Jos USA ja UK niin päättävät, niin Unkari lähtee, kuin nappi housuista.Koska NATO:lla ei ole mitään jäsenmaan erottamiseen mahdollistavaa pykälää/momenttia omassa Pohjois-Atlantin sopimuksessaan. NATO:n jäsenmaa voi halutessaan erota NATO:stä ilmoittamalla erostaan. Pohjois-Atlantin sopimusta pitäisi muuttaa, että jäsenmaan erottaminen NATO:sta tulisi mahdolliseksi. Eri asia sitten, kuinka paljon halua tuohon on.
No ei se kyllä niinkään mene...Jos USA ja UK niin päättävät, niin Unkari lähtee, kuin nappi housuista.
Kyllähän se menee, jos USA voi päättää, että ei puolusta Euroopan maita, niin voi päättää kaikesta muustakin.No ei se kyllä niinkään mene...
lainaus YLE:n uutisesta parin viikon takaa:Koskas sen Unkarin pitäisi ratifioida se Ruotsin Nato-hakemus? Onko tästä kuulunut mitään uutta?
Jaahas no Unkari ei petä..... Potkisivat vittuun koko Natosta. Ruotsi on paljon tärkeämpi kumppani Natolle kuin toi kärpäsen paska.lainaus YLE:n uutisesta parin viikon takaa:
"Fidesz-puolueella on enemmistö parlamentissa, eikä sillä ole kiire hyväksyä Ruotsin jäsenyyttä. Sekä parlamentin puhemies että ulkoministeri Péter Szijjártó ovat tehneet selväksi, etteivät he näe syytä päättää asiasta ennen kuin parlamentti kokoontuu uudelleen 26. helmikuuta."
Kärsivällisyys alkaa olla loppu
Ruotsin Nato-jäsenyys on edelleen jumissa, koska Unkarin parlamentti ei ole ratifioinut Ruotsin hakemusta.
Unkarin parlamentti kokoontuu seuraavan kerran 26. helmikuuta.
Häkkäsen mukaan puheenvuorot Ruotsin Nato-jäsenyyden maaliin saamiseksi alkoivat puolustusministerikokouksessa käydä jo ”aika kärkkäiksi” laajalla rintamalla.
”Kärsivällisyys alkaa olla loppu. On yksi maa, joka järjestää tällaista aivan ylimääräistä päänvaivaa, mutta silti nauttii liittokunnan yhteistä suojaa ja EU:n tuomia hyötyjä. Tämä herätti tänään erittäin paljon närkästystä, josta lähti Unkarin hallitukselle painava viesti.”
Joukko Yhdysvaltain republikaani- ja demokraattisenaattoreita matkustaa viikonloppuna Unkariin Ruotsin Nato-jäsenyyden edistämiseksi.
Yhdysvaltain suurlähetystön mukaan senaattorit matkustavat Unkariin selvittämään ”Natoon ja Unkariin liittyviä strategisia kysymyksiä”.
Kuka nyt Orbanin sanaa epäilisi? Hän kun on osoittanut olevansa täysin demokratian, sananvapauden ja länsimaisten arvojen puolella jo useamman vuoden ajan.Orban kertoi, koska Unkari aikoo ratifioida Ruotsin Nato-jäsenyyden
Unkarin pääministeri Viktor Orban näyttää vihreää valoa Ruotsin Nato-jäsenyydelle.www.is.fi
Josko nyt sitten........
No jos siihen ei ole halua, niin voidaan kyllä sanoa NATOn olevan sitten invalidisoitu, ja siitä ei taida olla siten yhtään mihinkään loppuviimeksi. Mutta toki toivossa on hyvä elellä, että se mahdollisesti heräisi syväunestaan.Koska NATO:lla ei ole mitään jäsenmaan erottamiseen mahdollistavaa pykälää/momenttia omassa Pohjois-Atlantin sopimuksessaan. NATO:n jäsenmaa voi halutessaan erota NATO:stä ilmoittamalla erostaan. Pohjois-Atlantin sopimusta pitäisi muuttaa, että jäsenmaan erottaminen NATO:sta tulisi mahdolliseksi. Eri asia sitten, kuinka paljon halua tuohon on.
Tämä on vähän sama juttu kuin Olkiluoto kolmosen valmistumisen seuraaminen. "Joko tänään? Joko huomenna? Joko ensi viikolla? Joko ensi vuonna?"Josko nyt - tai siis ensi maanantaina:
Unkari äänestää Ruotsin Nato-jäsenyydestä maanantaina
Unkari on viimeinen Nato-maa, jolta Ruotsi vielä odottaa jäsenyytensä ratifiointia.www.is.fi
No sitähän tämä on ollut Turkin ja Unkarin kanssa, niin Suomen kuin Ruotsin osalta :/Tämä on vähän sama juttu kuin Olkiluoto kolmosen valmistumisen seuraaminen. "Joko tänään? Joko huomenna? Joko ensi viikolla? Joko ensi vuonna?"
Siksi kummatkin ovat ansainneet saada pelirangaistuksen. Täytyyhän sitä tuollaisessa liittoumassa olla jonkinlaista selkärankaa rangaista väärin toimineita jäsenvaltioita.No sitähän tämä on ollut Turkin ja Unkarin kanssa, niin Suomen kuin Ruotsin osalta :/
Se, että Unkari EU-maana ratifioi viimeisenä toisen EU-maan NATO hakemuksen on häpeällinen jatkumo Orbanin poliittisessa teatterissa, jota ohjataan Kremlistä. Unkari on istunut vuosikausia sellaisissa EU:n ja NATOn kokouksissa, joissa käsitellään koko Euroopan turvallisuutta saaden mm. sisäpiirin, faktoihin perustuvaa tiedustelutietoa Venäjän verenhimoisesta etupiiriajattelusta ja sen suunnitelmista sen toteuttamiseen. Kun vielä yhtälöön lisätään se, että Unkari eli vuosikymmeniä tuon saman imperialistisen valtion alistamana ja sen ihmiset kommunistisessa vankilassa on vaikea käsittää ja mahdotonta hyväksyä Orbanin myyräntyötä länsimaista demokratiaa vastaan.Josko nyt - tai siis ensi maanantaina:
Unkari äänestää Ruotsin Nato-jäsenyydestä maanantaina
Unkari on viimeinen Nato-maa, jolta Ruotsi vielä odottaa jäsenyytensä ratifiointia.www.is.fi
Orban pelästyi maassaan puhjenneita varsin laajoja mielenosoituksia. Tajusi, ettei vallan kahva olekaan niin lujasti omissa käsissään kuin luuli.Orban lopulta vain hävisi tällä temppuilullaan. Kreml ei katso hyvällä sitä, että sen talutusnuorassa oleva puudeli istuu kun NATO käskee ja samaan aikaan Orbanin temppuilu aiheutti merkittävän luottamuspulan, joka heikentää sen roolia EU:ssa ja NATOssa.
Orbanille jäi mustapekka käteen.
Kyllä svedut taisi ihan tosissaan pelätä venäläisten vihreiden miesten ilmestymistä Gotlantiin jo ennen Venäjän hyökkäystä Ukrainaan. Eli ei siellä ihan meanwhilesweden meiningillä ole oltu.Tämä Ruotsin hiljattainen "sotapaniikki" oli täältä Pohjanlahden toiselta puolen tiirailtuna varsin mielenkiintoinen tapaus.
Toki Ruotsilla, kuten millä tahansa maalla on edelleen teoreettinen mahdollisuus ajautua sotaan, mutta huomioiden heidän geopoliittisesti satumaisen onnekkaan sijainnin, ei Venäjä ole Ruotsiin hyökkäämässä
En näkisi Ruotsin sijaintia pelkästään onnekkaana. Jo keskiajalla he pitivät Suomen puskurina itään eivätkä laajentaneet emomaata Suomen maaperälle liiaksi. Se pidettiin varuskuntien, linnoitusten ja pienten kyläpahasten maana että eivät menettäisi liikaa idästä tulevalle valloittajalle. He siis tiesivät että idässä on suuri maa jolle eivät tule pärjäämään loputtomiin. Suomi oli hyvä puskuri siinä ja siellä oli hyvä taistella itää vastaan niin ettei ruotsin puolella edes kukaan huomannut sodan olevan käynnissä.Tämä Ruotsin hiljattainen "sotapaniikki" oli täältä Pohjanlahden toiselta puolen tiirailtuna varsin mielenkiintoinen tapaus.
Toki Ruotsilla, kuten millä tahansa maalla on edelleen teoreettinen mahdollisuus ajautua sotaan, mutta huomioiden heidän geopoliittisesti satumaisen onnekkaan sijainnin, ei Venäjä ole Ruotsiin hyökkäämässä (Erinäiset hybridioperaatiot toki mahdollisia.), ennen kuin Natoon kuuluvat Suomi ja Baltian maat ovat Venäjän kärkeä merkittävästi tylsyttäneet, tai mitä oletettavimmin kokonaan pysäyttämään.
Eivät Ruotsissa taida pahemmin tiedostaakaan (Sikäli kun suomalaisetkaan eivät 1900-lukua edeltänyttä historiaansa pahemmin tunne.), miten onnekkaita he olivat vuosisatojen ajan, kun välttyivät venäläisten silmittömän brutaaleilta miehityskausilta joukkomurhineen ja orjiksi sieppaamisineen. Toki Ruotsin vallan aika integroi Suomen lähtökohtaisesti osaksi länttä, mitä tulee uskontoon ja yhteiskuntamalliin, mutta kaukana toden totta, että nykyisen Suomen alue olisi ollut tasaveroinen alue Kanta-Ruotsin kanssa, poislukien ehkä Turun ympäristö.En näkisi Ruotsin sijaintia pelkästään onnekkaana. Jo keskiajalla he pitivät Suomen puskurina itään eivätkä laajentaneet emomaata Suomen maaperälle liiaksi. Se pidettiin varuskuntien, linnoitusten ja pienten kyläpahasten maana että eivät menettäisi liikaa idästä tulevalle valloittajalle. He siis tiesivät että idässä on suuri maa jolle eivät tule pärjäämään loputtomiin. Suomi oli hyvä puskuri siinä ja siellä oli hyvä taistella itää vastaan niin ettei ruotsin puolella edes kukaan huomannut sodan olevan käynnissä.
Siihen puskurimaahan muodostui sitten meidän Suomi. Ja edelleen puskurina idän ja Ruotsin välissä. Oli tämä osittain onnea mutta kyllä Ruotsikin pelasi korttinsa oikein.