Romanit

  • 1 484 752
  • 3 748
Tila
Viestiketju on suljettu.

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Mä olen kerran nähnyt yhden nuoren, tai tässä tapauksessa keski-ikäisen, eläkeläisen hakkaavan vasaralla nauloja. Siitä on vuosia ja se oli sitä aikaa kun vielä ryypiskelin melkein joka viikonloppu, kyseisenä maanantaiaamuna en kuitenkaan ollut krapulassa joten en oikein tiennyt että minkä syyksi tuon hallusinaation olisin pistänyt. Nipistin itseäni ja menin lähemmäs katsomaan ja perkele kyllä se vaan totta oli. Harmi kun ei ollut siihen aikaan mitään kamerakännyköitä, siitä olisi varmaan saanut soman kuvan.

Eikä se niitä nauloja kenenkään autonrenkaisiin hakannut vaan ihan rakentamalla rakensi jotain mitä lie hökötystä.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Ei varmaan kuulu tämän ketjun aiheeseen, mutta lisätään toinekin varsin kova somalitaustainen urheilija. Ruotsalainen este- ja maratonjuoksija Mustafa Mohamed. 3 000 m ej: 8.05,75. Maraton: 2.12.28.

On-topic. Ketkä ovat tunnetuimmat romaniurheilijat?

Somaliaa edustanut Abdi Bile on 1500 m olympiavoittaja.

Gunnar Isosaari (veskari) oli jalkapallon Suomen mestari Kokkolan Pallo-Veikkojen riveissä.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
16-vuotiaana loppuu lapsilisät ja heti joutuu hevosmieheksi ja kun noin nuorena revitään keskeskasvuinen, täysin isojen poikien vaikutukselle altis nuori miesten hommiin, niin kyllä, kyllä sitä moni valitettavasti joutuu eläkepaperit hakemaan 18-vuotta täytettyään.
Vähän rispectiä.
Minäpä olen nähnyt tummia kirjallisissa töissä, jopa useasti. Entisen asuinkunnan R-kioskilla tapasi käydä pari nuorta romania täyttämässä lottokuponkeja. Saattoi siinä välillä olla hiukan ravipeliäkin joukossa. Kysyin kerran toiselta onko tullut isompaa voittoa ikinä. Ternon setä oli kuulemma saanut joskus 6 oikein. "Mie vasta harjoittelen, tää on kestävyyslaji", muotoili peluri itse. Että kyllä tummilta vaan löytyy sekä kirjallisia kykyjä että päämäärätietoisuutta.
 
Markus Bollström...

Huvittavaa tai ei niin Bollström kärsi todella pahoista selkävaivoista joiden takia pari kautta meni pilalle. Oli lähellä että pelit olisivat olleet kokonaan pelattu, vauhtia haettiin aladivareitten kaveriporukoista asti.

Niille joille nimi ei sano mitään niin Markus Bollström on salibandypelaaja, aikoinaan pidettiin "superlahjakkuutena" mutta taisi vähän vauhtia jäädä leikkauspöydälle jokunen vuosi sitten. Pelaa vieläkin Tapanilan Erässä ja on ollut maajoukkueenkin mukana useasti.
 

Zago

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ei varmaan kuulu tämän ketjun aiheeseen, mutta lisätään toinekin varsin kova somalitaustainen urheilija. Ruotsalainen este- ja maratonjuoksija Mustafa Mohamed. 3 000 m ej: 8.05,75. Maraton: 2.12.28.

On-topic. Ketkä ovat tunnetuimmat romaniurheilijat?

Muistan myös törmänneeni jokunen vuosi sitten Mäntsälän lavalla ampumaurheilua harrastaneisiin heimoveljiin. Tässä tapauksessa varsin lahjakkailta vaikuttivat eikä osumia tullut sivullisiin.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Hienosti haki pisteet kotiin äskeinen ~ 25-vuotias mannepariskunta. Jonottivat siinä edellä kaupan kassalla ja kun odotus hieman kesti, niin päättivät sitten dumpata sylillisen jäätelöpuikkoja karkkihyllyyn ja jättää ne sinne. Shillä lailla!
 

Jykke1978

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC/FC TPS, Turku Dockers, Adelaide Crows
Gipsy Fighters

Siitä vähän romani-taistelijoita(linkki romanien kamppailu-urheiluseuran sivuille)

En olekkaan ennen tiennyt, että myös salibandy lasketaan kamppailulajiksi, sekin näyttää tuolla olevan listattuna, tällä hetkellä ei vaan yhtään nimeä siinä ole listattuna.

Turussa on ainakin yksi romaninainen koulunkäyntiavaustajana, tuli useammankin kerran nähtyä hänet töissä, kun olin kirjastossa töissä ja kävivät luokan kanssa hakemassa kirjoja. Kyl ne notkut näyttää töitäkin tekevän.
 
Olen tässä näinä muutamina vuosina mitä olen tässä (Tampereen) keskustassa asunut, hehkuttanut kuinka mukavaa täällä on kun ei ole juurikaan romaneita, narkkareita tai muita epämiellyttävästi käyttäytyvää yhteiskunnan pohjasakkaa häiritsemässä elämää. No nyt on sitten muutama eläkeläisperhe muuttanut juuri tähän kulmille, ja ihmeellistä tapahtumaa riittää lähes viikoittain vaikka en muuten niiden kanssa tekemisissä ole kuin kävelen ohi. (Kantaväestöstä poiketen tapaavat norkoilla kadulla ihmeellisen paljon). Ensin joku kiiltäväkenkäinen myöhäisteini yritti ottaa kontaktia pojuttelemalla, ja kun ei kiinnostanut niinkin motivoivan alun jälkeen häntä huomioida, niin pojuttelu vaihtui uhkailuksi. No se sentään motivoi pysähtymään, mutta kun en ymmärtänyt sen jätkän sönkötyksestä kuin sanat "kaveri, odottaa, lainata, puhelin, rahaa", niin levittelin käsiäni, toivottelin päivänjatkot ja liukenin paikalta. Toisen kerran noin 5v poika yritti käydä painimaan parikiloiseen koiraani kaitsijan naureskellessa vieressä, ja kolmannella kertaa useampi kansallispukuinen suunnitteli ääneen rikoksia keskellä katua näiden samaisten kakaroiden kuunnellessa vieressä.

Nämäkin tietysti kaikki yksittäistapauksia, kuten helmikuussa luettelemani aiemmat kohtaamiseni. Innolla odottelen, koska joudun tekemisiin sen ensimmäisen mannen kanssa jonka toiminnasta ei ole pahaa sanottavaa.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Kuulinpa perjantaina kiintoisan tositarinan mustalaisten kirjastonkäytöstä. Paikkakunta oli tuolla pohjoisemmassa, Lapin alueella. Tarkasta kunnan nimestä ei nyt niin väliä.

Mustalaisnainen oli keräillyt kirjastossa lainattavaksi ison pinon leffoja ja levyjä ja marssinut tiskille lainaamaan. Tämä ei onnistunut, koska kaikki aikaisemmat lainat olivat päätyneet laskutukseen/jatkoperintään, ja maksuja oli kertynyt suht uskomattoman kuuloisesti yli tuhat euroa. Summa on toki mahdollinen, jos ei mitään palauta ja päästää kaikki kalliit dvd-levyt ja muut takaisinperintään täysillä tuotteiden/lainauslisenssien hinnoilla, mutta helvetinmoisesta summasta on silti kyse.

Kun ei lainaus onnistunut, niin ei kun kaivamaan puukkoa hameenhelmoista ja ilmoittamaan naisvirkailijalle, että "mie päätän ny siun päiväs". Puukonheiluttelun jälkeen tavarat oli sitten paiskattu lattialle ja poistuttu paikalta huutaen "pitäkää tavaranne".

Kansallispukuiset heimolaismustalaiset - ryhmä, johon voi aina luottaa.

On se vain vaikeaa, kun kirjastosta saa ihan ilmaiseksi lähes mitä tahansa, ja siitäkin pitää saada aikaiseksi ulosperintä ja tappouhkaus. Kun ei tarvitsisi näissä tapauksissa edes varastaa, sen kuin lainaisi ja palauttaisi ajallaan ilman mitään lisäkuluja. Mutta kaiketi se on vastoin jotain heimolaisten kunniakoodia, jos ei pääse aikaansaamaan laskua yhteiskunnalle ja väkivaltaista häiriötä.
 

Jykke1978

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC/FC TPS, Turku Dockers, Adelaide Crows
Kuulinpa perjantaina kiintoisan tositarinan mustalaisten kirjastonkäytöstä.

On se vain vaikeaa, kun kirjastosta saa ihan ilmaiseksi lähes mitä tahansa, ja siitäkin pitää saada aikaiseksi ulosperintä ja tappouhkaus. Kun ei tarvitsisi näissä tapauksissa edes varastaa, sen kuin lainaisi ja palauttaisi ajallaan ilman mitään lisäkuluja.

Täytyy sanoa ettei se täällä Turussakaan paljon parempaa ole, puukolla ei ole sentään uhkailtu, mutta tiedän tapauksen jossa kyseiseen kansanryhmään kuuluva on lainannut ja jotenkin saanut todella isolla määrällä ylitettyä 50 lainan rajan ja on unohtanut myös palauttaa lainaamansa Aku Ankka -lehdet ja taskukirjat ja ei ole huomioinut myöskään muistutuksia jotka niistä on saanut ja nyt ne on sitten perinnässä. Koneellekkin olisi pitänyt päästä, mutta kun maksut ylittää rajan niin ei päässyt ja kun vaimolle tai siskolle tai mille lie naispuoliselle seuralaiselle kortin tekeminen kesti liian kauan niin häipyi kirjastosta.

Ei kuulemma ollut edes oma syy, että olivat myöhässä, kun jonkun toisen olisi pitänyt ne palauttaa sillä aikaa, kun itse oli Ruotsissa, ehkä olisi ollut parempi ihan itse tuoda ne takaisin ennen kuin lähti Ruotsiin.
 

kesätyttö69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dufvan Lukko, JYP(ilman Tyni&Virtanen)
Romanien kansallispäivä pääsee kalentereihin vuodesta 2014 alkaen.
Kansallispäivää vietetään 8.4. Päivä ei ole liputuspäivä.

Tuleekohan tuosta vapaapäivä?
 

Kyynikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK / HJK + Porin Ässien sympatiakannattaja
Romanien kansallispäivä pääsee kalentereihin vuodesta 2014 alkaen.
Kansallispäivää vietetään 8.4. Päivä ei ole liputuspäivä.

Tuleekohan tuosta vapaapäivä?

Romaneilla on tuolloin kaikilla ns. pekkaset, eli työpaikoilla ei heitä 8.4 näy.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Romaneilla on tuolloin kaikilla ns. pekkaset, eli työpaikoilla ei heitä 8.4 näy.

Tai kenties 8.4. olisikin se vuoden ainoa päivä, jolloin kansallispukuisia, tiukasti perinnekulttuuriaan noudattavia heimolaisia näkyisi tekemässä oikein töitä ja kääntämässä huoltosuhdetta? Muina vuodenpäivinä voi sitten ottaa vähän vapaammin.
 

kesätyttö69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dufvan Lukko, JYP(ilman Tyni&Virtanen)
Mustalaisen vittumaisin ikähän on 17. Lapsilisä on juuri lakannut juoksemasta ja eläkkeeseen on vielä vuosi.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Voisin helposti kuvitella, että voi - ja menee...

Valitettavasti asia on juuri näin. Aina täytyy jostain syystä "maksaa velkaa" romaniväestölle, joita on niin paljon sorrettu ikuisesti ja ikuisesti ja yritetty tuhota heidän ansiokas kulttuurinsa kehoittamalla heitä kouluttautumaan ja menemään töihin. Osa tietysti on näin tehnytkin ja joko sulautunut valtaväestöön tai elää muuten ihmisiksi, mutta ns. kansallispukuisen väestönosan enemmistölle ajatus tuntuu olevan perin vieras.

Kohta kai tämä kansallispäivä muutetaan liputuspäiväksi. Romanin kieli sen jälkeen pakolliseksi kouluihin, muutenhan se on vaarassa, koska romanit itse eivät vaivaudu sitä puhumaan tai ylläpitämään sitä ilman "valkolaisten" yliopisto- ja koulutusprojekteja, joilla kyseistä kieltä tekohengitetään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös