Rinkelinmäki ja HPK:n palvelut

  • 1 363 646
  • 6 892

Peter Gabriel

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Kyseessähän on kysynnän ja tarjonnan laki. Jos tulijoita riittää JOK/IFK-peleihin kalliimmallakin, niin olisi kai typerää olla ottamatta lisämaksua. Tosiasia kuitenkin on se, että pääkaupunkiseudulta on lyhyt matka Hämeenlinnaan ja ihmisiä paljon, niin yhtä hyvin noista voidaan ottaa extraa. Ja jostainhan ne penkkirahatkin on revittävä.

Mitä taas hallilta ostettujen lippujen lisämaksuun tulee, niin ehdottomasti hyvä uudistus. .

No nimenomaan kysynnän jat rajonnan laki eli voton maksimointi. Tosin jos ruvetaan puhumaan voiton maksimoinnista, HPK:n toimintamuotoa Ry:nä ei voi kyllä perustella enää kirveelläkään. Siis noinniikuin aikuisten oikeasti.

Mä olen oikeasti tuollaista otteluiden eriarvoistamista vastaan. Ja muistaakseni yhtään runkosarjan peliä ei ole koskaan myyty loppuun. Ei edes HIFK:ta tai Jokereita vastaan. Joten voittoja olisi voinut maksimoida myymällä ihan vaan enemmän lippujakin. Eikö? Mutta helpompi nyhtää enemmän euroja vanhoilta as... eikun katsojilta kuin hankkia uusia. Mutta kun väkeä ei riitä, pitää nyhtää enemmän niiltä jotka tulee halliin joka tapauksessa. Ja kyllä, se on sitä samaa porukkaa joka ramppasi viime kaudella katsomassa sitä ...tun paskaa josta ei olisi pitänyt maksaa euroakaan.

Ylipäätään mua vitutti lähinnä tuo Tervosen ns. perustelu. "Nämä ottelut KIINNOSTAVAT katsojaa enemmän" Siis oikeasti, jos tuotteen tarjonta on rajallista, silloin on luonnollista että hinta nousee kysynnän mukaan, mutta edes Jok/IFK otteluissa ei olla saavutettu sen enempää kysynnän kuin tarjonnankaan kattoa. Silkkaa ahneutta se korotettu lipun hinta on, turha selitellä muuksi. Otetaan fyrkat sieltä mistä helpoimmalla saadaan. Ja fanit maksaa.

Jotenkin HPK:n touhu alkaa lähestyä pöhöttynyttä kiekko-organisaatiota. Ostetaan vanhoja kehäraakkeja, halli nimetään sponsorin mukaan, lippujen hintoihin tulee korotuksia...


Ps. Ihan noin laskennallisesti, jos seisomapaikkalippu maksaa 10e, 2e korotus on vaatimattomat 20%!

Pss. Vituttaa myös se että kun asuu hallin vieressä, pitää hakea lippu jostain keskustasta että sen saa halvemmalla? Jotenkin Tervosen logiikkaa ontuu tuossakin. Eikös se ole ihan katsojankin etu ettei tarvitse jonottaa? Tai jos jonottaminen ei haittaa? Ei katsojakaan ihan niin tyhmä ole ettei itse osaisi funtsia näitä juttuja. ...käytännössä homma menee lippuja myydään aina hallilta kuitenkin ja Kaitsu kyllä tietää tämän. Se tarkoittaa TAAS HELPPOJA lisäeuroja kirstuun katsojan kustannuksella. Silkkaa ahneutta tommonen hinnoittelupolitiikka. Turha selitellä muuksi. Sanoisi edes asiat suoraan tai korottaisi lippujen hintoja. Vituttaa tommonen kikkailu.

Stadin mies taitaakin olla aikamoinen paskanjauhaja. Mun puolesta voisi painua takaisin KehäIII:sen kitusiin. TJ:ksi tarvitaan joku paikallinen joka ymmärtää tätä kaupunkia ja paikallista lätkäkulttuuria. Se mikä toimii stadissa, ei toimi täällä.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Pss. Vituttaa myös se että kun asuu hallin vieressä, pitää hakea lippu jostain keskustasta että sen saa halvemmalla? Jotenkin Tervosen logiikkaa ontuu tuossakin.

Paljon asiaa mutta tuo juttu, onhan se toimistokin hallin lähellä, elleivät nyt työvuorosi mene joka päivä yli viiteen niin sieltähän niitä saa samaa hintaan.
 

wilco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK,LiPu
Vituttaa myös se että kun asuu hallin vieressä, pitää hakea lippu jostain keskustasta että sen saa halvemmalla?

Niin, jo tuohan kertoo sen, että et osaa lukea tai sitten on jotain muuta vikaa johdotuksissa. Sillä perusteella voikin ehkä tuon typerän kiukuttelun ymmärtää. Onko HPKn toimisto jotenkin nyt niin perkeleen kaukana tuosta hallista, että sieltä ei pysty sitä lippua hakemaan. Vai vastustatko henkeen ja vereen kaltevilla pinnoilla kävelyä etkä voi sitä mäkeä kulkea?

Että silleen...
 

Tolppa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, The Reds, Los Colchoneros, the C's
Aivan käsittämätöntä tämä muutaman kirjoittajan rutina lippujen hinnoista. Onko sitten oikein huutaa paremman joukkueen ja menestyksen perään, jos ei olla siitä valmiita maksamaan senttiäkään lisää?

Kerholla on edelleen yhdet liigan halvimmista lipuista, ellei peräti halvimmat (en jaksa tarkistaa). Olisi nyt unohdettu erikoisvieraat ja nostettu joka matsiin jokaisen lipun hintaa vielä eurolla, se olisi mennyt paljon pienemmällä rutinalla.

Ostakaa nyt perkele niitä kausikortteja, vaikka ihan kannatuksen vuoksi! On halpa eikä tarvitse jonottaa.
 

TJ MACKEY

Jäsen
Jotenkin HPK:n touhu alkaa lähestyä pöhöttynyttä kiekko-organisaatiota. Ostetaan vanhoja kehäraakkeja, halli nimetään sponsorin mukaan, lippujen hintoihin tulee korotuksia...

Stadin mies taitaakin olla aikamoinen paskanjauhaja. Mun puolesta voisi painua takaisin KehäIII:sen kitusiin. TJ:ksi tarvitaan joku paikallinen joka ymmärtää tätä kaupunkia ja paikallista lätkäkulttuuria. Se mikä toimii stadissa, ei toimi täällä.
Kaikki sinun mainitsemat "pöhöttymiset" nään hyvänä asiana; Tuuski, Toke ja Laamanen oli erittäin hyvä saada, koska melkein koko viime kauden jengi meni vaihtoon, ja nyt oli hyvä saada jatkuvuutta edes näiden kokeneiden ex-pelureiden muodossa. Ja jos nyt harjoituspelejä katselee, niin aika suureen rooliin jokainen kyseisistä kavereista tuli. Ja Rautakorvelle ei nimet merkkaa paskan vertaa, eli kehäraakit ei edes pääsisi tuossa joukkueessa isoon rooliin.

Hallin nimeäminen oli fiksu liike. Saadaan helppoja euroja irti, ja mikä sen hallin nimi oli ennen tätä? Mitä väliä sillä on, että se nykyään tunnetaan Patrian mukaan, ihan aikuisten oikeasti?

Vastustatko yleisesti lippujen hintojen korotuksia, vai vaan joihinkin peleihin tulevia korotuksia? Lippujen hinnat tulee nousemaan jatkossakin ihan varmasti joka ainoassa hallissa Suomessa, myös Patria Areenalla. Muutenkin ihmetyttää tämä kitinä hallin hinnoitteluista ym. Olot paranevat huikeasti, usein loppuunmyytyjä istumapaikkoja tulee lisää, lisää ruoka/juoma palveluja, media palveluja ottelujen yhteydessä etc. Ja silti kaikkien hintojen, seisomapaikkojen ja tarjottavien tuotteiden tulisi pysyä samana. Miten tämä on kannattavuuteen pyrkivässä liiketoiminnassa mahdollista?!

Se nyt vaan on niin, että mikäli tarvittavia muutoksia ei tehdä ja pysytä ajan kelkassa mukana, Hämeenlinnassa ei enään kohta nähdä sitä SM-liigakiekkoa. Sittenphän saa todella veistellä niitä juttuja siitä, kuinka silloin 70-80-luvulla asiat oli niin maan perkeleen hyvin siinä kylmässä ja kolkossa Rinkelinmäen jääkentän seisomapaikassa aivan hotsi-kojun reunassa!

Sitä en tiedä toimiiko kaikki mikä Stadissa toimii täällä, osa Kallen ideoista on ollut huonoja osa varmasti hyviä. Itse näkisin pelaaja-politiikan hänen heikkona kohtana, mutta liiketoiminnan, siinä verkostoitumisen sekä markkinoinnin hänen vahvuuksinaan. Ja oli miten oli, Kallen toimarina olon aikana, Kerho siirtyy ottelustapahtumassa ja puitteissa 2000-luvulle.

Pitää olla silmää paikalliselle lätkäkulttuurille, mutta ei ole olleenkaan pahasta, jos tämä sisäsiittoinen pikkukylä ottaa mallia ja imee hyviä asioita muualtakin. Ei kai pidä kapinoida ja nähdä puinaista jotakin kohtaan vain sen takia, koska se perkele nyt sattuu olemaan Städista!

Kuka olisi mielestäsi ollut parempi/osaavampi vaihtoehto toimitusjohtajaksi paikallisista kyvyistä/sisäpiiristä?
 

morningstar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Buffalo Bills
Se nyt vaan on niin, että mikäli tarvittavia muutoksia ei tehdä ja pysytä ajan kelkassa mukana, Hämeenlinnassa ei enään kohta nähdä sitä SM-liigakiekkoa.
Tämä on juuri se seikka, joka jokaisen Mä seison lipalla hotsi kädessä -ihmisen tulisi ymmärtää. Itse en lähde tämän enempää vatvomaan hallin uudistuksia, kun en ole uusitussa hallissa todistanut yhtään SM-liiga -ottelutapahtumaa. Palaillaan syssymmällä.
 

Kyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicansin ja Bruinsin tv-mainokset.
Itseä ärsyttää tuo joukkuekohtainen lisähinta tietyille peleille, olen ollut tyytyväinen ettei Hämeenlinnassa tuota hinnoittelutyyliä ole ollut ennen käytössä, mutta minkäs teet. Toinen harmittava juttu on tuo paikanpäältä ostetun lipun lisämaksu. Olisi sitten reilusti vain laskettu lisähintaa vaikka euro kaikkiin lippuihin ja jätetty tuo edellämainittu kikkailu pois.

Kuitenkin, lippuhinnat ovat olleet kohtuulliset aika pitkään ja varsinkin seisomapaikkalippu on ollut hinnaltaan kohtuullinen ja saman suuruinen myös pitkän ajan. Lisäksi täytyy pitää mielessä, että tuo remontti on aika arvokas investointi, uusi halli on puitteiltaan parempi otteluiden seuraamiseeen, mitä kautta lippujen hinnan nousukin on mielestäni perusteltua.

Voihan olla että jos toimistolla tulee likoille ruuhkaa lippujen myynnissä, lähtee hallimyynnin lisämaksu pois :)

Nykyistä toimaria en lähtisi syyttämään yhtään mistään, vallitsevissa olosuhteissa ja markkinatilanteessa olisi edellinen toimari varmasti päätynyt samoihin ratkaisuihin näissä asioissa, fiksuja ja bisneshenkisiä miehiä molemmat. Ajat ja olosuhteet muuttuvat ja organisaatioiden pitää muuttua mukana.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Kuitenkin, lippuhinnat ovat olleet kohtuulliset aika pitkään ja varsinkin seisomapaikkalippu on ollut hinnaltaan kohtuullinen ja saman suuruinen myös pitkän ajan.

Kohtuulliset? Halvat.

Mestaruuskaudella pääsi samalla hinnalla (23e) istumaan hyville paikoille finaalipelissä, mitä joillakin seuroilla (HIFK, Jokerit) on joutunut pulittamaan semikehnoista piippuhyllypaikoista runkosarjassa. Erittäin halpaa, sanoisin, tai ennenkaikkea erittäin kallista sillä toisella seuralla.
 

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS
No nimenomaan kysynnän jat rajonnan laki eli voton maksimointi. Tosin jos ruvetaan puhumaan voiton maksimoinnista, HPK:n toimintamuotoa Ry:nä ei voi kyllä perustella enää kirveelläkään. Siis noinniikuin aikuisten oikeasti.

Logiikka, missä pelaa? Päästetään kaikki ilmaiseksi sisään ja otetaan vain talkoopelaajia rosteriin.
 

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Itseä ärsyttää tuo joukkuekohtainen lisähinta tietyille peleille, olen ollut tyytyväinen ettei Hämeenlinnassa tuota hinnoittelutyyliä ole ollut ennen käytössä, mutta minkäs teet.

Toinen harmittava juttu on tuo paikanpäältä ostetun lipun lisämaksu. Olisi sitten reilusti vain laskettu lisähintaa vaikka euro kaikkiin lippuihin ja jätetty tuo edellämainittu kikkailu pois.

Tuo lisähinta tiettyjen joukkueiden saapuessa vierailulle on aivan paikallaan, koska sitä porukkaa tulee näinä iltoina mukavasti paikalle, oli se lipun hinta 2 egee kalliimpi tai ei. Tämä käytäntöhän on ollut JYPillä käytössä jo jonkin aikaa ja se ei koske pelkästään Narreja ja IFK:ta, vaan muistaakseni myös Kärpät ja Tappara olivat sellaisia +2 egee pelejä, siis muistaakseni.

Toinen juttu on sitten tuo paikanpäältä ostettavien lippujen 2 egen korotus, ainakin sellaisten kohdalla, joilla ei ole mahdollisuutta lippua ennakkoon hakea, esim. matkan takia. Hämeenlinnalasilla oletettavasti tuo ennakko mahdollisuus on, mutta pitkänmatkankulkijoilla ei. Reissun hinta nousee, kun bensakin kalliimpaa kuin viime kaudella! Kahvin olisi tollakin 2 egellä jo saanut, saatana.
 

MadMike

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, HML Huskies, Fremantle Dockers, Western Force
Kohtuulliset? Halvat.

Mestaruuskaudella pääsi samalla hinnalla (23e) istumaan hyville paikoille finaalipelissä, mitä joillakin seuroilla (HIFK, Jokerit) on joutunut pulittamaan semikehnoista piippuhyllypaikoista runkosarjassa. Erittäin halpaa, sanoisin, tai ennenkaikkea erittäin kallista sillä toisella seuralla.

Eikös ihmiset tienaa keskimäärin enemmän pääkaupunkiseudulla? Täällä Hämeessä me ollaan paljon köyhempiä, kyllähän sä sen tiedät.

Logiikka, missä pelaa? Päästetään kaikki ilmaiseksi sisään ja otetaan vain talkoopelaajia rosteriin.

Jos lippujen hintoja nostetaan, oletetaan silloin tuotteen eli pelin olevan sellaista, että ihmiset ovat valmiita siitä maksamaan. Tämähän on käytäntö kaikessa yritystoiminnassa. Ja jos olen oikein ymmärtänyt on ry:n tilinpäätöksissä päädytty plussan puolelle viimevuosina lukuunottamatta viime keväistä monttua. No, jos kuitenkin halutaan pysyä tällä lastenliikunnantukiry-toiminnan tasolla niin ainakin itse näen siinä pientä ristiriitaa. Kaikki täällä hehkuttelevat kuinka mennään oikeaan suuntaan ja eihän siinä mitään niin varmaan mennäänkin. Mutta eikö silloin sitten pitäisi vetää homma niin, että kaikki organisaation osat painavat markkinatalouden armoilla. Ehkä aika ei ole vielä valmis HPK:n yhtiöittämiselle.
 
F

Flonaldo

No nimenomaan kysynnän jat rajonnan laki eli voton maksimointi. Tosin jos ruvetaan puhumaan voiton maksimoinnista, HPK:n toimintamuotoa Ry:nä ei voi kyllä perustella enää kirveelläkään. Siis noinniikuin aikuisten oikeasti.

Mä olen oikeasti tuollaista otteluiden eriarvoistamista vastaan. Ja muistaakseni yhtään runkosarjan peliä ei ole koskaan myyty loppuun.

Joten voittoja olisi voinut maksimoida myymällä ihan vaan enemmän lippujakin.

Ylipäätään mua vitutti lähinnä tuo Tervosen ns. perustelu. "Nämä ottelut KIINNOSTAVAT katsojaa enemmän" Silkkaa ahneutta se korotettu lipun hinta on, turha selitellä muuksi. Otetaan fyrkat sieltä mistä helpoimmalla saadaan. Ja fanit maksaa.

Jotenkin HPK:n touhu alkaa lähestyä pöhöttynyttä kiekko-organisaatiota. Ostetaan vanhoja kehäraakkeja, halli nimetään sponsorin mukaan, lippujen hintoihin tulee korotuksia...

Eikös se ole ihan katsojankin etu ettei tarvitse jonottaa? Tai jos jonottaminen ei haittaa? Se tarkoittaa TAAS HELPPOJA lisäeuroja kirstuun katsojan kustannuksella. Silkkaa ahneutta tommonen hinnoittelupolitiikka.

Stadin mies taitaakin olla aikamoinen paskanjauhaja. Mun puolesta voisi painua takaisin KehäIII:sen kitusiin. TJ:ksi tarvitaan joku paikallinen joka ymmärtää tätä kaupunkia ja paikallista lätkäkulttuuria. Se mikä toimii stadissa, ei toimi täällä.
Ihan niinku aikuistenoikeesti...

HPK pyrkii maksimoimaan sisään tulevan rahan määrän, jotta käytössä on mahdollisimman paljon euroja menestyksestä taistelevan joukkueen kasaamiseen sekä olosuhteiden parantamiseen. Koko kirjoituksesta saa sen kuvan, että AHNEET PASKAT nyhtävät faneilta vähäiset eurot omiin perstaskuihinsa - joka taas on jotenkin huvittavaa.

Väärin muistettu loppuunmyytyjen otteluiden osalta. Eikä HPK niitä otteluita eriarvoista, vaan ne ottelut ovat eri arvoisia. Voit tutkia vaikka viimeisen viiden vuoden ajalta (jolloin lipun hinnat kaikkiin samat) katsojakeskiarvot eri joukkueita vastaan pelatuista otteluista. Hyvä joukkue ja hyvät pelaajat kiinnostavat yleisöä, siitä se eriarvoisuus syntyy.

Ja vaikka lähdettäisiin ajatuksesta, että otettaisiin 2 euron hallilisä pois, ei sillä juuri kourallista enempää paikkoja lisää myytäisi. Ne viimeiset paikat eivät kovin helposti mene enää vain kaupaksi sen takia, että viimeisiksi jääneiltä istumapaikoilta on perkuleesti heikompi näkyvyys ja taas siinä vaiheessa kun ollaan jo tuossa tilanteessa, myös seisomapaikoille on tulossa sen verran väkeä, että sieltäkään paikkojen löytäminen ei ole helppoa, jos ei tule tuntia ennen peliä hallille.

Lippujen hintojen korotukset ja hallin nimeäminen ovat pöhöttymistä? Et nyt ensinnäkin ole sattunut ihan sellaisesta yksinkertaisesta asiasta kuin inflaatiosta kuulemaan? Lisäksi SM-liigapelaajien palkat kasvavat aika vinhalla vauhdilla (voit tutustua vaikka pelaajayhdistyksen tutkimuksiin). Lisää rahaa on jatkuvasti saatava tulopuolelle, jotta ylipäänsä pystyttäisiin säilyttämään nykyasemat - puhumattakaan toimintaedellytysten petraamisesta. Ja jos nyt Patria haluaa antaa "ilmaista" rahaa niin siitä vaan.

"Hallilisä" lipuissa ei ole hinnankorotus, vaan maksu lisäpalvelusta. Jos asiakas välttämättä haluaa pilettinsä ostaa hallilta, sitten tästä extrapalvelusta on myös maksettava. Jos haluaa ostaa Lippupalvelun kautta, sitten maksaa sinne palvelumaksun. Jos taas ei halua palvelumaksua maksaa, sitten hommaa kausikortin tai käy hakemassa liput toimistolta.

Joo, mutta Stadin paskanjauhajan vikaa nämä kaikki ovat... Jos Tervonen ei olisi tullut Kerhoon, pelattaisiin vielä Ritarihallissa, kaikki seisomakatsomot olisivat tallella, pukupellejen päälle syljettäisiin ja kieltäydyttäisiin näiden rahoista, lippujen hintoja olisi alennettu ja ne tuotaisiin kotiinkuljetuksella kaikille.

Eikun...
 

Twite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hämeenlinnan Pallokerho
Jos haluaa ostaa Lippupalvelun kautta, sitten maksaa sinne palvelumaksun.
Ei kai HPK:n lippuja saa Lippupalvelun kautta? HPK:n sivuilla olevassa 'lipunmyynnissä uudistuksia'-artikkelissa ei puhuta nettimyynnistä ollenkaan. Lippuja saa ilman lisämaksua muutamasta paikasta ja jos haluaa maksaa lisämaksun niin ostaa lippunsa Lippupisteen myyntipisteestä. Saako Kerhon otteluihin siis lippuja ollenkaan hankittua tämän ohimenevän muoti-ilmiön, eli interwebin, välityksellä?
 

MadMike

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, HML Huskies, Fremantle Dockers, Western Force
Saako Kerhon otteluihin siis lippuja ollenkaan hankittua tämän ohimenevän muoti-ilmiön, eli interwebin, välityksellä?

Lippupiste tarjoaa ihan normaalisti intraweb-lippuja. Lipun voi siis printata kotona tai vielä ihmeellisemmin käyttää tekstiviestilippua. Toimitusmaksu on molemmissa 1,50€.
 

zuputti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
liput

Jotenkin HPK:n touhu alkaa lähestyä pöhöttynyttä kiekko-organisaatiota. Ostetaan vanhoja kehäraakkeja, halli nimetään sponsorin mukaan, lippujen hintoihin tulee korotuksia...

Moi!

Et varmaankaan ole huomannut, mutta kaikki pirun indeksit, polttoaineet, ruoka yms. tulevat kalliimaaksi joka päivä. Palkat nousee tai ei nouse. Firmojen ja organisaatioiden on pakko tehdä parempaa tulosta, muuten jokin isompi nielaisee tai laitetaan lommit "uuden" jäähallin ovelle. Kävele sinne keskustaan, oikeesti 15min kävellen hallin vierestä Hämptonin keskustaan, kerran viikossa, Paha?
 

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS
Stadin mies taitaakin olla aikamoinen paskanjauhaja. Mun puolesta voisi painua takaisin KehäIII:sen kitusiin. TJ:ksi tarvitaan joku paikallinen joka ymmärtää tätä kaupunkia ja paikallista lätkäkulttuuria. Se mikä toimii stadissa, ei toimi täällä.

Ei jumalauta, nyt vasta huomasin tämän. Jos jotain kerhon organisaatio tarvitsi, niin se oli näkemystä ja osaamista ulkopuolelta. Lintumäen & co toiminnassa oli havaittavista hannuansasmaista kehityksen jarruttamista ja vanhalla kaavalla toimimista. Hämeenlinna on ehkäpä Suomen juntein kaupunki siinä suhteessa, että suuri osa ihmisistä ei pysty eikä halua ymmärtää miksi muualla toimitaan erilailla. Omaan napaan tuijottamalla ollaan aika nopeasti mestiksessä, sillä esim. "kerhon parempi scouttaus" ja "kerho toimii ponnahduslautana pelaajan uralla" ovat melko lailla taaksejäänyttä.

Hämeenlinnalainen lätkäkulttuuri näkyy tällä hetkellä peleissä siten, että joukkueen väriä löytyy katsomosta varmasti vähiten liigassa ja yleisö on yksi huonoimmista kannustamaan. Jos ymmärsin oikein, niin Tervonen olisi halunnut suuren seisomakatsomon päätyyn, mutta paikalliset dinot jarruttivat. Sillä sitä tunnelmaa olisi saatu, mutta uskallusta ei löydy. Täytyy toivoa, että faniporukan ryhtiliike toimii ja hallin sytyttäjänä ei enää toimi kädet puuskassa pelien läpi seisova porukka, joidenka pelin seuraaminen koostuu hassuille huudoille naureskelusta ja homon huutelusta.


P.S. Koska seisomalippujen hinnat viimeksi nousivat?
P.P.S. Kyllä, osa sikakatsomosta kannustaa hyvin, mutta sitten on tämä toinen ryhmä...
 

Rolf Paski

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Raittiuslegioona & FC Kraak
Ei jumalauta, nyt vasta huomasin tämän. Jos jotain kerhon organisaatio tarvitsi, niin se oli näkemystä ja osaamista ulkopuolelta. Lintumäen & co toiminnassa oli havaittavista hannuansasmaista kehityksen jarruttamista ja vanhalla kaavalla toimimista. Hämeenlinna on ehkäpä Suomen juntein kaupunki siinä suhteessa, että suuri osa ihmisistä ei pysty eikä halua ymmärtää miksi muualla toimitaan erilailla. Omaan napaan tuijottamalla ollaan aika nopeasti mestiksessä, sillä esim. "kerhon parempi scouttaus" ja "kerho toimii ponnahduslautana pelaajan uralla" ovat melko lailla taaksejäänyttä.

En voisi itse paremmin tuota sanoa. Olen joskus aikaisemminkin peräänkuuluttanut Kerhon "strategian" uudelleen tarkistamista. Vanha totuus on, että muut oppii ja kehityy koko ajan ja vanhoilla keinoilla eläminen tulee kausi kaudelta vaikeammaksi. Ehkäpä Tervonen ja halliremontti on uuden loistokkaan ajan alkua, jossa Kerho profiloituu ns. yläkastin joukkueeksi, joka poikkeuksetta löytyy mukana liigan kärkikahinoissa.
 

Leija-La

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Nyt pitää laahustaa Sopulin jalanjälkiä ja todeta että tämä omaan napaan tuijotteluha on ongelma aika monessa asiassa täällä hämeenlinnan suunnalla.
Kun oikein tutkii kaikkea mitä tässä kaupungissa tapahtuu niin huomaa että kaikki ns suuret päättäjät on jäänyt johonki 80 luvulle ja hei ne samat herrat vaikuttaa jotenkin kerhon taustalla...

Ei sillä että herra Korpelassa olisi ollut mitään vikaa mutta tällä hetkellä olen tyytyväinen siihen että toimarina on herra Tervonen koska selkeästi ollaan menossa monessa asiassa hänen toimestaan eteenpäin.

Makso mitä makso ne liput ensi kaudella niin tulen hiippailemaan hallille hymyssä suin ja mietteissäni että onpas kiva että saatiin hallia uusittua.
Sitä ei kyllä tiedä että mihinkä asetun seisomaan...
 

TJ MACKEY

Jäsen
Hämeenlinnalainen lätkäkulttuuri näkyy tällä hetkellä peleissä siten, että joukkueen väriä löytyy katsomosta varmasti vähiten liigassa ja yleisö on yksi huonoimmista kannustamaan.

Täytyy toivoa, että faniporukan ryhtiliike toimii ja hallin sytyttäjänä ei enää toimi kädet puuskassa pelien läpi seisova porukka, joidenka pelin seuraaminen koostuu hassuille huudoille naureskelusta ja homon huutelusta.
Sopulilla oli kirjoituksessaan niin paljon hyviä pointteja että olisi voinut lainata koko tekstin, mutta otetaan nyt vaan nämä kohdat;
Oli aika karmeata viime vuonna seurata sekä Bluesin viime kauden kotiotteluita, ja HPK:n vastaavia. Näin molemmilta reilut kymmenen kotimatsia, ja ero kannustuksessa ja metelissä hallissa oli huikea. Ja nyt kuitenkin puhutaan Espoosta, jossa lätkäkulttuuria ollaan vasta rakentamassa, ja Länsi-Auto Areena nyt ei varsinaisesti ole profiloitunut hornankatttilaksi. Tottakai menestys vaikuttaa, ja näillä joukkueilla oli tässä suhteessa viime kaudella täysin eri tilanne mutta silti. Espoossa omaa joukkuetta kannustettiin koko pelin ajan.

Hämeenlinnan hallissa oli jo mestaruuskaudella aika hiljaista. Ja kyllä suoraan sanottuna vitutti, kun Sprukts ja Leino kyselivät kannustuksen perään ensimmäisen finaalin jälkeen.

Mutta ei siitä ole niin hirveästi aikaa kun halli oli eufoorisessa tilassa, kun "Kuha" teki 01-02 kaudella ensimmäisen välierän viime sekunneilla (?) voittomaalin Kari Lehtosen selän taakse Kari Haakanan leuan (perseen?) kautta.

Eli ehkä tässä on mennyt pitkään jo vähän liian hyvin, ja meistä faneista on tullut aikamoisia kermaperseitä. Nyt kun viime kausi meni miten meni, niin ehkä mekin heräämme jälleen Hämeenlinnassakin kannustamaan omaa joukkuetta.
 

vilperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kauhajoen Karhubasket
Mitä tulee jäähallin palveluihin, niin toivottavasti sieltä vielä ensi kaudellakin saa lihiksiä makkaralla vai olikos nakilla, mutta kuitenkin. Niitä on mukava popsia aina erätauolla ja ovat eräänlainen traditiokin jopa jo.

Itse tosin fundeeraan samalla kun ostan, että mitenköhän on tuon hygieenisyyden laita noissa myyntikojuissa kaukalon laidalla. Kaikki myytävät tuotteet etenkin mausteet siinä kauhean yleisöhulinan keskellä, myyjillä ei minkäänlaista hygieniavarustusta, lakkia päässä, käsineitä käsissä jne. ja taitaa melkein ottaa ne tuotteetkin paljaalla kädellä ja vielä sen jälkeen kun ovat kolikoita käsitelleet. Onko näillä kojuilla terveysviranomaisten lupaa edes toimia? Tai urheilutapahtumissa noiden lupien saaminen on kyllä helpompaa, että eiköhän... Kuullostaa tietenkin nipotukselta, mutta kun opiskelee k.o alaa niin pakostikin kiinnittää huomiota näihinkin asioihin, vaikkei ne itseäni niin kauheasti hetkauta. Oli miten oli, niin toivottavasti jatkoon ja ensi kaudellakin saa popsia samoja tuotteita.

Lippujen hinnanlisäykset ihan ok. Kenties pienentää jonoja hallin lippumyynneissä tämä kahden euron korotus.

Yleisön kannustamisesta olen sitä mieltä, että se on aika heikkolaatuista. Jotenkin pitäisi saada Rinkelinmäellekin lisää meteliä. Etenkin niihin muihin katsomon osiin kuin Sikakatsomoon. En kuitenkaan mikään Sikakatsomofanikaan ole, sillä nekin voisi energian ennemminkin käyttää oman joukkueen kannustukseen kuin johonkin lapselliseenkin pilkkahuutojen viljelyyn. Mutta suurin ongelma tuossa on silti nuo muut katsomon osat.
 
Viimeksi muokattu:

Kennedy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Noutajat
Itse tosin fundeeraan samalla kun ostan, että mitenköhän on tuon hygieenisyyden laita noissa myyntikojuissa kaukalon laidalla. Kaikki myytävät tuotteet etenkin mausteet siinä kauhean yleisöhulinan keskellä, myyjillä ei minkäänlaista hygieniavarustusta, lakkia päässä, käsineitä käsissä jne. ja taitaa melkein ottaa ne tuotteetkin paljaalla kädellä ja vielä sen jälkeen kun ovat kolikoita käsitelleet. Onko näillä kojuilla terveysviranomaisten lupaa edes toimia?

Nyt kun ravintolatilat uudistetaan niin ravintolan henkilökunta ei koostu enää vapaaehtoisista, vaan palkatuista ammattilaisista. Kojuissa luultavasti toimii edelleen vapaaehtoistyöntekijöitä. Kyllä ne lihikset ja makkarat on aina pihdeillä noukittu, eikä paljain käsin.

Itse olen myös ollut pitkään ravintola-alalla töissä, niin hygieniasäännösten mukaan riittää että toimipisteessä yhdellä henkilöllä löytyy hygieniapassi. Eli, eiköhän hallilla ole tehty kaikki Suomen lain mukaisesti.
 

Desperaado

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Spurs
Kylläpä täälä nyt sitten ollaan huolissaan hotsien myynnistä, makkaroiden hygieniasta, ketsupin laillisuudesta, sinapin vahvuudesta ynnä muusta epäolennaisesta. Tuskinpa noi työntekijät nyt ihan ilman mitään hygieniaa tuolla töissä ole ja tuskin nyt uuden Patria-areenan myötä ne hotsit katoaa ja tilalle tulee vain pippuripihvejä.. Miksi ei vaan olla tyytyväisiä kun tulee uus halli ja uudet kujeet? Hieman jopa alkaa kyrpimään tämä keskustelun taso, mutta toisaalta kyllähän noilla kommenteilla keskustelua saa aikaan.. niinkun minäkin vaivauduin täälä avautumaan.
 

vilperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kauhajoen Karhubasket
Kylläpä täälä nyt sitten ollaan huolissaan hotsien myynnistä, makkaroiden hygieniasta, ketsupin laillisuudesta, sinapin vahvuudesta ynnä muusta epäolennaisesta. Tuskinpa noi työntekijät nyt ihan ilman mitään hygieniaa tuolla töissä ole ja tuskin nyt uuden Patria-areenan myötä ne hotsit katoaa ja tilalle tulee vain pippuripihvejä.. Miksi ei vaan olla tyytyväisiä kun tulee uus halli ja uudet kujeet? Hieman jopa alkaa kyrpimään tämä keskustelun taso, mutta toisaalta kyllähän noilla kommenteilla keskustelua saa aikaan.. niinkun minäkin vaivauduin täälä avautumaan.

Hygienia epäolennaista? Tästä kieltämättä olen eri mieltä. Kyllä se hygieenisyys vaan aika olennaista on. Se on vähän sama kuin palovakuutuksenkin kanssa. Ei palovakuutusta oteta silloin kun jotain on jo sattunut, vaan se pitää ottaa silloin kun ennakoidaan että jotain voi sattua. Samoin hygieenisyydestä ei aleta pitämään huolta vasta silloin kun koko hallin yleisö on saanut ruokamyrkytyksen vaan silloin kuin ennakoidaan, että näinkin voi tosiaan sattua. Ja kaikki vaan vaikka ihan niiden makkaroidenkin vuoksi. No jooh, eiköhän nuo myyntikojut silti ihan hygienialain mukaisia ole.

Itse olen myös ollut pitkään ravintola-alalla töissä, niin hygieniasäännösten mukaan riittää että toimipisteessä yhdellä henkilöllä löytyy hygieniapassi. Eli, eiköhän hallilla ole tehty kaikki Suomen lain mukaisesti.

En ole ihan varma pitääkö tämä kutinsa. Elintarvikelain mukaisesti jokaisella työntekijällä joka käsittelee töissään herkästi pilaantuvia pakkaamattomia elintarvikkeita pitää olla hygieniapassi. Eli ei riitä se, että vain yhdellä on passi. Muistaakseni tosin näissä urheilutapahtumissa esimerkiksi tällaisissa myyntikojuissa oli jotain poikkeuksia, joten en ihan varma tästä ole.


En kyllä haluaisi kaikesta huolimatta leimautua miksikään nipottajaksi, sillä sitä en ole. Olen vain välillä miettinyt hallilla näitä asioita tältä hygieenisyyden kannalta, mutta minun puolestani näillä voidaan ainakin mennä tästä edespäinkin.
 

Peter Gabriel

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Voihan vitalis, kyllä on vaikeaa.

-Olennaista kai tässäkin palstassa on että eriäviäkin mielipiteitä voi kai esittää. Itse en oikein luota Kalleen. Aina parempi jos olen väärässä, mutta toistaiseksi näen että kallen muutokset HPK:n toiminnassa on melko lyhytkantoisia. Fakta on että kun tuodaan ukko "ulkopuolelta" hommiin, se on aina palkkahommissa. Sitoutuminen on tuontimiehellä aina heikompaa jos vertaa esim. Hietaseen tai Korpelaan joilla molemmilla oli peliuraa HPK:ssa. Ei mulla ole parempaakaan ehdottaa, mutta toisaalta, enpä nosta kokouspalkkioita HPK:n hallituksessakaan.

-En ole kyllä missään mielestäni vastustanut lippujen hintojen korottamista (joku taisi kysellä vielä MUN lukutaidon perään?) vaan otteluiden eriarvoistamista. Jos lippuihin tulisi hintakorotukset, sen kyllä ihan ymmärtäisin ja perustelutkin kyllä löytyisi. Joo, inflaatio vaikuttaa, olen joskus kuullut puhuttavan ko. termistä. Mutta että toiset matsit ovat arvokkaampia kuin toiset...? Koettakaa nyt hyvät ihmiset ymmärtää että kyse on logiikasta lippujen hinnoittelun takana. Kyse ei ole mistään "tuottojen maksimoinnista" vaan ns. "otetaan löysät pois" -mentaliteetista. Että "kun väkeä tulee kuitenkin enemmän -voidaan laskuttaa niitä enemmän?" SE on oikeasti ahneutta. Yhtä hyvin Tervonen voisi koettaa maksimoida hallin kapasiteetin ja houkutella esim. SaiPa peleihin sen +1000 ylim. katsojaa? Mutta se kun on pikkuisen hankalampaa kuin nyhtää jo Jok/IFK lipuista ne ylim. eurot. Kyse on helpon rahan tiestä jossa maksajaksi päätyy pääasiassa se sama porukka joka tulee katsomaan sitä SaiPa -tuherrusta heti seuraavana päivänä. Tajuaako joku? Hä? Mä en tätä enää selvemmin voi rautalangasta vääntää. Saa olla kyllä erikin mieltä. Mutta niinhän moni onkin. HPK: asia on MEIDÄN asiamme.

Jos joku on huolissaan HPK: taloudesta, uskon että toimistolla otetaan myös ylim. lahjoituksia vastaan katsojilta. Sinne vaan lappaamaan ylim. euroja Kallen pöytään "koska HPK:n kustannuksetkin kasvaa" ja väki on näköjään valmis talkosiin.

-Ry on voittoa tavoittelematon yhdistys. Se EI VOI lain mukaan harjoittaa liiketoimintaa. Piste.

-Jos toimisto menee kiinni klo 17 ja matsi alkaa klo 18.30, ei se ennakkolipun hankinta oikein lämmitä mieltä. ylim. vaivaa jälleen kerran suhata edestakaisin. Ei mun maailma siihen kaadu, mutta risoo vaan että niinkin simppeli asia kuin lipun ostaminen on tehty kalliimmaksi/hankalammaksi. Selkeempää olisi että lataisi sen +2e indeksikorotuksen kaikkiin lippuihin niin homma olisi sillä selvä eikä tarvitsisi säätää, hinkata ja kikkailla. yhtälailla sinne Jok/IFK peleihin tulisi enemmän väkeä ja kaikki olisi pirun tyytyväisiä ja kalle olisi edelleen kuningas. Mä en ymmärrä miksi ei voi vain kävellä hallille, ostaa lippua ja mennä matsiin? Periaatteesta vituttaa maksaa jotain lisämaksuja kun kerran sillä ei kuitenkaan saa mitään enempää vastineeksi. Se on siis ennemminkin sakko. Jotenkin maalaisjärjellä ajatellen ajattelisi noin mutta täällä tuntuu olevan noita hallinnoinnin ja liiketalouden asiantuntjoita niin mitä minä siihen enää lisäämään. Anteeksi etten tunge nokkaani juurta myöten Kallen perävakoon.

Joo, osaan mä lukea. Toisinaan jopa ymmärrän mitä luen...
 
Viimeksi muokattu:

expertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brodeur, Hughes bros., Dawson Mercer, NJD, HPK
Hygienia epäolennaista? Tästä kieltämättä olen eri mieltä. Kyllä se hygieenisyys vaan aika olennaista on. Se on vähän sama kuin palovakuutuksenkin kanssa. Ei palovakuutusta oteta silloin kun jotain on jo sattunut, vaan se pitää ottaa silloin kun ennakoidaan että jotain voi sattua. Samoin hygieenisyydestä ei aleta pitämään huolta vasta silloin kun koko hallin yleisö on saanut ruokamyrkytyksen vaan silloin kuin ennakoidaan, että näinkin voi tosiaan sattua. Ja kaikki vaan vaikka ihan niiden makkaroidenkin vuoksi. No jooh, eiköhän nuo myyntikojut silti ihan hygienialain mukaisia ole.

Ihan mielenkiinnosta. Mietitkö tosiaan tällaisia asioita kun ostat "rallimakkaraa" jossain C-ryhmän ek:lla keskellä metsää suuressa nälässä?

Enemmän pöpöjä saa varmasti massatilaisuuksien kaiteista ja kahvoista, vaikkei niitä nuolisikaan. Ja tietenkin lisäksi vierustoverin aivastelusta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös