoimmat amatöörit popsivat jääkaappikylmiä raakoja banaaneja niin, että todennäköisesti sellainen limainen nilja vaan kiiltelee hampaissa ja kitalaessa.

Jälkiruoaksi sama keke kaivaa kivikovan levyn jääkaapissa kovettunutta Fazerin sinistä, ja narskuttaa sitä kuin jotain näkkäriä.

Kunnioitan heidän näkemystään ja makuasioistahan ei sovi kiistellä, mutta ihmettelen että eivätkö hekin todennäköisesti pitäisi molemmista enemmän, jos banaani olisi lämpimämpi ja kypsempi ja se suklaakin huoneenlämpöinen. Ehkä ei, mutta uskon että se olisi parempaa jopa torspon suussa noin päin.

Myös se suklaa on varsinkin nyt kesäaikaan (sisällä +25) melko ankeaa syötävää jos sitä säilyttää huoneenlämmössä. Saa oikeastaan lusikoida sellaista puolisulanutta mömmöä suuhun joka liimautuu kitalakeen. Suklaa heitetään jääkaappiin ja otetaan sieltä ulos hieman ennen nauttimista, ja koko levy siis vedetään yhdellä kertaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös