Ilmoitukset

Nimimerkkien Hatchetman ja sämpylä89 jo pidempään jatkunut laaduton "keskustelu" on aiheuttanut meille harmaita hiuksia koko alkukesän. Kärsivällisyytemme loppui nyt ja kumpikin on passitettu viikon huilitauolle.

Sulje ilmoitus

RoKin taloushuolet – mistä hiekkaa laatikkoon?

Viestiketju osiossa 'RoKi' , aloittajana Elina54321, 05.06.2010 klo 11.32.

 1. Tuamas Jäsen

  Näin pikaisena väliselvityksenä voisi todeta, että mahdollisen konkurssin siemenet kylvettiin vahvimmin tilikaudella 1.5.2007-30.4.2008, jolloin seura teki tappiota 143k euron liikevaihdolla aivan käsittämättömät 81k euroa, eli ~57 % liikevaihdosta.

  2009 päättynyt tilikausi oli jopa voitollinen 10k ja liikevaihtokin nousi 251k euroon.

  Taseen puolelta sen verran, että tilinpäätöksessä 2009 oma pääoma oli 127k euroa miinuksella ja lainaa oli rahoituslaitoksilta 80k euroa.

  Palaan lukuihin tarkemmin kun ehdin ja toki vahvemmin sen jälkeen kun 2010 päättynyt tilikausi tulee saataville.
   
 2. Elina54321 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Roki ja muut lappilaiset joukkueet
  Lainaus:
  Katsos poikia! Aika vekkuleita sanoisin. Pistivät pöydän "Koreaksi", vaikka olisi pitänyt laittaa "Pohjois-Koreaksi". Kapelimestarina joukkueessa taisi tuolloin olla Lukkarilan Jouko.
   
 3. adidasler Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vauhdikas ja hyökkäysvoittoinen taitokiekko.
  Lainaus:
  Aivan! Juurikin Lukkarila oli tuolloin valmentajan pallilla. En tiedä sitten, onko kyseisellä herralla mitään tekemistä Rokin nykyisten talousongelmien kanssa. Mitähän siellä on mässäilty? Koutsi on saanut liigatason palkkaa jne..? =) Luulin, että tämä Jojen kausi olisi ollut "halpa", mutta ilmeisesti se onkin ollut jotakin muuta.

  Kiitokset Tuamakselle!
   
 4. Elina54321 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Roki ja muut lappilaiset joukkueet
  Lainaus:
  Enpä tiedä minkälaisen sorakuorman Joje vaati hiekkalaatikosta, mutta varmaankin enempi kuin kottikärryllisen. Jos noviisi Suikkaselle maksettiin n. 60k:n edestä hiekkaa, niin luulisi, että ”maailmanluokan” guru Jojelle ei ainakaan luulisi vähempi kelpaavan, mene ja en taaskaan tiedä. Sen tiedän, että Kokkonen halusi vain leikkilapiollisen ja en tiedä maksettiinkohan sitäkään koskaan. Siksi epäilen, että Kokkonen ei enää palaa hiekkalaatikolle, vaikka sillä saattaisi säästyä tulevaisuudessa melkoinen lasti, jota ei Kukkolan tarvitsisi kuskata laatikkoon.
   
 5. Astna One Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Liverpool, ManU, Real Madrid, Barcelona
  Lainaus:
  Kiitos mielenkiintoisista tiedoista.

  2007-2008 kaudella siis budjetoitiin sen varaan, että joukkue selviää Mestiskarsintoihin. Uskomatonta touhua, varsinkin kun ennen kauden alkua myös suurin osa faneista oli sitä mieltä ettei joukkueen materiaali riitä Mestiskarsintoihin asti.

  2008-2009 kaudella budjetti oli jälleen Mestiskarsintoihin selviytymisen varassa, ja siinä joukkue onnistui, joten voittoa tuli 10k. JOS joukkue olisi hävinnyt K-Laserille sen viimeisen kierroksen pelin (jossa varmistui Mestiskarsintapaikka), olisi konkurssi ollut ovella jo tuon kauden jälkeen?

  Huvittavaa on myös se, että osa faneista tiesi varmasti joukkueen taloudellisen rapakunnon jo syksyllä 2008. Kun tuolloin yritin useaan otteeseen tiedustella joukkueen budjettia alkavalle kaudelle, todettiin vain että "joukkueen talous on mestiskelpoinen, oletko kateellinen kun tiedustelet asiaa?" Laitettiin vain pää pensaaseen ja odoteltiin kulissien romahdusta. Näin sitten lopulta kävikin viime keväänä.

  Miten tästä eteenpäin? Vaikea sanoa, mutta sponsorit eivät nykyiseen joukkueeseen laita euroakaan, luottamus on jo mennyt.
   
 6. Elina54321 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Roki ja muut lappilaiset joukkueet
  Lainaus:
  Äläs nyt ole noin negatiivinen. Kallioniemi lappaa puolipäiväisesti teelusikalla jatkuvasti hiekkaa laatikkoon. Muilla laatikkoherroilla on varmaankin pyörän sisukumista valmistetut lapion varret. Valitettavasti hiekkalaatikon ympärillä pyörii paljon erisuuruisia kottikärryjä, jotka olisivat valmiit kärräämään sen vähänkin hiekan pois. Lisäksi Pomi on peruuttanut kuorma-auton siihen ihan viereen.
   
 7. Tuamas Jäsen

  Perataas nyt hiukan näitä numeroita, koska täällä on oltu hirttämässä ihan vääriä henkilöitä.

  Eli 2007-2008 kauteen liittyen:
  Eli liikevaihto (tulot) oli sen 143k
  Kulut ovat mennett seuraavanlaisesti:
  ostot 83k
  ulkopuoliset palvelut 5k
  henkilöstökulut 39k
  Poistot 12k
  ja liiketoiminnan muut kulut 85k.

  Eli käytännössä liiketoiminnan muut kulut (paha sanoa mitä Mestis-kiekkoa pyörittävässä yhtiössä tuonne laitetaan) ovat olleet liian suuret, samoin kuin ostot tilikauden aikana (ja tulot ovat olleet liian pienet).

  Mutta kenenkään palkkoihin tätä on turha kaataa, koska tuolla on maksettu palkkoja alle kahden keskimääräisen suomalaisen työntekijän verran...
   
 8. Elina54321 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Roki ja muut lappilaiset joukkueet
  Lainaus:

  Mmm. Nyt tämä ei minulle selvinnyt. Liiketoiminnan kulut 85k. Hitto, jos tilintarkastaja hyväksyy tämän summan erittelemättä, niin jossakin mättää, mutta missä?
   
 9. Elina54321 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Roki ja muut lappilaiset joukkueet
  Lainaus:
  Hih! Jos sinua ei naurata tuo henkilöstökulut 39k, niin minua naurattaa. Se on päin sitä mikä minulla on jalkojen välissä. Jos pelaajille maksettaisiin 1560 € kaudessa, niin valmentajalle ei jäisi palkkaa ollenkaan. Uskokoon kuka haluaa.
   
  Viimeksi muokattu: 18.06.2010 klo 21.24
 10. Tuamas Jäsen

  Lainaus:
  Lainaus:
  No, tuo on kuitenkin virallista tilinpäätöstietoa, joten sanoisin että kohtuullisen hyvin stemmaa.
  Toki uskoisin että Rokissakin on käytetty muualla hyvin yleistä systeemiä, eli sponsorit/ulkopuoliset työnantajat maksavat pääosin pelaajan palkan ja pelaaja käy sitten siellä töissä, enemmän tai vähemmän.

  Tilintarkastajalla on kaikki kirjanpitomateriaali käytettävissään, eli hän lähtee hieman eri lähtötilanteesta kuin me ulkopuoliset.

  Hieman toki voidaan näin nettikeskustelussa spekuloida, eli uskoisin että Rokin maantieteellisestä sijainnista lohtuen (kaukana kaikesta) suuri osa palkkioista on maksettu kilometrikorvausten ja päivärahojen muodossa, jolloin ne näkyvät kirjanpidossa virallisessa tuloslaskelmassa liiketoiminnan muina kuluina, eikä henkilöstökuluissa.
   
 11. Elina54321 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Roki ja muut lappilaiset joukkueet
  Loppuukohan nuo ilmaismainokset mediassa Yritysmainos, jos RoKi pääsee yrityssaneeraukseen? Siihen asti näkyvyys lienee taattu. Tämä ei ole hyvä homma, mutta koetetaan kestää.
   
 12. Astna One Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Liverpool, ManU, Real Madrid, Barcelona
  Lainaus:
  Ovatkohan nuo kulut aiheutuneet "organisaation kehittämisestä Mestiskuntoon", kuten tuolloin joukkue useasti eri medioissa totesi? Lisäksi fanit totesivat yhteen ääneen syksyllä 2008 (lukekaa vaikka tuolloisesta kausiketjusta täällä Jatkoajassa), kuinka joukkueen talous ja organisaatio on nyt Mestiskunnossa. Mitään vastaväitteitä ja kyseenalaistuksia ei siedetty.

  Kuinka pitkään yrityssaneeraushakemusta käsitellään?

  Roki on nyt tilanteessa jossa sponsorit eivät laita joukkueeseen rahojaan: Mikäli saneeraushakemus ei mene läpi, on edessä konkurssi ja tällöin sponsoreiden jo maksamat rahat ensi kauden "näkyvyydestä" haihtuvat savuna ilmaan. Myös pelaajien värväys on tässä tilanteessa vaikeaa.
   
 13. Elina54321 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Roki ja muut lappilaiset joukkueet
  Lainaus:
  Perkuleen fanit minkä tekivät. Aiheuttivat tällaisen sotkun. Kyllä minua pistää vihaksi. Nyt meidän on aika ryhdistäytyä ja laittaa seuran talousasiat kuntoon ja heti.
   
 14. Foik Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät
  Nii-in. Ajatella. Jotkut RoKin kannattajat ovat "hyvässä uskossaan" toimineet päin sitä kuuluisaa Karjalan mantyä joissain kohtaa. Sitä emme toki saa koskaan tietää, millaisia uusia sponssikanavia Oulun Kärppien kanssa tekemättä jäänyt yhteistyö olisi tuonut. Itse veikkaan, että putoaminen olisi jäänyt toteutumatta. Mutta mitä siitä, kun itsenäisyys oli "uhattuna".

  Tähän palstatietoon pohjautuvaan nykytilanteeseenne totean seuratoiminnassa mukana olleena sen verran, että ilman "victoriabeckhamia" olisi aidon oikeasti viisasta kääntää kuppi nurin asap. Ja tässä vb on yhtä kuin helevetin rikas sijoittaja ilman järkeä.
   
 15. Elina54321 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Roki ja muut lappilaiset joukkueet
  Lainaus:
  Hih! Ei näitä vb:ta voi tulla. Kukkola rakennusmiehenä muutti laatikon pohjapiirustusta niin, että siitä tuli pyöreä. Ei tarvitse pelätä nurkanvaltaajia.
   
 16. adidasler Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vauhdikas ja hyökkäysvoittoinen taitokiekko.
  Lainaus:
  Niin, tuskinpa kukaan tulee pöytään ilmoittaakseen, että sijoittaa Rokiin muutaman millin. Kuppi nurin ja uutta verta kehiin, ellei sitten esim. joku s...tanan rikas Venäläinen päätä laittaa piruuttaan kortta kekoon. =D Eiköhän herra nimeltä Kukkola ole jo nähty ja koettu. Koko pukuosasto voisi joka tapauksessa siirtyä sivuun!
   
 17. Jamppa75 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Viraskorven Pojat
  Lainaus:
  Upporikkaat Venäjäläiset panostaa ihan toiseen ilmansuuntaan..... ;)