Radek Koblizek – raatajatšekki

  • 63 771
  • 226

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Uskomattoman huono tuuri noissa maalipaikoissa kun ei millään meinaa edes avopaikoista mennä sisään. Toki hieno torjunta Vodelta mutta olisi tuosta joku muu ehkä maalinkin saattanut räpsästä
Niin siis veskari tekee gamesaverin niin onko se enää huonoa tuuria vai Koblin heikkoa viimeistelyä? En kyllä enää tuurin piikkiin tuota laittaisi.

Eipä sillä, Koblihan on sinänsä ihan käyttökelpoinen pelaaja ja sanoisin että kyllä tuon jatkossakin voi esim. kolmosketjun miehenä pitää sellaisena yleispelaajana ja ns. secondary scoring -miehenä.
 
Kyllähän tuo Kobli tässä tilanteessa on ehdottomasti ansainnut paikkansa kakkosessa. On kuitenkin eri tasolla kuin Räty, Anttila, Hermonen jne. Ylivoimassa vaikuttaa kyllä turhakkeelta, sinne ei pitäisi olla asiaa. Pessin, Kristofin ja Lindstenin palatessa kasaisin noista kolmosen ja Kobli jatkaisi kakkosessa joka toimii varsin hyvin. Lindsten voi olla kyllä huhujen mukaan eri seuran kaveri kunhan kuntoutuu.
 

Numero13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mahtavassa vireessä on tällä hetkellä Kobli. Loistavaa pelaamista etenkin hyökkäyspäähän. Ylivoimasta tosiaan voi tiputtaa pois, suorahyökkäyksissä ja kulmapörräyksissä pääsee esiintymään edukseen.
 

Rekka Pinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Vancouver Canucks
Itsekin on tullut parjattua Koblia aika idioottimaisesti ja urakalla, mutta nyt on aika nostaa tassu ilmaan virheen merkiksi. Ei tuo Kobli nyt niin huono olekaan, ainakaan viime peleissä ollut, joten pitäisin hänet kolmos-kakkos kentässä majutauon jälkeenkin.
Muistelen, että viime vuonnakin Koblilla oli hyvä vire aina marraskuusta sinne viimesille runkkaripeleille asti, mutta sitten taso laski roimasti.

Kyllä Koblista vielä hyvä pelimanne tulee uskokaa pois!
 

Huml71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Otsikko on kohdallaan. Tekee töitä, ja koohottaa, mutta tehotonta vaan se edelleen on. Kolmosketjun miehiä, eikä ylivoimalle pitäisi olla mitään asiaa.

Ehkä surullisin anti miehen pelissä on nuo käsittämättömät kiekonmenetykset ympäri kenttää.
 

Matala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Otsikko on kohdallaan. Tekee töitä, ja koohottaa, mutta tehotonta vaan se edelleen on. Kolmosketjun miehiä, eikä ylivoimalle pitäisi olla mitään asiaa.

Ehkä surullisin anti miehen pelissä on nuo käsittämättömät kiekonmenetykset ympäri kenttää.

Kiekonkäsittely on todella huonoa. Itsekin odotin läpimurtoa jo viime kaudella, mutta sama räpeltäminen jatkuu edelleen. Toinen asia on noi kaksinkamppailut. En edes muista onko Koblizek koskaan voittanut niitä. Jos nuo asiat eivät parane, niin on vaikea nähdä että olisi kärkiketjun pelaaja. Samaa mieltä siis sun kanssa, että kolmosketjuun ja ylivoimalle porttikielto
 

Petr T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks | Kärpät | SoJy
Sympaattisen oloinen kaveri, mutta pahimmillaan niin älyttömän raskasta katsottavaa.

Kiekonkäsittely on yksi asia, tekee niin paljon helppoja virheitä. Ajaa usein itsensä kiekollisena huonoon asemaan. Laukaus voi lähteä ihan mihin vain, joko metrin tai viisi ohi. Syötötkin välillä karkailee. Kaikin puolin aikamoista sähläämistä.

Luistelee kyllä paljon ja kovaa. Silläkin tuo jotakin pöytään. Ei kuitenkaan pitäisi kärkiketjun rooliin riittää, eikä ylivoimalle. Mitä todennäköisemmin katoaa taas kuvasta, kun pelit kovenee, joten tulosvastuuta ei saisi liikaa olla. Energiapelaajana menee tuolla bottom 6:ssa.

Jotain parempaa tästä voisi tulla, jos saisi tuohon kiekolliseen pelaamiseen rauhallisuutta ja alkaisi ihan tosissaan opettelemaan laukomista.
 

Micol

Jäsen
Välillä näyttää siltä, että Koblilla olisi jotain ongelmia keskittymisen kanssa, mikä näkyy sitten aivan ihmeellisinä ratkaisuina kentällä. Vedot saattavat lähteä tosiaan monta metriä ohi suht läheltäkin maalia tai sitten joku aivopieru syöttö/jättö, joka johtaa pahaan vastaiskuun. Sitten saattaa vastaavasti tarjoilla myöhemmin ottelun aikana pari jäätävän hyvää syöttöä, jotka johtaa maalipaikkaan. Tasaisuutta ja keskittymistä tarvittaisiin tekemiseen, jotta hänestä saataisiin oikeasti hyödyllinen ja tehokas kärkiketjujen laituri. Myös sitä laukausta pitäisi vielä kehittää lisää tulevia kausia varten.
 

avail

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Laukaus voi lähteä ihan mihin vain, joko metrin tai viisi ohi. Syötötkin välillä karkailee.
Luistelee kyllä paljon ja kovaa. Silläkin tuo jotakin pöytään.
Tässä tuli samassa viestissäsi oikeastaan ne molemmat isot asiat mitkä Radekin pelissä on tällä kaudella näkynyt. Varsinkin viime aikoina tuntuu, että Kobli on alkanut tuon nopeutensa (ja tietysti täytyy myöntää, että kehittyneen pelinlukutaidonkin) ansiosta pääsemään ihan tulosketjujen vaatimalle tasolle maalipaikoissa ja näinollen jonkinlaista kehitystä sillä saralla on havaittavissa, mutta tilanteiden loppuunvieminen on jotain surkean ja todella heikon väliltä. Ihan hatusta heittämällä, paremmalla viimeistelyllä Radek olisi tehnyt tässä pelkästään viimeisen kuukauden aikana varmaan ainakin kymmenkunta maalia. Välillä väläyttelee erääseen iiläiseen pelimieheen verrattavia kiekollisia nousuja aina sektoriin saakka, mutta sitten kun pitäisi sijoittaa kiekko sinne takayläkulmaan, niin laukaus onkin yhtäkkiä muuttunut syötöksi Rybarille oman maalin taakse rullausäänen saattelemana. Välillä taas esittää ehkä jopa sellaisia Jullemaisia nopeita käännöksiä ja hyvää kiekollista hallintaa hyökkäysalueella, mutta taas kun pitäisi syöttää vihdoin, niin kiekko joko hukkuu täysin tai syöttö löytyy oman sinisen tuntumasta.

Viime kauteen verrattuna kuitenkin täytyy huomioida, että valmennus on selvästi painottanut, että rauhallisuutta pitää saada Radekin peliin. Tämän huomaa siitä, että vielä edelliskaudella Radekki oli käytännössä joka pelissä älydatan mukaan nopein luistelija, kun taas tällä kaudella harvemmin. Eli tietynlainen kouhottaminen on saatu pelistä pois, mutta ikävä kyllä vastaavasti tuloksenteon kannalta tärkeät ominaisuudet eivät ole parantuneet sen myötä.

Vanha kiekkosanontahan se on, että niin kauan kuin pääset paikoille, niin kaikki on hyvin. Mutta jossain vaiheessa sekin täytyy myöntää, että aina se ei takaa sitä, että ennemmin tai myöhemmin sitä tulosta tulee. Kauanko tätä siis vielä aiotaan odottaa? Aika näyttää.
 

Epätietoinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät. Sievin Sisu, Barcelona
Eniten minuakin vituttaa Radekissa nuo ihmeelliset kiekonmenetykset. Mies antaa välillä käsittämättömiä harhasyöttöjä omalla alueella / keskialueella. Kaksinkamppailuissa mies on varmaan Kärppien huonoin?
 

Numero13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Viime ajat ollut Kärppien paras hyökkääjä, jopa selvästi. Toivottavasti saisi pidettyä tasonsa kevättä kohti mentäessä, se on nimittäin ainoa asia mikä mieheltä on tähän asti puuttunut ollakseen kärkikenttien hyökkääjä Liigassa. Nuoreksi mieheksi toki ihan ymmärrettävääkin.

Hyvä Radek!
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Kobla on muuten sen Mäntylän töötin jälkeen tehnyt 11 pistettä 13:ssa pelissä. Pistiköhän Mäntylä Koblizekin palikat korvien välissä ihan uuteen uskoon ja mies kuvittelee nyt olevansa joku Jaromir Jagr tai vastaava? Niin tai näin, älä herää tästä unesta Kobla!
 

Lomppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kaiken suolaamiseen keskellä täytyy tosiaan muistaa, että nuori kaveri ja on vetänyt nyt molemmilla kausillaan tällaisia vahvoja jaksoja. Voimaa tulee salilta ja malttia synttärikakuista. Kyllä Koblista varmaan tulee sellainen hyvä ykkös-kakkosvitjan hyökkääjä menestyväänkin joukkueeseen. Aika hoitaa.
 

jussimy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tarpeeksi kun sohlaa ja sählää niin välillä tulee syöttöpisteitä :D Toivo ei ole vielä IHAN kokonaan menetetty, mutta...
 

Edvard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
No Kobli pelaa nyt sitä peliä ja tasoa, mitä näin hänen pelaavan jo junnuissa. ja tuo ketjukoostumus ruokkii Koblin vahvuuksia pelaajana. Toivottavasti pysyy pitempään, jotta nähdään mihin tuo trio pystyy.
 

Numero13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Radek on ollut huikeassa vireessä viime ajat, ja kausi eteneekin yli 40 pisteen tahdissa. Parhaat vuodet toki vielä edessäpäin, toivottavasti saadaan nauttia miehestä vielä muutamankin kauden päästä Kärppänutussa kun herra on piste per peli mies Liigassa.
 

1971

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Radek on ollut huikeassa vireessä viime ajat, ja kausi eteneekin yli 40 pisteen tahdissa. Parhaat vuodet toki vielä edessäpäin, toivottavasti saadaan nauttia miehestä vielä muutamankin kauden päästä Kärppänutussa kun herra on piste per peli mies Liigassa.
Sinällään hauskaa, että tänään tuli taas komeat pisteet ja pelasi ratkaisuhetkillä oikeasti parhaimmalla tasollaan, mutta kaksi ensimmäistä erää ja vielä kolmannenkin alun oikeasti mietin, että onko Koblizek tehnyt yhtään kiekollisesti joukkueen peliä edistävää ratkaisua/tekoa viimeiseen kolmeen matsiin? No tänään teki kolmannessa erässä ja se ratkaisi itseasiassa pelin Kärpille. Hienoa Radek.

Mutta näin sen pitää mennä. Näitä jämäjengejä vastaan on ainakin pakko pärjätä ja tehdä tulosta, että on toivoa tehdä tulosta myös kärkijengejä vastaan. Tästä ei ole (ehkä) kuin se yksi onnistumisen napsu esim. 11.1. onnistuminen Ilvestä vastaan, niin se ketsuppipullo aukeaa oikeasti. On tässä välissäkin pelejä, joista onnistumisia toivon, mutta onnistuminen kärkijengiä vastaan... ai että se olis kirsikkaa kakun päällä.
 

Sammeri2

Jäsen
En tiedä olenko näkemykseni kanssa yksin, mutta mielestäni Kobli on ollut muutamaa peliä lukuunottamatta ketjunsa heikoin lenkki. Hyökkäysalueella homma on aika usein sakannut, kun kiekko on päätynyt kyseiselle herralle. Koblista eli valitettavasti ole kärkiketjuihin, pelkkä nopeus riitä.
 

Petofani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Anaheim, Raahe-Kiekko, PattU, Lippo
En tiedä olenko näkemykseni kanssa yksin, mutta mielestäni Kobli on ollut muutamaa peliä lukuunottamatta ketjunsa heikoin lenkki. Hyökkäysalueella homma on aika usein sakannut, kun kiekko on päätynyt kyseiselle herralle. Koblista eli valitettavasti ole kärkiketjuihin, pelkkä nopeus riitä.
Valitettavasti voi sanoa, että kädet ja aivot eivät pysy jalkojen vauhdissa mukana. Ja veto on epätarkka.
 
Kun lukee näitä kommentteja Koblista niin moni unohtaa vielä kuinka nuori hän on ja kehitystä tapahtuu edelleen. Tämän saa ottaa talteen, väitän että Kobli on kahden vuoden sisällä Liigan pistepörssin top10 hyökkääjä. Itse näen hänessä ison potentiaalin. Laukaus on se missä on eniten kehitettävää mutta se kehittyy yleensä laukomalla.
 

Miekkonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Kun lukee näitä kommentteja Koblista niin moni unohtaa vielä kuinka nuori hän on ja kehitystä tapahtuu edelleen. Tämän saa ottaa talteen, väitän että Kobli on kahden vuoden sisällä Liigan pistepörssin top10 hyökkääjä. Itse näen hänessä ison potentiaalin. Laukaus on se missä on eniten kehitettävää mutta se kehittyy yleensä laukomalla.
Ika Lehkonen oli TPS-pelissä hyvin samoilla linjoilla ja näkee, että Kärpillä on oiva hiomaton timantti käsissä mitä Kobliin tulee.
 

Micol

Jäsen
Kyllähän Koblizek on viime aikoina osoittanut sen, että potentiaalia on todellakin nousta kovaksi pistemieheksi liigatasolla. Työtä on vielä paljon edessä, mutta pääasia lienee se, että on nyt pystynyt ottamaan tärkeitä kehitysaskelia kauden edetessä vaikeahkon alkukauden jälkeen.

Luistelu on aivan liigan terävintä kärkeä ja sitä pitäisikin käyttää vielä paremmin hyödyksi (imho). Kobli tykkää leipoa kiekkoa välillä liikaa myös kovassa luistelussa, mistä ei ole juurikaan hyötyä, vaan päinvastoin haittaa. Vastaiskuissa ja pystysuuntaan luistelussa kannattaisi olla suoraviivaisempi, jolloin vastustajan pakit olisivat todella pahoissa vaikeuksissa saadakseen pysäytettyä Koblizekin eteneminen. Kaksi muuta selkeää kehittämisen paikkaa ovat varmuus kiekollisena pelaajana (turhat räpellykset hyökkäysalueella pois) ja laukausten laatu. Toivottavasti ymmärtää treenata ensi kesänä kovasti laukauksia, niin eiköhän hänestä saada vielä koulittua maalintekijäkin Kärppiin tuleville vuosille.

Itsekin tullut kritisoitua Koblizekia aiemmin ja joskus jopa ihan aiheestakin. Ehkä se välillä tuppaa kuitenkin unohtumaan, että kyseessä on vielä nuori ja aika raakile pelimies, joka tulee vielä kehittymään monella eri osa-alueella, joten kärsivällisempi pitäisi olla kyllä hänen kanssaan. Erityisen hienoa on se, että Kärpillä on nyt kasvamassa korkoa kaksi taitavaa nuorta rightin puolen laituria, joita ei joukkueessa ole koskaan liiaksi asti. Akulle ja Radekille lienee luvassa todella merkittävä rooli ensi kauden joukkueessa ja hyvä niin.
 

Dalhan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Washington Capitals
Ei muutakun Hyvönen pitämään laukaisu treeneejä ens kesäksi Koblille ym jolla ongelmia asian suhteen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös