Ranskan terrori-iskut

  • 311 125
  • 2 203

Jindebyne

Jäsen
@Jindebyne Itsellä on toisaalta juolahtanut mieleen, että jos tekijät ovat jättäneet henkilökorttinsa tarkoituksella, jotta keräävät mainetta ja mammonaa, mutta pitävät pakosuunnitelmaansa niin varmana, että uskovat pääsevänsä jonnekin Syyriaan tai vastaavaan, jäämättä kiinni. Näin ollen olisivat jotain kunniamiehiä siellä ISISin tai muun ryhmittymän keskuudessa. Veikkaan, että Syyriaan/Irakiin päästyään pääsisivät istumaan koreammissa pöydissä ja toimisivat keulakuvina, jotka toteuttivat Allahin tahtoa ja teloittivat vääräuskoisia, sekä huijasivat voittoisasti Euroopan turvallisuusviranomaisia.

Mahdollista tämäkin.

En luonnollisesti tiedä tarkemmin kuinka näitä iskuja sieltä norsunluutornista suunnitellaan, mutta hieman oudolta kuullostaa, mikäli tekijät eivät olisi olleet paikallisen "ääripuolueen" tiedossa jo ennen iskua vaan tällä tavoin viestittäisivät henkilöllisyytensä tuohon suuntaan. Mutta kuten todettua, ei tuotakaan voi laskea pois. Jos asia näin on ettei tekijät ole olleet terroristijärjestön tiedossa entuudestaan, eikä pakoa ole sieltä suunnalta avustettu lainkaan etukäteen niin aika kova luotto olisi tekijöillä pakosuunnitelmaansa kun nimet ja kuvat on kaikkien tiedossa.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
En minä usko, että kukaan on missään psykoosissa. Mutta kyllä on reilua antaa ihmisten miettiä kriittisesti maahanmuttoa ja kotouttamisen onnistumista tälläisten tapauksien jälkeen. Islamin ytimeen on aika hankala vaikuttaa, jopa on kornia luulla että siihen voitaisiin vaikuttaa - varsinkaan ääriaineksiin. Vähän samaa haihattelua kuin valtion budjetin oikaisun pohjaaminen kasvuun. Kuten budjetissakin niin kaikessa oman maan sekä kulttuurin vaalimisessa kannattaa keskittyä niihin työkaluihin, jotka ovat aidosti omissa käsissä.

Ei tälläisellä maahanmuuttotahdilla saada asiaa pidettyä Euroopassa kurissa, pitäisi laittaa rajat kiinni, keskittyä jo täällä oleviin henkilöihin ja heidän kotouttamiseen sekä kehittää kotouttamisen keinoja ennenkuin lisätään maahanmuuttajien määrää enää yhtään. Itse olen pitkään kannattanut määräaikaisia viisumeja, jollei tiettyjä omaan kulttuuriimme ja yhteiskuntaamme liittyviä kriteerejä (kielitaito, kouluttautuminen, työllistyminen) ole täytetty 3-5 vuoden päästä, niin lupa maassa oleskeluun poistetaan.

Ja aidosti uskon myös siihen, että keskittämällä maahanmuuttoon menevät kulut kriisialueille, saadaan paljon enemmän hyvää aikaan, paljon suuremmalle määrälle ihmisiä. Toki ongelmatonta tämä ei ole, korruptiot ja epävakaat olot aiheuttavat tässä haasteita. Mutta tätä suuntaa pitäisi mielestäni tutkia vaihtoehtona nykyiselle linjalle.
 

Morgoth

Jäsen
Aikamoista vauriota saa pelkillä telakoneilla ajamalla tiettyjä pylväitä kumoon.

Jostakin syystä kahvit lensivät pitkin näppäimistöä ja mieleen tuli jonkin stereotyyppinen pilapiirros uskonsotureista. Telakoneella n kappaletta terrostia ajelee pitkin maata oikeita sähkötolppia kumoon ja lähettävät jotain savumerkkejä operaationsa jälkeen, jonka jälkeen uskonveljet alkavat tyhjentämään lippaita ostoskeskuksessa ja viranomaiset vain syövät pimeässä donitseja tietämättömänä ja kykenemättömänä tekemään yhtään mitään. En oikeasti uskalla edes kuvitella mitä Venäjä pystyy Suomelle tekemään tämän jälkeen ja miten helposti.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
No haloo.

Aika monihan tässäkin ketjussa on ilmoittanut suorasanaisesti mitä mieltä on noista paskoista. Kukaan ei ole missään nähdäkseni puolustanut näitä joukkomurhaajia, paitsi tietysti aateveljet omissa ympyröissään. Tietysti, jos ajattelet kaikkien muslimien olevan samankaltaisia, niin sehän nyt tietysti kertoo vain paljon lausujasta, ei mitään muuta. Vapaa maa, vapaa sana, anna suoltaa vaan. Mutta vapauden kanssa tietysti tulee vastuu, minkä takia se vapaus ei kaikille sovi ja silloin se vapaus joko otetaan pois tai sille asetetaan euromääräinen hinta eli sakko.

Voitko vähän tarkentaa tätä vapauden ja vastuun välistä problematiikkaa? Missä menee se vapauden käytön raja, jolloin voidaan joutua edesvastuuseen?

Ja kaikille solidaarisuuden eleenä jotain pilapiirroksia levittäville kysymys... Ollaanko hei aikuisia? Käsillä on ihan selvä tilanne missä hyvin vähäisesti oppineet ihmiset joille on annettu korkeintaan teelusikalla kapasiteettia ajatteluun suuttuvat. Samalla loukataan tietoisesti ja tarkoituksellisesti sillä kuvalla viattomia ihmisiä jotka tuntevat jo suunnatonta häpeää uskonsa puolesta. Joo, uskonnot on tyhmiä jne, minä jos kuka allekirjoitan tuon väitteen, Mutta kun noita ääri-islamisteja kiusataan niillä kuvilla niin onhan se nyt samanlaista kun ala-asteen välitunnilla kiusattaisiin kehitysvammaista.

Tässä olisi ehkä historian tuntemus paikallaan. Linkitin jokin aika sitten arvostetun oikeusteoreetikon puheenvuoron vuosien takaa koskien "naurunalaiseksi asettamista". Sillä on ollut Euroopankin poliittisessa historiassa merkittävä rooli, minkä lisäksi sen voi sanoa olevan yksi niin taiteen kuin ihan poliittisen retoriikan väline. Termi ei näytä olevan tuttu, mutta sitä kutsutan satiiriksi.

Sananvapaus joo. Sananvapaus on minulle kaikki kaikessa, joka näkyy jo puoluekannassanikin. Kaikki on vapaita piirtelemään ja levittämään mitä tahansa kuvia. Mutta kuten jo yllä mainitsin, vapauden kanssa tulee vastuu. Itse ainakin vältän kehitysvammaisten kiusaamista. Tämän takia en ole trollannutkaan tällä palstalla enää vuosiin.

Eli muslimit ovat kehitysvammaisiin verrattavissa? Kannattaa nyt muistaa, että todella moni näistä on ihan länsimaisen kasvatuksen sekä sitä kautta lukutaidon saaneita. Siis näistä, jotka melko penseästi asioihin suhtautuvat.
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Positiivista, että TosiFani edes tunnustaa että Pariisin isku liittyi islamiin. Kun tämä on tunnustettu voimme alkaa debaatin yhteiskuntana että mitä sille pitäisi tehdä. Kääntää poskea ja koettaa rauhallista yhteiseloa vai jotain muuta.

Tämä asia koskee Suomea koska meillä on ihan tilastollisesti se määrä Syyrian veteraaneja. Meidän edellinen vasemmistolainen presidentimme on sanonut vuonna 2010 että isku Suomeen on vain ajan kysymys.

Vaikka emme pystyisi niitä Suomen tulevia iskuja estämään on tärkeää käydä tämä ajatusprosessi nyt jo lävitse. Se laimentaa myös silloin syntyviä primitiiivireaktioita ja tekee yhteiskunnan vahvemmaksi kestämään sen. Varautukaa henkisesti että jonain päivänä Hesarissa lukee että ennen Herttoniemen asemaa metrossa räjähti pommi ja 23 ihmistä on kuollut. Ehkä olemme onnekkaita ja he iskevät vain Perussuomalaisten toimistoon tai Halla-ahon kimppuun ja jättävät kunnon ihmiset rauhaan. Mutta sitä ei voi tietää.

Kyllä oli melkoista ironiaa että eilen Eiffelin torni sammutettiin, kun muistaa että päivää ennen iskuja Kölnin tuomiokirkko sammutettiin Pegidaa vastustuksen vuoksi.

Lisää infoa Uudessa Suomessa

"Kölnin viranomaiset vastasivat Pegida-kannattajille pysäyttävällä symboliikalla: Kölnin tuomiokirkon valot sammutettiin merkiksi siitä, että Pegida-kannattajat ovat ääriajattelijoiden puolella."

Eilen tosiaan Eiffel torni sammui uhrien muistoksi. Lisää infoa YLE:n sivuilla

Kaupunkimme on ollut turvapaikka, kirjailijoille, filosofeille, toimittajille, jotka ovat olleet uhattuina ajatustensa vuoksi. Pariisissa ei ole tilaa minkäänlaisille ääriajatuksille, Pariisin pormestari Anne Hidalgo totesi Libération lehdelle antamassaan haastattelussa.

Tuo jotenkin niin käsittämätön sattuma että tämä tuntuu kuin ohjatulta elokuvalta. Jos tämä paljastuu osittain lavastetuksi, en olisi yllättynyt.

Se mikä tässä keskustelussa mättää on ettei osa ihmisistä ymmärrä islamin poliittista ulottuvuutta. Me suhtaudumme uskontoihin symboleina jotka eivät kuitenkaan vaikuta kuin omaan kokemukseen eivätkä ota kantaa kuin triviaaleihin yhteiskunnallisiin asioihin (homoliitot yms). Kun tätä aspektia kritisoi niin saa niskaansa rasisti-syytöksiä.

Ensinnäkin islam ei ole rotu, se on aate. Aatteita pitää voida kritisoida.


Tuosta oli juttua mm. Bloombergilla. jossa verraattiin islamia muihin uskontoihin.

Pari vuotta sitten termi anti-jihad oli lyömäase. Jos Pariisiin isku oli jihadistien tekemä, niin onko parempi olla a) pro-jihad b) anti-jihad

Itse en haluaisi olla kumpikaan, vaan suhtautua asioihin pragmaattiseksi. Vihapuhe tai illridewithyout eivät vaan ole sellaista vaan saman puun tunteisiin menevää paskaa.
 
Viimeksi muokattu:

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Positiivista, että TosiFani edes tunnustaa että Pariisin isku liittyi islamiin. Kun tämä on tunnustettu voimme alkaa debaatin yhteiskuntana että mitä sille pitäisi tehdä. Kääntää poskea ja koettaa rauhallista yhteiseloa vai jotain muuta...


Voisiko joku linkittää sellaisia juttuja, joissa väitetään, ettei tämä isku liittyisi islamiin mitenkään? Täällä useampi nimimerkki hellii tätä ajatusta, mistä tämä ajatus on peräisin?

Rauhallinen yhteiselo ei vaadi posken kääntämistä vaan sitä pragmaattista suhtautumista.
 

Morgoth

Jäsen
Hesarin sivuilla näyttää olevan suoraa videokuvaa käynnissä olevasta takaa-ajosta A2-moottoritiellä.

Alkaa varmistua, että teko oli vain tiettyyn pisteen asti (hyvin) suunniteltu. Tämä loppu tuntuu melko järjettömältä kohellukselta, alkaen niiden henkkareiden hukkaamisesta lähtien ja kenties jo siitä että aluksi olivat menossa väärään osoitteeseen. Lentokentälleköhän he ovat ajamassa panttivankiensa kanssa kohtien Syyrian lentoa vai mikä suuri suunnitelma tässä on taustalla nyt?
 

Tronic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo, Futbol Club Barcelona
Nyt ilmeisesti epäillyt ovat ottaneet panttivankeja ja linnoittautuneet kirjapainoon Dammartin-en-Goële nimisessä pikkukylässä.
 

floikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Epäillyt siis olivat ilmeisesti tuolla etsintäalueella ja ovat nyt poistuneet piilostaan, varastaneet auton ja nyt on jonkinlainen piiritystilanne käynnissä, mahdollisesti jonkinlaisessa painotalossa. Ilmeisesti siellä on myös ainakin kaksi kuollutta ihmistä, mahdollisesti poliiseja tai siviilejä. Puhetta myös mahdollisista panttivangeista. Kaikki tiedot luonnollisesti vahvistamattomia. Toivottavasti nyt saavat nämä murhaajat kiinni ilman että sivullisia uhreja tulisi ainakaan yhtään lisää.

Tämä kuultuna pari sekuntia sitten BBC:ltä.

IMO pako ei kuulosta kokonaisuudessaan suunnitelmalliselta, vaan epätoivoiselta räpistelyltä huoltoasemalta ruoan ryöstöineen ja metsässä röytöineen.

EDIT: CNN raportoi että ranskismedian mukaan siellä on yksi tai useampi panttivanki. Olin BBC:ltä kuulevani että kyseessä olisi pieni yritys jossa on ainoastaan 4 tai 5 työntekijää.
 
Viimeksi muokattu:

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Vähintään yksi kuollut ja useita loukkaantunut. Lähteenä France24 livelähetys.
Sky newsin mukaan sen kahden kuolleen lisäksi jopa 20 loukkaantunutta tähän mennessä takaa-ajossa.
 

Jindebyne

Jäsen
Alkaa varmistua, että teko oli vain tiettyyn pisteen asti (hyvin) suunniteltu. Tämä loppu tuntuu melko järjettömältä kohellukselta, alkaen niiden henkkareiden hukkaamisesta lähtien...

Tältä se nyt onneksi sittenkin vaikuttaa. Taitaa tämäkin saada sen tyypillisen lopun, eli sieltä kartanosta kannetaan porukkaa jalat edellä ulos. Sääli, että ovat saaneet vielä panttivankeja otettua. Eiköhän siellä vielä neuvotella helikoptereista yms., mikä on toki lopun alkua koko saagalle ja näinköhän nuo tyypit itsekäön enää uskovat mihinkään pääsevänsä.

Korkeaksihan tuo urhiluku näyttää vielä valitettavasti nousevan loppuhetkillä.
 

Morgoth

Jäsen
Tältä se nyt onneksi sittenkin vaikuttaa. Taitaa tämäkin saada sen tyypillisen lopun, eli sieltä kartanosta kannetaan porukkaa jalat edellä ulos.

Ikävä kyllä. Olisi ollut hyvä, jos tekijät oltaisiin saatu elävinä, mutta ei liene mahdollista. Toivottavasti hirveästi sivullisia ei enää kuole.

Osuipa iltalehdestä tämä juttu silmään ja varsinkin tämä rikosylikomissario Elfgrenin komentti: "Kaikkien, myös viranomaisten, olisi syytä pistää jäitä hattuun, eikä antaa pelon lietsojille mitään sijaa. Kyse on rikoksista, joita on aina ollut ja tulee olemaan."
 
Tää case toimitukseen hyökkäyksineen ja takaa-ajoineen on muuten niin helposti trillerileffaksi muokattava että uskoisin piankin polkaistavan tuotantoa pystyyn.
 

Repolainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Mitä minä pystyn päättelemään katsomalla voimalaitoksia ja sähkötolppia, että miten sähköverkolle käy?
Kokeile vaikka pistää jeesusteippiä niiden tolppien ympärille, jotka kaatamalla uskot ylhäällä menevien johtojen kärsivän vaurioita. Ihmettele miksi kukaan ei ole kiinnostunut puuhailustasi.
 

ketjuruletti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Voisiko joku linkittää sellaisia juttuja, joissa väitetään, ettei tämä isku liittyisi islamiin mitenkään? Täällä useampi nimimerkki hellii tätä ajatusta, mistä tämä ajatus on peräisin?

Rauhallinen yhteiselo ei vaadi posken kääntämistä vaan sitä pragmaattista suhtautumista.
Jaakko Hämeen-Anttila MTV3:lle taisi todeta, että kyseessä on yksittäistapaus, pahoinvointia yhteiskunnassa ja tämä idelogia (islam) on nyt sitten vaan jonkinlainen tarra, joka liimataan tämän oireilun päälle.
On se vaan kumma, että kovin harvoin näillä yksittäisillä onnettomilla ihmisillä on minkään muun uskonnon tarroja.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jaakko Hämeen-Anttila MTV3:lle taisi todeta, että kyseessä on yksittäistapaus, pahoinvointia yhteiskunnassa ja tämä idelogia (islam) on nyt sitten vaan jonkinlainen tarra, joka liimataan tämän oireilun päälle.
On se vaan kumma, että kovin harvoin näillä yksittäisillä onnettomilla ihmisillä on minkään muun uskonnon tarroja.

Varsin erikoista, mikäli Hämeen-Anttila on tosiaan näin sanonut. Taustat ja toiminta varsinaisessa iskussa kertovat, että kyseessä on kaksi äärimuslimia, jotka tappoivat allahin nimeen. Se, onko kyseessä jonkun järjestön organisoima isku vai kahden fundamentalistin yksityisyrittelijäisyyttä, paljastuu myöhemmin.

Euroopassa tapahtuu ampumavälikohtauksia, joissa muslimeja ei ole mukana, joten viimeinen virkkeesi ei pidä paikkaansa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös