Ilmoitukset

Nimimerkin Hikiset kyynärit poikkeuksellisen heikkotasoinen viestittely ja jatkuva provosointi Teliaa käsittelevässä ketjussa on tuottanut hänelle kuukauden kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki laamis kertaa seuraavan viikon ajan oikean henkilöllisyyden arvuutteluun liittyvää sääntöjen kymmenettä pykälää. Rikkeen arvoinen viesti löytyy NHL-osion Patrik Laine -ketjusta.

Sulje ilmoitus
 1. Musta Nuoli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
  Muuten ihan ansaittu voitto Ranskalle, mutta Mbappella jo toisessa pelissä peräkkäin älytöntä ja ylimielistä perseilyä. Edellisessä pelissä naurettavaa filmaamista loppuhetkillä ja nyt vittuilevaa kikkailua pallon kanssa Belgia-matsin loppumetreillä. Kortti tuli kummastakin. Olisipa saanut vielä toisen keltaisen ja missannut finaalin, olisi ollut oikein mokomalle Neymarin opetuslapselle PSG:ssä.

  Griezmannin ja muiden ranskalaisten päässä on selvästi vähemmän kusta kuin Mbappella.
   
 2. Leon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Liverpool, HIFK
  Älkää nyt dumatko koko matsia yhdestä filmistä. Minusta oikein viihdyttävä peli, vaikkei päättynytkään 5-4, tai ehkä juuri siksi. Minusta se on kaunista jalkapalloa, kun Belgian äärimmäisen vaarallinen hyökkäys tylsytetään noin tehokkaasti. Vasta Mertensin tulo kentälle avasi hiukan puolittaisia tekopaikkoja. Herääkin kysymys, mitä Dembelen peluutuksella haettiin. Mertensin keskitykset aiheuttivat harmia jo alkusarjassa, ja Belgialla on aika paljon pääpelivoimaa ihan ketä vastaan vaan.

  Eihän näissä kisoissa kukaan voi Ranskalle mitään, jos noin pelaavat. Lädit vielä vastaan, niin saadaan hieno finaali.
   
 3. Sabaton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
  Courtois ei ainakaan tunnu arvostavan Didier Rautako... Deschampsin taktiikkaa -> Belgian tähtimaalivahti ei sulattanut Ranskan voittoa: "Tämä on häpeä jalkapallolle"

  Ei Ranskaa näissä kisoissa voiteta, mikäli puolustaessa pidetään pallon alla vain 6-8 pelaajaa. Sen sai Argentiina ja Belgia todeta karvaasti. Uruguay jäi etenkin Cavanin puuttuessa materiaalissa jalkoihin, vaikka pelitaktinen ajatus olikin oikea. EM-kisoissa Portugali otti kullan minimoimalla Ranskan nopeat hyökkäykset ja pelaten pallollisena "safetyä". Englannin tai Kroatian materiaali ei tuohon aivan yhtä hyvin taivu kuin Portugalin, mutta koen silti sen parhaaksi taktiikaksi Ranskan kaatamiseen. Viihdearvollisesti Englannin/Kroatian nopea avausmaali tekisi hyvää pelille, mikäli pelirohkeaa ja hyökkäävää jalkapalloa haluaa nähdä.

  Mbappe on kieltämättä ollut melko ristiriitainen seurattava. Äärettömän nopea, omaa loistavan kikkapankin ja on kokonaisuudessaan todella viihdyttävä pelaaja. Sitten tulee kuvaan nuo filmaamiset. PSG:n pelejä jokusen nähneenä, tuntui seurajoukkueessakin Mbappe kunnostautuvan valitettavan paljon kentän pinnassa. Saisi jättää tuollaiset perseilyt vähemmälle, jos/kun Realiin päätyy. Aikaa on. No, syytän joka tapauksessa Neymaria.
   
 4. Squit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK ja KaMa
  Lainaus:
  Lädejä itsekin toivon finaaliin. Itselle Kroatia ja Englanti on samalla viivalla, mutta näen Englannilla suuremman mahdollisuuden voittaa Ranska. Tämä siksi, koska Englanti on toisella levelillä erikoistilanteissa. Toivotaan vielä että Ranska ei tee ekaa maalia loppuottelussa.
   
 5. Petri1981 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Florida Panthers
  Courtoisilta tunnekuohuista ja erikoista kitinää. Eihän Ranska pelaa millään perus bussitaktiikalla, vaikka peli pohjautuukin yhtenäiseen puolustukseen. Tekopaikkojen suhteen Ranska olisi voinut rökittää Belgian selvemmin luvuin, ja maalintekoyritykset olikin 19-9. En ymmärrä miksi Ranskan olisi pitänyt Belgiaa vastaan lähteä tuollaiseen Argentiina ottelun kaltaiseen hurlumhei peliin mukaan. Siinä olisi voinut käydä kylmät. Taktisesti kypsä ja hieno esitys.
   
 6. HockeyForLife Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Wild
  Hassua, että Mbappea kritisoidaan tuosta lopun ajanpeluusta.. kuka tahansa vastaavanlaisessa tilanteessa toimisi suhteellisen samoin. Siihen annetaan mahdollisuus eikä niistä rankaista keltaista korttia pahemmin, joten tyhmäähän se olisi olla hyödyntämättä mahdollisuutta parantaa edes hitusen oman jengin mahdollisuuksia mm-finaaliin.

  Neymariin on edes turha verrata, sillä hän on vienyt kaikki temput jo seuraavalle tasolle eikä yleensä saa edes hyötyä jengilleen nuista kieriskelyistä..

  Mbappen temppuja nolompaa on esim. tuo Courtoisin medialle avautuminen tappion jälkeen, joka on jopa vähän säälittävää. Hyväksy kohtalosi ja ole mies, kun parempi jengi menee finaaliin.

  Ja en ole Ranska-fani. Belgiaa toivoin finaaliin mutta parempi joukkue sinne meni tällä kertaa.
   
 7. Squit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK ja KaMa
  Lainaus:
  Eli sinä hyväksyt sen täysin? Ja toivot että sellaista nähtäisiin jatkossakin? Mielestäni epäurheilumaisista tempuista pitääkin kritisoida ja mielummin paljon enemmänkin. Toivoisin että näistä nousisi liiankin suuri kohu, mikä olisi some aikana mahdollista. Mielestäni suurin halla hienolle lajille on hyssyttely ja hyväksyminen lajiin peseytyneen syövän edessä.

  Mielestäni Mbappe meni juurikin Neymariin seuraksi seuraavalle tasolle. Se että lähtee kuljettamaan palloa pois päin rajalta ilman aikomustakaan antaa palloa, on seuraavan tason törkeätä ajanpeluuta ja kisojen tähän asti törkein ajan peluu. Tähän päälle kieriskely tässä ja Uruguayn pelissä. Se että peräkkäisissä peleissä kaksi vastustajan jengiä haluaa ruuvata nuoren kaverin pään irti, pitäisi kertoa myös jotain (varmasti silti vaikuttaa Mbappen nuori ikä myös).

  Curttun itkut on oma juttu sinänsä, mutta aika erikoista tuomita itku haastattelu pahemmaksi asiaksi, kuin epäurheilijamainen pelaaminen. Mielestäni näin jalkapallo fanina ja urheilun ystävänä olisi tärkeämpi puuttua kentän tapahtumiin ennemmin.
   
 8. VilleLeino Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Barca&Pep, Pats, SASpurs, Canada, PIT&CHI
  Lainaus:
  Yhdyn täysin Courtoisin näkemykseen. Samanlaiset paskakisat olleet kuin viime em-kisat. Ranska malliesimerkkinä jokainen joukkue on pelannut käsijarru vahvasti päällä paskat housuissa virheitä vältellen. Belgia ainoa joukkue kisoissa ketä YRITTI EDES HIEMAN pelata.

  Onneksi on maailman kova tasoisin turnaus CL, jossa nähdään kunnon futista tämän oksennuksen sijaan. Ei se että turnaus pelataan harvemmin tee siitä arvostetumpaa kuin joka vuosi pelattava turnaus, jos turnauksessa nähdään näin paljon huonompaa futista.
   
 9. VT Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Tuossa tilanteessa Alderweireldin heitto lähti 30 sekuntia sivurajavihellyksen jälkeen. Aika pitkä aika, mutta kun sen purkaa osiin, huomaa Mabappen kikkailun vieneen 7 sekuntia ja Belgian hidastelun 23 sekuntia. Ja täällä kaikki mielensäpahoittajat jauhavat jostain 7 sekunnin ajanpeluusta. Varsinkin kun koko 6 minuutin lisäajalla Belgia ei juuri päässyt edes keskiviivaa ylittämään.

  Miksi ei voisi puhua vaikka siitä Mbappen taiturimaisesta syötöstä? On Suomessa kyllä erikoinen suhtautuminen kaikkeen urheiluun, kun aina haetaan kaikki negatiiviset asiat ja toimitaan jonain ylemmyydentuntoisina moraalinvartijoina.

  Eilinen oli kertakaikkiaan upea näytös Ranskalta.
   
 10. HockeyForLife Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Wild
  Lainaus:
  Lainaus:
  Tuossa alemassa lainauksessa vastaus tulikin. Juuri tuo muutaman sekunnin pallottelu oli oikeastaan vain hauskaa, koska Belgian kavereilla meni kuppi nurin tilanteessa. Itsekin naureskelin tilanteelle, vaikka toivoin Belgian yltävän vielä jatkoajalle. Pitäisikö tuossa siis ystävällisesti ojentaa pallo kaverille ja toivottaa onnea viimeiseen hyökkäykseen? Totta helvetissä vastustajan päätä yritetään sekoittaa kaikin keinoin koko pelin ajan, erityisesti ottelun loppuhetkillä..

  Kuten sanoin, säännöt sallivat tuollaisen ajanpelaamisen, kuten tuo Mbappen 7 sekunnin pelleily. Yhtä "epäurheilijamaista" ajanpeluuta on pelata kulma lyhyenä ja jäädä kulmalipulle painimaan palloa suojaten. Ja yleensä vielä paremman hyödyn siitäkin saa. Miksi tuota ei kritisoida?

  Totta kai minäkin haluan nähdä palloa enemmän pelissä kuin tuota hassuttelua ja toivoisin sääntömuutoksena siirtymistä 2x30 peliaikaan, jossa pelikatkot on käytössä, kun pallo on pelissä. Ja some on oiva mahdollisuus tuoda tätä esille, kuten @Squit sanoit, mutta ei ole oikein nostaa Mbappea esille epäurheilijamaisena pelaajana / pellenä, kun kaveri pelaa joukkueelle ja yrittää voittaa.

  Ja tottakai naurattaa, kun pelistä muistetaan tällaisia asioita eikä juuri näitä onnistuneita suorituksia, varsinkin tämän nuoren kaverin kohdalla.
   
 11. Fordél Jäsen

  Courtoisilta ja muilta Ranskan taktiikan kritisoijilta täysin typerää kritiikkiä. Ranska oli tehnyt läksynsä Belgia-Brasilia -pelin jälkeen. Jos Ranska olisi lähtenyt vähänkään avoimin ovin Belgiaa vastaan, olisi sille voinut hyvin käydä kuten Brasilialle. Se lähti voittamaan Belgiaa ainoalla oikealla taktiikalla ja voitti. Sitten valitetaan, että väärin voitettu. Käsittämätöntä, etenkin kun Ranska on pelannut myös toisella tavalla turnauksessa ja voitti mm. Argentiinan 4-3. Se ei todellakaan ole tässä turnauksessa vain puolustanut.

  Kuten Erkka studiossakin totesi matsin jälkeen, nähtiin kovatasoinen ja hieno futispeli. Ei vaikka Fra-Arg tai Bel-Jpn tyylistä maali-iloittelua, mutta todella hyvää maalivahti- ja puolustuspelaamista höystettynä hienoilla yksilösuorituksilla, jotka nekin tulivat lähinnä Ranskalta. Kunnon lajiniilo osaa arvostaa mainiosti organisoitua koko joukkueen puoludtuspeliäkin.
   
 12. aquanqua Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Suomalaiset ovat menestyshullua kansaa, joten menestymistä keinolla millä hyvänsä osataan laajasti arvostaa, kuten tälläkin palstalla monien nimimerkkien kirjoituksista voi havaita.
   
  Viimeksi muokattu: 11.07.2018 klo 16.03
 13. juhis82 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS,Detroit Red Wings,Kanada
  Filmaus ja puolustus ja siihen kun lisätään tuomari niin niin menestysresepti on valmis. Ja tämä on kaikille Ranskan pelin ihailijoille. En kyllä tajua mitä ihailtavaa Ranskan pelissä on. Taino jos tykkää tollaisesta mitä edellä mainitsin niin tietty joo sitten


  Edit: Hiukan virheitä
   
  Viimeksi muokattu: 11.07.2018 klo 16.04
 14. BlackWolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
  Lainaus:
  Katsos jalkapallossa on puolustaminen kiellettyä. Sinun on hyökättävä ylimielisesti ja pallon alla ei saa olla liian montaa pelaajaa, muutoin syyllistyt järkyttävään etikettivirheeseen ja sinut tullaan aina tuomitsemaan bussia pelaavana joukkueena.
   
 15. Squit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK ja KaMa
  Lainaus:
  Eli kun antaa yhden nätin syötön, niin sitten ei saa antaa kritiikkiä vaikka muuten tekisi mitä kentällä? Ei teko mikään kuolemanvakava juttu ole, mutta omalta osaltani siihen kiteytyy hiljainen turhautumiseni tiettyihin “hyväksyttyihin“ epäurheilumaisiin tekoihin. Mbappea pidetään jalkapallon tulevaisuutena ja olen häntä kohtaa tämän vuoksi ankarempi. Vaikka näen kyllä hänen taitonsa niin itse olen kuitenkin eilisen jälkeen pettynyt. Kuten itsekin sanoit, Belgia ei saanut mitään aikaan joten hänen temppunsa oli turhia. Hänen pitäisi kyllä ihan pelaamallakin voittaa, ei siihen tarvita sirkustemppuja kylkeen.

  Itse sanon tämän vain jalkapallofanina, en huomannut ylemmyydentunnetta omaavani. Ehkäpä voisin itseäni enemmän tituulerata haihattelevana urheiluromantikkona, tietäen ettei tämä laji siistiydy, mutta sitä toivoen. Tosin itse olen mielissäni, että silti epäurheilumaisista asioista nostaa metakkaa muutkin kuin minä. Sitten taas kun ylemmyydentunteesta kun puhutaan, niin nostit juuri itsesi muun Suomen yläpuolelle. Vinkkinä vaan ettei kannata mennä ulkomaisille sivuille lukemaan mitä siellä ollaan mieltä, ettei vain hyperventilation iske.

  Lainaus:
  Eipä sallinut, vaan Mbappe sai siitä keltaisen kortin ja se oli ihan oikein. Pallollisena ajan pelaaminen taas ei ole epäurheilijamaista, vaan se on jalkapalloa. Haihattelua on omalta osaltani se, että sellaiset "hyväksytyt" ajan peluu taktiikat otettaisiin pois, eli kun toinen joukkue saa vapaapotkun/heiton, niin järjestäen siihen tulee vastustaja palloon ennen suoritusta härnäämään potkaisemalla/viemällä pallo pois. Tuon ainoa tarkoitus on vain pelata aikaa.
   
 16. Turha Kaukalo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat, New York Jets
  Mbappe töpeksi ja kuulemma on töpeksinyt myös Ranskan liigassa. Mutta on hän silti ilmiömäinen pelaaja ja ikää vasta 19 vuotta, antakaa nyt vähän siimaa lähiöjätkälle. Suhteellisuutta, veljet (plus sisaret, transut, muunsukupuoliset yms.). Tuomarikin töpeksi kerran, jos siihen meni Belgian voitto niin ansaitsi hävitä. Ja olis niitä maaleja voinut muutenkin tehdä, sen verran raskas on heillä hyökkäyskalusto. Miksei Lukaku lopussa pannut päätään väliin, kun De Bruyne keskitti erinomaisesti? Olisi ottanut Umtitista mallia.
   
 17. benicio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Lainaus:
  Siis tuohan olisi ollut todella hienoa, ihan psyykkauksenkin annalta, ja siitä suurieleisestä pallon antamisesta ja onnittelusta oli tullut huikeita Twitter-videoita ja meemejä ym. Ajanpeluuhan vain paljastaa että pelkää vastustajan tekevän maalin. Vähän niinkuin tuulettaminen paljastaa että yllättyy omasta onnistumisestaan (c Björn Borg?).

  Olen itsekin varsin innoissani Mbappesta, mutta toivoisin toki että hänessä olisi persoonaa muuhunkin kuin filmaamiseen tai kökköön ajanpeluuseen.
   
 18. red.machine Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Slovakia, Hurricanes, Meidän peli
  Lainaus:
  Minä taasen en tajua että miksi tuota ei voisi ihailla. Tuollaisella pelityylillä on ennenkin menestytty ja tullaan menestymään jatkossakin. Ja ei tuo edes ole niin passiivinen kuin täällä väitetään.

  En myöskään tajua miten se Saksan tippuminen on voinut mennä noin pahasti tunteisiin. Siitä asti kisat ovat sinun mielestäsi olleet heikot ja etenkin Ranskasta on pitänyt olla valittamassa jatkuvasti.
   
 19. Barnes Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Leijonamiehistö
  En tiedä, olenko outo (monessa asiassa olen), mutta minusta Ranskan pelaaminen on kaunista. Valtava määrä taitoa yhdistettynä toimivaan pelisysteemiin saa ainakin minut syttymään. Toki osaan antaa arvoa hurlumheille, mutta harvoin sellainen kantaa mihinkään.

  Englanti tai Kroatia Ranskaa vastaan finaalissa. En usko, että kummastakaan on Ranskaa kaatamaan, mutta annetaan pelin näyttää.
   
 20. Taitopelaaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings, New York Rangers
  Tehokas ja taidokas yksinkertainen jalkapallo on paljon kiinnostavampaa kuin joku sirkuspalloilu.

  Ranska täyttää ensimmäisen määreen täydellisesti. Ylivoimaisesti 2010-luvun parhaat kilpailut menossa.
   
 21. Leon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Liverpool, HIFK
  Lainaus:
  Kai me ollaan vähemmistössä, mutta ei toki kaksistaan. Tuo oli kahden huippujengin tasainen vääntö ja panoksena MM-finaali. Paikkoja oli useampaankin maaliin, mutta sattui myös olemaan kaksi huippuveskaria samaan aikaan kentällä. Kovin paljon tuota hienompaa matsia ei odota kuin joku jalkapallosta ymmärtämätön. Siis sellainen, joka laskee ottelun viihdytysarvon pelkästään maalien lukumäärällä. Pelin ratkaisumaalikin oli pelin arvolle sopiva tekomaali, eikä mikään molarin hörppy tai pakin kardinaalimoka. Ainoa oikea miinus Ranskan pelissä oli Giroud'n paska viimeistely.

  Minäkin olisin muuten ilahtunut enemmän Belgian finaalipaikasta. Olen jo EM-kisoista asti odottanut, millon jysähtää. Nyt oli jo aika lähellä.
   
 22. Turha Kaukalo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat, New York Jets
  Lainaus:

  Ilmoittaudun mukaan, eilinen ottelu oli futista parhaimmillaan, taktiikkaa, yksilösuorituksia, nooh jatkoaika (siis jatko-ottelu eikä tämä foorumi) puuttui muttei kaikkea kerralla. Veikkaan että tänään menee Englanti finaaliin ja finaalista tulee loistava peli.
   
 23. Nännimäinen Jäsen

  Lainaus:
  No ette ole kaksistaan.

  Taktinen, kurinalainen joukkuepelaaminen on sitä parasta futista. Joga bonitot ja koko joukkueella hyökkääminen sitten jossain biitsihöntsyissä.

  Yleensä herkkua on tarjoillut suosikkimajuni Italia (ja Uruguay), mutta näissä kisoissa Ranska on osoittanut ihailtavaa kärsivällisyyttä ja selkärankaa.
   
 24. Leon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Liverpool, HIFK
  Lainaus:
  Ja etenkin silloin, kun siihen yhdistetään kelvollinen hyökkäyspeli. Ranskalla se on jopa parempaa kuin kelvollinen.

  Nyt avaan oluen perinteisin terveisin: "Englannille!" *psih*
   
 25. PokerJoker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Red Wings
  Lainaus:
  Kyynel. Ei siinä, olihan UCL:n osalta Realin ja Bayernin välinen ottelupari toistaiseksi viihdyttävämpo kuin yksikään MM-kisojen otteluista. Ranska on pelannut kuitenkin kypsästi toisin kuten nuo Etelä-Amerikan maat. Ranskalla on materiaali, jolla se voisi pelata maailman viihdyttävintä futista, mutta sellaisella pelaamisella se ei voittaisi maailmanmestaruutta, joka on se arvostetuin palkinto futiksessa ja jonka voittajat muistetaan ikuisesti.

  Courtois on surkea häviäjä. Ranska oli parempi joukkue ja teki TAAS kerran tarvittavan ja riisui varsinkin toisella puoliajalla Belgian täysin aseista. Toisaalta Ranska ei varmaan voittanut pallonhallintaa tai joukkueen syöttöprosentti oli alle 90, joten väärin voitettu joidenkin mielestä. Ainiin mutta eihän tuolla pelityylillä olla voitettu viimeisestä kolmesta, paljon arvostetummasta, UCL-mestaruudesta yhtäkään.

  Ranska selkeä ennakkosuosikki finaaliin, tulee sieltä nyt Kroatia tai Englanti vastaan. Ranska ei ole kuitenkaan voittanut vielä mitään näissä kisoissa, joukkueelle ei varmasti kelpaa muu kuin maailmanmestaruus, jonka myötä DD pääsee myös varsin mielettömään seuraan. Olisi nimittäin kolmas henkilö, joka on voittanut maailmanmestaruuden pelaajana ja valmentajana.