Mainos
  • Joulurauhan julistus
    Huomenna, jos Moderaattorit suovat, on meidän Jatkoajan armorikas joulupäivä; ja julistetaan siis täten yleinen joulurauha, kehottamalla kaikkia tätä palstaa asiaankuuluvalla kirjoittelulla täyttämään sekä muutoin hiljaisesti ja rauhallisesti käyttäytymään sillä se, joka tämän rauhan rikkoo ja joulurauhaa jollakin laittomalla taikka sopimattomalla kirjoituksella häiritsee, on raskauttavien asianhaarain vallitessa syypää siihen rangaistukseen, jonka Moderaattorit ja säännöt kustakin rikoksesta ja rikkomuksesta erikseen säätävät.

    Toivotamme kaikille Jatkoajan kirjoittajille sekä lukijoille Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2025.

Ranska EM-kotikisoissa 2016

  • 9 760
  • 36

KwutsNI

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hermostuneen avausottelun jälkeen tänään sitten vuorossa Albania. Paperilla edellistä helpompi peli, mutta Albania pelasi kaikesta päätellen varsin hyvin Sveitsiä vastaan (jäi peli näkemättä), ja varmasti laittaa tänäänkin kaiken peliin.

Avausottelussa näki kyllä, mikä on ideana siinä, että kisoissa on Giroud eikä esim. Lacazette. Pieniä nopeita miehiä on jo tarpeeksi, ja Ranska ei ole Espanja, eikä niin ollen voi pelata kahdeksalla kääpiökokoisella keskikenttämiehellä kahden topparin edessä ja hieroa palloa maaliin (toki Espanjakin taisi tarvita yhden isomman miehen kärkeen voittaakseen). Giroud tuo sen vaihtoehdon näitä puolustussummpuja vastaan, että voidaan keskittää laidalta. Tämä tuo myös tilaa, koska vastustajan on varauduttava siihen vaihtoehtoon. Giroud voi myös pystypalloissa jatkaa eteenpäin esim. Griezmannille, mikä on kuitenkin vaikeampi pelata pois kuin suora pystysyöttö.

Ihan täysin tämä ei Romaniaa vastaan toki toiminut. Uskon, että Romania yllätti varsin korkealla linjallaan ja aktiivisella prässillä. He myös ottivat Pogban todella hyvin kahdella pelaajalla pois, ja tämä turhautui. Griezmannille ei toisaalta pystytty pelaamaan palloja juuri lainkaan (toki silloin kun pystyttiin, niin vaarallisia paikkoja syntyi). Nähdäkseni tämä oli nimenomaan Romanian hyvyyttä, ei niinkään Ranskan huonoutta. Onneksi Payet käytti sen tilan, joka syntyi, kun muita otettiin tarkemmin. Oikea lopputulos olisi varmaan ollut 1-0, mutta sitten Evran aivopieru ja Payetin unelmaveto nollasivat toisensa.

Griezmannin ja Pogban vaihdoista on kohistu maltillisesti. Nähdäkseni nämä olivat perustellut vaihdot, kumpikaan ei oikein saanut mitään aikaiseksi, ja jotain muutosta tarvittiin. Silti Deschamps näytti, että joukkueen menestys menee näissä kisoissa yksilöiden egojen edelle. Ei niin, että olisin kuullut kummankaan kritisoivan vaihtoa.

Nostaisin vielä avauspelistä esiin N'Golo Kantén, joka oli juuri niin hyvä kuin Leicesterissäkin.
 

KwutsNI

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
EDIT: Onko täällä yhtään Ranskan kannattajaa, viimeinen viesti Ranskan joukkueen kisaketjuun tullut näemmä 15. kesäkuuta...

Ainakin minä kannatan Ranskaa. Ei vain ole ollut erityistä sanottavaa tuon avausottelun jälkeen, ja jos en nyt täysin, niin aika yksin taidan olla kannattamiseni kanssa. Frankofilia on aika harvinainen sairaus kuitenkin Suomessa, Saksalla ja Italialla sen sijaan faneja tuntuu riittävän; ehkä, koska ne menestyvät tasaisesti. Espanjan ja Belgian tapaiset keräävät puolestaan ympärilleen hipstereitä, jotka kaikkoavat kuin tuhka tuuleen, kun joukkue ei enää menesty.

Mutta jos nyt vähän ajatuksia Ranskan pelaamisesta. Pikku hiljaa on menty eteenpäin, ja peli on näyttänyt paremmalta. Varsinkin Irlanti-pelin toinen puoliaika ja Islanti-pelin ensimmäinen olivat hyvää pelaamista. Pistin erityisesti merkille sen, että siinä, missä Englanti syötteli hyökkäyskolmannekselle ja sitten hieroi palloa kunnes menetti sen, Ranska kierrätti aina alas, jos paikkaa ei auennut. Ideana oli houkutella Islanti ylemmäs sumpustaan, ja se avasikin tilaa hyökkäykselle. Toki sitten Islanti pelasi sitten käsittämättömän korkealla linjalla, joka näkyi suoraan ensimmäisessä ja neljännessä maalissa, sekä johti kulmaan, josta tuli toinen maali.

Näyttää siltä, että Didi alkaa nyt löytää parasta joukkuettaan. Se on menossa 4-2-3-1:n suuntaan, jossa "10"-paikan Griezmann pelaa heti Giroud'n tuntumassa. Giroud sitten pudottelee palloja Griezmannille. Pogba on hyvin sopeutunut paikkaansa alempana keskikentällä, ja tekee hyvin töitä puolustussuuntaan. Matuidikin raataa omaan tapaansa. Pienoinen ongelma on Kantén tilanne. Kanté on pelannut hyvin, joten heitetäänkö hänet Pogban vierelle? Mihin sitten Matuidi? Sissoko ei pelannut hyökkäyssuuntaan erityisen hyvin, mutta toi silti voimaa keskikentälle, ja on DD:n luottopelaajia. Itse heittäisin ehkä Payetin oikealle, Matuidin vasemmalle, ja Kantén keskelle Pogban seuraksi, mutta minähän en päätöksiä tee.

Puolustus on ollut sitten odotetun haavoittuvainen. Toki Islanti-pelin toinen puoliaika nyt oli mitä oli, eikä sille kannata liikaa painoa asettaa, mutta kyllä muissakin peleissä on puolustusnelikko ollut virhealtis. Koscielnyn paikka on varma, mutta kuka pelaa siinä rinnalla? Todennäköisesti Ramilla mennään, ja toivotaan, että Lloris pelastaa. Luulen kuitenkin ymmärtäneeni, miksi DD otti Varanen loukkaannuttua Ramin suoraan joukkueeseen. Kaikista puutteistaan huolimatta Abdil on kohtuullinen jalalla, ja pystyy avaamaan peliä huomattavasti paremmin kuin esim. Koscielny, ja DD ilmeisesti halusi tätä pallollista osaamista puolustukseen.

Olisin kyllä toivonut ennemmin Englantia kuin Islantia vastaan edelliseen peliin, sillä se olisi ollut parempi valmistautuminen Saksa-otteluun. Nythän edellinen panoksellinen peli Ranskalla isoa jalkapallomaata vastaan on ollut kaksi vuotta sitten... Saksaa vastaan. Toki tuosta voi jotain lohtua hakea, sillä kyllähän tuolloinkin Ranskalla mahdollisuutensa oli, ja nyt Ranska on vaikuttanut paremmalta kuin MM-kisoissa. Toki Saksa kaikista mahdollisista poissaoloistaan huolimatta lähtee suosikkina välierään. Italia olisi kuitenkin perinteisesti ollut vielä pahempi peikko Ranskalle. Historiallisesti nimittäin Ranska vs Italia ottelut ovat menneet 9-8-18, Ranska vs (Länsi-)Saksa yllättäen 12-5-10.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Saksaa vastaan. Toki tuosta voi jotain lohtua hakea, sillä kyllähän tuolloinkin Ranskalla mahdollisuutensa oli, ja nyt Ranska on vaikuttanut paremmalta kuin MM-kisoissa. Toki Saksa kaikista mahdollisista poissaoloistaan huolimatta lähtee suosikkina välierään. Italia olisi kuitenkin perinteisesti ollut vielä pahempi peikko Ranskalle. Historiallisesti nimittäin Ranska vs Italia ottelut ovat menneet 9-8-18, Ranska vs (Länsi-)Saksa yllättäen 12-5-10.

Samansuuntaiset ajatukset minullakin, Saksa ei ole ihan siellä missä 2vuotta sitten, ja Ranska taas on mennyt eteenpäin. Lisäksi poissaolot taitavat mennä myös hienoisesti Ranskan eduksi, onko edes ketään TOP5- pelaajaa pois? Mutta media hehkuttaa noita välillä liikaakin, kyllä Saksalla on vaihtopenkilläkin leveyttä. Hummels pahin menetys, koska Ranska pystyy antamaan painetta puolustukseen. Boateng on ollut huikea, mutta nyt ei ole enää maailmanluokan toppariparia. Hyvä matsi luvassa, koska Ranskakin yrittää myös tehdä peliä toisin kuin Italia.
 

KwutsNI

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Lisäksi poissaolot taitavat mennä myös hienoisesti Ranskan eduksi, onko edes ketään TOP5- pelaajaa pois?

Jos puhutaan turnaukseen lähteneestä joukkueesta, niin kaikki ovat käytettävissä, eikä kukaan tiettävästi ole loukkaantunut. Ennakolta ajatellen parhaasta joukkueesta puuttuu toki puolustuspäästä monta vaihtoehtoa, etunenässä Raphaël Varane. Mutta niin hyvän joukkueen Ranska saa kentälle kuin tässä turnauksessa on mahdollista.
 

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Argentiina, Canada
Täytyy kyllä hattua nostaa Ranskalle miten ovat pystyneet kahdessa viime pelissä nostamaan tasoaan hemmetisti alkulohkon ei niin vakuuttavista otteista.
Jos Griezmann ei aivan sysipaskaa syksyä pelaa, niin tammikuussa Atleticon pelaaja käy pokkaamassa Ballon d'orin. Kuka olisi uskonut näkevänsä tämän tapahtuvan ennen kuin Simeone tuli seuraan. Maagisten taitojen lisäksi täytyy hehkuttaa miehen kuntoa. Jätkä paiskii aivan kammottavat määrät töitä alaspäin joka matsissa ja silti mies pystyy vielä otteluiden lopussa kirmaamaan kuin aropupu hyökkäykseen. Ja tämä onnistuu vielä EM-kisoissa kauden päätteeksi, kun mies on pelannut kaudella järkyttävät minuutit Atleticon paidassa.
Ja yhteistyö Giroudin kanssa toimii kuin unelma, kun Girezmann pyörii väkkäränä Giroudin ympärillä, ja Oliver tipettelee palloja tälle ja toimii syöttölautana. Samoin Griezmannin ja Payetin yhteistyö on häikäisevää, kun he pienillä sommitelmilla hajottavat koko vastustajan pakan.
 

Petri1981

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, NFL, NBA, Valioliiga, UCL
Täytyy kyllä hattua nostaa Ranskalle miten ovat pystyneet kahdessa viime pelissä nostamaan tasoaan hemmetisti alkulohkon ei niin vakuuttavista otteista. Jos Griezmann ei aivan sysipaskaa syksyä pelaa, niin tammikuussa Atleticon pelaaja käy pokkaamassa Ballon d'orin. Kuka olisi uskonut näkevänsä tämän tapahtuvan ennen kuin Simeone tuli seuraan. Maagisten taitojen lisäksi täytyy hehkuttaa miehen kuntoa. Jätkä paiskii aivan kammottavat määrät töitä alaspäin joka matsissa ja silti mies pystyy vielä otteluiden lopussa kirmaamaan kuin aropupu hyökkäykseen. Ja tämä onnistuu vielä EM-kisoissa kauden päätteeksi, kun mies on pelannut kaudella järkyttävät minuutit Atleticon paidassa.

Ballon doriin en ota kantaa, mutta kuten olen jo aiemmin hehkuttanut, niin Griezmann on mielestäni tällä hetkellä maailman paras pelaaja omalla tontillaan eli puhtaana keskushyökkääjänä, ja toki selkeästi EM-kisojen paras pelaaja. Tekee niin monia asioita suorastaan maagisen oikein; puolustaa, syöttelee ja rakentaa, taitava pallon käsittely, juoksujen ajoitukset, kliininen viimeistely... Loistava pelaaja. Kyllä tulee Atletico tekemään taas massiivisen tilin, kun Griezmann siirtyy muualle.

Kylläpä on muutenkin ranskalainen jalkapallo tehnyt komean nousun takaisin maailman ehdottomaan eliittiin Pogban, Griezmannin, Varanen ja Comanin kaltaisten supernuorukaisten tukemana. Saa jättääkin Riberyn ja Benzeman kaltaiset pukukoppisyövät kotiin katsomaan televisiosta kisoja, mikä oli muuten loistava päätös valmentajalta.
 
Viimeksi muokattu:

KwutsNI

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kylläpä on muutenkin ranskalainen jalkapallo tehnyt komean nousun takaisin maailman ehdottomaan eliittiin Pogban, Griezmannin, Varanen ja Comanin kaltaisten supernuorukaisten tukemana. Saa jättääkin Riberyn ja Benzeman kaltaiset pukukoppisyövät kotiin katsomaan televisiosta kisoja, mikä oli muuten loistava päätös valmentajalta.

Huikean työn on myös tehnyt Didier Deschamps turnauksen sisällä. Välillä ratkaisut ovat näyttäneet oudoilta, mutta tuntuu, että käytännössä jokainen on lopulta osoittautunut oikeaksi. Griezmannin ja Pogban lepuuttaminen, kokoonpanojen muutokset, Umtitin jättäminen avaukseen tähän peliin jne.

Mutta tosiaan, nuo nuoret pelaajat. Pogba 23v, Griezmann 25v, Coman 19v, Varane 23v - ja tuohon voinee lisätä nyt Umtitin 22v ja miksei Kanténkin 25v. Ja sitten listan ulkopuolelta Aymeric Laporte 22v. Miltähän tämä jengi näyttää seuraavissa ja sitä seuraavissa kisoissa? Se tässä on hienoa olla juuri nyt Ranskan kannattaja. Vaikka tulisi Portugalilta turpaan finaalissa, niin tietää, että seuraavissakin kisoissa Ranskalla tulee todennäköisesti olemaan kova jengi.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Ainakin minä kannatan Ranskaa. Ei vain ole ollut erityistä sanottavaa tuon avausottelun jälkeen, ja jos en nyt täysin, niin aika yksin taidan olla kannattamiseni kanssa.

Tässä on toinen Ranskan kannattaja, joskaan en erityisen kiihkeä sellainen, ja sama homma on itsellänikin ollut että ensimmäisten pelien jälkeen on tullut oltua hiljaa ja Ranskaa käsittelevät viestit löytyvät tuolta toisista ketjuista. En nyt jaksa niitä kaivella ja tähän esiin asetella sen kummemmin, mutta joidenkin passiiviseksi haukkumaa pelitapaa taisin jossain vaiheessa puolustella ja todeta että tuohon malliinhan se Ranska on usein parhaimmillaan pelannut. Ja näinhän siinä kävi että finaalissa ollaan vahvasti päävalmentaja Deschampsin näköisellä jalkapallolla.

Ranska tuntuisi olevan jonkinlainen myönteinen tiivistymä tämän hetken jalkapallotrendeistä. Joukkue osaa hallita palloa ja pelaa sitä parhaimmillaan eteenpäin todella näyttävillä syöttöyhdistelmillä, mutta malttaa myös kyttäillä pallottomana ja iskeä sitten vastaan erittäin nopeilla ja rakenteiltaan jopa huvittavan yksinkertaisilla vastahyökkäyksillä. Tietty tasapaino ja rauha leimaavat Ranskan pelaamista eikä joukkue mennyt paniikkiin edes välierässä Saksaa vastaan vaikka ensimmäinen puoliaika hurjaa pyöritystä olikin. Maailman tappiin voidaan toki pyöritellä olisiko Ranska voinut voittaa Saksaa ilman tuota hiukan onnella tullutta rankkaria, kenties ei, mutta näinhän se menee että hyvällä joukkueella on usein myös onnea mukanaan. Johtoasemaansa Ranska joka tapauksessa puolusti vakuuttavasti joten siltä osin puheet jostakin sattumafinalistista voitaneen haudata.

Varmaan silmiinpistävintä Ranskassa on kuitenkin ollut tietty fyysinen etulyöntiasema moniin pääkilpailijoihin. Joukkueessa on puolen tusinaa vastustajan kannalta kamalaa atleettityyppiä ja kun tähän sitten yhdistetään hyvä pelitapa, pelaajien korkea henk. koht. taitotaso ja kisojen isomunaisimman valmentajan Deschampsin taktinen ja henkinen osaaminen, niin onhan Les Bleus ilman muuta mestariainesta. Sillä, onko se kisojen pelillisesti paras joukkue, ei ole merkitystä, ei ollut Leicesterkaan Valioliigan paras tuossa mielessä, mutta voitti kuitenkin mestaruuden olemalla useimmissa peleissä paras niistä jotka olivat paikalla. Tästä perusasiasta myös Ranskan mahdollisesti tulevassa mestaruudessa tulee olemaan kysymys.

Allez Les Bleus! Pitäkää pytty kotonanne.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Varmaan silmiinpistävintä Ranskassa on kuitenkin ollut tietty fyysinen etulyöntiasema moniin pääkilpailijoihin. Joukkueessa on puolen tusinaa vastustajan kannalta kamalaa atleettityyppiä ja kun tähän sitten yhdistetään hyvä pelitapa, pelaajien korkea henk. koht. taitotaso ja kisojen isomunaisimman valmentajan Deschampsin taktinen ja henkinen osaaminen, niin onhan Les Bleus ilman muuta mestariainesta.

Tämähän on ollut Ranskalla valittu suunta, jonka tosin todenneet vähän vääräksi. Siis fyysisyyden ylikorostaminen. Tämän takia yleisellä tasolla Ranskan pelaajakehitys on tuottanut samalla Pogban tasoisia pelaajia, mutta myös jäänyt tiettyjä pelaajatyyppejä liikaa pois.

Kuvaavaa on, että joukkueen paras pelaaja ja tämänkin finaalin mahdollistanut pelaaja on sellainen pelaaja, joka ei ole mahtunut Ranskassa mihinkään huippuakatemiaan. Tämä sen takia että ollut liian pieni ja heikko. Nyt kuitenkin kisoissa kuka pelaaja on Ranskalle pl. ensimmäiset pelit taikonut maalit tyhjästä, järjestellyt kokoajan paikkoja, luonut tilanteita lähes tyhjästä, jne. Griezman edustaa siis sellaista pelaajatyyppiä jota Ranskassa ei ole osattu arvostaa, mutta ehkä kisat toimii viimeistään herätyksenä Ranskassakin ja pelaajakehityksessä myös vastaavia pelaajia tulee enemmän jatkossa. Pelaajia jotka eivät ole isoimpia tai nopeimpia, mutta ovat taitavimpia ja fiksumpia kuin suurin osa muista pelaajista. Juuri se miten Griezman on siellä mihin pallo tulee tai on tulossa on osa hänen taitoaan. Päälle erinomainen ensimmäinen kosketus ja hyvä tekniikka muutenkin, niin paketti on nähdyn lainen.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Tämähän on ollut Ranskalla valittu suunta, jonka tosin todenneet vähän vääräksi. Siis fyysisyyden ylikorostaminen. Tämän takia yleisellä tasolla Ranskan pelaajakehitys on tuottanut samalla Pogban tasoisia pelaajia, mutta myös jäänyt tiettyjä pelaajatyyppejä liikaa pois.

Kuvaavaa on, että joukkueen paras pelaaja ja tämänkin finaalin mahdollistanut pelaaja on sellainen pelaaja, joka ei ole mahtunut Ranskassa mihinkään huippuakatemiaan. Tämä sen takia että ollut liian pieni ja heikko.

Vaikea tietysti sanoa mikä osa tuosta kuvaa ranskalaisen pelaajakasvatuksen painotuksia ja mikä Griezmanin omaa yksilöllistä kehitystä pelaajana, mutta kyllähän tuo herra nykyisellään vastaa aika hyvin ranskalaisen jalkapallon fyysisiä vaatimuksia ainakin mitä tulee nopeuteen ja juoksuvoimaan. Itse en siis usko että Ranskassa tapahtuu mitään valtavia muutoksia pelaajakasvatuksessa näiden kisojen myötä, eiköhän nopeus ole edelleenkin yksi ominaisuus mitä painotetaan riippumatta siitä minkä kokoinen pelaaja on. Varsinkin kun pelin nopeutuminen on varmaan selkein muutos mikä maajoukkueen pelissä on tapahtunut viimeisen 5 - 10 vuoden aikana.

Mutta isommassa kuvassa on tietysti selvää, että liian yksipuoliset painotukset pelaajakasvatuksessa tulevat ennemmin tai myöhemmin näkymään negatiivisesti myös maajoukkueen menestyksessä. Näinhän on käynyt osin mm. Espanjalle ja Saksalle omilla tahoillaan ja näin voi käydä myös Ranskalle mikäli sikäläiset sokaistuvat liiaksi menestyksestään em - kisoissa.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Vaikea tietysti sanoa mikä osa tuosta kuvaa ranskalaisen pelaajakasvatuksen painotuksia ja mikä Griezmanin omaa yksilöllistä kehitystä pelaajana, mutta kyllähän tuo herra nykyisellään vastaa aika hyvin ranskalaisen jalkapallon fyysisiä vaatimuksia ainakin mitä tulee nopeuteen ja juoksuvoimaan.

Niin fakta 1) Griezman ei mahtunut aikanaan Ranskassa huippuakatemiaan sen takia että oli liian pieni&heikko. Fakta 2) Ranskassa on painotettu juuri fyysisyyttä pelitaidollisten ominaisuuksien kustannuksella. Fakta 3) Ranskassa on itse tiedostettu että tuossa mentiin metsään ja korjausliikkeitä jo tehty. Asiaa voi lähteä ihan netistäkin tarkastelemaan helposti, kun selvittää vaikka kuka on nykyisin tekninen johtaja Ranskan suurimman seuran(PSG:n) akatemiassa.

Kyse siis alunperin siitä että ei pelkästään puhuttu nopeudesta, vaan fysiikasta teknisten ja pelitaidollisten ominaisuuksien kustannuksella. Nyt kuitenkin Ranskan paras pelaaja on ollut juuri kaikkea muuta kuin tuo pelaajaprofiili pl. nopeus(missä siinäkään ole mikään Coman). Jos otetaan tuo pelaaja, joka ei siis sovi tuohon malliin ja ei mahtunut Ranskassa edes huippuakatemiaan pois, niin Ranska ei todennäköisesti pelaisi finaalissa, ehkä ei edes välierissä.

Saksa ja Espanja huonoja esimerkkejä, varsinkin Saksa. Espanja tuottaa edelleen eniten huippupelaajia. Saksa tuottaa hyvin huippupelaajia ja oli nytkin kisoissa välierässä. Mielestäni tuota ei voi pitää pettymyksenä tai merkkinä huonosta menestyksestä. Puhumattakaan merkkinä huonosta pelaajakasvatuksesta. Belgiakin tuottaa erinomaisia pelaajia, eikä siellä siis sen suhteen ole ongelmia. Se että maajoukkue ei voita arvokisoja tai pelaa finaalissa ei tarkoita suoraan mitään pelaajakehityksestä. Siitä kertoo muut mittarit.

Jos pelaajakehityksen mittarina toimisi vain finaali tai mestaruus, se tarkoittaisi että kahden vuoden välein vaihtuisi maa(t) mikä tuottaa parhaiten pelaajia ja joissa pelaajakehitys toimii parhaiten. Näinhän ei tietenkään ole, vaan jos asiaa vähänkin laajemmin ja syvällisemmin tarkastelee tajuaa tämän väitteen absurdiuden.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Saksa ja Espanja huonoja esimerkkejä, varsinkin Saksa. Espanja tuottaa edelleen eniten huippupelaajia. Saksa tuottaa hyvin huippupelaajia ja oli nytkin kisoissa välierässä. Mielestäni tuota ei voi pitää pettymyksenä tai merkkinä huonosta menestyksestä. Puhumattakaan merkkinä huonosta pelaajakasvatuksesta.

No, tuo oli minulta vähän yksioikoisesti kirjoitettu, tottahan Espanjan ja Saksan kokoiset jalkapallomaat tuottavat aina huippupelaajia olivat pelaajakasvatuksen painopisteet missä tahansa eikä yhdestä turnauksesta voi tosiaan vetää pitkälle meneviä johtopäätöksiä. Toisaalta, yhtä yliampuvaa voi olla jonkun silmissä väittää, että Ranska ei olisi edes finaalissa ilman Griezmania ja koska Griezman on ollut outolintu ranskalaisessa pelaajakasvatuksessa, ollaan kasvatuksen painopisteitä nyt miettimässä uudelleen. Jokaisella pelaajalla on kuitenkin oma tiensä ja tarinansa eikä Griezman ole jalkapallohistorian ensimmäinen pelaaja joka tullut hylätyksi jostakin pienen kokonsa takia. Tuollaisilla tarinoilla on aina helppo mehustella jälkikäteen.

Mutta tästä nyt on sinänsä järjetön kinata joten en jatka enempää.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös