Reggae

  • 13 446
  • 58

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Sellaista tällä kertaa ajattelin tulla kertomaan, että hankkikaa nyt hyvät FI-reggaen fanit tuo Nopsajalan Tontilla taas -levy. Tämä oli mennyt itseltä jostain syystä täysin ohi vaikka levy on julkaistu jo joskus viime vuoden lopulla.

Kyseessä on Nopsajalan ensimäinen soololevy, mutta eihän se oikeasti mikään soololevy ole. Feattaajia on niin maan perkeleesti, Paarma, Raappana ja Mariska nyt ainakin. Tämä levy on pullollaan sellaista vanhan ajan reggaeromantiikkaa ja hyvää fiilistä. täältä saa ladattua levyltä näytebiisin nimeltään "Haluun takas". Tuon biisin kerran kuunneltuani oli aivan selvää, että mikä tulee olemaan seuraava levyhankintani.

Konesoundit levyllä ovat melko vahvat, mutta ei se mitenkään ainakaan jarruta menoa. Jos diggasit Paarman soololevystä, tulet rakastumaan tähän lättyyn. Loistavia ja hyväntuulisia biisejä täynnä oleva suomalainen reggaelevy ei nykyään ole enää harvinaisuus, mutta siitä huolimatta tämä platta on ehdottomasti hankkimisen arvoinen.
 

Rapukäsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
.

Suomalaisen reggaen sanomaa vievät nykyään edellä mainittujen lisäksi eteenpäin mm. sellaiset nimet kuin Puppa J...
Nostetaanpa taas ylös.

Perjantaina tuli käytyä Kutosella tsekkaamassa Trenchtowninkin mainitsema Puppa J & Tasottavat. Oli aivan käsittämättömän kova keikka! En aiemmin ole poppoota livenä nähnyt, mutta tämän keikan jälkeen on pakko nähdä uudestaan. Levyltä tosin olen aiemminkin kuullut, mutta en voinut ymmärtää kuinka kovan setin voivat vetää livenä! Paras keikka, jossa olen käynyt pitkiin aikoihin. Osasivat kyllä ottaa yleisönsä loistavasti ja se lavalla ollut uskomaton energia siirtyi myös yleisöön ja tanssilattialle. Suosittelen.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Dubista tykkäileville voisin suositella lämpöisästä tässä vähän aikaa sitten ilmestynyttä Dreadlock Talesin albumia SynchroniCity. Suomalainen duo kyseessä ja levy sisältää 13 raitaa todella letkeää ja ovelan omaperäistä saundia, joissa on vahva dubin ja reggaen ilmapiiri ryyditettynä suomalaisella äänimaailmalla (mm. kantele!), lisäksi toinen jäsenistä soittaa sähköviulua, jota kuullaan useissa biiseissä.

Oman lajityyppinsä mainioimpia ilmestyksiä tänä vuonna ja menee ihan lähiaikoina tilaukseen kyllä.
 

FalseLeader

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Itse en ole dubia oikein koskaan diggaillut. Ja oikeastaan koko Suomi-tuotanto on jäänyt vähän paitsioon. Nyt asiaan muutos, sillä kävin poistamassa liikkeestä kuun alussa ilmestyneen Raappanan Päivä On Nuori -läpyskän. YleX:ltä bongasin Kasvonpiirteet kappaleen, jonka innoittamana eksyin häiskän MySpace-sivuille.

Kasvonpiirteet oli ihan hyvä, mutta Kun Uni Ei Tuu oli se kappale joka heti räjäytti pankin. Levy olikin sitten täynnä laatua. Osa kipaleista jo kuulemma vähän vähemmän freesejä, mutta itse en ollut tutustunut. Vihkiytykää asiaan!
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
oikeastaan koko Suomi-tuotanto on jäänyt vähän paitsioon. Nyt asiaan muutos, sillä kävin poistamassa liikkeestä kuun alussa ilmestyneen Raappanan Päivä On Nuori -läpyskän.

Tykkäsin itsekin tästä levystä. Ei mitenkään erityisen hyvä, mutta parempaa keskitasoa, siis Fi-reggaen saralla. Kun uni ei tuu on todellakin selkeästi tämän levyn parhaita biisejä. Myös levyn nimikkobiisi Päivä on nuori, Maasta maahan ja Karuselli jäivät heti ensimmäisellä kuuntelulla positiivisesti mieleen. Karusellissa feattaa Puppa J, joka mielestäni on yksi kirkkaimpia nimiä näistä "uudemmista" suomireggaen sanansaattajista. Mielestäni levy vaatii pari-kolme kuuntelukertaa jotta kaikki biisit avautuvat kunnolla.

En nyt tiedä, että miten laaja tämä FalseLeaderin paitsio kotimaisen reggaen saralla on ollut, mutta suosittelen joka tapauksessa Soul Captain Bandin Jokaiselle Tulta -levyn hankkimista, jos sitä ei jo kokoelmasta löydy. Kyseessä on sivullekirjoittaneen vaatimattoman mielipiteen perusteella kaikkien aikojen paras suomalainen reggaelevy. Nopeampaa settiä löytyy taas Paarman Pidä Liekkis -lätyltä, joka sekin on huikean hyvä. Tämän ketjun alkupäästä löytyy lisää hyviä vinkkejä suomalaisen reggaen suhteen.

Itselle uusista nimistä mainitsen tällä kertaa saksalaisen artistin joka kulkee nimellä Gentleman. Jannun viimeisin levy, Another Intensity on oikeinkin leppoisaa kuunneltavaa, mutta todella pankki räjähtää ilmaan, kun levysoittimeen asettaa pyörimään vuonna -99 julkaistun, hieman hiphopvaikutteisen levyn nimeltään Trodin On. Järisyttävän koukuttavia rytmejä ja oivaltavaa lyriikkaa. Rohkenen suositella kaikille, jotka eivät vanno ainoastaan rootsin nimeen.
 

FalseLeader

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
En nyt tiedä, että miten laaja tämä FalseLeaderin paitsio kotimaisen reggaen saralla on ollut, mutta suosittelen joka tapauksessa Soul Captain Bandin Jokaiselle Tulta -levyn hankkimista, jos sitä ei jo kokoelmasta löydy.

Eipä löydy ei. Muutaman raidan olen kuullut. Täytyy varmaan nyt tutustua kunnolla kun olen päässyt yli suomenkieli-skeptisyyden. On vain tullut "paha" tapa jumitella antaumuksella vain muutamaa kestosuosikki-statuksen saanutta artistia (esmes Burning Spear, Prince Malachi ja Perfect). Gentlemania olen myöskin ennestään kuullut muutaman raidan. Myös selvästi perusteellisemman kurkkauksen arvoinen.

Kun uni ei tuu on todellakin selkeästi tämän levyn parhaita biisejä. Myös levyn nimikkobiisi Päivä on nuori, Maasta maahan ja Karuselli jäivät heti ensimmäisellä kuuntelulla positiivisesti mieleen.

Täsmälleen samat on itsellä myös noussut yli muiden. Puhelias Suu on ainoa joka ei niinkään nappaa. Etenkään Paarman tyyli ei pure.
 

CaGe

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Noniin elikäs nytten on Raappanan levyjulkkarit (kuudes linja) takana ja olipas hyvä meininki. Itselleni suomireggae ei ole jäännyt paitsioon vaan enemmän tai vähemmän kuuntelematta. En uskonut että tämä jamaicalta kotoisin oleva musikkityyli olisi näin hyvää suomalaisilla sanoilla.

Ensivaikutelma oli se että miten suosittu Raappana onkaan. Jonotin päälle tunnin päästäkseni sisään. Ja jonotus palkittiin!

Shown aloitti Paarma joka esitteli illan odotettuiman vieraan lavalle, aka Raappana. Bändinä toimi Sound Explosion.

Raappanan levy on ostettuna täälläkin myös ja ei taida sisältää kuin pari alle keskiverobiisiä ja livenä vieläkin parempaa.

Oli perkeleen hyvät bileet, tanssimista, maltillista alkoholin nauttimista ja kaikki tämä helvetin hyvän musan tahtiin.. :)

Paarman ja Raappanan lisäksi esintyivät myös Nopsajalka ja Puppa J, molemmat jättäen todella hyvän maun suuhun, vai pitäiskö sanoa että korvaan.

Kiertue taitaa jatkua muihin kaupunkeihin ja jos sattuu tulemaan paikkakunnallesi niin suosittelen että juuri sinä menet siihen! Et tule katumaan sitä :)

LISÄYSTÄ: Jos joku täällä saattaa tietää minkä biisin kertosäe menee näin : I'ma cry murder, somebody got gunned down on the street last night, and I'ma cry murder, somebody got gunned down on the street last night! niin olisin enemmän kuin iloinen jakaa tietoa kanssanne :)
 
Viimeksi muokattu:

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Nostelenpa tätäkin näin kevään korvilla. Tai no, saatan olla hieman optimisti, mutta ainakin aurinko paistaa ja vähän jopa lämmittääkin.

Kohta on jälleen aika poistaa räminämetallia soittolistalta ja varustaa se reggae- biiteillä. Toki tämä huumaavarytminen musiikki uppoaa myös talvella, mutta kesällä se pääsee todella oikeuksiinsa.

No mitä sitten sinne mp3 -soittimeen pitäisi ladata, jotta auringosta, lämmöstä ja ihmisten yleisestä hyväntuulisuudesta voisi ottaa maksimaalisen nautinnon irti?

Oma kesäartistini on jo melko varmasti selvillä. Viime vuonna se oli Turbulence ja tänä vuonna tuon paikan ottaa, ainakin todennäköisesti, Thaimaasta kotoisin oleva bändi nimeltään Job 2 Do. Kaveri toi reissultaan mukanaan kyseisen orkesterin levyn ja täytyy sanoa, että vaikka en kieltä ymmärrä, niin eipä tarvitsekaan. Rytmi on kuitenkin universaali kieli, mistä esimerkkinä vaikkapa tämä biisi. Ymmärrän, jos ei uppoa, mutta yksikään reggaemusiikin ystävä ei voi tosissaan väittää, etteikö kuulostaisi pirun hyvältä.

Tuo biisi löytyy mainitsemaltani levyltä, jonka nimeä en tosin tiedä enkä vaivaudu edes selvittämään. Mulle riittää se, että levy on tulvillaan kesänmakuista musiikkia, joka saa väkisin hyvälle tuulelle. Että kiitos vaan sinulle, joka tämän levyn minun tietouteeni toit ja soittimeeni latasit, kun kuitenkin tämän luet. Tuolla levyllä on muutama muukin potentiaalinen kesähitti ja lisäksi mielenkiintoiset tulkinnat Santanan Black Magic Womanista ja Afromanin Because I Got High'sta.

Mitään muuta uutta settiä en ole sitten löytänytkään, joten olen tyytynyt pyörittelemään soittimessani Peter Toshin ja Burning Spearin kaltaisia vanhoja tuttavuuksia, tietenkään itse Bobia unohtamatta. Jatkoajasta ei tämän jalon musiikin ystäviä varmaankaan löydy yhtään sen enempää kuin aiemmin, mutta jos jollakin on tiedossaan tuoretta ja mielellään kesäisää, torvisoittimilla varustettua duurivoittoista reggaeta niin tule toki tähän ketjuun jakamaan tietosi. Tietenkin kaikki muutkin vinkit otetaan kiitollisuudella vastaan. Ainakin jonkin dubittelubändin olen "löytänyt" tässä ketjussa olleen vinkin kautta, joten ei tätäkään sitten ihan turhaan tullut aikoinaan avattua.

Normaalisti olisin jatkanut myös taisteluani FI-reggaen esiintuonnin puolesta mutta kovin on ollut niillä markkinoilla hiljaista. Samoilla vanhoilla on menty, mutta onneksi ne kestävät ajan hammasta todella hyvin.
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Hahaa metalliapinat! Lähes vuosi on kulunut siitä, kun tämän ketjun viimeksi nostin päivänvaloon, joten ajattelin näin kauniin ja aurinkoisen päivän kunniaksi tehdä sen taas.

No mistä sitten jauhaisi? Noh, ainakin FI-reggaen suurimpiin pioneereihin kuuluvan Soul Captain Bandin paluukiertue on mainitsemisen arvoinen asia. Soul Captain Band, jonka perustivat alunperin Jukka Poika alias Jukka Rousu, Seppo "Paarma" Salmi, Kari Hulkkonen, Jori Hulkkonen ja Tommi "Bommitommi" Tikkanen on suomalaisen reggaemusiikin lippulaiva ja on todella must see -meininki, jos tekevät kiertueen alkuperäisellä kokoonpanolla. Jukka Pojan uudet projektit SCB: n jälkeen ovat olleet mielestäni melko laimeita, sellaista ihmeellistä yltiöpositiivista lastenlaulumeininkiä. Tai no, oli se Kompostikoplan kanssa tehty levy ihan hyvä. Nopsajalan ja Paarman tuotokset sen sijaan ovat olleet oikein piristäviä ja kuuntelua kestäviä. Keikkapaikoista minulla ei ole tietoa, mutta kiertue starttaa näillä näkymin kahden keikan voimin Turusta ja jatkuu Helsingin kautta Jyväskylään ja Tampereelle. Vahva epäilys on, että Turun keikkapaikkana toimii Klubi, muista en osaa sanoa, enkä jaksa tonkia netistä mitään tarkempaa faktaa. Etsivä halutessaan löytää, ehkä.

Oma reggaen kuuntelu on viime aikoina painottunut tuntemattomampien suomalaisten nimien lisäksi Tanya Stephensin, Anthony B: n, Gentlemanin ja tottakai itse Kuninkaan, eli Bob Marleyn tuotantoihin. Toki kaikenlaista muutakin soittimessa silloin tällöin pyörii, mutta noita on pääasiassa viime aikoina tullut fiilisteltyä.

Niin joo, jos jotakuta kiinnostaa tutkia keikkatarjontaa, niin esimerkiksi täältä pitäisi löytyä.

Mainitaan tähän loppuun vielä yksi nimi, nimittäin Posteljoona & ystävät. Kuunnelkaapa täältä biisi Viiksekäs Mies. Joka ei hymyile tätä biisiä kuunnellessaan on melkoisen nuiva tyyppi. Lisäksi rytmi taustalla on täyttä rautaa. Ja nyt kun vauhtiin päästiin, niin laitetaan vielä ainakin Madventuresin ystäville tuttu biisi Alcatrazilta.

Oi voi. Olisipa jo kesä.
 

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
Tiedä sitten mihin musiikkityyliin tämä lasketaan, mutta Manu Chao on toiminut viimeaikoina meikäläiselle oikein kovasti!

Erityisesti livenä aivan järjettömän kova, joskin nuo reggae-vaikutteet ovat silloin todella minimissään, ja meininki on suurinpiirtein ska-punkkia. Silti suosittelen tässäkin topikissa esimerkiksi Radio Bemba Sound System-levyä. Studiolevyistä löytyykin sitten leppoisampaa meininkiä savuisempiin ympäristöihin.
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS

Hienoa, hienoa. Itsellekin tuttu kaveri, siis noin niinkuin musiikillisessa mielessä. Musiikissaanhan on yhdistelty villillä kädellä reggaeta, punkia, salsaa ja skata. On jopa niin pitkälle kehittynyt oma tyyli miehellä, että on joissakin piireissä saanut kunnian ihan oman musiikkityylin kehittämisestä. Mestizaksi ne sitä kutsuvat. Jos kiinnostaa tutustua muihin samankaltaista musiikkia tekeviin nimiin, niin ainakin Los de Abajo ja Macaco ovat kuunneltavan arvoisia nimiä. Itseltä löytyy tuon mainitsemasi, kieltämättä loistavan Radio Bemba Sound Systemin lisäksi uudempi La Radiolina, muistelisin tuon olevan uusin levy. Joka tapauksessa, ehdottoman suositeltavaa musiikkia kaikille, jotka kuunteluvalinnoissaan ovat vähän avarakatseisempia.
 

Morrison

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Boston Bruins
Täytyy itsekin osallistua Manu Chaon hehkuttamiseen. Aikoinaan nuorena poikana kuulin Me gustas tu -biisin ja siitä se lähti. Tälläkin hetkellä Chao lauleskelee stereoissa. Itse en tuosta Sound System levystä välittänyt, mutta olenkin enemmän Ska-henkinen kuin reggae.
Otan vapauden laajentaa tätä ketjua myös skan suuntaan. Itse olen aika moniruokainen, mutta ska-bändeistä eniten nappaa 70-80 -luvuilla vaikuttaneet. Eli niin sanottu two-tone. Hyvän ska-biisin tunnistaa siitä, että rupeaa tanssittamaan. Tempo on astetta nopeampi kuin reggaessa ja muutenkin vauhtia riittää.

Omista suosikeista nostan esiin seuraavat:

Judge Dread: Taitaa olla ainoita eurooppalaisia jotka on päässeet Jamaikkalaisten radioiden soittolistoille.

Ska-P: Parhautta Epspanjasta. Ehkä enemmän punkkia kuin skata. Ensimmäinen levy eniten ska-henkinen.

The Specials: 70-80 -luvun taitteessa vaikuttanut ryhmä. Tykkään!

Goon: Skata Suomen Kingstonista eli Kotkan karhulasta.

The Valkyrians: Helsinkiläinen ska-bändi. Laulajan ääni ja ulkonäkö ei kohtaa. Miten valkoinen mies voi laulaa tuolla äänellä.

Voimaryhmä: Ei uskoisi että ovat Tampereelta.

Seven second of love: Tämä orkesteri pitää kyllä joku päivä lähtee tsekkaa livenä Lontooseen. Ei välttämättä avaudu tosikoille.


Siinäpä kuuntelemista ja katsottavaa jos on tylsää. Omia suosikkeja on aina hauska mainostaa vaikka niistä ei kukaan ikinä kiinnostu.
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Otan vapauden laajentaa tätä ketjua myös skan suuntaan.

Ketjun avaajana myönnän tähän täyden vapauden ja kuten aikaisemmissa viesteissänikin, myös kannustan kyseiseen toimintaan. Kaikki tämänlainen rytmimusiikki on tähän ketjuun tervetullutta ja uusia vinkkejä otetaan ilolla vastaan.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ja tuossa levyltä julkastu musiikkivideo biisistä Huolii:

http://youtube.com/watch?v=PaFmY09m36U
Kuulosti varsin lupaavalta. Positiivista tuossa oli se, että reggaerytmeistä huolimatta tyylissä on jotain hyvin suomalaista haikeutta, eikä ihan liikaa apinoida jamaikalaista meininkiä. Ei ole mitenkään huono mauste tuoda omaa kulttuuriaan soppaan mukaan.

Tuon levyn voisi vaikka tarkastaakin jos kohdalle osuu.
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ja tänäänhän kaiketi ilmestyy Puppa J:n suomenkielinen albuumi 'Oi aikoja', joka on ehdottomasti hankittava heti kun mahdollista.

Loistavaa, joku muukin on saman pakkohankinnan tiellä meikäläisen kanssa. Kävin aikoinaan tsekkaamassa Nopsajalan ja Puppa J: n Turun Klubilla, olisiko ollut sitten joku Soul Captain Band -variaatio kyseessä. Joka tapauksessa, silloin kuulin Puppaa ensimmäistä kertaa ja tykästyin heebon tyyliin välittömästi. Silloinen tyttöystäväni tykästyi muuten vaan, mutta ei siitä sen enempää.

Tässä vuosien saatossa Puppa J on featannut useammallakin levyllä ja ainakin Paarman "Pidä Liekkis" -levyltä löytyvä Yhteinen Tehtävä, jossa messissä ovat siis Paarman lisäksi sekä Nopsajalka että Puppa J, on yksi suosikkikappaleistani. Myös Puppa J ja Tasoittavat - nimellä tehty Kaik o Hyvin on todella, todella mahtava biisi. Tästä olen sittemmin kuullut jonkun nopeammankin version, mutta se aiemmin kuulemani hidas fiilistely on paljon parempi.

Hakekaa hyvät ihmiset tämä uusi levy hyllyyn, jos vähääkään tuntuu äijän musiikki iskevän. Laitetaan nyt vielä tuo myspace -linkki tähän, sieltä löytyy ainakin pari biisiä lisää, jotka löytyvät uudelta levyltä. Mahtavia biisejä muuten molemmat, mutta varsinkin Herra Vartija nostaa hymyn huulille.

*edit* Voi muuten olla, että se olikin Paarman keikka, jolla Puppamieheen ensi kertaa tutustuin. Jotenkin sopii tähän aihepiiriin, että tarkemmat yksityiskohdat, kuten se, että kenen keikalla sitä oikein sitten olikaan, ovat päässeet unohtumaan. No joo..
 
Viimeksi muokattu:

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Nopsajalalta tulossa uutta materiaalia myös.

Kyllä. Nopsajalka julkaisee toisen sooloalbuminsa 11.3. Lätyn nimi on 5 Sormee. Mielenkiinnolla odotan tuotakin, varsinkin kun juttujen perusteella tulossa on jotain vähän erikoisempaa materiaalia. Nopsajalan ensimmäinen soololevy "Tontilla Taas" oli hienoa FI-reggaeta melko perinteisin metodein, kun taas uudella levyllä pitäisikin sitten olla vaikutteita tietenkin reggaesta ja skasta, mutta myös hip hopista, discosta, iskelmästä ja saatetaanpa levyllä kuulla jonkinlaisia teknovaikutteitakin. Ei ole tarkoitus mainostaa, mutta digisinkun voi ostaa täältä.

Lupaavalta kuulostaa, kunhan ei menisi liian fuusiomeiningiksi. Nopsajalka on nykytilanteessa tipahtanut omalla podiumillani sinne matalimmalle korokkeelle Puppamiehen ja Raappanan hallitessa kärkisijoja. Saa nähdä, tekeekö tämä levy muutosta tilanteeseen.

Ja koska tämä biisi nyt juuri soi ja kun juttua oli erilaisista vaikutteista, niin laitetaan tähän suomireggaen mallia vanhasta klassikosta:

Jukka Poika ja Jenkkarekka - Juokse sinä humma.
 
Viimeksi muokattu:

Morrison

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Boston Bruins
Suomalaisista pumpuista The Capital Beat lienee se kuumin tapaus.

Ihan OK-meininkiä. Itse olisin toivonut hieman tiukempaa tempoa. Tuossa oli liikaa "reggaerentoilua". ;)

Manu Chaosta vielä muutama sananen. Kannattaa kuunnella myös semmoisia bändejä kuin Mano Negra ja Hot Pants. Kumpikin bändejä missä Manu Chao on vaikuttanut.
Mano Negra on lähempänä Manu Chaon soolotuotannon maailmaa. Hot pants on Chaon ensimmäinen bändi. Ainakin tuon youtube clipin perusteella saanut vaikutteita Espanjan/Ranskan/ baskien kansanmusiikista. Itse en ole paljoa tutustunut näihin projekteihin, mutta pitää korjata vahinko. Onneksi on spotify-tili.

Mainostamani Goonin toinen levy on kokonaan ja ilmaiseksi kuunneltavissa Goonin myspace-sivulla. Oli valittu viikon myspace-levyksi. Hieman vakavampaa meininkiä kuin esikoislevy. Vaatii minulta vielä pari kuuntelukertaa, mutta 99% varmuudella tulee tuo levy ostettua.
 

fewe0

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Senators
En tiedä onko aikaisemmin ollut jo puhetta, mutta tässä hyvän kuuloista ranskalaista reggaeta, Dub Incorporation

Monnaie ja My Freestyle on kyllä mahtavua teoksia.

Joitain biisejä löytyy youtubesta, mutta en niitä ala nyt tähän linkittelemään.
 
Viimeksi muokattu:

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS

Tämä on varmaankin ensimmäinen laatuaan meikäläiseltä Jatkoaikaan, mutta pakko todeta, että :D. Aivan loistava biisi ja hyvä rytmi vielä taustalla. "Ei oo nastaa olla rasta..."

Kun huumorilinjalle lähdettiin, niin tsekatkaapa tämä vanha Eddie Murphyn SNL -veto. Tässäkin biisi on hyvä, siis rytmiltään. Sanoitus onkin sitten hieman... noh, kyseenalainen.
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS

Ilolla tervehdän Dub Incorporationin ystävää. Itseltä löytyy hyllystä vuonna 2003 ilmestynyt Diversité, josta löytyy muistaakseni ainakin tuo mainitsemasi My Freestyle. Samalta levyltä löytyy myös hyvin letkeä ja palan kesää vaikka helmikuuhun tuova Rudeboy. Bändin uudempaa tuotantoa en ole päässyt kuuntelemaan, mutta korjataan tilanne tuossa kun kelit lämpenevät.
 

Morrison

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Boston Bruins
En tiedä onko aikaisemmin ollut jo puhetta, mutta tässä hyvän kuuloista ranskalaista reggaeta, Dub Incorporation

Monnaie ja My Freestyle on kyllä mahtavua teoksia.

Joitain biisejä löytyy youtubesta, mutta en niitä ala nyt tähän linkittelemään.

Kiitoksia vihjeestä! Tässä spotifystä kuuntelen ja ihan mukavan rentoa tähän mielentilaan odotellessa änärimatsin alkua.

Mainostetaampa samalla Che Sudakaa youtube-linkin ja Spotify-linkin edestä. Jos Manu Chao nappaa niin suosittelen tutustumaan.
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Puppa J:n uusi levy iskee, nyt kun olen sitä päässyt kuuntelemaan.

Iskee todellakin, ehdottomasti parasta fi-reggaeta jota hetkeen on ilmestynyt. Tai aika koneellinen meininki tässäkin levyssä on, mutta aivan mahtavaa kesämusaa joka tapauksessa. Ainoastaan "Vappumarssi" -biisi ei oikein iske, kaikki muut ovatkin sitten silkkaa timanttia. Itse olen aina pitänyt Puppa J:n äänestä ja miehen useasti livenä nähneenä tiedän, että myös lavakarismaa löytyy riittämiin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös