Risto Dufvan valmentajasopimus purettu

  • 100 931
  • 313

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Missäs muuten menee herra Mika Paananen. Eli viimekaudella D:n kakkoskoutsi. Ei olisi huono vaihtoehto.
Ei toki olisi huono vaihtoehto. Mestaruutta tavoittelevan joukkkueen kannattaa ehdottomasti hankkia päävalmentajaksi vuoden Mestiksen kakkosvalmentajana toiminut coachi.

Jyrki Ahon valinta tarkottaisi että kautta koetetaan ajaa Dufvan höyryillä maaliin asti. Joukkue on edelleen budjetoitu mestaruutta silmälläpitäen.
 
Mitä V#tua – kun näin otsikon niin luulin että uutisessa on virhe tai tämä on joku hassuttelujuttu mutta kappas vaan. En olisi ikinä uskonut että nyt tapahtuu näin ja tässä on pakko olla kyllä suuria yhteentörmäyksiä taustalla. On helpompi vaihtaa valmentaja kuin koko joukkue joten näillä mennään. Seppänen on sen verran harkitseva, järkevä ja pihi mies ettei näin kalliiseen ratkaisuun päädytä jonkun saunariidan päätteeksi. Mistä hitosta nyt löytyy oikeasti sellainen koutsi joka tässä tilanteessa ja tällä rosterilla pystyy realisoimaan kaiken potentiaalin ulos?

RD on suuri mies ja ei varmasti mikään helpoin kaveri – tietää varmasti itsekin ettei ole Curre Lindström mutta perkele, RD loi mielestäni JYPin nykyisen pelillisen brändin joka nyt romuttunee sitten lopullisesti. Eihän se kaunista ole ollut mutta tehokasta kyllä ja kaikessa systemaattisuudessaan robottikiekko oli kliinisen voittavaa kiekkoa. Pelaajalta vaaditaan toki tällä tyylillä paljon ja varmasti olisi mukavampaa lätkiä hawaiji-kiekkoa – mutta kyllä pitää rivikiekkoilijankin ymmärtää että jos ilman kunnon koulutusta saa pankinjohtajan palkkaa niin silloin pelataan sellaista kiekkoa kuin pomo määrää.

Kaikkea hyvää RD:lle ja mikäs siinä on kirjoja lueskella kun palkkaa juoksee vuositolkulla eteenpäin. Jos ei Tuokkolaa olisi myyty hyvällä rahalla rajan taa niin kynnys tällaiseen ratkaisuun olisi tämänkokoisessa organisaatiossa ollut hippusen korkeammalla.

Niin tai näin: luotan edelleen Seppäseen kuin vuoreen joten mielenkiinnolla odotan mikä jeesus sieltä penkin taakse kömpii. Pakko uskoa että tämä on joukkueen kannalta paras ratkaisu ja paremmat ajat ovat edessäpäin.
 

Animal

Jäsen
Jokohan Tammisen Audi on matkalla kohti Jyväskylää? Ei sillä että JYP olisi kiinnostunut, vaan oletan Tamin olevan itse siinä uskossa että on ainoa vaihtoehto.
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
Niin, jos pelaajat haluavat enemmän vapauksia niin eräs TODELLA varteenotettava vaihtoehto on Ape Suhonen. Äijä vaan nojaa pleksiin vaikka oma joukkue on menossa divariin. Löysempää äijää saa hakea.

Itseasiassa omaa tekstiä kirjoittaessani mietin vastakohtaa Ramille ja Apehan sieltä tuli mieleen *hymiö* Mutta eihän häntä kukaan palkkaa liigaan enää, eihän?
 

Fordél

Jäsen
Organisaatioista voisi nostaa RD:n tilalle Ahon tai Ahvenjärven. Jälkimmäinen on mielestäni jopa parempi vaihtis, mutta ehkä Aholle annetaan nyt mahdollisuus, ainakin aluksi. Tosin johan se viime vuonna nähtiin TPS:n kohdalla, että väliaikaiset ratkaisut tuskin pelaavat (tapaus Lehtonen). Pikkarainen ei varmastikaan irtoa tähän hätään, koska Jukureissa on nyt tehty kovat panostukset. Kokeneemmista SM-liigavalkuista Rautakorpi voisi olla ihan realistinenkin vaihtis. Summanen on myös vapaana, mutta ehkä liian riskiveto. Eli tällä hetkellä vaihtikset voisivat olla:

1. Aho
2. Rautakorpi
3. Ahvenjärvi
4. Summanen

Pääkysymys on se, että halutaanko nyt hankkia valmentaja, joka hoitaa vain tämän kauden vai myös tulevat kaudet?
 

Scarface

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, #44,
Siinä mielessä en ole kovin yllättynyt, sillä huhuja kovistakin yhteenotoista on sieltä suunnalta kuulunut, vaikka onpa niitä kuulunut ennenkin.

Tämähän oli pääsyy Kengän lähtöön JYPistä + se että Dufva ei suostunut antamaan vastuuta Kengälle yhtään enempää. Nyt KalPassa isolla vastuulla.
 

Fordél

Jäsen
Itseasiassa omaa tekstiä kirjoittaessani mietin vastakohtaa Ramille ja Apehan sieltä tuli mieleen *hymiö* Mutta eihän häntä kukaan palkkaa liigaan enää, eihän?

Ape on jo Slovakiassa valmentamassa eli voitte huokaista helpotuksesta.

Lehkonen on vanha kaluttu luu jolla ei ole mitään annettavaa Jypille.

Voisi jopa irrota KooKoosta, mutta nyt ollaan myöhässä liikkeella. Viime keväänä olisi voinut vielä lähteäkin, mutta nyt varmasti KooKoo haluaa katsoa Ika-kortin loppuun. Ei mielestäni ratkaisu JYP:n ongelmaan.

Harmi JYP:n kannalta, että Kari Heikkilä teki sopparin Valko-Venäjän maajoukkueeseen. Olisi sopinut mielestäni mainiosti JYP:n organisaatioon.
 

Reznik

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Aiemminhan Dufva kiukutteli keskenkasvuisen kakaran lailla vuoroin TPS-kannattajille, toimittajille ja ties kelle. Mielenkiintoista että silloin häntä laajalti puolusteltiin ja nyt kun Dufvan käytös läsähtää ns. suoraan päin naamaa, aukeaa silmät puolustelijoillakin.

Vaikka lainasin tässä nimimerkkiä SergeiK, en millään lailla viitannut häneen.

Äläs nyt, ne lapselliset kommentit oli vaan Korkeampaa Huumoria. Sä et vaan tajuu!

Aikamoinen jytky tosiaan, voisi melkein mielenkiinnosta käydä kattelee miten sekaisin paketti on Bluesia vastaan.
 

Kyynikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK / HJK + Porin Ässien sympatiakannattaja
Jokohan Tammisen Audi on matkalla kohti Jyväskylää? Ei sillä että JYP olisi kiinnostunut, vaan oletan Tamin olevan itse siinä uskossa että on ainoa vaihtoehto.

Meinasin just kysellä Jyppiläisiltä onko Tamia näkynyt hallin pääsisäänkäynnin tuulikaapissa kyttäämässä tilaisuutta?
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Näissä tilanteissa on yleensä kaivettu kyrpä (Jortikka) esiin Turun baareista.
 

choose_life

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Miksi? Kuola suupielissä huutava apina versus ihmisläheisempi johtamistapa, jossa saa välillä jopa pieniä vapauksia. Summasen tapauksessa oltaisiin taas kohta sen edessä, että jollain ei ole kivaa.

Oli varmaan sarkasmia, mutta ei kyse ole siitä, että kaikilla pitäisi olla "kivaa". Vaan ihan simppelistä asiasta: onko valmentaja joukkuetta ja peliä varten vai toisinpäin, ja onko hänellä pelaajien kunnioitus ja luottamus. Pitää ei tarvitse kenestäkään, mutta jos koutsi ajaa omalla toiminnallaan itsensä sellaiseen nurkkaan, että luotto on mennyt, lähtö tulee aina.
Uffalakilla on ansionsa, mutta ilmeisesti se perusasia, kenen peli on kyseessä, on tainnut viime vuosina hämärtyä. Ja sekä henkisesti että pelillisesti rasittavan kaavamainen/raskas tyyppi oli varmaan remmissä yksinkertaisesti liian kauan; naama kuluu ja pinna lyhenee puolin ja toisin.
No, ainakin tapahtuu jotain:) saapas näkee, kuka sieltä tulee. Täältä kerrointa kauden loppuun kestävälle hätäratkaisulle. Mikäli Summaseen päädytään, Jypillä on selkeästi liikaa rahaa ja liian vähän harkintakykyä:) mutta kattellaan.
 

kloever

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Koivu Bros.
Eikös Sakke "fläppitaulu" Pietilä ole valmentajapestiä vailla? Turussa Dufva-fanit pettyvät suuresti, kun eivät voi enää käyttää uimalakkihattujaan katsomossa.
 

Immo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Argentiina, Buffalo ja Everton
Kyllähän ajankohta erolle/erottamiseen on jokseenkin outo. Veikkaan että pelityylin uudet haasteet ovat viimeinen niitti arkkuun. Dufva ei ole kompromissien mies. Ahollahan tässä mennään suht pitkään. Summanen ja hänentyyliset valmentajat eivät kyllä Jypin pirtaan istu, joten joku nuorehko nouseva kyky lienee vaihtoehtona. Jotenkin aistin noista Riston pelinjälkeisistäkin kommenteista että uho on laantunut ja jotenkin alistuneelta ja voimattomalta kyllä hän vaikutti.
 

Huerzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Donnerwetter S.p.A.
Olipa melkoinen yllätys, vaikka olihan tätä jollain tavalla osannut pelätä. Tai termi "pelätä" on ehkä väärä. Oli ylipäätään yllätys, että Dufva halusi keväällä jatkaa joukkueessa, jonka muuttunutta pelityyliä hän ei a) todennäköisesti täysin pysty allekirjoittamaan ja b) opettamaan sitä kunnolla pelaajistolle. Joten ehkä Dufva on vaatinut joukkuetta palaamaan aiempaan pelityyliin ja tämä on heittänyt kupin lopullisesti nurin, ken tietää?

Pelaajisto on mahdollisesti vaihtumassa ensi keväänä radikaalisti. On parempi aloittaa uuden JYPin rakentaminen puhtaalta pöydältä valmentajakuvioineen kaikkineen. Uusi valmentaja ehtii vaikuttamaan pelaajiston laatuun ja pelityyliin ensi kautta ajatellen. Tästä kaudesta tulee väistämättä ylimenokausi, joka luovitaan joten kuten maaliin.

Joka tapauksessa kiitokset Dufvalle menestyksekkäistä vuosista, nyt on aika kokeilla jotain muuta!
 

Rixa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Jukka Rautakorpi se tuskin tulee olemaan. K.o. henkilö on pitkin kevättä (ja syksyä) nähty Hakametsän hallilla Tapparan otteluissa. Viimeksi teki piirroksia perjantaina Tappara - Ilves pelissä.

Tässä itse pohtinut, nousisiko loppukaudeksi Hirvosen tilalle ykkösvalkuksi (ei toimi peli Hirvosen alaisena) ja sitten ensi kaudella utj?

Radio 957, lähteenä Veikkaaja->Jukka Rautakorvesta Tapparan urheilujohtaja?
 

Sunax

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues, Philadelphia Flyers
Höhöm, Olisiko sellainen herra, kuin Holtari tekemässä paluun penkin taakse?

Olisi ainakin oman näköinen joukkue ja tulisi halvaksi Jypille oman organisaation sisältä.
 
Suosikkijoukkue
Leijonat, Jokerit
Huhujen perusteella tätä olisi skeptisimmät ehtineet jo odottaakin, mutta uskon ja toivon, että JYP on jo löytänyt jonkun ison kalan uudeksi valmentajaksi.

Meinasin jo kirjoittaa, että eihän yksikään joukkue kauden aikana näin nopeasti pura sopimusta ilman uutta supervalmentajaa reservissä, mutta sitten mietin tarkemmin. Jos tosiaan näytti siltä, että koko kautta eivät pelaajat ja uimalakki tule toimeen keskenään, niin paras ratkaisu on mahd. aikainen välirikko niin, että playoffit eivät tule liian nopeasti uudelle valkulle. Toivottavasti silti siellä olisi joku jo katsottuna.

Jos se yhtään lohduttaa, niin johtava mopoilija taatusti kirjoittaa olinpas-oikeassa-artikkelin tai useamman, ja sen jälkeen alkaa kritisoida teidän uutta valmentajaanne. Sama juttu kuin viime vuonna, Jokerit vain vaihtuu Jyp:piin.

Otan osaa.
 

Jypjyrää:)

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP #44,#82
Kiitos RD viime vuosista, mahtavaa on ollut katsella JYPin menestystä ja todennäköisesti jää historiaan kaikkien aikojen JYP valmentajana. JYPin paluu alakastiin on alkamassa. No kaikki hyvä loppuu aikanaan :( ...
 

Hurricane

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, NY Rangers, Suomi.
Voi kevät..

Nytkö koittaa aika jota kaikki vastustajiemme kannattajat ovat odottaneet?
JYPin lähtölaskenta huipulta?

Näistä ei kyllä tiedä mitä kulissien takana oikein tapahtuu. On vain spekulaatioita ja spekulaatioita. Heitämpä tulille siis omanikin:

Spekulaatio 1: Paljon esillä ollut asia että pelaajat ovat halunneet äänensä kuuluviin, on lopulta johtanut tilanteeseen jossa meillä on pukukopillinen Niinimaita jotka eivät enää kestäneet dittaattoria. Oman pään mukaan toimiminen on kuitenkin näkynyt "pelitapamuutoksena" nyt alkukaudesta ja tämä pelitapa ei ainakaan toistaiseksi ole vakuuttanut ketään. Ehkä Dufva sai tarpeekseen ja totesi että homma ei toimi!

Spekulaatio 2: Uusi valmentaja löytyy läheltä. Ari Aho tai Jukka Ahvenjärvi, joista jälkimmäinen on tehnyt jo vuosien ajan niin paljon työtä Jyväskyläläisen jääkiekkoilun hyväksi, että tavallaan soisin hänelle mahdollisuuden.

Hyvää on ainakin se, että tavallaan JYP on valmentajan erottamisensa kanssa sinällään ajoissa liikkeellä. Joukkuetta ei voi verrata viimekauden Tapparaan sillä meillä on kyllä laadukas materiaali valmiina. Arvioin uuden päävalmentajan houkuttelun olevan sinällään helppoa ja vielä on aikaa..
Kari Heikkilä, Belarus?

Summasen voitte unhoittaa, sillä jos RD oli "liian vaativa" niin mites huutaja?

Kaveri arvelee että Jukka Rautakorpi voisi olla uusi valmentaja. (paluu voittavaan kahvakiekkoon)?
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Muistelenkin tässä juuri, että RD puhui ihan vähän aikaa sitten haastattelussa kuinka haluaisi valmentaa vielä Mestiksessä. Liekö näillä asioilla yhteyttä ja suunta on Mestikseen..

En ihmettelisi yhtään.
 

MarkusMaggot

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaljaliigalaiset
Oli varmaan sarkasmia, mutta ei kyse ole siitä, että kaikilla pitäisi olla "kivaa". Vaan ihan simppelistä asiasta: onko valmentaja joukkuetta ja peliä varten vai toisinpäin, ja onko hänellä pelaajien kunnioitus ja luottamus. Pitää ei tarvitse kenestäkään, mutta jos koutsi ajaa omalla toiminnallaan itsensä sellaiseen nurkkaan, että luotto on mennyt, lähtö tulee aina.

Totta kai, ja tuskin kiekkojoukkueesta koskaan saa rakennettua sellaista, että kaikilla on verrattoman kivaa. Käytännössä sula mahdottomuus, koska siinä on kolmisenkymmentä toimijaa päivittäisessä kanssakäymisessä.

Koska oletettavasti tässä on takana pelaajiston ja valmentajan välinen luottamuspula, olisi valtava riski lähteä hakemaan samantyylistä johtajaa laumalle. Ensinnäkin se ei olisi JYPin näköistä toimintaa, että lähdetään tekemään lyhyen ajan ratkaisua, koska se tuskin on taloudellisesti järkevää. Oletan nyt, että Dufva saa jonkinlaisen korvauksen lähdöstään. Toisekseen vääräntyylisen valmentajan valinta ei todennäköisesti laukaisisi mitään jännitteitä kuin korkeintaan hetkellisesti.

Mitään täydellistä pelitavan muutosta tässä tuskin lähdetään ajamaan, joten tällä ja taloudellisella perusteella uuden valmentajan on tultava organisaation sisältä. Tietty paketti kuitenkin on jo olemassa, ja kaiken uusiksi laittaminen toisi kyllä väkisinkin eteen sen, että kausi jää täydelliseksi välikaudeksi ja paikka yleensä pudotuspeleissä olisi hyvä suoritus. Se vaan kun ei tuolla panostuksella olisi sillein oikeasti kovin hyvä suoritus
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
Ape on jo Slovakiassa valmentamassa eli voitte huokaista helpotuksesta.

Onhan noita soppareita aiemminkin ostettu ulos.. Mutta vakavasti otettuna itse uskon JYPin hankkivan uuden koutsin huolella, ja silloin Tammiset, Jortikat ja Summaset ovat poissa laskuista. Aho vetää siihen asti, että oikeanlainen korvaaja löytyy. Kestääkö siinä koko kausi? Vaikea sanoa, ehkä.

EDIT:
Höhöm, Olisiko sellainen herra, kuin Holtari tekemässä paluun penkin taakse?

Olisi ainakin oman näköinen joukkue ja tulisi halvaksi Jypille oman organisaation sisältä.

JYPin liigaseuran valmentaminen, tulevien pelaajien scouttaaminen ja Bostonin kykyjenetsijän hommat kaikki yhdessä saattaisivat olla jopa Holtarille liikaa. Minkä voisi pudottaa pois? Onko hänellä enää edes kiinnostusta valmennukseen kun on osoittanut olevansa Suomen parhaimmistoa scouttaamisessa?
 
Viimeksi muokattu:

Moosehead

Jäsen
Joukkueen sisällä on kiehunut koko kesän ja ilmeisesti pelaajiston ja päävalmentajan välit ovat olleet niin tulehtuneet, ettei yhteistyölle enää ole ollut mahdollisuuksia.

Itse näkisin Jyrki Ahon mielelläni päävalmentajana. Toisaalta en kannata kakkosen nostoa ykköseksi, eikä mies vielä kalskahda nimeltä, jonka johdolla taistellaan mestaruudesta.

Summasta ei haluaisi nähdä Jyväskylässä miehen menneisyyden tuntien. Toki pytty saattaisi tuossa leikissä Hippokselle matkata.

Jusulla ei ole liigatasolta lainkaan kokemusta, joten olisi jopa Ahoa yllätyksellisempi kortti.
 
Suosikkijoukkue
JYP, Vatanen, Blackhawks
Kiitos kaikesta teille, Risto! Olet ja aina tulet olemaan suuri sankari minulle!

Tuli kyllä täysin puun takaa tämä uutinen. Erittäin valitettavaa!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös