Rottailut ja muut häröilyt NHL:ssä

  • 1 285 325
  • 6 093
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Sen enempää ottamatta kantaa koodiin jne. Mutta 6-21 peliä tuntuu aika korkealta arviolta, kun poikittainen osuu ensin olkapäähän.
Mitä helvettiä? Ei toi mikään lieventävä seikka ole. Pelaaja on aina vastuussa mailastaan.
Et sä oikeudassakaan voi selittää, että puukko osui ensin käteen ja vasta sen jälkeen kylkeen. :D
 

FinDevil

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils, Tottenham
Todella tyylikäs maali!

Ja jos on niin vitun herkkä, että jostain lämäristä noin suuttuu niin kannattaa mennä jonkun ammattilaisen luo, että oppii käsittelemään negatiivisia tunteita.

Jos nyt ei pidä tuota maalia tyylikkäänä niin voi sitten ensi kerralla vaikka kostaa samalla tavalla. Ei tuo nyt niin vakavaa ole, että toinen pitää yrittää tappaa kentälle.



 

Greffin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Pittsburgh Penguins
Ei voi kuin nauraa näille koodeille. Antaa kyllä lapsellisen kuvan, että suuttuu jostain lämäristä. Ketään tuossa ei vahingoiteta, lauottiin kiekko sitten ranteella tai lämärillä maaliin.

Toivottavasti lämii jatkossakin kiekot tyhjiin, niin saatetaan huomata että on aivan yhdentekevä juttu.
 

FinDevil

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils, Tottenham
Jätän tällä kertaa tuon koodi-keskustelun väliin ja keskityn vain ketjun kannalta olennaiseen eli tuohon Morgan Riellyn mailankäyttöön. Kuvittelin otsikoiden ja reaktioiden perusteella jotain kunnon viikatetta ja täälläkin on mainittu Dale Huntereista ja muista entisistä törkytempuista.

Mahdoitteko pahimmat höyrypäät edes katsoa tuota Riellyn iskua? Kyseessä ei ole mikään viikatemiehen suoraan päähän täysillä kohdistuva isku. Ei todellakaan, vaan Rielly vetää syystäkin kimpaantuneena Greigia olkavarteen, mistä se maila sitten kohtuuttoman voiman seurauksena "rullautuu" tuonne korvan seutuville. Greig ei taida loukkaantua tilanteessa eikä nähtävästi Riellyn ollut tarkoitus kuin antaa olkavarteen vähän muistutusta, että äläs poika enää tee koskaan noin.

Voimaa tuossa mailankäytössä on kohtuuttomasti, joten siitä syystä Morgan Rielly ansaitsee saada tilanteesta 3-5 ottelun pelikiellon.

Näkyy parhaiten kohdassa 1:42 tällä videolla:




Mikä tuon sinun positiivisuuden ja avarakatseisuuden salaisuus on? Tyyliin joka ikisestä taklauksesta tai sikailusta joka tänne ketjuun laitetaan löydät jonkun lieventävän syyn siihen, miten tilanteessa sikaillut/taklannut pelaaja on vain jotenkin epäonnekas kun taklaa päähän tai poikkari meneekin vahingossa päähän jne.
 

Heddy#77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning, Manchester United
Kyllähän tämäkin tapaus taas alleviivaa sitä, miten junttia touhua lätkä loppujen lopuksi on ja ei kyllä tarvitse ihmetellä, jos laji ei tule koskaan saavuttamaan maailmanlaajuisesti kovin suurta suosiota. Jos tuosta lämäristä menee kuppi niin nurin, että pitää lyödä poikittaisella päähän, niin ei kyllä kuulu jääkiekkokaukaloon.

Olen itsekin joiltain osin "koodin" kannattaja, mutta onhan tämä touhu ihan naurettavaa, että joudut täysin puhtaan taklauksen jälkeen tappelemaan, tai et saa tehdä lämärillä maalia, ilman että joku lyö mailalla päähän. Ymmärrän, että jos jossain 7-0 tilanteessa tuuletat maalia, kuten Selänne aikanaan debyyttikaudellaan, niin se katsotaan vastustajan turhaksi nöyryyttämiseksi ja silloin sietääkin saada vähän satikutia, mutta kyllähän nämä viime yön kaltaiset hommat voitaisiin jo pikkuhiljaa jättää sinne 80-luvulle.
 

Pottakameli

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
En ole todellakaan mikään humanisti, enkä tiedä toksisen maskuliinisuuden peruskäsitettä, mutta ei myöskään tarvitse olla kovinkaan opiskellut tai välkky ihminen ymmärtääkseen että kun laitetaan yhtäaikaa 10 (12) huippukuntoista testosteroinia täynnä olevaa miestä pieneen kaukaloon suojavarusteet päällä luistelemaan lujaa edestakaisin, niin se on erittäin stressaavaa ja maskuliinista touhua. Silloin väkivallan uhka kasvaa aina ja tätä sitten pyritään pitämään aisoissa niin kirjoitettujen kuin kirjoittamattomienkin sääntöjen voimin.
En halua laittaa enää yhtään viestiä tähän ketjuun... Tämä on viimeinen... Ehkä.

Viestin alku kuulostaa siltä, että hahmottelet jotain eroottista novellia. Puuttuu vain hien valuminen jännittyneiden rintalihasten välissä ja kaverin lavan erkkaaminen hämyisessä pukuhuoneessa.

Sitten tuntuu että vertaat jääkiekkoa johonkin selviytyniskamppailuun, jossa aistit on loppuun asti viritetty ja jokainen rasahdus saa aikaan jonkun pakene tai taistele -reaktion.

Pelaajat on altistettu kovaan ympäristöön ja jatkuvien paineiden alle.
Ei tälle vaan voi mitään, se on vain seuraus siitä mihin nämä gladiaattorit joutuvat sopeutumaan, jos siihen edes voi sopeutua. He ovat uhreja, väärin ymmärrettyjä maskuliinisia miehiä täynnä testosteronia. Ja luistelevat kovaa edes takaisin liukkaalla jäällä lihakset maitohapoilla. Ette voi ymmärtää...
 
Suosikkijoukkue
Lahen Pelsu, Dallas Stars, Leksand, Orlando Magic
Mitähän Riellyn päässä liikkui, tai pitäiskö sanoa ei liikkunut kun tuon taklauksen suoritti. Ylivoimaisesti kauden idioottimaisin taklaus. Toivottavasti tulee pitkä kakku.
 

Raimoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Philadelphia Flyers, La Albiceleste
Taas yksi sellainen tilanne, ettei tarvi ihmetellä, miksi oma kiinnostus änäriin on vähän lopahtanut.

Ja luultavasti Rielly saa sakot ja pelikieltoa Greigille.
 

Varis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa, EK65
Aivan saatanan typerä keissi. Jos ei halua että vastustaja tekee epäkunnioittavia maaleja tyhjiin, niin sitten niitä ei kannata päästää yksin läpi ilman maalivahtia.

Mitä siinä tarkalleen ottaen olisi menetetty, jos Greigin olisi annettu tehdä lämärimaalinsa rauhassa? Silloinhan Toronto olisi ollut se, joka nousee tuollaisen kukkoilun yläpuolelle. Nyt Rielly näyttää melkoiselta lumihiutaleelta ja epävakaalta sekopäältä. Jos joku koodisto ohjaa toimimaan tuolla tavalla vastustajan terveyden vaarantaen, niin sitä koodistoa ei yleisö eikä pelaajat mihinkään tarvitse.

Tekevät kyllä Pohjois-Amerikassa ihan kaikkensa, ettei NHL pärjäisi viihdetuotteena muille isoille lajeille. NFL:ssä niillä on koko joukkueen koreografiat kun joku tekee touchdownin. Jos et halua katsoa sellaista vittuilua, niin sitten kannattaa pysäyttää se hyökkäys tai tehdä itse pari maalia enemmän.
 
Viimeksi muokattu:

Jack DiBiase

Jäsen
Suosikkijoukkue
WiFi Password: XHeKaJ#72
Kyllähän tämäkin tapaus taas alleviivaa sitä, miten junttia touhua lätkä loppujen lopuksi on ja ei kyllä tarvitse ihmetellä, jos laji ei tule koskaan saavuttamaan maailmanlaajuisesti kovin suurta suosiota. Jos tuosta lämäristä menee kuppi niin nurin, että pitää lyödä poikittaisella päähän, niin ei kyllä kuulu jääkiekkokaukaloon.
Jos mielensäpahoittaminen ja turhat kupin nurin menemiset olisivat esteenä lajin kansainväliselle menestykselle niin selitäs jalkapallon suosio maailmalla? Ja jos etsitään syitä miksi jääkiekko ei ole suosittua maailmalla niin poikittaisen mailan kostoniskut tulee aika perällä sillä listalla.

Sitä paitsi suurin osa minkä tahansa urheilun seuraajista ovat aika junttia porukkaa, joten painopisteen siirtäminen enemmän sinne junttipuolelle todennäköisesti vain lisäisi lajin suosiota. Katsotaanhan sitäkin varmaan jääkiekkoa enemmän kun aikuiset ihmiset seisoo vastakkain pöytien molemmilla puolilla ja läpsivät vuorotellen avokämmenellä toisiaan.

Mutta tällä nyt ei ole enää mitään tekemistä aiheen kanssa.
 

lasaleiko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Okei, thö koodistoa on taas rikottu, kauhea paikka. "Totta kai" siitä pitää muistuttaa!

Mutta mitenkäs olisi se muistutus ihan sääntöjen valossa? Siellä on Leafsilla mm. eräs raskasrakenteinen #75 joka olisi voinut tuossa saman tien alkaa huutelemaan Greigille, että "junnu hei, viimeistään seuraavassa pelissä tää kuitataan!" Okei, voi olla että Reaves ei jaloistaan enää ehdi pelitilanteissa taklaamaan ajoissa mutta kai Leafsilla on joku muukin taklauksiin kykenevä. Puhdas taklaus avojäällä tai laitaa vasten, vastustajalta pelihaluja pois ja omalle joukkueelle vähän boostia, asia kuitattu. Nojoo, näissäkin voi sattua ja nykyään monesti puhtaistakin niiteistä pudotetaan hanskat (turhaan), mutta edes lähtökohtaisesti yrittäisi kuitata asian säännön puitteissa. Kuten tässä ketjussa on jo mainittukin, niin samalla tavalla se on vastustajan kunnioituksen puutetta mennä tarjoamaan poikkaria päähän, kuin lämätä tyhjään maaliin. Jälkimmäisestä sitä kunnioituksen puutetta ei voi oikein edes löytää.

No, ei tarvitse Leafsilta odottaa menestystä näillä näytöillä. Reillyn tuossa orkesterissa pitäisi olla niitä johtavia puolustajia, mutta jos kuppi menee nurin jo runkosarjassa väärin tehdystä maalista, niin ei tule kestämään kattila painetta myöskään kevään suuressa tanssissa - jos sinne tänä vuonna on edes asiaa.
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Huhhuh ilmeisesti vastustajan kunnioitus on täällä aivan vieras käsite. Ei siinä tarvitse mitään ”koodistoa” opetella kun ihan vaan maalaisjärkeä käyttää. Greigiltä täysin turha temppu ja muistutus tästä ylilyönnistä ok. Toivottavasti Riellyn tulevaa sakkoa varten järjestetään fundraiser niin osallistuisin itsekin mielelläni osaltani tämmöisen pelleilyn lopettamiseen.
Oliko poikkari kaulaan jotenkin vastustajaa kunnoittavaa?
 

Yön Kärppä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & Suomi
Rottamainen teko Greigilta, ei voi mitenkään häntä puolustella tuosta kun tahallaan haluaa nöyryyttää vastustajaa. Minä ehdotan, että NHL:ään pitäisi luoda erillinen työryhmä, jonka tarkoitus olisi kitkeä pois kaikki nöyryyttäminen NHL:stä. Alla omia ajatuksia.

- Suorat 4-0 pudotuspelivoitot pois. Ihmettelen, että minkä takia vielä 2020-luvulla joudutaan lukemaan kuinka jokin joukkue nöyryyttää vastustajaa pudotuspeleissä ja voittaa suoraan kaikki ottelut. Jokainen joukkue joutuu pelaamaan todella raastavan runkosarjan hyvin, jotta edes pääsee pudotuspeleihin. Sitten siellä kaiken maailman pellet nöyryyttää voittamalla jokaisen ottelun. Ehdotan, että tästä lähtien jokainen pudotuspelisarja tulee päättyä 4-3 otteluvoitoin.

- Johtoasemassa ei saisi enää tehdä maaleja. Kyllä, luit oikein. Oon aina ihmetellyt pelaajien tarvetta tehdä lisämaaleja, vaikka oma joukkue on jo johdossa. Mitä se hyödyttää, että johtaako 1-0 vai 5-0, kun kuitenkin vain voitosta pelataan. Tässäkin voisi olla sääntömuutos paikallaan ja kielletään maalien tekeminen johtoasemassa.

- Harhauttaminen kielletään. Mua nyppii pahasti Connor McDavid ja hänen harhautukset joilla pyrkii näyttämään pakin pelleltä. Miksi hän noin tekee?

- Kiekonriistot myös bänniin. Kiekko on vallan väline. Pakin avatessa peliä useasti käykin niin, että hyökkääjä riistää kiekon. Pakki näyttää usein tällaisissa tilanteissa hölmöltä. Tällaisissa tilanteissa mun mielestä pakilla on oikeus antaa muutama nyrkinisku kiekonriistäjän kasvoihin.

- Ja sitten se tärkein eli kielletään kokonaan tyhjän maaliin tekeminen. Tämä pätee myös silloin kun maalivahti seikkailee maalin takana. Eli maalin saisi tehdä vain silloin kun maalivahti on omalla alueella. Muutoin maaleja ei saa tehdä.

Jo pelkästään näillä saataisiin kitkettyä NHL:ssä turhaa koodiston rikkomista pois.
 

Noppa10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
On tämä erikoista; ollaan jääkiekkopalstalla, ja täällä iso kasa ihmisiä ihmettelee ääneen, että mikä ihmeen koodisto...

"Koodisto" on aina ollut olemassa, ja sellainen tulee aina olemaankin. Kolmannen erän puolivälissä pelin ollessa 1-6, ei johtoasemassa oleva joukkue laita ykköstähtiään ylivoimalle, vaan muut jätkät sinne luistelee. Se on sitä koodin mukaista vastustajan kunnioitusta. Saman koodin mukaista on niin ikään se, että niitä tyhjiin tehtyjä maaleja ei juurikaan tuuleteta, paitsi tosiaan nykyään nuoremman kaartin toimesta. Ehkäpä tässä asiassa se "koodi" on muuttumassa pikkuhiljaa. Samasta koodistosta puhutaan, kun joku vastustajan nuori, näyttöhaluinen agitaattori lähtee haastamaan jotain tomwilsonia tai ryanreavesia nyrkkihippasille. Ei ne kovat hanskaajat piekse sitä toista henkihieveriin, vaikka monesti varmasti pystyisivätkin. Veskariin ei oteta kontaktia missään, vaikka periaatteessa säännöt sen jossain tilanteissa sallisivatkin. Koodin mukaista toimintaa sekin.

Paras esimerkki urheilun koodistosta on varmasti Suomen ainoa EM-esiintyminen jalkapallon puolella. Joel Pohjanpalo viimeisteli Suomen historian ensimmäisen arvokisamaalin, mutta tuuletus jäi aika torsoksi. Kirjoittamattoman säännön mukaan on tilanteita, jossa sitä maalia ei tuuleteta, vaikka kuinka mieli tekisi.

Morgan Riellyn muistutus meni toki pahasti överiksi, varmasti tunnelatauksen ja turhautumisen vuoksi. Itse veikkaan 4-6 peliä pannaa.
 

Heddy#77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning, Manchester United
Jos mielensäpahoittaminen ja turhat kupin nurin menemiset olisivat esteenä lajin kansainväliselle menestykselle niin selitäs jalkapallon suosio maailmalla? Ja jos etsitään syitä miksi jääkiekko ei ole suosittua maailmalla niin poikittaisen mailan kostoniskut tulee aika perällä sillä listalla.
Ihan tosissaan olet sitä mieltä, että jalkapallossa harrastetaan samanlaista vastustajan tahallista vahingoittamista, silloin kun vati menee nurin? Vajaa 30 vuotta on tullut seurattua jalkapalloa ja omat sormet riittää laskemaan ne kerrat, kun kentällä on esimerkiksi lyöty vastustajaa nyrkillä päähän, vaikka tunteet käyvät kuumana. Kyllä jalkapallossakin sikaillaan, mutta kyllähän futarit keskimäärin osaavat hillitä itsensä 100 kertaa paremmin, kun lätkäjätkät ja tämä selittyy nimenomaan mm. sillä, että jalkapallossa ei ole mitään samanlaisia "koodeja" jotka muka oikeuttavat sikailemaan.

Itse ainakin uskon, että kun jääkiekko on näin usein otsikoissa tällaisista viime yön kaltaisista tapauksista, niin pienten lasten vanhemman laittavat lapsensa ennemmin harrastamaan jotain muita lajeja, joka osaltaan vaikuttaa siihen, että harrastajamäärät eivät kehity niin suuriksi, kuin ehkä olisi mahdollista ja laji ei esimerkiksi keski-euroopassa kasva lähellekään muiden pallopelien kokoiseksi lajiksi.
 

Yön Kärppä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & Suomi
Paras esimerkki urheilun koodistosta on varmasti Suomen ainoa EM-esiintyminen jalkapallon puolella. Joel Pohjanpalo viimeisteli Suomen historian ensimmäisen arvokisamaalin, mutta tuuletus jäi aika torsoksi. Kirjoittamattoman säännön mukaan on tilanteita, jossa sitä maalia ei tuuleteta, vaikka kuinka mieli tekisi.
No nyt :D

Erikseen oli lähellä kuolla, mutta eipä tuo ollut mitään verrattuna Riellyn tuskaan. Hän sentään joutui näkemään kuinka joku teki maalin lämärillä tyhjään maaliin!

On tää koko tapaus mulle jotenkin niin uskomatonta. Rielly ei tykkää, kun maalia ei tehdä siten kuin hän haluaisi. Itse toivon, että tästä lähtien kaikki alkavat tekemään tyhjät maalit lämäreillä läheltä.
 

tyoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lightning, Rangers, Vegas
Tuli vielä mieleen, että jos tuollaisen hyökkäyksen tarkoituksena on antaa opetus ja saada kyseinen "koodin vastainen" toiminta loppumaan jatkossa niin todennäköisesti lopputulos on juuri päinvastainen.

Voisin ainakin kuvitella, että tuollaisia sekopäitä yritetään kuumentaa entisestään muilla tempuilla, jotta ottaisivat etenkin playoffeissa yhtä typeriä rangaistuksia. Tällaiset tapaukset vaan opettavat ketä kannattaa kuumentaa, kun ei pää kestä edes näin mitätöntä juttua.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös