Ilmoitukset

Nimimerkki BlackWolf on viikon ajan poissa muonavahvuudesta kirjoitettuaan henkilökohtaisen hyökkäyksen "Liigan yleisömäärät kaudella 2018-2019"-ketjuun.

Sulje ilmoitus

Nimimerkin g0447u on saanut pysyvän pelikiellon. Olimme huomauttaneet häntä sekä heikosta sisällöstä että huonosta kieliasusta, ja edellisyön todennäköisesti humalatilassa kirjoitetut turhat viestit olivat meille viimeinen pisara.

Sulje ilmoitus

Nimimerkit Huikko ja KooJii_#1 kirjoittivat hyvän maun vastaisen viestin, ja tämän vuoksi he ovat seuraavan viikon ajan kokoonpanon ulkopuolella.

Nimimerkkiä Ippenator ei puolestaan nimetä pelaavaan kokoonpanoon seuraavan kahden viikon aikana offtopicin ja itsemoderoinnin vuoksi. Aiempi rikehistoria vaikutti päätökseemme.

Sulje ilmoitus

Torstain otteluseuranta tuotti lukuisia pelikieltoja.

Nimimerkit Mensonge ja Eric Rooslind saivat viikon pelikiellon henkilökohtaisista hyökkäyksistään.

Nimimerkki Tifosi puolestaan sai viikon pelikiellon mauttomasta ja hyvän maun vastaisesta viestistä.

Nimimerkki Roger Moore huilaa viikon ajan provosointiensa ja turhailujensa vuoksi.

Lisäksi nimimerkki Äksönn kuittasi itselleen viikon pelikiellon provosoituaan Mika Pyörälän loukkaantumisella sekä otteluseurannassa että otteluketjussa.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Päätykiekko opettelee seuraavat kolme kuukautta käytöstapoja katsomon puolella, sillä hänen antinsa Pelicans-osiossa oli silkkaa flametusta ja pään aukomista. Aiempi rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen.

Nimimerkki Katajanokan spanieli saa miettiä seuraavan viikon ajan, pitäisikö myös otteluseurannassa kirjoittaa asiallisesti.

Nimimerkki Mike on saanut viikon pelikiellon hyvän maun vastaisesta viestistä SKA Pietari - Jokerit -ketjussa.

Nimimerkki Finlandi_36 hakee seuraavan viikon ajan sisältöä viesteihinsä vaihtopenkiltä.

Nimimerkin Fernando viime aikojen tuotanto on ollut silkkaa provosointia ja pään aukomista, viimeisimpänä esimerkkinä hänen viestinsä Jesse Puljujärven ketjuun. Mittavan rikehistorian vuoksi palkitsimme hänet urakastaan kuukauden huilitauolla.

Sulje ilmoitus

Radio Puhe / Pro Yle Puhe

Viestiketju osiossa 'Vapaa keskustelu' , aloittajana Uleåborgir, 21.11.2008 klo 22.27.

 1. Uleåborgir Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
  Eräässä ketjussa ollaan jo liipattu aihetta. Eli Suomen Yleisradion Radio Peiliä. Pelkkää puhetta. Ei soittolistoja, ei puhelinsoittoja - pelkkää asiaa.

  Oulussa sen taajuus on 107,7 MHz.

  Nykyään minä nukahdan joka ilta Radio Peilin uutisiin ja katsauksiin. Iltapäivällä kuuntelen Päiväntasaajaa. Mahtavia makasiiniohjelmia. Ja edelleen EI MUSIIKKIA.

  Miinustakin pitää kanavalle antaa: jinglet ja kanavatunnarit ovat hirvittäviä. Mutta ohjelma osoittaa parhautta suomalaisessa radioscenessä.
   
  Viimeksi muokattu: 15.12.2015 klo 21.32
 2. Evil Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kanadan ykkösketju: Lee-Lifeson-Peart.
  Tuohan kuulostaa hyvältä. Musiikin valitsen muutoinkin mieluiten itse, radioissa on töissä sellaista paskakorvaa ettei mitään rajaa. Soittolistat ja tuo helkkarin formaattiradioäänitapetti... hyi saatana. Radio Rockia yritin vähän, kun siellä sentään joskus kuuli jotain Zeppeliniä ja vastaavaa, mutta tunti sitä niin on kuullut koko kuukauden annoksen.

  Onko tuo Peili sitten tulossa haastamaan Radio Suomen pitempien ajomatkojen viihteenä? En tiedä, mutta saatan hyvinkin antaa mahdollisuuden.
   
 3. moby Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP(#42)
  "Tapahtui vuonna -58", "Tapahtui vuonna 83". Mitä vielä ihminen haluaa tiedon janoonsa? Ei ainakaan soittolistoja. Loistavaa faktaa aivan uskomattomista aiheista. Kuinka moni tietää miksi Stella-leipomo joutui lopettamaan? Minä tiedän.

  Tänään mies kertoi, kuinka lopetti röökaamisen ja alkoi virkata nukketeatterinukkeja ja aamulla vertailtiin kannattaako ajaa omalla autolla vai taksilla/vuokra-autolla.

  Miten kukaan tulee toimeen ilman näitä faktoja. Tiedän kyllä, että monikin tulee toimeen, mutta kannattaa harkita mikä elämässä on tärkeää.

  PRO todellakin.
   
 4. RockTheRink Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Chicago Blackhawks
  Kerrankin radiokanava, joka kestää päivittäistä kuuntelua! Työnkuvani on itsenäistä puurtamista, mikä on ainoastaan positiivinen asia - aina ennen työkaverit on piinanneet luukuttamalla Radio Novaa jokaikinen päivä. Mä kun en ole mikään kovin pirteän ihana aamu-ihminen. Päinvastoin saatana.

  Joskus tietysti aiheet jostain kimalaisen kasvattamisen syvimmästä olemuksesta saattaa pitkästyttää, mutta eipä tuo haittaa. Joka päivä tulee vähintään muutama kiinnostava ohjelma. Ja kun aikaa puheelle on, niin asiatkin käydään pintaraapaisua syvemmältä läpi.
   
 5. Käyttäjänimetön Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, G.Kasparov, Boris Nemtsov
  Viime talvena oli 100 vuotta sitten syntyneestä Mika Waltarista useampi ohjelma ja silloin piti suorastaan ohjelmatiedoista katsoa milloin kyseistä aihetta koskevia ohjelmia tulee.

  Radio Peili antaa toivoa sille, että ihmiskunnalla on vielä mahdollisuus.

  Radio Rock on rokkarin nova.
   
 6. leathermouse Jäsen

  Kuulinko oikein, että sieltä tuli äsken uutiset latinaksi? Jos tuli latinaksi, niin herää kysymys - ketä varten? :)

  Mielenkiintoinen uutuus minulle muuten.
   
 7. ditrim Jäsen

  Lainaus:
  Radio Rockin sana Rock on raiskaus rokkia kohtaan. Väsynyttä muotiheviä ja mainoksia. Aamushow uppoaa jollain asteella sentään vielä.
   
 8. Radiopää Jäsen

  Loistava ketju. Itselläni on usein Radio Peili auki niin kotona kuin autossa. Musiikkiradioista kuuntelen vain Radio Helsinkiä, mutta varsinkin pitkillä automatkoilla Peili on usein auki koko matkan. Peilistä tulee paljon mielenkiintoisia aiheita ilman musiikkia, jota varten mulla on levysoitin.

  Suurin osa kaupallisista radioasemista on tänä päivänä täyttä kuraa, mutta onneksi Suomella on hieno yleisradio, mitä kaikkia eivät vaan näytä tajuavan.
   
 9. msg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sopimustekninen verovelka
  Tunnustan, kyllä aamuisin kuuntelevani Ykkösaamun jo kahdeksan uutisten jäljeen Ylen Ykköseltä sen sijaan, että odottaisin sen tuloa Peilistä yhdeksän uutisten jälkeen.
  Hyväähän on, se ettei välttämättä tarvitse kahlailla Ylen muita kanavia ja niiden ohjelmia läpi, kun kaikki lopulta tulevat Peilinkin puolelta.
  Miinusta kyllä siitä, että paljon kuuntelevat kuulevat paljon uusintojakin.
   
 10. MS Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Et-Po 72, EuPa, Veitsiluodon Vastus,Hoopi Hänninen
  Lainaus:
  Radio Peilin ohjelmisto perustuu Ylen kaikkien radio- ja televisiokanavien puheohjelmiin. Kanavalla lähetetään lisäksi myös arkistoituja ohjelmia.

  Lainaus:
  Yle: Yle Radio Peilin kuuluvuus.

  Lainaus:
  Kannattaa kyllä tutustua myös Yle Radio 1:n ohjelmistoon. Yllättävän kiinnostavia musiikkiohjelmia kuten Jukka Mikkolan toimittama Avaruusromua.

  Lainaus:
  Maniona ominaisuutena monia ohjelmia pystyy kuuntelemaan tai lataamaan jälkikäteen Ylen sivuilta.

  Lainaus:
  Wikipedia: Nuntii Latinii.
  Yle Radio 1: Nuntii Latini.
   
 11. Uleåborgir Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
  Lainaus:
  Lainaus:
  YLE:n latinankieliset uutiset ovat legendaarisia ympäri latinaa harrastavan maailman. Näin olen lukenut. Ja latinan harrastajiahan on paljon. Paljon enemmän kuin esim. esperanton, toisen "lingua francan". Nykyään tosin lingua franca on englanti, mutta anyways.
   
 12. Käyttäjänimetön Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, G.Kasparov, Boris Nemtsov
  Lainaus:
  Tokihan asia on noin mutta ei se ole sama asia kuin kuunnella "suorana". Samahan pätee urheilulähetyksiin.

  Tänään kuuntelin kaikki netissä olevat Peilin urheiluvisat. Siinä meni mukavasti koko aamupäivä. Välillä torkahdin hetkeksi ja kelasin sitten aina lähetyksen alkuun.
   
  Viimeksi muokattu: 22.11.2008 klo 21.34
 13. pongo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Itsekin kyllästyin jo neljän YleX & Radio Suomi vuoden jälkeen siihen 10 sekuntia puhetta, 5 minuuttia musiikkia -rytmiin, joten Yle Radio Peili alkoi soimaan radiopeltoreissani heti kun kanava muuttui valtakunnalliseksi. Aivan loistava kanava, todella mielenkiintoisia ohjelmia, ja vaikka ei olisikaan mielenkiintoista niin töissä kuuntelen nykyisin mieluummin kaikkea muuta kuin musiikkia.

  Miinuspuoli on se, että Ylen Ykkösellä ja Radio Peilillä tulee jonkin verran keskinäistä toistoa, mutta kertaushan on opintojen äiti.
   
 14. Tarinankertoja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ipa, ipa, ipa, ipaa...
  Peilistä tulee kuunneltua TV:n ajankohtausohjelmatkin nykyään.

  Pro Radio Peili

  vastapainoksi olisi kiva, jos olisi musiikkiradio, jossa ei lätistäisi yhtään mitään. Tämä vaan ei ole mahdollista, kun kaupallisen radioiden luvissa edellytetään 30% lässytystä. Ja sitä, ziisus sentään, se sitten onkin. Juontajien yleissivistys alle nollan kait tarkoituksella, jotta kuulia voi kokea olevansa fiksumpi. Muutenhan noita kaupallisten ja X:n juontajia ei voi selittää. On hienoa kuunnella kun joku lukee iltapäivälehden otsikoita radiossa, kommentoin niitä tuntematta taustaa (siis lukematta edes sitä iltiksen juttua). . .huoh… Radio Suomi taas soittaa niin hirveetä musaa jotain sunnuntaita lukuun ottamatta, jotta... Pro Peili
   
 15. Uleåborgir Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
  Paljon on ehtinyt vettä virrata Perämereen, ja miksei myös Välimereen, siitä hetkestä, kun Radio Peilistä tuli YLE Puhe. Ihanat modet ovat näemmä muuttaneet ketjun nimen Pro Radio Peilistä oikeaan nykyasuun. Kiitos modet! Pelisilmää on.

  Nykyään oma ehdoton suosikkini Puheella on aamuyön Elävä arkisto -ohjelma. Olen kuunnellut Lasse Virénin kultajuoksut ja Sarajevon talviolympialaisten Suomi - Itävalta -ottelut. Ja kun Prahassa kikkailtiin ankarasti neukkujen johdossa, kuulin senkin, vaikka synnyinkin 10 vuotta tapahtumien jälkeen. Lyhyttavaraa 60-luvulta, ah. Tapahtui 50 vuotta sitten. Oih.

  Kulttuuripeili on tuskaa. Ensin se tulee klo 19.03 ja kestää vajaan tunnin. Sitten se tulee uusintana klo 00.08. Myös radioteatterin kirjanlukemiset ahdistavat.

  Ja ne kanavatunnukset. Voi vittu. On kummallista, että maan puheisin kanava soittaa pisimmät muusilliset jinglet. Hirveä ristiriita. Silti en ainakaan minä Puhettani muuhun vaihtaisi.
   
 16. Fordél Jäsen

  Itse en radiosta enää muuta kuuntelekaan kuin tätä kanavaa. Ei sitä NRJ:n ja muiden normikanavien menoa jaksa enää kuunnella. Sisällötöntä paskaa, jossa ei ole mitään ajatusta. On paljon mukavampi kuunnella ajatuksella tehtyjä haastatteluja, kolumneja, pakinoita ja keskusteluita, joista saa monesti hyvin paljonkin irti ja ajattelemisen aihetta. Muista kanavista saa lähinnä päänsäryn...

  Se vaan vähän tökkii, että ilmeisesti täältä tulee jonkin verran uusintoja. Pari kertaa törmännyt jo kertaalleen kuultuihin juttuihin, mutta eihän sitä voi olettaa, että kanavalta pukkaisi koko ajan "uutta" materiaalia.
   
 17. ELÄKELÄINEN Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Keski- Uudenmaan muoviseurat
  Lainaus:
  Yle kierrättää puheohjelmia eri kavavilla. Esim. YLE Radio 1 ykkösaamut tulevat soveltuvin osin sekä Radio Suomesta että Puheelta.

  Myös TV-ohjelmia kierrätetään radioon. Monet uutiset ja haastattelut tulevat samassa muodossa molemmista medioista.Tai siis radiosta sama pätkä ilman kuvaa.

  Lievä toistaminen on silti paljon pienempi riesa kuin joku ´show´. Yle hyvintoimitettuine puheohjelmineen on aivan ylivoimaista kuultavaa.
   
 18. Fordél Jäsen

  Lainaus:
  Juu tämä kierrättäminen juuri vähän tökkii kun aluksi on nähnyt jutun televisiosta ja seuraavaksi huomaat kuuntelevasi sitä myös radiosta. Tästäkin huolimatta Puhe-kanavan sisältö on selkeästi parasta omalle korvalle.
   
 19. Erkenholt Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, TUTO, AIK
  Löysin YLE puheen viime kesänä. Aika hyvin korvaa muut radiot. Hauskaa, että miellyttää muitakin. Minä jo ehdin luulemaan, että olen ainoa, joka kaipaa radio-ohjelmiin sisältöä ohjelmavirran sijaan.

  Vaan mitäpä haluamme juhannukseksi radioon, tässäpä vaihtoehtoja:


  http://www.yle.fi/puhe/sivu.php?uname=juhannus2010

  1. Juhannusyö väreilee erotiikkaa. Tunnelmaan virittää kaikkien aikojen Radiopersoona Seija Wallius. Ohjelman Walliuksen Eroottisista iltamista vuodelta 1984 on koostanut Riikka Rahi.

  2. Talvisodan päättymisestä tuli keväällä kuluneeksi 70 vuotta. Rauhanehdot olivat monille aikalaisille järkytys. Jorma Kallenautio keskustelee talvisodan rauhasta ja kansallisen historiankirjoituksen kipupisteistä Tiedekahvilassa vuodelta 2006 yhdessä professori Henrik Meinanderin ja professori Heikki Ylikankaan kanssa.

  3. Valoisassa kesäyössä ajatus lentää ja maailmankuva selkiytyy. Mitäpä jos perustaisit ihan oman uskontosi? Kirsi Virtanen antaa vinkit ohjelmassaan viime talvelta.

  4. Oslon talviolympialaiset 1952. Miesten 50 km:n hiihto.
  Veikko Hakulinen hiihti Oslon talviolympialaisten kuninkuusmatkalla legendaarisen voittoajan 3.33,33. Eero Kolehmainen sinetöi Suomen maineen maailman parhaana hiihtomaana.
   
 20. Datsun Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko, Toronto, Saksa
  Yle Puhe on aivan ylivoimainen kanava. Tätä olen hehkuttanut useammassakin ketjussa jo aikaisemmin, nyt vasta havaitsin että oma ketjukin on.

  Se musiikki jota minä haluan kuunnella ei käytännössä milloinkaan soi radiossa, joten miksi ihmeessä kiusaisin itseäni? Ainut huono puoli kanavassa on se että mökkiradiona/viikonloppuaamuradiona ei tahdo oikein toimia. Mä yritän lukea aika paljon, ja puheohjelmat tuppaavat siinä tilanteessa häiritsemään.
  Niin ja tietysti se, että vaimo inhoaa kaikkia puheohjelmia.

  Välillä voi täräyttää Radio Suomen taajuudelle ja nauttia mm. Suomi-iskelmästä ja paikallisuutisista.
   
 21. Mas@ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Loistava asiakanava. Ei paskoja renkutuksia, ei huonoa stand-up-komiikkaa eikä "radiopersoonia". Ainoa kanava jota voi kuunnella vaikka koko päivän.
   
 22. Koirapoika Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jutta Grahnin mies, Else-Maj Pontoppidan.
  Pitipä asentaa kanava kohdilleen ja mitäs sieltä tuleekaan. Ei hakamussuttelua, ei soittolistaa, seuraavaksi Metallica ja sitten Lady Gaga mutta sitä ennen soittakaapa tänne ja kertokaa jostain hassusta tapahtumasta joka on sattunut soutuveneessä.. ja vitut. Gösta Sundqvistin haastattelu jostain 80-luvulta, perkule. Nyt löytyi asiallinen kanava, kiitokset tästä ketjulle ja osanottajille.
   
 23. Fordél Jäsen

  Täytyy taas palata ylistämään Radio Puhetta. Aloin tuossa muutama vuosi sitten kuuntelemaan tätä kanavaa eikä sen jälkeen ole tarvinut kanavaa vaihtaa. Mielestäni kanavan laatu on pysynyt vähintään yhtä hyvänä vai mitä olette muut mieltä?

  Toki kesällä tulee aika paljon uusintoja ja arkistonhelmiä, mutta tuo on ihan ymmärrettävää. Nyt kesällä olen kuunnellut paljon Kiveen hakatut -ohjelmaa, jossa Jouko Vuolle ja Arto Teronen muistevat merkittävien urheiljoiden/urheiluvaikuttajien haudoilla elämää. Todella hyvä sarja, jonka tekijöitä on hyvin miellyttävä kuunnella. Kerran kuukaudessa pääsee kuuntelemaan Peteliuksen isännöimää Luontoiltaa, joka on kyllä ihan huippuohjelma (tulee toki myös Radio Suomen puolellakin). Harmi muuten, että ohjelmaa ei tule enää televisiosta. No käyhän se näinkin. Syksymmällä taas alkavat uudet ohjelmat ja mielenkiinnolla odotan esimerkiksi mitä esimerkiksi Tuomas Enbusken ohjelmissa käsitellään. Myös hänen kolumninsa ovat todella hyviä. Lisäksi puheelta tulee kuunneltua paljon erilaisia ajankohtaisohjelmia ja historiaohjelmia, joista esimerkiksi Jatkosotaa käsitellyt kymmenosainen sarja oli aivan mainio. Toi paljon uutta tietoa jatkosodasta sen eri näkökulmista.

  Ja nyt laitankin keskiviikkoisen luontoillan "soimaan" taustalle...
   
 24. Troy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pittsburgh Steelers
  Lainaus:
  Yle Puhetta olen itsekin eksynyt kuuntelemaan ihan vaan sen takia, että sisältö on täyttä asiaa toisin kuin muilla kanavilla. Suosittelen lämpimästi muillekin. Lainaus sen vuoksi, että kyseistä ohjelmaa olen itsekin kuunnellut useamman jakson ja pidän kovasti.
   
 25. Datsun Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko, Toronto, Saksa
  Lainaus:
  Täysin sama. Eikä todella haittaa uusinnat, ei mitenkään. Välillä ahdistaa kun esim. vaalien läheisyydessä kanavalta tuli pelkkää politiikkaa jota en jaksa sitten yhtään. Eilenkin kun ajelin Helsingistä mökille kokeilin aina välillä muitakin kanavia. Rockilta Apulantaa, Yle X:tä liian pirteän toimittajan puhetta ja muita en edes uskaltanut kokeilla.

  Yle Puhe, Radio Suomi ja MP3-soitin täynnä metallia. Niillä mennään.