Roster Watch 2003-04

  • 30 070
  • 236

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Potilas Loikala

Ikävää, mutta loukkaantumisherkkyys kuuluu pelaajan ominaisuuksiin siinä missä pituus, paino ja kätisyys. Ihminen ei voi mitään sille, että on 170 pitkä eikä ihminen voi mitään sille, että paikat napsahtelevat jatkuvasti rikki.

Mutta mitä Loikalan menetys tarkoittaa?

Rosterista saa näprättyä Loikalan puuttuessa seuraavat pakiparit:

Korhonen - Huczkowski
Marttinen - Kovanen
Virolainen - Hyrkäs
Kortelainen - Pikkarainen
Mäenpää - Leppänen

Eli jos Marttisen selkä possahtaa miehiä on lukumäärällisesti riittävästi, mutta siinä tapauksessa kannattaisi harkita uuden vahvistuksen hankkimista takalinjoille.

Ja mielestäni Fisun sopimusta ei kannata enää jatkaa. Tuo loukkaantumiskierre ei ole huonoa tuuria, vaan yksi Loikalan ominaisuuksista. Ikävää, mutta totta.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Tarkalleen ottaen akillesjänne on Bambilla kokonaan poikki. Eli vaatinee leikkaushoitoa, joten paluu venynee auttamatta peräti ensi vuoden puolelle.

Kyllähän tämä harmittaa, omissakin papereissa Loikala olisi vahvistanut JYP:n kiekollista osastoa, nyt se vastuu jää Korhosen sekä Kovasen harteille, ellei sitten Holtari vedä hihasta ässää.
Hyrkäs ja Pikkarainen ovat kirjoittamattomia kortteja, Hyrkkäälle voi hellitä peliaikaa jopa yv:ssä kätisyyden ansiosta

Korhonen - Huczkowski
Kovanen - Virolainen
Pikkarainen - Marttinen
Hyrkäs - Kortelainen(??)

Mäenpää - Leppänen

Kortelainen lienee pelannut harjoitusmatseissa JYP:n riveissä, mut ei taida olla kuitenkaan allekirjoittanut sopimusta.
 

laiska laita

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, FPS
Re: Potilas Loikala

Viestin lähetti Sergei_Krivokrasov
Ikävää, mutta loukkaantumisherkkyys kuuluu pelaajan ominaisuuksiin siinä missä pituus, paino ja kätisyys. Ihminen ei voi mitään sille, että on 170 pitkä eikä ihminen voi mitään sille, että paikat napsahtelevat jatkuvasti rikki....

Minä osittain kiistän tuon väitteen... Mielestäni ihminen pystyy vaikuttamaan paikkojensa kestävyyteen jonkin verran. En väitä että pystyisi kokonaan välttämään loukkantumisia mutta voi vaikkutta niihin. Hyvä vahvat liikkuvat lihakset, hyvä koordinaatio, huolelllinen lämmittely/loppuveryttely... ja varmasti pystyy pelaamaan pitkä uran ilman loukkaantumisia, Kysykää vaikka Raipelta. Tosin akillesjänne vammaa ei oikein voi estää.

Mutta toisaalta jotkut pelaajat pelaavat sellaisella peltyylillä että kipeetä käy ja välillä sattuu joten.... Taitaa Loikalan ura Jypissä olla melkoisessa vastatuulessa, HARMI!

No puollustus kestää kyllä Loikalan loukkantumisen mutta mutta eipä sitten enempää tarvitsisi tullakaan. Määrällisesti miehiä vielä riittää ja laatukin on ihan OK! mutta 56 peliä ja kroppa ihan äärirajoilla. Varmasti ei moni kaveri pysty pelamaan kaikkia pelejä loukkaantumatta. Joten 8-9 liigakelpoista pakkia pitää olla roosterissa kokoajan.

Loikala voisi tosiaan perustaa Juha "burana" Järvenpään kanssa jokin yhdistyksen vaikka: linnunluisten miesten yhdistys!
 

SS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa
Tuukka Liimatainen

Tuukka Liimatainen on try-outilla Kalpassa. Liimatainen on saanut opiskelupaikan Kuopiosta ja oli halunnut tulla kokeilemaan Kalpan joukkueeseen. Itse kyllä veikkaisin pelipaikan olevan aika tiukassa, mutta teot puhukoon puolestaan!

SS
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Tomi Tervo--> Tommi Tervo?

Haeskelin tietoa Hokin ja KalPan tämän iltaisesta kohtaamisesta, koska minua kiinnosti miten Tremblayn ketjukaveri J-P Pare pärjää sekä Tuukka Liimataisen edesottamukset Kuopiossa. Anyhuu, silmiini iskeytyi www.niiralanmonttu.com sivustolla lyhyehkö otteluraportti, jossa kerrotaan että Hokki voitti ja Kajaanin maalissa joku Tomi Tervo torjui 39 kertaa ja päästi yhden maalin. Onkohan kyseessä meidän Tommi?

Jos näin on niin todella loistavaa. Kajaanin Hokki taitaa olla varsin kova organisaatio Mestis-tasolla ja on erinomaista oppia Tervolle miesten peleistä.

Jos Tomi Tervo on kuitenkin joku eri kaveri, niin unohtakaa koko juttu....
 
Tommi Tervo

Maalissa oli Tommi Tervo ja patjoissa näkyi lukevan, että Panda, jotta eiköhän ole teidän miehiä... ? HYVIN PELASI ja toivottavasti pelaisi koko ensi kauden Kajaanissa.
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Tomi Tervo - kuka sinä olet?

Eurohockey tuntee kaksi Tervo sukunimellä varustettua maalivahtia. Toinen on meidän Tommi ja toinen on Jokipoikien Jerry Tervo. Eli kuka hitto olisi tämä Tomi Tervo?

Tiesittekö muuten, että eräs 29-vuotias Tommi Tervo niminen ruotsalaishyökkääjä pelasi Ruotsin ykkösdivaria Tierps Hockeyn riveissä?

EDIT: jaahas, svato_suto ehtikin varmistaa että Tomi olikin Tommi.

Kyllä, JYPin intresseissä on saada Tervolle kokemusta miesten peleistä laadukkaassa joukkueessa. Hokki varmaankin olisi sellainen. Tervo on kuitenkin jonkintason lupaus, joka vielä kevät-talvella keikkui Central Bureau Scoutingin listoilla Euroopan toiseksi lahjakkaimpana maalivahtina. Lopullisessa rankingissa Lassila ja kumppanit ajoivat ohi ja Tervo jäi jo toisena kesänä yllättäen ilman NHL-varausta.


Sinänsä mielenkiintoista olisi Kärppien farmisopimuksen takia nähdä tietyssä tilanteessa Tervo Kärppien maalilla. Tämä edellyttäisi esimerkiksi sitä, että Bäckström loukkaantuisi ja Pekka Rinteeseen ei luotettaisi. Eikös Kärpillä ole oikeus Hokin pelaajiin kesken kaudenkin?
 
Viimeksi muokattu:

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Kainuun Sanomat kertoo

Viestin lähetti SS#31
En usko,että meidän Tommi on kyseessä,sillä eilen mies oli harjoittelemassa JYPin kanssa jäällä kolmosmokena.
Taisi olla siinä tapauksessa aamujäillä. Aamun Kainuun Sanomat kertoo, että "...keskiviikkona Hokki-rinkiin liittynyt Tervo vakuuttivat taidoillaan Hokin harjoitusturnauksen avausottelussa torstaina."

Sen lisäksi Tervosta kerrotaan samaisessa jutussa, että hän pelaa vielä ensi lauantain Hermes-treenipelin ja suuntaa sen jälkeen Aravirran 20-vuotiaiden maajoukkueen kanssa turnausmatkalle Venäjälle. Sopimusta Hokin ja Tervon välillä ei vielä ole, mutta Hokin valmennusjohto on erittäin tyytyväinen Tervon peliesityksiin. Jutussa kerrotaan hieman epätarkasti, että Tervo olisi päättänyt lähteä hakemaan Mestiksestä pelipaikkaa. Asiahan ei ollut pelkästään Tervon mielihalu, vaan JYPin organisaatio haki sopimuksen alla olevalle maalivahdilleen pelipaikkaa miesten joukkueeseen. Uskoisin siis, että JYP maksaa Tervon palkan. Toki Hokki voi maksaa jonkinlaista vuokraa, mutta tuskin se Tervon koko palkkaa kattaa.

No, hittoako minä tätä referoin. Käykää itse lukemassa -vaatii tosin nuo Iltalehden tunnarit
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Re: Tuukka Liimatainen

Viestin lähetti SS
Tuukka Liimatainen on try-outilla Kalpassa....Itse kyllä veikkaisin pelipaikan olevan aika tiukassa, mutta teot puhukoon puolestaan!

SS
Tämän iltaisessa Kalpa-Hermes matsissa Liimatainen iski kaksi maalia Hermeksen verkkoon. Matsi tosin päättyi 8-5. Liimatainen oli ainoa joukkueestaan, joka iski enemmän kuin yhden maalin.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Harjoituspelit ovat JYP:n osalta nyt pelattu ja seuraava ottelu onkin kauden aloitus Lappeenrannassa.

Hieman spekulaatiota kentällisistä:

Tremblay - Hauhtonen - TJääskeläinen

Valmis ketju? Pelannut viimeiset neljä harjoituspeliä yhdessä. Mutta onko tämä maalintekijäksi ja pistenikkariksi hankitulle Tremblaylle se paras ketju, jos miehestä halutaan se kaikkein paras irti? Itse kaipailisin ainakin TJääskeläisen paikalle jotain vikkelämpää laituria.

Uhlbäck(?) - Immonen - Virtanen

Immonen ja Virtanen pelasivat lähes koko viime kauden loistavasti yhteen ja tätä paria Alatalo ei ilmeisesti halua hajottaa, joten paikalle haluttaneen samantyylinen pelaaja kuin Pihlman. Uhlbäck on ainakin muutamassa pelissä siinä pelannut, joten luulenpa että Jaska siinä liigan alkaessa aloittaa.

JJääskeläinen(?) - Drouin - Sillgren

Perrinin paikkaajaksi hankittu Drouin on viimeisessä kahdessa harjoituspelissä alkanut osoittaa tasonsa. Sillgren pelannut pääasiassa juuri Drouinin kanssa. Toisesta laituripaikasta kamppailevat uskoakseni Mikkonen sekä JJääskeläinen

Mikkonen(?) - Hytönen - Filppula

Jukureista palannut Hytönen saanee rinnalleen Mestiksessä viime kaudella loistaneen Jokeri-kasvatti Filppulan sekä Mikkosen/JJääskeläisen.
Filppula tuo kenttään kiekollista taitoa ja Mikkonen voimaa. Mielenkiinnolla odotan, mitä Jukureissa vietetty vuosi on saanut aikaan Hytösen kohdalla.

Pakkiparit

Korhonen - Huczkowski

Tämä pari pelasi mainiosti jo viime kaudella.

Kovanen - Virolainen/Marttinen

Kovanen tarvitsee ehdottomasti rinnalleen varsin vahvan fyysisen pakin

Loikalan loukkaantuminen jättää auki kaksi viimeistä pakkiparia. Hyrkäs, Pikkarainen, jompikumpi kaksikosta Virolainen/Marttinen, Kortelainen(?), Mäenpää.

Maalivahdit

Leinonen aloittaa kauden ilmeisesti ykkösenä, mutta tuntuu siltä että tällä kaudella on tasokkaampi kakkosmaalivahti kuin Pitkämäki. Nikkilä ainakin ollut viimeisessä harjoituspeleissä hyvä. Tekeekö Leinoselle saman minkä Mikkelin muuri teki Lehdolle toissa kaudella?
 

Nshr

Jäsen
Jos itse ketjut valita saisin,no olisivat tismalleen seuraavat:

Sillgren-Drouin-J.Jääskeläinen
Ns: JYP:n voimakenttä.Drouin ja Jääskeläinen hoitavat fyysisen puolen ja kun Drouin on isokokoiseksi aika taitava,on Sllgrenin hyvä syöttää namupasseja sekä Jääskeläiselle,että PC:lle.Valmis kenttä.Pelannut harjoitusottelut yhdessä.

Virtanen-Immonen-Uhlbäck
Taito,voima ja nopeus kuvastaa hyvin tätä kenttää.Virtanen on kiekon kanssa aivan akrobaattinen.Liigan taitavimpia pelaajia.Immonen on tällä hetkellä yksi harvoista Suomalaisista ihannepelaajista,jolla ei oikeastaan heikkouksia löydy.Uhlbäck on hyvä karvaaja,nopea ja ovela hankinta JYPille.Kenttä pelannut vähän yhdessä.Tämä kenttä saattaa olla täysi arvoitus,saattaa pelata yhtä hyvin,kun viime vuonna Pihlman mukaanlukien.

Tremblay-Hauhtonen-Filppula
T.Jääskeläinen ei oikein sovi Tremblayn kanssa samaan kenttään.Liian samantapaiset pelaajat.Filppula saatta olla JYPin yllättäjä tulevalla kaudella.Hauhtonen ja Alexandre pelasivat muistaakseni kaikki harjoitusottelut yhdessä.Jos vain Ilari pääsisi miesten kanssa yhdessä pelaamaan,saattaisi kenttä pelata hyvinkin yhteen.

Mikkonen-Hytönen-T.Jääskeläinen
Ei JYPissä pitkään aikaan näin hyvää neloskenttää nähty (minun mielipide).Tätä voi vähän verrata Immosen ketjuun,paitsi on hieman Jarkon kenttää jäljessä.Mikkosen voisi antaa vaihdella välillä J.Jääskeläisen kanssa paikkaa,jos Jarin peli ei kulje.Hytönen varmaan tiesi,mihin rooliin on joutumassa.Parhaat vuodet miehellä vielä edessä.Tuomo Jääskeläinen=Ikiraataja.Kunnioitan Tuomoa.Sinnittelee aina loppuun saakka.Välillä peli menee vähän väärään suuntaan,mutta silti ansaitsee paikan joukkueessa.

Pakit: Korhonen-Huczkowski
Pikkarainen-Marttinen
Virolainen-Hyrkäs
Kovanen-Kortelainen/Mäenpää
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Viestin lähetti SS#31
Tremblay-Hauhtonen-Filppula
T.Jääskeläinen ei oikein sovi Tremblayn kanssa samaan kenttään.Liian samantapaiset pelaajat.

Pelaajina minusta Tremblayllä sekä TJääskeläisellä on eroa kuin maalla ja taivaalla. Tremblay varsin nopea luistelija, joka tarvitsisi rinnalleen ainakin sen nopeamman laituriparin, tai sitten siirron Drouinin ja Sillgrenin kenttään. Filppulaa itsekin mietin tuohon, mutta käsittääkseni pelaa samaa laitaa Tremblayn kanssa.
 
Viimeksi muokattu:

Mosabacka

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Omat vääntöni keskusteluun.

Ketjukokoonpanoja muodostettaessa varmoiksi ainakin liiga-avaukseen näyttäisivät olevan seuraavat asiat

Virtanen- Immonen - ?

Sillgren - Drouin - ?

Tremblay - Hauhtonen - ?

? - Hytönen - ?

Ja pakkipareista

Korhonen - Huczkowski
? - ?
? - ?
? - ?

Hyökkäykseen kysymysmerkkien kohdalle arpoutuvat molemmat Jääskeläisen veljekset, Filppula, Uhlbäck ja esimerkiksi Mikkonen.

Filppula ja Uhlbäck ansaitsevat mielestäni hyvät paikat, joten uskaltaisin kokeilla Jaakkoa Hauhtosen kenttään. Filppulan sijoittaisin Drouinin kenttään taitavana kiekonhallitsijana ruokkimaan kanadalaista. Mikkosen sijoittaisin Pihlmanin köyhäksi manttelinperijäksi rouhimaan ketjukavereille tilaa fyysisyydellä ja Jääskeläisen veljekset neloseen Hytösen kavereiksi.

Pakkipareista minun on parempi olla puhumatta mitään, kun niin huonosti hallitsen ja seuraan tuota osastoa. Esitetyt pieni pakki + fyysinen osasto -parivaljakot kelpaavat aivan mainiosti.
 

FourForty

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Viestin lähetti DAF

Mutta pätäkkää vaan Kortelaisesta pöytään; varmasti oikeudetkin liikkuvat.

Näin kävi, Kortelaisen oikeudet ovat siirtyneet Diskokselta JYPille ja toiseen suuntaan on varmaankin matkannut x euroa rahaa. JYP teki samalla vuoden mittaisen sopimuksen Kortelaisen kanssa.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Viestin lähetti FourForty
Näin kävi, Kortelaisen oikeudet ovat siirtyneet Diskokselta JYPille ja toiseen suuntaan on varmaankin matkannut x euroa rahaa. JYP teki samalla vuoden mittaisen sopimuksen Kortelaisen kanssa.

Loikalan tilanne varmaan vaikutti tähän asiaan, kesän alussa kuulin, että Dise pyysi yli puolta enemmän kun JYP tarjosi "Köllin" pelaajaoikeuksista.
Kortelaisessa näkyi jo viime kaudella ihan liigapakin merkkejä. Toivottavasti kehitys jatkuu sillä kuuluisalla toisella kaudella.

Eli pakkiparitko tähän muotoon:

Korhonen - Huczkowski
Kovanen - Virolainen
Pikkarainen - Marttinen
Hyrkäs - Kortelainen

Ja tässä on erittäin positiivista, että Tapparan superjunnu Mäenpää ei mahdu kahdeksan pelaavan pakin joukkoon.
 

ilja

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tommi Tervo

Nyt varmistui sellainen juttu, että Tommi Tervo ei jatka Hokissa. Mitkä ovat JYPin ja miehen omat suunnitelmat? SM-liiga lienee mahdollinen, jos Nikkilä ja Leinonen pitävät jatkossakin Hoovereitaan käynnissä.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Mikko Mäenpää lainalle Sportiin

Tämä oli aika helpottava uutinen, ainakaan kuukauteen ei tarvi pelata mitä tämä Tapparan superjunnu keksii, jos olisi kenties päässyt pelaamaan..
 

tiikeri

Jäsen
Viestin lähetti Pee
Eipä tässä nyt mitään Grunnia tai Viitaluomaa todellakaan tarvita. Kolmos-nelosketjun miehiä löytyy omastakin takaa ihan tarpeeksi ja mihin itsekin viittasit, kahteen ekaan ketjuun näiden kavereiden taidot eivät taida riittää. Etenkin kun Viitaluoma on vielä sentteri, niin käyttöä ei ole.


Kommentoin tätä Peen viestiä tässä ketjussa, johon kyseinen aihe paremmin sopii. Minusta Grunnissa on todella paljon potentiaalia, kaveri oli HIFKin paidassa viime kauden alussa huimassa iskussa saadessaan kunnolla vastuuta ja peliaikaa. Kantoi kultakypärää ja mätti pisteitä mukavasti. Kausihan katkesi sitten ikävästi loukkaantumiseen, muistaakseni joulun tienoilla. Uskoisin että hän voisi onnistua ihan hyvin täällä pienemmissä ympyröissä ja suuremmalla peliajalla. Taitoa ja nopeutta ainakin ihan mukavasti. Itseluottamus vaan pitäisi saada kohdilleen, niin luulisi tulostakin taas syntyvän.

Viitaluoma on taas vähän eri tyylinen pelaaja, minusta enemmän puolustavampi hyökkääjä ja myös fyysisempi. Hänelle ei välttämättä olisi täällä käyttöä, koska samantyylisiä pelaajia löytyy riittävästi omastakin takaa.

Jonkinlaista vahvistusta tässä kuitenkin joukkueeseen kaivattaisiin, koska Tremblayn kausi taitaa olla aika pitkälle paketissa. Ennen joulua hän ei ilmeisesti missään tapauksessa pelaa, mahdollisesti vasta joskus tammi-helmikuun tienoilla. Sinne asti ei JYP voi odottaa, mutta mitenköhän mahtaa olla resursseja uusia miehiä tänne hankkia... toivotaan parasta ja pelätään pahinta.
 
Viimeksi muokattu:

kimmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, FC Barcelona
Laitetaan nyt sitten tähän ketjuun, kun en uuttakaan jaksa avata.

Eli Jarkko Immonen, Tommi Nikkilä, Jyri Marttinen ja Jukka Holtari ovat tehneet vuoden jatkosopimukset.

Immonen olisi varmasti ollut keväällä koko liigan kuumimpia nimiä siirtomarkkinoilla, jos JYP ei olisi jo nyt onnistunut jatkosopimusta hänen kanssaan tekemään.

Kertakaikkisen hyviä uutisia kaikki.

Ai niin, ja lähteenähän on DNA:n JYP-palvelu.
 

Siniviiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, sympatiat JYP
Tällainen sopimuspolitiikka on erinomaista toimintaa. Antaa hyvän signaalin myös muille pelaajille. Toivottavasti JYP pystyy myös kasvattamaan ensi kaudelle pelaajabudjettiaan, että pelaajamateriaalia voitaisiin parantaa erityisesti pakkiosastolle.

Ja pelaajapolitiikan kapellimestari Holtarin jatkosopimusta ei pidä myöskään jättää huomiotta.
 
Viimeksi muokattu:

#44

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM-liiga: JYP, TPS
NHL: Dallas Stars
Kuulitteko Tyniä JYP-Ässät pelin alussa ?

Siis pikkulinnut ovat visertäneet, että jos Erkki Perrinin pelit eivät ala sujumaan voisi Erkki tulla takaisin JYPiin !

En nyt mitenkään Perrinille toivo huonoa menestystä, mutta kyllä Perrinin mielellään JYPin nutussa näkisi.

Toivottavasti nämä "pikkulinnut" olisivat saaneet tietonsa luotettavista lähteistä !

Mutta mikään ei ole niin varmaa kuin epävarma.
 

MarkusMaggot

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaljaliigalaiset
Re: Kuulitteko Tyniä JYP-Ässät pelin alussa ?

Viestin lähetti #44
Toivottavasti nämä "pikkulinnut" olisivat saaneet tietonsa luotettavista lähteistä !

Jotenkin tuntuu että nämä pikkulinnut urkkivat tietojaan jostain Hockey Night-chatista, tuosta jääkiekkotietämyksen Mekasta.

Aika utopialta tuntuu.
 

Siniviiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, sympatiat JYP
Alatalon tilanne

Alataloa ovat myös pikkulinnut olleet pestaamassa Ouluun ensi kaudeksi. Kommentti oli ettei sieltä ole soiteltu ja ulkomaat ovat myös mielessä. No vastaus tuokin. Joskin yhteyttä voidaan pitää muillakin tavoin. Ja kukapa valmentaja lähtee tässä vaiheessa tai yleensäkään kesken kauden kertomaan, että seuraavalla kaudella onkin palkan maksajana esim tuleva play-off vastustaja.

Alatalolle olisi JYPissä varmasti sarkaa tulevallakin kaudella. Jatkosopimuksen tekoa varmasti avittaisi varmuus siitä, että materiaaliin saataisiin "oikeita" nimimiehiä pari kappaletta. Ja pelkät nimet eivät riitä, heidän tulee olla myös todellisia vahvistuksia. Kyseessä on kuitenkin valmentajallakin kilpaurheilu, jossa ei vuositolkulla motivoi toimia jokamiesluokassa kun useimmilla muilla on tehdastallit. Ainakin sellaisilla, jotka kilpailevat oikeasti Suomen mestaruudesta eikä taloutensa kanssa. Muistissa on viime kaudelta Pihlmannin lausahdus:"Ennen helvetti jäätyy kuin JYP voittaa Suomen mestaruuden." Ja silloinen joukkue Perrin/Chlubna-vahvistuksilla oli jo mennä pitkälle. Nykyinen ei mene niinkään.
 

Huerzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Donnerwetter S.p.A.
Enemmän kuin Oulun vaihtoehto uskoisin Alatalon suunnan olevan Sveitsin suunnalla. Vaikka Oulussa ollaan varmasti Jyväskylää lähempänä "sveitsiläisyyttä", saa sveitsissä osaava koutsi varmasti tuplaten SM-liigapalkan. Eloranta ainakin näyttää siellä viihtyvän. Alatalohan oli Sveitsissä ennen JYPiin tuloa useamman vuoden, joten kulttuuri ja suhteet on luotu sinne jo valmiiksi. Mutta jos Alatalo jatkaa Suomessa, uskon seuran olevan JYP. Pikkulinnut laulavat tunnetusti sellaista minkä he haluaisivat toteutuvan. Niin täälläkin suunnalla huhuillaan Perrinin paluulla - mukava ajatuksena, mutta vaikeampi toteuttaa käytännössä.

Mielestäni J. Immosen jatkopahvi on jo osoitus siitä, että myös pelaajilta löytyy luottoa JYPin tulevaisuuteen - Alatalon kanssa tai ilman. Yleensä pelaajat ovat koukanneet Tampereen tai vielä eteläisemmän seuran (Ahonen, Vertala) kautta matkalla änäriin, mutta viime aikoina pelaajapako näyttää pysähtyneen.

Mutta "nimimiehiä" JYPiin on vaikeampi saada - ne pitää kasvattaa itse tai napata uhlbäckit ja immoset muiden seurojen ylijäämäpelaajista. Onneksi tämän kauden esimerkit osoittavat, että halpa ja huono eivät ole synonyymejä. Tunkua JYPiin oli jo viime kauden päätyttyä tarvetta enemmän, joten omasta mielestäni seuran scoutti Jukka Holtari on hyvin tärkeässä asemassa seuran tulevaisuuden suhteen.

Eric Perrin olisi palatessaan SM-liigan parhaita senttereitä, mutta hänen palkkaamisensa jälkeen JYPin budjetti on viritetty niille rajoille millä se voi järjellisissä mitoissa nyky-Suomessa ja nyky-Jyväskylässä olla. Eli mestaruus ei napsahda kuin viime kauden kaltaisella nappisuorituksella. Mutta onneksi pelkät nimet selässä eivät ratkaise otteluita. Ei Tapparakaan ollut joulukuussa monenkaan mestaruusehdokkaana, joten vaikka nyt mopo ei ole saanut isoa vaihdetta päälle, niin "vielä on/ kautta jäljellä"...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös