Rajamäen polvitaklaus Aarnioon 26.2.2009 Espoossa

  • 32 708
  • 258

molari

Jäsen
En nyt halua vaikuttaa tuuliviiriltä :) mutta olet oikeassa, ei mene jalka edellä. Jalka-jalka -kontakti silti näyttää syntyvän, josta loukkaantuminen. Ei tuosta voi pelkästään Ekiä syyllistää.

Järkikommentti pitkästä aikaa - ja ketjun aiheesta - homma, kun on lipsahtunut pahasti sivuraiteelle.

Noita jalkojen vammoja syntyy hemmetin usein simppeleissä laitaväännöissäkin, kun kaveri kaatuu/menettää tasapainon, monasti vielä vastustaja kaatuu päälle (vahingossa), joka pahentaa tapausta.

Hyvä esimerkki oli Heiskasen jalan luunmurtuma, pikku tönäisy, jäässä (ilmeisesti) skraadi, ei se enempää vaadi.

Eilinen oli tälläinen työtapaturma, puhtaan taklauksen jälkeen (kroppa kroppaa vasten) polvet osuu yhteen, yhtähyvin siinä olisi voinut taklaajan (Ekin) polvi hajota, sen verran kovia noi tilanteet on ja kumpikaan (kukaan) ei hallitse kroppaansa tilanteen jälkeen. Yksinkertaistaen Aarnio olisi voinut kaatua yhtä hyvin Ekin päälle tapauksen jälkeen ja Ekiltä polvi hajota.

Valtaosin turhaa paskanjauhantaa porukalta, joka ei tilannetta ole nähnyt, kun jostain suttuiselta videon pätkätä.

Nyt, kun touhutaan jotain uudistuksia ja mahdollista Pohjoismaista liigaa, panaan pakka kokonaan uusiksi.

Perustetaan Muumi-liiga, jossa on taklauskielto, lämärit kielletty, kahvata ja sitoa saa, muutenkin pelataan "turvalätkää" ja kaikki pelit päättyy tasan ja jäähyjä jaetaan yhtä paljon, - kivaa, turvallista sossuhenkistä puuhastelua.

Vaihtoehtona "äijä"-liiga, jossa saa taklata, tarvittaessa tapella, vastaavasti käytetään Änärin nollatoleranssilinjaa.

Siinä sitten vaihtoehtoja joukkueille, pelaajille ja katsojille.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Totta, koska Rajamäki on oikeasti hyvä pelaaja. Taisi viime kaudella heittää reilut 10 maaliakin liigassa?

Eki teki viime kaudella runkosarjassa 16 maalia ja pleijareissa 4. Tällä kaudella maaleja on kasassa 11 (28 ottelussa), mutta loukkaantumiset ovat tietysti syöneet osansa Rajamäen pelistä.
 

flegmaattinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Ja vielä OT: hassua, miten oululaiset jaksavat vieläkin olla niin katkeria, että kuvittelevat Rajamäen ajaneen rumasti ja tahallisesti Bäckströmin päälle No, muistetaan meilläkin vielä se käsimaali...

Kyllähän nuo molemmat on edelleenkin hyvin muistissa. Rajamäki taklaa Kukkosen Bäckstömin päälle ja se oli ehkäpä suurin yksittäinen syy siihen, että Hämeenlinnassa juhlittiin samana keväänä kiekkokultaa.

Ja se käsimaali. Kyllä sekin erinomaisesti muistetaan. Ihanastihan se upposi...
 

Wilson-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Pitäisiköhän muutaman oululaisen miettiä taas hieman sitä mikä on se ns. rotta-pelaaja on?

Aika pahasti näyttää puuttuvan ihan sitä jääkiekon perustietoa sieltä napapiiriltä.

Sitä minä koitin niille vääntää jo tuossa ylempänä ja vieläpä hyvin perustein ja sitten vastaukseksi tulee "sori vaan, Rajamäki on rotta." Ei hyvää päivää. Voisivatko nämä tuollaisten kommenttien laittajat harkita perusteiden laittamista viesteihin?
 

Wilson-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Repesin täysin... Iginlan kunnioitus tulee kyllä muulta pohjalta kuin tappeluistaan, ja arvostus olisi varmasti valtavaa ilman niitäkin.

Huonoin vertaus/esimerkki ikinä...

Rajamäki näyttäytyy Oulussa rottana tuon Bäcström tilanteen takia, ottamatta kantaa siihen oliko se tahallinen vai ei, siihen mestaruus taisi sinä vuonna mennä.

Mutta ei voi kieltää, että Rajamäen jälkipeli ja ylilyönnit tekisi hänestä jos ei nyt rottaa, niin ainakin ylensyönyttä peltohiirtä... Mutta pelaajana kyllä 100 kertaa monikäyttöisempi kuin Aarnio, sitä en kiellä.

Silti Rajamäen taklaus ei ollut puhdas omiin silmiin jo vauhtinsakaan vuoksi.

Yritä uudelleen! Sanoin, että Pikkarainen ja Iginla ovat saman roolin pelaajia. Molemmat tekevät maaleja, taklaavat ja hiillostavat vastustajaa ja myös kuumenevat vastustajista sekä tappelevat (Pikkarainen harvemmin). Iginla on erittäin arvostettu johtaja joukkueensa sisällä. Hän on ansainnut arvostuksensa sillä, että laittaa itsestään peliin 110%. Ilman tappeluita se ei änärissä onnistu. Se on nimenomaan eroavaisuus näillä pelaajilla. Juuri tappeluiden ja rohkeutensa takia Iginla on yksi änärin arvostetuimmista pelaajista. Ilman tappeluhalukkuutta ei varmasti olisi. Jos Pikkarainen pelaisi siistimmin ja jättäisi karkeimmat typeryydet pois sekä vastaisi teoistaan voisi hän olla joukkueen sisällä todella arvostettu. Eki on jo arvostuksen ansainnut. Eki on Bluesin selkeästi johtavin pelaaja vaikka C kirjainta ei ole rinnassa.
 

trap

Jäsen
Eki on Bluesin selkeästi johtavin pelaaja vaikka C kirjainta ei ole rinnassa.
Vähän sivuraiteille mennyt keskustelu, mutta vastataan tähän: Rajamäellä itse asiassa on C rinnassa. Kuva eiliseltä:
http://www.jatkoaika.com/albumit/albuo52/003_G_002.jpg

Ja jottei täysin off-topicia ole, niin kommentoinpa tuota tilannetta vielä sen verran, että 5min+PRK:n olisi ryntäyksestä voinut olla ihan OK-tuomio kuten joku totesikin. Polvitaklausta tuosta ei saa tekemälläkään, mutta vauhtia oli liikaa.
 

Makis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Näin ne lappilaiset silmälasit voivat näköjään tilanteita muuttaa. Siltä varalta, että olit liian pieni tuolloin muistaaksesi mitä oikeasti tapahtui, otetaan pieni kertaus: Kärppä-pakki iski poikittaisella maskia pelanneen Rajamäen suoraan Bäckströmin päälle. Vain Kärppä-fanit voivat saada tuossa tilanteessa Rajamäen syylliseksi, mutta näitä keskusteluja lukemalla ei sekään hirveästi yllätä.
Hassua, miten bleegeille on unohtunut, että se ei todellakaan ollut ainoa Rajamäen maalivahdin päälle ajelu siinä sarjassa. Sen verran monta kertaa yritti, että lopulta onnistui tavoitteessaan.

Ja nimenomaan Rajamäki ei kaatunut Bäckströmin päälle, vaan Kukkonen kaatui Rajamäen työnnöstä.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Sikäli nämä Jatkoajan keskustelut ovat melko huvittavia kun esimerkiksi Viuhkolan kyseenalaisesta "taklauksesta" osa oli vaatimassa suu vaahdossa loppukautta ja täälläkin taas osa on todistelemassa kuinka hieno pelaaja Rajamäki onkaan ja taklaus täysin puhdas jossa kävi vaan vahinko... Ihan sama mitä tapahtuu niin keskustelun kulun voi ennalta arvata.

Värilaput forever!
 

Snaipperi #16

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Flames, Leijonat&Team Canada
Iginla on synnynnäinen johtaja ja joukkueen ykkösprofiili. Iginla on myös yksi NHL:n tämän hetken parhaista maalintekijöistä ja fyysisimmistä kiekkoilijoista. Onko vähän kohtuutonta verrata tällaista perikanadalaista voimanpesää suomalaiseen SM-tason jääkiekkoilijaan.

Pikkarainenkin kumminkin tappelee, vaikkakin harvemmin. Joltain Komarovilta en muista tappeluita. Pikkarainen taas tekee maaleja ja taklaa paljon.

Rapatessa roiskuu, perinteisestihän voimahyökkääjät tekevät maaleja ja keräävät tyylillään rangaistuksia. Siinä missä Komarov ja Aarnio ovat saaneet paikkansa liigasta rottailulla, Pikkarainen ja Rajamäki ovat pelitaidoillaan tehneet itselleen tilaa.
 

-013-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, HC Sparta Praha
Aijjai, jos Erkki tälle kaudelle vielä Raksilaan saataisiin. Voin sanoa, että sanonpahan vaan :)

Corso antaa vielä dunkkuun

Ikävää Aarnion kannalta. Jos siellä on molemmat nivelsiteet paukkunut, niin ei voi mitään. Joukkueen tärkeitä lenkkejä Änä on jokatapauksessa ja paranemisia toki Jääliin

Hyökkääjissä kato käy, onneksi laajuutta löytyy silti edelleen, eli nokka kohti Oulua ja huomenna syödäänkin iltapalaksi Ilveksen nahkaa

Täytyy vaan toivoa että Corso ei sotke käsiään moiseen paskaan. Hoitakoon joku muu.
 

NorthenAxe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, DFB, LFc, TML, FC Bayern, RoPs
Ihmeellistä keskustelua kerrassaan. Pikkarainen ja Raju-Erkki on kuitenkin jääkiekkoilijoita, jotka tekevät pisteitä, vääntävät ja kääntävät joukkueeen eteen. Sitten on rakkaan kotikaupunkini "ihmiskuula" jolla on huimat 0+1 30:stä pelistä plakkarissa, sekä lukuisia pakenemisia aiheuttamistaan nujakoista. Ainoa valitettava juttu tässä koko hommassa on se, että kärpät valitettavasti vahvistuu huomattavasti siitä, että "ihmiskuula" on parantelemassa itseään ensikauden Kiekko-Laser komennusta varten.

NA
 

Action man

Jäsen
Suosikkijoukkue
Matinkylän Mahti
Loppukautta ajatellen olisi kiva saada Kärpät vielä Espooseen. Saattaisi kiekon kuskaajat pitää pään paremmin ylhäällä ja syöttää nopeammin kiekon pois...näinkin voi käydä kun haetaan puhdasta osumaa ja taklattava väistää.
 

Ruutuässä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Pikkarainen on muuten tehnyt enemmän maaleja, kun Aarnio, Komarov ja Valtonen yhteensä tällä kaudella.
Pikkarainen on todella tärkeä pelaaja HIFK:lle, sitä en kiistäkään. Muistissa on kuitenkin aika hyvin Pikkaraisen kilppari Lostedtia vastaan. Siinä tilanteessa se oli ehkä järkevää, mutta toisaalta teoistaan pitää vastata. Jos haluaa sikailla, niin pitää myös vastata teoistaan. Kieltämättä Bluesilta oli tyhmää lähteä suoraan aloituksesta tappelemaan, kun pienellä lämmityksellä Pikkarainen olisi voinut olla mukana. Silloin tietysti Pate olisi voinut saada normaaliin tapaan pataansa.

Pikkaraiselta muuten helvetin hyvä kausi, kun ottaa huomioon, että em. kolmesta pelaajasta Komarov on ollut yllättävän hyvä myös pisteiden valossa. Valtoseen on huono verrata, koska Tomek on pelannut niin vähän, toisaalta ei missään nimessä voisi ollakaan Pikkaraisen tasoinen maalintekijä.

Mutta edelleen Rajamäestä: mies on kyllä tärkeä lenkki Bluesin ylivoimassa ja kehtaa mennä maalille täysillä. Tällaisia pelaajia liigassa tarvitaan. Vetää joka vaihdon tosissaan ja täysillä. Tunnetta ei voi koskaan olla liikaa.
 

Jeppe_68

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Nelosen videon yhteen kertaan katsoneena sanoisin että normi keskialueen taklaus, joskin Rajamäki liikeradallaan osoittaa omaavansa taklaushalukkaan pelaajan ominaisuudet. Hienosti huomaa kovassa vauhdissa taklauspaikan, korjaa menosuuntaansa ja antaa mennä. Polvitaklausta tuosta ei saa millään ainakaan tuon katselukerran perusteella, niitti vaan osuu jostain syystä osittain jalkaan. Huomenna happea Erkille kun muu joukkue pelaa ja Aarniolle pikaista paranemista.
 

snoukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Paikanpäällä tilanteen nähneenä osuma oli suurinpiirtein puhdas, vauhtia liikaa siitä 1 peli on ok. Tällaista sattuu eikä välttämättä kumpikaan ole syyllinen, jos pitäis valita niin Eki. Kylläkin sattui oikea tyyppi kohdalle.

Se mikä kiinostais kun tää "rotta" niin puhuttaa että kuka näistä "rotta"pelaajista olis se, jonka valmentajat ja varsinkin fanit ottais omaan joukkueeseen. Itse en ehdi(osaa)tehdä,tai avata mitään uutta ketjua. Joku fiksumpi voisi tehdä sen.

Enivei, huomenna Nordiksella kumpikaan "rotta" ei vissiin pelaa, joten siinä suhteessa puntit on tasan

EDIT. tarkoitin toisella "rotalla" Pikkaraista.
 
Viimeksi muokattu:

thnninen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon jääkiekkojoukkue, millä nimellä milloinkin
Oikeus toteutui ja Eki kärsii pelkästään ottelurangaistuksensa.
Linkki kurinpitopäätökseen.

Ja kuten Muukkonen toteaa, kyseessä ei ollut polvitaklaus, vaan Aarnio väisti Rajamäen taklausta, ei ehtinyt kunnolla alta pois, ja VÄÄNSI JALKANSA KAATUESSAAN.

Vieläkö tämä oli selvä ja törkeä polvitaklaus?
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Rajamäki valmistautuu kovaan taklaukseen ja juuri ennen varsinaista kontaktia väistää Aarnio Rajamäkeä vasemmalle. Kuvanauhan perusteella näyttää siltä, että Rajamäellä on kontaktihetkellä paino oikealla jalalla ja hän pyrkii taklaamaan Aarniota olkapäällä.

Siinä faktaa kaikille saatanan jyrsijöille, meni juuri niinkuin ennustinkin.
 

molari

Jäsen
Rajamäki valmistautuu kovaan taklaukseen ja juuri ennen varsinaista kontaktia väistää Aarnio Rajamäkeä vasemmalle. Kuvanauhan perusteella näyttää siltä, että Rajamäellä on kontaktihetkellä paino oikealla jalalla ja hän pyrkii taklaamaan Aarniota olkapäällä.

Siinä faktaa kaikille saatanan jyrsijöille, meni juuri niinkuin ennustinkin.

Aamen tämän on kaikki hallilla eilen olleet tietäneet yli 24h.

Tietysti Kärppien pelaajat voi mennä porukalla protestoimaan päätöstä.

Aikamoisia pellejä noi dumaritkin on, kiima oli vaan Rönnillä kova pistää Eki ulos.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Niin, kyllähän se näillä säännöillä näin menee. Ei mikään yllätys.

Omasta mielestä vaan on perseestä että liigassa saa nykyään ajella ilman mitään vastustajan kunnioitusta porukkaa sairaalakuntoon ja sitten lätkitään näitä naurettavia pelikieltoja. Vaikka tollanen töötti olisi miten puhdas tahansa niin yleensä siinä käy kuitenkin huonosti. Koko vastapalloon ajelu voitaisiin omasta puolesta kieltää, kuka näistä oikeasti mitään hyötyy, kysyn vaan? Riski käydä pahasti on aina iso.

Muukkoselta on homma lähtenyt lapasesta jo aikaa sitten, mutta eniten ihmetyttää kuinka kujalla koko SM-liigan johtokin on tästä touhusta.
 

-013-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, HC Sparta Praha
Niin, kyllähän se näillä säännöillä näin menee. Ei mikään yllätys.

Omasta mielestä vaan on perseestä että liigassa saa nykyään ajella ilman mitään vastustajan kunnioitusta porukkaa sairaalakuntoon ja sitten lätkitään näitä naurettavia pelikieltoja. Vaikka tollanen töötti olisi miten puhdas tahansa niin yleensä siinä käy kuitenkin huonosti. Koko vastapalloon ajelu voitaisiin omasta puolesta kieltää, kuka näistä oikeasti mitään hyötyy, kysyn vaan? Riski käydä pahasti on aina iso.

Muukkoselta on homma lähtenyt lapasesta jo aikaa sitten, mutta eniten ihmetyttää kuinka kujalla koko SM-liigan johtokin on tästä touhusta.

Pää on avattu ja säännöt selvät kaikille. Tervetuloa raksilaan Erkki Rajamäki
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Pää on avattu ja säännöt selvät kaikille. Tervetuloa raksilaan Erkki Rajamäki
Kuka Raksilassa vastaa haasteeseen? Tissiposki-Viuhkola vai?

Ekin taklaus oli raju, mutta Aarniossa ei ollut miestä ottamaan sitä vastaan ja näin kävi. Yksi matsi huilia riittää. Kurjaa tietysti, että Aarnio loukkaantui, mutta hänen osaltaan ei voi välttyä ajatukselta, että sai mitä tilasi.
 

Chris Sharma

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Suomen maajoukkue, Nationalelf
Muukkoselta odotettu päätös.

Kuten useimmat täällä aivan oikein totesivat, niin kysymyksessä ei ollut tahallinen polvitaklaus. Joillekin vahvalasisille se vaan tuntui olevan todella vaikea uskoa....

Toivon todella, että Eki pääsee vielä pelaamaan Raksilaan tällä kaudella!!
 

Tuzzi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kuka Raksilassa vastaa haasteeseen? Tissiposki-Viuhkola vai?

Mihin haasteeseen? Eiköhän Tissiposki-Viuhkolakin osaa polvella taklata jos sitä tarkoitat. Taitaa vaan kunnioittaa vastustajaa liikaa alentuakseen sellaiseen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös