jmexel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roki,
Näitä hankintoja kun katsoo niin ehkä Komu olisi mahtunut rosteriin vielä ensi kaudelle, veikkaan että IPK/vast tulee Komun Hokista signaamaan syksyn aikana. Viime kausi meni Komulta ohi, jotenkin kasetti oli syrtyssä koko kauden. Tyhmiä taklauksia, niiden läpi paistoi kyllä turhautuminen omaan tekemiseen. Onnistumisia ei tullut ja kausi jäi valjuksi, kuitenkin edellisenä keväänä oli TOP3 hyökkääjä kun sarjapaikkaa ratkottiin. Huttula ja Pumpanen jatkaa tätä 2-4 nelosketju linjaa. Toki Huttulasta voidaan kauden edetesssä odottaa aivan kärkipuolustajaa mutta tiedotteen mukaan poika suorittaa varuspalvelusta samaan aikaan. Se ei ole ihanteellinen tilanne mutta hyvä että Huttula on meillä. Miesten pelien läpimurto on tekemättä ja nyt siihen on oiva mahdollisuus.

Taas olen eniten huolissaan meidän kärjestä ja sentteriosastosta. Tällä hetkellä puhtaita senttereitä on: Heikkinen Ville, Rönkkö Olli joiden lisäksi Gabin Ville ja OA Pietilä pystyy pelaamaan sentteriä mutta varsinkin jäljempänä olevampi on laiturina parempi. Aloitukset ja puolustaminen ei ole Olli-Aleksin vahvuus.

Otetaampa nopea katsaus kokoonpanoon:

Maalivahdit

Reijola
Heikkinen

Pakisto

Huttula-Rahikainen
JE-Bourgeois
Laurila-Mikkola
Piippo-Paajanen

Hyökkääjät

Elo-Heikkinen-Järvelä OM
Ville-Ville-Smedberg
Karvinen-Pietilä-Iisakka
Järvelä A-Rönkkö-Pumpanen(Siliämaa kun kuntoutuu)

Niinkuin kaikki Mestistä ja Rokia seuranneet tietää niin valmentaja Immonen on todella oikeassa toukokuun lausunnossa jossa sanoi että 5 kärkipelaajaa etsitään. Tällä kokoonpanolla ollaan viimeisessä kolmanneksessa jos ei tapahdu jotain Vegasin kaltaista suonenvetoa. Kokoonpanossa on enemmän kysymysmerkkejä kuin suoria vastauksia. Ensimmäisestä kahdesta ketjusta tiedetään varmuudella kolme pelaajaa eli ikonit Järvelä ja JE sekä Malo. Jos kokoonpano on tässä niin tarvitaan todella kovaa ylisuorittamista myös heiltä. Maalivahdit ovat kyssäri, joskin Reijola pystyy ehjällä kaudella ykkösveskan paikan kantamaan, backup Heikkinen on miesten peleissä täysin katsomaton kortti. Toivotaan että kesä tuo vielä muutaman pelaajan ja tuonne kärkeen, luulen että esimerkiksi Tino Metsävainion Kärppä tryout katsotaan loppuun asti ja epäilen kyllä onko Tino valmis vielä Kärppä Liigaan.

Mieltä lämmitti eilinen pyörähdys kotiareenalla ja sinne oli uusi joustolaatikko jo pystytetty. Hienon näköinen oli uusi kippo plekseineen kaikkineen. Vielä kun ootellaan ne näyttötaulut sinne ja kohta ruetaan sitten jo reenaahmaan.

Kesän ja pelaajien ja näyttöjen odotusta ;)
 
Tampereella ei liigapelissäkään nouse tunnelma ja kannustus sellaisiin atmosfääreihin, mihin se Lappi Areenalla ylsi - Nokian Pyryn kotisivut

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Muutaman pelin RoKissa keväällä pelannut Aapo Alapuranen siirtyy Asplöveniin.

Saa nähdä, onko Asplövenistä tulossa vastavuoroisesti joku suomalainen takaisin Mestikseen ensi kaudeksi. Mikko Männistö ei ainakaan palaa RoKiin, koska on siirtynyt Ruotsista Ranskan kakkosdivariin, mutta hyviäkin Mestis-pelureita tuolla viime kaudella pelaili.
 
"Unless we do something about it, in ten or fifteen years the Internet
will be monopolized by the megacorporations" -Noam Chomsky​

jmexel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roki,
Kausi polkastu tulille kaksillä jääreeneillä ja lauantain pelillä aina helppoa Avangard Omskia vastaan. Täytyy kyllä sanoa, että olipas hyvä jääkiekkopeli jatkoaikoineen ja rankkareineen. Ei ollut mikään näytösottelu, vaan ainakin RoKilla oli täys hööki päällä heti alusta pitäen ja luisteluvoimaa näytti löytyvän.

Olin aivan varma, että tuolla karvaamisella loppuu jalat jo toisessa erässä. Ei loppunut, vaan ennemminkin näytti, että kovalla kahden viikon leirillä ollut Omsk alkoi kangistua viimeisessä erässä.

Kiekollisesti oltiin isolla takamatkalla, mutta surullista olisi jos KHL:n TOP10-jengille ei näin olisi. RoKin ylivoimaisesti paras yksilö oli maalivahti Reijola, joka otti 10 huikeaa torjuntaa ja loput päälle. Isoksi maalivahdiksi jaksoi kyllä hyvin liikkua koko pelin ja torjuntoja lienee jossain 60 paikkeilla.

Myös kapteeni Joki-Erkkilä oli tuttua laatua ja tuli siinä tuumattuakin, että moneskohan kausi on lähdössä, että Åffe on joukkueen paras puolustaja.

Myös kokonaisvaltainen puolustaminen oli RoKilla hyvää ja nyt sitä saatiin kyllä riittävästi harjoitella. Alivoimalla oltiin myös hyviä koska varsinaisella ei mennyt yhtää kiekkoa maaliin, vaikka aika taitavia pelaajia vilisi Omskin nipussa, jatkoajalla sitten 4-3 ylivoimalla Omskin pojat kiekotteli Reijolan ja kolmikon aivan kartanolle ja löivät lätyn tyhjään pönttöön.

Ketjut olivat melkoisen odotetut, mutta odotin, että Heikkinen pelaisi keskellä ja Elo laidassa, mutta kaipa se S. Immonen paremmin tietää kun harvakseltaan kirjoitteleva JA:n kävijä.

Järvelä OM-Elo-Seppelin oli minusta kiekollisesti ehkä näkyvin. Myös Villet tuntui löytävän välillä hyvinkin toisensa, Heikkisellä oli siinä vähän hakemista, mutta ihmekkö tuo on, kun uusien kaverien kanssa ensimmäinen peli.

1-3 varsinainen, 0-1 jatkoaika ja 1-2 rankkarit oli lopputulos. Minusta kovin maltilliset lukemat olivat hyvän pelin päätteeksi. RoKin maalintekijät Joki-Erkkilä ja Järvelä OM rankkareissa.

Maksavaa yleisöäkin oli mukavasti paikalla, kun reilu 800 maksanutta oli paikalla, minusta hallilla oli kuitenkin yli 1000 henkeä mitä siinä päätä pyörittelin. Myös kymmenkunta vastustajan kannustajaa oli mukava näky ja pitivät ääntäkin päätykatsomossa.

Tänään toinen ottelu ja pitäähän se lehtereille haalautua. Muuten jatkaisin samoilla kokoonpanoilla, mutta Elo ja Heikkinen voisi vaihtaa paikkaa.Jos on Rollon maisemissa, niin kannattaa kyllä käydä katsomassa jääkiekkoa tänään.
 
Tampereella ei liigapelissäkään nouse tunnelma ja kannustus sellaisiin atmosfääreihin, mihin se Lappi Areenalla ylsi - Nokian Pyryn kotisivut

waitsneik

Jäsen
Suosikkijoukkue
KossuRussian + miedommat
ei ole kausikortti saapunut tänne Espooseen. Ensi perjantaina pitäis kuitenkin päästä Roki-Kiiruna matsiin sisään ja kausikortille ois siis käyttöä.
 

Snedo

Jäsen
Kalix-matsin ennakon mukaan huomenna julkaistaan uusi pelaajasopimus, liekkö joku näistä tryoutilla olevista vai olisikohan kenties joku odotusarvoltaan profiilipellaaja?
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kalix-matsin ennakon mukaan huomenna julkaistaan uusi pelaajasopimus, liekkö joku näistä tryoutilla olevista vai olisikohan kenties joku odotusarvoltaan profiilipellaaja?
Aleksi Poikolalle jatkosopimus ja omille nuorille näytönpaikkoja - Roki Hockey

RoKilla on Poikolan sopimuksen myötä 25 pelaajasopimusta ja 2 try-out-sopimusta. Näillä näkymin joukkuetta tullaan täydentämään vielä 1-2 pelaajalla ennen Mestis-kauden alkua.
Nuo 1-2 pelaajaa saisi kyllä varmaankin olla niitä odotusarvoltaan profiilipelaajia.
 
"Unless we do something about it, in ten or fifteen years the Internet
will be monopolized by the megacorporations" -Noam Chomsky​

Snedo

Jäsen
Ihan hyvä lappu tuo poikelan jatko, potentiaalia kyllä löytyy pisteiden tekoon. Laajuutta rosterissa on mutta edelleen se terävin kärki puuttuu. Yksi hyökkääjä luokkaa Santeri Vuoti/ Metsävainio tai joku slaavi arpa olisi nannaa,
 

Aces High

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Red Wings, HIFK Gimmat, THFC
Mielenkiintoinen puolustaja olisi liittymässä lähiaikoina Rokiin, rosterin leveyttä vaikuttaisi olevan riittävästi...
 
Urea iacta est.

jmexel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roki,
Eilen ensimmäinen tosi peli tähän kauteen ja tuttu Hermes vastassa. Eka erä oltiin kyllä purjeessa ja kusessa. Reijolan hyvät torjunnat piti tilanteen 0-1. Toisessa erässä alkoi sitten jalka liikkua ja maalipaikkoja syntyi sen myötä. Jukuri oli kyllä melkoisessa kiekkosateessa torjuen erän aikana 20 kertaa ja kiekko saatiin pönttöön kahdesti. Noista 20 torjunnasta game savereita oli puolen kymmentä. Mikäli Jukuri jatkaa tuollaisia otteita niin Hermeksellä on todella kova maalivahti Mestikseen. Pari maalia kuitenkin jossa molemmissa oli vahvasti mukana todella pirteä Christoffer Seppelin joka alusti ensimmäisen ja teki toisen juuri ennen erätaukoa.
Rokin ensimmäisestä maalista alkoi myös tuomariparin Vares-Niva alamäki tässä pelissä. Seppeliniä vedettiin täysiä päähän maalin edessä vihellyksen jälkeen ja setä Vares vain pyöritteli päätään ettei nähnyt mitään väärää vaikka ei voinut olla näkemättä jos silmät oli auki. Koko Rokin aitio oli tulossa kentälle mutta päätuomari ei vaivautunut edes käymään aitiolla vaan linjatuomari laitettiin sinne selittämään. Hermeskin kuritti Rokin virheistä ja pari pönttöä laadukkailla suorituksilla.
Kolmanteen erään maalin takaa ja erän puolivälin tienoilla Julius Hermonen sutaisi kiekon pönttöön valtavan härdellin päätteeksi. Myös Julle oli pirteä peluri tänään, ei varmasti helpoin paikka viime kevään vaikean loukkaantumisen jälkeen hypätä ekaan peliin. Roki vei peliä ja Hermes iski vastaan ainakun sai kiekon ja käänsi nopeasti.
Rokille maalipaikkoja kyllä syntyi mutta Jukuri oli todella hyvä sekä laatu laukauksissa ei ollut kohdallaan.
Kuusi minuuttia ennen loppua Paajanen joutui koukkimaan Kangasta tai siltä se ainakin näytti katsomoon mutta Kake oisi sen "kuoleman" voinut jättää tekemättä. Mies on Mestiksen kärkipelureita, eilenkin hyvä peli ja oisin mielelläni nähnyt hänet Roki paidassa mutta nuo tuollaiset sai ainakin minut oksentamaan. Vaikka Hermeksessä palkkapussi varmaan kaksinkertaistu niin ei sitä tarvi aivan Neymariksi alkaa. Tästä siis Hermes ylivoimalle.
Alivoima hoidettiin mutta sen jälki tilanteesta syntyi ottelun ratkaisu ja sen tekijä oli raitapaita Jari Niva.

Roki sai kiekon haltuun maalin takana(olikohan Seppelin) ja alkoi käynnistää hyökkäystä, Hermeksen karvaaja veti niin puhtaan kampin kun voi, siitä kiekko Hermekselle ja 2 sekuntia myöhemmin kiekko oli pöntössä. Sen jälkeen repesi taas halli, vaihtoaitio ja jopa kapteeni JE huusi Nivalle pää punasena(aika harvinainen näky) mutta tämä tötteröpari vain pyöritteli päätään. Ymmärrän sen että tulee virheitä ja näkemättä jäämisiä mutta jos tuollaisesta tilanteesta sipuli ei kestä antaa jäähyä niin kannattaa siirtyä vain puhaltelemaan harrastelätkää. Koko peli kuoli tuohon pisteeseen. Aivan saat*nan hyvä peli kauden ekaksi peliksi niin tämä pari valjakko oli tullu viihtymään ja sekoilemaan sinne jäälle. Yleisö vihelsi koko loppu pelin ja ei ollut lasten kuunneltavaa. Se sitten poiki käsittämättömän tasottelujäähyn Hermekselle, siinä tilanteessa Rokin mies kaatui omiin jalkoihin kun Nico Joki painoi vain mailaa jäähän mutta kun se peli sulaa tuomarilta niin se sulaa. Sitä en sano että Hermes ei oisi ansainnut voittoa tai että Roki oisi ansainnu enemmän mutta todennäköisesti tässä ratkaistiin puolivälierään meno Suomen cupissa ja hieno peli jossa olisi ollut mahdolliset jatkoajat jne.

Peli oli vauhdikas, ihmeen kuuma ja ekaksi peliksi oikeinkin hyvä. Molemmat teki omalla alueella virheitä paljon mutta hyvistäkään paikoista ei aina onnistunut.
Hermeksen parhaimmisto oli Tiihonen-Nättinen-Kangas, jonka uskon kyllä olevan Mestiksen yksi kovimmista ketjuista sekä tietysti maalivahti Jukuri.
En tiedä Hermeksen fysiikkatreeneistä mutta hieman jäi sellainen kuva että aivan tikissä ei jengi vielä ole eli väsy tuli loppua kohden.
Rokin parhain ketju oli Seppelin-Heikkinen-Iisakka sekä puolustajapari JE-Huttula ja tietysti Reijola maalissa oli hyvä. Ehkä kolmas maali oisi ollut otettavissa mutta siitäkään ei voinut maalivahtia syyttää.

Jos joukkueen ilme säilyy tämän kaltaisena koko kauden niin uskon että mahdollisuus kevään tosipeleihin on olemassa. Pelityyli on kuluttava ja rosterissa pitää olla leveyttä jotta kaamoksen tappioputkelta vältytään. Hankintoja tuskin enää tulee ja kokoonpanosta taisi puuttua Järvelän vanhempi painos sekä Gabin Ville. Viikonloppuna rentona Ouluun ja verkkoa tötterölle niin alkaa itseluottamus maalintekoon nousta. Ja tuomarit herätkää tekin tähän kauteen!
 
Tampereella ei liigapelissäkään nouse tunnelma ja kannustus sellaisiin atmosfääreihin, mihin se Lappi Areenalla ylsi - Nokian Pyryn kotisivut

ex-kuusamo

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi ja Tappara
Eilen pelissä tehokkain ja näkyvin ketju oli Niva-Vares kahden linjatuomarin kera. Ihme viivyttelyä linjureilta aloitusten yhteydessä ja ihmeellisiä aloitusten uusintoja. Ja kaiken paras oli tämä Nivan tekemä voittomaali. Jättää viheltämättä ottelun selvimmän jäähyn, josta tosiaan heti perään ottelun voittomaali. JE antoi tosiaan melkosen kovaa palautetta tehoikkaimalle raitapaitaketjulle. Toivottavasti kerkeävät lukea ja opetella säännöt ennen kauden alkua, siis nämä raitapaidat. Kuhan eivät ottaneet itseensä saamastaan palautteesta, jottei vaikuta tuleviin vihellyksiin.

Kiitos Niva ja Vares, olitte todella hyviä eilen, saitte yleisön syttymään ja teidät tullaan muistamaan koko kauden näistä mahtavista otteista. Ja luultavasti näistä otteista myös tullaan teitä muistuttamaan tulevalla kaudella =)
 
Me tulimme taas, laulu Kirnulla soi, me tulimme taas, laulu Kirnulla soi... :)

jmexel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roki,
Oltiiko siellä Jokipo pelissä 60 min kusessa? Näkikö sitä kukaa palstalainen?!
 
Tampereella ei liigapelissäkään nouse tunnelma ja kannustus sellaisiin atmosfääreihin, mihin se Lappi Areenalla ylsi - Nokian Pyryn kotisivut

Snedo

Jäsen
Viimeinen treenipeli taputeltu Hokkia vastaan ja 4-3-voitto taululla. Ei ihan parhaimmailla kokoonpanolla oltu liikkeellä, mutta siitä huolimatta yllätävän tasainen miekkailu jälleen SS-joukketta vastaan, vaikkakin Hokki sarjansa ehdottomiin kärkijoukkueisiin eittämättä kuuluukin.

Ensi perjantaina polkaistaankin sitten kotiavauksella IPK:ta vastaan kausi käyntiin ja haastajana tuohon matsiin kyllä lähdetään. IPK on vahvistunut selvästi viime kaudesta, etenkin pari ensimmäistä hyökkäystrioa kuuluu sarjan parhaimmistoon. Mielenkiinnolla sitä matsia odotellen.

Toivotaan, että viime vuosien tavan mukaisesti kausi lähtisi taas RoKin osalta raketin lailla käyntiin ja voittoja saataisiin napsittua hyvällä prosentilla tilille.
 

Bunder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Coyotes, Thrashers
Olisiko Rokilla mitään mahdollisuuksia nousta "The show:n" eli tässä tapauksessa liigaan jossakin vaiheessa? Olisi kyllä mahtavaa nähdä Rovaniemi liigakartalla, mutta miten esim talous? Areenahan Rovaniemellä taitaa täyttää vaatimukset, joten eikö periaatteessa puitteet olisi kunnossa?
 
"Kneel Before Zod!" - Johnny Superbman

Velhelmiina

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Olisiko Rokilla mitään mahdollisuuksia nousta "The show:n" eli tässä tapauksessa liigaan jossakin vaiheessa? Olisi kyllä mahtavaa nähdä Rovaniemi liigakartalla, mutta miten esim talous? Areenahan Rovaniemellä taitaa täyttää vaatimukset, joten eikö periaatteessa puitteet olisi kunnossa?
...ja Mestiksen mestaruus ja sen jälkeen karsinnat... eikun tämähän ei Suomessa päde, vaan täällä noustaan kabinetissa, eli käytännössä mahdollista nousta jos löytyy rahaa.
 

Snedo

Jäsen
Olisiko Rokilla mitään mahdollisuuksia nousta "The show:n" eli tässä tapauksessa liigaan jossakin vaiheessa? Olisi kyllä mahtavaa nähdä Rovaniemi liigakartalla, mutta miten esim talous? Areenahan Rovaniemellä taitaa täyttää vaatimukset, joten eikö periaatteessa puitteet olisi kunnossa?
Aika paljon saa kyllä tapahtua, että Rovaniemellä pelattaisiin liigaa. Talousalue on suhteellisen pieni ja etäisyydet niin pitkiä, että vaikea saada houkuteltua hyvän tason pelaajia latomatta rahaa kunnolla tiskiin. Vaatisi kyllä isomman luokan sponsorin tuekseen ja ne on kyllä tällä alueella harvassa. Enkä ole varma onko täällä tarpeeksi tukijoita kahdelle pääsarjatason joukkueelle, kun Rops jo Veikkausliigaa pelaa.
Fasiliteetit täällä on kyllä muuten liigatasoa, mutta Lappi-Areena vaatisi päivityksen nykypäivään. Halli on rakennettu 2003, joka nyt ei vielä sinänsä vanha ole, mutta siellä juuri sen jälkeen ole mitään tehty. Mm. Käytävätilat, vessat, ravintolat ja aitiotilat ovat niin kulahtaneita, että vaatisivat kunnolisen pintaremontin, äänentoisto on luokaton ja videotaulu puuttuu. Hyvänä ja ehkä tärkeimpänä asiana vanha betonikaukalo vaihdettiin sentään uuteen joustokaukaloon tänä kesänä.
Lisäksi vaikea nähdä, että ainakaan nykyisessä sarjamuodossa liigassa tulisi ainakaan enempää joukkeita pelaamaan. Mutta jos siellä joskus lähitulevaisuudessa joku nykyisistä mestisseuroista pelaa, on se luultavasti ennemmin joku kolmikosta Tuto, Jokipojat tai Sapko.
Mutta ei näistä koskaan tiedä, olisihan se kerrassaan huikeaa, mikäli täälläkin joskus pääsarjatason kiekkoa pelattaisiin. Pelaahan siellä joukkeita semmoisista metropoleista kuin mm.Mikkeli, Rauma ja Lappeenranta.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Aika paljon saa kyllä tapahtua, että Rovaniemellä pelattaisiin liigaa.
Jos joskus tulee joku kansainvälinen sarja johon isoimmat suomalaiseurat lähtevät ja jos Kärpät on yksi niistä, niin siinä tapauksessa voisi ehkä olla RoKin saumat liigaan.

Mutta aika monta konditionaalia tuossakin.
 
"Unless we do something about it, in ten or fifteen years the Internet
will be monopolized by the megacorporations" -Noam Chomsky​

waitsneik

Jäsen
Suosikkijoukkue
KossuRussian + miedommat
Harjula Vantaalle.
En ole kovinkaan vakuuttunut harjoituspelien perusteella Rokin iskukyvystä. Tehokkuus ei ole vaaditulla tasolla. Luulen, että karsinnat kutsuu. Toivittavasti olen väärässä.
 

waitsneik

Jäsen
Suosikkijoukkue
KossuRussian + miedommat
No niin eka pelin aatto. Ei muuta ku Rokilla jalkaa liikkeelle alusta asti ja riittävästi tehoja niin hyvä tulee. Mielenkiinnolla odotan molempia joukkueita.
 

Rollo

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi Hockey, Rovaniemen Kiekko r.y
Kausi korkattu ja ainahelppo IPK perinteisesti seljälleen. Autio on kyllä hyvä mv ja IPK tulee saamaan mukavasti pisteitä sen myötä. Ilman hyvää maalivahtia numerot olisi tänään olleet aivan muuta. Hampaaton oli pohjoissavon porukka.

Huomenna Hermes Kokkolassa ja parantaa pitää paljon, että pisteitä kotiin saadaan. Tästä se kausi lähtee...
 
Viimeksi muokattu:
Säälin saa lahjaksi, kateus pitää ansaita.
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy