Runkosarja 2024–2025 – uhka vai mahdollisuus?

  • 16 594
  • 93

LL90

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo, KalPa
Kyllähän tänään oli aika tyly esitys 1 erässä ja sen jälkeen Ässät heräs taisteluun.

Lopulya KalPa puolusti aivan pirun hyvin, että ei siinä Ässillä näennäisistä hallintajaksoista huolimatta kovinkaan montaa hyvää maalipaikkaa ollut.

Todella komea voitto
 

KiekkoMes

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Detroit Red Wings, KuPS
Hieno voitto, mutta pieniä tummia pilviä aloitusympyrästä. Korhonen 11 aloitusta ja 9%. Lisäksi Lantta ei ottanut yhtään aloitusta, liekkö jtn vammaa taustalla?
Tätä itekki ihmettelen, jotain käsivammaa Lantalla?
 

LiiAaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Hieno voitto, mutta pieniä tummia pilviä aloitusympyrästä. Korhonen 11 aloitusta ja 9%. Lisäksi Lantta ei ottanut yhtään aloitusta, liekkö jtn vammaa taustalla?
Myös edellisessä ottelussa Lantta taisi aloittaa vain kaksi kertaa. Okany otti loput nelosen aloitukset. Myös Curry vaikka pelasi sentterinä niin Kombe otti aloitukset, tai kävi Curry kaksi kertaa aloittamassa. Ehkä joku uusi mullistava hybridi keksintö Karjalaiselta, eli sentterit eivät enää ota aloituksia vaan laiturit. Ehkä Mäenpään pitää jatkossa ottaa ykkösen aloitukset ja Korhonen jatkaa sen jälkeen sentterin tontilla. Rissanen saa luvan jatkaa aloituksia eli siinä kentässä ei tarvitse hybridiä käyttää.
 

verikuut

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suonen Veto
Ehkä joku uusi mullistava hybridi keksintö Karjalaiselta, eli sentterit eivät enää ota aloituksia vaan laiturit.
Sehän oli ennen ihan normaalia että aloittaja vaihdettiin linjurin määräyksellä. Mullistavaa olisi jos Lekkas ottaisi sekä aloitukset että torjunnat 100% samassa matsissa.
 

SavonPekka

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Hieno voitto, mutta pieniä tummia pilviä aloitusympyrästä. Korhonen 11 aloitusta ja 9%. Lisäksi Lantta ei ottanut yhtään aloitusta, liekkö jtn vammaa taustalla?
Niin ja tuon seurauksena Korhosen ketjun peli on suurimmaksi osaksi sitä että pitäis yrittää riistää kiekko ensin itselle, ei ketju saa juurikaan pelin hallintaa käyntiin
 

Dragon's Den

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS
Niin ja tuon seurauksena Korhosen ketjun peli on suurimmaksi osaksi sitä että pitäis yrittää riistää kiekko ensin itselle, ei ketju saa juurikaan pelin hallintaa käyntiin
Valitettavasti näin. Korhonen on tuossa kolmikossa tällä hetkellä lähinnä rasite.
 
Suosikkijoukkue
Kalevan Pallo
Kaksi kolmen pisteen voittoa, molemmat vieraissa ja peräkkäisinä päivinä. Kummassakaan ei jalkeilla paras mahdollinen kokoonpano, mutta molemmissa sitoutunut ja fiksusti roolitettu joukkue, voittava maalivahti (joita meillä on kaksi) ja myös liigavaatimukset täyttäviä taitavia yksilöitä, jotka tekevät tulospuolella sen, mitä pitää. Ei ole tällaista Kalpaa ihan viime vuosina ollut.
 

Tomahawk

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Ilmeisesti kylkivamma estää aloittamisen tällä hetkellä
Okei. Otti se eilen 10 aloitusta 60% prosentilla. Toivottavasti ei pahene ainakaan, että pystysi pelaamaan nyt kun muita on saikulla.

Ei sulla Elorinne, Mattila kaksikosta ole mitään tietoa mikä siellä on tilanne? Loukkia vai kipeenä?
 

Uncle Ben

Jäsen
Se olis ensimmäinen 10 peliä kasassa tältä kaudelta. Kuudesosa runkosarjasta takana. KalPan otteita voisi tarkastella monestakin näkökulmasta, mutta jos nyt ihan vaan pistesaldoa katsoo, niin tilannehan on edelleen varsin hyvä. 10 peliä ja 20 pistettä, tahtia ei sinällään voi moittia. Otteluohjelman kannalta kauden aloitus on kuitenkin ollut helpohko, kun esimerkiksi HIFK, Ilves, Kärpät ja Lukko on vielä kohtaamatta. Toisaalta ohjelma on kyllä ollut vieraspainotteinen.

Itse peleissä on sitten ollut paremmat ja huonommat hetkensä – ja JYP-pelit ovat sitten vielä ihan oma lukunsa. Jyväskylässä esitys oli hyvä, mutta tulos karkasi jäähyilemällä ja nihkeällä viimeistelyllä. Kuopiossa esitystä taas kuvaa lähinnä sana ponneton, tappio oli ansaittu. KalPa ei pärjännyt kaksinkamppailuissa, ei luistelussa, eikä oikein missään. En tiedä, oliko se suoranaisesti kauden huonoin peli, mutta minusta juurikin ponneton se oli. Molemmissa JYP-peleissä tuli myös esiin koko kauden murheenkryyni, eli ylivoimapeli. Niin Jyväskylässä kuin Kuopiossa JYP voitti ylivoimamaalit 2-0 ja silläpä ne maalin pelit saa itselleen käännettyä, jos vaan puhtaasti tulosta tuijottaa. KalPan pistesaldo on siis oikeastaan hämmästyttävänkin kova, kun huomioi, että ylivoima on koko sarjan heikointa, mitattiinpa sitä ylivoimaprosentilla tai aikana per tehty maali.

Ylivoimaan on varmasti ratkaisuja haettu, mutta toistaiseksi laihoin tuloksin. Minä en tietysti ole oikea ihminen tässä ketään neuvomaan, mutta kannattaisko tuota ylivoimapeliä kokeilla siihen tapaan, että Curry, joka on tainnut tehdä valtaosan maaleistaan siitä maalin edustalta, laitettaisiin juuri sinne maalin eteen maskimieheksi hääräämään ja irtokiekkoja sutimaan. Vähän siihen tapaan kuin Veli-Matti Savinaista tavataan löytää sieltä vastustajan maalilta.

KalPan ylivoimassa haetaan syöttökuvioiden kautta maalintekoa ja mikäpäs siinä, jos sillä saadaan paikkoja luotua. Tuntuu kuitenkin, että käytännössä alivoimanelikon on turhan helppo pelata KalPan kuviot pois ja ylivoima jää kiekon liikutteluksi ulkokehällä ilman kovinkaan suurta uhkaa vastustajan maalille. Jotenkin sitä alivoimanelikkoa pitäisi saada horjutettua ja pois balanssista. Jos KalPan järjestelmälliset kuviot eivät tuota tulosta, niin pitäiskö koettaa saada aikaiseksi epäjärjestystä. Laukausta tai ainakin jonkinlaista kiekon toimitusta maalille, kuitenkin niin, ettei kiekko päädy suoraan veskarin haltuun ja sitten koettais saada ainakin hetkellistä miesylivoimaa maalin eteen ja jos ei siitä suoraan maalia saisikaan, niin ehkä saisi kuitenkin jonkinlaista hässäkkää ja epäjärjestystä aikaiseksi ja mahdollisesti jatkotilanteita, joissa puolustava nelikko ei ole täysin organisoituneena vastassa. Joo, en varmasti tiedä tätä paremmin kuin KalPan valmennus ja pelaajat, mutta jotain kai tuossa pitäisi yrittää muuttaa, kun entiset metodit eivät oikein tulosta tuota.

Vielä JYPiin palatakseni, niin onhan tuo aika veikeää, että noiden kahden JYP-tappion lisäksi KalPa on hävinnyt ainoastaan vieraspelin Tapparaa vastaan ja JYP taas on kahden KalPa-pelin lisäksi voittanut ainoastaan Kerhon kotonaan. Voisi vaikkapa spekuloida, että vieläkö Johan Pennerborn olisi JYPin päävalmentaja, jollei KalPa olisi näinkin avokätisesti pisteitä heille tarjoillut. :) No, se ei ole tämän ketjun aihetta se, ja jossittelu on muutenkin vähän turhaa touhua. Nyt vaan pitäisi taas kerätä muilta pisteitä, kun heti marraskuun alussa odottaa jo tuplapelit JYPiä vastaan..
 

Hartikainen35

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Ilves, Penguins
Tuo ylivoima on jotain niin käsittämätöntä! Joukkueessa on paljon taitavia pelaajia kiekon kanssa ja useampi teräviin laukauksiin kykenevään peluria. Miksi hakataan päätä seinään ja hierotaan sitä kiekkoa kuin kippeetä, noh tiedätte mitä...

Eletään herranvuotta 2024 ja sekin pian päättymäisillään. Nyt ne läpät pois silmiltä ja katsomaan miten Liigan parhaimmat ylivoimat ovat tahkonneet maaleja alkukaudella ja menneellä sesongilla. Ei ne kuviot ole mitenkään tavaramerkillä suojattuja, eikä kukaan tule sanomaan, että etkö koutsi keksiny omia kuvioitas?

Taitoa, osaamista ja ennen kaikkea pisteitä menee hukkaan tällä menolla!

Maaleja Kale!!!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös