Tuohon Carloksen oletukseen, että pyramideja olisi jotenkin jatkettu ja kasailtu eriaikaisista muinaisjätöksistä: huuhaata.
Gizan pyramidit on rakennettu peruskallion päälle ja jos rakennukset ovat hämmästyttäviä on kyllä pohjararakentaminenkin ollut aikanaan varsinainen suoritus.Peruskallio pyramidien alla on hakattu täydellisen suoraksi ja tiedon mukaan vaaterina on käytetty vettä, kun se ei enää ole liikkunut mihinkään suuntaan on rakentaminen voinut alkaa. Tämä siis sulkee täydellisesti pois kaiken satunnaisuuden koko touhusta, ne on suunniteltu ja rakennettu paremmin kuin yksikään nykyinen pytinki. Tämän vuoksi myös nykytietämys on hylännyt teorian, että pyramideja olisi rakennettu orjatyövoimalla, pikemminkin uskotaan, että valtavaa ammattitaitoa vaatineista projekteista löytyy taustalta maailman ensimmäinen työllistämisprojekti, eli tuolloin kun niili vielä vuotuisesti tulvi, se todellakin peitti kylät ja pellot muutaman kuukauden ajaksi kokonaan ja väki nousi vuorikyliinsä odottelemaan niilin laskeutumista. Nykyään siis ajatellaan pyramidien olevan fiksujen faaraoiden väläys pitää ammattitaitoinen väki leivässä ja touhussa luppoaikoinakin.
En tiedä, oletko itse tutustunut paikanpäällä pyramideihin ja temppeleihin , mutta jos tälläiseen kertomaasi(välillä kuluneisiin käytäviin, jotka muuttuu yhtäkkiä hyväkuntoisiksi) olet törmännyt, olettaisin siihen olevan parikin vaihtoehtoa: joko aika on kohdellut rakenteita eri syistä eri tavoin, tai vieläkin proosallisemmin, egyptin viranomaiset on arkeologeista piittaamatta turismin vuoksi parannelleet muistomerkkejä "paremmiksi". Tätä tapahtuu ikävä kyllä kaikkialla egyptissä yhä tänäkin päivänä ja siellä työskentelevät arkeologit ovat sanalla sanoen kyrpiintyneitä koko ahneeseen hallintoon. Tiedänpä erään suomalaisen arkeologin löytäneen kuninkaiden laaksosta haudan, joka oli lähes koskematon ja olisi vaatinut vuosien järjestelmällisen tutkimustyön, ennen avaamista turisteille ja naisen paikalla ollessa egyptin muinaismuistohallinto tyytyikin vain hopututtamaan ja kiirehtimään, mutta kun hän joutui matkustamaan maasta työasioiden vuoksi, poliisit painelivat haudalle, ottivat sen muinaismuistolain nojalla haltuunsa ja muutaman viikon poissaolonsa jälkeen naisen palatessa hauta oli avattu yleisölle, lattiat oli vedetty sementillä kestämään valtaisia turistilaumoja ja kaikki tutkittava oli tuhottu ja tärvelty peruuttamattomasti. Arkeologi poistui egyptistä eikä kuulema enää aio palata koskaan egyptiin, sen verran koville kuulema otti. Tämä tapaus on siis nykyaikaa, eikä jotain Canarvonin aikaisia insidenttejä.
Mitä tulee sitten noihin Bosnian pyramideihin, voi olla, että ne ovat ihmisen parantelemia luonnon muovauksia, ehkä juurikin hautapaikkoja tai muita riittimenoja varten. varsinaisiin rakennettuihin pyramideihin en usko, mutta löytö itsessään voi osoittautua arkeologisesti merkittäväksi vaikkei mitään pyramideja olisikaan olemassa.