Ruutu vs Mäkkäri + muut tappelijat

  • 5 804
  • 54

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Liitän reippaasti uudelleen muokattuna oman näkemykseni toisesta ketjusta, jossa käsitellään ns. poliisitoimia SM-liigassa. Kuulun siihen ryhmään jääkiekon ystäviä, jotka toisaalta pitävät hyvänä hanskaajien mukana olemista SM-liigassa, mutta toisaalta kokevat asiassa olevan myöskin ongelmia. Näkisin niin, että nuo ongelmat olisi ainakin hyvä nostaa ensi esille. Todellisten hanskaajien palkkaamista eri liigaorganisaatioihin ei sinänsä estä yhtään mikään. Liigajoukkeistamme varsinkin HIFK on aiempina kausina selvästi pyrkinyt tekemään sopimuksia myös sellaisten pelaajien kanssa, joiden taidot riittävät myös hanskaamiseen. Toinen helsinkiläisjoukkue Jokerit on muutaman kerran onnistunut palkkaamaan hyvän pohjois-amerikkalaisen hanskaajan, mutta oletettavasti enemmänkin sattumalta kuin tarkoituksella.

En usko ollenkaan siihen, että SM-liigassa tehtäisiin enää koskaan sellaisia päätöksiä, jotka lisäisivät mahdollisuuksia hanskaajien käyttämiselle. Mutta toisaalta en kyllä keksi sitäkään, mikä nykyine päätös tai sääntö estäisi hanskaajien palkaamisen vaikkapa Jokereihin. Monet uskovat kenties niin, että pienestä hanskaamisesta jopa annettava 5+20 minuuttia on se este, mutta kyse ei mielestäni ole siitä. Sinänsä sääntöä tulisi hanskausten suhteen käyttää vain päällekarkauksissa (kuten Mäkiaho vs. Varis) ja jättää muut hanskausrangaistukset tasoon 5+10 tai 5+0 minuuttia. Mutta siltikään kyse ei ole tästä säännöstä. Jotta hanskaajista olisi SM-liigassa todellista hyötyä, pitäisi ensimmäisenä jonkun saatava pelajaat vakuuttuneeksi seuraavaita asiasta:

Kun olet lähellä kaukalon reunaa tai kulmaa, älä KOSKAAN missään olosuhteissa käännä selkääsi kentälle. SM-liigassa on jostain syystä suuri joukko ns. jääkiekkoilijoita, jotka ollessaan kaukalon laidan tai kulman lähellä ja nähdessään vastustajan pelaajan valmistautuvan taklaukseen, kääntävät välittömästi selkänsä kohti taklaajaa ja lentävät haavoittuneen joutsenen lailla kohti laitaa. Voiko kukaan puolustaa tätä älyttömyyttä? Tästä asiasta on varmasti puhuttu liigapelaajien kesken, mutta niin vaan sama holtiton meno jatkuu. En nyt viitsisi verrata taas NHL:ään, mutta siellä vastaavassa tilanteessa kukaan pelaaja ei koskaan käännä selkäänsä, vaan valmistautuu ottamaan taklauksen vastaan. Pitäisin tämän neitimenettelyn kitkemistä hyvin tärkeänä, pelin laatua parantavana ja tietysti pelaajien turvallisuutta lisäävänä asiana.

Toisena seikkana pelaajien pitäisi jotenkin luopua siitä, että he lentävät koivet oikosellaan pitkin jäätä pienestäkin hipaisusta. Tällä kaudella tämä loukkaantumisen näytteleminen on mennyt aivan liian pitkälle ja sitä löytyy yhä enemmän jokaisesta joukkuessta. Tarkoitus on tietysti kalastaa jäähy vastustajalle. Sairasta puuhaa, ei kuulu rehtiin jääkiekkoon. Samalla tehdään karhunpalvelus, sillä tuomareilta jää havaitsematta yhä enemmän myös todellisia loukkaantumisia kun pitää jotenkin varoa menemästä näiden filmi"miesten" retkuun.

Ja kolmantena hyvin tärkeänä asiana näkisin sen, että SM-liigassa palataan takaisin vähitellen sille tielle, joka johtaa pelaajan kunnioittamaan toista pelaajaa, olkoonkin vaikka vierasjoukkueessa. Nyt SM-liigan peleistä on tehty eräänlaista puuroa, jossa luistimet eivät enää kiidä ylettömän koukkimisen ja mailanhäirinnän tuloksena. Tämä häirintä on jo sitä luokkaa, että vastaava toiminta NHL:ssä jää kirkkaasti toiseksi. Hyvä esimerkki tästä nähtiin vaikkapa ottelussa Washington-Carolina, jossa Sami Kapanen pääsi laidalta karkuun. Capsien pakit tulivat perässä ja olisivat voineet mailalla torpata Kapasen vähän ennen kun hän pääsi yksin maalivahtia vastaan. Kaikki kolme Capsien kaveria jättivät kuitenkin torppauksen tekemättä - olihan kyseessä yksi NHL:n ehdottomista tämän kauden tähtipelaajista. Ja olen aivan varma, että molempien joukkueiden kannattajat tykkäsivät myös tilanteesta, jossa torppaus jäi tekemättä ja Kapanen pääsi yrittämään maalia Kölzigiä vastaan. Tämä toki oli vain pieni esimerkki NHL-kiekosta, mutta kun olen sitä seurannut vuosikaudet niin nyt ollaan tultu erilaisten muutosten jälkeen tilanteeseen, jossa NHL:ssä pelataan ainakin yksittäisissä otteluissa jopa paljon puhtaampaa kiekkoa kuin täälä kotoisessa SM-liigassa. Näyttävämpää se on toki aina ollut, saahan NHL parhaat pelaajat käyttöönsä. Mutta kyllä SM-liigassa olisi nyt pohdinnan paikka. Eikä siihen tarvita mitään Urpon komiteoita, pelaajat voivat ITSE asiat halutessaan ratkaista.

Mikä sitten olisi hanskaajien hankkimisen etu? Näkisin sen niin, että silloin vaikkapa joukkueen X taitopelaajat saisivat hieman enemmän pelitilaa sekä välttyisivät aeimpaa paremmin vaikkapa joukkueen Z halonhakkaajan tempuilta. Kaipaan kaiholla parin kauden takaista aikaa, jolloin Sean Gagnon rauhoitti mm. HIFK:n kuumakallet jo pelkällä olemuksellaan. Mutta kuten kaikki muistavat mm. samaisesta Gagnonista, tällä asialla on myös varjopuolensa. Miten voidaan vaikuttaa siihen, että esimerkiksi joukkueen Y päästään vinksahtanut hanskaaja ei mene telomaan joukkueen N parasta taitopelaajaa ihan vaan huvikseen ja saadakseen aikaan joukkotappelun - tai saadakseen itsensä pois täältä kylmästä ja synkästä Pohjolan talvesta?
 

velmu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Colorado...
Itse muistan hyvin Kankaanperän ja Mikkolan matsin, jossa Mikkola otti hyvin leipää. Toinen hyvä matsi oli Glad Hyvönen, jossa Hyvönen sai myös maistaa Gladin nyrkkiä. Hannes pysyi maksimisaan 5 sekuntia pystyssä, saaden kokoajan nyrkiä nassuun.

Kolmas matsi, joka jäi mieleen on Jämsen vs. Laaksonen. Silloin kävi Jämseniä sääliksi, sillä niin pahasti tuli nokkaan. Kaksi lyöntiä naamaan ja hups nurin. No, kuitenkin "hyvä" osoitus Jämsenin peräänantamattomuudesta. Moni meistä olisi varmaankin luistellut vaihtoaitioon mehulle.

Laaksonen vs. Glad matsia en muista, vaikka olen nähnyt jokaisen IFK-pelin paikan päältä.

Tosin pubi pystyi olemaan silloin olinpaikka... Pubissa olen nähnyt kerran"Jyp-Ifk matsin" taisi olla vuosi 91-93 kauden avausmatsi. Sen lopputulosta en muista.

Stolkista sen verran, että Saukkonen sanoi kaverin olleen "poliisikoulussa" jenkkilässä. Tosin tämän sanoi Mika Saukkonen, joten tietolähteen luotettavuuden jokainen voi itse puntaroida.
 

breakin

Jäsen
Suosikkijoukkue
hifk
hyvä kirjoitus kristian. kun minun aikaisempaa kirjoitustani lainasit, niin tajusit kai mitä ajoin takaa? siis että änärissä tappelut aloitetaan reilusti, kun taas suomessa hyökätään yllättäen. itse tietenkin tuo reiluus on parempi. cobolille gagnonista sen verran: että en nyt usko että kukaan ifkiläinen niin paljon gagnonia pelkäsi. yhdessä matsissa gagnon otti koko ajan calounia, löi poikittaisella naaman,jne. yhdessä aloituksessa caloun sitten näytti käsillään gagnonille chicken-liikettä ja töni tätä seuraavassa vaihdossa. tämän jälkeen mäkkäri meni juttelemaan gagnonille, että eikö tä'mä löydä kovempia kavereita , joille kovistella. yhdessä matsissa nielikäinen ja gagnon maalin takana(metrin päästä minusta) tönivät ja juttelivat toisilleen , mutta tuomarit tulivat väliin. gagnonin tappelu taidoista paha sanoa mitään, koska hän ei tapellut suomessa kertaakaan. jäähyt ja pelikiellot tulivat jostain aivan muusta. mutta ei siinä mitään, että jokerit fanit pitävät gagnonia kovana, kyllähän ifki fanitkin pitävät samantyylisistä omista, kuten mäkkäristä. aiheettako? en tiedä. eikä halkidiskaan änärissä ole maineeltaan kova. ehkä päinvastoin jotkut sanovat raukaksi, kuten siinä detroit -toronto(?) matsissa jossa bobi lähti kokomaskissa olleen leukamurumasta toipumassa olevan kimppuun ja sai sitten jonkun tappelijan grimson(? en muista) vihat. se tappelijahan yritti kolmen jätkän läpi halkidiksen kimpuun. stolk tappelussa halkidiksen kädessä oli jotain häikkää, mutta ei se ole mikään tekosyy.itsehän halusi tapella ja seuraukset tiedämme.
minullekaam ei ole väliä voitaako vai häviääkö tappelussa. tärkeintä on osannotto.se osoittaa jo taistelutahto ja taistelemista joukkueen puolesta.
 

breakin

Jäsen
Suosikkijoukkue
hifk
sen verran vielä näistä sm-liigan ja nhl tappluiden eroista: suomessa tappelut alkavat yleensä spontaanisti( mikä on minusta hyvä), eli joku hakaa pokittaisella niskaan,tai muuten sikailee ja ärsyttää ja siitä syntyy mylly. nhl:ssä taas jotkut myllyt ovat showta ja suunniteltuja.
muuta en näe siinä mitään pahaa että kaksi jätkää omasta halustaa haluaa koetella voimiaan kehässä tai jäällä. jos kummatkin ovat halukkaita niin mikäs siinä. sitä voi sitten jeesustella, tuhotaan aivosoluja jne. mutta omasta tahdostaanhan ihmiset juovatkin, siinäkin menee aivosoluja. eikä moni ole sitä jeesustelmassa. no, tämä nyt oli naurettavaa, mutta niin on jeesustelu lätkä väkivallastakin. minusta väkivalta kaukalossa on polvi-kyynärpää,jne vaaralliset epäpuhtaattaklaukset,poikittaiset mailat, maillalla hakkaamiset,jne. ja vaikka lätkä tappeluista pidänkin, ei se tee minusta väkivaltaista ihmistä. en pidä oikeasta väkivallasta oikeassa elämässä. mutta ei komedioiden katselu tee kaikista koomikko, eikä lätkämyllyjen katseleminen väkivaltaista psykopaattia. kyllä ihmiset osaavat erottaa oikean elämän noista.
(edit:ei perkele mitä jeesustelua tuli taas kirjoitettua.)
 

Evil Elvis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Varis ja Mäkiaho

Mäkkäri sanoi jossain slitz-tyyppisen lehden haastattelussa, että tappelu alkoi kun joku veti poikittaista niskaan.

McAho kommentoi näin: "Luulin, että siellä on joku kova jätkä ja aloin paukuttaa heti. Tällaisessa tilanteessa täytyy ottaa heti täysillä, ettei saa ikään kuin vahingossa turpaan.
Jos olisin tiennyt, että se on Varis en olisi ottanut niin kovaa."

Tiedä tuosta, mutta hyvin sanottu. "Luulin että siellä on joku kova jätkä.. " :D
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
velmu...Laaksonen/Glad -tappelu ei ole kovin vanha, veikkaisin syksyä -99 ja Laaksonen otti selkeän pistevoiton tuolloin. Tapahtumasta raportoi HIFK-fanien lisäksi myös jyväskyläläinen frendini, joka käy katsomassa aina Jyp-HIFK -matsit. Kun Jyp tuli sitten HIFKin vieraaksi ja Glad sai jäähyn, olivat HIFKin kiihkeät fanit A5:n takana hyvinkin tietoisia tästä ja kutsuivat Gladia mm. päärynäpalloksi. Suomipojan muisti on valikoiva, mutta lyhyt.

Ja kuvitelkaa, täällä toisissa ketjuissa jotkut HIFK-fanit valittavat narrifanien Ugh ugh -huutelusta Marekille. Pään aukominen vastustajille ja juuri mahdollisimman ikävistä asioista on kaikkien kiekkopaikkakuntien hurjimpien fanien oikeus ja suorastaan velvollisuus. Vaikken itse tähän osallistukaan, niin kyllähän se hymyilyttää. Eli suomeksi sanottuna: ugh -huudot eivät haittaa, kyllä meilläkin osataan tuo ah niin ihana vittuilu.

Sitten tappelu-uutisia aiemmin mainitsemastani HIFK:n nrosta 26, Jani Honkanen. Kuulin tänään eräältä Tallinnan-reissussa mukana olleelta pelimieheltä, että Honkanen oli ollut todella hyvä venäläistä isoa poikaa vastaan. Honkanen oli voittanut niin selkeästi, että sai koko venäläisfanien joukon vihat päälleen - kaukalosta poistuessaan hän oli saanut väistellä näiden syljeskelyä ym. kivaa. Typerää käytöstä, itse tappelu oli kuulemma alkanut keskinäisellä sopimuksella ja samanaikaisella hanskojen heitolla. Luulen, että Honkanen saa ennen pitkää ystäviä yli joukkuerajojen liigassakin. Siis meistä, jotka oikeita myllytystaitoja arvostamme yhtenä jääkiekon osana.

Jos Pasi Nielikäinen todella lähtee HIFKistä, toivon että hän menee Bluesiin ja Calounin kanssa samaan ketjuun. Saas nähdä onko edelleen yhtä paljon niskaan vetäjiä.

Bob Halkidis ei todellakaan ollut tappelijan maineessa NHL:ssä, vaikka hän ehkä itse antoikin ymmärtää niin. Hän oli ennemminkin rottakiekkoilija. Myös Gagnon oli minulle lievä pettymys. Odotin rankempaa myllyttäjää, mutta täällä hän kunnostautui lähinnä mailan käyttäjänä. Mutta yksi asia yhdisti Gagnonia ja Halkidisia: molemmat osasivat myös pelata jääkiekkoa. Gagnon oli narrien paras pakki -00 finaaleissa ja Halkidis Rafalskin ohessa HIFKin aatelia -98 finaaleissa. Kumpikaan ei siis ollut varsinainen poliisi.
 

lintu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti velmu

Tosin pubi pystyi olemaan silloin olinpaikka... Pubissa olen nähnyt kerran"Jyp-Ifk matsin" taisi olla vuosi 91-93 kauden avausmatsi. Sen lopputulosta en muista.

Siis milloin pelattiin kausi 91-93 ?
joo älä ota nokkiin, mutta näin mukavassa hiprakassa on kiva kiusata
:D
 

velmu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Colorado...
No perkules

Eihän tuosta nyt nokkiin voikaan ottaa. Taisin olla itsekin vielä (siis olin) pikku niitissä, kun tuota kirjoittelin pointin kuitenkin löysit; siis kausilla 91-92 tai 92-93!
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Sydäntälämmittävää

...tarinaa tämän päivän Hesarin urheilusivuilla Jakke Ruudun myllystä Habsien Rivet´n kanssa. Kaipa olette huomanneet? Siinä oli kaikki oikean hanskauksen elementit, joita Jakke osasi aika hyvin kuvailla. Mm. se aiemmin mainitsemani ELINTÄRKEÄ vastustajan paremman käden blokkaaminen. Rivet sai Jaken vasurin pelistä, kun oli saanut siitä sen vastapallo-niitin, mutta Jakkehan on ns. tuplakätinen, eli osasi sitten käyttää oikeaa kättään. Reiluilla tappeluvoitoilla saadaan fanien jakamaton suosio. Ja jos niitä on enemmän kuin tappioita, alkaa pelaaja olla jo jonkinlainen kulttihahmo. Toivon mukaan Jakke on tällä tiellä, mies lienee Suomen monipuolisin jääkiekkoilija, vaikkei suinkaan paras tai taitavin. Mutta harvalla on niin moni osa-alue kunnossa kuin Jakella. Jaken kommenteista hymyilytti erityisesti se, kuinka hän kertoi ottaneensa oppia Brashearilta, ex-ketjukaveriltaan. Siltä kaiffarilta kannattaakin ottaa oppia.
 

Jaari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon Blues, Toronto Maple Leafs
Re: Sydäntälämmittävää

Viestin lähetti JHag
...tarinaa tämän päivän Hesarin urheilusivuilla Jakke Ruudun myllystä Habsien Rivet´n kanssa. Kaipa olette huomanneet? Siinä oli kaikki oikean hanskauksen elementit, joita Jakke osasi aika hyvin kuvailla. Mm. se aiemmin mainitsemani ELINTÄRKEÄ vastustajan paremman käden blokkaaminen. Rivet sai Jaken vasurin pelistä, kun oli saanut siitä sen vastapallo-niitin, mutta Jakkehan on ns. tuplakätinen, eli osasi sitten käyttää oikeaa kättään. Reiluilla tappeluvoitoilla saadaan fanien jakamaton suosio. Ja jos niitä on enemmän kuin tappioita, alkaa pelaaja olla jo jonkinlainen kulttihahmo. Toivon mukaan Jakke on tällä tiellä, mies lienee Suomen monipuolisin jääkiekkoilija, vaikkei suinkaan paras tai taitavin. Mutta harvalla on niin moni osa-alue kunnossa kuin Jakella. Jaken kommenteista hymyilytti erityisesti se, kuinka hän kertoi ottaneensa oppia Brashearilta, ex-ketjukaveriltaan. Siltä kaiffarilta kannattaakin ottaa oppia.


Vähän jäi vaan semmonen kuva siitä jutusta että Ruudusta leivotaan nyt mediassa siellä päin tappelijaa kun pisti yhen kovanaaman ojennukseen. Kovan koulun tulee Jarkkokin käymään läpi jos hän on tästälähin se johon fanit katsovat kun Tie Domi kiusaa Sedinin veljeksiä.
 

fiftyeight

Jäsen
Suosikkijoukkue
Iddrott Förskott Puukädet
Sattui silmään myös Ruutun kommentit:" En ole pelannut hyvin viime aikoina ja tunsin jotenkin että jotain piti tehdä."
Tosin jatkaa, että "Rivet sen aloitti", mutta jotenkin tulee mieleen Salt Lake City. Rivien välistä voisi mielikuvitukseton ihminen päätellä, että Jarkko hakee kisoja varten jonkinlaista roolinsa vahvistamista, näyttöä tyyliin täältä pesee, tai muuta vastaavaa uhoa?
Aravirran juonia?
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Jaari, oletko tutustunut J.Ruutun statistiikkaan sekä farmissa että ylhäällä? Hän on todella oppinut hanskaamaan Pohjois-Amerikassa ja on voittanut useammin kuin hävinnyt. Pre-season matsissa viime syksynä hän otti voiton esimerkiksi Niedermayerista.

Mutta ei Jakesta mitään poliisia olla tekemässä. Ei hän niin hyvä tappelija ole ja on sitäpaitsi liian taitava hyökkääjä pelkkiin poliisin hommiin. Jakke on Vancouverin parhaita (ellei paras? kerro Muksu jos luet) +- tilastossa ja erinomainen erikoistilanteiden mies. Kuten alivoiman. Tämän lisäksi Ruutu on NHL:n kolmen eniten taklaavan hyökkääjän joukossa. Kyllä, koko NHL:n.

Eli ei hän mikään nousukas-babyface siellä ole, vaan aika tunnettu hyvä fyysinen pelaaja, joka osaa myös tapella. Jos Tie Domi haluaa tapella Vancouverilaista vastaan, hän haastaa Vancouverin poliisin, jota ei juuri nyt taida olla kun Barshear myytiin pois. Seuraavana asteikossa tulee sitten Jakke, joka varmasti lähtee tappeluun, vaikka mitä todennäköisimmin häviää Domille. Mutta se ei laske hänen arvostustaan fyysisenä pelaajana.

Mitä Aravirtaan tulee, niin luulen että näemme SLC:ssa kesyhkön Ruutun viime MM-kisojen tapaan. Valitettavasti.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Halkidisista sen verran että pelatessaan Toronton paidassa mies kävi tökkimässä sellaista tuntematonta kaveria kuin Bryan Marchmentia naamaan koko ajan...Ei siinä vielä mitään mutta kun Marchmentilla oli leuka murtunut ja käytti erikoista koko naaman suojaavaa maskia. Tästähän ei Chi-Townin silloinen järjestysmies Stu Grimson tykännyt yhtään vaan veti kunnon kilarit (englannin kielinen termi lienee 'ape-nuts') ja siinä lentelivät linjamiehet ja vastustajat kun Grimson halusi Halkidisin luokse...
 

Jaari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon Blues, Toronto Maple Leafs
Viestin lähetti JHag
Jaari, oletko tutustunut J.Ruutun statistiikkaan sekä farmissa että ylhäällä? Hän on todella oppinut hanskaamaan Pohjois-Amerikassa ja on voittanut useammin kuin hävinnyt. Pre-season matsissa viime syksynä hän otti voiton esimerkiksi Niedermayerista.

Mutta ei Jakesta mitään poliisia olla tekemässä. Ei hän niin hyvä tappelija ole ja on sitäpaitsi liian taitava hyökkääjä pelkkiin poliisin hommiin. Jakke on Vancouverin parhaita (ellei paras? kerro Muksu jos luet) +- tilastossa ja erinomainen erikoistilanteiden mies. Kuten alivoiman. Tämän lisäksi Ruutu on NHL:n kolmen eniten taklaavan hyökkääjän joukossa. Kyllä, koko NHL:n.

En sanonutkaan että eikö hän voisi pärjätä tappelussa aivan ketä tahansa vastaan mutta silti en näkisi häntä sellaisena pelaajana josta tulisi poliisi mutta juuri tuon takia kun Brashear lähti niin vaan spekuloin että leivotaanko Ruudusta nyt sitten jonkin sortin "poliisia" vancouverille. Kovaa koulua se on Eurooppalaiselle ymmärtää mitä se kulttuuri vaatii poliisilta.

JHag: en mitenkään yrittänyt aliarvioda Jarkkoa, ehkä ymmärsit tekstini väärin?
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Ei Ruudusta miksikään poliisiksi ole, Barnabymäinen ärsyttäjä on lähinnä se rooli mihin häntä kaavaillaan.

Tosin siinä roolissa on parempi osata tapella...
 

tom byron

Jäsen
Viestin lähetti Daespoo
Ei Ruudusta miksikään poliisiksi ole, Barnabymäinen ärsyttäjä on lähinnä se rooli mihin häntä kaavaillaan.

Tosin siinä roolissa on parempi osata tapella...











Itse miellän myös Ruudun juuri ärsyttäjäksi! Rudyn tehtävänä on kova karvaus- ja häirintäpeli ja vastustajan pelaajien olotilan tekeminen vittumaiseksi! Tosin maalintekoakin ei sovi unohtaa, sillä Rudy on hyvä "maalari"! Itse odotan, että Ruutu on semmoinen 5-10 tappelua/kaudessa pelaaja! Roolin kuuluu siis kovat taklaukset, joiden takia sitten joskus joutuu tappelemaan! Canuksilla on Ruutua parempia tappelijoita mm. Strudwick, Baron ja Jovanovski, joka on tosin liian arvokas joukkueelleen istumaan jäähyllä! Onko Ruudulla monta tappelua Nhl-urallaan? Mihin Jokinen on hävinnyt tappeluista? Mies on tiputtanut hanskansa ja tapellut kuitenkin mm. Tkachukia, Guerinia (Jokinen sai selkäsaunan), Tuckeria (Jokinen tiputti Darcyn) Langkowia ja Roenickia vastaan!
 

Muksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei Ruudusta poliisiksi NHL:ssä ole, ja mies tietää sen yhtä hyvin kuin Crawfordkin. Siinä hommassa lähtisi 90-kiloiselta eurooppalaiselta henki tai ainakin terveys - ei ehkä ensimmäisessä tappelussa, mutta jollain kerralla. Tilannetta taitaa kuvata se Ruudun naurahdus, joka tuosta Suomessa levinneestä jutusta oli käännöksessä jäänyt pois. Toimittaja kysyi leikillään Ruudulta, että aikooko hän nyt sitten haastaa Georges Laraguen tulevassa Edmonton -matsissa: "I think I'll pass on that," Ruutu laughed. "I want to keep playing." Ruutu on terävä kaveri - pää lienee hänen paras avunsa kiekkoilijana - ei hän ehdoin tahdoin itseään tapata, vaikka paljon joukkueen eteen on valmis tekemäänkin.

Eikä Ruutu ole Brashearin lähdettyäkään Vancouverin kovin tappelija - Mike Brown on Vancouverin gooni ja ainakin myös Bertuzzi ja Strudwick kuuluvat aivan eri painoluokkaan kuin Ruutu. Vancouverilla on muitakin tekijämiehiä, mutta kuten kirjoittelin NHL-puolelle Brashearin kaupan yhteydessä, niin roolinsa vuoksi Ruutu tosiaan joutunee tappelemaan aika paljon Brashearin lähdettyä. Hän ja Strudwick ovat ne kykenevistä miehistä joilla on varaa istua boxissa, ellei Brown ole kokoonpanossa.

Turha on silti kuvitella, etteikö Ruutu pystyisi itsestään huolehtimaan, toisin kuin monet tuntuivat unelmoivan miehen tehdessä lähtöä HIFK:sta. NHL:ssä, harjoitusmatseissa ja farmissa hän on tapellut baut parikymmentä kertaa yhteensä ja voittoja on enemmän kuin tasureita ja tappioita yhteensä. Pahiten on päähän tullut Coloradon Rick Berryltä, ensimmäisessä NHL-tappelussa. Toinen selvä tappio oli San Josen Hannanille siinä samassa pelissä tällä kaudella, jossa Ruutu myöhemmin sitten voitti toisen tappelunsa Hannania vastaan.

Vaikka miten oli muotia hehkuttaa viimeisillä Ruudun Suomen kausilla hänen pelkäävän, kun ei halunnut istua pitkiä pelikieltoja, niin luulisi nyt pikkuhiljaa puisempaankin päähän menevän, että jos farmissa ei mene karkuun niin ei kyllä ole tarvetta SM-Liigassakaan. Se kun sisäistettäisiin, niin seuraavana kotitehtävänä voisi olla miettiä sitä ainaista poraamista niistä taklauksista ja Ruudun taklaus- /jäähytilastoja Pohjois-Amerikassa.

Muutenkin tässä kohtaa kun sai tekosyyn kirjoittaa Ruudusta tälle palstalle on kiva sanoa, että olen todella tyytyväinen Ruudun uraan Pohjois-Amerikassa. Hänen lähtiessään toivoin, että kunpa mies pääsisi kunnolla pelaamaan NHL:ään edes hetkeksi parhaiden sekaan. Sen täytyy kuitenkin olla jonkinlainen unelma Ruudun kaltaiselle ei-niin-huikean-taitavalle eurooppalaiselle kiekkoilijalle. Nyt Ruutu on pelannut paljon pelejä ja ottamassa paikkaansa NHL:n taklaajien eliitissä. Eihän tuo kummoinen rooli ole, ja työpaikkakaan ei ole niin varma, mutta onpa kuitenkin - ja oman hommansa Ruutu tekee yhtä hyvin tai paremmin kuin moni muu suomalainen NHL-kiekkoilija on tällä kaudella kyennyt. Toisilla tietysti voi olla sitten kovemmat hommat, kuten vaikka se valtava työsarka, joka Nummisen harteilla lepää, kun mies yrittää kantaa melkein räkänokista kootun joukkueen päivästä toiseen..
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Menee kyllä vähän off-topic mutta ei Bertuzzi mikään kova mättäjä ole, samaa luokkaa Ruudun kanssa.

Strudwick ja Brown ovat selkeästi Canucksien pääasialliset tappelijat, he ovat ainoita jotka selviävät vastustajien heavyweightien kanssa tapellessa.

Bertuzzi, Jovanovski, Baron ja Ruutu ovat sitten näitä cruiser-weight sarjan mättäjiä.
 

Muksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Daespoo
Menee kyllä vähän off-topic mutta ei Bertuzzi mikään kova mättäjä ole, samaa luokkaa Ruudun kanssa.
No tuosta ollaan sitten aivan eri linjoilla. Asia ei taida inttämällä muuttua - mutta Bertuzzi on seisonut tappeluita aika kovien miesten kanssa. Viimeksi Scott Parkerin, joka laskettaneen aika korkealle rankingissa tällä hetkellä. Baron taas on saanut muutaman kerran selkäänsä nimenomaan keskiraskaan sarjan miehiltä sinä aikana kun olen miehen edesottamuksia seurannut. Myönnän kyllä, että Baron ei ole aivan vahvin kohta tiedoissani. Bertuzzi ei ole kova mies lyömään, mutta hän on hyvinkin heavy weight sarjassa voimiltaan ja tasapainoltaan, ja siksi hänellä on hyvät mahdollisuudet jäädä henkiin todella kovien miesten kanssa, toisin kuin painoltaan kevyellä Ruudulla, jonka ravistaminen hihasta iskuetäisyydelle on monta kertaluokkaa helpompi urakka.

Joka tapauksessa - olet aivan oikeassa - off topiciksi menee tällä palstalla. Jos haluat, niin siirrä juttu NHL-puolelle omaan otsikkoonsa ja jatketaan mättämistä siellä.
 

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS
Mäkkäri vs A-J Niemi

Kun täällä on Mäkkäristä ja melko vanhoista hanskaamisista ollut juttuja, niin ihme ettei tästä ole ollut puhetta. Itse en nähnyt livenä, mutta A-J ilmeisesti aloitti ja sai paidan pään yli. Sitten Mäkkäri pääsi paidasta vapaaksi, ja antoi A-J:lle kunnon kyydit. Verta jäällä, ja kuuluisat tuuletukset, josta sitä pelikieltoakin räpsähti kiitettävästi. Muistaako kukaan paremmin..?
 

SergeiBautin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Tähän väliin voisi jälleen muistuttaa kaikkia, että pahiten on tainnut Jakke ottaa pataan S.Bautinilta, jossain Suomi - Venäjä ottelussa.

Bautin leipoi välillä jarkkoa maassa, nosti uudestaan pystyyn ja veteli turpaan ja leipoi jälleen maassa. Kävi isonenäinen ryssä niin kuumana, että meinasi vielä boksistakin tulla päälle.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Viestin lähetti Muksu

No tuosta ollaan sitten aivan eri linjoilla. Asia ei taida inttämällä muuttua - mutta Bertuzzi on seisonut tappeluita aika kovien miesten kanssa. Viimeksi Scott Parkerin, joka laskettaneen aika korkealle rankingissa tällä hetkellä.

Niin, Bertuzzi tuli VAIHTOPENKILTÄ ja hyppäsi TAKAAPÄIN Parkerin kimppuun joka oli jo takomassa Jovanovskia maanrakoon.

1 vs 1 tappelussa Parker leipoisi Bertuzzia ympäri korvia.

Tällä kaudella Bertuzzi on tapellut Detroitin Fischeriä vastaan (draw, edge Fischer) ja Coloradon Rick Berryä vastaan (draw).

Kumpikaan ei ole missään nimessä mitään raskaansarjan myllyttäjiä.
 

TommyT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Re: Mäkkäri vs A-J Niemi

Viestin lähetti sopuli
Kun täällä on Mäkkäristä ja melko vanhoista hanskaamisista ollut juttuja, niin ihme ettei tästä ole ollut puhetta. Itse en nähnyt livenä, mutta A-J ilmeisesti aloitti ja sai paidan pään yli. Sitten Mäkkäri pääsi paidasta vapaaksi, ja antoi A-J:lle kunnon kyydit. Verta jäällä, ja kuuluisat tuuletukset, josta sitä pelikieltoakin räpsähti kiitettävästi. Muistaako kukaan paremmin..?

No, Cairns nyt sitten kertonee ehkä enemmän, mutta muistaakseni tuo tilanne meni täysin päinvastoin lopputulosta lukuunottamatta.

Sehän oli ihan runkosarjan viimeisiä otteluita tuo HPK-Jokerit, ja T.Mäkaho halusi varmistaa uuden jäähyennätyksen itsellensä, ja väkisin hakemalla haki sen nekkailun sitten Niemen kanssa. Eli Mäkkäri oli tuossa se selkeä instigator.

Mutta Ei-Tsei kieltämättä sai pataansa ja kovaa.

-TommyT-
 

#12

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hyvä leike Sharksien kotisivuilta poliisiaiheeseen liittyen:

"At the 20:00 mark of the second period, Bryan Marchment and Brad Ference got into a little extracurricular activity (that usually means pushing and shoving, but this bit of work included a couple of right jabs). Then, after Marchment delivered a left hand to the side of Ference's head, the Florida defenseman, who is the owner of some loose wiring, basically suckered captain Owen Nolan, who was languishing nearby at the edge of the action. The result was 27 minutes in penalties for Ference, two minors to Marchment and Nolan, and a Sharks power play. "
(http://www.sanjosesharks.com/sharks/dan/recaps/1010309430.htm)

Eli kaikesta päätellen tuo poliisijärjestelmän edellyttämä tähtipelaajien työrauhaa puolustava rangaistuskäyntäntö on arkipäivää NHL:ssä. Tuo tietysti on lasien läpi nähty juttu, mutta mikäli homma tosiaan noin toimii olen valmis muuttamaan mielipidettäni poliisikokeilulle myönteiseksi. Jos sillä nyt sitten on kenellekään merkitystä. :p
 

Gellner

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti SergeiBautin
Tähän väliin voisi jälleen muistuttaa kaikkia, että pahiten on tainnut Jakke ottaa pataan S.Bautinilta, jossain Suomi - Venäjä ottelussa.

Bautin leipoi välillä jarkkoa maassa, nosti uudestaan pystyyn ja veteli turpaan ja leipoi jälleen maassa. Kävi isonenäinen ryssä niin kuumana, että meinasi vielä boksistakin tulla päälle.

Ei se kyllä ihan noin mennyt, mikäli muistiini on luottamista. Bautin rusikoi Ruutua mailalla, Ruutu meni jäihin kilpikonnapuolutusasentoon, jolloin Bautin heitti hanskat pois ja alkoi rusikoida Ruutun selkää. Eli Ruutu ei missään vaiheessa edes heittänyt hanskoja. Harvemminhan maaotteluissa kukaan hanskoja tiputtaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös