RMJ (Party Camp) 2009

  • 11 370
  • 30

Eino_Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Tällä väenpaljoudella viittaan raumalaisten kyllästymiseen. RMJ oli liian iso jo alunperin, joka aiheutti ongelmia ympäristöön ja loppuen lopuksi ympäristön ja viranomaisten pinna tuli täyteen. Jos lippujen myyntiä olisi vähän rajoitettu ja viranomaisten sekä kaupunkilaisten palaute olisi otettu nöyrästi vastaan, RMJ olisi Raumalla edelleen.
RMJ paisui kuin pullataikina ensimmäisinä vuosinaan. Kolmen päivän yhteenlaskettu kävijäennätys taisi olla reilut satatuhatta vuonna 2002. Sen jälkeen lipunmyyntiä yritettiin suitsia niin, että olisi pysytty "vain" 85000-90000 hujakoissa. On totta, että yleisömäärää olisi pitänyt tuostakin vielä kyetä pudottamaan. Toisaalta Räsäsen väitetään jo tuossa 2002-03 vaiheilla puhuneen RMJ:n siirtämistä Poriin, mutta ilmeisesti aika ei silloin vielä ollut kypsyä tähän.
 

jamppa1919

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠Ässät♠
Aika monelta raumalaiselta (mm. viranomaiselta) pitää Räsäsen käydä pyytämässä anteeksi, jos meinaa RMJ:n Raumalle palauttaa.

Muistanko nyt aivan väärin, mutta eikös RMJ tehnyt Poriin jonkun 3 vuoden sopparin, eli ensi Jussi vietettäisiin ainakin vielä Porissa? Vai purkautuko sopimus kun tuli uudet omistajat remmiinn?

Minä en ainakaan joka tapauksessa usko RMJ:n vielä yhden flopin jälkeen lähtevän pois Porista, mutta jos sama meininki jatkuu ensi kesänä, niin tuskimpa sitten enää Porissa RMJ:tä juhlitaan..? Omat juomat alueelle tai Kaljan hinta reippaasti alas, niin johan alkaa taas kiinnostamaan.
 

Jande

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, FC Arsenal
.. Omat juomat alueelle tai Kaljan hinta reippaasti alas, niin johan alkaa taas kiinnostamaan.

Tuo omien juomien kantaminen alueelle ja niiden juominen kuunnellessa esiintyjiä oli kai yksi vanhan Rauman-RMJ:n vetonauloja ainakin silloin omasta mielestä. Nuorilla ei sitä rahaa ole tuhlattavaksi teltoissa, juuri saadaan lippu ostettua, vähän pohjia mukaan ja kymppi ruokaan per päivä. Noihin omien juomien tuomiseen taitavat vain suhtautua viranomaiset aika kielteisesti tai siihen ei ole edes paluuta. Anniskeluoikeudet on sitten puolestaan myyty niin kalliilla, että siinä ei ole paljoa saumaa vetää myyntihintoja alaspäin,jos meinaa saman rahan niistä saada (oma oletus).

Olisi varmaan näkemisen arvoisia ilmeitä monella Raumalaisella jos RMJ-kemut sinne palaisivat. Aika moni tuntemani on edelleen tyytyväinen että sieltä pois lähti. Eiköhän todennäköisempää ole että vuoden/parin päästä koko RMJ on kuopattu ja jotain muuta tullut tilalle jos ei homma jostain syystä uudestaan ala toimia.
 

Pata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Muistanko nyt aivan väärin, mutta eikös RMJ tehnyt Poriin jonkun 3 vuoden sopparin, eli ensi Jussi vietettäisiin ainakin vielä Porissa? Vai purkautuko sopimus kun tuli uudet omistajat remmiinn?

Sedun johdolla RMJ-organisaatio teki Porin kaupungin kanssa viiden vuoden sopimuksen. Ja siihen päälle kuului vielä viiden vuoden optio.

Tuo sopimuksen pituus ja järjestäjien lupaus kehittää tapahtumaa pitkäjänteisesti oli ainakin virallisissa julistuksissa iso tekijä siinä, miksi Pori suhtatui RMJ:n muuttoon niin myötämielisesti. Mutta vaikka tuo Sedun tekemä sopimus sitoisi myös Räsästä, niin tuskin mikään mahti pystyy pakottamaan miestä järjestämään festarinsa myös jatkossa juuri Porissa.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
...Mutta vaikka tuo Sedun tekemä sopimus sitoisi myös Räsästä, niin tuskin mikään mahti pystyy pakottamaan miestä järjestämään festarinsa myös jatkossa juuri Porissa.

Käsittääkseni Räsänen omistaa RMJ:sta 20%, ei sen enempää?? Korjatkaa, jos olen väärässä.
 
Suosikkijoukkue
Timo Rajalan Kultainen Takki
Tällä väenpaljoudella viittaan raumalaisten kyllästymiseen. RMJ oli liian iso jo alunperin, joka aiheutti ongelmia ympäristöön ja loppuen lopuksi ympäristön ja viranomaisten pinna tuli täyteen. Jos lippujen myyntiä olisi vähän rajoitettu ja viranomaisten sekä kaupunkilaisten palaute olisi otettu nöyrästi vastaan, RMJ olisi Raumalla edelleen. Kaikki ymmärsivät minkälainen rahasampo RMJ oli Raumalle ja siksi joka suunnassa venyttiin aikansa, mutta Räsäsen ylimielinen suhtautuminen palautteeseen ja viimeistään Sedun touhu katkaisi kamelin selän.

edit:

Aika monelta raumalaiselta (mm. viranomaiselta) pitää Räsäsen käydä pyytämässä anteeksi, jos meinaa RMJ:n Raumalle palauttaa.
Itse asiassa valitusten määrä väheni viimeisinä vuosina vuosituhannen alkuun verrattuna aika reilusti, kun järjestelyt alueen ympäristössä paranivat vuosi vuodelta. Loppuaikoina vastustus vaan masinoitiin tehokkaammin julkisuudessa erään kaupunginhallituksen puheenjohtajan ja muutaman lähialueen asukkaan toimesta. Lisäksi viimeisenä vuonna sattuneet kuolemantapaukset toivat lisää negatiivista julkisuutta. RMJ olisi saanut muuten jatkoa Raumallakin, mutta kaupungin päättäjät tarjosivat ns. "vuosi kerrallaan" -sopimusta, mikä ei Sedulle ja kumppaneille luonnollisestikaan kelvannut kun Porista tuli reilusti parempi tarjous.

Ja Räsäsen tuskin tarvitsee pyydellä anteeksi keltään, mikäli RMJ:n tai jonkun muun festarin saa Raumalle takaisin loihdittua. Eihän Riku sitä ollut alunperinkään pois viemässä vaan Sedu. Suurin osa kaupunkilaisistakin oli reilusti RMJ:n puolella.

Sedun argumentti festarin pienentämiseen (Raumalla) oli vähän penseä, hänen mukaansa festari tarvitsee vähintään 20000 päiväkävijää jotta olisi kannattava. Tuohon määrään ei Porissakaan taidettu ihan päästä. Itse veikkaan että kahden peräkkäisen vuoden raju persnetto lopettaa RMJ:n olemassaolon nykyisessä muodossaan.

Mihin "viranomaiseen" muuten viittaat tuossa?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös