RIP-ketju

  • 2 887 293
  • 11 650

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Ei saakeli, minulta meni viikonloppuna ihan ohi tuo Hank Von Helveten poismeno. Eilen sitten katsoin Instagramista, kun Ebbot Lundberg oli postannut heistä jonkun yhteiskuvan, ja tajusin, mitä oli tapahtunut.

Värikäs hahmo oli Hank. Ehkä tähän sopii yksi herran välispiikki takavuosien Ruisrockista:

"Ketkä ovat maailman kovimpia jätkiä? Homot! Niitä pelkäävät satanistitkin."

Rauhaisat levot Hankille.
 

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2
Eilen kun tuli uutinen Tapani Ilkan poismenosta, niin tuli siinä samalla mietittyä että Jukka Uunila taitaa vielä olla elossa ja kauankohan hän jaksaa, koska ikää on jo reilusti.

Vastaus saatiin nopeasti:


Pitkän elämäntyön Uunila teki suomalaisen urheilun hyväksi. Rauhaisat levot.
 

Derrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Eilen kun tuli uutinen Tapani Ilkan poismenosta, niin tuli siinä samalla mietittyä että Jukka Uunila taitaa vielä olla elossa ja kauankohan hän jaksaa, koska ikää on jo reilusti.
Ilman Koronaa olisi mennyt varmaan toiset 98 vuotta. God damn it, lepakkomies!
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Kevyet levot, WW. En edes uskalla arvata, kuinka monta Waldemar Walleniuksen kirjoittamaa juttua olen vuosien varrella lukenut. Sen verran nuori olen, että Musat ostin kaikki divarista, mutta joka numeron luin. Soundiakin tilasin kauan.

Erityisen tärkeää Musassa ja alkuaikojen Soundissa oli se, että musiikkiin, musiikin tekijöihin ja ilmiöihin suhtauduttiin älyllisesti ja analyyttisesti, tai ihan miten vaan, mutta jollakin tapaa asiapohjalta kuitenkin. Noina vuosina jos populaarimusiikista ja sen tekijöistä halusi lukea, niin vaihtoehdot olivat jotain Suosikin tapaisia juttuja, joiden lähestymistapa oli jotain aivan muuta. Hieman kärjistäen, ennen Musaa koko rock-musiikki tarkoitti kotimaisen median tarjoamasta näkökulmasta jotain keskenkasvuisten juttua, josta oli tarkoituskin kasvaa ulos. Waldemar Wallenius oli yksi aivan keskeisimmistä hahmoista siinä, että populaarimusiikista saattoi lukea muutenkin kuin saamalla lehden mukana seinälle kiinnitettävän korean julisteen
 
Legenda-sanaa käytetään usein ihan liian kevyin perustein. Tässä tapauksessa ei.

Walleniuksen merkitystä suomalaiselle rockjournalismille ei voi kuin kiittää ja arvostaa.

Jos olisi joku paikka, niin paita nousisi kattoon.

Musat, Soundit ja Rumbat tuli nöösipoikana luettua kirjastossa hiirenkorville vinyylejä samalla kuunnellen.

Iso arvostus, iso aukko rockjournalismiin jäi täytettäväksi, mutta pahoin pelkään että täytettävät saappaat ovat melkoisen suuret. Mikäli täyttyvät nykymuodossa koskaan. Ja hyvä ehkä niin.
 

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Waldemar Wallenius oli yksi aivan keskeisimmistä hahmoista siinä, että populaarimusiikista saattoi lukea muutenkin kuin saamalla lehden mukana seinälle kiinnitettävän korean julisteen.
Tämä on hyvä havainto ja äärimmäisen tärkeä perintö. Suomalaisesta rockjournalismista tuli onneksi muutakin kuin turbotimanttia. Kaikki kunnioitus ja rauhaisat levot siis Waldemar Walleniukselle.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Aamulehti tietää kertoa, että muusikko Jukka Törmä on mennyt edes (yhtyeitä mm. Jukka Törmä & Omuna sekä Jukka Törmä & Tammelan Woima). Eivät Törmän pumput mitään kotimaisen musiikin back-katalogin isoimpia nimiä ole, mutta on noissakin soittanut sellaisia hahmoja kuin vaikkapa Vesa Sytelä, Jukka Järvinen ja Sami Ruusukallio.

Leveämmän leivän ääreen lähti Törmän Omunasta vaikkapa juuri Vesa Sytelä. Keväällä 1981 rumpali Kari Peltonen vetäytyi äkisti Juice Leskinen Slamista, joten yhtye oli keskellä keikkasesonkia vailla rumpalia. Omuna ja Slam olivat olleet samoilla kulmilla esiintymässä, ja Leskinen tulikin tulikin Peltosesta kuultuaan kysymään Omunan Sytelältä, josko tämä tietäisi ketään töitä hakevaa rumpalia. Sytelä vastasi saman tien "mä tulen".

Edellä mainittu Kari Peltonen, mm. Kontrasta ja Defiersistä tunnetun Eero Peltosen veli, katosi vuonna 1987. Eero Peltonen oli perustanut äänitysstudion Muurameen, ja oli kysynyt äänittämisestä kiinnostunutta joskin niihin aikoihin Ruotsissa työskennellyttä veljeään studiolle töihin. Yhtenä päivänä Kari sitten soitti Ruotsista Eerolle ja kertoi tulevansa, mutta sen koommin Kari Peltosesta ole kenelläkään mitään havaintoja. Kari Peltonen oli jossakin määrin erikoinen persoona, hän mm. ei missään tilanteessa halunnut tulla ikuistetuksi valokuviin tai liikkuvaan kuvaan. Kun Slam soitti Helsingissä Kappelin terassilla kesällä 1980 ja YLE oli paikalla kuvaamassa, niin Peltosen vaatimus oli, että häntä ei saa näkyä missään tallenteissa. Tuo teeveestä jokusen kerran lähetetty tallenne löytyy mm. Juice Sunnuntailapsi -DVD:ltä, ja toden totta, Peltonen ei näy kunnolla yhdessäkään kohdassa, vaikka lavaa kuvattiin useasta suunnasta. Jossakin kohdassa näkyy hyvin lyhyesti osittainen vilahdus kapulaa lyövästä kädestä tms. Paras yleisesti saatavilla oleva "kuva" Kari Peltosesta taitaa olla Mauri Kunnaksen piirtämässä Juice Leskinen Slamin Kuusessa Ollaan -levyn kannessa, johon Kunnas piirsi yhtyeen jäsenet joulutunnelmissa.

Mutta rauhaisat levot siis Jukka Törmälle. Lausutaan nyt samalla Kari Peltosellekin rauhaisat levot, koska mies mitä ilmeisimmin on poistunut keskuudestamme. Peruutetaan Peltosen levot, jos muuta ilmenee.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Nyt tuli suru puseroon sunnuntaiaamuna. Juuri 80 vuotta täyttänyt Matti Keinonen on kuollut eilen illalla.
 

knttrtknkn1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kannattaa kuunnella Areenasta ohjelma M. Keinosesta. Radio Mafian kohtaamisia ohjelmasarjasta löytyy.

Kevyet mullat Möllille R.I.P.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Yksi suomalaisen jääkiekkoilun ehdottomista suuruuksista. Lukossa tietysti ykkösasemassa, mutta hauska anekdootti liittyen tuohon HJK-aikaan: Koska Mölli oli suuren osan ajastaan seurassa loukkaantuneena, ja satsaus oli seuralta niin iso, HJK:n talouden romahtaminen oli osittain näistäkin syistä vääjäämätön. Tuostahan alkoivat sitten HJK:n (ja Apu-lehden) voimakkaasti ajamat helsinkiläisen jääkiekkoilun fuusiohankkeet, jotka päätyivät lopulta Karhu-Kissojen ja HJK:n yhdistymiseen. Mölli - Ruotsin tappaja ja Klubin kaataja! No, ei vaineskaan.

Yhtä kaikki, rauhaisat levot yhdelle kaikkein suurimmista!
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Kun Lukko voitti keväällä mestaruuden, mediassa ihmiset kertoivat, kuinka edesmenneiden lukiolaisten haudoille on viety sinisiä ja keltaisia kukkia. Möllin vointi näytti jo pitkään siltä, että hänen hautansa olisi voinut olla yksi niistä, mutta sen sijaan Mölliä muisteltiin hänen kotonaan ja jollain muilla kuin kukilla.





80-vuotiaan elämä on ollut varmasti ja toivottavasti ollut muutakin kuin kiekkoa, mutta kiekkoromantikot voivat ajatella, että Möllin oli hyvä lähteä, kun se pitkään odotettu viimein tapahtui.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Suosikkijoukkue
Ilves
Huikea virtuoosi on poistunut yläkerran kaukalon jäille. Muistan hyvin, kun olin Hakamettässä katsomassa peliä ja isäukko nauroi Möllin kiemuroille. Hattu päästä ja kumarrus....
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Rauhaisaa ikuista lepoa Matti ”Mölli” Keinoselle sekä voimia kaikille Möllin läheisille ja tuttaville. Keskuudestamme poistui virtuoosi, kaukaloiden taiteilija sekä tietynlainen lajiprofessori sekä hurja määrä käsitettä ”taitokiekko”. Sanaa ”luovuus” tungetaan ärsyttävästi joka paikkaan, mutta Möllin kohdalla sitä voi käyttää, kun hänen pelaamistaan seurasi. Kekseliäisyys ja pelisilmä, niitä ulkojäiden arvoja mitä Mölli jalosti filosofiassaan ja josta lajin perimä on ammoisina aikoina rakentunut. Mölli yritti rakentaa samaa ideaa valmennusurallaankin valmentamilleen joukkueille aina UJK:hon asti, vaikka tuo kausi oli hurjan vaikea taival heille, mihin Möllin ura päättyi.

Vaikka viime kevään finaalitappio tahtoo sapettaa vieläkin hieman, niin kaikki tuo unohtui ja suuri kunnioitus ja sydämellinen olo valtasi koko elimistöni, kun näin Möllin vielä poseeraavan The Maljan kanssa onnellisena. Nyt oli kerrankin pelisilmää ja oivallisuutta. Niitä asioita, mistä Mölli piti kiinni.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Turvallista matkaa suureen tuntemattomaan Mölli Keinoselle. Osanotot läheisille.

Kun jääkiekko alkoi lapsuudessani yltää omaan tajuntaan saakka, pelasi Mölli viimeisiä pääsarja-aikojaan. Koskaan en paikan päällä Mölli Keinosta tositoimissa jäällä nähnyt, mutta takuuvarmasti luin kaiken hänestä kirjoitetun vähintään kertaalleen, siis ainakin sen mitä pienen kunnan kirjasto pystyi nuorelle urheilun ystävälle tarjoamaan. Oli nopeasti pääteltävissä, että Mölli oli ollut parhaina vuosinaan huomattavan aikaansaava kaveri, joka oli erottunut silloisten kaukaloiden gladiaattoreista niin taidoillaan kuin persoonallaankin. Jotain tuon tapaista pystyi vanhoista TV-tallenteistakin päättelemään. Kai sen totutusta poikkeavaa luovuutta on Keinosen kohdalla täytynyt olla, kun Möllin kekseliästä ratkaisuista ja ”Möllin kiemuroista” jaksettiin puhua vielä vuosikymmenet sen jälkeen, kun Möllin luistin oli viimeiset viiltonsa jäähän piirtänyt.

Myös myöhempinä vuosina oli mukava seurata Mölliä julkisuudessa, kommentoimassa jääkiekkoasioita ja mitä tahansa muitakin asioita. Mölli Keinosen iloiseen katseeseen ja poikamaiseen virneeseen tiivistyy koko suomalaisen jääkiekon kansainvälisen nousun aamunkoitto, kun jopa Ruotsin kaatamisessa siirryttiin hiljalleen unelmista tekoihin. Siinä virneessä oli samaan aikaan positiivisuutta ja vilpittömyyttä, mutta myös aimo annos silkkaa ketunhäntää. Voin hyvin kuvitella sitä ärsytyksen määrää, jonka tuo kotimaisen kiekkokansan edelleen hyvin muistama ilme saattoi aiheuttaa vastustajan vaihtopenkillä.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Rauhaisat levot Möllille. Muistan miten iso tapaus se oli, kun hänet saatiin Raahe-Kiekon valmentajaksi seuran ensimmäisellä Suomi-sarjakaudella. Mölli teki hyvää työtä seuran penkin takana ja hän nosti myös lupaavia junnuja mukaan edustuksen rinkiin. Itsekin Mölliin monesti hallilla törmäsin ja kyllä hänen läsnäolonsa huomasi. Joukkue voitti tuolla kaudella 20 ottelua ollen pohjoislohkon nelonen. Puolivälierissä tie nousi pystyyn, mutta joukkue kuitenkin vakiinnutti paikkansa Suomi-sarjassa. Kiitos kaikesta Mölli.
 

heketsu88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars Kärpät Joensuun Kiekkopojat ManU
Suomea vuonna 1963 Euroviisuissa kappaleella "Muistojeni laulu" edustanut Laila Halme on kuollut. Hän oli 87-vuotias.

 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Kevyitä luistimenpiirtoja monilahjakkaalle Möllille.
Siirtyminen Lukosta Rosenlewin Urheilijoihin, Poriin, oli Suomi-kiekon ensimmäisiä isoja siirtokohuja. Siirrossa liikkuneista rahasummista huhuttiin ja väiteltiin pitkään, varsinkin Porissa ja Raumalla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös