Rinkelinmäki ja HPK:n palvelut

  • 1 363 196
  • 6 892

Fossey

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Myynneistä raha menee seuralle eli tässä tapauksessa HPK:lle. Juniorit saavat oman tuottonsa myymällä pelissä omia arpojaan. Junioreiden vanhemmat saavat lapsiensa kausimaksuista alennusta jos suostuvat tulemaan liigapeleihin töihin. Tämä näin tiivistettynä.

Ja eihän se ole toisarvoista vertailla mitä muissa halleissa olut maksaa kun itse aloitit keskustelun sillä, että protestoit oluen hintaa ja kun vertaamme jonkun tuotteen hintaa siihen mitä muissa jäähalleissa sama tuote maksaa voimme tehdä omat päätöksemme siitä, että onko se kyseinen tuote kallis vai ei.

Juniorijääkiekko pyörittää sitä alakerran aulan kahviota ja siitä menee pennoset juniorityöhön. Taitaa olla nimeltään junnu cafe.
 

Wallin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hämeenlinnan Pallokerho & Pittsburgh Penguins
Hämeenlinnan Pallokerho - HPK ja G-kulma tiedote | Ajankohtaista

Linkin takaa kaikki oleellinen. G-kulman ydinporukka on ollut koolla kesälläkin ja toimintaa pyritään koko ajan viemään eteenpäin. Uuden fan clubin kanssa on oltu paljon yhteydessä ja tapaamisissa Kerhon väen kanssa ja toimisto on täysillä mukana uuden fanikatsomon toiminnan kehittämisessä eteenpäin. Erilaista projektia onkin kokoajan vireillä ja kehityssuunta on vain ja ainoastaan ylöspäin.

Seuraavaksi yleisenä toiveena onkin, että katsojat löytäisivätkin G-kulmaan mahdollisimman runsaslukuisina, sillä kaikki lisäsuut ovat enemmän kuin tervetulleita. Rohkeasti vaan kaikki mukaan ja kaverit kans!

Heti alusta asti vaan kaikki paikalle OIKEASTI kannustamaan Kerhoa ja nostamaan Rinkelinmäen fanitoimintaa taas jaloilleen. Toivottavasti G-kulmassa nähdään kotiavauksessa paljon uusia kasvoja!
 

vsmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, ManU
Hetken jopa innostuin tuosta, kunnes luin: HPK:n fan club Ritarikunta lopettaa toimintansa ja yhdistää voimansa viime kaudella perustetun uuden fanikatsomon, G-kulman kanssa.

Tuli liityttyä tuohon Ritarikuntaan ja maksettua se mitä piti, odottelin jopa s-postia kyseiselta poppoolta, sitä vaan ei ikinä tullut.

Katsellaan ennen kuin rynnätään sekaan...
 

Hereworth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Joni Puurula, Flyers
Yksi merkittävä edistysaskel tähän toimintaan olisi kyllä saada uudelle, nyt myös oikeutetusti viralliselle, fan clubille omat nettisivut. Ja nyt tarkoitan täysin omaa nettisivustoa, enkä vain jotakin foorumia johon kukaan ei edes kirjoita mitään. Ainakin allekirjoittaneella on ollut vaikeuksia löytää tietoa porukan toiminnasta, mikä on sinänsä ymmärrettävää kun toimintaa on ollut vain yhden kauden ajan.
Sivusto olisi myös hyvä perustaa yhteistyössä HPK:n kanssa, jotta saataisiin a)ammattimaisesti rakennetut sivut b)linkki esim. HPK:n sivuille, jotta ihmiset sen myös löytäisivät.

Muutoin toiminta faninäyttää Suomessa vallitsevan trendin mukaisesti nousujohteiselta, ja hyvä niin. Viime kaudellakin saatiin mukavasti kannustusta halliin Harrista yms. huolimatta. Jos tämän hetkinen joukkue säilyttää tuon luvatun ja jossain määrin toteutetun pirteän ja taistelevan asenteensa, niin varmasti uuttakin porukkaa G-kulmaan saadaan. Itse näin etäkannattajana pyrin olemaan mukana sen minkä pystyn.
 

Jääkaappi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga
Hetken jopa innostuin tuosta, kunnes luin: HPK:n fan club Ritarikunta lopettaa toimintansa ja yhdistää voimansa viime kaudella perustetun uuden fanikatsomon, G-kulman kanssa.

Tuli liityttyä tuohon Ritarikuntaan ja maksettua se mitä piti, odottelin jopa s-postia kyseiselta poppoolta, sitä vaan ei ikinä tullut.

Katsellaan ennen kuin rynnätään sekaan...

No juu, sovitaanko, että Ritarikunnasta ei enää puhuta. :-) Puuhasteluahan tuo oli, kun ei esimerkiksi ollut fanikatsomoa, jonka vuoksi jäsenmäärää oltaisiin yritetty kasvattaa. Nyt porukan motivaatio on "hieman" korkeammalla ja toimistoa myöden hommaa pyritään kehittämään ja viemään mahdollisimman paljon eteenpäin, hyvä tästä vielä tulee!

Nettisivut ovat tuloillaan.
 

Läskisalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, HauSi
Positiiviselta kuulostaa G-kulman kehitys ja tsemppiä toivottelen edelleen projektiin. Näin sikakatsomolaisen näkövinkkelistä tämä "uusi lähtö" on ollut kaikin tavoin paremmin toteutettu verrattuna ritarikunnan lähtölaukauksiin.

Sitten toiseen asiaan, josta tuossa kuulin. En tiedä onko tämä täysin oikea ketju asialle, mutta joka tapauksessa osana uutta ottelutapahtumaa on (kotijoukkueen) maalintekijät tarkoitus ilmeisesti kuuluttaa "eurooppalaistyyppisesti", eli maalintekijän etunimi kuulutetaan, mutta sukunimen osalta odotetaan yleisön "vastausta". Ajattelin jakaa tämän täällä, vaikka en tiedä kuinka virallisesta tiedosta on kyse. Ajatuksena mielestäni oikein hyvä, mutta muuttuu äkkiä koomiseksi, jos yleisö ei vastaakaan. Tämän takia varsinkin G-kulmalta ja sikakatsomolta odotetaan vastuun ottamista maali(e)n jälkeen, mutta toivoisin myös mahdollisimman monen tavis-katsojan rohkaistuvan mukaan äänen käyttöön. Itse en valitettavasti ensimmäisessä pelissä pääse kantamaan korteani kekoon, mutta toivon homman toimivan siinä määrin, että ideaa ei ole toiseen kotipeliin mennessä haudattu.
 

J.Petke

Jäsen
Hienoa, että G-kulmaa halutaan kehittää. Hieman vaan pistää nämä edut silmään. HPK haluaa, että fanikatsomoon tulee mahdollisimman paljon väkeä ja toisivat sitä kautta paljon meteliä. Kaikesta tästä saat 70c alennusta lounaasta ja 10% alennuksen Kerho-shopeista. 2 ilmaista pelilippua on ihan jees mutta muuten jää kyllä hieman vaisuksi. Pidettäisiin lukua siitä, ketkä siellä katsomossa pelejä katsovat ja annettaisiin heille perkele oikeita etuja. Kehitettäisiin vaikka G-kulman patriootit ja annettaisiin heidän tuoda vaikka uusi kaveri yhteen peliin ilmaiseksi. Tuolle koko systeemille pitäisi saada iso imu ja saada ihmiset haluamaan katsomaan pelin nimenomaan sieltä. Siihen ei ikävä kyllä 70c halvempi lounas pysty.

Tämä ei tietenkään ole G-kulmalaisten syytä vaan lähinnä toimiston, joka ei tajua asian hienoutta ja tärkeyttä. Kyllä ihmisiä voi vähän eriarvoiseen asemaan laittaa jos siitä on oikeasti hyötyä.

Fan club G-kulman jäsenenä saat:

- HPK:n ja G-kulman uutiskirjeet

- 10 % alennuksen Ritari-areenan Kerho-shopeista

- Kerhon lounaan hintaan 8,20 € (norm. 8,90 €)

- Kaksi seisomapaikkalippua G-kulmaan
(ottelut: 1.12.12 HPK-SaiPa tai 1.2.13 HPK-KalPa)

- 3 euron alennuksen vieraspelimatkoista
(ale–ilmoittautumiset Kerho-ravintolaan)
 

wilco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK,LiPu
2 ilmaista pelilippua on ihan jees ... Kehitettäisiin vaikka G-kulman patriootit ja annettaisiin heidän tuoda vaikka uusi kaveri yhteen peliin ilmaiseksi.

Fan club G-kulman jäsenenä saat:

- Kaksi seisomapaikkalippua G-kulmaan
(ottelut: 1.12.12 HPK-SaiPa tai 1.2.13 HPK-KalPa)

Vähän katkoin ja lihavoin tuota tekstiäsi ja jotenkin jäin vähän pohtimaan, että missäköhän pilvissä leijut.

Ainahan voi kaikkia etuja vielä lisäillä ja parannella, mutta eihän se, että annetaan ilmaiseksi kaikki jollekkin porukalle, tuo yhtään lisää maksavia katsojia halliin.

"Mä en maksa penniäkään lipusta, jos sitä ei anneta minulle ilmaiseksi."

Että silleen...
 

J.Petke

Jäsen
Vähän katkoin ja lihavoin tuota tekstiäsi ja jotenkin jäin vähän pohtimaan, että missäköhän pilvissä leijut.

Ainahan voi kaikkia etuja vielä lisäillä ja parannella, mutta eihän se, että annetaan ilmaiseksi kaikki jollekkin porukalle, tuo yhtään lisää maksavia katsojia halliin.

Että silleen...

Kaikki ilmaiseksi? Mahdollisuus tuoda kaveri G-kulmaan tietyissä peleissä voisi vain ja ainoastaan lisätä uusia katsojia. Onhan se ihan eri fiilis katsoa peliä katsomossa, jossa ihmiset kannustavat kuin katsomossa, jossa taputtamistakin katsotaan halveksuen. Tavoitteenahan tuolla on vain kasvattaa tuota katsomon jäsenmäärää ja jos odotellaan asenteella "kyllä ne sinne tiensä löytävät" niin saadaan odotella kauan. Hallissa on monella niin sementoituneet paikat ettei muutosta tehdä jos ei oikeasti ole jotain houkuttelevaa tiedossa.

Jos lasketaan kuinka monta lippua jaetaan yhteistyökumppaneille niin ei siinä yhden G-kulman liput tunnu yhtään missään. Kumpi katsoja on parempi se, joka tulee peliin vai se, joka jättää tulematta? Viime kauden katsojamäärillä luulisi keksivän jotain jotta saataisiin uusia katsojia peleihin.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Eikös tuollainen ilmaisten lippujen jakaminen toimisi parhaiten, jos lippuja saisi tietyn könttäoston päälle? Esim. seitsemän lippua ostavalle kolme lippua kaupan päälle. Sieltä se mölykin voisi löytyä, kun pitäisi koota pieni jengi matsiin. Sillä määrällä löytyisi "normisidosryhmän" ulkopuoleltakin porukkaa, täysi win-win. Tai vaikka 5+3. Siinäkin olisi jo todennäköisesti porukkaa, joka ei muuten yhtä usein tulisi (matsiin).

3-4 ostajaa 10e kpl = 30-40 euroa tuloa, ja vähemmän katsojia.

5+3 ostajaa 5x10+3x0e kpl = 50 euroa tuloa, ja enemmän katsojia.
 

J.Petke

Jäsen
Mielestäni G-kulman kehittäminen on myös hienoa. Sitä kuitenkin ihmettelen, että pitääkö Kerhon "ostaa" rahalla oranssisydänmisiä faneja kyseiseen katsomoon? Missä on wanhanaikainen "talkootoiminta"?

Talkootoiminta on kadonnut jo pidemmän aikaa sitten kun mahat saatiin täyteen menestyksestä. Avarolla on oikea asenne.

En vaan yleisesti ole ikinä ymmärtänyt sitä ajattelutapaa, että kaikki pitää tapahtua nyt ja heti. Nyt pitäisi katsoa pidemmälle ja rakentaa peleistä sellainen tapahtuma minne ihmiset haluavat tulla sen fiiliksen takia eikä niinkään vain sen takia, että HPK voittaisi pelin 6-1. Hämäläiset ovat vaan niin jäyheätä kansaa, että jos halliin halutaan lisää tunnelmaa pitää sitä rakentaa niiden kanssa jotka siihen ovat kyvykkäitä.

Jos tätä hommaa mietitään ihan vaan kustannusten kautta niin tehtävissä olisi hyvinkin paljon pienellä kustannuksella. Jos sanotaan, että HPK antaa yhteistyökumppanilleen käyttöön yhden aition kauden aikana (hinta n.3500€) niin mitä tuolla summalla pystyttäisiin tekemään fanikatsomon eteen? Aika paljon enemmän kuin näiden pukuherrojen kestitseminen. Jos hallilla on hyvänäkin päivänä yli 1000 paikkaa vapaana niin mitä pahaa se tekisi, että sinne otettaisiin oikeita faneja kannustamaan G-kulmaan?

Tälle kaudelle olisi hieno luoda retropeli. Pelataan vanhoissa paidoissa, annetaan katsojien tulla katsomaan peliä pleksien viereen. Kokoonnutaan omalle alueelle heilauttamaan mailat ilmaan ja puetaan maalivahti Lehkosen kypärään. Soitetaan tuon aikakauden musiikkia ja raijataan vanha pelikello esille. Perkule.
 

wilco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK,LiPu
Jos tätä hommaa mietitään ihan vaan kustannusten kautta niin tehtävissä olisi hyvinkin paljon pienellä kustannuksella. Jos sanotaan, että HPK antaa yhteistyökumppanilleen käyttöön yhden aition kauden aikana (hinta n.3500€) niin mitä tuolla summalla pystyttäisiin tekemään fanikatsomon eteen? Aika paljon enemmän kuin näiden pukuherrojen kestitseminen. Jos hallilla on hyvänäkin päivänä yli 1000 paikkaa vapaana niin mitä pahaa se tekisi, että sinne otettaisiin oikeita faneja kannustamaan G-kulmaan?

Ja jos jokainen näistä, vaikka kymmenestä, pukuhemmosta voi ihan kylmiltään heittää sen 3500 euroa HPKlle, jos sattuvat tykkäämään. Ja taas tuohon 3500 euron keräämiseen tarvitaan reilut sata jannua lisää G-katsomon seisomapaikoille kolmeen peliin.

Onhan noissa juu pieni ero.

Retropeli-ideasi voisi olla ihan kehityskelpoinen.

Että silleen...
 

Master God

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallokerho
Asiahan on niin, että jos Kerho antaa yhteistyökumppaneilleen yhden aition käyttöön, tuo se rahaa jo sinällään taloon, koska kyllä siellä joka tapauksessa syödään ja juodaan ko. yhteistyökumppaneiden piikkiin (vai kuuluvatko ne pakettiin?)

Yhtä kaikki, maksaakseen sen 3500 euroa Kerholle, oletus on, että kaikki aitiot olisivat joka pelissä täynnä. Muutenhan se ei maksa juuri mitään, jos ne tyhjillään seisovat. Sitä paitsi, nuo yhteistyökumppanit ovat kumppaneita siksi, että ne maksavat tavalla tai toisella siitä kumppanuudesta.

"Kaveri ilmaiseksi peliin" -idea ei välttämättä ole kovin hyvä, sillä hyvin todennäköisesti se kaveri on sellainen, joka muuten olisi ostanut lipun. Mikä sen sijaan voisi olla hyvä idea, jakaa ilmaisia lippuja jossain vähän kauempana - esim Hyvinkäällä, Valkeakoskella tai Forssassa - vaikka marraskuun arkipelien katsomojen täyttämiseksi, ja hommata vaikka ilmainen bussikuljetus ko. paikkakunnilta. Bussikulut saanee katettua sillä ylimääräisellä oheismyynnillä, jotka nämä katsojat tuovat, ja jos tuote on kunnossa, nämä voivat hyvinkin tulla uudelleen.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Mä kommentoisin jotain näihin viimeisiin juttuihin, mutta en ees tiedä mistä alottaa. Jos markkinoinnista, kannattavuudesta ja kokonaisuudesta on noin pihalla, että oikeesti on sitä mieltä että asiat tapahtuvat itsestään, etelä-pääty jne. itsestään sinne hartwallille rakentui ja että markkinointi on sitä että "kaikki sissillisesti maksaa kaiken, kun tehään se hei hyvään tarkotukseen jooko", niin ehkä kannattaa olla vaan sanomatta. Se on ihme ja kumma kun muualla on tajuttu jo aikaa sitten että se 50v maksaa sen istumapaikan joka tapauksessa, mutta se 15-25v ei lähde edes välttämättä peliin. Toiset noista muuten pitää ääntä siellä ja toiset ei ja ne firmatkin haluaa hyvän tunnelman ja "elämyksen". Mutta sehän on suoraan pois HPK:n kukkarosta, eiks jeh.
 

Kennedy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Noutajat
Hieno juttu! Täällä ei ole yleisesti parjattu Kerhon tiedotusta tällä kaudella..

Tuntuu, että toimistolla on oltu hereillä jo edelliskauden päättyessä. Toivottavasti homma kulkee hyvin jatkossakin.
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Hieno juttu! Täällä ei ole yleisesti parjattu Kerhon tiedotusta tällä kaudella..

Tuntuu, että toimistolla on oltu hereillä jo edelliskauden päättyessä. Toivottavasti homma kulkee hyvin jatkossakin.

Ainakin omasta mielestäni homma on toiminut helvetin hyvin ja toivon jatkossakin toimiston olevan aktiivinen sekä aloitteellinen näissä jutuissa. Nyt on ollut mahtava nähdä sellainen nöyrä ja rehellinen sekä ainakin jonkin verran avoin meininki. Se on sitä mitä minä toivon Kerholta. Facebookkiin on hyvä suoltaa kaikkea skeidaa, siellä on se tulevaisuus kuitenkin. Tulee niitä itsekin tykkäiltyä, kai siitä jotain hyötyä on johonkin.
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Menin tuossa Kerhon sivuille ja sieltähän pamahti mainos! heti naamalle tulevasta ottelusta ja olikohan kuvassa Santavuori syömässä kiekkoa? Aivan loistavaa Kerho! Lisäksi oli kuvia tuosta äänentoistolaitteiden asettelusta. Niistä en yhtään mitään ymmärrä, jännän näköisiä oli. Lähinnä jokin Star Wars tuli mieleen, hyvällä tavalla, ei homolla tavalla. Vaan ritarillisella Kerho tavalla.

Lähti nyt vähän liusumaan, mutta tosiaan hienoa duunia nyt tuntuu olevan ja toivottavasti äänisysteemit saadaan nyt pelaamaan asiaan kuuluvalla tavalla. Firmalle aika hyvää tai paskaa mainosta jaossa, nyt toivottavasti homma toimii.
 

Kennedy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Noutajat
Sen verran tutun näköisiä nuo kaijuttimet oli, että hymyilyttää. Bruce Springsteenin konsertissa oli samanlaisia kesällä (tosin isommassa mittakaavassa). Valmistajaa en tiedä, mutta epäilen parannuksen yllättävän positiivisesti.
 

Hereworth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Joni Puurula, Flyers
En nyt tiedä tuleeko oikeaan ketjuun, mutta tätä kautta on ilmeisesti mahdollista tavoittaa G-ulman aktiiveja.

G-kulman kehittämiseen haluaisin tuoda oman ideani. Nimittäin saataisiinkohan sinne hommattua nykyisen virvelirummun tilalle jalkatomi. Tämä siksi, että jalkatomista lähtee huomattavasti kumeampi ääni, ja joka sopii ainakin minun mielestäni hieman paremmin kannattamiseen. Tuo nykyinen virveli kun ei vain jotenkin luo, ja siitä saa äkkiä myös häiritsevän kuuloisen (mikäli kapulaa heiluttaa joku vähänkin rytmitajuttomampi).

18.08.2012 HIFK - ERC Ingolstadt (ERC Fans singing) - YouTube
Tuolla videolla kohdasta esimerkkiä jalkatomin käytöstä ja ennenkaikkea siitä miltä se kuulostaa.
 

J.Petke

Jäsen
G-kulman kehittämiseen haluaisin tuoda oman ideani. Nimittäin saataisiinkohan sinne hommattua nykyisen virvelirummun tilalle jalkatomi.

Ehdottoman samaa mieltä. Virveli kuulostaa aivan liikaa jyväskylältä ja jalkatomi toisi aivan uuden fiiliksen ENSIMMÄISENÄ Suomessa. Loistava idea Hereworthilta. Ei muuta kun neuvottelemaan hasan kanssa tevariin ja jalkatomi toimintaan.
 

Santsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, LiPu
En nyt tiedä tuleeko oikeaan ketjuun, mutta tätä kautta on ilmeisesti mahdollista tavoittaa G-ulman aktiiveja.

G-kulman kehittämiseen haluaisin tuoda oman ideani. Nimittäin saataisiinkohan sinne hommattua nykyisen virvelirummun tilalle jalkatomi. Tämä siksi, että jalkatomista lähtee huomattavasti kumeampi ääni, ja joka sopii ainakin minun mielestäni hieman paremmin kannattamiseen. Tuo nykyinen virveli kun ei vain jotenkin luo, ja siitä saa äkkiä myös häiritsevän kuuloisen (mikäli kapulaa heiluttaa joku vähänkin rytmitajuttomampi).

18.08.2012 HIFK - ERC Ingolstadt (ERC Fans singing) - YouTube
Tuolla videolla kohdasta esimerkkiä jalkatomin käytöstä ja ennenkaikkea siitä miltä se kuulostaa.

Uusia rumpuja on saatu nyt neljä kappaletta. En ole itse päässyt testaamaan, mutta tilattaessa oli pyyntö että enemmän tuollaisen "jalkatomin" kuuloisia.
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Etäkannattajalta kannatus kumealle, mutta ei liian kovalle bassolle. Virvelit kuuluu laiturille ja Jyväskylään.

Huomenna laittakaa hulinaksi, eiks je!
 

valkosulka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho
Please ei rummutusta

Kaikki goodwill minulta aktiiviselle G-kulmalle.

On kuitenkin niin että keskimääräinen katsoja (olen jutellut asiasta monien kanssa otteluissa) ei pidä rummutuksesta, oli kyseessä vierasfanit tai omat.

Tällaista sisätilaa ei pidä ottaa akustisesti haltuun teknisillä välineillä. Rummutus peittää alleen normaalit peliin kuuluvat asiat kuten huudot kentällä ja katsomossa, aplodit jne.

Jos kuitenkin innokkaan joukon on vaikea luopua rummuista niin ajatelkaa että kun kaikki eivät siitä kuitenkaan tykkää, vaikutus yleisömääriin on negatiivinen, mikä ei ole kannattamanne seuran etujen mukaista.

Rauhaa kaikille ja viihtyisiä matseja. Pidetään ääntä ja hulinaa perinteisin keinoin, ei cheettaamalla. Huomioidaan kaikki osajoukot katsomossa, ei vain oma kaveripiiri.

Toivotaan myös että miksaaja hallissa ymmärtää että parempi äänenlaatu ja kuuluvuus ei tarkoita samaa kuin volumenuppi kaakkkoon.
 

Jakub

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
A-katsomossa lipan alla äänenlaatu on ala-arvoinen. Petron puheesta ei saanut sanastakaan selvää
 

J.Petke

Jäsen
A-katsomossa lipan alla äänenlaatu on ala-arvoinen. Petron puheesta ei saanut sanastakaan selvää

En ymmärrä miksi niitä lipan alla olevia kaiuttimia oteta käyttöön. Minkä takia ne ylipäätään ovat siellä?

Hienosti näytti television välityksellä toimivan tuo maalintekijän sukunimen huutaminen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös