Rookie lookout

  • 14 668
  • 78

Koivistoinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
K.Lehtonen, Ovetshkin, KalPa
Täytyy nyt muistaa kuten jo aikaisemminkin todettu, että palkinto pitäisi mennä kauden parhaalle tulokkaalle. Ei sille joka tulee tietyssä iässä tekemään enemmän pisteitä kuin toinen.
Tapaus Lunqvistista sen verran, ettei hän ole kuitenkaan joukkueelleen mielestäni niin tärkeä Rangerssille kuin esim Jagr joka johtaa koko NHL:n pistepörssiä. Sanoisin, että Lunqvist on yksi Rangerssin elintärkeistä pelureista mutta muitakin löytyy. Mutta enpä usko, että Lunqvist tulisi palkintoa saamaan joka tapauksessa vaikka näyttääkin siltä, että Rangers selviytyy edes playoffeihin kun taas Pittburgin ja Washington lähtevät kevätlaitumille tätä menoa. En tiedä sit jos Rangers voittaisi mestaruuden.
 
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
Koivistoinen kirjoitti:
Mutta enpä usko, että Lunqvist tulisi palkintoa saamaan joka tapauksessa vaikka näyttääkin siltä, että Rangers selviytyy edes playoffeihin kun taas Pittburgin ja Washington lähtevät kevätlaitumille tätä menoa. En tiedä sit jos Rangers voittaisi mestaruuden.

Pudotuspeleillä ei ole merkitystä henkilökohtaisia palkintoja jakaessa (pl. Conn Smythe Trophy). Eli Rangersin mahdollinen Stanley Cup ei vaikuttaisi mitään. Tai vaikka Dion Phaneuf olisi pudotuspeleissä ylivoimaisesti Calgaryn paras pelaaja Flamesin marssiessa Stanley Cupin voittoon.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
repe_joke kirjoitti:
No vaikka tuo ikä menikin väärin, niin ei se muuta sitä faktaa, että Gretzky oli huomattavasti Selännettä parempi kiekkoilija.

Ja jos noita pistemääriä haluaa jotenkin vertailla, niin pitäisi olla tiedossa paljonko maaleja tehtiin keskimäärin pelissä tuolla Gretzkyn 212 pisteen kaudella, sekä Selänteen tuloskaudelta sama juttu.
Sitten voisi vielä verrata paljonko kärkikymmenikkö teki pisteitä molempina vuosina.
Sorry, että tuli typo tuohon Teukan ikään, tiesin että hän oli 22 vuotias. Pistepörssien top 10:ien vertailu osoittaa kiistattomasti että vuonna 1992-93 pelattiin selvästi hyökkäävämpää kiekkoilua, kuin 1981-82, pl eräs Gretzky joka sivumennen mainittuna teki 107 pistettä enemmän kuin kukaan joukkuekaverinsa (WG 212 vs. Andersson 105)

1981-82 NHL
1 Wayne Gretzky, Edmonton..........212
2 Mike Bossy, NY Islanders.........147
3 Peter Stastny, Quebec............139
4 Dennis Maruk, Washington.........136
5 Bryan Trottier, NY Islanders.....129
6 Denis Savard, Chicago............119
7 Marcel Dionne, Los Angeles.......117
8 Bobby Smith, Minnesota...........114
9 Dino Ciccarelli, Minnesota.......106
9 Dave Taylor, Los Angeles.........106

1992-93 NHL
1 Mario Lemieux, Pittsburgh........160
2 Pat LaFontaine, Buffalo..........148
3 Adam Oates, Boston...............142
4 Steve Yzerman, Detroit...........137
5 Teemu Selanne, Winnipeg..........132
5 Pierre Turgeon, NY Islanders.....132
7 Alexander Mogilny, Buffalo.......127
7 Doug Gilmour, Toronto............127
9 Luc Robitaille, Los Angeles......125
10 Mark Recchi, Philadelphia........123
 

eleven

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montréal Canadiens
dana77 kirjoitti:
Sorry, että tuli typo tuohon Teukan ikään, tiesin että hän oli 22 vuotias. Pistepörssien top 10:ien vertailu osoittaa kiistattomasti että vuonna 1992-93 pelattiin selvästi hyökkäävämpää kiekkoilua, kuin 1981-82, pl eräs Gretzky joka sivumennen mainittuna teki 107 pistettä enemmän kuin kukaan joukkuekaverinsa (WG 212 vs. Andersson 105)
Kuitenkin 81-82 maalien tekeminen oli helpompaa maalivahtien kömpelyyden (varusteet) takia. 81-82-kaudella tehtiin noin 0,8 maalia enemmän/peli kuin 92-93. Siitä olen samaa mieltä, että Teemu ei tuolloin olisi 200:aa hätyytellyt millään. Jotakin suuntaa voi antaa se kun suhteutetaan kausien maalimääriä (per peli) ja lasketaan sitä kautta paljonko pisteitä Teemu olisi tehnyt kulloisenkin kauden tahdilla:
92-93 kauden tahdilla 146 pistettä
96-97 kauden tahdilla 150
98-99 kauden tahdilla 163
95-96 kauden tahdilla 138

Eihän näin suoraan voi ajatella pisteitä, kun urheilu ei ole matematiikkaa, mutta jotain suuntaa tuo voi silti antaa.

EDIT

Oho, en edes huomannut minkä topicin alle kirjoitin. Meni vähän offiksi. Tai itse asiassa luulin, että tämä on Finnish flashin paluu-ketju.

Sanottakoon nyt rookieista sen verran, että Alexander Ovechkinilla, jonka otteita olen seurannut, on ollut vähän heikompi vaihe menossa maalien suhteen: viiteen peliin ei ole tullut maalia. Ei ehkä kuulosta paljolta, mutta se on toisiksi pisin maaliton putki AO:n kaudessa... Washingtonilla on mennyt heikosti ja Ovechkinilla on ollut ongelmia nivusensa kanssa. Lisäksi AO:n vartiointi on ollut tiukempaa viime peleissä. Paikkojakin on kyllä ollut, mutta ei ole vain nyt mennyt sisään. Tammikuussa näytti jo vahvasti siltä, että Calder-vaakakuppi kallistuisi Ovechkinin suuntaan, mutta nyt näyttää taas tasaisemmalta. "The Great Eighthän" sai median jakamattoman huomion ihmemaalillaan ja hänet valittiin tammikuun parhaaksi hyökkääjäksi. Edelleen kaula Crosbyyn on silti 5 pistettä, vaikka Ove on pelannut kaksi peliä vähemmän.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös