Raipen stintti – peliesitykset kaudella 2024–2025

  • 54 245
  • 485

Sportsguy

Jäsen
Tavoite on se 12. sija niin siinä ihan hyvin mukana, mutta kauaa ei voi tulos olla tämä. Toivottavasti kuitenkaan Aho ei hanki hankkimisen ilosta jotain mylläreitä tai brodeckeja. Enkä näin uskokaan, ne olisi jo tullut.
 

Tuen Vety

Jäsen
Suosikkijoukkue
RaiPen reippaat pojat
No niin, nyt testataan ekaa kertaa uutta omistusta ja hallitusta. Zero-vitun-puong tältä viikolta. Jos pitää reagoida niin nyt on se paikka. Liitereissä on käynyt väkeä ja oluthanat kuohunnut. Verorajat ja kaikki. Toimikaa!
 

3156155

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
En vielä ole valmis luovuttamaan tämän viikon tahmeista esityksistä huolimatta. Ajoittain hiipii takaraivoon, että tähänkö tyssäsi SaiPan raikas ja vauhdikas alku. Välillä taas hiipii ajatus, että olisiko sittenkin syynä joku todella raskas treenijakso.

Sarja on pitkä ja sen keskellä on jokaisen joukkueen vedettävä ajoittain rajujakin jaksoja treeneissä joka väistämättä näkyy peleissä. En tiedä olenko aivan yksin näiden ajatusten kanssa, mutta en vaan suostu uskomaan et SaiPan erittäin raikas ja halukas startti voi tyssätä kuin seinään ilman hyvää syytä. Kyllähän tuon kuitenkin näkee kentällä ettei jaloista vaan yksinkertaisesti tällä hetkellä lähde ei sitten ollenkaan. Se taas sitten näkyy kaikessa tekemisessä kentällä ja pelaajien naamoja myöden myös vaihtoaitiossa.

Samaa mieltä toki olen, että joukkue huutaa paria vahvistusta. Näiden vahvistusten tulisi myös todella olla niitä vahvistuksia eli aika hyvää työtä noiden osalta olisi syytä tehdä Ahon. Sen verran tiukassa seuran rahat ettei euroakaan voi käyttää Kjaerin kaltaisiin toivotaan toivotaan hakuihin nyt tarvitaan tekijämiehiä ei yhtään vähempää. Helpommin sanottu kuin tehty.

Uskon kuitenkin tän hetkisen vitutuksen keskellä SaiPan piristyvän ja me nähdään kohta taas erittäin liikkuva ja taisteleva joukkue. Mihin se sitten riittää niin siitä ei ole tietoa. Paljon riippunee myös Ahon taidoista hankkia onnistuneet puuttuvat tekijämiehet 2kpl.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, sympatiat Poriin
Ei SaiPa pysty tätä suuntaa rahalla kääntämään, enkä tiedä pitäisikö edes kun riskit tiedetään? Kuten täällä palstalla on todettu, etenkin kakkos- ja kolmosketjujen pitää pystyä parempaan. Kenenkään selän taakse ei voi piiloutua, vaan tulosta pitää alkaa tekemään. Pitää uskaltaa haastaa vastustajaa, voittaa kaksinkamppailuita ja ottaa vastustajalta tila, aika ja peli-ilo pois. Pitää ajaa röyhkeästi maalille ja ottaa niitä iskuja ja mustelmia. Myös kiekottomana pitää olla aktiivinen. Raipe on moneen kertaan teroittanut sitä, että SaiPan pitää suorittaa taitojen ja fysiikan äärirajoilla, jos aiotaan voittaa pelejä. Eroa viime kauteen on siinä, että pelissä on kuitenkin tietyt perusasiat hyvällä mallilla. Viime kauden kaoottinen pelaaminen ei olisi mitenkään voinut jalostua voittavaksi jääkiekoksi. Nyt on vielä toivoa - ehkä.
 

emz1

Jäsen
10 pelin jälkeen SaiPa on sillä sijalla ja niissä asemissa jota olisi voinut ennen kauden alkua luokitella jo lähes mestaruudeksi. Toki matkan varrella tapahtui alkuun kaikenlaista josta muutaman mopo otti keulan isosti ylös ja kun etupyörä pamahti asfalttiin, niin siitä muodostui ”samaa paskaa kuin vuodesta toiseen on ollut”.

Jos arvioidaan nyt pelkästään tuoreinta HIFK-ottelua, niin rakenteellisesti viisikkopelissä ei ole isosti mitään pielessä. Omista lähdetään hyvin, keskialuettakin ylitetään suht mallikkaasti mutta isoimmat ongelmat syntyvät sitten hyökkäysalueella.

Nämä ongelmat korostuvat silloin entisestään kun vastustajalta löytyy kykyä ottaa tilaa ja aikaa pois aktiivisella karvauksella ja toinen vaihtoehto on painia isokokoisten pakkien kanssa päädyssä.

Ei HIFK esittänyt tänään mitään ihmeellistä dominointia, mutta he tiesivät miten SaiPa riisutaan aseista puolustusalueella ja siniviivan tuntumassa.

Jos otetaan vielä kiinni tähän HIFKin aktiiviseen paineistukseen niin siitä päästään myös käsiksi SaiPan ongelmakohtiin. Puolustuksessa on erittäin rajallisesti hyvään siniviivatyöskentelyyn kykeneniä pelaajia. Kousan kun syö pois, niin muiden kanssa ei tarvitse olla edes ihan niin valppaana koska luistelun ja kiekonkäsittelyn taidot eivät ole sellaisia, että siellä viivassa pystyttäisiin tekemään nopeita suunnanmuutoksia tai viisikkoa murtavia syöttöjä.

No, mitäs kun pakin tila on viety pois? Pakki siirtää kiekon laidalle jos ei pääse toimittamaan kiekkoa maalille. Laidalla iskee rajusti kasvoille pelaajien taitotaso, reagointikyky ja pelikentän näkeminen kun tilaa ja aikaa on vähän. Usein ratkaisu on hätäinen, vastustaja ehtii väliin tai kiekko irtoaa lavasta ja peli menee kiekontavoittelutilanteeksi tai laitapainiksi ja hyökkäys kuivuu kokoon.

Mitä me tarvitaan?
- Hyökkäysalueella siniviivatyöskentelyn tutkinnon suorittanut toinen puolustaja, Kousan lisäksi (=Maalahti)
- Peliä rakentava kakkossentteri joka kykenee luomaan uhkaa kiekollisena hyökkäysalueella ja antamaan henkilökohtaisella taidolla aikaa ja tilaa muille.

Raipelle ekasta kympistä sinällään puhtaat paperit, että rajallisill resursseilla on saanut ulosmitattua järkevän näköisen pelitavan joukkueelle, jonka avulla SaiPa pystyy pysymään pelissä mukana ja taistelemaan pisteistä. On hyvä muistaa, että tuossa on käytännössä joukkueellinen nimiä joista Raipe ei ole itse valinnut tai hyväksyttänyt mukaan juuri ketään mutta hän on saanut joukkueen silti pelaaman hyvin yhteen.

Viimeisenä provona lähinnä ihmettelen, että kuinka paljon porukka katsoo sormien läpi Naukkarisen pelaamista kakkosketjussa löytäen vian aina ensisijaisesti muualta mutta saman ikäryhmän Hokkasta riepotellaan milloin mistäkin. On hyvä pitää mielessä, että Naukkarinen on vielä täysin raakile kamppailupelaamisessa ja että viime kauden 20 pisteestä valtaosa syntyi ajanjaksossa jossa millään ei ollut mitään väliä ja vain pelailtiin vailla huolta huomisesta. Tällä hetkellä esitykset eivät ole sellaisia, että paikka kakkosketjussa olisi itsestäänselvyys.
 

Kuututkija

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Viimeisenä provona lähinnä ihmettelen, että kuinka paljon porukka katsoo sormien läpi Naukkarisen pelaamista kakkosketjussa löytäen vian aina ensisijaisesti muualta mutta saman ikäryhmän Hokkasta riepotellaan milloin mistäkin
Otetaan tästä koppia.
Ainakin itselläni tuo kritiikki Hokkasta kohtaan tulee, ns automaattisesta pelipaikasta.
Potentiaalista on puhuttu, mutta konkretia loistaa poissaolollaan. Hokkasella pelejä liigassa takana toista sataa, ja pisteitä kasassa kymmenkunta. Nyt kakkoskentässä/kakkosyyveessä. Ei ihan aukea itselle, mutta toisaalta kukas tilalle?
Myönnän että U20-joukkueen seuraaminen on itselläni vähäistä, mutta Naukkarinen viime alkukaudesta näytönpaikan saatuaan, lunasti paikkansa ylhäältä ja väläytteli myös pistepotentiaalia.

Nythän tilanne on molemmilla se, että tulosta vain täytyy tulla jos kakkoskentässä tahkotaan. Ei ole Oton eikä Jannen vika, jos noilla tehoilla saadaan tulosyksikössä vääntää. Tässä kohtaa sormi osoittaa omistusportaaseen / urheilutoimenjohtajaan.

Lopuksi todettakoon myös, että kyllähän sentterin rooli herättää enemmän porua kuin laiturin vastaava.

E: korjattu typoja
 

Kivisalmi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ville Petmanille todella iso lampaan perse viimeisimmistä kolmesta matsista. Espoossa ulosajo lopussa kun peli oli ratkennut, Lukkoa vastaan katsomossa ja eilen aivan unessa koko matsin ja surkeita valintoja jatkuvasti. Ei ollut raivoa eikä edes enää yritystä.

Alkukaudesta ehdin jo sanoa, ettei edes Tampereella ole varaa Petmaniin ensi kaudella mutta tällä tahdilla ei ole hätää, että hän lähtisi pois..
 
Eiköhän nyt ole jo korkea aika avata keju Raipelle kenkää ja hyvästi. Ei edes Raipe saa divaripörrääjistä eikä hyvin keposista ulkomaanarvoista Liigatasoisia ratkaisijoita. Ihan turhaan hän ruotii itseään mediassa, aihettaa vain myötähäpeää ja narunpyrskähdyksiä. Aholla on varmasti oma roolinsa pelaajavalinnoissa mutta syntisäkiksi hänestä ei ole. Fanien lahtipenkki jo odottaa...
 

ahal

Jäsen
Eiköhän nyt ole jo korkea aika avata keju Raipelle kenkää ja hyvästi. Ei edes Raipe saa divaripörrääjistä eikä hyvin keposista ulkomaanarvoista Liigatasoisia ratkaisijoita. Ihan turhaan hän ruotii itseään mediassa, aihettaa vain myötähäpeää ja narunpyrskähdyksiä. Aholla on varmasti oma roolinsa pelaajavalinnoissa mutta syntisäkiksi hänestä ei ole. Fanien lahtipenkki jo odottaa...
Noh, en nyt lähtisi vielä tässä vaiheessa panikoimaan. Ja mitä se vaihtaminen lopulta takaisi, jos pelaajisto on halvan puoleista. Raipe on haastatteluissa näyttänyt olevan aidosti ihmeissään - mitä hittoa? Itseruoskinnan tulkitsen niin, että hän on valmis tulemaan joukkuetta vastaan ja palaveeraamaan, jotta kurssí saadaan käännettyä. Pelaajilla on myös peiliin katsomisen paikka, miten on niinku mennyt omasta mielestä?

Yksi merkittävä asia voi olla, että RH ei välttämättä ole kaikkein analyyttisin ja teoreettisin valmentaja, joka osaisi piirtää ja vääntää rautalangasta kuviot joka tilanteeseen. Vaikka tietoa on kertynyt hänelle vuosien varrella valtavasti, sen soveltaminen käytäntöön ei aina ole helppoa. Ihan kaikkea ei voi kädestä pitäen neuvoa. Hyvien pelaajien kesken se ei ole ongelma, mutta uraansa aloittelevien kanssa voi tulla katkoksia. Vähän samaan tapaan kuin Virrallakin. Raipe on kuitenkin Suomi-kiekon ikoneja, joten toivotaan, että onnistuisi SaiPassakin.
 

Lepranmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vaasan Sport, Philadelphia Flyers
Tämä on kyllä mielenkiintoinen tilanne. SaiPalla alla 4-8 vierasvoitto Helsingistä. Se on kovin paikka mistä tuollaisen voiton voi hakea Suomessa ihan mediahuomionkin puolesta.

Nyt sitten viikko lepuuteltu ja vastaan tulee Sport joka on pelannut tällä viikolla kaksi peliä ja viimeeksi juuri peliä edeltävänä iltana. Ja ilmeisesti vielä ovat häviämässä tuon pelin. Kotietu, lepoetu, itseluottamusetu, ennakkoon kotijoukkueelta löytyy kaikki mahdolliset avaimet kliiniseen voittoon. Mikä voisi mennä pieleen?

No, oikeastaan aivan kaikki. Sport on kokenut nippu täynnä niitä kuuluisia "karvaperse" jääkiekkoilijoita jotka ovat maailmaa nähneet. SaiPan osalta on vaarana, että lataus menee täysin yli, lähdetään aivan takki auki tai sitten muuten vain palataan sieltä korkean suorittamisen tasolta isosti alaspäin.

Tämä peli voi olla yllättävänkin isossa roolissa ihan koko SaiPan kauden osalta. Tämä on juuri sellainen peli jossa se itseluottamus saadaan romutettua täysin, tai sitten otetaan se rutiininomainen voitto viikon valmistautumisen jälkeen ja joukkue alkaa saamaan kiinni siitä mitä se perustekeminen tarkoittaa liigassa.

Siinä on ihan "pieni" sävyero lähteä huomenna selittelemään jotain 2-5 tappiota, kun taas vastaavasti kertomaan kotivoiton jälkeen kuinka joukkueessa on hyvä henki kolmen ottelun voittoputkessa.

Luottavainen fiilinki on kuitenkin, että Raipe kokeneiden pelaajien avustuksella on saanut kopin ymmärtämään että tässä ei olla voitettu yhtään mitään ja sama lennokkuus jatkuu huomenna.

Pakko lainata vanhaa viestiäni, mutta mielestäni tässä taisi käydä juuri niin kuin vähän pelkäsin. Se hurmostila saatiin tapettua yhteen kotitappioon pelissä, joka SaiPan kaiken järjen mukaan piti voittaa. Niin ohut oli vielä joukkueen selkäranka, että sitä pelien voittamista ei yksinkertaisesti vain vielä opittu.

Häviämisen kulttuuri on isosti peisiytynyt koko organisaatioon ja kun se pelko "samasta paskasta" alkaa hiipimään edes hieman pelaajien puseroon niin se on samantien 10% pois siitä viimeisestä puristuksesta kentällä. Ja ne prosentit ovat liikaa SaiPan materiaalilla. Sama näkyy myös meissä kannattajissa, pari huonoa peliä ja koko kausi on käytännössä pilalla.

En tiedä, onko vain sattumaa mutta tuon Sport pelin jälkeen joukkueen asenne on laskenut, on tullut selkeä lukko pelaamiseen ja mailaa puristetaan liikaa. Itse en usko tämän olevan vain sattumaa vaan nimenomaan juuri sitä pientä peikkoa pelaajien mielessä, jota he eivät välttämättä itse edes tiedosta.

Jotta tämä tilanne purkautuisi, vaatisi se johtavien pelaaien astumista esille. Petman, Kalapudas, Kivenmäki, Kousa, Granholm ja Naukkarinen ovat olleet viime pelit aivan yössä. Turha siinä on Hokkasia sun muita syyttää kun kärki ei suorita tällä hetkellä edes siedettävällä tasolla.

Sen lisäksi tarvitaan pikaisesti vähintään se kakkossentteri, joka ei tule vain osallistumaan vaan tekemään myös tulosta.

Seuraavat 6 peliä ovat: TPS, Sport, Ässät, Lukko, JYP, JYP.

Noista peleistä joukkueen on budjetoitava vähintään 10 pistettä. Kaikki turha selittely jostain joukkueen valmistautumisesta on nyt unohdettava ja on vain laitettava jälleen kerran työrukkaset käsiin.

Itseäni henkilökohtaisesti vituttaa katsella päävalmentajaa lehdistötilaisuudessa selittelemässä että ei saatu oikein latausta päälle. Jos HIFK ei lauantaina Kisapuistossa sytytä niin joku on pahasti pielessä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös