Mainos

Rauman Lukon strategia 2018

  • 12 158
  • 38

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Se että ollaan kuuden sakissa ei tarkoita sitä että oikeasti taistellaan mestaruudesta.

Sinä luet asioita kuin piru raamattua. Se, että Lukko on vuosittain kuuden sakissa, tekee mestaruudesta realistisemman kuin yhdellä kaudella kolmantena oleminen ja seuraavalla kahdeksantena.

Raumalla on Kärpistä poiketen joka vuosi joukkueesta joku osa-alue jäänyt/jätetty heikommaksi, eikä ole reakoitu puutteisiin kunnolla edes kauden aikana,

Kärpissä on tehty pitkäjänteistä työtä, jotta osa-alueita voidaan täyttää omista junnuista. Uudessa strategiassa tehdään työtä sen eteen, että tämä olisi mahdollista myös Raumalla. Kärpissä on kulttuuria ollut antaa rohkeasti tilaa omille junnuille, Raumalla tällaista kärsivällisyyttä ei ole ollut.

Kärpät itsessään on vähän epäreilu esimerkki, kun Oulun yläpuolelta ei taida muuta vaihtoehtoa olla kuin Kärpät, minne tulla pelamaan jos joskus ammattia jääkiekosta haluaa tehdä. Luonnollisesti Kärpillä on tämän tähden mieletön etulyöntiasema muihin seuroihin verrattuna.

Oulun yläpuolella onkin tunnetusti suuri väestöpohja.
 

Okkul

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko ja maajoukkueet
Sinä luet asioita kuin piru raamattua. Se, että Lukko on vuosittain kuuden sakissa, tekee mestaruudesta realistisemman kuin yhdellä kaudella kolmantena oleminen ja seuraavalla kahdeksantena.
RD:n aikana oltiin vakio joukkue puolivälierissä neljä kautta putkeen, oltiinko lähellä mestaruutta? Ei oltu. Kuinka monta vuotta peräkkäin sinusta pitää olla kuuden joukossa että ollaan edes finaalissa ja kunka monta finaalia pitää pelata että tulee mestaruus?

Minä näen asian niin että tiettyihin kausiin satsattaisi enemmän, jolloin madolllisuus kasvaa mestaruuden saavuttamiseksi. Eikä niin että tyydytään joka vuosi sijoihin 4-6.
Eli rutiini taso tulisi riittää kuuden joukkoon ja sopivina kausina lisäpanostuksella haetaan sitä kannua.
 

Zapp

Jäsen
Suosikkijoukkue
JVDT, Suur-Lukko
Niin, ensin pitää tosiaan päästä sinne kuuden joukkoon ennen kuin voi haaveilla vielä korkeammista sijoituksista. Ei se tavoite kuuden joukkoon pääsemisestä sitä pois sulje, etteikö organisaatiossa olisi halua päästä ihan sinne ykköseksi asti. Pitkäjänteinen tekeminen näkyy tavoitteissa: Ollaan ymmärretty lähtökohdat ja se, mitä huipulle pääseminen vaatii, eikä sinne oikein ole oikoteitä.

Muistaakseni ennen vanhaan julistettiin sitä mestaruustavoitetta innokkaammin. Eipä se meitä sen lähemmäksi mestaruutta vienyt, sanoisin jopa että kauemmaksi kun haluttiin voittaa nyt ja heti. Hiljaa hyvä tulee, prosessi on lähtenyt mukavasti liikkeelle ja voi hyvin.
 
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
RD:n aikana oltiin vakio joukkue puolivälierissä neljä kautta putkeen, oltiinko lähellä mestaruutta? Ei oltu. Kuinka monta vuotta peräkkäin sinusta pitää olla kuuden joukossa että ollaan edes finaalissa ja kunka monta finaalia pitää pelata että tulee mestaruus?

Minä näen asian niin että tiettyihin kausiin satsattaisi enemmän, jolloin madolllisuus kasvaa mestaruuden saavuttamiseksi. Eikä niin että tyydytään joka vuosi sijoihin 4-6.
Eli rutiini taso tulisi riittää kuuden joukkoon ja sopivina kausina lisäpanostuksella haetaan sitä kannua.
Ei kukaan ole tyytymässä mihinkään. Tavoite kuuden sakkiin on = 1-6. Hyvä ja realistinen pitkän ajan tavoite ja kun tuo saavutetaan, on joka vuosi mahdollisuudet mestaruuteen. Mielestäni paljon parempi asettaa realistiset, portaittaiset tavoitteet, kuin "Mestaruus ilman tappioita kaudella". Sitten, kun organisaatio toimii ja tekeminen on kauttaaltaan parempaa ja ollaan saavutettu nykyinen tavoite olla aina kuuden sakissa, voidaan tavoitteita nostaa. Eikä tämä nykyinen tavoite sulje pois sitä, että voisi vaikka ensi vuonna voittaa sen mestaruuden - se vaan on vielä epätodennäköistä, joten järkempi asettaa saavutettavissa olevia välitavoitteita.
 

hokkikokki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Tavoite olla kuuden joukossa joka vuosi tarkoittaa toteutuessaan sitä, että asioita tehdään todella paljon oikein jatkuvasti. Kun asioita tehdään jatkuvasti hyvin/oikein, niin organisaatiosta tulee houkuttelevampi niin valmennuksen, kuin myös pelaajien suhteen. Tämä tarkoittaa parempaa hinta/laatusuhdetta pelaajiston ja valmennuksen osalta. Tämä kun jatkuu tarpeeksi kauan, niin jonain kautena on kaikki kohdillaan ja mestaruus mahdollinen. Monessa muussa organisaatiossa tämä on ymmärretty ennen Lukkoa ja siksi täällä ollaan takamatkalla. Tavoite on todella kunnianhimoinen ja vaatii organisaation sisäistä auditointia säännöllisesti ja äärimmäisen rehellisesti.
Kuin omasta näppiksestä tämä teksti.

Juu Lukossa tämä on tajuttu nyt, mutta omasta mielestäni on menty askel pidemmälle kuin monessa monessa muussa seurassa. Hyviä esimerkkejä on nyt mahalaskuja tehneet seurat. Paniikki on päällä ja kovasti mietitään miten homma lähtisi paremmin liikenteeseen. Tietyllä tapaa ollaan samassa tilanteessa kuin Lukko pari vuotta sitten, paitsi muilla ei ole rahaa olla ymmärtämättä reagoida.

Vaikka Erik Haulan isä ilmeisesti on vähän kärkäs sanoissaan niin kyllä hänellä jokin käsitys joukkueiden tekemisestä on. Se että tehdään paljon kotiläksyjä ja on ymmärretty viestit maailmalta oikein on iso juttu mielestäni. Monet seurat kuuntelevat kärjistetysti sanottuna scoutteja niin, että kuunnellaan vain se kuka olisi sopiva NHL:ään ja yritetään kalastella niitä. Lukko tekee paraikaa kotiläksyjä ja pyrkii hankkimaan niitä jotka eivät vielä selkeästi kolkuttele isoja portteja, mutta hiomalla reunoja pois kaivetaan kunnon timantit. Ja kun kaivetaan maailmalta hyviä talentteja, niin tulee menestystä ja menestystä seuraa halu myös junnuissa tulla hioutumaan timantiksi.
 

Äksönn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lugu
Lupasin palailla asiaan kunhan tuo strategia saadaan ulos. Hieman enemmän siihen aikaa meni, mitä puheissa annettiin ymmärtää. Ei siinä mitään, keskeneräistä ei pidä koskaan julkaista.

Selkeästi Kalle & Co ovat asioita miettineet. Monet asiat noista ovat itsestäänselvyyksiä (monessa muussa huippuorganisaatiossa), mutta se on hyvä että ne on kuitenkin tiedostettu ja laitettu paperille. Nyt voidaan ruveta kuromaan ajan kanssa eroa kiinni.

Nostan esiin muutamat statementit jotka luovat pohjaa:

- Lukko-seurana, sen on oltava jokaisella (pelaaja, valmentaja, muu henkilö) ykkösasia. Yhtään sooloilijaa ei kaivata missään kohtaa organisaatiota.

- Lukon peli-identiteetti on tiedostettu, miten halutaan pelata ja mitä/millaisia pelaajia se vaatii (keski-ikä matalammaksi, kokemusta unohtamatta).

- Pelaajille on mietitty pelaajapolku ihan nuoremmista kilpaluokista aina edustukseen asti ja näillä on kokopäiväiset nimetyt valmentajat.

- Valmentajille on mietitty (ainakin jollakin tasolla) myös polku, eli päävalmentajan vaihtuessa, uutta vertaa saadaan jo junioreissa samaan pelitapaan tottuneista valmentajista. Tällöin poistuu riski pelitavallisista muuttujista - epäsopivasta pelaajamateriaalista.

- Junioreissa pääasiassana on yksilöllisten taitojen kehittäminen, jossa mukana pitää olla urheilullisuus (laaja-alainen harrastaminen, monilaji) koulua unohtamatta. Kalle ei pidä juniorimitalleja tärkeinä, vaan mennään yksilöiden kehittäminen edellä.

- Ei tavoitella heti kuuta taivaalta, vaan tiedostetaan että arjessa tekeminen pitkäjänteisesti antaa mahdollisuuden menestykseen kaudesta toiseen. Strategiatilaisuuden ensimmäinen tavoite, olla kuuden joukossa, antaa selkänojan hakea sitä suurinta. Olen varma että tuon 5-vuotisjakson keski-loppupuolen välitavoitteisiin kirjataan mestaruuden voittaminen. On hyvä ettei heti alussa ruveta takki auki huutelemaan vaan mennään porraskerrallaan ylöspäin.

- Huutelin jo aiemmin useampaan kertaan, että miksei niitä rahoja käytetä myös kaukolon ulkopuoliseen tietotaitoon (kaukaloon niitä on hakattu vuosia jo ihan tarpeeksi). Siellä ne monet asiat tehdään jo ennen kautta. Viimein siihen on vastattu mm. erillisellä Scoutilla/tarpeen mukaan mentaalipuolen asiantuntijalla.

Organisaatio on yhtä hyvä kuin sen heikoin lenkki, toivon todella, että kaikki Kallen & Co ympärillä olevat antavat tälle 5-kaudelle sen ansaitseman rauhan että henkilöstö voi toteuttaa asiaansa. Mikään ei ole varmaa, mutta Lukon taustat ovat nyt monen vuoden (jos koskaan) jälkeen oikeasti järkevällä uralla. Tekemisen meininki huokuu kauas ja resursseista se ei jää kiinni. Kuten jo aiemmin ennustelin, jos annamme aikaa ja työn siemen saadaan juurrutettua koko organisaatioon, 2020-luku tulee olemaan Lukon menestynein vuosikymmen siihen asti. Urheilullisuudesta se on aina jäänyt kiinni, nyt ei enää.

Aikanaan muutama järkevä mies keksi kruununjalokiven (raumalaiskiekkoilun tuen), josta saadaan nauttia tänäkin päivänä. Olisiko Lukolla kasassa nyt uusi kopla joka kirjoittaa raumalaista historiaa tulevaisuudessa. Jonkunhan se "kirous" pitää vuosikymmenten jälkeen rikkoa ja mikäs sen parempaa kun se tulee oman juniorikoulun läpi käyneen ja yhden Lukko-ikonin (Kalle) johdolla.

Itsellä on nyt rauhallisempi olo, aikaa tämä varmaan ottaa, mutta kärsivällinen palkitaan lopulta.
Oli pakko etsiä netin syövereistä omia ajatuksia vuodelta 2018. Tämä oli sitä aikaa kun nykyinen sato kylvettiin.

Omat lapseni vihaavat sanontaa "mitä minä sanoin", mutta ei tuo kauhean vajaaksi jäänyt.

Tämä on oiva esimerkki siitä, että kun on kunnon tavoitteet ja strategia - oikeiden ihmisten lisäksi - kaikki on mahdollista. Kovaa työtä ja intohimoa päivittäiseen tekemiseen.

Tuo povaamani "kultainen 2020-luku" on täyttä realismia!
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg

Täällähän minä. Päätin nimimerkki @Äksönn'in kirjoituksesta motivoituneena perata vähän omia kirjoituksiani, mutta sitä ennen lainaan yhtä kirjoitusta, jossa yhdistyy lyhyesti eron entisen ja nykyisen Lukon toimintatavoissa. On liian yksinkertaista verrata kaikkia vuosikymmeniä yhteen, mutta minusta alla oleva kirjoitus sisältää ajatuksen, joka selittää, miksi Lukko ei voittanut mestaruutta tai päässyt edes finaaliin, vaikka taloudelliset resurssit olivat olemassa.

Niin, ensin pitää tosiaan päästä sinne kuuden joukkoon ennen kuin voi haaveilla vielä korkeammista sijoituksista. Ei se tavoite kuuden joukkoon pääsemisestä sitä pois sulje, etteikö organisaatiossa olisi halua päästä ihan sinne ykköseksi asti. Pitkäjänteinen tekeminen näkyy tavoitteissa: Ollaan ymmärretty lähtökohdat ja se, mitä huipulle pääseminen vaatii, eikä sinne oikein ole oikoteitä.

Muistaakseni ennen vanhaan julistettiin sitä mestaruustavoitetta innokkaammin. Eipä se meitä sen lähemmäksi mestaruutta vienyt, sanoisin jopa että kauemmaksi kun haluttiin voittaa nyt ja heti. Hiljaa hyvä tulee, prosessi on lähtenyt mukavasti liikkeelle ja voi hyvin.


Ja sitten omiin tuotoksiini. Laitan nämä @Äksönn'in kirjoituksen perään, mutta lainaukset ovat useammasta ketjusta napattuja.

Lukon strategia on tehdä edustusjoukkueesta sellainen, joka pystyy ensin olemaan kuuden sakissa joka vuosi. Sitä kautta avautuu mahdollisuus taistella mestaruudesta. Se, miksi Kärpät pärjää juuri nyt, kumpuaa siitä työstä, jota Oulussa on tehty yli 20 vuotta. Sanottiinko Oulussa 90-luvun lopulla, että tavoite on voittaa mestaruus? En muista, mutta ei 2004 ja siitä eteenpäin tullut menestyminen ole ollut silloisille tekijöille yllätys.

Vaikka Kärpissä prosessi lähti liikkelle ennen liiganousua ja Lukossa oikeastaan vasta Virran palkkaamisen jälkeen, yhdistää molempia yksi asia. Molemmat tulivat päävalmentajan neljännen kauden päätteeksi.

Kärppien menestys nojaa vahvasti siihen, että työssä yhdistyy oma erinomainen juniorityö ja ammattimainen joukkueen kokoaminen hyvien hankintojen kautta. Raumalla on osattu tehdä jälkimmäistä ihan hyvin, mutta ensiksi mainittu on ollut surkealla tasolla. Tämän aukon täyttäminen vie aikaa. Jos Lukko ilmoittaisi ääneen tavoitteeksi voittaa mestaruus viidessä vuodessa, se asettaisi paineita, joista seuraisi huonoja ratkaisuja.

Mestaruudesta realistisesti tavoittelijoilla on pitkä etumatka Lukkoon, ja Sahlstedtin tehtävä on kuroa tuota etumatkaa kiinni. Sahlstedt on itse sanonut, että aikoo olla Lukossa vähintään viisi vuotta. Se tarkoittaa, että viimeistään tuolloin seuran juniorityö on sillä tasolla, ettei menestyminen ole siitä kiinni. Jos nyt sanottaisiin ääneen, että tavoite on voittaa mestaruus viimeistään 2–5 kuluttua, se kertoisi strategian taas muuttuneen.

Lukossa tosiaan lopetettiin mestaruudesta puhuminen, vaan alettiin tehdä töitä sen eteen. Minä en ainakaan halua kuulla kertaakaan sanaa mestaruustavoite niin kauan kuin Sahlstedt on Lukon urheilujohtaja.

Luulin kaikkien tiedostavan sen asian, että Rauman Lukon johto palkkasi ensin päävalmentajan, ja vasta sen jälkeen urheilujohtajan. Kalle Sahlstedt on tehnyt muutoksia niillä osa-alueilla, joihin hän on nähnyt sen olevan kaikkein tärkeintä ja oleellisinta. Nyt ajetaan nuoria sisään ja Virran jälkeen edustusjoukkueen valmentajaksi hankitaan joku, joka sopii samaan linjaan kuin nykyiset nuorisojoukkueiden valmentajat. Haluan nähdä sen urheilujohtajan, joka ensi töikseen siirtää sivuun edustusjoukkueen päävalmentajan hankkimalla tilalle yhden kallispalkkaisen lisää yhtiön palkkakuluja syömään.

Lukossa on nyt välikausi, koska uuden strategian mukaan muutos on alkanut juuritasolta. Välikaudella en tarkoita, etteikö tällä kaudella olisi mahdollisuuksia voittaa jotain, mutta tällä hetkellä edustusjoukkueen urheilullinen menestys ja muuta urheilullista puolta ei voida rakentaa samaan aikaan, koska epäammattimainen johto on tehnyt asioita väärässä järjestyksessä. Tämä kuvio on selvillä yli vuoden, joten miksi ihmeessä nyt tällainen valitus.

Kulttuuri ei muutu hetkessä, ei edes vuodessa. Kärpissä tuo muutos alkoi jo vuosia ennen liiganousua, ja ehkä siksi ei ollut yllättävää, että mestaruus tuli uuden liigataipaleen neljännellä kaudella. Jos Lukossa kulttuuri on todella muuttunut, ei pidä kiinnittää niin valtavasti huomiota tämänhetkiseen sarjatilanteeseen. Jos Virran pelitapa ei ole oikea, hänen sopimustaan ei enää jatketa. Jos pelitapa on oikea, tehdään muutoksia muualla, mutta ne vievät aikaa. Sahlstedt on sanonut, että haluaa olla tehtävässään vähintään viisi vuotta, joten on epäreilua arvioida tilannetta muutaman kuukauden jälkeen.

Kun Jari Laiho astui sivuun hallituksen puheenjohtajan paikalta ja uusi pj Ari Salmi halusi Lukolle urheilujohtajaksi Kalle Sahlstedtin, en alkanut vaatia suuria. Siihen asti olin kritisoinut Lukon johtoa, mutta tämän muutoksen jälkeen kritisoin vain vanhoja johtajia ja niitä, jotka kärsimättöminä syyttivät päävalmentajaa jokaisen tappion jälkeen.

Olin edellä sitä mieltä, että on liian aikaista arvioida Lukon toimintaa muutaman kuukauden jälkeen, mutta en olisi ikimaailmassa uskonut, että vain 2,5 vuotta tästä ja Lukko on sekä hallitseva runkosarjan voittaja että suomenmestari. Tähän päälle vielä nuorten mestaruus. Käsittämätöntä.


Rajalan ketjussa sain moitteita siitä, miten jaksan kritisoida toimitusjohtajaa. Nostan itseäni kuitenkin sen verran jalustalle, että olin yksi harvoja, jotka puuttuivat, kun täällä alkoi puukot lennellä kohti Virtaa ja vika pelissä ja huonossa sarjasijoituksessa oli taas kerran vain päävalmentajan. Siinäkin vaiheessa, kun Sahlstedtin työ oli vasta alussa.

Olen vain totaalisen kyllästynyt siihen, että aina haukutaan valmentajaa, kun sarjasijoitus on huono. Sen täytyy kertoa jostain isommasta, että valmentajien vaihtumisesta huolimatta Lukko ollut finaaleissa viimeksi 30 vuotta sitten. Tämänhetkinen sarjasijoitus ja Pekka VIrran pelitapa ovat yhdentekeviä asioita, jos seurassa on nyt meneillään muutos, joka johtaa finaalipaikkaan.

Ja näinhän se näytti olevan. Johtoon tuli jääkiekosta ymmärtäviä ihmisiä, päävalmentaja sai kunnon esimiehen ja rauhan tekemälleen työlleen. Kyseessä on kuitenkin sama mies, jota ensin moitittiin, jopa syytettiin, ja nyt ollaan suunnittelemassa patsasta. En minä sitä sano, että Juha Vuori olisi pystynyt samaan. Tuskin olisi. Mutta eiköhän Lukon kannattajissa ole nyt iso joukko niitä, jotka ymmärtävät, ettei ottelun lopputulos tai runkosarjasijoitus ole yhtä kuin päävalmentajan ammattitaito.

Sahlstedt sanoi alkajaisiksi, että haluaa Lukon pelaavan Pekka Virran jääkiekkoa. Olin jossain vaiheessa epäileväinen, tarkoittaako Pekka Virran jääkiekko kyseisenlaista jääkiekkoa, mutta joukkuetta johtaa kuitenkin joku toinen. Turhaa epäilin.

Nyt Lukkoa rakennetaan sellaiseksi, että pudotuspeleissä pärjääminen ei ole sattumaa.

Kun muut seurat alkoivat kerätä riveihinsä NHL-taukolaisia, Lukko ajatteli pidemälle. Tämän kauden pudotuspelit olivat osoitus, että pitkälle menevät ne, joilla on "pelikirjan" lisäksi myös joukkuehenki tapissa. Kun joku muu seura laittoi rahojaan nimimiehiin, Lukko hankki puolustukseen Grégoiren ja jonkun Piipposen, joiden tarkoitus ei ollut säväyttää, vaan mahdollistaa, ettei pudotuspeleissä pärjääminen jää sattumaksi.

Sahlstedtin ammattitaito näkyy siinäkin, ettei selitellä jostain mestaruustavoitteista, vaan puhutaan pitkän tähtäimen prosessista, jossa mestaruus on osa kuviota, ei koko kuvio.

En yhtään ihmettele, vaikka Sahlstedt itsekin ihmettelisi, miten pian jättipotti oikein tuli. Ei anneta sen kuitenkaan häikäistä liikaa, sillä tästä lähtien kaikkea mitataan vain ja ainoastaan Sahlstedtin osaamisella. Paljon on puhuttu neljän vuoden projektin päättymisestä mestaruuteen, mutta se on vain osa totuus. Iso osa totuutta on myös se, että se on vasta alku.

Sahlstedtilla voidaan saada nuoria, joiden tavoitteena on vakiinnuttaa paikka liigatasolla, mutta siitä huolimatta on mentaalisesti eri asia tehdä sopimus Rauman Lukon kuin Oulun Kärppien kanssa.

Sahlstedt ehti muuttaa tämän jo ennen kuin Lukko oli voittanut runkosarjan saati mestaruuden. Lukosta on tullut hämmentävän nopeasti paikka, jossa Rauma-lisä tarkoittaa nykyään sitä, pelaaja on valmis tulemaan seuraan pienemmällä palkalla, koska saa vastineeksi jotain sellaista, mitä esimerkiksi Oulun Kärpillä välttämättä ole tarjota. Unohtakaa siis jo viimein puheet siitä, ettei Raumalla ole tarpeeksi tarjottavaa nuorelle pelaajalle.

Ainoa epäilykseni oli Sahlstedtin kyky rakentaa menestyvä jääkiekkojoukkue, mutta sitä on turha analysoida, koska eihän sitä yksin tehnyt. Kaiken ylistyksen keskellä on siis syytä muistaa myös Josef Boumediennen rooli, joka oli sekin kullan arvoinen.

Ostolinja on kokeiltu. "Omat pojat" on kokeiltu. Nyt on aika yhdistää nämä kaksi asiaa, ja se valitettavasti vie aikaa. Takuuvarmin keino kokea elämässään Lukon mestaruus on elää terveellisesti, eikä vaatia seurajohtoa tekemään taas jotain typerää.

Ei se nyt niin kauan vienyt, mutta pyrkikää siitä huolimatta elämään terveellisesti myös jatkossa.
 

Äksönn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lugu
Erittäin hienoa pohdintaa monelta eri kantilta @Radiopää.

Lukko on päässyt nyt ytimeen ja toteuttaa strategiaansa onnistuneesti.

Jotta tulevaisuudessa pysytään vähintään samalla tasolla (aina on petrattavaa) on ensi arvoisen tärkeää saada jatkumoa.

Sahlstedt on selkeästi tärkein yksittäinen palanen. Muistaako kukaan, koska hänen sopimuksensa päättyy tarkasti?

Ihan sillä, että nyt sekä A-nuorten ja Liigan päävalmentajat vaihtuvat. Samoin vaihtuu TJ. Pelaajisto on myös hajoamassa "isosti". Kerralla siis aikamonta muuttujaa.

Muutoksenhallinnan kannalta pitäisi välttää liian isoa kertarysäystä. Kallen uusi 5v sopimus olisi kuin satajänistä ja oravannahkaa.
 

Sonny Burnett

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Sahlstedt on selkeästi tärkein yksittäinen palanen. Muistaako kukaan, koska hänen sopimuksensa päättyy tarkasti?
Vahva muistikuva mulla on että päättyisi tähän kauteen. Ei nyt ole heittää mitään linkkiä jossa olisi faktaa. Toivottavasti olen väärässä.
 

Okkul

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko ja maajoukkueet
Eikös Kallen sopimus ollut 5 vuotta, vai muistako väärin? Jos näin eikös tuota silloin olisi parivuotta jäljellä?
 

Veffi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomenmestari 2021
Eikös Kallen sopimus ollut 5 vuotta, vai muistako väärin? Jos näin eikös tuota silloin olisi parivuotta jäljellä?
Taisi olla kolme vuotta, 2018 astui toimeen.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Sahlstedt sanoi tullessaan että "tarkoitus on olla täällä vähintään 5 vuotta".

Kauden aikana lehdessä luki että sopimus on nyt katkolla ja sitä tarkastellaan kauden jälkeen. Kuten silloin johonkin ketjuun kirjoitin, en näe mitään syytä etteikö sopimusta jatkettaisi. En nähnyt silloin enkä näe nytkään.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Eikös Kallen sopimus ollut 5 vuotta, vai muistako väärin? Jos näin eikös tuota silloin olisi parivuotta jäljellä?

Viisivuotista sopimusta ei ainakaan ole julkaistu, mutta Kalle on omin sanoin sitoutuneensa työhön vähintään viideksi vuodeksi. Oletan tämän tarkoittavan sitä, että se on minimiaika tuollaisessa tehtävässä, joka on jatkuva prosessi. Kallehan hoiti itselleen jatkajan aikaisempaan tehtävään ennen kuin Lukossa virallisesti aloitti. Tämä kertoo todella paljon miehen suhtautumisesta ja sitoutumisesta työhönsä.

Mestaruus voi ihan oikeasti häikästä monien silmät, mutta fakta on se, että sen saavuttaminen tällä kaudella vaati monien palasten osumista kohdilleen, eikä se tarkoita sitä, että työ olisi valmis. Työ on Kallelle sen verran uusi, että se myös opettaa tekijäänsä, eli emme varmasti ole nähneet aivan kaikkia muutoksia ihan vielä.
 
Viimeksi muokattu:

Olkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 20-21
Sahlstedt sanoi tullessaan että "tarkoitus on olla täällä vähintään 5 vuotta".

Kauden aikana lehdessä luki että sopimus on nyt katkolla ja sitä tarkastellaan kauden jälkeen. Kuten silloin johonkin ketjuun kirjoitin, en näe mitään syytä etteikö sopimusta jatkettaisi. En nähnyt silloin enkä näe nytkään.

Rahastahan tuo ei voi kiinni jäädä. Lukon tärkein sopimus.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös