Real Madrid C.F. 2020–2021

  • 52 193
  • 358

PokerJoker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings
Kokoonpano illan otteluun: Courtois; Marcelo-Nacho-Varane-Vazquez; Kroos-Casemiro-Modric; Hazard-Mariano-Asensio.

Sinänsä odotettu siirto, että Asensio siirtyy Vazquezin tilalle hyökkäykseen ja Vazquez tippuu laitapuolustajaksi. Marcelon paikka avauksessa oli odotettu kierrätyksen takia, Isco sentään on penkillä, joten molempia ei sentään roudattu avaukseen.

Tico voitti oman ottelunsa, joten nyt ei saisi päästää Atleticoa karkaamaan ainakaan enempää karkuun. Ihan jäätävällä tasolla tuo Ticon puolustuspeli tällä hetkellä, vain kaksi päästettyä maalia yhdeksään liigaotteluun. Viime kaudella jäi suorittaminen piippuun hyökkäystehojen uupumisen takia, nyt Tico on parantanut roimasti myös tuolla osastolla. Joulukuun derbya odotellessa!
 

Fordél

Jäsen
Paska matsi Realilta. Tänään ei Realilta onnistunut oikeastaan kukaan. Täysin ansaitut kolme pistettä Alavesille.

Realin puolustus oli tällä kertaa ihan kuutamolla. Topparit haahuili milloin missäkin. Courtuois meinasi lahjottaa jo ekalla puoliajalla maalin, mutta kun ei tässä onnistunut niin hoiti homman toisella puoliajalla. Keskikentän kolmikko Kroos-Casemiro-Modric ei toiminut tänään oikein kumpaankaan suuntaan. Hyökkäyksessä ei tuntunut olevan oikein mitään ideaa. Benzematahan tonne kovasti tarvittas.

Kaiken kaikkiaan löysä ja haluton esitys Realilta.
 

PokerJoker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings
Paska matsi Realilta. Tänään ei Realilta onnistunut oikeastaan kukaan. Täysin ansaitut kolme pistettä Alavesille.

Realin puolustus oli tällä kertaa ihan kuutamolla. Topparit haahuili milloin missäkin. Courtuois meinasi lahjottaa jo ekalla puoliajalla maalin, mutta kun ei tässä onnistunut niin hoiti homman toisella puoliajalla. Keskikentän kolmikko Kroos-Casemiro-Modric ei toiminut tänään oikein kumpaankaan suuntaan. Hyökkäyksessä ei tuntunut olevan oikein mitään ideaa. Benzematahan tonne kovasti tarvittas.

Kaiken kaikkiaan löysä ja haluton esitys Realilta.

Piti boldata pari kohtaa. On jotenkin jännä, että miten se asenne vaihtelee niin paljon saman viikon sisälläkin. Syyttävä sormi osoittaa kyllä nyt Zidanea, Interiä vastaan Real pelasi hyvin. Nyt kun palattiin kotimaan kentille ja ennakolta heikompaa vastustajaa vastaan niin asenne oli taas aivan hukassa. Ei siinä, kyllä niille isoillekin tulee välillä ohipelejä tai vastustajan maalivahti pelaa elämänsä ottelun, jolloin sitä palloa ei vain saada maalin. Real on kuitenkin hävinnyt tällä kaudella jo neljä ottelua, joka on aivan liikaa.

Jos Barca ei sekoilisi/kyykkäisi samalla samaan tahtiin niin nimi Pochettino pyörisi useammin Marcan sivuilla. Ero kärkeen saattaa olla tämän kierroksen jälkeen jo yhdeksän pistettä. Sevilla on hiipinyt myös jo Realin kantaan, Sevilla on pisteen päässä Realista yhden ottelun vähemmän pelanneena.

Vaikka Zidane on luonut itselle sellaisen tietynlaisen Messiaan aseman Realissa niin Zidanellakin on nyt edessä viiden ottelun rupeama, jonka teemana on tulos tai ulos.

1.12. Shakhtar Donetsk - Real Madrid
5.12. Sevilla - Real Madrid
9.12. Real Madrid - Borussia Mönchengladbach
12.12. Real Madrid - Atletico Madrid
15.12. Real Madrid - Athletic Bilbao

Ei mikään helpoin rypistys, mutta jos Athletic-ottelun jälkeen ero on kasvanut sen hetkiseen kärkijoukkueeseen (joka todennäköisesti on
Real Sociedad tai Atletico Madrid) niin on vaikea nähdä Zidanen luotsaavan Realia vielä jouluna.

Katsotaan, että keitä ollaan saatu karsittua kasaan ensi otteluun. Ramos saattaa olla jopa pelikunnossa tuolloin, otetaan ilolla vastaan.
 

tooMi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, JP#13, MG#64, Real Madrid
Sen verran karmeaa skeidaa tuo peli oli ettei mitään järkeä. Interiä vastaan näin iloista hyökkäyspeliä pitkästä pitkästä aikaa ja tuntui että zidane oli löytänyt jonkin taktiikkakirjan. Lauantaina näytti että se on syötetty jollekkin aamupalaksi. Taas niitä turhia keskityksiä ja toivotaan toivotaan palloja pitkin peliä.
 

PokerJoker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings
Hazard on sivussa arviolta kolme viikkoa. Alkaa näyttämään yhä enemmän ja enemmän siltä, että Chelsea teki vuosituhannen kaupat myymällä Hazardin yli 100 miljoonalla eurolla.

Mikäli jossain villeimmissä spekulaatioissa ehdottaisiin vaihtoa päittäin Rontun kanssa niin tarttuisin siihen heti. Empimättä sekuntiakaan. Veikkaan, että vaikka Ronttu tulisi nyt tähän sekasortoiseen Realiin niin mies paukuttaisi viidessä ottelussa saman verran maaleja mitä Hazard on koko urallaan Realin paidassa.

Karim matkusti joukkueen mukana Ukrainaan. Ikävään saumaan tuli Karimin loukkaantuminen kun ketsuppipullo aukesi juuri ennen loukkaantumista. Viisi maalia neljään otteluun, toivottavasti putki jatkuisi heti huomenna. Voitolla varmistettaisiin jatkopaikka pudotuspeleissä, se toisi hiukan valoa tähän sateiseen marraskuuhun.
 
Viimeksi muokattu:

tooMi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, JP#13, MG#64, Real Madrid
Puolustus oli vaihteeksi surkea. En siltikään laita peliä sen piikkiin. Toistan edelleen itseäni, mutta miten voi olla mahdollista että joka pelissä sama ongelma. Hyökkäyksen rakentelu oli samaa hajuton, mautonta ja väritöntä. Asensio oli pari kertaa lähellä pelin aluksi, mutta se jäi siihen.

Vastuksia aliarvioimatta yhtään nämä Cadizit, Shaktareita vastaan pitäisi onnistua tekemään enemmän maaleja ja luomaan tilanteita. Tuntuu että tuolla hyökkäyksellä tekisi tiukkaa pärjätä veikkausliigassakin.
Onko Zidanen eväät syöty? Onko taktiikkakirjaa ollenkaan? On aika tuskallista katsoa tuota toivotaantoivotaanpalloa.
 

Fordél

Jäsen
Tässä kun katsoo kuinka hyvin Ajaxin peli on organisoitu molempiin suuntiin Pool-Ajax-pelissä, tulee väkisinkin kysyttyä, että mitä valmentaja Erik ten Hag saisi aikaan huippumateriaalilla, kuten Realissa tai Barcassa. Hiton hienon aktiivista pelaamista molempiin suuntiin. Varmasti ten Hag sopisi pelifilosofialtaan ja materiaaliltaa paremmin Barcaan, mutta olisin kyllä Realin johtajanakin hyvin kiinnostunut. Toki ihan helpolla Zidanea ei potkita, mutta vaihtiksia toki on aina hyvä olla.
 
Viimeksi muokattu:

PokerJoker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings
Minä lohkoarvonnan jälkeen kirjoitti:
Ihan kelpo lohko Realille. Shakhtar Donetsk oli kakkoskorin arvoista ehkä se helpoin, mutta toisaalta Inter ja Mönchengladbach olivat sitten omien korien parhaimmistoa. Lähtökohtaisesti toki yksi vaikeimmista lohkoista kun sellaista päivänselvää heittopussia ei Realin lohkoon eksynyt. Real on suosikki lohkovoittoon, noin muuten lohkossa nähdään varmasti jonkun verran jopa sitä ristiinpelaamista.

Ja näin. Ensi viikolla on todella isot panokset. Kaikki neljä joukkuetta ovat kolmen pisteen sisällä. Realin osalta lohkosijoitus voi olla mitä tahansa sijojen 1-4 väliltä. Yksi vuosituhannen UCL-lohkoista.

Liveketjussa spekuloitiin siitä, että miten Real on selvinnyt Mestarien liigan pudotuspeleihin. Nykyformaatin ensimmäisestä kaudesta (1997-98) lähtien Real Madrid on ainoa joukkue, joka on niin päässyt Mestarien liigaan kuin selvinnyt pudotuspeleihin. Saa nähdä, että katkeaako tämäkin Realin nimissä oleva ennätysputki pian.

15 ottelua, seitsemän voittoa, kolme tasapeliä ja viisi häviöitä. Lopetegui saa hääriä Realin peräsimessä 14 ottelun ajan (kuusi voittoa, kaksi tasuria, kuusi häviötä) hiukan huonommalla recordilla. Kravattia alkaa varmasti jo kiristämään. Koronalla on kuitenkin tähänkin vaikutuksensa, kuluja pitäisi leikata lisäämisen sijaan, joten uuden valmentajan palkkaaminen sotii sitä ajatusta vastaan. Joskin jossain vaiheessa sekin on tehtävä, jos tulokset eivät parane.

Loukkaantumisten taakse ei saisi mennä, mutta ZZ on selitellyt huonoa virettä sillä, että vaihtuvuus jopa otteluiden välillä on suurta. Silti, Zidanella on käytännössä sama kokoonpano käytössä kuin viime kaudella. Zidanen parhaalla kaudella (2016-17) vaihtopenkiltä löytyi usein se ratkaisija (Morata, James). Nyt ei ole samaa tilannetta ja toki ihan siitä parhaasta avauksestakin puuttuu sellainen syömähammas.

Hiukan pelottaa jo ajatella, että minkälaista kyytiä on luvassa viikonloppuna hyvävireisen Sevillan vieraana. No, palataan siihen otteluun sitten viimeistään lauantaina kun on kokoonpanokin tiedossa.
 

tooMi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, JP#13, MG#64, Real Madrid
Yritän repiä jotain posia tuosta eilisestä esityksestä niin ehkä tuohon ekalle puoliajalle syntyi muutamia hyviä kuvioita, mutta se loppusilaus puuttui. Toinen puoliaika oli toki taas sitä itseään.

Lauantaina meno paranee entisestään kun Sevilla isännöi tosiaan rellua. Vähän kauhulla odotan tuota, sevilla vieraissa kun ei muutenkaan ole ollut mikään helppo vastus.
Veikkaan että zizoulla mennään vaikka meno jatkuisi tällaisena.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, maapisteet, Captain Conker
Real on muuten Ronaldon lähdön (2018) jälkeen hävinnyt CL-alkulohkomatseja enemmän, kuin sen yhdeksän vuoden aikana mitä
Ronaldo edusti seuraa.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Jos jotain positiivistakin, niin seura kykeni kaikesta huolimatta tekemään kaudella 2019-20 taloudellisesti voitollisen tuloksen. Toki nettotulos putosi yli 30 miljoonasta 300k euroon, mutta hieno venyminen joka tapauksessa, kun tietää kuinka vaikeita aikoja urheilumaailma elää.
 

PokerJoker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings
Tänään illalla ratkotaan Mestarien liigan loput pudotuspelijoukkueet. Realin B-lohko on tarjonnut yllätyksiä, hienoa draamaa ja päätöskierros tulee olemaan varmasti kirsikka kakun päällä.

Realille riittää varmasti jatkopaikkaan voitto, koska tällöin se nousisi Borussia Mönchengladbachin ohi. Voitolla Real sijoittuisi joko lohkon ykköseksi tai kakkoseksi riippuen toisen ottelun lopputuloksesta. Realin voittaessa ainoastaan Shakhtarin voitto nostaisi sen Realin edelle, muissa tapauksissa Real voittaa lohkon.

Tasapeli riittää jatkopaikkaan vain ja ainoastaan, jos Inter voittaa Shakhtarin. Mikäli Real häviää tänään niin se jää joko lohkon kolmanneksi tai viimeiseksi. Real lähtee kyllä jälleen ennakkosuosikkina otteluun, mutta sillä ei ole mitään väliä, jos asenne on pielessä.

Monet pelaajat puhuvat tästä ns. finaalina, ja sitähän se toki tietyllä tapaa on. Tulos tai ulos.

Kokoonpano julkaistiin myös juuri: Courtois; Mendy-Ramos-Varane-Vazquez; Kroos-Casemiro-Modric; Vini-Karim-Rodrygo. Kapteeni saatu takaisin sairastuvalta, tänään vaaditaan johtajuutta johtavilta pelaajilta.
 

PokerJoker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings
Karimin tupla, nollapeli ja lohkovoitto. Siinäpä ne tärkeimmät. Sevilla-ottelusta myös pelillinen parannus, jospa tämä tästä. Mönchengladbach pidettiin aika hyvin aisoissa läpi ottelun, Real ei myöskään lähtenyt turhaan peruuttelemaan johtoasemassa vaan loi myös toisella puoliajalla laadukkaita maalipaikkoja.

Johtavat pelaajat nousivat tosiaankin hienosti esille. Karimin tupla lämmittää mieltä, kerrassaan upea ottelu. Ramosin paluun myötä Real näyttää aivan eri joukkueelta, kuten nyt on useaan otteeseen huomattu. Erityismaininta jälleen kerran Lukalle, loistava esitys taas. Kysyn vain, että missä se jatkopahvi viipyy?

Olipahan lohko, jatkossa Perez voi käydä lämmittelemässä ne arvontapallot vähän paremmin. No, saatiin kyllä jännitystä ihan viimeisille minuuteille asti kun Milanossa pelattiin 0-0 -tasapeli. Olikohan Interille nyt kolmas peräkkäinen karsiutuminen lohkovaiheen jälkeen? Tyly on ollut kyllä Interin arpaonni, jokaisella kerralla "kuolemanlohkoon" ja tie tulee vastaan lohkovaiheen jälkeen. Nyt Inter saa keskittyä täysin sitten Serie A'n peleihin kun Inter jäi koko lohkon viimeiseksi.

Lohkovoiton myötä Real saa ennakolta helpomman vastustajan. Muut espanjalaisseurat jäivät lohkokakkosiksi, joka rajaa mahdollisten vastustajien määrän neljään: Atalanta, Lazio, Porto ja RB Leipzig.

Kaikki ovat oikeastaan ihan mieluisia, RB Leipzig on toki todella kova, joten siinä mielessä saksalaiset olisivat ehdottomasti se epämieluisin vastustaja tästä joukosta. Leipzigia ja Atalanta Real ei ole tietääkseni koskaan kohdannutkaan, joten siinä mielessä ihan mielenkiintoisia vastustajia. Atalanta jäi viime kaudella mieleen positiivisena yllättäjänä, mutta jos olisi ihan näin ulkomuistista täytynyt heittää se neljäs italialainen joukkue Mestarien liigassa niin olisin veikannut Napolia tai AS Romaa, en suinkaan Laziota. Lazio oli kyllä aika HMV-lohkossa, joten on sen takia varmaan ollut aika hyvin tutkan alla. Täten siis varmasti aika iso potentiaali yllättää tuleva vastustaja, laatua löytyy kuitenkin mm. Immobilen ja SMS:n muodossa. Porto sen sijaan olisi kiva kohdata, koska Pepe. Siinäpä vasta mukava pelaaja. Näemmä Pepe on Porton kapteenina niin pääsisi vaihtamaan vanhan toppariparin kanssa kuulumiset ennen ottelun alkua.

Tuli sieltä kuka tahansa vastaan niin vastustajaa ei saa aliarvioida yhtään. Mieluisin järjestys olisi ehkä 1. Porto 2. Atalanta 3. Lazio 4. RB Leipzig. No, maanantainahan tuo vastustaja sitten selviää.

Tästä on hyvä lähteä kohti lauantain derbya. Kova testi tiedossa, siitä lisää sitten lähempänä ottelua.
 
Viimeksi muokattu:

tooMi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, JP#13, MG#64, Real Madrid
Jäi itsellä kommentointi ottelusta, mutta tosiaan yhden noston haluan tehdä. Olen miestä haukkunut niin kauan kuin muistan, joten annetaan posia kun kerran voi. Lucas Vazquez, mieletön ottelu ja hyvin onnistunut korvaamaan Carvajalia!
 

PokerJoker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings
Jäi itsellä kommentointi ottelusta, mutta tosiaan yhden noston haluan tehdä. Olen miestä haukkunut niin kauan kuin muistan, joten annetaan posia kun kerran voi. Lucas Vazquez, mieletön ottelu ja hyvin onnistunut korvaamaan Carvajalia!

Pakko kyllä kompata, että Vazquez on ollut hyvä oikeana laitapuolustajana. Varmaan se suurin aihe kritiikkiin oikeana laitahyökkääjänä on johtunut ihan ansaitustikin siitä, että tehoja ei tule vaikka noin muuten Vazquezia harvemmin voi työnteosta kritisoida. Laitapuolustajana ei ole samanlaista tulosvastuuta, ja kun Vazquez on pelannut puolustussuuntaan hyvin niin ihan puhtaat paperit voi antaa miehelle tämän kauden otteista.

Näitä ennätyksiä kun rikotaan lähes joka ottelun jälkeen niin mainitaan nyt vielä tuosta Mönchengladbach-ottelusta yksi, joka on ihan merkittävä. Karim Benzema nousi Roberto Carlosin rinnalle eniten otteluita pelanneena ulkomaalaisena (527 ottelua). Tästä ennätyksestä kun puhuttiin vielä pari kautta sitten niin Marcelon piti olla se, joka rikkoo tämän ennätyksen, mutta niin vain viidakkovekaran taso on laskenut parin kauden aikana, jolloin paikka on löytynyt useammin penkiltä.

Kritiikkiä se Karimkin on urallaan kerännyt, mutta ei Realin tasoisen joukkueen avauksessa olla yli kymmenen vuoden ajan ihan sattumalta. Mikäli ei kaikkien aikojen niin ainakin yksi 2000-luvun parhaista yseistä. Tulipahan jossain aikoinaan vastaan artikkeli, jossa Karimia tituleerattiin koko 2010-luvun parhaaksi ysiksi.

Siinä missä CR7 varasti ne suurimmat otsikot maaleillaan niin Karim oli usein se pelaaja, joka sitoi ne puolustajat itseensä kiinni ja teki Rontulle tilaa. Nöyrä kakkosviulun soittaja, joka on kuitenkin Rontun lähdön jälkeen osoittanut, että pystyy kantamaan myös vastuuta hyökkäyspäässä. Sääli, että Realin hyökkäys on ollut täysin Karimin harteilla CR7:n lähdön jälkeen.

Harvaa hyökkääjää, oikeastaan jopa pelaajaa, voi kutsua yhtä monipuoliseksi kuin Karimia. Monipuolisuus lieneekin se avainsana sille, minkä takia Karim on ollut huipulla niin kauan ja minkä takia se "prime" jatkuu edelleenkin. Huomenna sitten se kärkipaikka yksin haltuun ja palloa juhlapelin kunniaksi Oblakin selän taakse!

Oblakin selän taakse ei pahemmin tosin La Ligan puolella olla palloja laitettu alkukaudella. Kaksi (!) päästettyä maalia kertoo aika olennaisesti sen, että jo koko Simeonen aikakaudella erinomaisesti toiminut puolustuspeli on vielä pykälän verran parempaa. Oblak nyt sitten kenties maailman parhaana maalivahtina toimii viimeisenä lukkona.

Viime kaudella Ticolla oli ongelmia maalinteon kanssa. Tällä kaudella vastaavaa ongelmaa ei ole ollut, Joao Felix on tehnyt läpimurron myös La Ligan puolella, jonka lisäksi Luis Suarez on ollut erinomainen hankinta hyökkäykseen. Toiseksi eniten tehtyjä maaleja, vain kaksi ottelua enemmän pelannut Real Sociedad on tehnyt enemmän maaleja (Sociedad 22, Atletico 21).

Iso peli siis tiedossa huomenna. Eroa on jo kuusi pistettä, jonka lisäksi Ticolla on vielä yksi peli vähemmän pelattuna. Pakkovoitto on väärä termi kun pelejä on vielä lähes 30 jäljellä, mutta Ticon meno on tällä hetkellä niin vakuuttavaa, että ainakaan häviöön ei ole varaa. Ticollekin tulee varmasti heikot hetkensä kauden aikana, joten olisi elintärkeää olla silloin ainakin iskuetäisyydellä, jolloin voidaan antaa Ticolle vielä lisäpainetta.

Pelillisesti ei voida odottaa ainakaan mitään ilotulitusta. Maalit ovat olleet etenkin La Ligan puolella tiukassa. Shakkia viheriöllä on taas siis tiedossa. Real pitää palloa, sitä saadaan siirrellä aika rauhassa sinne 25-30 metriin asti kunnes tulee painetta Ticon pelaajilta. Real kyttää sitä nukahdusta Ticon alakerrassa kun taas Tico kyttää niitä harhasyöttöjä ja pallonmenetyksiä. Loppuun vielä kliseisesti paikoista on tehtävä, koska Ticoa vastaan A-luokan paikkoja ei juurikaan tule.

EDIT: Hyviä uutisia huomiseen otteluun, Valverde on mukana kokoonpanossa. Kokoonpanossa on myös peräti kahdeksan puolustajaa, joten jospa tämä loukkaantumissuma alkaisi hiukan helpottamaan.
 
Viimeksi muokattu:

tooMi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, JP#13, MG#64, Real Madrid
Courtois, Mendy-Ramos-Varane-Carvajal, Kroos-Modric-Casemiro, Vini-Benzema-Vazquez

Vazquez saa ansaitun näytön paikan hyökkäyspäässä, nyt katsotaan miten peli luistaa luonnolliselta paikalta! Vaihdosta todennäköisesti sisään tänään Valverde, Asensio, Rodrygo ja jotain muuta ellei loukkaantumisia tapahdu.

Real pelannut tällä kaudella hyvin ”tasokkaampia” vastustajia vastaan ja surkeasti pieniä seuroja vastaan. Nyt nähdään jatkuuko sama trendi vai onko ticon vire liigassa liian kova.
 

Kaukosäädin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves 365
Heti kun peleillä on merkitystä niin tää Zidanen poppoo kairaa jälleen voittoja päästämättä maalin maalia ja taas ollaan joka kilpailun kärjessä tai ihan kärkikahinoissa.
 

PokerJoker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings
Mainitsin aikaisemmin siitä viiden kovan ottelun rupeamasta ja tulos tai ulos -asetelmasta etenkin Zidanen kohdalla. Kuten @tooMi ja @Kaukosäädin mainitsivatkin niin heti kun tulee kovempia vastustajia ja panosta otteluun niin Real poistuu voittajana viheriöltä. Asenteesta se on siis näemmä pitkälti kiinni Realin kohdalla.

Real oli eilen niissä paikoissaan erittäin tehokas. Ei niitä odotetusti paljoa siunaantunut, mutta eilen oli hiukan onneakin mukana etenkin toisen maalin osalta. Komea laukaus Danilta, joka meni tolpan kautta Oblakin selkään ja sitä kautta maaliin. Avausmaali oli Casemiron käsialaa, härkämainen nousu yläilmojen valtiaaksi kolmen-neljän Atletico-pelaajan keskeltä ja pallo vastustamattomasti Oblakin selän taakse.

Katselin tuossa Realin otteluohjelmaa niin seuraavan 11 ottelun aikana kohdataan vain kaksi joukkuetta, jotka ovat tällä hetkellä sarjataulukossa kymmenen parhaan joukossa. Sarjataulukko elää toki vahvasti joka kierroksen jälkeen, mutta ihan todellisia huippuja ei ole tulossa vastaan La Ligan puolella kuin vasta helmikuun (!) lopussa, jolloin isännöidään Real Sociedadia. Jospa nämä kolme tärkeää voittoa ovat tuoneet sellaisen toivotun itseluottamusboostin joukkueeseen, jonka myötä myös se asenne olisi kunnossa jatkossa pienempiä seuroja vastaan.
 
Viimeksi muokattu:

PokerJoker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings
Real vältti luodin arvonnassa, Atalanta arvottiin Realin seuraavaksi vastustajaksi Mestarien liigassa. Oli ennakolta niistä neljästä vaihtoehdosta ainakin itselle toiseksi mieluisin, joten otetaan Atalanta ihan ilolla vastaan. En nyt äkkiseltään löytäny vahvistusta sille, mutta Real ei ole ilmeisesti koskaan aikaisemmin kohdannut Atalantaa.

Serie A, kuten oikeastaan kaikki muutkin Euroopan TOP 5 -sarjat, ovat olleet täynnä yllätyksiä alkukauden osalta. Atalanta on sijoittunut kahden edellisen kauden aikana kolmanneksi Serie A'ssa, jota voidaan pitää erinomaisena saldona. Tällä hetkellä Atalanta on sijalla kahdeksan, yhden ottelun vähemmän pelanneena kuin edellä olevat joukkueet. Enemmän Serie A'ta seuraava kaverini sanoi, että Atalanta on ollut selkeästi yksi häviäjistä tämän kovan ottelutahdin aikana, koska joukkueen materiaali ei ole yhtä leveä kuin monella muulla seuralla. Ei tuo alkukausi Serie A'n puolella kuitenkaan nyt aivan katastrofaalinen ole.

Real lähtee ottelupariin ihan selkeänä ennakkosuosikkina. Mikäli Realin asenne on vain kohdillaan Atalantaa vastaan niin perustason pitäisi riittää kaksiosaisessa otteluparissa voittoon. Ainakin jos ottelupariin lähdettäisiin tältä istumalta, mutta paljonhan tässä kerkeää muuttumaan vielä ennen ensimmäistä ottelua. Real on kahdesti peräkkäin jäänyt heti ensimmäiseen pudotuspelivaiheeseen, joten nyt olisi pienimuotoisen kasvojenpesun paikka myös eurokentillä.
 

PokerJoker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings
Athletic kaatui eilen kotona lukemin 3-1. Tuloksesta huolimatta aika nihkeä esitys, Real kun pääsi pelaamaan lisäaika mukaan lukien lähes 80 minuuttia yhden mielen ylivoimalla. Kiitos myös Thibautin huipputorjunnan lisäajalla pelin ollessa vielä 2-1, tasapeli oli lähellä. Juuri siitä torjunnasta lähti vastahyökkäys, josta Karim iski ottelun toisen maalinsa. Realin avausmaali meni Kroosin nimiin, joka oli se pelaaja, jota Raul Garcia rikkoi kahdesti keltaisen kortin arvoisesti avauspuoliskolla.

Vaikka ne tärkeät ratkaisumaalit jäivät sinne ottelun loppuhetkille niin ei ollut Realilla avaimia Athleticin puolustuksen avaamiseen. Ulosajon myötä Athletic tiivisti kyllä puolustuspelaamista luonnollisesti, ja kyttäsi vastahyökkäyspaikkoja. Realin puolustukselle tapahtui muutama paha nukahdua, mutta oli kyllä puolustuksellekin hankala ottelu kun ei Athletic pahemmin tullut hitaasti ja syöttöketjuja rakennellen vastaan vaan aina täydellä höyryllä. Realilla kun vielä laitapuolustajat usein heiluivat aika korkealla miesylivoimasta johtuen.

Eipä ole muuten siitä Supercopasta pahemmin tullut mitään uutisia vastaan. Wikipedia osaa kertoa, että tuo pelattaisiin tänä vuonna Sevillassa koronatilanteen takia. Realin lisäksi Supercopassa ovat mukana Athletic, Barca ja Real Sociedad, ja ottelut pelataan siinä tammikuun puolivälin tienoilla (13.-16. tammikuuta) eli aikalailla kuukauden päästä.

Tästä Athletic-kohtaamisesta käynnistyi myös se mainitsema 11 ottelun putki La Ligan putki, jolloin vastustajat tulevat pitkälti sieltä keskikastista/peräpäästä. Tänä vuonna kohdataan vielä vieraissa Eibar (11) ja Elche (14), kotona Granada (6). Kärjessä oleva Real Sociedad kohtaa esimerkiksi vielä tämän vuoden puolella Barcan, Ticon ja vuoden kruunaa baskiderby, joka pelataan 31.12. Vaikea otteluohjelma näin loppuvuodelle Sociedadilla, joka voi tulla ryminälläkin alas sarjan piikkipaikalta.
 

redpecka

Jäsen
Joo, meni ohi eilinen peli. Onneksi täältä voi lukea analyysit ja lisäksi katsoa koosteen as-sivuilta. On muuten todella hyvät koosteet tuolla saitilla, vaatinee muistaakseni vpn-es. Tuossakin 3min-koosteessa on lukuisia hyviä tilanteita ja tuo lopun Kurttuaan torjunta ja se vastahyökkäys jota @PokerJoker tuossa kuvaili.

 

PokerJoker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings
Sitä Supercopaa kun sivusin viime viestissä niin Athletic Bilbao arvottiin tänään Realin vastustajaksi. Täten toinen ottelupari on Barca-Real Sociedad, joten finaalissa voidaan mahdollisesti nähdä kauden toinen El Clasico. No, ei mennä asioiden edelle. Viime vuoden Copa del Reyssa kun juuri Sociedad laittoi Realin laulukuoroon ja Athletic Barcan. Tällä kaudella Athletic on toki alisuorittanut kyllä odotuksiin nähden, mutta tiistain peli osoitti sen, että sitkeitähän nuo baskit ovat. Silti kolmesta mahdollisesta vastustajasta se mieluisin, lämmin kiitos Perezille siitä, että mies on lämmittänyt nyt kahdesti peräkkäinen arvontapallot Realin eduksi *hymiö*.

Copa del Rey on käynnistynyt myös La Liga -joukkueiden osalta. Real saa huilata muiden Supercopaan osallistuvien joukkueiden tavoin vielä seuraavan kierroksen ajan. Vaikka vastustajan taso ei tule vielä ensi kierroksellakaan huimaamaan La Liga -joukkueita niin kyllähän varmaan jokainen europelejä tällä kaudella pelannut joukkue ottaisi sen vapaapäivän pelin sijaan.
 

PokerJoker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings
Iltapeli tiedossa Eibarin vieraana. Real Sociedadin peli tökkii tällä hetkellä, kaksi tappiota putkeen La Ligan puolella ja voitoton putki kaikki kilpailut mukaan lukien on kahdeksan ottelun mittainen. Realilla olisi tänään mahdollisuus nousta sarjataulukossa toiseksi.

Isco ja Vinicius ovat sivussa vammojen takia, mutta kokoonpanoon saadaan neljä uutta nimeä viime ottelusta. Casemiro on pelikieltonsa kärsinyt, jonka lisäksi Odegaard, Jovic ja Mariano ovat taas terveiden kirjoissa. Hazard on treenannut myös joukkueen mukana, joten jospa se Hazardkin saataisiin pian kokoonpanoon takaisin.

Eibarilla on aika paljon ukkoja sivussa, mutta vire on ihan kohtalainen La Ligan puolella. Viimeiseen viiteen otteluun yksi voitto ja neljä tasuria. Maalinteon kanssa on ollut ongelmia, vain yhdeksän tehtyä maalia (vähiten La Ligassa), mutta päästettyjä maalejakin on vain kymmenen (toiseksi vähiten La Ligassa). Dmitrovic on kyllä La Ligan parhaita maalivahteja, joten Karim saa olla pelipäällä tänään.

Tico voitti eilen oman pelinsä, joten tänään täytyisi napata ne täydet kolme pistettä. Ticoa kun ei hirveän mielellään päästäisi yhtään karkumatkalle. Ticolla kun on vieläpä ne kaksi rästiottelua.
 

tooMi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, JP#13, MG#64, Real Madrid
Mielenkiinnolla seurataan että muokkaako zizou avauskokoonapanoa. Casemiron luulisin olevan omalla paikallaan huilin jälkeen. Kroos ja Modric ovat saaneet taas sen oman tilan ja ajan keskikentälle ja ovat näyttäneet viime peleissä taas omilta parhailta versioiltaan. Odeegaard varmaan laitetaan vaihdosta kentälle ottelun lopulla. Mutta olisiko Valverdella tänään paikka avauksessa ja Modric/Kroos akselilla lepovuoro.

Hyökkäyksessä Asensio saa varmaan paikan vasemmalla laidalla Vinin ja Hazardin olleassa pois. Vazquez on kyllä pelannut viime peleissä loistavasti, mutta silti epäilen Rodrygon saavan taas mahdollisuuden avauksessa.
 

PokerJoker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings
Odegaard olisi ihan mielenkiintoista nähdä joskus myös avauksessa ja etenkin laidalla, koska se tuntuu olevan sellainen murheenkryyni Realille. Ei oikein sitä parasta parivaljakkoa ole löytynyt ja melkein joka ottelussa on eri ukot avauksessa. Odegaard pelasi kuitenkin Sociedadissa myös molemmilla laidoilla niin tuo voisi olla ihan varteenotettava vaihtoehto myös Realissa.

Eibar-ottelussa Odegaard ei ole avauksessa vielä vaan avaus on seuraavanlainen:

Courtois; Mendy-Ramos-Varane-Carvajal; Kroos-Casemiro-Modric; Rodrygo-Benzema-Vazquez.

Real ei käytä nyt hirveästi rotaatiota. Saa nähdä, että kostautuuko tämä jossain muodossa. Vähän on nimittäin pelko siitä, että sairaslistalle lisäillään nimiä lihasvamman takia..
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös